dan3iger 29.07.05, 13:07 Idę o zakład że miłująca demokrację Francja będzie przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert4321 Łukaszenko powinien tego zabronic ! Sprzedawczyki 29.07.05, 13:15 to nie żedna opozycja tylko zdrajcy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos tobie już podziękujemy 29.07.05, 13:36 jak chcesz prowokować rozmowy w tak idiotyczny sposób to przenieś się lepiej na onet Odpowiedz Link Zgłoś
rogerwawa1 Re: UE sfinansuje białoruską opozycję? 29.07.05, 13:15 Niestety też tak uważam! Francuziki boją się Rosji i Putina. A zreszta zanim sie wszyscy dogadaja to minie termin wyborów na Białorusi. raczej szukał bym wsparcia ze strony UK i USA. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: UE sfinansuje białoruską opozycję? 29.07.05, 15:09 > Francuziki boją się Rosji i Putina. Boja czy nie boja nie ma sie co dziwic ze nie chca sie klocic w blahej (z ich punktu widzenia) sprawie na ktorej nic nie skorzystaja a moga stracic - choc zapewne nie straciliby, Putin potrzebuje mecenasow w UE i nie bedzie psul relacji, a i obalenie Lukaszenki tez byloby mu na reke. > sie wszyscy dogadaja to minie termin wyborów na Białorusi. To nie ma znaczenia, do najblizszych wyborow - o ile w ogole do nich dojdzie - nie stworzy sie bazy pod obalenie Lukaszenki, to potrwa przynajmniej pare lat i wymaga dzialan oddolnych, przede wszystkim dostarczanie Bialorusinom prawdziwych wiadomosci i "reklamy" Zachodu. Dlatego izolowanie "z zewnatrz" Bialorusi jest bez sensu. > wsparcia ze strony UK i USA. UK... moze, ale czy oni beda tym zainteresowani? Predzej USA, dopoki maja prezydenta z poczuciem prodemokratycznej wizji. Wiekszego interesu w zmianie statusu Bialorusi w zasadzie nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
witomir OPOZYCJA? NIE ROZŚMIESZAĆ MNIE 29.07.05, 13:16 Na Białorusi sytuacja społeczno-ekonomiczna i polityczna jest stabilna, władza nie jest, tak jak w innych krajach, skorumpowana, białoruski prezydent zarabia mniej od polskiego, rosyjskiego czy ukraińskiego prezydenta, mniej więcej tyle samo, co jego naród. Jest to więc państwo sprawiedliwości społecznej, jedyne tego typu w Europie. O tej sprawiedliwości społecznej mówi się na co dzień w białoruskich mediach, podczas gdy w innych, „demokratycznych” państwach Europy, w tym i w Polsce, pojęcie to dawno zostało wyrzucone na śmietnik, w którym to właśnie poszukują chleba nędzarze. Taki protest jest niemożliwy, gdyż Białorusini nie mają przeciwko czemu i komu się buntować. Oni kochają swego prezydenta, który niemal wszystkim zapewnił pracę, wolność i równość, demokrację oraz sprawiedliwość społeczną. Tego nie było i nie ma na w innych psotsowieckich republikach najbliżej na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Witomir, nie rozsmieszaj mnie 29.07.05, 13:23 witomir napisał: Oni kochają swego > prezydenta, który niemal wszystkim zapewnił pracę, wolność i równość, demokracj > ę > oraz sprawiedliwość społeczną. Tak jak Irakijczcy kochali Saddama. Przeciez 100 % obywateli wybralo go prezydentem! Lukaszenko do takiego wyniku jescze nie doszedl. Ale dojdzie na pewno. A potem tez powinien isc sladem Saddama! Zycze mu tego. Odpowiedz Link Zgłoś
witomir Re: Witomir, nie rozsmieszaj mnie 29.07.05, 13:48 Porównywanie Białorusi z Irakiem, co jest w ostatnim okresie w polskiej prasie normą, język agresji i nienawiści, jakim posługują się krytycy prezydenta Aleksandra Łukaszenki, prędzej czy później wywoła w społeczeństwie białoruskim negatywne wobec Polski i Polaków reakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: Witomir, nie rozsmieszaj mnie 29.07.05, 14:55 Już wam sięnie chce w tym KGB pisać czegoś na nowo, tylko we wszystkich wątkach piszecie to samo??? Rozumiem, że jest upał, ale drodzy towarzysze starajcie się bardziej do nędzy!!!!! Za co wam tam płacą???? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin120 Re: Witomir, nie rozsmieszaj mnie 29.07.05, 15:36 witomir napisał: > Porównywanie Białorusi z Irakiem, co jest w ostatnim okresie w polskiej prasie > normą, język agresji i nienawiści, jakim posługują się krytycy prezydenta > Aleksandra Łukaszenki, prędzej czy później wywoła w społeczeństwie białoruskim > negatywne wobec Polski i Polaków reakcje. Wiesz co bialoruski glupku mozesz mnie pocalowac w cztery litery, moze nie wiesz co to wolnosc slowa bo u ciebie na Bialorusi tego nie ma ale my mozemy kozystac z tego prawa i mowic co chcemy ciekaw jestem ile bys siedzial jakbys tego glaba Lukaszenke nazwal "preziem" a to jedno ze slabszych okreslen na Kwasniewskiego ktore pojawia sie w prasie. A tak wogole jak wam tam na Bialorusi tak dobrze to po kiego grzyba tylu waszych ludzi przyjezdza do Polski pracowac za grosze? Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Witomir, nie rozsmieszaj mnie 31.07.05, 14:32 Cytuj:"Wiesz co bialoruski glupku mozesz mnie pocalowac w cztery litery, moze nie > wiesz co to wolnosc slowa bo u ciebie na Bialorusi tego nie ma ale my mozemy > kozystac z tego prawa i mowic co chcemy ciekaw jestem ile bys siedzial jakbys > tego glaba Lukaszenke nazwal "preziem" a to jedno ze slabszych okreslen na > Kwasniewskiego ktore pojawia sie w prasie. A tak wogole jak wam tam na > Bialorusi tak dobrze to po kiego grzyba tylu waszych ludzi przyjezdza do Polski > > pracowac za grosze?" Odpowiadam, A TWOJA GLUPKU WOLNSC SLOWA POLEGA NATYM ABY POPIERAC BZDETY TWOJE I TOBIE PODOBNYCH DUPKOW Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Witomir, ROZSMIESZAJ MNIE !!! 29.07.05, 15:05 Rozsmieszaj, rozsmieszaj, bo przeciez w tej polityce tak nudno ! Kiedys dla jaj czytalem sobie Kim Ir Sena, sluchalem nawet Radia Tirana, no a teraz brakuje nam takiego swiezego dowcipu. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 tu masz dowcipy ! Warto ! A jezyk polski jaki.... 29.07.05, 15:16 belembassy.org/poland/pol/index.php?p=embassy&f=info Odpowiedz Link Zgłoś
widi243 Re: Witomir, nie rozsmieszaj mnie 31.07.05, 02:24 i zeby tak skonczyl :) Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: OPOZYCJA? NIE ROZŚMIESZAĆ MNIE 29.07.05, 13:29 witomir napisał: ładza > nie jest, tak jak w innych krajach, skorumpowana swieta racja tam nikt nie bierze w łape , istny raj , białoruski prezydent zarabia > mniej od polskiego, rosyjskiego czy ukraińskiego prezydenta, mniej więcej tyle > samo, co jego naród czyli ile 40 dolarów miesiecznie nie osmieszaj sie , to skad ma te pałace Jest to więc państwo sprawiedliwości społecznej, jedyne > tego typu w Europie taka sprawiedliwosc jak w korei wszyscy klepia biede i jedza co upoluja . Oni kochają swego > prezydenta, który niemal wszystkim zapewnił pracę, wolność i równość, demokracj > ę > oraz sprawiedliwość społeczną bredzisz bredzisz i jeszcze raz bredzisz w głowie ci sie pomieszało, ale to tylko nedzna prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Kremlowski agencie won do Korei 29.07.05, 13:59 najedz sie troche zielonej bujnej sowieckiej trawy to moze zmadrzejesz Odpowiedz Link Zgłoś
witomir Re: OPOZYCJA? NIE ROZŚMIESZAĆ MNIE 29.07.05, 13:49 możesz powstrzymać emocje? to tylko internet rozwalisz klawiaturę Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 WITOMIR -CZYLI AMBASADA BIEŁARUSI 29.07.05, 13:37 Znowu dyżurny pracownik abasady białoruskiego hitlerka hula na forum, oby zdechł! Odpowiedz Link Zgłoś
witomir JEDZIEMY STARĄ PŁYTĄ OSKARŻENIA O PRACĘ W AMBASADZ 29.07.05, 13:52 puknij się ciemniaku i wymyśl inną bajkę! tamta płyta się już lekko zdarła Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 <a href="http://belembassy.org/poland/pol/index.php?p=embas" targe 29.07.05, 15:17 Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos może lepiej napisz, że robisz sobie jaja 29.07.05, 13:39 bo nie wiem czy odnieść się do ciebie jako idioty czy kawalarza Odpowiedz Link Zgłoś
las2000 witomir, to chyba dzisiaj wypił za dużo... 29.07.05, 13:41 ...bo plecie takie głupstwa, ale to nic dziwnego w jego sytuacji. U nich to normalne, wódka /a może samogonka/ jest na porządku dziennym, gdyż swego czasu /na początku maja/ Komsomoslakaja "prawda" pisała, że od wódki rozwija się mózg. Podano wówczas, że: "Regularna konsumpcja alkoholu sprawia, że pojawiają się nowe komórki nerwowe. Innymi słowy, picie jest pożyteczne, gdyż dzięki nowym komórkom zwiększa się potencjał mózgu..." Wprawdzie "KP" nadmieniła, iż "wraz z komórkami rośnie i pociąg do spirytualiów", ale witomir pewnie o to nie dba, ważniejsze dla niego, aby mózg rozkwitał, a i lepszą polemikę będziemy widzieć w internecie. Zwróć jednak uwagę na dość wysokie temperatury jakie teraz panują, bo serce może tego nie wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
witomir Re: witomir, to chyba dzisiaj wypił za dużo... 29.07.05, 13:59 Rzecz w tym, że Aleksander Łukaszenka, czy to się komuś podoba czy nie, cieszy się wśród Białorusinów dużą popularnością. "Polacy - napisał ostatnio w "Rzeczpospolitej" znany historyk i rusycysta Andrzej de Lazari - zbyt często manifestują pychę, arogancję i wyniosłość, jakby rzeczywiście należeli do wyższej rasy czy wyższej rangi cywilizacji, a tak przecież nie jest". Nie wiem tylko czy ty rozumiesz co się do ciebie mówi? Napisz pomału spokojnie jeszcze raz o co ci chodzi bo coś bełkoczesz bracie Odpowiedz Link Zgłoś
las2000 Szkoda z tobą witomir dyskutować. 29.07.05, 14:16 Skoro nie zrozumiałeś tego o czym napisałem, to jesteś pewnie niereformowalny. Ja inaczej odbieram słowa rusofila de Lazari - to władza ruska od dawien dawna manifestuje swoją pychę i te inne oznaki swojej monarszej władzy. W artykule "Gazety" chodzi o co innego, ale ty starasz się pisać, tak jak czynili to dawni politrucy, a zatem nie dziw się, że można przypuszczać, iż najdałeś się szaleju lub jesteś po kilku głębszych. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: Szkoda z tobą witomir dyskutować. 29.07.05, 14:33 Znam p. profesora de Lazari i zawsze czy na konferencji czy w rozmowie jest wyważony w słowach. Na pewno nie jest miłośnikiem Łukaszenki. Stara się bardziej obiektywnie ująć problemy polsko-rosyjskie, więc nie może się podobać ksenofobom-rusofobom (jak panatha i in.), a sługusy Łukaszenki (jak witomir) mogą cytować go w oderwaniu od kontekstu. Cóż, faktem jest, że społeczeństwo białoruskie jest odizolowane i słabo uświadomione - to powoduje, że Łukaszenka ma poparcie. Ale to nie znaczy, że tak dalej powinno być. Polacy też kochali prezydenta Bolesława Bieruta, a wiem z opowiadań, że na jego pogrzebie płakały nauczycielki w szkole... ********* PRECZ Z KACZYZMEM! Odpowiedz Link Zgłoś
las2000 Polacy kochali Bieruta ? 29.07.05, 14:59 Ja też wiem z opowiadań mojego starszego brata, że będąc w szkole podstawowej rozpłakał się podczas pogrzebu Bieruta, ale później to się zmieniło, i na to nie trzeba było aż tak długiego czasu. On i ja wiedzieliśmy od dawna czym jest system władzy "robotniczo-chłopskiej" i nie winiliśmy tu narodu ościennego, ale szalonych przywódców bolszewickich, którzy w końcu doprowadzili do tego czym jest obecna Polska, a i większość krajów z tego bloku. Ksenofobia jest rzeczą złą, ale też jakoś przyjmuję Twoje stałe pisanie /to też jakaś mania/o tym kaczyźmie. Czy nie wystarczy raz o tym napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: Szkoda z tobą witomir dyskutować. 29.07.05, 14:57 Las, przecież witomir jest agentem KGB. Poczytaj te jego wypociny zalatujące na 1000 km ruskimi stereotypami na temat polaków. Zobacz jak on pisze 'po polskiemu'... Nędzny komuszy pomiot silący się na bycie prowokatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: Szkoda z tobą witomir dyskutować. 29.07.05, 14:58 Polaków of korzzz... przepraszam za literówkę Odpowiedz Link Zgłoś
robert4321 wpuścili tych debili w temat Białorusi ! 18% bezro 29.07.05, 16:10 bocia to jest dla was właściwy temat ! Bo co dalej ? Będziecie zmywac gary u Anglików a wasze żony niańczyc będą włoskie bachory ???? Odpowiedz Link Zgłoś
vitt1 Re: witomir, to chyba dzisiaj wypił za dużo... 29.07.05, 15:10 Nie pleć bzdur jestem z Białorusi. Nikt ci nie powie jak Cię nie zna co o tym myśli. Dużo gnoi w cywilu donosi i współpracuję. Niektórzy nawet boją się rozmawiać z przyjaciółmi. Studenci chcą przynajmniej skończyć studia. Zajrzyj na wolnabialorus.org/ i ściągnij sobie film np. niezwykły koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: witomir, to chyba dzisiaj wypił za dużo... 29.07.05, 15:25 witomir napisał: > Rzecz w tym, że Aleksander Łukaszenka, czy to się komuś podoba czy nie, cieszy > się wśród Białorusinów dużą popularnością. Masz rację. Gdybyś, jak na subordynowanego KGB-istę przystało, wycelował mi spluwą w tył głowy - również wzorem Białorusinów popierałbym Łukę! Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 ten post jest przez "witomira" powielany na forach 29.07.05, 15:10 Szef mu zlecił a on pisze to samo na wszystkich poswieconych łukaszence. Pracownik ambasady białoruskiej chyba, tylko pisze lepiej po polsku niz te ich szmatławe "wiadomoosci". Odpowiedz Link Zgłoś
eles55 Re: OPOZYCJA? NIE ROZŚMIESZAĆ MNIE 29.07.05, 16:08 witomir napisał: > Na Białorusi sytuacja społeczno-ekonomiczna i polityczna jest stabilna, władza > nie jest, tak jak w innych krajach, skorumpowana, białoruski prezydent zarabia > mniej od polskiego, rosyjskiego czy ukraińskiego prezydenta, mniej więcej tyle > samo, co jego naród. Jest to więc państwo sprawiedliwości społecznej, jedyne > tego typu w Europie. O tej sprawiedliwości społecznej mówi się na co dzień w > białoruskich mediach, podczas gdy w innych, „demokratycznych” państ > wach Europy, > w tym i w Polsce, pojęcie to dawno zostało wyrzucone na śmietnik, w którym to > właśnie poszukują chleba nędzarze. Taki protest jest niemożliwy, gdyż > Białorusini nie mają przeciwko czemu i komu się buntować. Oni kochają swego > prezydenta, który niemal wszystkim zapewnił pracę, wolność i równość, demokracj > ę > oraz sprawiedliwość społeczną. Tego nie było i nie ma na w innych psotsowieckic > h > republikach najbliżej na Ukrainie. Prowokacja, czy głupota? Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Zachodni agenci na Białorusi - rzeczywistością ? 29.07.05, 13:34 To nie urojenia Łukaszenki ? I będa działać w celu opanowania tego kraju i przekazania przemysłu i banków zachodnim firmom ? No to wszystko jasne jak było i jest w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Zachodni agenci na Białorusi - rzeczywistości 29.07.05, 13:58 taa CIA czyha na kazdego biednego białorusina by go zniewolic , za duzo Wilka i Zajca sie naogladałes, albo nie pij wiecej , bo gadasz jak Lepper Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Ślepy ? Obsesjonat ? Nie czytał artykułu ? 29.07.05, 14:00 Za to nienawistny wobec Rosjan ksenofob - na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: jethrox 29.07.05, 14:07 masz racje. na tym wlasnie owa "demokratyzacja" bialorusi ma polegac. oni (globalisci) nie moga, i nigdy nie wybacza lukaszence, ze ich pogonil. witomir moze nieco przesadza, ale mniej wiecej ma racje. przykro patrzec na forumowiczow obszczekujacych lukaszenke i wybrzydzajacych na bialorus. widac jak na dloni, ze ostatnich 15 lat historii polski nie nauczylo ich nic!!! dzis polska nie ma nic. wszystko jest w obcych lapach. w zasadzie polacy sa niewolnikami we wlasnym kraju z 20% bezrobocia, a mlodzi bez perspektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Czego Zachód nie lubi ? - Niezależności. 29.07.05, 14:32 Łukaszenko nie jest wzorcem demokraty i ekonomisty ale mógło być gorzej. Na Zachodzie dostają ataków nienawiści gdy widzą jakis niezalezny od siebie politycznie a tym bardziej ekonomicznie kraj. Tak też było w przypadku Jugosławii, którą najpierw rozczłonkowano, potem podjudzono nacjonalizmy a na końcu bombardowano, dopóki nie ustawiono uległego wobec żądań Zachodu reżymu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zachodni agenci na Białorusi - rzeczywistości 29.07.05, 15:30 > No to wszystko jasne jak było i jest w Polsce. Poza Polska tzw. przemiany ustrojowe objely jeszcze parenascie krajow. W niektorych wyszlo to lepiej niz u nas, w niektorych gorzej. Nie ma najmniejszego powodu by znowu robic z Polski meczennika czy ofiary "obcych"; to moze mialo racje bytu w latach cca. 1750-1990, ale teraz nie ma. Dwa ostatnie Sejmy wybrala nie Wall Street tylko wymagana przez ordynacja wyborcza grupe obywateli. SLD zaczynalo rzadzic z rekordowym - pod wzgledem ilosci glosow - wynikiem w historii wolnych wyborow. Ludzie sami sobie wybrali ten chlam i niech maja pretensje do siebie, ew. do tych ktorzy im obiecywali gruszki na wierzbach. Cierpetnictwem nikt niczego jeszcze nie osiagnal - poza frustracja. Problemem nie sa "agenci zachodu" tylko glupota/niekompetencja/korupcja lokalnych wladz oraz socjalistyczne myslenie u wielu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Re: Zachodni agenci na Białorusi - rzeczywistości 29.07.05, 16:07 Czy sądzisz, że ludzie są zadowoleni z tych których wybierali ? To dlaczego co 4 lata regularnie zmieniają ekipę na diamentralnie inną ? Dlaczego wiekszość uważa że w PRL było lepiej i fundują pomniki Gierkowi ? Czy sądzisz, że któraś z aktualnych partii politycznych daje korzystną i wiarygodną opcję ? A może wszystkie, i z "prawa" i z "lewa" już się skompromitowały bo robia faktycznie to samo ? Czy sądzisz, że Polska może stać sie kiedyś faktycznie niezależnym państwem gdy cały przemysł i banki są w obcych rękach ? Czy to nie dlatego musimy walczyć w Iraku ? W czyich rękach jest 90% prasy ? Jak można w takiej sytuacji dotrzeć do społeczeństwa z ideami, które moga zagrozić obcym, sprzecznym z polskimi, interesom finansowym ? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zachodni agenci na Białorusi - rzeczywistości 29.07.05, 16:24 > Czy sądzisz, że ludzie są zadowoleni z tych których wybierali ? SLD - 10%,SdPL - 4% (?), Cimoszewicz - 30%. Wystarczy? > To dlaczego co 4 lata regularnie zmieniają ekipę na diamentralnie inną ? Ta ktora rzadzila kadencje temu? Nie wiem. > Czy sądzisz, że któraś z aktualnych partii politycznych daje korzystną i > wiarygodną opcję ? PO. Raczej w wersji Tuska niz w wersji Rokity. > Czy sądzisz, że Polska może stać sie kiedyś faktycznie niezależnym państwem > gdy cały przemysł i banki są w obcych rękach ? Tak, potrzeba tylko silnej drobnej i sredniej przedsiebiorczosci. A ta jest tepiona przez kolejne rzady. > Czy to nie dlatego musimy walczyć w Iraku ? ?!?!?! Nie widze _zadnego_ zwiazku miedzy Irakiem i sytuacja "wykupu" Polski. > W czyich rękach jest 90% prasy ? TVP jest jednak panstwowa. I...? > Jak można w takiej sytuacji dotrzeć do społeczeństwa z ideami, które moga > zagrozić obcym, sprzecznym z polskimi, interesom finansowym ? Wprowadzic podstawy ekonomii w szkolach. Przyniesie skutek za parenascie lat, ale nie ma innej szczepionki na socjalistyczny populizm. Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox A więc zwolennik PO-Platformy Odrzutów z AWS 29.07.05, 16:33 -UW Tę opcje już przerabiano za poprzedniej kandencji sejmu. Skutek - obie partie poza sejmem. Marzysz o powtórce ? Znów ma być 0% wzrostu PKB ? Podatek linowy kosztem uboższych aby bogatsi mieli więcej ? Szkoda czasu na dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A więc zwolennik PO-Platformy Odrzutów z AWS 29.07.05, 16:46 > Marzysz o powtórce ? Marze o realizacji dobrych pomyslow przyblokowanych przez Mariana K. i jego kumpli ze zwiazkow zawodowych, zastapionych nieudolnymi pomyslami na reformy. > Znów ma być 0% wzrostu PKB ? Jakie 0%? Mozna prosic o zrodla? > Podatek linowy kosztem uboższych aby bogatsi mieli więcej ? Zagadka: co bogatsi zrobia z tym "wiecej"? > Szkoda czasu na dyskusję. W zasadzie to sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
widi243 Re: Zachodni agenci na Białorusi - rzeczywistości 31.07.05, 02:47 adas313 napisał: > > No to wszystko jasne jak było i jest w Polsce. > > Poza Polska tzw. przemiany ustrojowe objely jeszcze parenascie krajow. > W niektorych wyszlo to lepiej niz u nas, w niektorych gorzej. > > Nie ma najmniejszego powodu by znowu robic z Polski meczennika czy ofiary > "obcych"; to moze mialo racje bytu w latach cca. 1750-1990, ale teraz nie ma. > Dwa ostatnie Sejmy wybrala nie Wall Street tylko wymagana przez ordynacja > wyborcza grupe obywateli. SLD zaczynalo rzadzic z rekordowym - pod wzgledem > ilosci glosow - wynikiem w historii wolnych wyborow. Ludzie sami sobie wybrali > ten chlam i niech maja pretensje do siebie, ew. do tych ktorzy im obiecywali > gruszki na wierzbach. > > Cierpetnictwem nikt niczego jeszcze nie osiagnal - poza frustracja. > > Problemem nie sa "agenci zachodu" tylko glupota/niekompetencja/korupcja > lokalnych wladz oraz socjalistyczne myslenie u wielu ludzi. Dokladnie tak jest !!!! Ty\ch ktorzy rzadza sami sobie wybralismy, a jesli chowa sie glowe w piasek gdy politycy zle radza i udawac ze nie ma czegos takiego jak wybory. Za komuny byly momenty ze do glosowania przymuszano. Coz .....Mamy kogo mamy. No do tego jeszcze nie mozna pominac tych , ktorzy slepo wierza w ekonomiczne byjdy posla Leppera, majaki o zydowsko - masonskim spisku , oraz rzadach korporacji zachodnichno i pozniej mamy wynik w postaci palamentu pelnego krzykaczy nie potrafiacych przeglosowac rozsadnej ustawy, natomiast z predkoscia karabinu wypluwaja przepisy ktore nas podatnikow beda kosztowac fortune.A kto da nam prace gdy zniszczymy wlasnaklase srednia?????Bryjska klasa srednia, bo tam nikomu nie przyszlo do glowy niszczyc ich wysokimi podatkami.:((( Swoja droga popieram podatek liniowy, choc sam z niego nie skorzystam. A dla wszystkich ktorym sie wydaje ze niewiem jakie kokosy musze zbijac optujac za ty, podatkiem informuje ze te kokosy to 1200 zeta na miesiac urzedniczej pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara Białoruska opozycja to zdrajcy którzy chcą 29.07.05, 13:55 wprowadzić tam oligarchiczno-korporacyjny faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Białoruska opozycja to zdrajcy którzy chcą 29.07.05, 15:31 che.guevara napisał: > Białoruska opozycja to zdrajcy którzy chcą > wprowadzić tam oligarchiczno-korporacyjny faszyzm. Jak można chcieć wprowadzać coś, co już tam istnieje? Pzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Sfinansują, sfinansują, ale 29.07.05, 13:59 żydzi czy goje?! Z kasy całego narodu? Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara Skończcie z tymi Żydami!!! 29.07.05, 14:10 Nie Żydzi tylko korporacje wspierające wszędzie na świecie korporacyjny faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Skończcie z tymi Żydami!!! 29.07.05, 14:13 Chrystus Czytelnik /dzisiaj 13:16/ Chrystus mówił o nich jeszcze dosadniej, ale nie chcąc zostać wyciętym nie będę cytował tego fragmentu Ewangelii św. Jana. Polecam natomiast poszperać za mową końcową Jerzego Waszyngtona, zwłaszcza takim, co to fascynują się jakimis przepowiedniami Nostradamusa. Waszyngton jest lepszy niż Nostradamus, wali prosto z mostu, sprawdza się co do joty. Watyka kontra Izarael dolar /dzisiaj 13:15/ Wreszcie jest chociaż jedno uczciwe stanowisko głowy państwa - stanowisko Watykanu wobec plityki Izraela. Izrael nie respektuje żadnych rezolucji oranizacji międzynarodowych w tym ONZ dotyczących jego polityki. Mimo tego politycy, publikatory w Polsce i na świecie obchodzą się z num jak ze "świętą krową"., wmawiając przy okazji każdej krytyki polityki Izraela że jest to związane z istnieniem antysemityzmu. Żydzi nadludzie JUDASZ /dzisiaj 13:12/ To żydki są nieprzyzwoicji bo wszędzie wsadzają swoje trzy grosze.Trzeba wreszcie przerwać to błedne koło.Wszyscy boją się powiedzieć im prawdę w oczy. Zazdroszczę Żydom... Polak /dzisiaj 13:07/ ... ich kultury, inteligencji itp. Nasza solidarność przy ich autentycznej solidarności wygląda bardzo blado. Nasze lobby w Stanach, choć tak liczne ma się nijak do ich wpływów chociaż Polaków jest kilka razy więcej od Żydów. No ale jakość... Na domiar złego my mamy "kościół katolicki" a im udało się obyć bez niego. Pewnie Bóg o nich dba bardziej jak o nas... Niech ktoś pomoże! Bartek /dzisiaj 13:07/ Weźcie się nie bijcie już z Żydami tylko poradźcie coś! konger misia /dzisiaj 13:05/ Ty chyba jesteś Żydem skoro tak twierdzisz. Nie wiem ile masz lat, ale młodego do wojska biorą bez gadania. Gadasz co Ci ślina na język przyniesie. A Ty czego dokonałeś? Syjonisto proponuję lekcję historii Atryda /dzisiaj 13:04/ Poszukaj w sieci informacji na temat Syjonistycznego terroryzmu i masakrowania Palestyńczyków. Słowa klucze to(w porządku chronologicznym): Masakra w Baldat al - Shaikh, Masakra w Dair Yasin, Masakra w Qibyya, Masakra w Kufr Qasim, Masakra w mieście Gaza, Masakra w obozach Sabra i Shatila***, Masakra w meczecie Al - Aqsa, Masakra w Hebronie, Masakra w Qana, ... ***Decyzję o dokonaniu terrorystycznego ataku na Palestyńczyków przez, radykalne ugrupowanie libańskie kata`ib i przez siły zbrojne armii syjonistycznej poprzedziło szereg wydarzeń. Od samego początku inwazji Libanu, Syjoniści i ich agenci dążyli do wykorzenienia Palestyńczyków z Libanu. Odbywało się to w drodze szeregu akcji dokonywanych przez wojsko izraelskie i milicję znajdującą się pod ich dowództwem o czym świat nie wiele wiedział. Masakra została przygotowana z matematyczna dokładnością i dokonana przez ugrupowania libańskie stojące pod dowództwem Hyas Haqiba , szefa tajnych służb kata`ib za aprobatą izraelskiego ministra obrony Ariela Sharona i dowódcy okręgu północnego generała Amira Dawri. Od czasu otoczenia Bejrutu, wysoko postawieni oficerowie izraelscy od dłuższego już czasu planowali atak sił libańskich na obozy palestyńskie. Na dwa dni przed rozpoczęciem masakry, wieczorem 14 września odbyło się spotkanie terrorysty Sharona i jego wspólnika Eitan`a.. Plan przewidywał atak sił kata`ib - y na obozy. Siły izraelskie o brzasku 15 września zaatakowały Bejrut i otoczyły obozy. Rankiem w czwartek 16 września 1982 roku odbyła się narada w której wziął udział, główny dowódca północnego zgrupowania wojsk Generał Amir Dawri. Przeprowadzenie operacji powierzono Eli Haqiiba, wysokiemu oficerowi libańskich sił bezpieczeństwa . W naradzie uczestniczył także dowódca wojsk libańskich Fadi Afram. Atak na obozy rozpoczął się przed zachodem słońca w czwartek 16 - go września i trwał około 36 godzin. Armia izraelska otoczyła obozy, udzielając wsparcia i zaopatrując morderców we wszystko potrzebne dla dokonania ohydnej zbrodni. Dostarczono im spychaczy, rysunków i map. Wystrzelono race świetlne zamieniające noc w dzień tak, że żaden Palestyńczyk nie mógł się wyrwać z tego pierścienia śmierci. Uciekających, głównie kobiety, dzieci i starców, żołnierze izraelscy zawracali z powrotem do obozów, aby tam spotkał ich przeznaczony im los. W piątkowe południe, drugiego dnia masakry, siły libańskie kata`ib otrzymały dostawy amunicji, a oddziały które wtargnęły do obozów zastąpiono świeżymi zgrupowaniami. W sobotę rano, 18 - go września masakra osiągnęła swój szczyt, tysiące mieszkańców obozów Sabra i Shatila zostało unicestwionych. Informacje o masakrze zaczęły przenikać do wiadomości, kiedy pewnej liczbie kobiet i dzieci udało się schronić w szpitalu w obozie Shatila. Opowiedziały one lekarzom co się działo. Wieści te dotarły w piątek rano, 17 - go września także do niektórych dziennikarzy zagranicznych. Jeden z dziennikarzy który po masakrze wszedł do obozu opisał co zobaczył: Ciała Palestyńczyków leżały rozrzucone na gruzach obozu Shatila. Trudno było ustalić liczbę ofiar, martwych było przeszło 1000. Niektórzy mężczyźni, którzy zostali poddani egzekucji leżeli wzdłuż ściany, przy pomocy spychaczy usiłowano pogrzebać ofiary, aby zatrzeć skutki masakry, ale ręce i nogi ofiar wystawały z pod zwałów gruzu. Hasan Salama (w wieku 57 lat), którego osiemdziesięcioletni brat został zabity w czasie masakry, powiedział: " przybyli trzydziestoma wielkimi ciężarówkami. Zaczęli mordować ludzi nożami, tak że nie było hałasu. W piątek, strzelcy wyborowi zaczęli w obozie Shatila strzelać, zabijając każdego, kto znalazł się na ulicy. W piątek popołudniu uzbrojeni bojówkarze wchodzili do domów i strzelali do mężczyzn, kobiet i dzieci. Następnie domy wysadzali, zamieniając je w zwaliska gruzów. I oczywiście tylko ze względu na konieczność tejże obrony Grzegorz /dzisiaj 13:03/ nie dopuszcza do sądzenia swoich pobratymców, którzy popełnili zbrodnie lub są złodziejami. w hitlerjugend nienawidzili Żydów Psycholog /dzisiaj 13:02/ i widać zostało im to tak głęboko wszczepione, ze nawet bedac papiezem ten byly czlonek mlodziezowki Hiotlera nadal nie potrafi pozbyc sie uprzedzen. A w Krakowie będzie kolejny plac - [...] Krakus z Podgórza /dzisiaj 13:01/ A w Krakowie będzie kolejny plac - pomnik , gdzie na placu Bohaterów Getta w miejsce gdzie była pętla autobusowa powstanę metalowe krzesła symbolizujące meble pozostawione przez żydów w trakcie ich wywozu do obozu pracy i do Oświęcimia. niby pozornie wszytko ok, ale... Dlaczego cały plac? A nie jego fragment. 12 mln zł za remont i budowe pomnika symbolu z pieniędzy miasta? Czy to nie jest przesada? Problem Szejk Jasin /dzisiaj 12:55/ Problem polega na tym, że Izrael wcale nie chce pokoju, to jest najgorsze co mogłoby się Izraelowi przytrafić. Kto wierzy w deklaracje Żydów niech się przyjży polityce osadniczej prowadzonej przez to "państwo" - sami Żydzi w prożydowskiej prasie nazywają się - pionierami a Bliski Wschód postrzegają jak Dziki Zachód XIX stulecia. Ci ludzie wcale nie chcą pokoju, jedyne do czego dążą to wysiedlenie wszystkich Palestyńczyków z Palestyny, którą uważają za Cis - Jordanie. Gdyby chcieli pokoju dawno byłby pokój, tylko nie po to USA najeżdża Irak, żeby nagle jego Forteca na Bliskim Wschodzie rozpoczęła rozmowy pokojowe. nie ma o co lac krokodylich lez Ania /dzisiaj 12:51/ zydzi udzielaja schronienia wszystkim: zlodziejom, zbrodniarzom komunistycznym, tez hitlerowskim byle tylko ci zydami byli. Wiec nie ma co, za co, o co lac krokodylich lez, konger. Przypomnij, ilu ludzi zamordowali ci wspaniali zydzi, zeby sobie "swoja ziemie obiecana" zasiedlic i tluka nadal, po to zeby ostatnich swiadkow swoich zbrodni zlikwidowac. Powiedz tez, dlaczego zydzi sprzeciwiaja sie decyzjom swoich wladz i nie chca opuscic zasiedlonych bezprawnie, zagranietych terenow, tak ze policja musi ich, tych osiedlencow i innych amatorow cudzej wlasnosci sila wyprowadzac, aresztowac, karac? Czy to jest uczciwe postepowanie, czy takie z Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn aaaaaaaaaaaaa 29.07.05, 14:16 fakty.interia.pl/swiat/news?chinf=650975&a=1 Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara Nie bronię zbrodniczej polityki Izraela na Bliskim 29.07.05, 14:26 Wschodzie i sam ją potępiam, ale bez przesady pisanie o spisku Żydowskim w odniesieniu do Białorusi czy globalnego postępowania faszyzmu korporacyjnego jest grubym przegięciem, by nie powiedzieć że wręcz, nie obraź się, idiotyzmem. To tak samo jakby pisać że za wszystkie zbrodnie IIWŚ odpowiadają Chorwaci czy Łotysze, owszem okrócieństwem podobno przewyższali nawet SSmanów i za to należy im się najcięższe potępienie, ale IIWŚ to przedewszystkim zbrodnia III Rzeszy. Tak samo globalny wojujący korporacyjny faszyzm to globalna zbrodnia przedewszystkim USA, a zbrodnie Izraela ograniczają się do Palestyny i Libanu, tudzież do kilku terrorystycznych akcji Mosadu. Odpowiedz Link Zgłoś
exuajzed Re: UE sfinansuje białoruską opozycję? 29.07.05, 14:08 Racja, Francja to w ogóle jest kraj tchórzy i egoistów. Jeśli nie będzie to leżało bezpośrednio w ich interesie, to nie poprą niczego co mogłoby ewentualnie pogorszyć ich stosunki z jakimkolwiek krajem na Świecie. Francuzów NIGDY nie obchodzą inne państwa, a Polska w szczególności. Na każdym kroku widać, że Francja aspiruje do tego żeby być drugą Ameryką Północną i kompletnie mają gdzieś jedność Europy. Zarówno na wschodzie jak i na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: UE sfinansuje białoruską opozycję? 29.07.05, 14:21 Ciekawe ile procent głosów uzyskałby prez. Łukaszenka, gdyby odkrył gdzieś w piątym pokoleniu swoje polskie korzenie i zdecydowałby się kandydować na prezydenta RP? Chyba przeszedłby do drugiej tury? Polacy też często wybierają do Sejmu cymbałów, a teraz jak większość kandydatów na prezydenta nie rokuje dobrze, to taki Łukaszenka po płomiennym przemówieniu mógłby zabrać sporo głosów Lepperowi, Quatschorowi a może i innym... ********* PRECZ Z KACZYZMEM! Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn a jakie apanaże spotkały by go 29.07.05, 14:24 gdyby odkrył w s\woim drzewie genealogicznym pochodzenie żydowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Finansisci, hahahahaha 29.07.05, 14:09 Samobójcze zamachy nie mają bezpośredniego związku z islamem To syjonistyczna propaganda ekipy Busha, skądinąd steorowanego przez piewców Izraela (polityka USA w swoim nurcie zagranicznym POKRYWA się z celami Izraela - zastanawialiście się dlaczego?) oraz ich sługusów w Europie, z rasistką Fallaci na czele. Dodajmy - propaganda WBREW FAKTOM. Doskonale ujmuje to konserwatywny politolog, AUTORYTET w kwestii terroryzmu (ma własną katedrą na Univ. of Chicago) Richard Pape w swej ostatniej książce "Dying to Win - The Strategic Logic of Suicide Terrorism", w której niezbicie, na podstawie biogramów kilkuset samobójców terrostów z ostatnich 30 lat, a także specyfiki terenów, na których działali udowadnia, że: 1) terroryzm samobójczy nie jest pierwszorzędnym produktem islamu 2) w terroryzmie samobójczym (skala) nie przodują wcale mahometanie tylko Tamilskie Tygrysy (grupa marksistowska) 3) 97% zamachowców miał jasny cel - zmusić wojska w mniejszym czy większym stopniu okupujące kraj z którego pochodzą (vide obecność Izraela w Gazie/Zach Wybrzeżu, USA na Półwyspie Arabskim) to wycofania się 4) tak właśnie cel ma Al-Kaida - chodzi jej głównie o wycofanie się USA z Półwyspu Arabskiego/rejonu Zatoki Perskiej 5) zamachowcy to nie żadne psychole z biedoty, tylko wykształceni ludzie z tamtejszych klas średnich mające pełne poparcie w okupowanej społeczności Takie są FAKTY poparte 40 stronami danych i tabelek. A Pape jest nie jedynym ekspertem, który o tym pisze! A wy dajecie się mamić jakimiś bredniami o wojnie z terrorem i koniecznością demokratyzowania Bliskiego Wschodu. Otóż demokracja pasuje do tamtych krajów jak pięść do nosa i ŻADNĄ siłą zbrojną się tego nie zmieni. Jedynym wyjściem z sytuacji jest wycofanie, tudzież ZNACZNE ograniczenie amerykańskiej obecności na Bliskim Wschodzie i utrzymywanie z tamtejszymi krajami w miarę poprawnych stosunków (potrzebujemy przecież ropy, a i Arabowie muszą ją komuś sprzedać). Nadmienię, że tak od dawna twierdzą amerykańscy konserwatyści (paleocons), a agresywna polityka neocons (konserwatyści z nazwy) (nota bene prym w niej wiodą niedoszli TROCKIŚCI i SOCJAŁOWIE pochodzenia żydowskiego, których bardziej obchodzi interes Izraela niż Stanów) naraża USA na MILIARDOWE straty. Na szczęscie społeczeństwo amerykańskie powoli łapie się o co tu chodzi (proszę przejrzeć ostatni sondaż Gallupa na ten temat). Jasnym jest, że Neoconsi wespół z Likudnikami z Izraela próbują przenieś konflikt bliskowschodni na europejski front - dzięki temu legitymizacja ich poczynań jest pełniejsza. Dlatego też wymyśla się chwytliwe slogany o "wojnie z islamskim terrorem" i wzbudza antyislamskie fobie. Jasne, że nadmierna obecność Maurów i nieasymilowanie się niektórych z nich (zaznaczam NIEKTÓRYCH, są środowiske które się asymilują) w Europie to problem, ale faktem też jest, że jest on celowo przez syjonistów i opłacanych przez nich pismaków (vide Fallaci - poczytajcie jej bałwochwalcze artykuły o Wielkim Izraelu). Ponadto problem ten nie wynika z natury islamu, ale jest to skutek takiego, a nie innego CHARAKTERU teraźniejszej EUROPY - jej zlaicyzowania, zlewaczenia i przede wszystkim wypierania się jej CHRZEŚCIJANSKIEGO DZIEDZICTWA. Islam, nie przeżarty modernistycznymi teoriami poprostu wypełnia tę lukę. Jedynym ratunkiem jest, oprócz doraźnych działań polegających na zaostrzaniu polityki imigracyjnej jest nawrót do jej łacińskich (vulgo: chrześcijańskich i antycznych korzeni), co przyznaję - będzie rzeczą trudną. Inaczej Zachód nie poradzi sobie z muzułańską konkurencją. Tymczasem rasiści pokroju Fallaci (nb. feministki i ateistki - czyli przedstawicielki tych nurtów które to aktualnego zlewaczenia Europy się PRZYCZYNIŁY!) i innych syjonistycznych sługusów, po bolszewicku stosując zasadę odpowiedzialności zbiorowej, wmawiają nam konieczność radykalnych posunięć wobec OGÓŁU mahometan przypominających to co Hitler wyczyniał z Żydami 60 lat temu! Nie rozumiem jak inteligenti i nauczeni doświadczeniami XX wieku tak łatwo ulegają podszeptom tego sfrustrowanego babsztyla? I jeszcze jeden aspekt - zauważcie jak owa konieczność "wojny z terrorem" przekłada się na coraz to bardziej niepojęte ograniczanie ELEMENTRNYCH swobód jednostek zarówno w Europie jak i w USA (Patriot Act, czy ostatnie pomysły Eurokołchozu w sprawie kontroli maili i SMSow). Europejczycy z racji kilku zamachów (BEZPOŚREDNIO związanych z okupacja Iraku) NIE muszą przecież godzić się na ograniczanie podstawowych swych praw i tworzenia z ich krajów państw niemalże policyjnych (vide UK). Tymczasem ze smutkiem zauważam, że tak właśnie jest - na skutek ogólnej histerii wywoływanej przez media (a sterowanej w dużej mierze przez służby specjalne, bo te przecież potrzebują coraz to nowych funduszy i usprawiedliwienia swych działań) dajemy się ogłupiać i coraz bardziej pozwalamy, aby państwo ingerowało w nasze prywatne życie. Smutne. ~de Tocqueville, 2005-07-28 16:46 wiadomosci.onet.pl/1,15,11,13367454,37693825,1712830,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara Odczepmy się od syjonistów, bo przez to zaciera 29.07.05, 14:18 się nam prawdziwy wróg numer 1 pokoju na świecie, jakim jest REPREZENTOWANY PRZEZ USA KORPORACYJNY FASZYZM, a nie jakiś mały narodzik z Bliskiego Wschodu. To globalny korporacyjny faszyzm odpowiada za nędzę krajów trzeciego świata, za ruinę gospdoarczą Europy Wschodniej, a także za zawieruchy na Bliskim Wschodzie i za terroryzm islamski który jest jedynym środkiem obrony przed tymi bandytami. Izrael zaś to tylko piesek na amerykańskiej smyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gru100nt guevara - tobie pomyliły się chyba kierunki? 29.07.05, 14:33 Czy udajesz jełopa, czy rzeczywiście nim jesteś? Wiedzą przecież wszyscy, kto ponosi winę za zniewolenie i ruinę gospodarczą państw Europy Wsch. i nie tylko. Nie trzeba tu nawet wymieniać tego winowajcy, bo to jest znane dzieciom w podstawówce. Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara No proszę koleś od gomułkowskiej propagandy 29.07.05, 22:34 się odezwał. gru100nt napisał: > Czy udajesz jełopa, czy rzeczywiście nim jesteś? Wiedzą przecież wszyscy, > kto ponosi winę za zniewolenie i ruinę gospodarczą państw Europy Wsch. A może jeszcze oskarżysz Żydów o wywołanie IIWŚ (takie chore głosy tez się na tym forum pojawiają). Lecz się człowieku, korporacyjne zniewolenie i ruina gospodarcza Europy Wschodniej zaczęła w latach 90-ych, a więc dłuuuugo po pamiętnym 1968. Odpowiedz Link Zgłoś
widi243 Re: No proszę koleś od gomułkowskiej propagandy 31.07.05, 03:00 co Ty bredzisz nigdy do szkoly nie chodzilem ???? albo napisz co cpales?????/ Wina lezy w tym ze od 45 roku narzucono nam system polityczno ekonomiczny tak absurdalny,ktory jak to sam Stalin stwierdzil ze pasuje do Polski jak siodlo do krowy. Ten system doprowadzil nas do ruiny i spowodowal ze swiat nam uciekl do przodu o 50 lat. A dopiero od 1990 roku nadrabiamy zaleglosci a to ciagle krotko.che skonc chrzanic to tym korporacyjno- faszystowskim sisku!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
widi243 Re: No proszę koleś od gomułkowskiej propagandy 31.07.05, 03:01 ups literowka spisku mialo byc oczywiscie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Odczepmy się od syjonistów, bo przez to zacie 29.07.05, 15:00 > za nędzę krajów trzeciego świata Gdyby nie ukradli Inkom i Aztekom zlota to Ameryka Poludniowa prosperowalaby swietnie. Gdyby zalatwili lepsze warunki geograficzno-klimatyczne Afryki tez problem bylby rozwiazany. > ruinę gospdoarczą Europy Wschodniej Wszak zrzucali stonke ziemniaczana co obnizalo plony, sabotazysci z CIA zanizali produkcje i kradli maszyny z PGRow, na pewno rowniez oni kazali palic wyrosniete juz lany zboza (wszak plan zakladal siew, a nie zbiory) > także za zawieruchy na Bliskim Wschodzie Nacjonalizacje Kanalu Suezkiego i francusko-brytyjska interwencje przy tej okazji. > i za terroryzm islamski Zwlaszcza za masakre w Monachium, porwanie samolotu Lufthansy w 1978 (a moze 1977?) roku, uprowadzenie Achille Lauro i serie zamachow z tymze porwaniem zwiazana. USA nie odpowiadaja tylko za gradobicie, trzesienie ziemi i kolkusz. Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara Re: Odczepmy się od syjonistów, bo przez to zacie 29.07.05, 22:40 adas313 napisał: > > za nędzę krajów trzeciego świata > > Gdyby nie ukradli Inkom i Aztekom zlota to Ameryka Poludniowa prosperowalaby > swietnie. Ludobójstwo w wykonaniu tzw. "zachodniej cywilizacji" na rdzennych mieszkańcach obu Ameryk to jedno, a ruina do jakiej doprowadziły państwa latynoskie dziesięciolecia podległości amerykańskiemu dyktatowi godpodarczemu to drugie. > Gdyby zalatwili lepsze warunki geograficzno-klimatyczne Afryki tez > problem bylby rozwiazany. Podobnie jak gdyby nie mordowano i nie plądrowano Afryki w XVIII i XIX w imię rozwoju zachodniego kapitalizmu. > > ruinę gospdoarczą Europy Wschodniej > > Wszak zrzucali stonke ziemniaczana co obnizalo plony, sabotazysci z CIA zanizal > i > produkcje i kradli maszyny z PGRow, na pewno rowniez oni kazali palic wyrosniet > e > juz lany zboza (wszak plan zakladal siew, a nie zbiory) Dobrze się czujesz? > > także za zawieruchy na Bliskim Wschodzie > > Nacjonalizacje Kanalu Suezkiego i francusko-brytyjska interwencje przy tej okaz > ji. To akurat był drobny epizod, najgorsze jest to co wyprawiają tam USA i ich piesek - Izrael. > > i za terroryzm islamski > Zwlaszcza za masakre w Monachium, porwanie samolotu Lufthansy w 1978 (a moze > 1977?) roku, uprowadzenie Achille Lauro i serie zamachow z tymze porwaniem > zwiazana. Masakry setek tysięcy Libańczyków,Palestyńczyków,Irakijczyków w wykonaniu US-bydła i ich zydowskiego pieska. > USA nie odpowiadaja tylko za gradobicie, trzesienie ziemi i kolkusz. Pisz poważnie, albo będą ciebie ignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
widi243 Re: Odczepmy się od syjonistów, bo przez to zacie 31.07.05, 03:03 to Ty zacznij pisac powaznie. Bo jak narazie bredzisz !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Niedawno pisalista ze nie ma opozycji na 29.07.05, 15:05 Bialorusi, bo wszxystko wymordowal tyran Lukaszenko, a wiec piszta ze UE, ktore juz nie istnieje, bedzie popierac, polska opozycje na Bialorusi, szczegolnie emerytow z roku 1981, Walynsow i jemu podobnym. Dopiszta pania Borys i zmarlego Niemena. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 Wpłać choć dyche na Pomoc Polakom na Białorusi 29.07.05, 16:30 Oto numer konta, na które można wpłacać pieniądze: HELSIŃSKA FUNDACJA PRAW CZŁOWIEKA PKO BP S.A. I o/Centrum 58 1020 1013 0000 0502 0002 9165 tytuł wpłaty: Polakom na Białorusi Odpowiedz Link Zgłoś
maciek302 Re: Wpłać choć dyche na Pomoc Polakom na Białorus 29.07.05, 21:49 A jak mozna wplacic pieniadze z zagranicy? Czy po podaniu na przelewie tych danych dojda do celu bez problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: Oczywiscie ze dojdą 31.07.05, 00:24 tu jest konto: Bank Cointernational Caymany-Wyspy Szeszele Kto:2348979 IBAN: BIEOLUR876 Cel przakazu: walka z ze wschodno-europejskim terroryzmem /polskim/ Odpowiedz Link Zgłoś
justyn3 A co będzie gdy Łukaszenko sfinansuje opozycję w P 29.07.05, 16:25 A co będzie gdy Łukaszenko sfinansuje opozycję w Polsce? Przecież jest to broń obosieczna i Łukaszenko może zacząć finansować także polskich radykałów. A niezadowolenie w Polsce też jest spore. Takie Radio Wolna Polska może z łatwością mieć swoich słuchaczy na tej samej zasadzie na jakiej mają "antyreżimowe" Nie, czy Radio Maryja. Wystarczy że będą pokazywać sekrety polskich władz, dotyczące np. prywatyzacji jakie ta ma przed swoim społeczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A co będzie gdy Łukaszenko sfinansuje opozycj 29.07.05, 16:51 Ta grupe zagospodarowal juz Lepper :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: A co będzie gdy Łukaszenko sfinansuje opozycj 29.07.05, 16:54 Łukaszenko może sobie finansować co i kogo chce. Może sobie postawić maszt, ptaszka, cokolwiek. Nawet może odwrócić bieg Niemna. W sumie dobry pomysł. Cienki jest finansowo, więc padnie szybko. Najlepiej, jakby sfinansował nową partię bolszewicką w Polsce - bankructwo jak amen w pacierzu i to jeszcze w tej pięciolatce. I spokój święty. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: A co będzie gdy Łukaszenko sfinansuje opozycj 29.07.05, 20:05 A jaki sie znajda "prywatni przedsiebiorcy" z Rosji?Ktorzy juz tworza "Prawoslawnyj TV Kanal "Spas"?Czemu nie mieliby znalezc "polskich patriotow" na Bialorusi? Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek UE wspolnie z CIA .... 29.07.05, 19:40 ....sama UE potrafi tylko obalic wino... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk UE nie sfinansuje. Przynajmniej nie pod 29.07.05, 19:45 kierownictwem UK. By nam jakis Lukaszenko w rewanzu jakiejs IRA czy innej Al Kaidy nie sponsorowal :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk BZDURA - w tekscie EV nie o to chodzi... 29.07.05, 19:54 A chodzi o finansowe wsparcie w kampanii elekcyjnej kontrkandydatow Lukaszenki. Pytanie jak? I czyje prawo w ramach EU na cos takiego pozwala? A tu juz sie marzy Polaczkom druga Wolna Europa etc.etc. www.european-voice.com/ Pomysl nie przejdzie ze wzgledu na prawo miedzynarodowe i pare konwencji samej Unii. Nb. European Voice NIE JEST zadnym organem Unii, to taka hybryda chyba The Economist, brukselski suplement dla dodatkowego szmalu :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
transsybir Re: Łukaszenka polegnie przed "pomarańczowymi" 03.08.05, 20:50 Pomimo autorytaryzmu Łukaszenki i słabości opozycji więcej wskazuje na to, iż na Białorusi powtórzy się scenariusz ukraiński. Potrzeba pewnie kilku lat aby sytuacja dojrzała, ale wydaje się to nieuniknione, zwłaszcza w obliczu nieodległej perspektywy uruchomienia Telewizji Wolna Bialoruś nadającej z państw sąsiedzkich. Odpowiedz Link Zgłoś