marcus_crassus 13.06.05, 07:07 Hehe - powinnismy im disco polo dostarczyc-to moze zlamac nawet Zarqawiego:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azx Chyba mam dla tego mądrego niewiele współczucia. 13.06.05, 07:14 Niech spiewa co wie, to się prześpi. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Lamania nawet nowego prawa 13.06.05, 11:27 Przeciez oczywiste jest ze strach przed psami nie jest: "osobista fobia i lekiem", lecz ogolnoludzkim strachem. Rownie dobrze mozna powiedziec ze strach przed pistoletem wymierzonym w glowe jest "osobista fobia". Nawet te nowe "ulepszone" prawo Rumsfelda zlamali. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Lamania nawet nowego prawa 13.06.05, 12:14 Równie naturalny jest strach przed byciem wysadzonym bombą oraz przed odcięciem głowy. Normalni ludzie bronią się przed tym przez eliminowanie psychopatów. A te tortury wcale nie takie najgorsze... Co by to było, gdyby puszczano nagrania takich wykonawców jak "Ich troje", "Blue cafe", "Wilki"? Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Lamania nawet nowego prawa 13.06.05, 13:37 Lubisz sie smiac z takich rzeczy? Bo ja nie. I nie porownuj dzialan terrorystow do zolnierzy. To naduzycie. Normalni ludzie eliminuja psychopatow. Chyba w III rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Amerykanska Mata Hari! :-))) 13.06.05, 13:44 "Kobieta z wywiadu wojskowego, najczęściej w obcisłym podkoszulku, siadała mu na kolanach, gładziła czule po głowie." To rzeczywiscie straszna tortura. Sam bym zaczal spiewac. Z drugiej strony gdyby byla z KGB i miala wage i urode Tamary Press, to bym sie pewnie...zalamal (razem z krzeslem). :-))) . Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Re: Amerykanska Mata Hari! :-))) 13.06.05, 18:13 "Kobieta z wywiadu wojskowego, najczęściej w obcisłym podkoszulku, siadała mu na kolanach, gładziła czule po głowie." Strasznie zdesperowane musza byc te "kobiety z wywiadu wojskowego". :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Amerykanska Mata Hari! :-))) 13.06.05, 22:49 3m05 napisała: > Strasznie zdesperowane musza byc te "kobiety z wywiadu wojskowego". :) jasne! a jak one kochaja te swoja desperacje! Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Efektywnosc tortur w Gitmo 13.06.05, 07:18 "...oficerowie wywiadu wciąż mają wrażenie, że powstrzymuje się resztką sił przed ujawnieniem ważnych informacji". Po blisko 4 latach tortur, Amerykanscy oficerowie nadal licza na ujawnienie waznych informacji?! A moze nie chodzi o zadne "infromacje", tylko o kontynuowanie doswiadczen w torturowaniu wiezniow? Odpowiedz Link Zgłoś
semper_fi Re: Efektywnosc tortur w Gitmo 13.06.05, 12:35 jaka kolejna bzdure wymyslisz dzisiaj lewacka szczekaczko??? napisz cos jeszcze, duza doza smiechu w poniedzialek rano to samo zdrowie! P.S. w Kanadzie to juz bez czapki mozna chodzic?? Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Efektywnosc tortur w Gitmo 13.06.05, 13:39 Czy profaszystowscy usofile potrafia cos wiecej niz nazywac innych forumowiczow szczekaczkami i lewakami. W ciagu wszystkich dyskusji o Gitmo, nie przeczytalem ze strony semper_fi zigzaur meerkat1 homer_jay marcus_crassus i paru innych hamburgerow ani jednego argumentu Wiem ten list tez nie zawiera argumentow, ale w dyskusji z wami to nigdy nie sprawialo roznicy w waszych odpowiedziach Odpowiedz Link Zgłoś
otwarte-oko Re: Efektywnosc tortur w Gitmo 13.06.05, 19:50 a_s_i_m_o masz racje, ci "pseudo" wymienieni sa typowymi faszystami. Moze nalezy ich wyslac do Busha aby ich zatrudnil w Guantanamo????? Zygac sie chce jak sie czyta WYPOCINY tych BALWANOW i przyglopkow. Pozdrowienia. Niech zyje demokracja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Efektywnosc tortur w Gitmo 13.06.05, 20:22 Spasibo, mołodiec. Miedal połuczisz! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Efektywnosc tortur w Gitmo 13.06.05, 20:23 Spasibo, mołodiec. Miedal połuczisz. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.b4 Re: Muzyka Aguilery - sposób na łamanie w Guantan 13.06.05, 07:49 hmm, ciekaw jestem co by powiedzieli na te metody ludzie przesłuchiwani w latach 2 Wojny przez Gestapo ? Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Ameryka jakiż to cywilizowany naród. 13.06.05, 07:57 kraj który najgłośniej krzyczy zawsze wtedy gdy łamane są prawa człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ameryka jakiż to cywilizowany naród. 13.06.05, 12:17 Gdyby nie Ameryka, to albo byś przeleciał przez komin w Auschwitz albo machał łopatą przy budowie kanału Morze Ochockie - Morze Kaspijskie za garść obierek dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Ameryka jakiż to cywilizowany naród. 13.06.05, 15:18 I to co ma do rzeczy z traktowaniem ludzi w X-ray camp? Odpowiedz Link Zgłoś
mojo123 Oby wszyscy tak "torturowali" jak Amerykanie !!! 13.06.05, 17:43 Tortury w postaci panienki sadajacej na kolanach. Arabusy by pewnie swoim wieznim obcinali palce lub wydlubywali oczy. Spojrzmy prawdzie w oczy metody bardzo humanitarne. Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Re: Muzyka Aguilery - sposób na łamanie w Guantan 13.06.05, 08:40 Gdyby im po Koransku potratkowano to by juz tego problemu nie bylo, moze mnie ktos w koncu powie, w jakim islamskim wiezieniu mozna sie po chrzescijansku modlic i to na glos i na glos Biblie czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Muzyka Aguilery - sposób na łamanie w Guantan 13.06.05, 09:07 nie ma więzień islamskich i chrześcijańskich są więzienia w których przestrzega się praw człowieka i w których się ich nie przestrzega; usa tym między innymi różniły sie od np. iraku saddama że tych praw przestrzegały; to co wydarzyło się w guantanamo kompromituje ponad 200 lat amerykańskiej demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Re: Muzyka Aguilery - sposób na łamanie w Guantan 13.06.05, 13:00 W takim razie napewno w wiezieniach w krajach musulmanskich sie te prawa co do litery przeszczega.....a co do Guantamano top na 1 zniewazenie Koranu przez straznikow "tylko" 15 srednio zniewazen przez samych wieznow przypada....albo pewni wiezniowie zauwazyli, ze jedynym srodkiem z stamtad wydostac jest jest Koran obsikac i to tak, ze straznicy moga to widziec i tez wspolwiezniowie. Tak pozatyma aby uniknac ,ze czesc musulmanow ,ktorzy z ich islamskiego raju uciekaja , sie za chrzescijan podawal, bedzie sie im maly egzamin z Biblii w BRD robilo....moze to tez jest wedlug ciebie przeciwne tradycjom demokratycznym BRD. Odpowiedz Link Zgłoś
warburgx Wysłać im płyte Ivana i Delfina 13.06.05, 08:47 Choć nie popieram tortur psychicznych to jestem pewien że to by szybciutko wszystkich więźniów zmusiło do zeznań:) A poza tym ja się Agilera dowie że jej muzyki używano to zaskarży rząd i kilka milionów wyrwie,a takim Ivanem nikt się tam nawet nie przejmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Muzyka Aguilery - sposób na łamanie w Guantan 13.06.05, 08:57 neokonserwatywny rząd amerykański stracił jakiekolwiek moralne prawo do krucjaty demokratyzującej świat; kraj który mieni się być demokratycznym nie ma prawa w jakikolwiek sposób torturować więźniów; różnica między al zarkawim i śledczymi z guantanamo w świetle tych doniesień coraz bardziej się zaciera Odpowiedz Link Zgłoś
otwarte-oko Re: Inteligentna analiza - an99 - Bush = bandyta 13.06.05, 10:08 Jestem zaszokowany niektorymi wypowiedziami na Forum GW. Zupelnie jak nawrot do lat hitleryzmu, gestapo i SS. Wcale sie nie dziwie, ze "niektorzy" zupelnie jawnie mowia "polskiez obozy koncentracyjne". Jezeli w dniu dzisiejszym pewne anarchijne polskie elementy, pozwalaja sobie otwarcie na nienawisc do innych ras, religi, znaczy, ze cos "nie tak" dzieje sie w Polsce. Biedne spoleczenstwo! Nie ma roznicy pomiedzy torturojacymi w Guantanamo osobnikami z paszportami amerykanskimi (glownie czarni amerykanie) i oddzialami specjalnymi gestapo i SS (rowniez poslugacy sie innymi narodowosciami - jakimi dobrze wiemy - sa naszymi sasiadami!). Te zbrodnicze i sadystyczne elementy sa identyczne. I nikt na swiecie, nie zaproponowal aby zorganizowac "Nuremberge" dla tych typow z Guantanamo, ktorzy lamia bezkarnie podstawowe prawa czlowieka. Nie umniejszam "zbrodni" za 11 wrzesnia - winni powinni byc ukarani. Jednak kazdy zbrodniarz ma prawo do demokratycznego procesu, adwokata, traktowania po ludzku i DO WYROKU za popelniona zbrodnie. Zupelnie jak u Dostojewskiego "Zbrodnia i Kara". Guantanamo, a zbrodnie amerykanskie popelnione w Iraku, Afganistanie - ktorych obywatele nie mieli i nie maja NIC WSPOLNEGO z 11 wrzesnia ????? nie nalezy o tym zapominac. Osobiscie, bardzo sie dziwie , ze niektore "elementy" polskie z zaslepieniem patrza na bandyte Busha i PODZIWIAJA jego bandyckie wyczyny. Wstydze sie za nich. Odpowiedz Link Zgłoś
mkopek Re: Inteligentna analiza - an99 - Bush = bandyta 13.06.05, 11:46 Nie zupelnie masz racje. Kazdy oskarzony ma prawo do procesu, zanim sie na cos ko skaze. Jednak jency wojenni moga byc wiezieni bez jakichkolwiek oskarzen i procesow. Rowniez mozna ich przesluchiwac w celu zdobycia informacji takze bez zadnych oskarzen i bez procesu. Oczywiscie jency wojenni powinni miec w obozach jenieckich godne warunki. Jednak porownywanie puszczania glosnej muzyki, czy nie pozwalanie na dostateczna ilosc snu, lub niska temperatura w celi to nie sa rzeczy ktore mozna porownac z metodami SS. Wiezniowie SS mieli warunki o ktorych tu mowa, gdy akurat nie byli torturowani i przesluchiwani. W wykonaniu hitlerowcow to byloby dobre traktoawnie, nie zas tortury. I skad twierdzenie, ze obywatele Afganistanu nie mieli nic wspolnego z 11 wrzesnia? Przeciez to tak jakby powiedziec, ze obywatele Polscy nie mieli nic wspolnego z ruchem oporu przeciw Niemcom w II W. S. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Inteligentna analiza - an99 - Bush = bandyta 13.06.05, 13:42 Po pierwsze to nie sa jency wojenni (tak twierdzi USA). To sa ludzie przetrzymywani poza prawem. Po drugie kilka osob juz w Gitmo zmarlo od tych super warunkow. Nie zmarlo ich wiecej bo maja najpierw wyspiewac co wiedza (jak w KGB), a nie dlatego, ze warunki sa dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: Inteligentna analiza - an99 - Bush = bandyta 13.06.05, 11:54 Nie ma roznicy pomiedzy torturojacymi w Guantanamo osobnikami z paszportami > amerykanskimi (glownie czarni amerykanie) i oddzialami specjalnymi gestapo i SS > > (rowniez poslugacy sie innymi narodowosciami - jakimi dobrze wiemy - sa naszymi > > sasiadami!). Te zbrodnicze i sadystyczne elementy sa identyczne. I nikt na > swiecie, nie zaproponowal aby zorganizowac "Nuremberge" dla tych typow z > Guantanamo, ktorzy lamia bezkarnie podstawowe prawa czlowieka. > > Nie umniejszam "zbrodni" za 11 wrzesnia - winni powinni byc ukarani. Jednak > kazdy zbrodniarz ma prawo do demokratycznego procesu, adwokata, traktowania po > ludzku i DO WYROKU za popelniona zbrodnie. Zupelnie jak u > Dostojewskiego "Zbrodnia i Kara". Gdy analitycznie przyjrzymy sie "zbrodni"11 wrzesnia. To kazdy srednio rozgarniety czlowiek znajdzie dziesiatki znakow zapytania na Prasowe wytlumaczenie calego wydazenia. Jaka Wladza traktowala po ludzku swych obywateli skoro mordercow w mundurach odznacza sie i umozliwia im kariere polityczna. Patrz Senator Kerry. wlasnorecznie zabijajacy starca ktory chcial bronic swej rodziny, wymordowanej przez zolniezy ktorymi dowodzil ten Bandyta.Teraz rozczulamy sie nad Guantanamo gdzie nie ma winnych to sa winni wyznaczeni przez tych co spreparowali cala awanture. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina wcale nie jak u Dostojewskiego 13.06.05, 22:05 otwarte-oko napisał: > Nie umniejszam "zbrodni" za 11 wrzesnia - winni powinni byc ukarani. Jednak > kazdy zbrodniarz ma prawo do demokratycznego procesu, adwokata, traktowania po > ludzku i DO WYROKU za popelniona zbrodnie. Zupelnie jak u > Dostojewskiego "Zbrodnia i Kara". > > Guantanamo, a zbrodnie amerykanskie popelnione w Iraku, Afganistanie - ktorych > obywatele nie mieli i nie maja NIC WSPOLNEGO z 11 wrzesnia ????? nie nalezy o > tym zapominac. U Dostojewskiego drogi panie, Raskolnikow nie rznal jak popadnie, upatrzyl sobie konkretna ofiare ktora z takich czy innych wzgledow postanowil zabic. Nienawidzil jednej konkretnej osoby! Gdyby nie jego wlasne sumienie to zbrodnia byalby prawie doskonala. Coz mamy tu, slepa nienawisc i zabijanie kogo wlezie. Gdzie tu widzisz miejsce na "sumienie". BTW, dlaczego postawiles nawiasy przy uzyciu slowa 'zbrodnia', gdy pisales o zamachach z 11 wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Muzyka Aguilery - sposób na łamanie w Guantan 13.06.05, 12:19 Hohoho! Już Prezydent USA się przestraszył tego, że właśnie odebrałeś Jego krajowi prawo do obrony i pomsty! Strasz dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Muzyka Aguilery 13.06.05, 10:24 ... zdjęcia ofiar 11 września oraz roznegliżowanych modelek polewanie wodą i przede wszystkim utrudnianie snu - to środki używane w Guantanamo podczas przesłuchań człowieka ************************************ To jeszcze pryszcz, ale ta muzyka Christiny Aguilery... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Muzyka Aguilery 13.06.05, 12:21 Jednak pod tym względem nie poszli na całość. Gdyby puścili np. Pocahotaz albo 5/2 Dębiec czy inny hip-hop... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 agentka w koszulce 13.06.05, 10:58 Fajnie byc torturowanym prze agentke w koszulce siadajaca czlowiekowi na kolanach. Nie mam wiele przeciwko takim "torturom" Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: agentka w koszulce 13.06.05, 12:44 kup se dziwke za 50 jak cie nie stac na normalna kobiete. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: agentka w koszulce 13.06.05, 12:55 jankowski napisal: >kup se dziwke za 50 jak cie nie stac na normalna kobiete.< w areszcie nie kupuje sie dziwek. wiec jak pani oficer od przesluchan usiadzie takiemu BANDZIORKOWI islamskiemu od talibanu na kolanach, to chyba chlopak zacznie spiewac z radosci? Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: agentka w koszulce 13.06.05, 14:15 ja mowie do ciebie: kup se dziwke...itd Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: agentka w koszulce 13.06.05, 14:19 jankowski1960 napisał: > ja mowie do ciebie: kup se dziwke..< ja mowie do Ciebie: - dziwski mnie nie interesuja. a tylko kobiety, ktore sie"normlanie" zdobywa. Ale zgodzisz sie, ze taki Talibani dostaje spazmow, gdy slucha Aquillery i ma na kolenach Pania oficer amerykanskich sluzb sledczych? Niejeden zwariuje z radosci, prawda? Jak sie jest BANDZIORKIEM islamskim to trzeba slodko cierpiec. zgadzasz sie - prawda? No, a teraz lec komune w Korei pln. umacniac, a nie na Amerykanow narzekac. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: agentka w koszulce 13.06.05, 14:50 Ja nie wiem jak to mozliwe ze czytam takie teksty jak j-k. Przeciez to sie niczym nie rozni od dowcipow na temat Zydow w obozach. "Na pewno sie musi cieszyc na widok kromki chleba... wreszcie niekoszerne jedzenie..." Dziwie sie ze mozna umiec czytac i takie chamstwa pisac. Czlowieku! Tym wiezniom nie postawiono zadnych zarzutow. Nawet nie wiadomo skad sa przetrzymywani tam ludzie. Brytyjscy obywatele mieli szczescie ze zwolniono ich po 2 latach po presji rzadu, ale to wszystko. Reszte trzymaja nie wiadomo za co i po co? To jest smieszne? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Zenada - i polityczna glupota. 13.06.05, 14:57 1. Jesli chodzi o ladna muzyke Aquillery - to jest to faktycznie dosc smieszne. 2. ISLAMSCY BANDYCI OD TALIBANU sa winni zazabijania tysiecy kobiet afganskich za niepodporzadkowanie sie obyczajom islamu (chusty), czy np. za zdrade malzenska. 3. Ci islamscy bandyci nie sa w wiekszuosci Afganczykami, tylko islamska holota z calego swiata, ktora zjechala sie by budowac panstwo islamskie. Amerykanie to badziewie pogonili. Ci ktorzy siedza dalej w Guantanamo, w wiekszosci nie chca sie przynac z jakiego sa kraju. Gdyby sie przyznali, Amerykanie odeslaliby ich, czy to np. do Egiptu, czy do Pakistanu. A tam wiezieniach czekalaby ich pewna (i zasluzona) smierc. JASNE? Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Zenada - i polityczna glupota. 13.06.05, 14:59 Podaj swoje nazwisko faszystko i jestes skonczony doktorku. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Zenada - i polityczna glupota. 13.06.05, 15:04 a_s_i_m_o napisał: > Podaj swoje nazwisko i jestes skonczony doktorku. podaj swoje TCHORZU! Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Zenada - i polityczna glupota. 13.06.05, 15:04 O... nerwy? Ja nie jestem faszysta przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Zenada - i polityczna glupota. 13.06.05, 15:06 a_s_i_m_o napisał: > > Ja nie jestem faszysta przynajmniej. Jestes TCHORZEM. Moje nazwisko jest tu publicznie zbane. Pozatym NIEKU, poczytaj sobie definicje faszyzmu Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Zenada - i polityczna glupota. 13.06.05, 15:09 Odwijasz kota ogonem. USA przetrzymuje bezprawnie (wg wszystkich z wyjatkiem amerykanskiego rzadu) 600 osob. Nikogo jeszcze po 4 latach nie skazali. To jest twoj ideal walki z ... no wlasnie z czym? USA popiera muzulmanskie dyktatury Egipt, Arabia Saudyjska, Kuwejt, wiec nie mow mi ze to byla walka o prawa kobiet w Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Pentagonowe statystyki dotyczace Gitmo 13.06.05, 15:06 Do tej pory przez 4 lata z 600 wiezniow 15 zostaly wybranych jako takich przeciw ktorym mozna ROZPOCZAC tajny wojskowy proces. Czyli tacy ktorzy w tajnym wojskowym procesie maja szanse na bycie skazanym nie majac adwokata. Jasne? To sa dane amerykanskiego MONu. Wiem, ze nie uwierzylbys HRW albo AI. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Pentagonowe statystyki dotyczace Gitmo 13.06.05, 15:08 Sa to islamscy bandyci spoza Afganistanu, zalapani z bronia w reku. Jak sie nie przyznaja z jakiego sa kraju, beda tam siedziec do konca zycia. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Pentagonowe statystyki dotyczace Gitmo 13.06.05, 15:09 Powiedzial tak Rumsfeld? Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Aha! 13.06.05, 15:13 Jakbys jeszcze troszke wiedzial o tym jak sie powinien zolnierz zachowywac po zlapaniu. Powinien powiedziec tylko: Imie, Nazwisko (nawet nie literowac) Stopien i w standardach SAS: next of kin. Czyli nazwisko zony, ewentualnie matki. koniec. Wiec nie pieprz mi tutaj, ze nie chca sie przyznac do niczego. Bo A) nie wiadomo do czego B) jakby twoj bohater rambo milczal to bys sie spuszczal ze szczescia jaki to on hardy Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Smieszysz, dziecie - polityczna indolencja 13.06.05, 15:19 Amerykanie wojny Afganistanowi nie wypowiedzieli. Gdyz rzad talibow nie byl w cywilizowanym swiecie nigdzie uznany nie bylo tam wiec zadnej wojny. A jedynie akcja o charakterze wojskowo-policyjnym, sluzaca wylapaniu islamskiego bandziorstwa - co sie w wiekszosci udalo. JASNE? Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Definicja faszyzmu 13.06.05, 15:22 Z wikipedii. Wg mnie to jest dokladnie wojskowa polityka zagraniczna USA The term fascism has come to mean any system of government resembling Mussolini's, that in various combinations: * exalts nation and sometimes race above the individual (Patriot Act na przyklad) * uses violence and modern techniques of propaganda and censorship to forcibly suppress political opposition (no comment) * engages in severe economic and social regimentation (no wystarczy na budzet wojskowy i socjalny popatrzec) * engages in corporatism (no comment, Cheney, Bush, Rumsfeld, Rice wszyscy sa na sznureczku kapitalu) * implements totalitarianism (Patriot Act na przyklad) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Definicja faszyzmu - zalamujesz sie... 13.06.05, 15:25 1. AMERYKANIE NIGDZIE nie glosza wyzszosci jednych narodow nad innymi. 2. Korporacjonizm (wspolpraca klas) - to cos absolutnie innego, niz liberalna, wolnosciowa gospodarka amerykanska. Idzze dziecie do szkoly, douczyc sie. Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Definicja faszyzmu - zalamujesz mnie... 13.06.05, 15:32 Zauwazyles ze chwytasz sie bluzg w tematach zamiast odpowiadac na argumenty? To na temat twojego postu: 1. AMERYKANIE NIGDZIE nie glosza wyzszosci jednych narodow nad innymi. No chyba sobie jaja robisz. 2. Corporatism: related to that which is corporative: 1. Of, relating to, or associated with a corporation. 2. Of or relating to a government or political system in which the principal economic functions, such as banking, industry, labor, and government, are organized as corporate entities. === A teraz wracajac do sprawy Jakie prawo ma wg ciebie USA do lapania 600 osob wg tylko sobie znanego klucza a nastepnie przetrzymania ich bez procesu i bez statusu jenca wojennego przez 4 lata? Mozesz mi to wytlumaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Tlumaczylem 100 razy!. 13.06.05, 16:01 a_s_i_m_o napisał: Jakie prawo ma wg ciebie USA do lapania 600 osob wg tylko sobie znanego klucza > a > nastepnie przetrzymania ich bez procesu i bez statusu jenca wojennego przez 4 l > ata? > > Mozesz mi to wytlumaczyc? Tlumaczylem 100 razy. To prawo daje im Pax Americana, w czasach , ktorego zyjemy. Mowiac mniej lagodnie - prawo piesci. Wystarczy, czychcesz dalej plakac? Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Tlumaczylem 100 razy!. 13.06.05, 16:02 Ale to takie male z twojej strony. Bic brawo silniejszemu jak leje slabego. Ale moze taka wlasnie jest polska inteligencja... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Tlumaczylem 100 razy!. 13.06.05, 16:04 a_s_i_m_o napisał: > moze taka wlasnie jest polska inteligencja... ale to juz Twoj problem. A jaka by ona nie byla - na Pax Americana wplywu zadnego nie ma. Lepiej niech broni wlasnego, polskiego interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o ok 13.06.05, 16:06 ok. temat sie zrobil jalowy. i nawet mi sie bluzgac nie chce :) Wracam do pracy :). Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Definicja faszyzmu - zalamujesz mnie... 13.06.05, 17:42 Sluchaj a_s_i_m_o debilu - zarzucasz komus bluzgi a sam intelektualny kastracie okladasz inwektywami innych. Takiego czerwonego hipokryte jak ty powinno sie bojkotowac na tym forum bo twoja jednokierunkowa ksenofobia przybrala juz objawy kliniczne. Jestes jak ten kon (przepraszam w tym miejscu konia) ktorego co prawda mozna zaprowadzic nad wode ale nikt go nie zmusi zeby sie napil. Tak samo ty - masz dziesiatki argumentow przeciwko terorystom a nadal twierdzisz ze sa to wojownicy o lepsze jutro a USA to agresor. Acha - to twoja idiotyczna postawa sprawila, ze zmienilem mysle o USA z duzym szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Definicja faszyzmu - zalamujesz mnie... 13.06.05, 17:48 He he. Sweeet. Nie twierdze ze terrorysci to bojownicy o lepsze jutro. Twierdze ze kraj ktory postepuje z wiezniami tak jak USA w Guantanamo nie moze byc traktowany jako prawdziwa demokracja. Z reszta jaka demokracja? W wyborach prezydenckich masz do wyboru: bialego faceta z bogatego rodu z poludnia z Yale albo bialego faceta z bogatego rodu z poludnia z Yale A co do inwektyw, nigdy nie zaczynam inwektywami dopoki sfrustrowani nienawiscia i kompleksami usofile nie zaczna pierwsi. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Do L 13.06.05, 18:00 Posluchaj. Na tym forum sa ludzie, ktorzy czerpia radosc z czytania o tym jak amerykanscy zolnierze, poza prawem tortuja ludzi. To jest mentalnosc jakiegos parszywego kapo albo i gorzej. Sadysty. USA jest tak aktywnym krajem, ze zrobila wiele dobrego i wiele zlego. Najczesciej i jedno i drugie bylo efektem ubocznym dzialania na wlasny rachunek i wlasny interes. Nie potepiam USA ot tak. Potepiam to co robia zle i tyle. Ale dla niektorych tutaj jakikolwiek atak na usa to przejaw wrodzonej milosci do komunizmu. Ty tez takie uproszczenia stosujesz bo nie chce ci sie myslec najwidoczniej. No coz, pozno jest. Nie dziwie ci sie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Smieszysz, doktorku ze stadionu 13.06.05, 15:25 ONZ nie dal Amerykanom mandatu do tego co obecnie robia z jencami, mimo ze wspieral ich w interwencji w Afganistanie. A bandziorstwa sie wylapac nie udalo. (Where is Osama?) Wylapano przypadkowe 600 osob, z ktorych po 4 latach zarzuty przedstawiono 15u. W dodatku jak pisalem wczesniej, to nie bedzie prawdziwy sad tylko sad wojskowy bez adwokata. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Nieuku z podworka - co do talibskich bandytow: 13.06.05, 15:28 1. Mudzahedinii zastrzelili na Polnocy Afganistanu kilka tysiecy talibow. 2. nastepne kilka tysiecy jest w afganskich wiezianiach 3. Kilka tysiecy tula sie po afganistanie i pakistanie i jest sukcesywnie odstrzeliwane, jak kaczki. Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Nieuku z podworka - co do talibskich bandytow 13.06.05, 15:30 Ale CO TO MA WSPOLNEGO Z Gitmo? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Nieuku z podworka - co do talibskich bandytow 13.06.05, 16:03 a_s_i_m_o napisał: > Ale CO TO MA WSPOLNEGO Z Gitmo? To , ze Ci ktorzy siedza w Guantanamo i tak moga mowic o szczesciu. Chyba nie sadzisz, ze Amerykanie powiedza, jakie wiadomosci z nich wydobyli. (a to musieliby robic poprzez procesy sadowe). Nie maja w tym politycznego interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o corporatism - pierwszy link w googlu. 13.06.05, 15:34 www.frontpagemag.com/Articles/ReadArticle.asp?ID=3054 Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Zenada - i polityczna glupota. 13.06.05, 15:04 Do tej pory przez 4 lata z 600 wiezniow 15 zostaly wybranych jako takich przeciw ktorym mozna ROZPOCZAC tajny wojskowy proces. Czyli tacy ktorzy w tajnym wojskowym procesie maja szanse na bycie skazanym nie majac adwokata. Jasne? To sa dane amerykanskiego MONu. Wiem, ze nie uwierzylbys HRW albo AI. Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: agentka w koszulce 13.06.05, 17:32 Piotrze228 - wyglada na to, ze tez jestem masochista - wlasnie ta agentka agentka z obfitym biustem - aaa co za tortura... Bedzie mi sie snic po nocach... Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Amerykanie już do końca zdziwaczeli 13.06.05, 14:40 zamiast spuścić mahmuckiemu bandycie konkretne wpie...., to oni jakieś cuda wymyślają. I oni chcą wygrać wojnę...:( Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: a na jaka meke skazane zostaly ofiary WTC ??! 13.06.05, 18:08 I to jest dokladnie to o czym pisze. Skroty myslowe, zadza zemsty i frustracja. Na takich emocjach nie moze wyrosnac nic dobrego. Co ma WTC do zolnierzy torturujacych partyzantow z Afganistanu?!? I jak niby to pierwsze mialo by usprawiedliwiac drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Muzyka Aguilery - sposób na łamanie w Guantan 13.06.05, 18:06 O ile wiem to disco-polo jest zakazane przez konwencje genewska... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hls Re: Muzyka Aguilery - sposób na łamanie w Guantan 13.06.05, 20:48 Dziwny to kraj USA, ktory krytykuje innych a sam,nazywajac sie demikratycznym, stosuje tortury,przetrzymywznie wiezniow bez wyrokow.Wielu Polakow nie rozumie ze kraj ktory usunol dyktatora Iraku , nie moze byc taki sam jak usuniety dyktator.Swiat jest dziwny Odpowiedz Link Zgłoś
canadol Hamerykanskie glupole 13.06.05, 22:45 Tak, jedno co skuteczne i zapozyczone od NKWD to ciagle budzenie i pozbawianie snu. Ale zdjecia z rozneglizowanymi panienkami i obcisle podkoszulki. Co oni mysla, ze Muslim nie widzial golej baby, albo ze mu religia zabrania... Ha, ha, ha...........chlop jest zawsze chlop!!! No to wycie tej aligury co moze wpieprzyc.. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Hamerykanskie glupole 13.06.05, 23:14 Nie tylko z NKWD , znacznie wczesniej.Z carskiej ochrany. Pamietasz piosenke Gintrowskiego o Karolu Levitoux,"gdy cie pozbawimy snu,wszystko powiesz nam." To jedna z najskuteczniejszych tortur,doprowadzajaca delikwenta do granic samobujstwa i absolutnych halucynacji.NKWD czerpalo pelnymi garsciami z dorobku swoich poprzednikow. Odpowiedz Link Zgłoś