cepimierz 20.07.05, 09:38 Artykuł w "Przeglądzie" - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dana33 Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 09:55 ale bzdury, cepie, i jaki przyklad na jednostronnosc.... nie dziwie sie, ze ci sie ten artykul tak spodobal, ze uznales go zas godnym zamieszczenia na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 10:06 Napisz coś więcej. Bo Ty tylko, że to bzdury, albo coś podobnegio. A ja tymczasem czytałem (i to niejeden raz i nie tylko w Haaretzu), że w tym środowisku izraelskość bywa traktowana cynicznie, że pojawiają sie ugrupowania neo-faszystowskie, anty-semickie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 10:10 nawet nie mam zamiaru wdawac sie z toba w dyskusje, cep. nie jestes przeciez zainteresowany w prawdzie, bo juz wiesz i czytales i podajesz "fakty". po co ci moje zdanie? po ci ci prawda? ty masz swoja. wg bzdurnego artykulu jakiegos dziennikarza 3 klasy, ktory natualnie pokazuje tylko to, co chce pokazac. i wlasnie, poltora miliona zydow/niezydow rosyjskich, i wszyscy to albo prostytutki, albo pijacy i cale poltora miliona wysmiewa israel. tak jest i tak ty wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 10:14 Ależ ja właśnie nie wiem. Ja tylko o tym czytałem. Nie mam pojęcia, kim jest dziennikarz, który to napisał (nawet nie wiem, czy jest z PL czy z IL). Rzecz ukazała się w poczytnym polskim tygodniku, temat ciekawy. Nie musisz wdawać się ze mną w polemikę, bo ja tu nic nie postuluję. Ale możesz napisać, co sądzisz o samym tekście. A Ty znowu - Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 10:30 ja nie jestesm obrazona, cep. ja po prostu nie lubie tracic wiecej czasu niz go juz trace na tym forum. ciebie i tak nic nie przekona, bo ty wiesz. kalbys naprawde chcial wiedziec, to by napisal: dana, albo forumowicze z israela, jest taki artykul w gazecie poslkiej (tutaj dalbys link, bez cytownia), co wy o tym myslicie. tak jak robiles to setki razy, podsylajac mi cos, co wg ciebie bylo warte przeczytania. cos ostatnio czytasz tylko artykuly o israelu, i do tego wszystkie negatywne. skonczyla ci sie inna literatura? Odpowiedz Link Zgłoś
wyrodnamatka Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 11:28 wiesz , my z cepusiem to się ostatnio boksowaliśmy - taki sport :D ale , on ma rację tym razem wg mnie . to jest ciekawy temat . macie niezłą ekipę rusków , tam u siebie . nawet amos , jak pisze o rodzince to w czasie przeszłym . związki współczesnego izraela i rosji , owiane są jakąś mgłą tajemnicy . polskie media i rosyjskie , to ciągłe plwanie , mafia i konkursy urody ... tak , że napisz nam od siebie o ruskach współczesnych w izraelu . ps. pisanie zadziorne , obrażone i wojownicze jak najbardziej :D Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 12:34 spojrz do skrzynki, mamusiu.... Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 10:38 Bede cepie udawal, ze cie nie znam i ze wierze w twoja ciekawosc swiata... No wiec drogi kolego, pomysl o jakiej liczbie tu rozprawiamy....1.5 miliona ludzi... Powiedzmy, ze 1% to przestepcy (15.000) , jeszcze jeden to prostytutki(15.000), 10% inzynierowie (150.000), 5% (75.000) lekarze....15% (225.000) to emeryci lub lada dzien emeryci... Pomysl cepie, ta grupa ludzi o przeroznej kulturze, wieku, wyksztalceniu....stanowi ok 1/4 ludnosci Izraela...Pomysl cepie , ze do Polski przybywa w ciago 15 lat 10 milionow nowych obywateli...nie wazne skad... no i pomysl na koniec, ze zgarneles na chybil trafil 1.5 miliona np.Polakow i zastanow sie ilu w srod nich jest zlodziei, prostytutek, lekarzy itd... Baw sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 11:32 hmmm, wg autora rosyjscy zydzi zaczynaja nadawac ton w roznych kryminalno- mafijnych srodowiskach. Dlaczego tak sie dzieje, skoro zgodnie z prawami statystyki powinno byc ich zaledwie 1/4 calej populacji. Zarowno ludzi uczciwych , jak i tych na bakier z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 12:06 krystian71 napisała: > hmmm, wg autora rosyjscy zydzi zaczynaja nadawac ton w roznych kryminalno- > mafijnych srodowiskach. > Dlaczego tak sie dzieje, skoro zgodnie z prawami statystyki powinno byc ich > zaledwie 1/4 calej populacji. > Zarowno ludzi uczciwych , jak i tych na bakier z prawem. --------------------------- Mysle, ze te relacje rzeczywiscie troche sie pogorszyly...duzo czynnikow na to wplywa...jadnak dotyczy to kazdej spolecznosci ( z malymi wyjatkami). Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 09:56 Oj Cep, zaraz cie nazwa antysemita! A swoja droga to ciekawy jest ten proces rusyfikacji izraela Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 10:46 > A swoja droga to ciekawy jest ten proces rusyfikacji izraela Ciekawe ilu z tych przyjeżdżających z CCCP jest Żydami. Komplet żydowskich papierów można sobie było skołować jak się miało dojścia. Genealogię robili że Ben Gurion by się takiej nie powstydził. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crasuss Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 10:59 kotek.filemon napisał: > > A swoja droga to ciekawy jest ten proces rusyfikacji izraela > > Ciekawe ilu z tych przyjeżdżających z CCCP jest Żydami. Komplet żydowskich > papierów można sobie było skołować jak się miało dojścia. Genealogię robili że > Ben Gurion by się takiej nie powstydził. > > W Niemczech gdzie dano nieograniczona mozliwosc osiedlania sie zydom rosyjskim, nawet gminy zydowskie juz ich nie chca. Zydzi z nich w przygnialajacej wiekszosci jak z koziej d..y traba. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 09:59 cepimierz napisał: > Istota moralno-ideowa żydowskiego państwa, które trzymają za sejf bankowy znacznej pojemności, ważna jest dla nich jak guzik u kalesonów od Gucciego. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 16:04 E tam gadasz ,... To je cymes !!! Widac to szczegolnie w Hollywood , tu kazdy szanujacy sie Zyd szuka rodzicielki swoich spadkobiercow poza jewish genetic pool i trudno sie dziwic - Wyobrazasz sobie patrzec na taka gebe latami , dupe wycierac , przewijac , nie wspominajac , sluchac tego co plodzi w chorej wyobrazni ??? He , he , poczekaj jak znajde jego fotke w beciku :))) www.smolanim.com/articles/boris.html uklony ============================================================================== Ale imigracja z Rosji ma też niezaprzeczalny aspekt estetyczny. Na deptaku nadmorskim w Tel Awiwie miejscowi poszukiwacze modelek nagabują egzotyczne dla nich panny Rosjanki, spacerujące na długich nogach, płowowłose i niebieskookie. W rezultacie niskie i ciemne Izraelki zniknęły z wybiegów na pokazach mody zastąpione przez Rosjanki Rzecz jasna, nikt tym pannom nie zagląda do metryki rodzicielki. ============================================================================== To je cymes. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 13:00 Emigracja Rosjan do Izraela ma rowniez pozytywne aspekty-sa nimi rosyjskie kobiety.Dotychczsowe mieszkanki tego azjatyckiego kraiku nie grzeszyly uroda,malo byly znane ze swojej wyjatkowej brzydoty. Zdobyte dwa lata z rzedu tytuly miss Izraela przez Rosjanki sa tego najlepszym dowodem . Zazdrosc "tubylczyn" jest oczywista -wystarczy ze spojrza w lustro na swoje nosy jak haki holownicze od Merkavy,ciemna pomarszczona cere zniszczona praca w kibucach. Sa zapewne wyjatki, chocby dana ktora twierdzi ze ma bladoniebieskie oczy i resztki slowianskiej urody ale takie byly w zdecydowanej mniejszosci. Teraz to sie zmienia,podobno coraz wiecej ladnych kobiet na ulicach Tel Avivu z czego zapewne meska czesc mieszkancow Izraela ma powody do zadowolenia-ma wreszcie na czym oko zawiesic. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 14:02 oj, bambusiku, zeby tylko dokopac, co? www.geocities.com/pageantmania2000a/1976Rina.html www.pageantopolis.com/international/israel_1950-69.htm miss europa w 1994 www.misseurope.org/mepa.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 14:12 dana33 napisała: > oj, bambusiku, zeby tylko dokopac, co? > kurcze pisze ze wreszcie macie ladne kobiety w Izraelu, wasi mezczyzni sie ciesza,kogo ja kopie?? dana jestes jedna z nielicznych kobiet ktora nie mozna zadowolic Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 14:17 alez oczywiscie, ze mozna. przejrzyj te linki, zobacz, ze to nie "wreszcie macie", bo mamy juz od zawsze, napisz mi to, i natychmiast bede zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 14:37 dana33 napisała: > alez oczywiscie, ze mozna. przejrzyj te linki, zobacz, ze to nie "wreszcie > macie", bo mamy juz od zawsze, napisz mi to, i natychmiast bede zadowolona ten lik to jakas lipa,nie chcac byc ZNOW posadzony przez ciebie o skrajny antysemityzm -zapytam tylko jak azjatka mogla zostac miss europy?? wiem natomiast ze wzieli was z litosci do rozgrywek europejskich w sporcie- moge to zrozumiec bo niby z kim macie rywalizowac araby sa dobre w kamienowaniu kobiet a u was ta dyscyplina umarla smiercia naturalna juz dosc dawno Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 14:52 git bambuko, przyjmuje to jako przyznanie, ze israelki sa ladne, nu, taki lekko zakamuflowane, bo wiadomo, jak ciezko wam przyznac zydowi racje. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 15:18 dana33 napisała: > git bambuko, przyjmuje to jako przyznanie, ze israelki sa ladne, nu, taki lekko > > zakamuflowane, bo wiadomo, jak ciezko wam przyznac zydowi racje. hehe w europie,ameryce nawet w czesci azji nazywaja to makijaz a u was kamuflaz Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 14:55 bam_buko napisał: > dana33 napisała: > > > alez oczywiscie, ze mozna. przejrzyj te linki, zobacz, ze to nie "wreszci > e > > macie", bo mamy juz od zawsze, napisz mi to, i natychmiast bede zadowolon > a > > ten lik to jakas lipa,nie chcac byc ZNOW posadzony przez ciebie o skrajny > antysemityzm -zapytam tylko jak azjatka mogla zostac miss europy?? > > wiem natomiast ze wzieli was z litosci do rozgrywek europejskich w sporcie- > moge to zrozumiec bo niby z kim macie rywalizowac > araby sa dobre w kamienowaniu kobiet a u was ta dyscyplina umarla smiercia > naturalna juz dosc dawno ----------------------- Blaznisz sie bam-buko, Macabi Telaviv z litosci, dwa razy pod rzad puchar Europy w koszykowce do Azji wywiozla... Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 15:15 z_daleka napisał: > bam_buko napisał: > > > dana33 napisała: > > > > > alez oczywiscie, ze mozna. przejrzyj te linki, zobacz, ze to nie "w > reszci > > e > > > macie", bo mamy juz od zawsze, napisz mi to, i natychmiast bede zad > owolon > > a > > > > ten lik to jakas lipa,nie chcac byc ZNOW posadzony przez ciebie o skrajn > y > > antysemityzm -zapytam tylko jak azjatka mogla zostac miss europy?? > > > > wiem natomiast ze wzieli was z litosci do rozgrywek europejskich w sporc > ie- > > moge to zrozumiec bo niby z kim macie rywalizowac > > araby sa dobre w kamienowaniu kobiet a u was ta dyscyplina umarla smierc > ia > > naturalna juz dosc dawno > ----------------------- > Blaznisz sie bam-buko, Macabi Telaviv z litosci, dwa razy pod rzad puchar Europ > y w koszykowce do > Azji wywiozla... z daleka niemoto przeciez napisalem ze waszych sportowcow przygarneli w europie wiec dlaczego nie mieli cos wygrac kobiety macie jednak brzydkie i takie z reguly w sporcie dominuja i tu sukcesow nie macie Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 16:33 przygarneli z litosci...napisales. Wygrali z litosci... odpisalem. O naszych kobietach wiesz tyle co nic. Dlaczego niemoto? Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Hebrajski bukwami pisany 20.07.05, 20:33 Widzialem lepsza koszykowke w licealnych halach , niz ta w Europie ,... uklony ============================================================================== Blaznisz sie bam-buko, Macabi Telaviv z litosci, dwa razy pod rzad puchar Europy w koszykowce do Azji wywiozla... Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 tekst ten tylko o przepiękności... 20.07.05, 15:10 ...i bogactwie świata, w którym nam żyć przyszło świadczy. Kiedys dwóch takich z uniwersytetu w Wilnie 'tlen' jakiś sobie wymyśliło w zamian za powszechny we wszystkich chyba językach świata 'oxygen'. Rosjanie poszli tym tropem i sobie 'kisłoroda' zafundowali... Przed kilku laty spotkałem natomiast w Grodnie 'kandidata nauk' jednego. Matematyk on jest i dumny był bardzo z tego, że na język białoruski podręczniki wyższej matematyki poprzetłumaczał. Ale jak go zapytałem, jak poprzetłumaczał powszechnie stosowane definicje, to dalszego spożywania napojów alkoholowych ze mną odmówił. Na szczęście nie byliśmy tylko we dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 a sprzed kilku laty jakichś, jak jeszcze... 20.07.05, 23:44 ...telewizję sobie białoruską oglądałem, to dwóch takich z Witebska pokazywali, którzy plany mieli, żeby po białorusku, ale za to łacińskim alfabetem składać i drukować popdręczniki różne komputerowe. Co nie byłoby niczym nowym, bo w Supraślu takie wydawnictw apowstawały przed kilkuset laty. Podobnie jidish dwie wersje zapisu miał - 'łacinką' i hebrajskimi 'kurzymi łapami'. Tak, że by mnie wcale nie zdziwiło, gdyby się za jakiś czas pojawiły w Izraelu pisane po rosyjsku, choć hebrajskim alfabetem gazety :))) Odpowiedz Link Zgłoś
samsone I pomysl arabski medrcu,ze to wlasnie 20.07.05, 23:00 rosyjscy Zydzi beda w przyszlosci Israela sila...a poatym ich nienawisc do arabow jest czysta i na kommunistycznej dialektyce oparta. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: I pomysl arabski medrcu,ze to wlasnie 21.07.05, 03:50 Czysta nienawiść ----- Odpowiedz Link Zgłoś