Dodaj do ulubionych

Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów

• 611004d_pl Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 11:23
      Dobrze że Polska jest w Nato i jest Członkiem Unii Europejskiej,momo że Ta
      ostatnia zachowuje się jakby nic się nie stało nie tylko w stosunkach z Rosją ale
      i Białorusią.Naprawdę dziwne że Unia nie ma wspólnego stanowiska w stosunkach
      międzynarodowych.Uważam że trzeba zachować spokój i odpowiadać stanowczo i dobitnie.
    • cziriklo JESZCZEBY NAM KORONA SPADLA Z GLOWY 02.08.05, 11:29
      naszego dumnego Orla Bialego. Jeszczeby ktos mogl w Rosji pomyslec, ze przykro
      nam za naszych skinheadow!
      Brawo polskie wladze! Najwazniejsze w stosunkakch miedzynarodowych to nie dac
      sobie dmuchac w kasze, a juz bron Boze nikogo za nic nie przepraszac.Niech
      najpierw nas przeprosza za sowiecka okupacje i Katyn, to wtedy porozmawiamy. A
      poki co nasze skiny moga dowalac ruskim dzieciom ile wlezie..
      Nie musimy w zaden sposob zabiegac o ulozenie chocby i poprawnych stosunkow z
      sasiadami, bo jestesmy w NATO i w Unii Europejskiej i one nas zawsze wybronia.
      A Rosja moze sobie pojsc na ksiezyc.
      Za to nas wlasnie na Zachodzie szanuja i szanowac beda jeszcze bardziej.
      Wiec - nie przepraszac! Obito mordy dzieciom dyplomatow - no o dobrze. Jeszcze
      Polska nie zginela.
      • smoku_wawelski nie spadla i nie spadnie 02.08.05, 11:33
        ale ty smieszny jestes! nikt za kilku zulikow by nie przepraszal anie w Europie
        ani nigdzie. Znasz sie na polityce jak zablocki na mydle. Oczywiscie jesli
        chodzi o kulture to tak powinno byc, ale to nic nie da, bo to jest poliytka! Jak
        Nato zniszczylo kolejke we Wloszech nie bylo przepraszam tylko ubolewamy.
    • palec1 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 11:29
      Jak to mozliwe, ze 20 krewkich, preznych bandytów
      bije i kopie 4 chlopców w sposób wyjatkowo brutalny,
      a potem maja.....odarcia skóry i siniaki ( no i zab) ??

Znam (poczciwego) Pana, co kiedys dostal tylko raz (1x)
      policyjna pala i 20 lat sie z tego nie "wykaraskal".

A wydarzenie potepiam i czuje+wyrazam obrzydzenie.
      - zeby nie byc zle zrozumiany(m.
    • eurozyrys Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 11:30
      a kiedy Rosja przeprosi Polske za rozbiory, Katyn, Charkow, czy Jalte? Kiedy
      zadoscuczynienia za mienie pozostaswione za Bugiem? ?Kiedy zadoscuczynienie za
      50 lat wyzyskiwania naszego kraju, rozkradania dobr kultury i bogactw
      naturalnych? Kiedy rekompensaty za zniszczone tereny, skazone paliwem i
      chemikaliami na terenach poradzieckich poligonow? Jestem powazny jak Putin i
      rzasdam przeprosin, wyjasnien i oficjalnych stanowisk w tych sprawach!!!
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl A ja osobiscie przepraszam Rosjan 02.08.05, 12:11
        A ja osobiscie przepraszam Rosjan za tych tchorzliwych Polakow, ktorzy widzieli,
        jak 15 chlopa kopie 3 lezacych, ale przejezdzali obok. Najwyzej zatrabili
        klaksonem, bohaterowie. Nawet sie nie zatrzymali, nawet nie zadzwonili po policje.

• hummer Re: A ja osobiscie przepraszam Rosjan 02.08.05, 14:53
          anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

> A ja osobiscie przepraszam Rosjan za tych tchorzliwych Polakow, ktorzy widzieli
          > ,
          > jak 15 chlopa kopie 3 lezacych, ale przejezdzali obok. Najwyzej zatrabili
          > klaksonem, bohaterowie. Nawet sie nie zatrzymali, nawet nie zadzwonili po polic
          > je.
          >

Podobnie jak ja. Jest mi wstyd tym bardziej, że jak mówi stare chyba już niepolskie przysłowie "gość w dom, Bóg w dom". Osobiście nie przepadam za Rosjanami, ale wyżej sobie cenię swoją godność i przepraszam niż fałszywą dumę niektórych, co i tak im słoma z butów wystaje.
          • marekmarek44 Re: A ja osobiscie przepraszam Rosjan 02.08.05, 15:34
            Nic nie rozumiesz-prywatnie to wszyscy wszystkich mogą 100 razy się
            przepraszać,ale w kontaktach służbowych,administracyjnych czy politycznych takie
            przeprosiny byłyby przyznaniem się do winy i groziłyby konsekwencjami.
            Putin zarzuca nam wytwarzanie atmosfery wrogości wobec Rosjan oraz brak opieki
            nad ambasadorami i ich rodzinami.
            • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: A ja osobiscie przepraszam Rosjan 02.08.05, 15:48
              No więc właśnie. Politycy niech robią co uważają, a ja OSOBIŚCIE - przepraszam,
              bo mi przykro.

Dopóki większość Polaków będzie takimi tchórzliwymi dupkami, co to nie reagują,
              jak kogoś biją, dopóty tak się to będzie kończyć.
          • smoku_wawelski Re: A ja osobiscie przepraszam Rosjan 03.08.05, 00:10
            Nie musisz isc pod prad by wyrazac swoje absurdalne racje. Jesli chcesz byc
            bardziej papieski od papieza twoj wybor, ale nawet Rosjanie przyznaja ze to nie
            zasluguje na przeprosiny, ot sezon ogorkowy w Rosji. Jesli juz ogladasz sie za
            sloma w butach rozumiem, ze porownujesz ze swoja. Zdrowy czlowiek wogole nie ma
            takich obuwniczych zainteresowan, widac powtarzaniem o swojej godnosci probujesz
            ja sobie zbudowac bo gdzies sobie zniknela i znalesc jej nie mozesz. Z wyrazami
            zalu smoku.
            PS
            Zycze powodzenia w poszukiwaniach
    • el_bigos Rosja może sobie żadać 02.08.05, 11:32
      Putin, to nie te czasy kiedy sobie robiliscie co chcieliście w Polsce, coś ci
      sie pomieszały czasy
    • truten.zenobi Zwykłe pobicie u nas to normalne! 02.08.05, 11:34
      wiec za co mamy przepraszać? Policja jak zwykle nie reaguje bo po co?
      Tylko pech chciał że to były dzieci dyplomatów i zrobiło się troche głośno.

Osobiście nie wierzę w to że nikt wcześniej nie dzwonił ale pewnie został jak
      zwykle zignorowany (tak jak w tym przypadku z okolic Olsztyna)
      A teraz jakiś .... pieprzy głupoty że oni by chetnie działali,
      tylko "informację o napadzie dostała dopiero o godz. 21.30" oczywiśie dopiero
      wtedy wzięli się do roboty bo to był ktoś z ambasady w przeciwnym wypadku zbyli
      by tekstem typu "A zna pan/pani sprawców, nie to w zasacdzie czego pan/pani
      oczekuje?????" i "to po co chce pan/pani to zgłosić????"

I my chcemy pouczać inne narody jak mają u siebie wprowadzać praworządność?
      • az100 Re: Zwykłe pobicie u nas to normalne! 02.08.05, 12:16
        truten.zenobi napisał:

> wiec za co mamy przepraszać? Policja jak zwykle nie reaguje bo po co?
        > Tylko pech chciał że to były dzieci dyplomatów i zrobiło się troche głośno.
        >
        > Osobiście nie wierzę w to że nikt wcześniej nie dzwonił ale pewnie został jak
        > zwykle zignorowany (tak jak w tym przypadku z okolic Olsztyna)
        > A teraz jakiś .... pieprzy głupoty że oni by chetnie działali,
        > tylko "informację o napadzie dostała dopiero o godz. 21.30" oczywiśie dopiero
        > wtedy wzięli się do roboty bo to był ktoś z ambasady w przeciwnym wypadku
        zbyli
        >
        > by tekstem typu "A zna pan/pani sprawców, nie to w zasacdzie czego pan/pani
        > oczekuje?????" i "to po co chce pan/pani to zgłosić????"
        >
        > I my chcemy pouczać inne narody jak mają u siebie wprowadzać praworządność?

I ta programowa bezradność policji to jedyna rzecz, za którą powinniśmy
        przepraszać. A właściwie to powinna przeprosic policja i MSWiA.
        • truten.zenobi Re: Zwykłe pobicie u nas to normalne! 02.08.05, 13:01
          Ktoś przeprosic powinien to nic nie kosztuje.
          nasza policja po raz kolejny dała d... politycy obu stron podgrzewają atmosferę
          i konflikt narasta. Wolę nie mysleć gdzie nas to zaprowadzi.
        • baguberat Unię i USA byśmy na pewno przeprosili... 20.12.05, 21:44
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Zwykłe pobicie u nas to normalne! 02.08.05, 12:20
        E tam. Osobiscie raz dzwonilam na policje przy pewnym zajsciu, bo zadnemu z
        gapiacych sie dookola debili nie przyszlo do glowy wyjac komorki i to zrobic.
        Policja o nic nie pytala, tylko przyjechala.

Nie zwalaj na policje, kolego. Powiedz po prostu, ze tobie i wielu innym sie nie
        chce interweniowac. Polacy sa aspoleczni a nawet antyspoleczni.
        • bobronek no to miałaś szczęście! 02.08.05, 12:29
        • bobronek no to miałaś szczęście! 02.08.05, 12:56
          Tak się składa że moje doświadczenia są inne i nie wieżę że nikt nie dzwonił,
          tylko pewnie nikomu się nie chciało przyjechać a problem wynikł dopiero wtedy
          gdy o interwencję poprosił dyplomata.

podam ci przykład z mojego wspaniałego miasta:
          Wrocław, monitorowany rynek, jakaś oficjalna impreza.
          Dochodzi do bójki oczywiście ani P ani SM się nie pojawia. Jeden ze świadków
          postanawia interweniować w pobliskiej komendzie SM, śledzący na monitorach całe
          zajście SM w sposób „mało uprzejmy” wyprasza tę osobę.

To co się zdarzyło we wsi pod Olsztynem to nie jest przypadek to jest zasada i
          widać policja stołeczna w niczym się nie różni.

Szczerze mówiąc jedyne skuteczne interwencje z jakimi się spotkałem to źle
          zaparkowany samochód, i wlepienie mandatu: Groźnej Bandytce sprzedającej
          pietruchę/kwiaty/ciuchy w przejściu podziemnym, czy gościowi spokojnie jadącemu
          składakiem po rynku (tym jadącym na maxa oczywiście nikt nawet nie śmie
          przeszkadzać).

Jak widać jest to kolejna wpadka naszych służb w okresie kilku miesięcy i tylko
          należy się cieszyć że tym razem nie trafiło na jakiś szaraczków, dla których
          nowa komórka czy pójście do dentysty to majątek. Przy okazji może przekonają
          się może, że równie dobra jak policja jest nasza służba zdrowia ;)

Ale naprawdę się cieszę, ze są ludzie którzy maja jakieś pozytywne
          doświadczenia, to daje pewne nadzieje na przyszłość ;)
      • truten.zenobi Aresztować gó..arzy za przekroczenie granic ... 02.08.05, 13:18
        Aresztować gó..arzy za "przekroczenie granic obrony koniecznej" albo za
        uczestnictwo w bójce, bo przecież taka jest u nas praktyka! I za nic nie
        przepraszać! niech odsiedzą w pierdlu to zmiękną!

A przepraszam też pewnie są chronieni immunitetem dyplomatycznym, tak mi się
        wyrwało...;)
    • rychg Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 11:40
      Wymyślili sobie badania na AIDS dla Polaków, kiedy współczynnik zarażenia mają
      zdecydowanie większy a ich prostytutki zalewają Europę stanowiąc zagrożenie,
      jakich mało.
    • vernita.green [...] 02.08.05, 11:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • julita28 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 11:44
      I SŁUSZNIE !
      Antypolska histeria wywołana przez Białoruś na zlecenie ruskiej KGB i
      kontynuowana przez Kreml zrodziła się z zemsty i strachu.
      Ciekawi mnie tylko, dlaczego polska dyplomacja nie umie przekrzyczeć ruskiej?
      Czyżby obchodziły ją tylko własne iteresiki ?
      • exuajzed Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 11:58
        Znając metody KGB i Putina najprawdopodobniej owymi chuliganami byli chłopcy
        opłaceni rublami. Nie byłoby to dla mnie zaskoczenie. Tym bardziej, że nie
        wiadomo dlaczego tak późno poinformowano Policję. Takie zwlekanie z wezwaniem
        Policji w przypadku ambasady można uznać za celowe działanie. Teraz nie można
        wskazać winnych, więc winni są wszyscy. I o to chodziło Putinowi.

Panie Putin, my Rosjan lubimy i szanujemy, ale nie lubimy Ciebie i Rosjanie też
        Ciebie nie lubią :-] Więc się tak nie żołądkuj.
    • seiho Jezeli dobor do policji jest na zasadzie,zalatwie 02.08.05, 11:49
      prace zonie a zamiast facetow pracuje wiekszosc kobiet to pytam,kto ma lapac
      bandytow?.Bo to byli bandyci a policja sprawdza,ale ludzi po 50 i dzieci z
      podstawowki.Bezpiecznie i w morde nie dadza.
    • halinka15 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 11:58
      jestem Rosjanka i tez mi zal
      • smoku_wawelski Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 12:05
        W koncu Rosjanka przyznala to o czym mowimy od dawna. Niestety wiecej tu
        homosovieticusow, co uparcie bronia Putina za wszelka cenę. Wiecej swiatlych
        Rosjan bym pragnal czytac, ktorzy sa przyjazni wobec Polski.
    • mirabilius Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 11:59
      Nowoczesni rosjanie sami zdaja sobie sprawe, z naturu huliganskiego ataku,
      prosze sprawdzic sonde na www.strana.ru/polls/results/177.html < wersja
      angielska: www.worldlingo.com/SH0gfCf2o9dOHbiLeAwACdxJtSBzj6wus/translate >
      Wiekszosc z glosujacych opowiada sie za tym iz nie byla to prowokacja
    • a.ba [...] 02.08.05, 12:10
      • smoku_wawelski Re: Polska nie ma zwyczaju przepraszać kacapów 02.08.05, 12:12
        hahahaha, wybacze ci twoja glupote, bo nie wiesz co piszesz. Amerykanie nas od
        was wyzwolili i za to jestesmy im wdzieczni. A wy nigdy nie byliscie naszymi
        zwierzchnikami, byl to okres przejsciowy bo haniebnych ugodach z naszymi
        zachodnimi sasiadami. W pojedynke nigdy nas nie pokonaliscie! hehehe, snij dalej
        • mariolka_bi [...] 02.08.05, 12:21
          • smoku_wawelski Re: Polska nie ma zwyczaju przepraszać kacapów 02.08.05, 12:23
            mariolko te dzieciaki nie sa niczemu winne. Powinni sprac jakiegos
            homosovieticusa co tu bzdury pisze na forum, moze by sie rozumu nauczyl.
      • smoku_wawelski smarujcie dalej, moze Chinczycy polubia Putina 02.08.05, 12:16
        BTW szczegolnie Putin ostatnio posmakowal Busha hymm? Nawet Lukaszenke musial
        wyprosic ostatnio z imprezki ech, takie to przykre :)) Tylko nie za bardzo im
        sie podoba watazka Putin, to musi bolec co.
    • gekon1979 bardzo dobrze, nie przepraszac 02.08.05, 12:13
    • hh7 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 12:16
      >>>Żal mi że ci wspaniali ludzie jakimi są Rosjanie mają za prezydenta takiego
      oszołoma.<<<<<

Takiego mają jakiego sobie w II kadencji wybrali.Miał 75 % głosów
      • smoku_wawelski :)) 02.08.05, 12:18
        Na szczescie nie glosowalem ani na Kwasa ani na Maniusia Krzaklewskiego:))
    • jarunczyk Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 12:16

Władza czyni głupim. 3 wyrazy ale jakże mądre.
    • qc [...] 02.08.05, 12:31
    • farafina Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 12:35
      "Byli tak agresywni, że kierowcy z przejeżdżających samochodów zaczęli trąbić." - coz za bohaterowie, ci
      kierowcy, zloty medal za reakcje, ciekawe dlaczego nie wezwali chociaz policji
    • jorn Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 12:37
      Dlaczego polski rząd ma przepraszać za akcję funkcjonariuszy FSB?
      • bokaj Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 12:48
        wstyd, ż w stosunkach z Rosją rwa u nas wieczna dziecinada.
        po takim wydarzeniu mówi się przepraszam, dzieciakom funduje jakies łakocie, czy cos w tym stylu - i kropka.

ciekawe, że w stosunku do dzieci holenderskich rzekomo "wyśmianych" na granicy - zorganizowano extra wycieczke do Polski, a słowa przeproszeń gładko płynęły z ust...
        rosyjskie dzieci gorsze? mozna je traktować jak drugi gatunek?
        wstyd, po prostu wstyd, że takie infantylne typy kierują naszym MSZ-em!
        (trzeba miec klasę, a nie odruchy przekupy z targu...)
        • quo2 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 13:32
          > ciekawe, że w stosunku do dzieci holenderskich rzekomo "wyśmianych" na
          >granicy - zorganizowano extra wycieczke do Polski, a słowa przeproszeń gładko
          > płynęły z ust...

Chyba przepraszano za ewentualne uchybienia sluzby granicznej - panstwowych
          urzednikow.
          • truten.zenobi chyba jednak nie! 02.08.05, 14:06
            Poznaj szczegóły a dopiero później oceniaj.
        • marekmarek44 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 15:46
          bokaj napisał:

> wstyd, ż w stosunkach z Rosją rwa u nas wieczna dziecinada.
          > po takim wydarzeniu mówi się przepraszam, dzieciakom funduje jakies łakocie, cz
          > y cos w tym stylu - i kropka.
          >
          > ciekawe, że w stosunku do dzieci holenderskich rzekomo "wyśmianych" na granicy
          > - zorganizowano extra wycieczke do Polski, a słowa przeproszeń gładko płynęły z
          > ust...
          > rosyjskie dzieci gorsze? mozna je traktować jak drugi gatunek?
          > wstyd, po prostu wstyd, że takie infantylne typy kierują naszym MSZ-em!
          > (trzeba miec klasę, a nie odruchy przekupy z targu...)
          To normalne,że za chamskie i rasistowskie zachowanie użędników państwowych
          reprezentujących państwo polskie odpowiedzialne są organa państwowe i one w
          takim wypadku powinny przeprosić i to zrobiły.
          Gdyby te dzieci były żle potraktowane przez urzędników państwowtch,też byłbym za
          przeprosinami. Ale nie w tym wypadku-to mogłoby się zdarzyć w każdym państwie w
          każdym miejscu na ziemi,za to rząd nie może ponosić żadnej odpowiedzialności,nie
          może więc przepraszać.
          • adas313 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 16:16
            > Gdyby te dzieci były żle potraktowane przez urzędników państwowtch,też byłbym
            > za przeprosinami.

I oto sie chyba tu rozchodzi.
            O ile wiem protokol dyplomatyczny bardzo rozroznia "ubolewanie" od "przeprosin"
            - te drugie sa de facto rownoznaczne z wzieciem na siebie odpowiedzialnosci i
            przyznaniem do winy.

Grupka bezmozgow pobila grupke osob a) mniej liczna b) slabsza c) pobila w
            ogole, co w kazdej sytuacji powinno byc napietnowane.
            Ale czy jest to wina polskiego rzadu? Jest to raczej pojedynczy ubolewania godny
            incydent a nie przejaw faszyzacji spoleczenstwa bedacej owocem antyrosyjskich
            dzialan rzadu RP, jak to probuje sprzedawac Gleb Pawlowski.

Pomiedzy chamskim i godnym potepienia aktem barbarzynstwa a Kristallnacht daleka
            droga.

RP zlozyla wyrazy ubolewania (potocznie: "glupio nam ze to nasi obywatele pobili
            dzieci Waszych dyplomatow na naszym terytorium"), ale czy nasz rzad koniecznie
            musi przepraszac ("wskutek naszej wrogiej i nieprzyjaznej polityki Wasi
            dyplomaci nie sa tu bezpieczni, to my sprowokowalismy taka sytuacje") to mialbym
            jednak watpliwosci.
    • zenek68 PUTIN LUDOBóJCA Czeczenów,są pytania ? 02.08.05, 12:43
      nie widzę,nie słyszę......
    • andrzej.gawronski Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 12:46
      Moskale oszaleli.
    • adam81w Brawo ze nie przeprosi ! nie dajmy sie prowokowac 02.08.05, 12:47
      oszolomowi . ja takze jak i pierszwa osoba ktora sie tu wpisala zaluje ze
      Rosjanie maja tak glupiego prezydenta . On i jego sluzbu chca na sile sklocic
      Rosjan z Polakami .
    • martin999 Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 12:47
      mam nadzieję, ze złapią tych łysych, powinni ich Rosjanom przekazać - juz oni
      ich "po swojemu" osądzą :)
    • mrlusiek Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 12:54
      ale ja przepraszam za naszych dziennikarzy, którzy po ataku terrorystycznym na
      szkołę w Biesłanie po dwóch dniach napisali cyt." Putin ma krew na rękach" taki
      tekst na miejscu Putina bym sobie długo zapamiętał
      • koczisss Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 14:22
        A co to nie prawda???
        Kto te dzieci zamordował jak nie specnaz, który zaatakował na Wowy rozkaz, na Dubrowce w Moskwie zresztą było to samo, szturm i zabici, to wina specnazu!!!
      • trzynasty Re: Polska nie przeprosi Rosji za chuliganów 02.08.05, 14:31
        Dokładnie tak jest - krew tych niewinnych ludzi jest własnie na rękach Putina.
    • wrzosektomasz Miesiac temu chcial mnie pobic pijany rosyjski mil 02.08.05, 12:55
      Bylem w Rosji i jechalem samochodem znajomego.Zatrzymala mnie milicja-
      wystarczy miec polskie tablice rejestracyjne i jestes zatrzymywany na kazdym
      post gaj (cos w stylu przejscia granicznego przy wyjezdzie z kazdego
      rosyjskiego miasta), i przez kazdy patrol milicji, a dodac trzeba ze w Rosji
      jest tych patroli przynajmniej 5x wiecej niz w Polsce. Podszedl do mnie pijany
      facet w stroju milicjanta i powiedzial ze 5 minut wczesniej zatrzymalem sie
      tuz za znakiem "zakaz zatrzymywania sie" co oczywiscie bylo bzdura.Powiedzial
      ze zabiera mi dokumenty (prawo jazdy i dowod rejestracyjny), chyba ze zaplace
      mu 20 dolarow.Ja znam doskonale jezyk i troche rosyjskie przepisy.Powiedzialem
      mu ze jezeli zeczywiscie zlamalem przepisy on moze jedynie napisac protokol na
      ktorym ustali mi wysokosc mandatu.Wtedy milicjant sie zdenerwowal i powiedzial
      zebym nie dyskutowal bo on tu cytuje-"nabije mi morde".Wtedy ja powiedzialem
      ze po pierwsze to mam twarz nie morde, a po drugie od tej pory ma sie zwracac
      do mnie na Pan (w jezyku rosyjskim Wy).On wyjal pale i znowu zaczal mnie
      straszyc ze z milicja rosyjska nie wygral jeszcze zaden cwaniaczek z
      Polski.Przy tym krzyczal wiec podszedl do nas drugi milicjant ktory do tej
      pory udawal ze nic nie widzi i nie slyszy. Ja wyjalem tel.komorkowy i zaczalem
      dzwonic. On spytal gdzie dzwonie- ja mu na to ze jeszcze nie jestem zatrzymany
      wiec moge dzwonic gdzie mi sie podoba, a dzwonie na uciastok (cos w stylu
      sekcji spraw wewnetrznych w policji). Wtedy ten drugi milicjant zabral mi
      telefon. W samochodzie siedziala moja siostra.Zamknela sie od srodka i tez
      wyjela tel.Wtedy dopiero odzyskalem swoja komorke i dokumenty, a panowie
      ktorzy mnie zatrzymali powiedzieli ze sie pomylili i to samochod ktory jechal
      przedemna zatrzymal sie pod zakazem.Mi kazali odjechac.Co by bylo gdybym nie
      znal przepisow albo niedaj Bog jezyka.Rosja to kraj bezprawia szczegolnie
      wzgledem "innostrancow", czyli obcokrajowcow i nikt sobie nic z tego nie robi.
      • hummer Ale czy u nas w kraju UE też musi być jak w Azji? 02.08.05, 15:05
        • smoku_wawelski odzywianie 03.08.05, 00:17
          Wspolczuje twoim szarym komorkom bo dawno byly nie odzywiane o dotlenianiu nie
          wspominajac. Jak zwykle nie masz argumentow tylko nietrafione analogie, ktore
          nijak sie maja do zaistnialej sytuacji. Porownujesz sluzby panstwowe z żulikami,
          czym sie osmieszasz.
          PS
          Jak masz potrzebe przepraszania, droga wolna, ale trzeba miec umiar, a nie na
          glupa kazdego. Troche pomyslunku...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka