Dodaj do ulubionych

Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 osób

16.08.05, 08:32
Mam podejrzenia, że Sharon skończy jak I.Rabin - nie oddaje się terytorium
bez przegranej wojny a tropikalni Żydzi są wyjątkowo agresywni. Dodawszy do
tego wewnętrzne rozgrywki w ramach rządu (dużo brutalniejsze niż u nas) można
się spodziewać, że niedługo "niezrównoważony student szkoły rabinackiej"
pociągnie za spust.

To będzie ironia losu - Sharon zostanie męczennikiem pokoju i ikoną lewicy...
Obserwuj wątek
    • alkud JAN III SOBIESKI 16.08.05, 09:01
      Szaron - weź z niego przykład proszę :)

KOCHAM ISLAM
      religiapokoju.blox.p
      • dewastor [...] 16.08.05, 10:48
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • zezen Proste rozwiązanie 16.08.05, 12:43
          Mogliby to prościej załatwić: Osadnicy protestują przeciw wysiedlaniu - więc
          władze Izraela mogliby ich zostawić w spokoju - po prostu tylko wycofać
          chroniących ich swoich żołnierzy... ;)

Sprawa by się "sama rozwiązała" - osadnicy nawiązaliby przyjacielskie kontakty
          z otaczającą ich miejscową palestyńską ludnością, wiwatującą z okazji
          możliwości bezpośredniego zapoznania się i wymiany doświadczeń z odgrodzonymi
          do tej pory swoimi izraelskimi braćmi, zgodnie z założeniami "mapy drogowej",
          nagród Nobla wręczanych przywódcom obu państw, oraz wszelkich dotychczasowych
          układów pokojowych z Oslo, Camp David czy innych miłych miejsc, od konfliktu
          bezpiecznie oddalonych.
          • mike-great Re: Proste rozwiązanie 16.08.05, 13:26
            Znasz proporcje? 8.000 osadników żydowskich, i 1,5 mln Palestyńczyków. Wiesz co
            by się działo? O to ci chodzi???
            Gaza dla Izraela!!!
            • wardog1 [...] 16.08.05, 15:14
              • dana33 Re: Proste rozwiązanie 16.08.05, 15:22
                nastepny prawdziwy polak.... gratulacje.....
                • yarrai Re: Proste rozwiązanie 16.08.05, 17:09
                  on chcial napisac: gaza dla izraela.
                • pankasztelan Re: Proste rozwiązanie 16.08.05, 17:15
                  dana33 napisała:

> nastepny prawdziwy polak.... gratulacje.....

Dana, moglabys sie chociaz powstrzymac od takiego komentarza...
                  • dana33 Re: Proste rozwiązanie 16.08.05, 19:03
                    hmmmm....... musze powiedziec, ze dziwie sie, ze nie napisales tego do
                    wardoga.... ale to tak juz jest nie? taki wardog nie musi sie postrzymac, a ja
                    owszem moglabym, nie? moglabym, to prawda, ale mimo tego co grzesio pisze, to
                    jak mi sie pluje w twarz to wcale nie uwazam, ze to deszcz....
                    • pankasztelan Re: Proste rozwiązanie 16.08.05, 20:42
                      dana33 napisała:

> hmmmm....... musze powiedziec, ze dziwie sie, ze nie napisales tego do
                      > wardoga.... ale to tak juz jest nie? taki wardog nie musi sie postrzymac, a
                      ja
                      > owszem moglabym, nie? moglabym, to prawda, ale mimo tego co grzesio pisze, to
                      > jak mi sie pluje w twarz to wcale nie uwazam, ze to deszcz....

Wybacz, ale zabrzmialo to tak, jakbysmy my Polacy chcieli wtedy eksterminacji
                      Zydow i ze takie powiedzona sa typowe dla nas. A wardog powinien jak
                      najbardziej sie powstrzymac od bezdennie glupiego komentarza. Jezeli jestes
                      dojrzala i powazna kobieta to wystarczyloby zebys kliknela tylko na ten
                      czerwony kosz i admin by sie juz tym pewnie zajal, a twoj komentarz pewnie
                      wardoga nie ruszyl, ale znalazl sie ktos inny kogo to w oko kolnelo, bo to
                      takie typowe dla Polakow nie jest...
                      • dana33 Re: Proste rozwiązanie 16.08.05, 21:30
                        przede wszystkim, bardzo rzadko klikam na kosz.... czasem to dobrze, jak inni
                        widza, co sie pisze....
                        a co do wardoga, to jednak go ruszylo..... :)))) nigdy nie watpie w czlowieka,
                        jesli jest czlowiekiem..... optymistka do konca i sprawdza sie nawet.... :))))
                • macko4 Re: Proste rozwiązanie 16.08.05, 18:07
                  dana33 napisała:

> nastepny prawdziwy polak.... gratulacje.....

A Ty czytujesz polskie strony tylko po to, zeby utwierdzic sie w przekonaniu,
                  ze kazdy Polak to okrutny zydo-zerca?
                  Za burdel w Gazie odpowiedzialne sa jednakowo obie strony. I Wy i Palestynczycy.
                  Pochwalam decyzje o wycofaniu sie z Gazy. Jak Palestynczkom zle z Wami, to
                  niech rzadza sie samodzielnie. I poczekajmy.
                  Jak mawial moj nauczyciel chemii - i jak to wszystko pierdyknie, to g...o
                  zostanie. Albo znajda sposob na posprzatanie wszystkiego przed ostatecznym
                  krachem. czas pokaze
                  • dana33 Re: Proste rozwiązanie 16.08.05, 19:05
                    ja macko czytuje polskie strony zeby sie upewnic, ze tacy "prawdziwi polacy" to
                    mniejszosc w polsce. jak sie pewnego dnia okaze, ze to wiekszosc, to przestane
                    czytac polskie strony, farsztejst? git.
                    • macko4 Re: Proste rozwiązanie 16.08.05, 21:56
                      Oki,
                      jak dla mnie tacy 'prawdziwi Polacy' moga sie na Bialorus wyniesc.
                      A niestety sporo Zydow uwaza Polakow (generalnie) za zydozercow, wspolwinnych
                      holocaustu...

dana33 napisała:

> ja macko czytuje polskie strony zeby sie upewnic, ze tacy "prawdziwi polacy"
                      to
                      >
                      > mniejszosc w polsce. jak sie pewnego dnia okaze, ze to wiekszosc, to
                      przestane
                      > czytac polskie strony, farsztejst? git.
                      • dana33 Re: Proste rozwiązanie 16.08.05, 22:07
                        nie wiem czy jestes nowy na forum, macko, czy stary forumowicz pod nowym
                        nikiem. jak jestes nowy, to poczytaj sobie troche w wyszukiwarce....
                        przynajmniej na forum masz wiecej takich, ktorzy uwazaja, ze zydzi powinni
                        wszyscy zostac w krematoriach oswiecimia. i mimo to, nie uwazam, ze to ogol
                        polakow.
          • dobby7 do "zezen" 16.08.05, 13:54
            Dosc bolesnie ironizujesz.
            Moim zdaniem "samorozwiazanie sprawy" polegaloby na silowym i bezpardonowym
            rozprawieniu sie z pozostalymi w Gazie osadnikami.
            "Wymiana doswiadczen" odbylaby sie na zasadzie wymiany ciosow itd.
            Bol osadnikow jest zrozumialy. Jesli sie nie myle, to wielu z nich to Zydzi z
            dawnego Zwiazku Sowieckiego. Po krotkiej stabilizacji znowu sa zmuszeni do
            ponownego "zapuszczania korzeni" w innym miejscu.
            Gdyby nie nadopiekunczosc i zbyt wiele poczucie odpowiedzialnosci za obywateli
            Izraela, moze by nie bylo tyle awantury? Chcacy pozostac niech tam zostana - po
            kilku tygodniach sami poprosza o pomoc.
            Decyzja Sharona jest godna pochwaly lecz czy da bezpieczenstwo spoleczenstwu
            Izraela? Czy ekstrema palestynska nie wymysli czegos innego?

Gaza zostanie zrujnowana. Cala infrastrukture szlag trafi i pozostanie znowy
            piach i ruiny z palestynskimi obszczymurami w dresikach ...
            Powstana tylko koraniczne pralnie mozgow ...
          • dana33 Re: Proste rozwiązanie 16.08.05, 15:26
            pierwszy punkt w "katechizmie" cahalu jest obrona kazdego obywatela
            israelskiego w granicach kraju i poza nimi. osadnikow nigdy wojsko nie
            pozostawiloby samych sobie, jak rowniez rzad nie zrobilby tego, jako ze wiadomo
            wszystkim nie ze 100% ale z 1000% pewnoscia, ze "palestynczycy" wybiliby ich do
            ostatniego.
            ty sie lepiej zastanow, dlaczego ponad milion arabow zyje swobodnie w absolutnym
            bezpieczenstwie w israelu a 8 tysiecy zydow nie moze zyc tak samo spokojnie w
            gazie. to ci powinno dac cos do myslenia.
            • dagmaranowicka [...] 16.08.05, 16:25
              • dobby7 do "dagmaranowicka" 16.08.05, 18:06
                Wlacz sobie radiomaryja. Poczujesz sie u siebie.
              • dana33 Re: Proste rozwiązanie 16.08.05, 19:07
                zlotko, dagmarus, te 8 tysiecy czulo sie bardzo bezpiecznie przez ostatnie 40
                lat. tak bezpiecznie, ze z piachu zrobili oaze. i zeby tak juz do konca byc
                dokladnym, dagmarus, to gaza nigdy nie byla palestynska. gaza byla egipska.
                doszlo? git.
            • dobby7 do "dana33" 16.08.05, 18:04
              Jezeli moj post, wspominajacy o "nadopiekunczosci" panstwa w stosunku do
              obywateli Izraela, urazil uczucia, to bardzo przepraszam.
              Wiem, jak Izrael dba o obywateli i zdaje sobie sprawe czym sie skonczy
              pozostawienie Zydow w Gazie bez opieki.
              Pozdrawiam,
              Andrzej.
              • dana33 Re: do "dana33" 16.08.05, 19:10
                nu, nie przesadzajmy, jak powiedzial ogrodnik, oczywiscie ze nie uraziles.
                myslalam tylko, ze sa punkty o ktorych nie mozesz wiedziec, nie bedac w
                israelskim wojsku, dlatego wyjasnilam. mam syna i corke w wojsku i czytalam
                ten "katechizm" jaki kazdy zolnierz dostaje juz w czasie kursu rekruckiego.
                nie chce tez w zadnym wypadku urazic niczyich uczuc piszac "katechizm", ale nie
                moge znalezc innego slowa.... nu, moze wlasciwie moglabym to nazwac "tora"
                kazdego zolnierza israelskiego... :)))) pozdrowienia dla ciebie tez.....
          • yarrai Re: Proste rozwiązanie 16.08.05, 17:09
            jestem za. a ja rzadko bywam za czymkolwiek:)

NYorker
        • dana33 Re: JAN III SOBIESKI 16.08.05, 15:27
          zydlandia to ladne slowo. co powiesz na polaczkolandia?
          • krasullah_nasrallah Re: JAN III SOBIESKI 16.08.05, 18:14
            dana33 napisała:

> zydlandia to ladne slowo. co powiesz na polaczkolandia?

a powiem ze polakolandia bylaby tak samo ladna jak zydolandia i ze nikt nie
            napisal tu zydziakolandia choc mogl.
            • dana33 Re: JAN III SOBIESKI 16.08.05, 19:14
              zgadza sie, ale nie napisal zydolandia, bo wtedy bym mu odpowiedziala
              polakoladia, gosc sie "wysilil" na "zydlandia", a ze umiem czytac to dobrze
              zrozumialam. widzisz, mnie by w zyciu, w zyciu nie wpadlo do glowy napisac ani
              polaczkolandia, ani polakolandia, ani francolandia, ani austriolandia. i tu
              lezy pies pogrzebany, jesli jestes w stanie zrozumiec. jak mam ochote komus
              dokopac, to dokopuje osobie a nie jego krajowi lub jego ziomkom wszystkim razem
              na kupe.
          • macko4 Re: JAN III SOBIESKI 16.08.05, 18:18
            dana33 napisała:

> zydlandia to ladne slowo. co powiesz na polaczkolandia?

Widze, ze prezentujesz soba niewiele wyzszy poziom, niz Ci, ktorych probujesz
            obrazic.
            Czy Panstwo Izrael naprawde jest "oblezona forteca", ktora wszyscy chca pozrec?
            czy kazda krytyka Izraela jest nawolywaniem do holocaustu. Nie mowie o "gaz dla
            izraela", czasem zdarzaja sie jakies rozsadniejsze...
            • dana33 Re: JAN III SOBIESKI 16.08.05, 19:17
              nie probuje nikogo obrazic. odpowiedzialam co odpowiedzialam, zeby facet sie
              zastanowil co pisze. dziwne, ze nikt z was tutaj nie krytykuje tego kretyna,
              natomiast wszyscy rzucacie sie na mnie.... a moze nawet nie tak dziwne...

israel nie jest oblezona forteca. i nie wszyscy chca go pozrec. ale tych paru
              co chca, tych israel musi trzymac w bezpiecznej odleglosc. sam rozumiesz, ze
              wystgarczy tylko jeden, ktoremu sie uda i nas nie ma.

gaz dla israela nie jest krytyka, nie? jest nawolaniem do.... a jesli chodzi o
              krytyke, to krytykuj. jesli to tylko bedzie prawdziwa krytyka, a nie kretynskie
              pisanie o krwawym okupancie, to chetnie sobie z toba pogadam. a daje ci slowo,
              ze mamy dosyc do krytykowania.
          • macko4 do dana33 16.08.05, 18:31
            A nadal podziwiam twoj kraj za (mimo opinii wardog'a) niezle public relations.
            Zaden kraj nie umial tak rozegrac karty krzywd wojennych. Potrafiliscie
            sprawic, ze wszyscy do dzisiaj mysla, jak wynagrodzic wam krzywdy drugiej wojny
            swiatowej.
            Mam tylko nadzieje, ze caly ten pokopany region jakos wyjdzie na prosta.
            • dana33 Re: do dana33 16.08.05, 19:23
              macko, public relations nasza to zero w porownaniu z public relations arabska.
              nie masz pojecia, jak mnie szlag trafia, ze israel nie ma ministerstwa
              propagandy (zglosilabym sie na ochotnika... :)))) ). nikt nie rozgrywal zadnych
              krzywd wojennych. nie musisz przyjezdzac ani do yad vashem, ani do memorial
              museum of holocaust w washingtonie: w polsce masz mase dowodow na to, co zydzi
              przeszli pod niemiecka okupacja. wiesz, powiem tak: to samo co polay tylko razy
              100. co jest tu do rozgrywania? dla zydow byla to jedna z najwiekszych, jesli
              nie najwieksza tragedia w historii. tak samo, jak nie ma prawie ani jednej
              polskiej rodziny, ktora nie stracilaby kogos w tej wojnie, tak samo nie ma ani
              jednej zydowskiej. my tylko troche inaczej to traktujemy, jak polska. i nie
              jestem taka pewna, czy jesli w polsce nie panowalby po wojnie komunizm, to
              polacy nie "rozegraliby" tej tragedii podobnie do zydow. komunizm postanowil
              rozegrac to w inny sposob.
              • macko4 Re: do dana33 16.08.05, 21:52
                No, moze arabowie tez sa niezli w PR. Ale ilekroc w Europie wyglaszasz krytyke
                Izraela trafia sie jakis gosc krzyczacy "ty chcesz znowu uruchomic Auschwitz"...
                Wiem, to przesada, ale lekka.
                czyje krzywdy byly wieksze? Nie mnie to rozstrzygac. Ilu Polakow zginelo z rak
                niemieckich, ile wytlukli sowieci? Ilu zginelo Zydow, Rosjan i innych?
                Po co teraz liczyc.
                Yad vashem (personalnie)nie lubie. Ale to odrebny temat. Za wywiezienie z
                Drohobycza freskow Szulca. Zyd, czy nie pisal i byl czescia kultury POLSKIEJ.
                ot, taka dygresja...
                • dana33 Re: do dana33 16.08.05, 22:02
                  nu, macko, kazdy z nas ma jakies zale, nie? co to da, jak ty zaczniesz o szulcu
                  a ja ci rzuce kontra? nic. ani tobie ani mnie. klocic sie jest latwo. zachowac
                  zdrowy rozsadek, zwazyc co wazniejsze, wieczne klotnie i zale i wypominania,
                  czy normalne stosunki miedzyludzkie.... to juz trudniej, nie? i to zalezy tylko
                  do ciebie i ode mnie i od jeszcze paru.... pomysl sobie o tym.
                  • macko4 Re: do dana33 16.08.05, 22:40
                    Oki,
                    Szulc to taka dygresja, bo w przerwie przerzucania probowek (w kapitalistycznej
                    instytucji u wuja sama) czytam "Sklepy...".
                    Wniosek jeden - albo postaramy sie jakos to wszytko zalatac, albo mozemy
                    wypomniec Szulca, Jedwabne, Morela i innych SB-kow narodowosc zydowskiej. potem
                    Izrael Poznanski i jego niechec do Polakow i tak dalej...
                    Potem zaczniemy sie licytowac, kto mila gorzej w trakcie wojny. Potem
                    odbierzemy Anielewiczowi ulice w W-wie...
                    A potem to generalnie przestanmy wydawac sobie wizy.

• dana33 Re: do dana33 16.08.05, 23:15
                      no wlasnie. kazda strona ma dluga liste. wiec co ty na to, ze zaczniemy dopiero
                      latac, jak stosunki sie poprawia? w dobrej atmosferze, jak sie ma zaufanie
                      jeden do drugiego, jak sie nie oczekuje ataku w kazdym zdaniu, latwiej latac.
                      i czasem lepiej pomilczec, jak powiedziec jedno slowo za duzo....
                      • macko4 Re: do dana33 16.08.05, 23:53
                        Majac na mysli latac myslalem o naprawieniu stosunkow.
                        Cos w rodzaju 'wybaczamy i prosimy o wybaczenie', albo jakos tak, zeby nie
                        powtarzac...
                        Potem trzeba zaczac prostowac stosunki miedzy ludzmi i poszukac plaszczyzn, na
                        ktorych mozna zalatwic takie rzeczy jak Jedwabne, Morel, freski Szulca, fabryki
                        Poznanskiego i tak dalej...
                        • dana33 Re: do dana33 17.08.05, 00:05
                          ja rozumiem co miales na mysli..... ale mozne zaczniemy to latanie bez
                          przeprosin? moze tak raz bez licytacji????? licytacje maja to do siebie, ze ten
                          co zaczyna wyliczac, czesto zostaje z krotsza lista.... :)))))
                      • macko4 Re: do dana33 16.08.05, 23:58
                        I moze w koncu ludzie zrozumieja prawdziwa nature wydarzen roku 1968? To nie
                        byl 'oddolny zryw spoleczny', ale walka miedzy roznymi frakcjami komunistow, w
                        wyniku ktorej (oni zawsze dostaja po dupie) zwykli ludzie musieli wsiasc w
                        slynny pociag do Wiednia...
                        A obiecanego maila wysmaruje w czasie wolnym od pracy...
                        • dana33 Re: do dana33 17.08.05, 00:07
                          ludzie dobrze rozumieja ten 1968 rok, macko.....to napewno byl odgorny zryw
                          spoleczny, ale ten oddolny nie specjalnie protestowal, a jego czesc nawet byla
                          zadowolona....

nu, smaruj tego maila, to forum juz przerobilo i morela i jedwabne i 68 rok i
                          szmalcownikow i naliboki i wszystko.... rezultaty nie bardzo byly budujace....
                          wiec moze twoj mail orzezwi troche atmosfere....
                • mprzedpelski Re: do dana33 19.08.05, 01:23
                  Hey Dana,
                  W sume to powiem ci szczerze ze podziwiam cie za to ze jestes jeszcze w stanie
                  posac na tym forum.
                  Przede wszystkim mowa byla o West Bank, a nie o jakiejs wojnie.
                  Wiem, ze stosunki polsko-izraelskie to bardzo delikatny temat, ale coz my
                  mozemy z tym zrobic. Gdybym mogl to bym wszystkich przepraszal za to ze jestem
                  z takiego powalonego kraju, gdzie oczywiscie wiekszosc o "zydzie" nic
                  pozytywnego nie powie. Dziwne tylko, ze gdy Polaczkowie przyjezdzaja do Stanow
                  to wlasnie nie pracuja dla nikogo innego tylko dla "zyda".
                  Zastanowcie sie polaczkowie, kto ten wasz kraj rozbudowal, kto taka
                  wam "polska" kulture zbudowal!!!!
                  Dana I wish I could come and hug ya!!! Keep it up!!!
                  So back to Gaza Strip no more polish - israeli bs!!!
                  • dana33 Re: do dana33 20.08.05, 01:35
                    hey, mprzedpelski.... ja bym wolala bez zadnych przeprosin.... ale bez
                    czytania na forum zydzi do gazu i reszty tych antysemickich postow.... wtedy
                    byloby fajnie sobie pogadac, wyjasnic albo nie, ale byloby normalnie. nu, nie
                    moge wychowac calego swiata... wystarczy ze wychowalam wlasne dzieci w szacunku
                    do kazdego.
                    hugs nigdy nie jest za malo... trzymam cie za slowo... :)))))
                    • dana33 Re: do dana33 20.08.05, 01:37
                      nu, powinno byc oczywiscie, ze hugs nigdy nie jest za duzo..... :))))
                      jestem zmeczona i pozno juz, dlatego.... :))))
            • wann Re: do dana33 16.08.05, 23:07
              Moim zdaniem widzisz rzeczy w niewlasciwych proporcjach. Ja widze to tak:
              Polska przedwojenna zostala po wojnie podzielona przez narody ja zamieszkujace.
              Istotna jej czesc zabrali Ukraincy, inna czesc zabrali Litwini, jeszcze inna
              Bialorusini. Czesc zachowali Polacy pozywiajac sie jednak ogromnym majatkiem
              niemieckim, ktory go otrzymali, w mojej opinii, jako odszkodowania wojenne, a
              nie jako rekompensate za tereny wschodnie. Na pytanie czy podzial byl
              sprawiedliwy odpowiem: zapewne nie. Nikt wtedy nie dbal o szczegoly. Sporo
              ludzi ucierpialo, ale narody Europy Wschodnej na tym na ogol zyskaly (kosztem
              Niemcow). Wspolczesnie tez zachodza takie procesy: pokojowo w Czechoslowacji i
              w drodze walki zbrojnej w Jugoslawii. Moim zdaniem najbardziej stracili Zydzi,
              ktorych po prostu wymordowano, nielicznych ocalalych wyrzucono z kraju, a ich
              majatki zawlaszczono. Tak sie sklada, ze rozmawialem z jednym z ocalalych,
              pochodzacym z bardzo znanej i zamoznej przed wojna, prawie arystokraytcznej
              rodziny lwowskiej, ktory do dzisiaj nie moze odzyskac obrazow skradzionych jego
              zamordowanemu dziadkowi, znajdujacych sie teraz w panstwowych muzeach
              wiedenskich. To dotyczy bardzo wielu ludzi.
              A teraz do rzeczy: jesli akceptujemy zwrot ogromnego majatku Kosciolowi, jesli
              akceptujemy zwrot majatkow ludziom, ktorym ten majatek skonfiskowano po wojnie
              (np hotelu Europejskiego w Warszawie), jesli akceptujemy zasadnosc przejecia
              przez Polske (czytaj Polakow) ziem Zachodnich i Polnocnych jako rekompensate
              wojenna, to nie mozna sie dziwic oczekiwaniom Zydow nie tyle na reparacje
              wojenne ile na zwykly zwrot ich majatku. I tyle.
              • dana33 Re: do dana33 16.08.05, 23:26
                nu, to nie jest tylko twoje zdanie, wann..... ale niestety, nie wszyscy widza
                to tak samo.

p.s. zreszta nie tylko popatrzmy na polske.... popatrzmy np na niemcy i
                francje... jak im sie tam pozmienilay granice, i jakos nie slychac ciaglych
                klotni o lotaryngie i alzacje.... jak dobrze popatrzymy na mape europy, to w
                ostatnich krotkich 100 latach to sie tam granice poprzesuwaly......
    • khas Re: witajcie. mam ważne pytanie. Czy możecie 16.08.05, 12:59
      powiedzieć mi na czym polega i skąd się wziął ten konflikt izraelsko-
      palestyński??? dziękuję
      • mike-great Re: witajcie. mam ważne pytanie. Czy możecie 16.08.05, 13:28
        Przeczytaj Stary Testament

khas napisał:

> powiedzieć mi na czym polega i skąd się wziął ten konflikt izraelsko-
        > palestyński??? dziękuję
        • sikoragrzes Re: witajcie. mam ważne pytanie. Czy możecie 16.08.05, 13:38
          etam stary testament
          z historią jestem na bakier , ale wiem że chopcy po 2 wojnie postanowili zrobić
          nowy porządek świata ( miedzyinnymi Polske ładną zrobili jaką mamy do dziś ,
          jeno 'przyjaciela' nam nakazali ), no i postanowili też stworzyć państwo
          Izrael, pomysły mieli przeróżne , miedzyinnymi chcieli Madagaskar zasiedlić
          żydami, i tak chłopcy niefortunnie uradzili że padło na Palestyne, żydzi tam
          mieszkali od lat to fakt , ale żeby strzelić im tam państwo to troszke
          przesadzili , czym muzłumanów raczej mocno podk...i bo i muzłumanów od
          tysiączek lat ktosik wyprostować próbował , no i poooszły konie po betonie...
          • dobby7 historia? 16.08.05, 13:41
            sikoragrzes napisał:

"> etam stary testament
            > z historią jestem na bakier [...]"

Masz racje - jestes na bakier!!!
    • sowa_46 [...] 16.08.05, 14:57
      • dana33 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 15:21
        ktos sie nam do dupy dobral, sowo? a kto? i kiedy? bo jak wiem, to jak do teraz
        to mysmy sie dobierali do dupy arabskiej, ktora nic tylko marzy idiotycznie o
        zlikwidowaniu nas. wyjscie z gazy jest nasza decyzja i to jednostronna. radze
        ci spokojnie przeczekac 3-4 tygodnie, nie wiecej, i zobaczysz, co sie bedzie
        tam dzialo, kto komu sie bedzie do dupy dobieral i jakie bede tego efekty.
    • dana33 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 15:28
      przestan podejrzewac a zacznij myslec. moze efekty beda lepsze.
    • wardog1 [...] 16.08.05, 15:50
      • dana33 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 15:56
        my robimy z siebie wieczne ofiary przesladowan? gdzies ty to zauwazyl? dokladnie
        na odwrod, piesku wojenny, dokladnie na odwrot. ten zyd, ktorego pamietacie,
        ktory bal sie oddychac, tego zyda juz dawno nie ma. dzisiaj zyd i to nie tylko
        israelczyk, glowe ma podniesiona i to wysoko, i wie dlaczego.
        taaaak, my strasznie naszych sasiadow terroryzujemy.... tylko napisz mi czym....
        bo jak mi wiadomo, to oni ciagle nam groza, ze nas zepchna do morza....
        • macko4 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 18:20
          "... bo jak mi wiadomo, to oni ciagle nam groza, ze nas zepchna do morza..."

Hmmm,
          moze (jak juz powiedzialem) winni sa wszyscy? I Wy, I ONI?
          • dana33 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 19:29
            moze. pokaz mi nasza wine. nie pamietam, zebysmy kiedykolwiek grozili arabom
            likwidacja. ale chetnie uslysze twoje zdanie.
            • macko4 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 21:59
              Nie ma konfliktow, gdzie jedna strona jest winna.
              Musze wracac do swoich probowek.
              Obiecuje wysmarowac duuuuuuuuuzego maila.

dana33 napisała:

> moze. pokaz mi nasza wine. nie pamietam, zebysmy kiedykolwiek grozili arabom
              > likwidacja. ale chetnie uslysze twoje zdanie.
              • dana33 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 22:08
                :)))))
    • dana33 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 15:57
      taaak, argument nie do podwazenia piesku, nie do podwazenia....
      zastanawiam sie, kto nauczyl ciebie glupoty????
      • wardog1 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 15:59
        Żyćie i doswiadczenie
        • wardog1 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 16:09
          Nie mam Dano zamiaru z tobą dyskutować,
          ale w oczach ludzi kturzy nie mają tchurza w spodniach
          Izrael jest obecnie państwem (w ofensywie).
          To że Arabowie was zwalczają w sposób terorystyczny?
          To tylko ten sam stan rzeczy jak 60-siąt lat temu
          Polacy zwalczali Niemców i Ruskich
          • dana33 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 19:31
            hmmmm, to dla mnie nowosc, ze my mamy tchOrza w spodniach, ale osatecznie kazdy
            ma prawo do swojego zdanie, nie? ty tez. szczegolnie ze tak doskonale znasz
            israelskie wojsko i jego historie...
        • dobby7 odpowiedz "wardoga"!!! :-))) 16.08.05, 20:44
          Na pytanie: "Kto uczyl cie glupoty?" zadane przez dana33

wardog1 napisał:

"Żyćie i doswiadczenie"

A wiec:
          Jakie zycie takie doswiadczenie.
    • dobby7 do "dana33" 16.08.05, 17:56
      Nie nalezy dyskutowac z "wardog" - to dziwolag z "nazi-giertych-jugend".
      Jego polska ortografia wskazuje na edukacje klatkowo-blokerska.
      Albo jego dziad wzbogacil sie na denuncjowaniu ukrywajacych sie Zydow ...
      Tragedia jest to, ze ma dostep do sieci i wytresowano go w klikaniu na
      klawiaturze.
      Pozdrawiam z Polski,
      shalom.
      • wardog1 Re: do "dana33" 16.08.05, 19:01
        Nie prawda, moja ortografia wskazuje tylko to że od prawie 25-ćiu lat Polskiego
        języka nie używam
        • dana33 Re: do "dana33" 16.08.05, 19:32
          nu, ja nie uzywam polskiego jezyka juz od prawie 40 lat.... widzisz, to zalezy
          jakie sie z polskiej szkoly wynioslo nauki, piesku..... widac moje byly
          lepsze.... :))))
      • dana33 Re: do "dana33" 16.08.05, 19:31
        :)))))
        • wardog1 Re: do "dana33" 16.08.05, 19:47
          Nie śmiej się ja bardzo krótko chodziłem do Polskiej szkoły
          • dobby7 do "wardog" 16.08.05, 19:55
            Krotko chodziles do polskiej szkoly?
            I tak za dlugo, skoro tak sprawnie po polsku lansujesz antysemityzm.
            Przez takich jak ty, ziejacych zzagranicy antysemityzmem po polsku, sam
            zaczynam myslec o Polakach jako antysemitach wyjatkowej kategorii,
            typowych "zydozercach" jak rydzyk, jankowski, bryczkowski, giertychy
            i "wszechpolska" katonazi jugend. A mieszkam pajacu w PL!!!!
            Podpisuj sie "pieseczku" bez nicka i napisz w przyszlosci skad slesz belkot.
            To chamstwo co robisz, polanalfabeto.
            Bez wyrazow szacunku w zaimkach!!!! Tu potrzebne sa epitety ...
          • dana33 Re: do "dana33" 16.08.05, 20:08
            ok, jesli chodziles krotko, to wlasnie cie pochwale, naprawde. bo ja skonczylam
            w polsce mature... a ci, co chodzili w polsce tylko to pierwszych klas, to
            naprawde kol hakavod, ze mimo wszystko zachowali jezyk, nawet jak z bledami.
            • wardog1 Re: do "dana33" 16.08.05, 20:56
              No parę błędów też robisz
              • dana33 Re: do "dana33" 16.08.05, 21:31
                pewnie ze robie.... a palcowek to juz cala masa, bo sie zawsze spiesze....
                potrzebuje jakis stoper, zaproponuje holocie (to moje dzieciaki... :)))) ) zeby
                kupili mamie na urodziny... :))))
    • krystian71 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 18:22
      wlasciwe to dziwne, nie sadzisz?
      Od dziesiatkow lat prowadza rokowania pokojowe.
      Ciekawe na czym mialoby to porozumienie, ktore mieliby kiedykolwiek osiagnac
      polegac, jesli nie na ustepstwach , na wycofaniu sie z czegos, czego i tak
      utrzymac sie nie da.
      A tu widac jak w soczewce , jaki jest stosunek Zydow do jakichkolwiek ustepstw.
      Czyli , te wszystkie tzw rokowania byly prowadzone tylko dla idei , bow tym
      spoleczenstwie wogole nie widac woli porozumienia sie
      • macko4 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 18:27
        Nudzi Cie fascynujaca dyskusja "Zyd a Sprawa Polska"?
        Jako (wedlug Dana33) polski zydozerca powinienes ich zniewazac w kazdym zdaniu.
        A, ze Izrael nigdy nie mial zamiaru oddac tych ziem? Chyba trzeba sie zgodzic.
        • wardog1 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 19:14
          Dana ućiekła ona nie ma argumentów aby jeszcze cośkolwiek napisać
          Cośkolwiek co by usprawiedliewiło działalność Izraelską w Palestynie
          Sztucznie powstałe państwo po II WŚ kture przez przemoc się do dziś
          zachowało
          Bronią słabszego zawsze był i będzie napad, atak bez ostrzeżenia,
          Teroryzm
          • wardog1 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 19:28
            Gdyby światowa wspólnota tylko przez pół roku pomagała
            Palestynie, problem żydów już by się rozwiązał
            • dana33 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 20:04
              oj piesku, ty to masz pojecie.....
          • dana33 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 20:03
            piesku, ja nigdy nie uciekam. nigdy. a juz napewno nie przed niegroznymi
            pieskami, ktore wszystko co moga to poszzekac. nawet ugryzc porzadnie nie
            umieja... :))))
        • dana33 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 19:35
          zgadza sie macko. nie mielismy zamiaru. dlatego tez wszystkie rzady israela
          popieraly osadnictwo tam. ale, jak nam wiadomo, sytuacja sie zmienia, oslo
          narobilo mase klopotow, zezwolenie israela na przyjazd arafata do gazy zrobilo
          jeszcze wiecej. dzisiaj trudno plakac nad rozlanym mlekiem. i mimo calej
          tragedii osiedlencow, to wyjscie ma swoje plusy.... :))))
          • wardog1 [...] 16.08.05, 19:45
            • dana33 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 20:06
              drogi wardog, przede wszystkim ci wyjasniam, ze nie jestesmy israelitami, tylko
              israelczykami. jest roznica. nawet dosc duza. chociaz i ci i ci byli i sa
              zydami.
              wyobraz sobie, ze jestesmy dokladnie tak samo mili, jak przed przyjazdem do
              israela. tylko ze teraz jestesmy we wlasnym kraju, a gdzie indziej bylismy
              goscmi. jak sami to piszecie. gosc zahowuje sie inaczej i wlasciciel zachowuje
              sie inaczej. ty ponial? git.
              • wardog1 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 20:14
                Nu da ja poniał ty charoszaja jewrjeka
                • dana33 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 20:19
                  ja przede wszystkim porzadny czlowiek, wardog. jak rano wstaje i patrze na
                  siebie w lustrze, to nie musze sobie pluc w twarz za to, co zrobilam lub
                  powiedzialam wczoraj.
                  • wardog1 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 20:30
                    No to przejdziemy Do normalnego dialogu.
                    Bardzo dzielnie pani zniosła obelgi dotyczące jej narodu.
                    Szkoda że nie możemy sobie tak vis a vis porozmawjać
                    ja na pewno nie jestem takim jakim się pokazałem na forum
                    Pozdawiam WARDOG
                    • dana33 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 21:18
                      nu, wardog...... nie paniuj mi prosze.... dana calkiem porzadne imie, nie
                      uwazasz? a do tego, to w israelu nie istnieje wlasciwie forma pan/pani, wszyscy
                      sa na ty, nawet do sharona, jak sie na niego wsciekniesz, mozesz mu powiedziec
                      "ty idioto" :))))) wlasciwie to forme pan/pani uzywasz na codzien tylko, jak np
                      chcesz komus na ulicy powiedziec, ze mu portfel wypadl z kieszeni, to
                      mowisz "prosze pana, wypadl CI portfel z kieszeni".....

jestem przekonana, wardog, ze 90% z tych, co tak "szczekaja" na forum, w czasie
                      spotkania w kawiarni okazaliby sie normalnymi, porzadnymi ludzmi. i zupelnie
                      nie wrogo nastawionymi do zydow. co mnie zastanawia, to dlaczego robia to na
                      forum? co im to daje? za duzo frustu w zyciu codziennym? mozna pojechac do lasu
                      i sie wykrzyczec, nie uwazasz? a przeciez naprawde kazdy z nas rano przy myciu
                      zebow oglada siebie w lustrze..... i co wtedy???? nie przyjemniej po prostu
                      sobie pogadac, wymienic zdania czy poglady, zapytac sie o cos, czego sie nie
                      zna.... nu, farsztejst, calkiem normalnie... pozdrowienia, bez ironii
                      naprawde... :))))
              • dobby7 do DANA33 16.08.05, 20:31
                Brzmia mi nadal DUMNE slowa, wykrzyczane przez Rywke Shewah w Auchwitz, w
                polowie stycznia tego roku!!!
                "Dzisiaj mam kraj, dzisiaj mam armie, dzisiaj mam prezydenta ..."
                To sa powody do slusznej dumy, zachwytu i ZDROWEGO patriotyzmu po setkach lat
                bezpanstwowosci, pogromow, ostracyzmu w katolickiej Europie, a wreszcie Shoah.
                Jezeli "pieseczek" tego nie rozumie, to ... pieseczek z nim tancowal.
                Jesli "wardog" identyfikuje sie nieco z Polska, to powinien znac z historii
                rozdzial "brak Polski na mapie" i dume antenatow z odzyskanej ojczyzny.
                Jemu jest tylko bliski parafianski antysemityzm polskiej
                przedwojennej "endecji" i wspolczesnego "radiomaryja".
                Nawiasem mowiac, nie szukaj co to "radiomaryja" - znajomosc tej stacji radiowej
                poglebia antypatie do Polakow i kosciola katolickiego w Polsce.
                • wardog1 Re: do DANA33 16.08.05, 20:36
                  Słowa nic nie znaczą, to tylko czyny coś
                • dana33 Re: do DANA33 16.08.05, 21:28
                  dobby, wardog juz wyjasnil i przyjmuje jego wyjasnienie.... :))))
                  rywka byla pierwsza klasa, prawda? pytali sie jej potem w israelskiej tv, czy
                  to planowala.... powiedziala ze nie, ze po prostu stojac tam nagle poczula ze
                  musi, ze nic nie jest w stanie jej zatrzymac.... i to tak naprawde jest, jak
                  powiedziala. nawet, jak sobie zdaje sprawe z tego, ze tych paru forumowych
                  kretynow, ktorzy tutaj ciagle od lat pisza o tym, ze polscy zydzi byli przez
                  polakow "przyjeci i ugoszczeni", to przeciez wiemy, ze prawda wygladala inaczej.
                  zydzi polscy czuli sie zawsze czescia polski, co sam widzisz na tym forum, bo
                  po co tu wlezlismy in the first place? ale israel to cos extra..... tu nie
                  jestesmy mniejszoscia, tu beda leciec do ostatniego zakatka swiata, zeby
                  uratowac jednego israelczyka, to jest dom, nie ma watpliwosci... czasem nam
                  trudno, czasem niewygodnie.... ale to nasz dom... jest taka piosenka israelska,
                  ktorej slowa brzmia: nie mam innego kraju, nawet jak mi ziemia plonie pod
                  nogami....
          • macko4 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 21:31
            Wiem,
            ale tkwicie w tym g...ie po uszy, razem z Palestynczykami. Niestety musicie cos
            wykombinowac.
            i moze mniej ludzi bedzie ginac.
            inna spawa - ten konflikt osadnicy - wojsko/rzad. czy to nie jest wyslanie w
            swiat czytlenego sygnalu, ze jednak Zydow mozna podzielic? Ze nie jestescie tak
            solidarni, jak mowia to 'podania'. I co wtedy?
            To moze dac impuls do dzialania roznym grupom, chcacym cos od Izraela.
            A tragedie osadnikow rozumiem. Przychodza i kaza wynosic sie z domu... Zostawic
            cale dotychczasowe zycie za soba. I rzad, ktory zachecal, zeby tam zamieszkac,
            a teraz traktuje cie jak wroga... Jednak moze ta ofiara kilku tysiecy osadnikow
            jakos wplynie na uprzatniecie tego bajzlu.
            Co do komentowania wypowiedzi "gaz dla Izraela"... Nie warto. Ten typ tak ma,
            szkoda gadac.
            Jesli chodzi o poglady na ewolucje powojnnego anty-semityzmu to polecam L.
            Tyrmand "Cywilizacja komunizmu". Jest tam jeden rozdzial na ten temat.
            Niewygodny, niepoprawny politycznie. Nie ma tam jakis rozstrzygajacych
            twierdzen itd...
            Po prostu przytoczenie roznych faktow i zebranych opinii.
            • dana33 Re: Likwidacja osiedli w Gazie. Aresztowano 500 o 16.08.05, 21:47
              pewno ze tkwimy..... a dali nam inne wyjscie? przynajmniej przy calym g
              zdazylismy jeszcze cos zrobic, a przywodcy arabscy pograzyli swoj narod w
              jeszcze wiekszym g....
              alez macko, jestesmy tutaj w wielu sprawach nie tak "zwarci"..... mamy bardzo
              zroznicowane spoleczenstwo.... nie zapominaj, ze ten kraj ztworzony zostal z
              bog wie ilu kultur, tradycji, jezykow.... wiesz ze u nas wychodza dzienne
              gazety w 18 jezykach? mamy zydow z calego swiata, kazdy przywiozl ze soba cos
              ze swojej tradycji, zydzi polscy slodka gefillte fish, zydzi marokanscy kus-
              kus, jemeniccy shug.... :))) masz zydow ortodoksow, religijnych postepowych,
              swieckich, ciemnoskorych, blondynow, rudych, zydow z etiopii, ktorzy wprawdzie
              nie umieli przejsc ulicy ani otworzyc baneczki smietany, bo ich sprowadzilismy
              prosto z dzunglii, ale modlili sie ladnie po hebrajsku i wiedzieli co to
              pesah... mamy lewice i prawice, mamy arabow israelskich..... mamy wszystko i
              jeszcze wiecej.... oczywiscie ze sie klocimy, oczywiscie ze wymachujemy rekoma,
              oczywiscie ze uwielbiamy czosnek.... (ty nie?), ale macko, ty powinienes
              widziec ten narod w czasie wojny..... wtedy i tylko wtedy zrozumialbys naprawde
              israel i israelczyka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka