warka.strong 22.06.05, 17:57 A ja myślę, że wystąpienie tych chłopców było sponsorowane przez firmę produkującą płatki Doritos. Tak to się robi w Ameryce... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenare Zbrodnie Saddama są niczym wobec zbrodni USA, bo 22.06.05, 18:08 czymże jest ludobójstwo własnych obywateli Iraku przez Saddama, wobec nalotów B-52, masowe bombardowania cywili, zbrodni w osławionym więzieniu, tortury, znęcanie się itp. Ilu pomordowali Irakijczyków Amerykanie i ich sojusznicy - tego nie chce powiedzieć nikt oficjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: Zbrodnie Saddama są niczym wobec zbrodni USA, 22.06.05, 18:33 tenare napisał: > czymże jest ludobójstwo własnych obywateli Iraku przez Saddama, wobec nalotów > B-52, masowe bombardowania cywili, zbrodni w osławionym więzieniu, tortury, > znęcanie się itp. Ilu pomordowali Irakijczyków Amerykanie i ich sojusznicy - > tego nie chce powiedzieć nikt oficjalnie. Oczywiście, że tak! Już widzę ten sprokurowany proces, w którym będzie mnóstwo "wiarygodnych dowodów" - tak samo wiarygodnych, jak te na istnienie broni masowego rażenia w Iraku. Chodzi o to, żeby pod pozorem legalnego procesu Saddama wykończyć. Może wie za dużo? A amerykanie napadający na suwerenne państwo i zabijający jego obywateli na co zasługują??? Nikt ich o interwencję nie prosił - włączając w to sam iracki naród. Jak to możliwe, że tego podobno "straszliwego zbrodniarza" pilnowali 18-latkowie? Czyżby upadek ameryki był aż tak bliski?? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A nie łaska samemu oskarżyć? 23.06.05, 10:40 A nie łaska wynająć za własne pieniądze adwokata i oskarżyć urzędującego Prezydenta USA? Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara Tym bardziej że zbrodnie Saddama są ściśle 22.06.05, 20:45 związane z bandycką polityką Stanów Zjednoczonych. Saddam najwięcej krwi przelał krwawo tłumiąc opłącane przez CIA reolty Kurdów i Szyitów, a wcześniej podczas wojny z Iranem "wsławił" się masowym użyciem podarowanej mu przez USA broni chemicznej broni chemicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
canadol Chca go ukatrupic szybko bez rozglosu 22.06.05, 18:33 Dlatego przygotowali tylko kilka spraw, ktore nie wiaza sie z USA. Nie chca by wyszly na jaw ich konszchty i pomoc dla Saddama. God Bless amerykanska sprawiedliwosc.......ha, ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Towarzyszu Kwaśniewski!!! 22.06.05, 18:35 Oto nadarza się ostatnia być może okazja, żeby wycofać nasze wojsko z Iraku i zachować twarz. Szczerze radzę skorzystać. Co prawda Haliburton nie wpłaci kilku milionów na "porozumienie bez barier", ale w ostatecznym rozrachunku i tak się opłaci... Odpowiedz Link Zgłoś
garbusmoneta Re: O czym w więzieniu myśli Saddam Husajn 22.06.05, 18:45 Cwancykuje jak z niego uciec.Ot i cała prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
faklapolis oj, same lewaki, jak widac... 22.06.05, 19:11 taaaaa... jak kochal go narod do widac bylo po wyzwoleniu lecz "towarzysze " juz nie pamietaja!! to normalne, napewno nawolujecie "komuno wroc".huehuehue nie chodzilo wcale tak naprawde o ta bron masowego razenia, ta mogla byc, w najblizszej przyszlosci !!bush to zle rozegral.jego wina Gdyby nie veto czyraka majacego konszachty z hussainem, hociazby slynna afera ropa za zywnosc!! www.diplomatie.gouv.fr/actu/article.asp?ART=49281 to nie potrzebowal by uciekac sie do takich sztuczek!! Media szczegolnie francuskie uczepily sie jak rzep psiego ogona tej Broni rasowego razenia ,zapominajac ze saddam to kryminalista najgorszego gatunku. "Independent board of inquiry into the program oil against food Last update:13/05/05 Declaration of the spokesman of the Quay of Orsay I remind to you that we give our full support for the board of inquiry independent on the program oil against food, created on the initiative of the Secretary General of the United Nations and chaired by Mr. Volcker.We will coopérons fully and in a transparent way with this commission and we wish that the commission chaired by Mr. Volcker be able quickly to publish his final report.We will draw all the conclusions from them. Being the allegations of press blaming certain French personalities, I would like to repeat today that we disapprove these methods.These personalities being blamed on the public place without the elementary principles enabling them to put forward their point of view were respected. (You repeat almost the same terms as yesterday?) ¶I am not here to make the exégèse my own remarks.You will be able to take again what I said yesterday, to take what I have said today and just compared both.¶Indeed, we expressed ourselves yesterday.But we consider it useful to repeat certain things. (A leaves Mr. Charles Pasqua, which are the French personalities and entities which were blamed by the Commission of the American Congress?You can quote us some names?) Being the personalities which are blamed by the press, the only recommendation that I can make you, it is of reading the press." Porownywanie terrorystow do bojownikow to wstyd! ja rozomiem ze wybiorcza to preferuje lecz to rownie idiotyczne jak nazywanie werhmahtu i ss armia wyzwolencza!! Swego czasu jeszcze przed zaczeciem dzialan wojennych w iraku tkzw pacyfy z francjy pojechaly tam demonstrowac swoje programy, saddam byl w niebo wziety i oni tez do czasu az oddzialy gwiardi przybocznej nie "zmusily "na ochrone pokojowa tarczy ludzkich.. obiektow wojskowych. Miny im zrzedly i wyniesli sie czym predzej bo akurat zaczely sie pierwsze bombardowania. Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: oj, same lewaki, jak widac... 22.06.05, 19:22 Ho Ho!! Zdefiniuj, czym jest lewak, to będzie można podyskutowac - ja na przykład mam poglądy konserwtywno-liberalne, ale obecna polityka usa moim zdaniem jest właśnie faszyzująco-lewicowa. > Porownywanie terrorystow do bojownikow to wstyd! ja rozomiem ze wybiorcza to > preferuje lecz to rownie idiotyczne jak nazywanie werhmahtu i ss armia > wyzwolencza!! Jeśli przyłozymy tę samą miarę do ataku na Irak i ataku na Polskę w 1939 to ten idiotyzm przestaje być tak oczywisty.... Może Hitler też nas chciał wyzwolić spod reżimu, a my-idioci, do dziś tego nie potrafimy docenić? > > Swego czasu jeszcze przed zaczeciem dzialan wojennych w iraku tkzw pacyfy z > francjy pojechaly tam demonstrowac swoje programy, saddam byl w niebo wziety i > oni tez do czasu az oddzialy gwiardi przybocznej nie "zmusily "na ochrone > pokojowa tarczy ludzkich.. obiektow wojskowych. Oczywiście francuscy histerycy i inni "pożyteczni idioci" zawsze byli marionetkami w rękach Kremla, który w bardzo sprytny sposób takie konflikty rozgrywa. Zawsze kilka sztuk broni więcej się sprzeda. Zauważmy jednak, że w stosunku do państw militarnie silnych (Chiny, Rosja) USA zachowują się jak Gołota widzący Lewisa - zero reakcji... > > Miny im zrzedly i wyniesli sie czym predzej bo akurat zaczely sie pierwsze > bombardowania. No właśnie - a jakie były skutki tych bombardowań, oprócz cierpień cywilnej ludności, zniszczenia infrastruktury i nieopisanych zniszczeń zabytków??? Nie ma co chwalić Saddama - tu nie ma wątpliwości, że to dyktator i menda, ale zastanów się nad prawdziwymi przyczynami tej "wojny"... Bomby za milion dolarów były zrzucane na domki za 1000 dolarów - i kto tu do interesu dopłacił? Odpowiedz Link Zgłoś
fagot777 Re: oj, same lewaki, jak widac... 23.06.05, 05:07 killgore napisał: > Ho Ho!! > > Zdefiniuj, czym jest lewak, to będzie można podyskutowac - ja na przykład mam > poglądy konserwtywno-liberalne, ale obecna polityka usa moim zdaniem jest > właśnie faszyzująco-lewicowa. > Twoja pisownia wskazuje ze piszesz na polskiej klawiaturze. Piszesz "usa" zamiast USA. Co ty wiesz o polityce USA? Pomysl przez chwile o tym w ten sposob: 1) Od Polski zaczal sie rozpad bloku wschodniego. Kto za to zaplacil? Podatnicy USA! 2) Od Iraku zacznie sie rozpad fanatycznych rzadow islamu (Libia oddala sprzet do producji broni atomowej, Syria wycofala sie z Libanu, pierwsza kobiet zostala wybrana do rzadu Kuwejtu, Irak ma w miare (nie czepiaj sie slowek, to traw) demokratyczny rzad, etc, etc. Dzieki komu? Podatnikom USA! Zastanow sie zanim znow napiszesz "usa"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: oj, same lewaki, jak widac... 23.06.05, 08:50 > Twoja pisownia wskazuje ze piszesz na polskiej klawiaturze. Piszesz "usa" > zamiast USA. Co ty wiesz o polityce USA? Piszę tak, bo ten kraj pozbawił mnie całej sympatii, którą doń miałem. Zrobił to szybko i skutecznie. > > Pomysl przez chwile o tym w ten sposob: > 1) Od Polski zaczal sie rozpad bloku wschodniego. Kto za to zaplacil? Podatnicy > > USA! Rozpad bloku wschodniego zaczął się od zapaści gospodarczej ZSRR - bo socjalizm ze swej natury jest niewydajny. Podatnicy zapłacili za wyścig zbrojeń. Teraz niestety się im to czkawką odbije, bo broń, którą Rosja wyprodukowała i technologia wajskowa, którą stworzyła w wielkich ilościach jest pomalutku sprzedawana - a komu, to już łatwo się domyślić... Można zawsze powiedzieć, że to efekt uboczny. > 2) Od Iraku zacznie sie rozpad fanatycznych rzadow islamu (Libia oddala sprzet > do producji broni atomowej, Syria wycofala sie z Libanu, pierwsza kobiet > zostala wybrana do rzadu Kuwejtu, Irak ma w miare (nie czepiaj sie slowek, to > traw) demokratyczny rzad, etc, etc. Dzieki komu? Podatnikom USA! Zastanow sie > zanim znow napiszesz "usa"!!! Otóż nie zacznie się. Mówienie o "fanatycznych rządach Islamu" (skoro się czepiasz "usa" to pisz "Islam", coby być konsekwentnym) to też slogan wzięty żywcem z propagandy uzasadniającej atak na Irak. Otóż w Iraku nie rządzili fanatycy islamscy, tylko Saddam,który był ich wrogiem hehe:)) Tylko, że ludzie żyjący w kulturze islamskiej czy dalekowschodniej nie chcą demokracji - bo oni żyją w innej zupełnie kulturze. Tam demokracji nigdy nie było i raczej nigdy nie będzie. Z ich punktu widzenia to Bush jest w błędzie i on powinien wprowadzić dyktaturę. To po prostu jest inny świat, tylko George wychowany na komiksach o przygdach Kapitana Ameryki nie jest w stanie tego zrozumieć, a szkoda, bo oszczędziłby wspomnianym podatnikom wielomiliardowych wydatków, które już w swym założeniu są kolosalnym marnotrawstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: oj, same lewaki, jak widac... 23.06.05, 14:50 killgore napisał: > > Pomysl przez chwile o tym w ten sposob: > > 1) Od Polski zaczal sie rozpad bloku wschodniego. Kto za to zaplacil? Pod > atnicy > > > > USA! > > Rozpad bloku wschodniego zaczął się od zapaści gospodarczej ZSRR - bo socjalizm > ze swej natury jest niewydajny. Podatnicy zapłacili za wyścig zbrojeń. Teraz > niestety się im to czkawką odbije, bo broń, którą Rosja wyprodukowała i > technologia wajskowa, którą stworzyła w wielkich ilościach jest pomalutku > sprzedawana - a komu, to już łatwo się domyślić... Można zawsze powiedzieć, że > to efekt uboczny. idz doucz sie historii... jak wydaje sie tobie, czemu zsrr produkowala tyle broni? i czemu "wykonczyli sie" akurat pod koniec lat 80, a nie 10, czy 20 lat wczesniej, badz pozniej? caly "blok wschodni" padl dla tego, ze nie byl w stanie sprostac konkurecji USA... gdyby w USA panowal na wzor francji, czy niemiec socializm, zimna wojna trwalaby do teraz... tak wiec stwierdzenie, ze za upadek zsrr zaplacili podatnicy w USA, ktorych finansowli projekty zbrojeniowe, jest jaknajbardziej sluszne... > Otóż nie zacznie się. Mówienie o "fanatycznych rządach Islamu" (skoro się > czepiasz "usa" to pisz "Islam", coby być konsekwentnym) to też slogan wzięty > żywcem z propagandy uzasadniającej atak na Irak. Otóż w Iraku nie rządzili > fanatycy islamscy, tylko Saddam,który był ich wrogiem hehe:)) Tylko, że ludzie to w takim razie czemu ich chojnie wspieral, goscil, leczyl i szkolil? > żyjący w kulturze islamskiej czy dalekowschodniej nie chcą demokracji - bo oni > żyją w innej zupełnie kulturze. Tam demokracji nigdy nie było i raczej nigdy ni nie chca? a moze nikt ich o to nie pyta? albo nie maja prawa wypowiadac sie... zauwaz, ze tam kobiety traktuje sie "troszke" inaczej, a to jest zwykle 52-55% procent populacji... poza tym Daleki Wschod, to panstwa Azji Wschodniej... > e > będzie. Z ich punktu widzenia to Bush jest w błędzie i on powinien wprowadzić > dyktaturę. To po prostu jest inny świat, tylko George wychowany na komiksach o > przygdach Kapitana Ameryki nie jest w stanie tego zrozumieć, a szkoda, bo raczej jego przeciwnicy sa wychowani na komiksach, stad ich "rysunkowo-czarno-bialo-szablonowe" widzenie swiata... to, ze sytuacja moze wygladac zupelnie inaczej, poprostu wyraznie przekracza ich "komiksowa" percepcje... Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: oj, same lewaki, jak widac... 23.06.05, 19:31 > idz doucz sie historii... jak wydaje sie tobie, czemu zsrr produkowala > tyle broni? i czemu "wykonczyli sie" akurat pod koniec lat 80, > a nie 10, czy 20 lat wczesniej, badz pozniej? Daruj sobie takie komentarze i przeczytaj sobie to, co napisałem, ok? Wiem, dlaczego socjalizm się posypał - to wie każdy (no może prawie każdy). Ale niestety tej Ameryki Reagana (którą ja też chwalę) to już dawno nie ma niestety... > > caly "blok wschodni" padl dla tego, ze nie byl w stanie > sprostac konkurecji USA... gdyby w USA panowal na wzor > francji, czy niemiec socializm, zimna wojna trwalaby do teraz... Wtedy akurat ani Francja ani Niemcy nie były jeszcze aż tak silnie zsocjalizowane, ale co ja będę to mówił komuś, kto mi każe się historii uczyć, więc pewnie zna ją sam perfekcyjnie... > > tak wiec stwierdzenie, ze za upadek zsrr zaplacili podatnicy w USA, > ktorych finansowli projekty zbrojeniowe, jest jaknajbardziej > sluszne... No dobrze, to się chwali. Oprócz tego zapłacili też za sponsorowanie Bin Ladena i Saddama i kilku innych satrapów, no i co? Nie wszystko za co płaci Wujek Sam jest dobe, nieprawdaż? > > > > Otóż nie zacznie się. Mówienie o "fanatycznych rządach Islamu" (skoro się > > czepiasz "usa" to pisz "Islam", coby być konsekwentnym) to też slogan wzi > ęty > > żywcem z propagandy uzasadniającej atak na Irak. Otóż w Iraku nie rządzil > i > > fanatycy islamscy, tylko Saddam,który był ich wrogiem hehe:)) Tylko, że l > udzie > to w takim razie czemu ich chojnie wspieral, goscil, leczyl i szkolil? > > nie chca? a moze nikt ich o to nie pyta? albo nie maja prawa wypowiadac sie... > zauwaz, ze tam kobiety traktuje sie "troszke" inaczej, a to jest > zwykle 52-55% procent populacji... O właśnie - żyją tak od stuleci i nagle ktoś ich zbawi??? A może już stulecia temu doszli do wniosku, że im to odpowiada? Ja tam szanuję ich wolność i na siłę nie zamierzam im swojego modelu życia proponować. Są na Ziemi kraje, w których NIGDY nie było demokracji - i to nawet przez 5 minut. (na przykład w Chinach) No i co? Chiny też trzeba "naprawić"? > > poza tym Daleki Wschod, to panstwa Azji Wschodniej... No i? Fakt, że leżą W Azji Wschodniej nie wprowadza tam demokracji :) > > raczej jego przeciwnicy sa wychowani na komiksach, stad ich > "rysunkowo-czarno-bialo-szablonowe" widzenie swiata... > to, ze sytuacja moze wygladac zupelnie inaczej, poprostu > wyraznie przekracza ich "komiksowa" percepcje... Człowieku, zacznij bardziej samodzielnie to analizować, dobra? To dla Ciebie ktoś, kto ma inne poglądny niż Bush to lewak, mimo, że jeszcze nie podałeś co to znaczy. A mówisz coś o szablonach. Dla mnie na przykład lewak to ktoś, kto w imię wyimaginowanego zagrożenia obcina wolność swojego narodu - bo to "wyzsza konieczność". Tak postępował Lenin, Hitler, Stalin, Mao, Kim i wielu innych, bardziej nam współczesnych. Dlatego przecieram oczy ze zdziwienia, jak widzę jak w ceniącej kiedyś wolność Ameryce zakłada się skanery odcisków palców i tym podobne wynalazki - tak, jakby każdy był z założenia winny i był potencjalnym terrorystą... Pamiętaj, że za to też płaci ten "amerykański podatnik" - i to wielokrotnie. > Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: oj, same lewaki, jak widac... 24.06.05, 00:44 killgore napisał: > > idz doucz sie historii... jak wydaje sie tobie, czemu zsrr produkowala > > tyle broni? i czemu "wykonczyli sie" akurat pod koniec lat 80, > > a nie 10, czy 20 lat wczesniej, badz pozniej? > > Daruj sobie takie komentarze i przeczytaj sobie to, co napisałem, ok? Wiem, > dlaczego socjalizm się posypał - to wie każdy (no może prawie każdy). Ale > niestety tej Ameryki Reagana (którą ja też chwalę) to już dawno nie ma niestety coz... nic nie jest wieczne... to raz, dwa napisales nastepujacy komentarz: "> Pomysl przez chwile o tym w ten sposob: > 1) Od Polski zaczal sie rozpad bloku wschodniego. Kto za to zaplacil? Podatnicy > > USA! Rozpad bloku wschodniego zaczął się od zapaści gospodarczej ZSRR - bo socjalizm ze swej natury jest niewydajny." przy pewnej dozie upierdliwosci mozna to uznac za probe zmaginalizowania wydatnego udzialu USA w tym procesie... trzy - blizej Bush'owi do Reagn'a niz Clinton'owi > Wtedy akurat ani Francja ani Niemcy nie były jeszcze aż tak silnie > zsocjalizowane, ale co ja będę to mówił komuś, kto mi każe się historii uczyć, > więc pewnie zna ją sam perfekcyjnie... coz... nie do konca... poczatek budowy panstwa "socialnego" zaczal sie juz w 1949 i nie nalezy kierowac sie tym, iz rzadzila wtedy CDU, natomiast istny rozkwit "socialu" nastapil od 1969, gdy do wladzy doszla SPD... (tak a propos, to wlasnie niemcy zaczynaja placic raunki za ta polityke) > No dobrze, to się chwali. Oprócz tego zapłacili też za sponsorowanie Bin Ladena coz... nie ma nieomylnych... > i Saddama i kilku innych satrapów, no i co? Nie wszystko za co płaci Wujek Sam a to juz jest spore naduzycie... a raczej lewackie klamstwo... "milosc" z saddamem uprawiala francja (czyrak osobiscie) i niemcy > jest dobe, nieprawdaż? owszem, ale tez nie jest tak, ze wszystko co Bush robi jest zlem... > > zauwaz, ze tam kobiety traktuje sie "troszke" inaczej, a to jest > > zwykle 52-55% procent populacji... > > O właśnie - żyją tak od stuleci i nagle ktoś ich zbawi??? A może już stulecia > temu doszli do wniosku, że im to odpowiada? Ja tam szanuję ich wolność i na sił > ę > nie zamierzam im swojego modelu życia proponować. Są na Ziemi kraje, w których > NIGDY nie było demokracji - i to nawet przez 5 minut. (na przykład w Chinach) N > o > i co? Chiny też trzeba "naprawić"? coz... niewolnictwo bylo praktykowane przez tysiaclecia... podazajac tokiem twojego rozumowania powinnismy wrocic to tego systemu... to, ze gdzies nigdy nie bylo demokracji nie znaczy, ze ludzie tam mieszkajacy nie chcieliby byc wolni... w Polsce tez kiedys nie bylo demokracji (to znaczy chamstwo glosu nie mialo), czy to znaczy, ze powinnismy zmienic system? (swoja droga moze to by sytuacje poprawilo ;-) ) > > poza tym Daleki Wschod, to panstwa Azji Wschodniej... > > No i? Fakt, że leżą W Azji Wschodniej nie wprowadza tam demokracji :) chodzilo o to, iz Irak, Afganistan itd, to nie Daleki Wschod, a uzyles okreslenia "dalekowschodnie"... > > raczej jego przeciwnicy sa wychowani na komiksach, stad ich > > "rysunkowo-czarno-bialo-szablonowe" widzenie swiata... > > to, ze sytuacja moze wygladac zupelnie inaczej, poprostu > > wyraznie przekracza ich "komiksowa" percepcje... > > Człowieku, zacznij bardziej samodzielnie to analizować, dobra? To dla Ciebie > ktoś, kto ma inne poglądny niż Bush to lewak, mimo, że jeszcze nie podałeś co t przykro mi bardzo, ze sam "wyskoczyles" z "komiksowymi" "argumentami": "tylko George wychowany na komiksach o przygdach Kapitana Ameryki nie jest w stanie tego zrozumieć" wiec teraz nie unos sie, kto mieczem wojuje, od miecza ginie... > znaczy. A mówisz coś o szablonach. Dla mnie na przykład lewak to ktoś, kto w > imię wyimaginowanego zagrożenia obcina wolność swojego narodu - bo to "wyzsza > konieczność". Tak postępował Lenin, Hitler, Stalin, Mao, Kim i wielu innych, > bardziej nam współczesnych. Dlatego przecieram oczy ze zdziwienia, jak widzę ja > k > w ceniącej kiedyś wolność Ameryce zakłada się skanery odcisków palców i tym a jak inaczej przeciwstawisz sie osobnikom, ktorzy nie chca grac wedle cywilizowanych zasad? tez uwazam pobieranie odciskow za upokazajace, ale coz... lagodny system nie zdal egzaminiu, wczesniej terrorysci bez problemow wjechali do USA... a porownania z hitlerem, czy stalinem sa mocno nie na miejscu, jakos w USA sa wolne wybory, kazdy moze mowic co chce itd... bez przesady... > terrorystą... Pamiętaj, że za to też płaci ten "amerykański podatnik" - i to > wielokrotnie. i jak na razie nie protestuje - przeanalizuj wyniki ostatnich wyborow prezydenckich, do Kongeresu oraz Senatu... Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: oj, same lewaki, jak widac... 24.06.05, 08:32 skipper_ napisał: > coz... nic nie jest wieczne... to raz, dwa napisales nastepujacy > komentarz: > > "> Pomysl przez chwile o tym w ten sposob: > > 1) Od Polski zaczal sie rozpad bloku wschodniego. Kto za to zaplacil? Pod > atnicy > > > > USA! > > Rozpad bloku wschodniego zaczął się od zapaści gospodarczej ZSRR - bo socjalizm > ze swej natury jest niewydajny." > > przy pewnej dozie upierdliwosci mozna to uznac za probe zmaginalizowania > wydatnego udzialu USA w tym procesie... Nigdy nie powiedziałem, że Reagan nie robił tego świadomie - więcej: wszystko było perfekcyjnie wycyrklowane i się udało. Tylko, że obecna ekipa Busha nie ma już tak dobrych pomysłów - ba, patrząc na ich kolejne ruchy mam wątpliwości, czy w ogóle mają jakiś pomysł na Irak. > > trzy - blizej Bush'owi do Reagn'a niz Clinton'owi Jeszcze nigdy Clintona za nic nie pochwaliłem - to po pierwsze. Bliżej Bushowi do Reagana, pod warunkiem, że mowa o starym Bushu. > > > Wtedy akurat ani Francja ani Niemcy nie były jeszcze aż tak silnie > > zsocjalizowane, ale co ja będę to mówił komuś, kto mi każe się historii u > czyć, > > więc pewnie zna ją sam perfekcyjnie... > coz... nie do konca... poczatek budowy panstwa "socialnego" > zaczal sie juz w 1949 i nie nalezy kierowac sie tym, iz > rzadzila wtedy CDU, natomiast istny rozkwit "socialu" nastapil > od 1969, gdy do wladzy doszla SPD... (tak a propos, to wlasnie > niemcy zaczynaja placic raunki za ta polityke) Tak - płacą za nią od dawna. W każdym kraju, gdzie się takie "znakomite" rozwiązania socjalne wprowadza nadchodzi czas zapłaty. Niestety USA też zaczynają dryfować w tamtym kierunku - co prawda od innej stony, ale jadnak. No bo ktoś będzie musiał zapłacić za te wszystkie nowopowołane urzędy i regulacje, które tylko zwiększają upierdliwość życia, nie? > > > > No dobrze, to się chwali. Oprócz tego zapłacili też za sponsorowanie Bin > Ladena > coz... nie ma nieomylnych... Ano nie ma - dlatego nie lubię jak ktoś chwali Amerykę na zasadzie "bo to Ameryka, więc postępuje słusznie". W polityce Busha jr. roi się aż od błędów i to powinien przyznać nawet jego największy sympatyk. Nie wiemy, co by zrobił Kerry (po demokratach wiele bym sobie nie obiecywał), jednak po Bushu oczekiwali wszyscy więcej. > > > i Saddama i kilku innych satrapów, no i co? Nie wszystko za co płaci Wuje > k Sam > a to juz jest spore naduzycie... a raczej lewackie klamstwo... Ani lewackie, ani kłamstwo, ani nadużycie - każda ekipa popełnia błędy i nie ma co próbować tego ukryć, bo maskowanie bywa bardzo żenujące. > "milosc" z saddamem uprawiala francja (czyrak osobiscie) i niemcy Francja - żeby być dokładnym. Nigdy Francji nie chwaliłem za jej politykę zagraniczną. Ba - Mossad wysadził kilka okrętów z Francji, które wiozły gotowe instalacje nuklearne do Iraku - to było realne zagrożenie, a nie dzisiejsze gadki o rzekomej broni masowego rażenia. > > > jest dobe, nieprawdaż? > > owszem, ale tez nie jest tak, ze wszystko co Bush robi jest zlem... > > > zauwaz, ze tam kobiety traktuje sie "troszke" inaczej, a to jest > > > zwykle 52-55% procent populacji... > > > > O właśnie - żyją tak od stuleci i nagle ktoś ich zbawi??? A może już stul > ecia > > temu doszli do wniosku, że im to odpowiada? Ja tam szanuję ich wolność i > na sił > > ę > > nie zamierzam im swojego modelu życia proponować. Są na Ziemi kraje, w kt > órych > > NIGDY nie było demokracji - i to nawet przez 5 minut. (na przykład w Chin > ach) N > > o > > i co? Chiny też trzeba "naprawić"? > > coz... niewolnictwo bylo praktykowane przez tysiaclecia... > podazajac tokiem twojego rozumowania powinnismy wrocic to tego > systemu... to, ze gdzies nigdy nie bylo demokracji nie znaczy, > ze ludzie tam mieszkajacy nie chcieliby byc wolni... Otóż nie - nikt się nie sprzeciwiał rządom cesarzy etc. w tamtych krajach. Natomiast niewolnictwo z założenia jest pozbawieniem kogoś wolności. Poza tym demokracja i wolność do dwie, zupełnie różne sprawy. > > w Polsce tez kiedys nie bylo demokracji (to znaczy chamstwo > glosu nie mialo), czy to znaczy, ze powinnismy zmienic > system? (swoja droga moze to by sytuacje poprawilo ;-) ) No w zasadzie demokracja jest powszechna od jakichś 100 lat. Kolejne wybory ludu nie napawają jednak wielkim optymizmem. > > > > > poza tym Daleki Wschod, to panstwa Azji Wschodniej... > > > > No i? Fakt, że leżą W Azji Wschodniej nie wprowadza tam demokracji :) > > chodzilo o to, iz Irak, Afganistan itd, to nie Daleki Wschod, > a uzyles okreslenia "dalekowschodnie"... Bo nie miałem na myśli Iraku i Afganistanu, tylko dodatkowo państwa dalekowschodnie, które też demokracji nie mają, a jakoś żyją. > > > > raczej jego przeciwnicy sa wychowani na komiksach, stad ich > > > "rysunkowo-czarno-bialo-szablonowe" widzenie swiata... > > > to, ze sytuacja moze wygladac zupelnie inaczej, poprostu > > > wyraznie przekracza ich "komiksowa" percepcje... > > > > Człowieku, zacznij bardziej samodzielnie to analizować, dobra? To dla Cie > bie > > ktoś, kto ma inne poglądny niż Bush to lewak, mimo, że jeszcze nie podałe > ś co t > > przykro mi bardzo, ze sam "wyskoczyles" z "komiksowymi" "argumentami": > > "tylko George wychowany na komiksach o > przygdach Kapitana Ameryki nie jest w stanie tego zrozumieć" > > wiec teraz nie unos sie, kto mieczem wojuje, od miecza ginie... Nie powiesz chyba, że ogląd świata przeciętnego Amerykanina nie jest ukształtowany przez masową kulturę i m.in. filmy i komisy? Jak sądzę nie urodziłeś się i nie wychowałeś od dzieciństwa w USA, dlatego twoja wiedza na tematy polityczne jest nieporównywalnie większa od wiedzy znakomitej większości Amerykanów - co chyba sam potwierdzisz. > > > > znaczy. A mówisz coś o szablonach. Dla mnie na przykład lewak to ktoś, kt > o w > > imię wyimaginowanego zagrożenia obcina wolność swojego narodu - bo to "wy > zsza > > konieczność". Tak postępował Lenin, Hitler, Stalin, Mao, Kim i wielu inny > ch, > > bardziej nam współczesnych. Dlatego przecieram oczy ze zdziwienia, jak wi > dzę ja > > k > > w ceniącej kiedyś wolność Ameryce zakłada się skanery odcisków palców i t > ym > > a jak inaczej przeciwstawisz sie osobnikom, ktorzy nie chca grac > wedle cywilizowanych zasad? tez uwazam pobieranie odciskow > za upokazajace, ale coz... lagodny system nie zdal egzaminiu, wczesniej > terrorysci bez problemow wjechali do USA... Dalej będą wjeżdżać, tylko normalni ludzie doznają kolejnych upokorzeń i bydlęcego traktowania. Czy uważasz, że ktoś kto chce odwiedzić przyjaciół w USA, mając tu porządną pracę i będąc porządnym obywatelem jest "osobnikiem grającym w/g niecywilizowanych zasad"? a porownania z hitlerem, > czy stalinem sa mocno nie na miejscu, Nie mówię, że USA to stalinowski, czy hitlerowski kraj - mówię, że Hitler i Stalin inwigilowali ludność i ta analogia zacznyna mnie BARDZO niepokoić. jakos w USA sa wolne wybory, > kazdy moze mowic co chce itd... bez przesady... Z tą "wolnością" wyborów to bym tak do końca nie był pewien - ludzie nawet na prezydenta bezpośrednio nie głosują. Niezależni kandydaci (spoza demokratów i republikanów) praktycznie nie mają szans... Ja inaczej definiuję wolne i demokratyczne wybory. > > > terror Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: oj, same lewaki, jak widac... 23.06.05, 14:35 killgore napisał: > Ho Ho!! > > Zdefiniuj, czym jest lewak, to będzie można podyskutowac - ja na przykład mam > poglądy konserwtywno-liberalne, ale obecna polityka usa moim zdaniem jest > właśnie faszyzująco-lewicowa. czytajac twoje niektore posty mam wrazenie, ze tylko sie tobie wydaje, iz masz "konserwtywno-liberalne" poglady... co z reszta jest typowe w Polsce, gdzie glownym wyznacznikiem "prawicowosci", badz "lewicowosci" jest stosunek do Kosciola Katolickiego... to zdanie o "faszyzująco-lewicowej" polityce Bush'a jest dobrym przykladem... reszty postu nie bede komentowal, poprostu nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: oj, same lewaki, jak widac... 23.06.05, 19:43 skipper_ napisał: > killgore napisał: > > > Ho Ho!! > > > > Zdefiniuj, czym jest lewak, to będzie można podyskutowac - ja na przykład > mam > > poglądy konserwtywno-liberalne, ale obecna polityka usa moim zdaniem jest > > właśnie faszyzująco-lewicowa. > > czytajac twoje niektore posty mam wrazenie, ze tylko sie tobie > wydaje, iz masz "konserwtywno-liberalne" poglady... > co z reszta jest typowe w Polsce, gdzie glownym wyznacznikiem > "prawicowosci", badz "lewicowosci" jest stosunek do Kosciola > Katolickiego... Nie - moim wyznacznikiem jest między innymi stosunek do wolności obywateli, także obywateli innych, suwerennych państw, a także do wolności gospodarczej. A tu polityki Busha obronić się po prostu nie da, i to całej mojej dawnej sympatii do USA - czasy Reagana już niestety chyba nie wrócą :( > > to zdanie o "faszyzująco-lewicowej" polityce Bush'a jest > dobrym przykladem... Żartowałem - to kapitalistyczna (viva Haliburton i wojna oraz rosnące deficyty - czyli zadłużanie przyszłych pokoleń!) i wolnościowa (skanery odcisków palców,echelon, podsłuchy i tym podobne wynalazki) polityka. Do tego zupełnie pozbawiona paranoi i mani prześladowczej. Żeby była jasność - bardzo ceniłem Amerykę, ale nie dała mi ona szans, żeby dalej Ją lubić, niestety. Jak z żalem stwierdzam, coraz więcej osób ma takie poglądy. Niestety nie bez racji... > > reszty postu nie bede komentowal, poprostu nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: oj, same lewaki, jak widac... 24.06.05, 00:56 killgore napisał: > Nie - moim wyznacznikiem jest między innymi stosunek do wolności obywateli, > także obywateli innych, suwerennych państw, a także do wolności gospodarczej. A > tu polityki Busha obronić się po prostu nie da, i to całej mojej dawnej sympati poprosze jakies konkretne przyklady... gdzie polityka Bush'a narusza wolnosc obywateli (i w jakim realnie stopniu), gdzie ogranicza wolnosc gospodarcza itd... > do USA - czasy Reagana już niestety chyba nie wrócą :( czemu nie? chyba, ze obawiasz sie rzadow Demokratow... moim zdaniem po jednej "kadencji" wyborcy odesla ich "na lawke"... > > to zdanie o "faszyzująco-lewicowej" polityce Bush'a jest > > dobrym przykladem... > > Żartowałem - to kapitalistyczna (viva Haliburton i wojna oraz rosnące deficyty > - > czyli zadłużanie przyszłych pokoleń!) i wolnościowa (skanery odcisków bez emocji, deficyt jest na poziomie 4%, przy stalym wzroscie gospodarczym, a ten warunek jest spelniony, nie jest to powod to paniki > palców,echelon, podsłuchy i tym podobne wynalazki) polityka. Do tego zupełnie chwileczke, a czy ty wpuszczasz kazdego do swojego domu "na ladne oczy"? a jesli ktos "zrobi tobie kuku", to chyba chcialbys, zeby policja/prokuratura mialy zawnione srodki skutecznego dzialania... > pozbawiona paranoi i mani prześladowczej. Żeby była jasność - bardzo ceniłem > Amerykę, ale nie dała mi ona szans, żeby dalej Ją lubić, niestety. Jak z żalem > stwierdzam, coraz więcej osób ma takie poglądy. Niestety nie bez racji... tyle, ze jak to w wiekszosci wypadkow bywa, poglady te sa wynikiem emocji, a nie rzeczowej analizy... a to zamienia poglady w "wierzenia"... nie uwazam USA za raj na ziemi, ani Bush'a za wspanialego polityka, ale denerwuja mnie ludzie, ktorzy bezmyslenie reaguja negatywnie na sam dzwiek, a jak pozniej okazuje sie, nie maja zadnych rzeczowych argumentow na poparcie swojej niecheci... > > > > > reszty postu nie bede komentowal, poprostu nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
fagot777 Re: oj, same lewaki, jak widac... 23.06.05, 04:57 Piekne wypracowanie, faklapolis. Moze na je sprowadzic, nic nie odejmujac, do prostego zdania pod adresem szczekaczy na temat broni masowego razenia, ktorych podobno nie bylo w Iraku: "Powiedzcie to tysiaca Kurdow wymordowanych gazem przez Saddama"!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: oj, same lewaki, jak widac... 23.06.05, 08:54 fagot777 napisała: > Piekne wypracowanie, faklapolis. > Moze na je sprowadzic, nic nie odejmujac, do prostego zdania pod adresem > szczekaczy na temat broni masowego razenia, ktorych podobno nie bylo w > Iraku: "Powiedzcie to tysiaca Kurdow wymordowanych gazem przez Saddama"!!!! No tak, ktoś, kto ma przeciwne poglądy to "szczekacz" :) Dobre :) Z tego, co widzę , jesteś przeciwnikiem "islamskiej dyktatury". No to wytłumacz nam, co byś powiedział maleńkiej, chrześcijańskiej Serbii, która próbowała dać odpór albańskim muzułmanom i za to Wujek Sam zrównał ją z ziemią??? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: oj, same lewaki, jak widac... 23.06.05, 11:37 Serbia nie taka maleńka, jak na stosunki na Bałkanach. O prawdziwą reputację Serbii zapytajcie Węgrów, Turków, Rumunów, Bułgarów, Chorwatów i Albańczyków. Serbia zawsze chciała zbudować państwo nacjonalistyczne, obejmujące cały półwysep i uciskające inne narody. Nie cofała się przed sojuszem z Moskwą. Przez szowinistyczne ambicje Serbów polało się bardzo wiele krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: oj, same lewaki, jak widac... 23.06.05, 13:00 zigzaur napisał: > Serbia nie taka maleńka, jak na stosunki na Bałkanach. > > O prawdziwą reputację Serbii zapytajcie Węgrów, Turków, Rumunów, Bułgarów, > Chorwatów i Albańczyków. Serbia zawsze chciała zbudować państwo > nacjonalistyczne, obejmujące cały półwysep i uciskające inne narody. Nie cofała > się przed sojuszem z Moskwą. Przez szowinistyczne ambicje Serbów polało się > bardzo wiele krwi. Pewnie, że Serbowie to nacjonaliści, tu nie ma wątpliwości i nie ma ich co wybielać - swoje za uszami mają. Tylko warto sobie zadać pytanie, czy lepsi (z naszego punktu widzenia) są Serbowie czy muzułmańscy Albańczycy? Albania to chyba jedyny na świecie przykład państwa w 100% mafijnego. Jak widać Wujek Sam dokonał już wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Chyba nie 23.06.05, 10:41 Raczej myśli: "Ale ze mnie frajer! Ja siedzę, a inni się wymigali!" Mam na myśli pewnych "polityków europejskich". Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara Pewnie o tym o jakim był frajerem układając się 22.06.05, 20:42 z, jak to mówią, diabłem (USA). Kosztowało to jego ojczyznę niewyobrażalnie wiele cierpień. Odpowiedz Link Zgłoś
s4321r Dla czego nie jest sądzony w Hadze !!!? 22.06.05, 20:59 Dla czego nie jest sądzony w Hadze !!!? Czy rzekome zbrodnie Husajna są ściśle tajne czy chodzi oto że mógłby powiedzieć kto dostarczył gazu którym otruto Kurdów Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: Dla czego nie jest sądzony w Hadze !!!? 23.06.05, 19:36 s4321r napisał: > Dla czego nie jest sądzony w Hadze !!!? > Czy rzekome zbrodnie Husajna są ściśle > tajne czy chodzi oto że mógłby powiedzieć > kto dostarczył gazu którym otruto Kurdów Niezwykle trafne pytania - niestety nie doczekaliśmy się jeszcze na nie odpowiedzi ze strony niejakiego fagota 777 a szkoda, bo chciałbym wiedzieć, jak to nam wytłumaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Dla czego nie jest sądzony w Hadze !!!? 24.06.05, 00:59 s4321r napisał: > Dla czego nie jest sądzony w Hadze !!!? poniewaz chyba lepiej zeby Irakijczycy sami go osadzili... tyle tutaj krzyku o to, ze USA "wtracaja sie" w ich sprawy, a to, ze sami satrape maja sadzic, to juz zle... > Czy rzekome zbrodnie Husajna są ściśle > tajne czy chodzi oto że mógłby powiedzieć > kto dostarczył gazu którym otruto Kurdów a kto w/g ciebie dostarczyl? pewnie powiesz, ze USA... tak sie sklada, ze francja i niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: Dla czego nie jest sądzony w Hadze !!!? 24.06.05, 14:00 skipper_ napisał: > s4321r napisał: > > > Dla czego nie jest sądzony w Hadze !!!? > > poniewaz chyba lepiej zeby Irakijczycy > sami go osadzili... tyle tutaj krzyku > o to, ze USA "wtracaja sie" w ich sprawy, > a to, ze sami satrape maja sadzic, to juz zle... Nie wiem, czy pamiętasz "proces" Nicolae Ceaucesscu w Rumunii? Obawiam się, że z Saddamem byłoby dokładnie to samo - chodzi o, żeby go rozwalić szybko, bo facet za dużo wie. > pewnie powiesz, ze USA... > > tak sie sklada, ze francja i niemcy Nie wiem, skąd masz informacje o tym, że to właśnie wyłącznie Francja i Niemcy - Francja na pewno próbowała mu dostarczyć instalacje atomowe, ale Mossad to skutecznie udaremnił. Pewne jest też to, że rząd USA dostarczał - i to skutecznie- broń do walki z Iranem. No i trochę mogło zostać, nie? Ja tam widziałem zdjęcia Husajna w serdecznym uścisku i z Rumsfeldem i z Chirac'em, więc za prawdomówność żadnej ze stron nie dał bym złamanego feniga. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Dla czego nie jest sądzony w Hadze !!!? 27.06.05, 11:57 killgore napisał: > > Nie wiem, czy pamiętasz "proces" Nicolae Ceaucesscu w Rumunii? Obawiam się, że > z > Saddamem byłoby dokładnie to samo - chodzi o, żeby go rozwalić szybko, bo facet > za dużo wie. 1. "proces" Ceaucesscu odbywal sie w zupelnie innych okolicznosciach, z reszta tak na prawde urzadzili go mu jego towarzysze, ktorzy pozniej przejeli wladze... 2. skad zalozenie, ze saddam nie bedzie mial uczciwego procesu 3. i co takiego niby saddam "wie", co ew. nalezaloby ukryc? > Nie wiem, skąd masz informacje o tym, że to właśnie wyłącznie Francja i Niemcy z "krajow zachodnich", jeszcze byly chiny, zsrr/rosja itd... > Francja na pewno próbowała mu dostarczyć instalacje atomowe, ale Mossad to > skutecznie udaremnił. Pewne jest też to, że rząd USA dostarczał - i to > skutecznie- broń do walki z Iranem. No i trochę mogło zostać, nie? Ja tam masz jakies niezalezne zrodla na potwierdzenie tych informacji... ostatnio staly sie strasznie "populane"... a info o tym mozna znalezc na lewackich stronkach... > widziałem zdjęcia Husajna w serdecznym uścisku i z Rumsfeldem i z Chirac'em, > więc za prawdomówność żadnej ze stron nie dał bym złamanego feniga. z czyrakiem tez widzialem, nie widzialem za to tych z Rumsfeld'em - nie podeslij link jak mozesz... Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: Dla czego nie jest sądzony w Hadze !!!? 30.06.05, 15:09 skipper_ napisał: > > Nie wiem, czy pamiętasz "proces" Nicolae Ceaucesscu w Rumunii? Obawiam si > ę, że > > z > > Saddamem byłoby dokładnie to samo - chodzi o, żeby go rozwalić szybko, bo > facet > > za dużo wie. > > 1. "proces" Ceaucesscu odbywal sie w zupelnie innych okolicznosciach, > z reszta tak na prawde urzadzili go mu jego towarzysze, ktorzy > pozniej przejeli wladze... A kto urządzi Saddamowi? Przecież USA były sojusznikiem Saddama w walce z Iranem. > > 2. skad zalozenie, ze saddam nie bedzie mial uczciwego procesu Nie założenie, tylko pytanie. Zauważ, że zdaniem władz USA np. więźniowie w Guantanamo nie podlegają konwencji genewskiej, więc i inne falandyzacje są u nich możliwe :)))) > > 3. i co takiego niby saddam "wie", co ew. nalezaloby ukryc? Należy spytać Chiraca i Rumsfelda ;-) > > > Francja na pewno próbowała mu dostarczyć instalacje atomowe, ale Mossad t > o > > skutecznie udaremnił. Pewne jest też to, że rząd USA dostarczał - i to > > skutecznie- broń do walki z Iranem. No i trochę mogło zostać, nie? Ja tam > > masz jakies niezalezne zrodla na potwierdzenie tych informacji... > ostatnio staly sie strasznie "populane"... a info o tym mozna > znalezc na lewackich stronkach... Co to jest "lewak"? Powiesz w końcu? > > > widziałem zdjęcia Husajna w serdecznym uścisku i z Rumsfeldem i z Chirac' > em, > > więc za prawdomówność żadnej ze stron nie dał bym złamanego feniga. > > z czyrakiem tez widzialem, nie widzialem za to tych z Rumsfeld'em - nie > > podeslij link jak mozesz... www.bengodi.org/afghanistan/im/Saddam_Rumsfeld.jpg Oczywiście, jeśli fakty są przeciw obecnej administracji, tym gorzej dla faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Dla czego nie jest sądzony w Hadze !!!? 01.07.05, 11:58 killgore napisał: > > 1. "proces" Ceaucesscu odbywal sie w zupelnie innych okolicznosciach, > > z reszta tak na prawde urzadzili go mu jego towarzysze, ktorzy > > pozniej przejeli wladze... > > A kto urządzi Saddamowi? Przecież USA były sojusznikiem Saddama w walce z Irane > m. "co ma piernik do wiatraka", pomijajac juz "drobny" fakt, iz jakos w to "sojusznictwo" nikt poza lewakami nie wierzy... > > 2. skad zalozenie, ze saddam nie bedzie mial uczciwego procesu > > Nie założenie, tylko pytanie. Zauważ, że zdaniem władz USA np. więźniowie w > Guantanamo nie podlegają konwencji genewskiej, więc i inne falandyzacje są u > nich możliwe :)))) proces saddama obedzie sie w Iraku, przed irackimi wladzami sadowniczymi... wiem, wiem, lewacka umyslowosc przyzwyczajona jest do rozwiazan sowieckich i tamtejszych "procesow", wiec ciezko lewakom pojac, ze istnieja norwalne, suwerenne sady... i znow, jak ma sie sytuacja w Guantanamo, gdzie tak przy okazji obecnie siedzi juz tylko niewiele ponad 500 podejzanych, wobec ktorych prowadzi sie dochodzenia, czy byli zamieszani w terroryzm, czy nie, a jak okazuje sie, ze nie, to sa zwalniani... co tez nie miesci sie w aparacie pojeciowym lewaka... bo dla lewaka, jak kogos zlapie sie, to trzeba "osadzic" natychmiast, bo jest winny... a czemu nie podlegaja konwencji genewskiej - bo to sa podejzani o terroryzm, a nie jency wojenni... zbyt proste by zrozumiec? > Co to jest "lewak"? Powiesz w końcu? taki osobnik jak ty... :-P > > www.bengodi.org/afghanistan/im/Saddam_Rumsfeld.jpg hehehe na tym zdjeciu to kazdy moze byc.... poszukaj poza tym jakis wiarygodnych zrodel... proponuje firmy w stylu BBC, CNN, FoxNews itd... a tak dla wyjasnienia, to "zdjecie" moze pochodzic z wczesnych lat 80, lecz nie jest zadnym dowodem na "sojusz"... to tak samo jakby na postawie zdjecia Kennedy z Chruszczowem, mowic, ze to sojusznicy... Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: Dla czego nie jest sądzony w Hadze !!!? 01.07.05, 23:48 skipper_ napisał: > killgore napisał: > > > > 1. "proces" Ceaucesscu odbywal sie w zupelnie innych okolicznosciac > h, > > > z reszta tak na prawde urzadzili go mu jego towarzysze, ktorzy > > > pozniej przejeli wladze... > > > > A kto urządzi Saddamowi? Przecież USA były sojusznikiem Saddama w walce z > Irane > > m. > "co ma piernik do wiatraka", pomijajac juz "drobny" fakt, iz jakos > w to "sojusznictwo" nikt poza lewakami nie wierzy... > > > > 2. skad zalozenie, ze saddam nie bedzie mial uczciwego procesu > > > > Nie założenie, tylko pytanie. Zauważ, że zdaniem władz USA np. więźniowie > w > > Guantanamo nie podlegają konwencji genewskiej, więc i inne falandyzacje s > ą u > > nich możliwe :)))) > > proces saddama obedzie sie w Iraku, przed irackimi wladzami sadowniczymi... > > wiem, wiem, lewacka umyslowosc przyzwyczajona jest do rozwiazan > sowieckich i tamtejszych "procesow", wiec ciezko lewakom pojac, > ze istnieja norwalne, suwerenne sady... Na przykład wspomniane sądy w Iraku - na pewno nie marionetkowe i nie powołane przez władze okupacyjne. Suwerenne są te sądy jak cały obecny Irak:))) > > i znow, jak ma sie sytuacja w Guantanamo, gdzie tak przy okazji > obecnie siedzi juz tylko niewiele ponad 500 podejzanych, wobec > ktorych prowadzi sie dochodzenia, czy byli zamieszani w terroryzm, > czy nie, a jak okazuje sie, ze nie, to sa zwalniani... Hurra! Tylko niewiele ponad 500!! Powinni się chyba cieszyć, że Wujek Sam im zafundował wakacje. A na dodatek są sądzeni za coś, czego sami Amerykanie nie potrafią zdefiniować do tej pory - terroryzm, czyli co? > co tez nie miesci sie w aparacie pojeciowym lewaka... > bo dla lewaka, jak kogos zlapie sie, to trzeba "osadzic" > natychmiast, bo jest winny... Nie używaj słowa "lewak" w postach a będą co najmniej o połowę krótsze:) Skąd wiesz, jak się prowadzi te dochodzenia? Byłeś tam? Widziałeś? Skoro tam tak fajnie jest, to o co cała ta afera? > > a czemu nie podlegaja konwencji genewskiej - bo to sa podejzani > o terroryzm, a nie jency wojenni... zbyt proste by zrozumiec? Hahahahaha:) to mnie powaliło na kolana - to dlaczego temu "terroryzmowi" USA wypowiedziały właśnie WOJNĘ????? Niech tego nie nazywają wojną, to unikną dwuznaczności - zbyt proste by zrozumieć? Nazwijmy rzeczy po imieniu - obecna polityka USA jest taka, że jak komuś się WYDAJE, że ktoś MOŻE USA zaatakować, to się stosuje opisane przez Powella "uderzenie wyprzedzające". Czyli można zaatakować dowolne państwo, za to, że ktoś podejrzewa je o terroryzm. Jak do tej pory opinia publiczna nie poznała ZADNEGO dowodu na to, że atak na Irak był uzasadniony. Ja tam cierpliwie czekam. > > > > Co to jest "lewak"? Powiesz w końcu? > taki osobnik jak ty... :-P > Czyli jaki? Nie znasz mnie, a każdy, kto zna podstawy logiki wie, że definiowanie czegokolwiek na zasadzie "ignotum per ignotum" jest ex definitione pozbawione sensu, ale co tam, lewak lewak, lewak - zawsze to mówisz niczym mantrę, jak tylko ktoś ośmieli się skrytykować USA:))) A USA ta krytyka się ostatnio po prostu należy. > > > > www.bengodi.org/afghanistan/im/Saddam_Rumsfeld.jpg > > hehehe na tym zdjeciu to kazdy moze byc.... > > poszukaj poza tym jakis wiarygodnych zrodel... > proponuje firmy w stylu BBC, CNN, FoxNews itd... To samo zdjęcie widziałem na CNN, ale jakie to ma znaczenie, skoro tam może być każdy, hahahaha:)))) > > a tak dla wyjasnienia, to "zdjecie" moze pochodzic > z wczesnych lat 80, lecz nie jest zadnym dowodem > na "sojusz"... Dlaczego słowo zdjęcie jest w cudzysłowie? Skoro wątpisz w jego autentyczność, to skąd teraz domysły, że pochodzi z lat '80?? > > to tak samo jakby na postawie zdjecia Kennedy z Chruszczowem, > mowic, ze to sojusznicy... Niedawno kwestionowałeś samo ISTNIENIE tego zdjęcia, więc nie gadaj teraz bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Dla czego nie jest sądzony w Hadze !!!? 03.07.05, 21:31 killgore napisał: > Na przykład wspomniane sądy w Iraku - na pewno nie marionetkowe i nie powołane > przez władze okupacyjne. Suwerenne są te sądy jak cały obecny Irak:))) no tak... coz... wiem, ze niektorych, z niewiadomych przyczyn (i sadze, ze dla nich samych przyczyny te tez sa niewiadome) strasznie boli fakt, iz w Iraku powstaje suwerenne panstwo... coz... juz kiedys to "trenowalismy"... swiat dzielil sie na suwerenne i niezalezne "panstwa demokracji ludowej" oraz "marionetkowe rzady" i "psy lancuchowe" USA... > > i znow, jak ma sie sytuacja w Guantanamo, gdzie tak przy okazji > > obecnie siedzi juz tylko niewiele ponad 500 podejzanych, wobec > > ktorych prowadzi sie dochodzenia, czy byli zamieszani w terroryzm, > > czy nie, a jak okazuje sie, ze nie, to sa zwalniani... > > Hurra! Tylko niewiele ponad 500!! Powinni się chyba cieszyć, że Wujek Sam im > zafundował wakacje. A na dodatek są sądzeni za coś, czego sami Amerykanie nie > potrafią zdefiniować do tej pory - terroryzm, czyli co? i znow "lewacka" retoryka... ciekawe ile razy trzeba powtarzac, ze nikt tam nie jest sadzony - tocza sie postepowania... jesli ty nie jestes w stanie zdefiniowac slowa terroryzm polecam slownik jezyka polskiego... jakos inni nie maja z tym problemow... > Nie używaj słowa "lewak" w postach a będą co najmniej o połowę krótsze:) Skąd czemu? "kluje" cie? > wiesz, jak się prowadzi te dochodzenia? Byłeś tam? Widziałeś? Skoro tam tak > fajnie jest, to o co cała ta afera? a ty tam byles? tez nie... a "afera" jest tylko dla tego, iz w USA panuje wolnosc i nikt nikogo nie szynkanuje za "szczekanie" na wladze... > > a czemu nie podlegaja konwencji genewskiej - bo to sa podejzani > > o terroryzm, a nie jency wojenni... zbyt proste by zrozumiec? > > Hahahahaha:) to mnie powaliło na kolana - to dlaczego temu "terroryzmowi" USA > wypowiedziały właśnie WOJNĘ????? Niech tego nie nazywają wojną, to unikną > dwuznaczności - zbyt proste by zrozumieć? Nazwijmy rzeczy po imieniu - obecna > polityka USA jest taka, że jak komuś się WYDAJE, że ktoś MOŻE USA zaatakować, t > o > się stosuje opisane przez Powella "uderzenie wyprzedzające". Czyli można > zaatakować dowolne państwo, za to, że ktoś podejrzewa je o terroryzm. Jak do te > j > pory opinia publiczna nie poznała ZADNEGO dowodu na to, że atak na Irak był > uzasadniony. Ja tam cierpliwie czekam. szkoda czasu na "rozmowe" z osobnikiem impregowanym na fakty... jakos nikt poza lewakami nie krzyczy, ze nie bylo dowodow... i dla czego ciagle trzeba udowadniac im, ze nie maja racji, prosze bardzo, niech "lewizna" udowodni, ze ma racje... > > > Co to jest "lewak"? Powiesz w końcu? > > taki osobnik jak ty... :-P > > > > Czyli jaki? Nie znasz mnie, a każdy, kto zna podstawy logiki wie, że ok, "lewak" to np. osobnik palajacy nienawiscia do USA oraz "liberalizmu", nie potrafiacy uzasadnic tej nienawisci zadnymi konkretami, krytykujacy i rownoczenie nie potrafiacy podac zadnych realnych rozwiazan alternatywnych, wierzacy w "spiski kapitalistow" oraz innych "ciemnych sil", krzyczacy o zagrozeniach plynacych z globalizacji itd itd... swiadomie uzywam okreslenia "lewak", gdyz ciezko okreslic poglady takiej osoby, gdyz zamiast nich osobnik taki ma "wierzenia"... i nie nalezy mylic "lewaka" ze zwolennikiem pogladow "lewicowych"... > > > www.bengodi.org/afghanistan/im/Saddam_Rumsfeld.jpg > > > > hehehe na tym zdjeciu to kazdy moze byc.... > > > > poszukaj poza tym jakis wiarygodnych zrodel... > > proponuje firmy w stylu BBC, CNN, FoxNews itd... > > To samo zdjęcie widziałem na CNN, ale jakie to ma znaczenie, skoro tam może być > każdy, hahahaha:)))) jakis link? > > > > a tak dla wyjasnienia, to "zdjecie" moze pochodzic > > z wczesnych lat 80, lecz nie jest zadnym dowodem > > na "sojusz"... > > Dlaczego słowo zdjęcie jest w cudzysłowie? Skoro wątpisz w jego autentyczność, > to skąd teraz domysły, że pochodzi z lat '80?? po w przeciwienstwie do ciebie probuje przeprowadzac jakas analize... nie "lykam" roznych "rewelacji" bez zastanowienia... > > to tak samo jakby na postawie zdjecia Kennedy z Chruszczowem, > > mowic, ze to sojusznicy... > > Niedawno kwestionowałeś samo ISTNIENIE tego zdjęcia, więc nie gadaj teraz bzdur hehehehehe i dalej kwestionuje, bo nawet na tym "czyms" nikt sie tam przyjacielsko nie obsciskuje jak to w/g ciebie mialo byc... Odpowiedz Link Zgłoś
koko626 Re: O czym w więzieniu myśli Saddam Husajn 22.06.05, 22:03 lechu trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
terence I ja mówię ci że ci co władze maja robią syf i 23.06.05, 00:05 w tym syfie się tażają! Saddam to kawał sk....., ale Bush z jego polityka to też kawał mendy, z gębą pełną frazesów. Polityka dla mnie to w krysztale pomyje, jak mawiał pewien artysta. Odpowiedz Link Zgłoś
fagot777 Re: I ja mówię ci że ci co władze maja robią syf 23.06.05, 04:52 terence napisał: > w tym syfie się tażają! Saddam to kawał sk....., ale Bush z jego polityka to > też kawał mendy, z gębą pełną frazesów. > Polityka dla mnie to w krysztale pomyje, jak mawiał pewien artysta. A co ty h..ju wiesz o polityce Prezydenta Busha? Wizy ci nie dali i dlatego tak szczekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
fagot777 Re: O czym w więzieniu myśli Saddam Husajn 23.06.05, 04:50 O 70-ciu dziewicach? Odpowiedz Link Zgłoś
tex3 Zdjęcie-wspaniali chłopcy na maszynach !!! 23.06.05, 10:05 wspaniali chłopcy na swych wspaniałych maszynach , a jakoś nie pokazują zwłok zabitych , i setek tysięcy rannych i kalek bez rąk i nóg i bez pomocy państwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: O czym w więzieniu myśli Saddam Husajn 23.06.05, 10:41 warka.strong napisał: > A ja myślę, że wystąpienie tych chłopców było sponsorowane przez firmę > produkującą płatki Doritos. Tak to się robi w Ameryce... A jak się to robi w Polsce? Kto sponsoruje Twój nick? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Dorritos 23.06.05, 10:42 Chciałbym zobaczyć reklamę chipsów. Ciekawe, jakie chipsy będą reklamować tacy "dżentelmeni" jak Putin czy Łukasznko? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Saddam uwielbia amerykanski junk food!:-)))))))))) 23.06.05, 10:50 Ze szczegolowych relacji bylych straznikow wylania sie obraz czlowieka, ktory wykorzystuje okres jaki mu zostal do odzyskania wladzy ( bo podobno w to powaznie wierzy) faszerujac sie wszelakiego rodzaju amerykanskim junk food. Lubi kilku konkurujacych ze soba na rynku producentow tego smiecia, ktore byli straznicy wymieniaja z nazwy, tak wiec nie ma podstaw by sadzic, ze biora kase od "Doritos", "Tostitos", czy kogokolwiek innego. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: O czym w więzieniu myśli Saddam Husajn 23.06.05, 10:59 che.guevara napisał: > związane z bandycką polityką Stanów Zjednoczonych. Saddam najwięcej krwi > przelał krwawo tłumiąc opłącane przez CIA reolty Kurdów i Szyitów No właśnie, wiadomo, że każda rewolta przeciw Miłującemu POkój Saddamowi musiała być wywoałana przez CIA... A bioedny Saddam tylko chciał spokojnie hodować gołębie... Białe, rzecz prosta, symbole pokoju... A że po drodze napadł na Iran, że po drodze napadł na Kuwejt? Że gazu żywał przeciw własnym obywatelom? Że wymordował kilkaset tysięcy Kurdów "metodami konwencjonalnymi"? Eeee, to na pewno imperialistyczna amerykańska propaganda... > , a wcześniej podczas > wojny z Iranem "wsławił" się masowym użyciem podarowanej mu przez USA broni > chemicznej broni chemicznej. Ekhm, nie, żebym się czepiał, ale akurat broń chemiczą to "podarowała" Saddamowi Europa, a konkretnie Niemcy i Francja. A jeśli chodzi o broń konwencjonalną, to akurat także głównie Francja dostarczała Irakowi. A prezydent Chirac - jeszcze nie będąc prezydenetem, tylko bodaj premierem - przyjmował Saddama ze wszystkimi honorami w Pałacu Elizejskim - i to juz wczasie, kiedy w Iraku działy się zbrodnie i wszysycy o tym wiedzieli... Ale co tam prawda - grunt to przywalić USA... A znasz Ty, prosiaczku jakiegoś Irakijczyka? Tak osobiście? Nie? To poznaj. I posłuchaj, co "przeciętny Irakijczyk" (nawet nie kochający USA i Zachodu) mówi o rządach Saddama. Najprościej sobie teoretyzować, prawda? Porównywanie bandytów wysadzających ludzi w Iraku do polskiego ruchu oporu w czasie okupacji dowodzi piramidalnej głupoty i nieznajomości historii. Polski Ruch Oporu nie mordował cywilów (nawet niemieckich). Nie przypominam sobie, żeby polski Ruch Oporu podjładał bomby kompletnie nielicząc sie ze stratami wsród ludności cywilnej. Bandyci, którzy w Iraku mordują ludzi, mordują głównie IRAKIJCZYKÓW - i to najczęściej nie mających nic wspólnego z Amerykanami. Bomby podkłądane pod meczety szyitów w czasie ich święta, bomby na targu... To "walka z okupantem"? Z podawanych liczb Irakijczyków, którzy zginęli od początku tej wojny - zaledwie ok. 10 proc. zginęło w wyniku działań wojennych lub powojennych, z rak żołnierzy USA. Pozostałe 90 proc. zostało zamordowanych przez "bojowników", walczących z "okupantami". "Bojowników", którzy zresztą nie są najczęściej Irakijczykami, tylko "importowanymi" bandytami, walczącymi ze wszystkim, co mogłoby ustabilizować sytuację na Bliskim Wschodzie. To trochę podobnie jak ten bandyta, którego imię przyjąłeś sobie za nick - Che Guevara, niosący "ideały rewolucji proletariackiej" bratnim narodom za pomoca spluwy... Gratuluję nicka - ciekawe, kiedy na forum pojawi się ktoś używający imienia któregoś z hitlerowskich zbrodniarzy... Klimat ten sam... Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 opowieść została zaaprobowana przez Pentagon... 23.06.05, 15:43 Żałosne Jak pokazywanie byłego prezydenta któremu ktoś grzebie w paszczy (wczoraj znowu było w tv) i gdy pierze majtki No i ten durny Saddam dalej nie wierzy, że miał broń masowego rażenia Ale Pentagon nie zaakceptował niezależnej komisji majacej wyjaśnić czemu od kilku lat przetrzymuje bez sądu ludzi w mikroskopijnych klatkach, dając Koran zamiast papieru toaletowego Dziwić się, że polscy specjaliści od "dziennikarstwa sledczego", komisji śledczycch etc próbują wzorować się? Może nawet problem z Belką w oku polega nie na tym, że GDYBY CHCIAŁ, DONOSIŁBY POLSKIEMU WYWIADOWI, ale że JEDNOCZESNIE ODMÓWIŁ INNEMU, JEDYNEMU DZIŚ SŁUSZNEMU Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: opowieść została zaaprobowana przez Pentagon. 24.06.05, 01:12 sekwana2005 napisał: > Żałosne > Jak pokazywanie byłego prezydenta któremu ktoś grzebie w paszczy (wczoraj znowu > > było w tv) i gdy pierze majtki to w/g ciebie powinno sie pokazywac go jak przyjmowal defilady, tak? pokazango takim jaki jest - stray tchorz i megaloman... > Ale Pentagon nie zaakceptował niezależnej komisji majacej wyjaśnić czemu od > kilku lat przetrzymuje bez sądu ludzi w mikroskopijnych klatkach, dając Koran > zamiast papieru toaletowego a skad masz te informacje? byles tam? czy moze przy piwku uslyszales... bo jak ujawniono te "tortury" jakie stasowane sa wobec podejzanych o terroryzm, to okazalo sie, ze jest to puszczanie muzyki pop, szturchanie palecem, ew. srzesluchujaca ich kobieta siadala im na kolanach... kurcze blade... mecza ich tam wprost nieludzko... przeciez powinni ich spetac, wsadzic worki na glowy, bic, kopac a na koniec urzynac glowy kozikami... a fakt, ze przed procesem z regly prowadzi sie sledztwo juz do lewoskretnych mozgow nie trafia... wszak oni (lewacy) przyzwyczajeni sa do szybkich procesow, w ktorych wyroki ustalone sa jeszcze przed rozpoczeciem... i tego wyraznie teraz oczekuja... > Może nawet problem z Belką w oku polega nie na tym, że GDYBY CHCIAŁ, DONOSIŁBY > POLSKIEMU WYWIADOWI, ale że JEDNOCZESNIE ODMÓWIŁ INNEMU, JEDYNEMU DZIŚ SŁUSZNEM > U tylko fakt, iz przywoici ludzi jakos nie podpisywali zadnych papierow juz umyka uwadze... lepiej prowadzic dyskuje, ze "podpisal, ale nie donosil, a podpisal, bo musial" BZDURA - niczego nie musial podpisywac, od tego powinno sie zaczac... jakos "podpisalo" tylko pare tysiecy sposrod trzydziestuparu mln Polakow... Odpowiedz Link Zgłoś