Dodaj do ulubionych

WAZNA PETYCJA !!!!!!!

28.06.05, 18:09
dostalam dzisiaj taki mail i postanowilam przeslac to wam dalej. wiem, ze
wszyscy jestesmy gotowi do pomocy, wiec jestes pewna waszej pozytywnej
reakcji:

Dear all,

It will take 1 MINUTE to read this, but PLEASE add your name to the list
below, then copy, paste and forward this whole text to your friends.

The camps of Zitkovac, Cesmi Luk and Kablare in Kosovo, inhabited by
some 500 refugee Roma, have deadly soil lead levels. The World Health
Organization has described the lead levels in the camps as constituting
a MEDICAL EMERGENCY. Already a number of Roma children have died because
of lead poisoning.

The Humanitarian Law Center - Kosovo and the European Roma Right Center
are calling you to join the petition for the immediate evacuation of the
Roma camps in north Mitrovica, Kosovo. Roma children are at risk - they
need to be removed from the source of poisoning - NOW.

Please tell everyone you know about this. If you are the 400th person on
the list please send a copy to:

Jeta Bejtullahu
Obserwuj wątek
    • dana33 Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 28.06.05, 20:57
      taaak, podnosze to do gory, ale musze przyznac, ze jestem lekko zdziwiona....
      tak to krzyczycie ciagle, ze nic tylko o zydach, ze zadnego zyda nie obchodza
      nieszczescia innych, a tu jak juz jedna zydowke obchodza nieszczescia innych,
      to wlasnie wy macie to w pewnym miejscu.... git, zoll zejn... hipokryzja zyje...
      • manny_ramirez Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 28.06.05, 20:59
        dzieki za przeslanie na priv, pojdzie dalej
        • dana33 Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 28.06.05, 21:41
          :)))
      • i-love-2-bike Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 28.06.05, 21:01
        dana33 napisała:

> taaak, podnosze to do gory, ale musze przyznac, ze jestem lekko zdziwiona....
        > tak to krzyczycie ciagle, ze nic tylko o zydach, ze zadnego zyda nie obchodza
        > nieszczescia innych, a tu jak juz jedna zydowke obchodza nieszczescia innych,
        > to wlasnie wy macie to w pewnym miejscu.... git, zoll zejn... hipokryzja zyje..
        > .

danusiu nie rob ostentacyjnie pewnych rzeczy,tak jak nie mozna ludzi zmusisc do
        tego,zeby ciebie lubili,tak nie mozna kogos zmusic,aby zajmowaly ich
        rzeczy,ktore ty propagujesz.
        ps.czesc z nas robi rzeczy bez manifestowania tego przed swiatem,prawde mowiac
        tacy mi najbardziej imponuja,ale chwali ci sie,ze ten post tu wpisalas i kto
        chce z tego skorzystac na pewno to zrobi,tylko prosze nie zaczynaj tej litanii o
        zydowce.......
        • dana33 Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 28.06.05, 21:44
          nu, rachelciu, co ja tu manifestuje, zlotko? siebie czy nieszczescie cyganow?
          a wg ciebie, to jak mam to zrobic? poslalam do wszystkich przyjaciol. uwazalam,
          ze forum to dobre miejsce, bo chodzi o jak najwiecej podpisow pod ta petycja.
          nie chcesz, to nie podpisuj. a teraz spadaj kretynko, bo malo takich jak ty...
          na forum to masz jeszcze 2 kolezanki.... nu a lubic mnie nie musisz. nikt nie
          musi. nikogo o to nie prosze. wyobraz sobie ze przezyje twoje nielubienie.
          ty farsztejst, ze ja mam ciebie i twoje uczucia w miejscu, gdzie nawet slonce
          nie dochodzi...
          • i-love-2-bike Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 28.06.05, 21:46
            dana33 napisała:

> nu, rachelciu, co ja tu manifestuje, zlotko? siebie czy nieszczescie cyganow?
            > a wg ciebie, to jak mam to zrobic? poslalam do wszystkich przyjaciol. uwazalam,
            >
            > ze forum to dobre miejsce, bo chodzi o jak najwiecej podpisow pod ta petycja.
            > nie chcesz, to nie podpisuj. a teraz spadaj kretynko, bo malo takich jak ty...
            > na forum to masz jeszcze 2 kolezanki.... nu a lubic mnie nie musisz. nikt nie
            > musi. nikogo o to nie prosze. wyobraz sobie ze przezyje twoje nielubienie.
            > ty farsztejst, ze ja mam ciebie i twoje uczucia w miejscu, gdzie nawet slonce
            > nie dochodzi...

posylaj do kogo chcesz bez komentarzy,te naprawde nikogo poza twoja grupa tu nie
            interesuja. co dzien z glodu umiera tysiace osob na ziemi i ty tez na to nic nie
            mozesz poradzic,ani niczego nie robisz wiec jesli juz cos zrobisz to nie
            oglaszaj swiatu jakas dobra,bo to traci moralnoscia pani dulskiej.
            • dana33 Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 28.06.05, 21:52
              aaa, joffi, o pani dulskiej czytalas. to dobrze. zawsze to troche lektury. nie
              wazne, ze nie zrozumialas, ale git.
    • l_murcielago Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 28.06.05, 21:09
      dana33 napisała:

World Health
      > Organization has described the lead levels in the camps as constituting
      > a MEDICAL EMERGENCY. Already a number of Roma children have died because
      > of lead poisoning.

Czy wiadomo cos o tym co jest powodem takiej sytuacji ?
      Czy odpowiedzialnych nie ma ?

Sa, sa. Trzeba ich wskazac palcem i pociagnac do odpowiedzialnosci.
      • dana33 Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 28.06.05, 21:46
        nie mam pojecia, murcielago. probuje cos znalezc o tym. dostalam taka prosbe, i
        uwazalam, ze warto zalaczyc to na forum. ale czlowiek sie czasem myli, nie?
        ja w kazdym razie spie z czystym sumieniem, ze przynajmniej probowalam.
        • goldbaum Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 28.06.05, 22:27
          dana33 napisała:

> ja w kazdym razie spie z czystym sumieniem, ze przynajmniej probowalam.

Nie ma to jak "czyste sumienie". Spij dobrze i nie zapomnij o tych 5-letnich
          palestynskich "masowych mordercach" i egzekucjach, ktore zalecalas przeprowadzac
          "na miejscu". My nie zapomnimy.
          • dana33 Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 28.06.05, 23:50
            to dobrze, drzewiecki. mielismy dzisiaj w wiadomosciach reportaz z wiezienia
            israelskiego, oddzial tzw. mlodziezowy... pokazywali chlopaczkow w wieku 14-17
            lat. wszystko niedoszli samobjcy, ktorych po prostu zlapalo sie w czas, czyli
            zanim zdazyli wysadzic sie w autobusie, kawiarni, dyskotece. dokladnie
            opisywali, gdzie mieli umieszczone te ladunki wybuchowe. no i oczywiscie
            wszyscy sa dalej gotowi na zamach. mowili o swoich kochanych mamusiach, ktore
            byly dumne, ze ich synalkowie gotowi byli "bohatersko" zginac za rodinu i
            allahinu....
            • goldbaum Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 29.06.05, 00:09
              No tak dana. Oni sa bardzo bardzo zli. I ty to wszystko widzialas w telewizorze.
              Acha. No i skoro maja po 14-17 lat to kiedys tez musieli miec i 5 lat.

Pozostaje jeszcze pytanie, skad w nich tyle slepej nienawisci? Jak to mozliwe,
              ze Arabowie przez wszystkie te wieki, gdy zyli z Zydami tuz obok siebie nie
              wysadzili ich w powietrze?

Ach tak... Pisalas juz tu o tym kiedys. Wszyscy ci Arabowie bali sie tej garstki
              Zydow bo oni "potrafili sie bronic" :-)
            • bladatwarz Zydzi nauczyli arabow terroryzmu, a teraz robia tv 29.06.05, 01:36
              programy?
              O sobie czy o arabach?

-----------------------------------------------------------------
              Salomon Morel.Czy Izrael nam wyda zbrodniarza zydowskiego?
              www.starwon.com.au/~korey/morel.htm
              Kiedy zydzi przeproszą Polaków za Koniuchy
              www.kpk.org/english/toronto/koniuch
    • goldbaum Jak to dobrze dana... 28.06.05, 21:40
      ze kierujac do nas ten szlachetny apel WCALE nie zrobilas tego dlatego, zeby:
      a) dokopac innym
      b) zaprezentowac siebie sama jako wielce szlachetna i zaangazowana osobe.
      • marianna.rokita Dana dawaj, podpisze n/t 28.06.05, 21:45
        • dana33 Re: Dana dawaj, podpisze n/t 28.06.05, 21:54
          nu tam napisane marianno: skopiuj ten tekst, dopisz swoje nazwisko i poslij do
          wszystkich twoich przyjaciol, a ci dalej do swoich.... ten kto bedzie nr 400 ma
          poslac na adres:
          office@hlc.org.yu.
          dzieki :))))
      • dana33 Re: Jak to dobrze dana... 28.06.05, 21:50
        sluchaj drzewiecki, mam w nosie co wy o mnie myslicie, nie kapujesz tego? nie
        potrzebuje forum, zeby wiedziec kim jestem. wiem to dobrze i od dawna.
        wiem tez od dawna, who is who na forum. i wierz mi, ze mi zwisa co ty i twoi o
        mnie myslicie i co do mnie piszecie. ja tez juz dawno przestalam miec ochote na
        wyjasnianie wam co i jak. ja tu teraz po to, zeby wam, antysemickiej bandzie,
        dokopac i to ile sie da. taka mam ochote i przyjemnosc. a ta petycja byla po
        prostu proba pozyskania jak najwiecej podpisow. tak jak napisalam juz twojej
        dobrej znajomej racheli szmatelci: nie chcesz, nie podpisuj. a teraz odwrot i
        marsz, jak mawial kapralocepek.
        • goldbaum Re: Jak to dobrze dana... 28.06.05, 22:02
          dana33 napisała:

> nie potrzebuje forum, zeby wiedziec kim jestem. wiem to dobrze i od dawna.

My wiemy to rowniez. Tym bardziej nie rozumiem, dlaczego wynurzasz sie tu z taka
          regularnoscia?

> wyjasnianie wam co i jak. ja tu teraz po to, zeby wam, antysemickiej bandzie,
          > dokopac i to ile sie da.

Jasne! Dzisiaj usilowalas dokonac tego nawet za pomoca apelu w bardzo slusznej
          sprawie.

> a ta petycja byla po prostu proba pozyskania jak najwiecej podpisow.

Jasne! Dlatego choc w calym internecie sa miliony miejsc, gdzie mozna ja o wiele
          ksuteczniej umiesic, ty umiescilas ja akurat tu i oczywiscie z odpowiednim
          komentarzem: "a tu jak juz jedna zydowke obchodza nieszczescia innych,
          to wlasnie wy macie to w pewnym miejscu.... git, zoll zejn... hipokryzja zyje.."

Z ciebie to jednak przekomiczny clown :-)

• dana33 Re: Jak to dobrze dana... 28.06.05, 22:19
            no i co manipulujes znow, drzewiecki? zamiescilam petycje bez komentarza. to co
            zacytowales, to bylo w poscie podnoszacym ten watek do gory. jest duzo miejsc
            innych, zgadza sie. ale mnie tam nie ma i nie mam zamiaru logowac sie w
            milionach miejsc. ty to farsztejst? nie? nu, ty ostatecznie wysychajace
            drzewko, wiec duzo nie kapujesz.
            ty wogole w zyciu normalnym, poza forumowym, umiesz jeszcze mowic uczciwie i
            prosto, czy te manipulacje i klamstwa na forum przeszly tez w twoje zycie
            codzienne?
            • goldbaum Re: Jak to dobrze dana... 28.06.05, 22:26
              dana33 napisała:

> no i co manipulujes znow, drzewiecki?

Taka juz mam nature koszerna. Lubie prawde czyli to, co wy zwykliscie nazywac
              "manipulacja".

> zamiescilam petycje bez komentarza.

A komentarz zamiescilas zaraz ponizej, w drugim poscie.

> to co zacytowales, to bylo w poscie podnoszacym ten watek do gory.

Aaaaachaaaa...... :-)

• dana33 Re: Jak to dobrze dana... 28.06.05, 22:27
                ulzylo ci po tym pierdnieciu, rozumiem.... git....
            • moskowit Nu wot.... 28.06.05, 22:28
              wyslalem do kilku znajomych.... I do paru znajomych Cyganow i co dalej?

A Ty Dannoczka tym spruchnialym derewom nie zawracaj sobie glowy.... Swolocz
              wied' on i wsio!

• dana33 Re: Nu wot.... 28.06.05, 23:51
                :))))
    • aaki ciekawe skąd ta liczba 400 ? 28.06.05, 22:35
      ? :-O ?
      • dana33 Re: ciekawe skąd ta liczba 400 ? 28.06.05, 23:52
        tez nie wiem, ale juz dalam dalej wszystkie pytania, to moze dostaniemy
        odpowiedz. ta petycja, jak wiem, przyszla z anglii.
    • goldbaum Gdyby jakas petycje wystosowali Palestynczycy.. 28.06.05, 22:39
      To chyba niektorzy na tym forum uznaliby ja natychmiast i bez wachania za
      ewidentne "klamstwo" i "manipulacje".

Tak przypuszczam.
    • abe_ltd Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 28.06.05, 22:55
      Mnie to zdumiewa, ze przechodzimy do porzadku ddziennego nad tym ze wciaz
      istnieja tam obozy uchodzcow, i to etnicznie ograniczone do do Cyganow, i
      dopiero podnosimy larum bo sie okazuje ze ten oboz na pokladach olowiu.
      Ale moze by tak wrocic do zrodla problemu - DLACZEGO DO CHOLERY CYGANIE MUSZA
      ZYC W OBOZACH UCHODZCOW W SERCU EUROPY?!?!?!?!? Tu mi dajcie petycje to
      podpisze.

Welcome back Dana. Pod Twoja obecnosc nam Twoi ziomkowie niezle rozrabiali po
      swiecie i strasznie brzydkie rzeczy o nas mowili.
      • dana33 Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 28.06.05, 23:55
        calkiem proste, abe. na zydow dzisiaj trudno jechac, bo maja wlasne panstwo i
        to stoi zawsze w ich obronie. cyganie niestety swojego jeszcze nie maja. wiec
        sa nastepnym kozlem ofiarnym europy. wiem co polacy mowia o cyganach, bo sie
        tego nasluchalam jak bylam w polsce... wiem co mysla w innych krajach europy.
        nu, szkoda slow, abe, szkoda slow....

moi ziomkowie narozrabiali? nu, abe.... my zawsze rozrabiamy, ty to wiesz, ale
        napisz mi detale, bo nie wiem o co chodzi... urlop ma to do siebie, ze nie
        czytasz gazet i nie ogladasz tv i nie piszesz na forum.... :))))
        • goldbaum Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 29.06.05, 00:05
          dana33 napisała:

> calkiem proste, abe. na zydow dzisiaj trudno jechac, bo maja wlasne panstwo i
          > to stoi zawsze w ich obronie. cyganie niestety swojego jeszcze nie maja. wiec
          > sa nastepnym kozlem ofiarnym europy.

Moze by tak zrobic im panstwo... w izraelu?

> wiem co polacy mowia o cyganach, bo sie tego nasluchalam jak bylam w polsce...

Niech zgadne... Ze sa pozbawieni kultury, ze sa dzicy, brutalni i zadnemu z nich
          nie mozna wierzyc ani slowo bo tylko "klamia" ?

Skad ja to znam???
          • dana33 Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 29.06.05, 00:14
            wlasnie, dokladnie to mowia polacy o cyganach.
            nu, w israelu nie ma miejsca na jeszcze jedno panstwo, drzewiecki, ale dales
            swietny pomysl. ja bym wolala w gazie i west bank cyganow zamiast arabow. duzo
            bardziej bym ich wolala. pogadam z szaronem.... arabowie do jordanii i innych
            arabskich krajow, a cyganie do west bank o ktora jordania sie nie upomina i do
            gazy, ktorej egipt nie chce. fajnie byloby tutaj, spokoj i cisza i dobre
            stosunki z nowym sasiadem. swietny pomysl, drzewiecki...
            • goldbaum Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 29.06.05, 00:17
              dana33 napisała:

> wlasnie, dokladnie to mowia polacy o cyganach.

Czyli to samo, co wy o Palestynczykach! Bo ja tylko to zacytowalem :-)
              Az tyle laczy syjonistow z najglupszymi ksenofobami wsrod Polakow.

> nu, w israelu nie ma miejsca na jeszcze jedno panstwo,

nu, Palestynczycy tez kiedys nie mieli...

• krystian71 Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 29.06.05, 01:03
                kurka wodna, ta dana to stalinowa jakas, nic tylko by ciurkiem przesiedlala.
                I nawet nie spyta Romow czy oni zyczyliby sobie takiego sasiedztwa.Pomarli by
                ze zgryzoty od tego siedzenia za murami i wsrod wiezyczek,
                • biedronka24 Krystian ona tak zna dusze cyganska 29.06.05, 11:39
                  jak brzuszki glodujacych. Rozumiesz. Ona wie ze glodujacy nawet nadgryzionym
                  pierogiem nie wzgardzi....
                  W dzikich krajach propagowanie wspomagania biednych przez wyrzucanie im resztek
                  to stara tradycja. Bardzo stara.
                  • dana33 Re: Krystian ona tak zna dusze cyganska 29.06.05, 14:29
                    aniu, bidulko, cusik pisalam o duszy cyganskiej???? takie wyrazenia to z
                    zapolskiej wzielas? bo ja napewno ani nic nie pisalam ani nigdynie twierdzilam
                    ze znam dusze cyganska.... al ty pewnie tak.... to pasuje do ciebie, ta dusza
                    cyganska.... jeszcze nie zapomnialam tych wierszykow o ptaszkach i kwiatkach
                    jakie tu kiedys serwowalas na forum.... pasuje jak ulal z dusza.....
              • dana33 Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 29.06.05, 08:08
                "palestynczycy", drzewiecki, jak wiesz dobrze, nigdy nie mieli swojego panstwa.
                panowaly na tym terenie inni. tak ze nie krec i nie manipuluj.
                • goldbaum Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 29.06.05, 15:04
                  dana33 napisała:

> "palestynczycy", drzewiecki, jak wiesz dobrze, nigdy nie mieli swojego panstwa.

Jasne dana! W przeciwienstwie do was nie skopiowali na czas tego europejskiego
                  wynalazku zwanego "panstwem" i dlatego mieli pecha.
                  Przybledy z Europy zwalily im sie na przyslowiowy leb oglaszajac, ze robia teraz
                  tam "panstwo" no i ludzie, ktorzy zyli na tej ziemi od dziesiatek pokolen
                  musieli sie wynosic. Bo nie wiedzieli co to takiego "panstwo".

Oto cala wasza zgnila natura....
    • ben.huur gdzie petycja o ewakucaje Zydow z Zachodniego Wyb 28.06.05, 23:03
      i Gazy? Z powodu ich obecnosci na tych terenach zginely juz setki tysiecy
      Patestynczykow. Mam nadzieje, ze mila pani Dana przedstawi nam rowniez taka
      petycje. Z gory jej dziekuje za humanitarne podejscie do ludzkiego zycia.
      • dana33 Re: gdzie petycja o ewakucaje Zydow z Zachodniego 28.06.05, 23:59
        szanowny ben hurze.... znow jakis zydowski nik.... nie macie lepszych? nie? git.
        setki tysiecy palestynczykow? ty cusik nie przesadzasz??????

nu, petycji nie potrzeba. po opuszczeniu gush kativ w gazie plan przewiduje
        opuszczenie zachodniego brzegu. ale najpierw przeczekamy i zobaczymy, jak sie
        zachowuja arabowie w gazie. jesli dalej beda strzelac, posylac samobojcow na
        nasze tereny, to mam nadzieje, ze z zachodniego brzegu nie wyjdziemy.

a wlasciwie to nie widze powodu wyjscia z nikad. ani egipt nie upominal sie o
        swoja gaze, ani jordania nie upomina sie o swoj zachodni brzeg i jerozolime.
        a arafata juz nie ma, bogu dzieki....
        • ben.huur Re: gdzie petycja o ewakucaje Zydow z Zachodniego 29.06.05, 20:40
          Milo czytac, ze humanitarna Pani Dana laskawie przewiduje zostawienie jakiegs
          skrawka ziemi do zycia dla Palestynczykow, cho przyznaje, ze wlasciwie nic im
          sie nie nalezy, choc oni tam zyli od zawsze. Czy Pani Dana uznaje, ze nalezy
          ich eksterminowac, zeby nic nie musiec nikomu oddawac? A co by bylo, gdyby
          Izrael stal sie panstwem wielonarodowym tak jak EU lub USA? W koncu
          internacjonalizm to idea zyowska. Tyle, ze wtedy trzeba by uznac semitow
          Palestynczykow rowniez za narod wybrany. Czy taka idea miesci sie planach
          zapisanych w Torze, zeby dopuscic innych do pomazanstwa bozego?
          • dana33 Re: gdzie petycja o ewakucaje Zydow z Zachodniego 30.06.05, 00:41
            pani dana uwaza, ze israel to panstwo zydowskie i tylko zydowskie i nie ma
            miejsca w tym zydowskim panstwie na inne narody. my mieszkalismy przez tysiace
            lat razem z innymi narodami, w ich panstwach i wlasnie slyszymy na forum od
            rana do wieczora, jak to bylismy przygarnieci i goszczeni. w koncu mmy swoj
            kraj, i pani dana uwaza, ze tak ma i zostac. inne narody moga se mieszkac gdzie
            chca, najlepiej to u swoich ziomkow. ben huur ponial? git.
            • grzegorz1948 Re: Argumentacja jak z "MEIN KAMPF" 01.07.05, 02:59
              Generalna gubernia tez byla niemiecka, a Polska bekartem ukladu wersalskiego.
              Cholera skad ja znam ten tekst?
    • krystian71 Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 28.06.05, 23:50
      no fajnie dana, mnie tez zal cyganiatek, ale ty moglas podpisac sie nazwiskiem,
      ostatecznie rotszyldow jest od cholery, a co ja mam zrobic?
      Krystian71 walnac?
      • dana33 Re: WAZNA PETYCJA !!!!!!! 29.06.05, 00:15
        mozesz sie podpisac tez nazwiskiem. chyba ze sie wstydzisz. ja sie mojego nie
        wstydze.
    • goldbaum POMOZMY!!!! Czy wszyscy jestesmy gotowi? 29.06.05, 00:02
      Drugi na liscie gotowych do pomocy (pod ktora doczepila sie i dana) Wolfgang
      Plarre walczy o rzeczywiscie pochwaly godne idealy:

YES to the end of ocuppation of Palestine
      YES to a democratic Kosovo

Oto strona internetowa Wolfganga Plarre z Wertingen:
      www.bndlg.de/~wplarre/
      Kolejna idea godna pomocy!
      "wiem, ze wszyscy jestesmy gotowi do pomocy, wiec jestes pewna waszej pozytywnej
      reakcji:"

Dear friends,

The situation in Palestine is getting drastically worse every day. The
      Palestinian people are being deprived of their land, water, and livelihoods all
      in the name of security for Israel. We believe strongly that the building of the
      Apartheid Wall is a political and not a security measure. The wall snakes deeply
      into Palestinian territory, annexing vast tracts of Palestinian land and de
      facto expanding the recognized borders of the Israeli state, right before the
      eyes of the international community. In order to reverse this alarming trend,
      citizens of the world must continue their activities in solidarity with
      Palestine, and increase these activities in the most useful and strategic ways.

The International Women’s Peace Service is offering several resources on our
      website for activists mounting campaigns against the Wall. This package of
      materials includes background articles, sample letters to the editor, a sample
      city council resolution, testimonials from Palestinians affected by the wall,
      maps, and pictures. If you are a teacher or professor, assign one of the
      articles here to your class. Modify the letter and flood your local newspapers
      with it. Start a campaign to get your city council or trade union to adopt the
      resolution provided. Use the testimonials in your poetry, theater performances,
      and vigils. Keep up your boycott and divestment campaigns and expand them to
      include any companies that benefit from the building of the wall. Remember that
      November 9 is the international day of action against the wall. The situation is
      urgent. Please work together, work strategically and creatively to tear down
      what is already completed and prevent what is not yet completed.

• goldbaum P.S. 29.06.05, 00:14
        Zapomnialem dodac, ze to bardzo podbudowujace widziec na liscie ludzi walczacych
        o tak szczytne idealy tuz obok siebie Wolfganga Plarre i Dane Rothschild
        (wraz z malzonkiem!)

Ja tez sie podpisuje!

> YES to the end of ocuppation of Palestine
        > YES to a democratic Kosovo
      • dana33 Re: POMOZMY!!!! Czy wszyscy jestesmy gotowi? 29.06.05, 00:16
        nu, widzisz drzewiecki.... masz swoja petycje. otworz nowy watek i daj petycje
        do podpisania.
    • bam_buko : WAZNA PETYCJA !!!!!!! zly adres 29.06.05, 02:27
      Petycja powinna byc skierowana do rzadu USA ktorego armia uzywa/la na szeroka
      skale amunicji z depleted uranium w Iraku,Afganistanie i w bylej Jugoslawi.
      Uzywanie tej amunicji w wiekszosci przypadkow bezsensowne, narazilo na skazenie
      olbrzymich terytoriow w w/w krajach oraz napromieniowanie dziesiatkow
      tys.miejscowej ludnosci jak rowniez zolnierzy USA i NATO tam przebywajacych.
      Generalnie okresla sie to jako "Gulf syndrome" jako ze w 1991r. uzyto depeleted
      uranium pierwszy raz na tak duza skale.

Intencje autorow petycji zapewne maja podloze humanitarne,dziwne jednak ze
      zajmuja sie grupa ludzi w Kosowie a nie biora pod uwage setek czy tysiecy ludzi
      w Serbii czy setek tys.(ktoz wie) w Iraku
      www.nato.int/du/home.htm
      www.gulflink.osd.mil/faq_17apr.htm
      Petycja wyglada na wybiorcza,kiedy skala skarzenia jest ogromna szczegolnie w
      Iraku.
      Pytanie jest rowniez co ta petycja do szarych ludzi chca uzyskac?? zjawisko jak
      i skutki sa ogolnie znane od lat i apel powinien byc skierowany do
      administracji amerykanskiej ktora jest odpowiedzialna za skazenie i ewentualna
      pomoc ,odszkodowania(hehe czy to nie jest intencja autorow) tam powinny byc
      kierowane.

• l_murcielago Re: : WAZNA PETYCJA !!!!!!! zly adres 29.06.05, 07:10
        bam_buko napisał:

> Petycja powinna byc skierowana do rzadu USA ktorego armia uzywa/la na szeroka
        > skale amunicji z depleted uranium w Iraku,Afganistanie i w bylej Jugoslawi.
        > Uzywanie tej amunicji w wiekszosci przypadkow bezsensowne, narazilo na
        skazenie
        >
        > olbrzymich terytoriow w w/w krajach oraz napromieniowanie dziesiatkow
        > tys.miejscowej ludnosci jak rowniez zolnierzy USA i NATO tam przebywajacych.
        > Generalnie okresla sie to jako "Gulf syndrome" jako ze w 1991r. uzyto
        depeleted
        >
        > uranium pierwszy raz na tak duza skale.
        >
        > Intencje autorow petycji zapewne maja podloze humanitarne,dziwne jednak ze
        > zajmuja sie grupa ludzi w Kosowie a nie biora pod uwage setek czy tysiecy
        ludzi
        >
        > w Serbii czy setek tys.(ktoz wie) w Iraku
        > www.nato.int/du/home.htm
        > www.gulflink.osd.mil/faq_17apr.htm
        > Petycja wyglada na wybiorcza,kiedy skala skarzenia jest ogromna szczegolnie w
        > Iraku.
        > Pytanie jest rowniez co ta petycja do szarych ludzi chca uzyskac?? zjawisko
        jak
        >
        > i skutki sa ogolnie znane od lat i apel powinien byc skierowany do
        > administracji amerykanskiej ktora jest odpowiedzialna za skazenie i
        ewentualna
        > pomoc ,odszkodowania(hehe czy to nie jest intencja autorow) tam powinny byc
        > kierowane.
        >

Dokladnie TAK.
        • dana33 Re: : WAZNA PETYCJA !!!!!!! zly adres 29.06.05, 08:12
          do bam buka i murcielago:
          bardzo mozliwe, ze macie racje. mozecie napisac na tamten adres i przedstwic im
          wasze zdanie. ja po prostu przekazalam dalej to co dostalam, uwazajac, ze
          trzeba im pomoc zebrac jak najwiecej podpisow. to wszystko. milego dnia obu
          panom.
          • zbalansowany Re: :na melodie ludowa (tylko nie wiem jaka) 29.06.05, 09:32

To jest ballada
            o pewnej Danie
            co sie kochala
            w mlodym cyganie

a ona byla
            Rodszylda corka
            cygan nie wiedzial
            co to jarmulka

Po latach wielu
            w zielonym lesie
            wiatr dziwna piosnke
            cyganska niesie

tancza cyganie
            kazdy w jarmulce
            Wnuki Rodszylda
            Po jego corce
            • bam_buko Re: :na melodie ludowa (tylko nie wiem jaka) 29.06.05, 14:58
              zbalansowany ty danie wiersze piszesz ,piosenki ukladasz a ona niewdzieczna
              tak brzydko o tobie sie wyraza
              nie przejmuj sie jednak,mozliwe ze w Izraelau uczucie bluzganiem sie okazuje
              (dana to najwierniejsza twoja dyskutantka-na kazdy twoj post odpowiada)

trzeba jednak przyznac ze te azjatyckie kobiety dziwne sa a natura ich nie
              zbadana

• dana33 Re: :na melodie ludowa (tylko nie wiem jaka) 29.06.05, 17:36
                bam buko, ty chyba okulary potrzebujesz.... ja odpowiadam na kaz\dy post
                zafajdanca australijskiego???????? ja odpowiadam duzo czesciej tobie, choc sam
                wiesz, ze nie na kazdy post, niz temu tam..... idz do dobrego okulisty...
                • bam_buko Re: :na melodie ludowa (tylko nie wiem jaka) 30.06.05, 01:42
                  dana33 napisała:

> bam buko, ty chyba okulary potrzebujesz.... ja odpowiadam na kaz\dy post
                  > zafajdanca australijskiego???????? ja odpowiadam duzo czesciej tobie, choc
                  sam
                  > wiesz, ze nie na kazdy post, niz temu tam..... idz do dobrego okulisty...

hehe ja tam wiem swoje
                  jak kobieta mowi NIE to nie nalezy sie poddawac i walczyc-ewentualne zwyciestwo
                  niesie z soba pelna satysfakcje
                  kiedy mowi TAK to zaczyna dzwonic "dzwonek alarmowy" o co jej biega.

Wracajc do meritum sprawy oboje jestescie jak papuzki nierozlaczki z tym ze on
                  do ciebie zwraca sie jak prawdziwy dzentelmen...danuska,ciutka itd a ty do
                  niego zafajdaniec itp. jak....queen of kibuc(gdzies zniknela)
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24433407&a=24476177
                  (wybralem pierwszy z brzegu-zobacz ile tam twoich wpisow)
                  Widze jednak ze facet walczy ,moze chce sie zalapac do rodziny
                  Rothshildow.....kasy tam sporo.
                  • dana33 Re: :na melodie ludowa (tylko nie wiem jaka) 30.06.05, 07:14
                    bam buko, serce ty moje..... ty piszesz o zbalansowanym, ktorego nazywam
                    australijskim zafajdancem i dajesz mi watek explicicita, ex splita, ktorego
                    nazywam rozlupancem. na tym watku ktory podajesz jest nawet pare wpisow
                    zafajdanca, ale nie odpisalam mu tam nawet nie na pol postu. natomiast owszem,
                    rozlupancowi odpowiadam. ty farsztejst, on mnie utrzymuje, wiec sama uprzejmosc
                    kaze mi odpowiadac na jego posty.
                    do "rothshildow" to moze on sie i zalapie, ale u "rothschildow" to on nie ma
                    szans.... :)))
                    • explicit Re: :na melodie ludowa (tylko nie wiem jaka) 30.06.05, 15:41
                      Zrob mi uprzejmosc , ciucka ,... Udlaw sie !!!

uklony

==============================================================================

natomiast owszem, rozlupancowi odpowiadam. ty farsztejst, on mnie utrzymuje,
                      wiec sama uprzejmosc kaze mi odpowiadac na jego posty.
                      • dana33 Re: :na melodie ludowa (tylko nie wiem jaka) 01.07.05, 00:33
                        ja? tobie? przyjemnosc?????? nu, bist meszugge auf de gance kopp......
                        • marianna.rokita dana, :) 01.07.05, 00:35
                          Zobacz:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=25886094&a=25892887
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=25886094&a=25892679
                          cudenka :D
                  • dana33 Re: :na melodie ludowa (tylko nie wiem jaka) 30.06.05, 07:16
                    aaa, jeszcze jedno, bam buko.... ja nie kobieta. ja babsztyl.
                    wiec jak, nie masz ochoty napisac mi jak sie gra w bambuko?
          • explicit Re: : WAZNA PETYCJA !!!!!!! zly adres 29.06.05, 16:14
            Tu masz cos pod nosem ciucka , nie musze informowac gdzie kierowac petycje ,...

uklony

==============================================================================

How Israel's Occupation Affects Palestinian Children
            ======================================================

By Juan Cole

Mr. Cole is professor of Middle Eastern and South Asian History at the
            University of Michigan and author of Sacred Space and Holy War (I.B. Tauris,
            2002).

Over one in five Palestinian children in the West Bank and Gaza (22.5 percent)
            now suffers from chronic or acute malnutrition. About one in five is anemic.
            This mass of hungry humanity amounts to a population the size of Minneapolis,
            about 380,000 kids.

Malnutrition in children makes them more likely to contract life-threatening
            diseases. It permanently reduces intelligence and vastly increases the rate of
            attention deficit disorder. Women who were malnourished in their youths have
            increased rates of premature birth and high blood pressure in pregnancy.

The occupying power in the territories, Israel, enjoys a per capita income of
            some $17,000 per year, higher than Spain. In contrast, half of Palestinian
            families must now borrow money just to buy food.

Palestinian terrorists certainly bear a great deal of the blame for this
            tragedy, insofar as their horrific actions against innocent Israeli civilians
            have understandably led Israel to close its borders to Palestinian laborers.
            Unemployment is a prime source of the problem.

Yet, while the scourge of terrorism in Israel has been unspeakable, none of it
            has been committed by toddlers or infants. Prime Minister Ariel Sharon's
            current lockdown of the entire population of the West Bank is a massive form of
            collective punishment that has worsened the problem. As the occupying power,
            Israel cannot escape responsibility for seeing that its colonial subjects are
            at least fed.

The specter of a rich occupying country presiding over a famished subject
            population is not unusual in history. Nobel Prize winner Amartya Sen has
            pointed out that colonial and other undemocratic governments often allow hunger
            and famines, since they are insulated from popular protest.

Famously, even in the midst of the Great Hunger in Ireland of 1845 through
            1850, eight ships a day left Ireland carrying exports of wheat, barley, oats,
            beef, pork, butter and eggs, sent abroad by British landlords while their
            peasants starved.

The French, who ruled Algeria 1830 to 1962, claimed to be on a "civilizing
            mission" to their subjects. Yet their policies of selling grain reserves on the
            world market led to a massive famine in the late 1860s when droughts produced
            starvation and pestilence.

Only the intervention of the French colonial authorities could have forestalled
            the deaths of thousands, but such officials have often maintained in history
            that they bear no responsibility for averting famine deaths. Some 300,000
            Algerians died of hunger or of the consequent disease outbreaks.

In Sen's classic case, the British civil service in India failed to stop the
            starvation of three million Bengalis in 1943. He argues that famine is not
            caused by lack of food, but by an increased inability of the poor to afford it.
            Only government intervention, he argues, can stop such a tragedy.

That Palestinian children are not going so far as actually to die from their
            hunger in great numbers has helped conceal the depth of the crisis. Israel has
            ruled the West Bank and Gaza since it conquered them in 1967, and cannot
            disclaim responsibility for a population still under its military rule. A
            Palestinian Authority constantly under attack and immobilized cannot be
            expected to do hunger relief.

A wealthy and militarily powerful Israel is responsible under the Fourth Geneva
            Convention of 1949 to see that persons living under its occupation are not
            harmed. Letting 380,000 children go chronically or acutely hungry is a serious
            violation of international law.

Since the United States still gives Israel billions of dollars every year and
            has acquiesced in the current West Bank reoccupation and curfew, it also bears
            a responsibility for this tragedy. The Palestine issue has dropped out of news
            coverage, and even when it is noticed the focus is on strutting adult male
            politicians and military men. Will anyone speak for the children?

• dana33 Re: : WAZNA PETYCJA !!!!!!! zly adres 29.06.05, 17:43
              ty rozumiesz, rozlupaniec, ze jakby arafacik nie rozradl tych miliardow, to te
              dzieciaki nie bylyby glodne. ty rozumiesz, rozlupaniec, ze jakby arafacik ze
              swoimi nie rozpoczeli 5 lat temu intifady, to by dzisiaj arabowie pracowali
              dalej u nas bez zadnych wiekszych ograniczen i mogliby sami wyzywic swoje
              rodziny. ty mozesz byc pewien, ze jesli bylaby jakakolwiek petycja w sprawie
              glodnych "palestynskich" dzieci to ja jej NIE podpisze. co do okupacji, to ja
              znam twoje zdanie, a ty znasz moje.

a to co bylo dzisiaj na granicy libanskiej, to co ty na to, rozlupaniec?
              wyszlismy z libanu, tak jak chcieli oni, onz i ty. i co mamy w zamian?
              takie "incydenty" jak dzisiaj. w sierpniu wyjdziemy z obszaru gazy, i jak
              myslisz, rozlupaniec, co bedzie? nie wiesz? a ja wiem. bedzie to samo, czyli
              beda strzelac i probowac robic zamachy. ot tak wyglada arabskie dazenie do
              pokoju. te dzieci tam beda jeszcze dluuuuuugo glodne, rozlupaniec, i naprawde
              ja nie bede sie tym martwic, ich przywodcy i ich rodzice troszcza sie o ich
              glod. zoll zejn.
              ty wiesz ze my zydzi a nie chrzescijanie, nie? my drugiego policzka nie
              nastawiamy.
              • rattler Re: : WAZNA PETYCJA !!!!!!! zly adres 29.06.05, 17:58
                :))) Przybastuja Dana , przybastuj troszkie, jestes pewna ze adresujesz to do
                wlasciwej osoby ? Cus mnie siem zdaje ze ty powinnas usionsc z prof. Cole i
                jemu naftykac, zamiast czepac sie mojego ex szwagra - On ci tylko wyslal
                artykul , a ty zaraz mu rumbe po odciskach i na golasa :) I jak cie nie kochac
                jak Split mowi :)

narazie

-------------------------------------------

ty rozumiesz, rozlupaniec, ze jakby arafacik nie rozradl tych miliardow, to te
                dzieciaki nie bylyby glodne. ty rozumiesz, rozlupaniec, ze jakby arafacik ze
                swoimi nie rozpoczeli 5 lat temu intifady, to by dzisiaj arabowie pracowali
                dalej u nas bez zadnych wiekszych ograniczen i mogliby sami wyzywic swoje
                rodziny. ty mozesz byc pewien, ze jesli bylaby jakakolwiek petycja w sprawie
                glodnych "palestynskich" dzieci to ja jej NIE podpisze. co do okupacji, to ja
                znam twoje zdanie, a ty znasz moje.
      • kropekuk Bambuko, na Gulf Syndrome cierpia i brytyjscy 29.06.05, 17:40
        zolnierze, ktorzy NIGDY NIE ZESZLI Z LOTNISKOWCA NA ZIEMIE W ZATOCE I W
        JUGOSLAWI. Ba, ktorzy - poza szczepionkami przeciwko chorobom egzotycznym - nic
        wspolnego z zadna z tych wypraw nie mieli (bo w koncu na wojenke nie
        pojechali). Jesli wiesz cos o tym uranie napewno, to sie skontaktuj z Queen's
        Medical Centre, Nottingham, Research Dept., UK - beda ci zapewne dozgonnie
        wdzieczni (skontaktuja cie tez ze stowarzyszeniem b. zolnierzy, cierpiacych na
        ow syndrom).
        • bam_buko na Gulf Syndrome cierpia i brytyjscy 30.06.05, 02:00
          kropekuk napisał:

> zolnierze, ktorzy NIGDY NIE ZESZLI Z LOTNISKOWCA NA ZIEMIE W ZATOCE I W
          > JUGOSLAWI. Ba, ktorzy - poza szczepionkami przeciwko chorobom egzotycznym -
          nic
          >
          > wspolnego z zadna z tych wypraw nie mieli (bo w koncu na wojenke nie
          > pojechali). Jesli wiesz cos o tym uranie napewno, to sie skontaktuj z Queen's
          > Medical Centre, Nottingham, Research Dept., UK - beda ci zapewne dozgonnie
          > wdzieczni (skontaktuja cie tez ze stowarzyszeniem b. zolnierzy, cierpiacych
          na
          > ow syndrom).

Gulf syndrome to nie tylko uran(wiekszosc przypadkow) to rowniez te pieprzone
          szczepionki ktore zolnierzom amerykanskim i angielskim podawano przed wyslaniem
          na BW - uzyto ich jako kroliki doswiadczalne.
          Wydaje mnie sie ze przed atakiem na Irak prasa amerykanska pisala cos o odmowie
          przyjmowania tych szczepionek przez niektorych zolnierzy amerykanskich - byl
          chwilowy szum a potym cisza.
          Glowna jednak przyczyna choroby ktora nazwano "Gulf Syndrome"jest depeled
          uranium..........niestety ani rzad USA ani WB nie chce wziasc za to pelnej
          odpowiedzialnosci.
    • marianna.rokita podpisalam i rozeslalam n/t 30.06.05, 02:54

• i-love-2-bike Re: podpisalam i rozeslalam n/t 30.06.05, 03:12
        marianna.rokita napisała:

>
        a czy zalaczylas czerwona podwiazke?
      • dana33 Re: podpisalam i rozeslalam n/t 30.06.05, 07:16
        dzieki marianno i milego dnia... :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka