Dodaj do ulubionych

Benedykt modli sie w synagodze :)

19.08.05, 13:02
wiadomosci.onet.pl/1150627,12,item.html
bardzo piekny gest. nasi mali antysemici pewnie sie przewracaja ze
wscieklosci :)

papiez ma sie jutro spotkac z muzulmanami - nie mam pewnosci - ale o ile sie
nie myle w programie nie ma przewidywanych wspolnych modlow (jak ktos wie
niech mnie poprawi) ani wizyty w meczecie.

zastrzegam ze moge sie mylic.
Obserwuj wątek
    • z_daleka Re: Benedykt modli sie w synagodze :) 19.08.05, 13:08
      Widzisz wojtus?... widzisz Kryastek?...Tak jak mowilem, z duuuuzej chmury maly
      deszcz... wiadomosci.onet.pl/1150627,12,item.html
      • krystian71 Re: Benedykt modli sie w synagodze :) 19.08.05, 13:38
        o co ci chodzi z daleka?
        Albo jeszcze lepiej przeczytaj dokladnie tekst notatki:)
        Papiez mogli sie ...papiez stal w milczeniu, i tam dalej o koniecznosci
        wzajemnego szacunku,o wierze muzulmanskiej juz nie wspomne, slyszalem w TV, tu
        nie ma slowa...
        • z_daleka Re: Benedykt modli sie w synagodze :) 19.08.05, 14:33
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=27120634&a=27133584
          • krystian71 Re: Benedykt modli sie w synagodze :) 19.08.05, 15:37
            alez ja wiem,ze do tego pijesz, pamietam swoje wypowiedzi:)))
            Tylko, co z tego,jakie wazkie informacje wysnules z milczasego uczestnictwa
            BXVI w modlitwie?
            Na glos mowil o szanowaniu wszystkich religii.
            I wogole spokojnie, po co sie tak rzucac od sciany do sciany
    • biedronka24 a kiedy markusiku Adas bedzie to wykorzystywal 19.08.05, 13:09
      pietnujac lustracje? Czy tekst gotowy ? :)
      • nasrallah wlasnie laduje cie na nicki ignorowane 19.08.05, 13:12
        nie wiem biedrona. myslalem ze mowie po ludzku. gadki z toba mnie nie
        interesuja. jak bede chcial pogadac z kims dziwnym to sie zglosze. szkoda ze
        nie jestes w stanie zrozumiec prostych slow tylko tak za kims lazisz
        • biedronka24 bardzo lubie podkreslac prostackosc tekstow 19.08.05, 13:16
          jesli autorzy sami jej nie wylapuja.
          Nie zauwazylam by Krystian czy Wojtek mieli cos przeciwko religiom i ich
          pojednaniu- wrecz przeciwnie. Zauwazylam za to ze sa tacy co chca w imie religii
          reklame bomby atomowej robic, i zartow na innych religiach..
          Jak sadzisz- co Jan Pawel Wielki powiedzialby na twoj nick, albo na twoich
          sprzymierzencow chetnie i ochoczo robiacych sobie dowcipki z ludzi wierzacych a
          innym razem rownie chetnie walczacych o adopcje dzieci, bo sa potrzebne zamiast
          palemki w przedpokoju przy siedzeniu sobie na kolanach?
          Mam wciaz nadzieje ze oprocz ciebie ktos inny moze sie tu przypadkiem
          zawieruszyc- jak ja.
          Np ktos kto nie orientujac sie w sytuacji mediow polskich np niewiedzialby jak
          lewacka i propagandystyczna gazeta jest GW :)
          • roman.nowy falsz. 19.08.05, 13:22
            biedronka24 napisała:

> lewacka i propagandystyczna gazeta jest GW :)

GW nie jest lewacka.
            Nie propaguje socjalizmu, ani tkzw
            "sprawiedliwosci spolecznej" w zadnej formie.
            • biedronka24 lewackosc definiuje sie w rozny sposob 19.08.05, 13:27
              to zaden argument.
              a sprawiedliwosc spoleczna - jak najbardziej propaguje...
              A co to jest´nam nie jest wszystko jedno´?
              Hi, hi.

Gluptas. Lubie gluptasow...
              • roman.nowy niedouczenie. GW jest liberalna. 19.08.05, 13:42
                biedronka24 napisała:

> to zaden argument.
                > a sprawiedliwosc spoleczna - jak najbardziej propaguje...
                > A co to jest´nam nie jest wszystko jedno´?
                > Hi, hi.
                >

Lewicowosc definiuje sie GLOWNIE poprzez stosunek do rozpietosci dochodow.
                Profil GW jest liberalny.
                A nawet prawdziwa prawica mowi, ze "nam nie wszystko jedno",
                nic z tego jednak dla biednych nie wynika.

Kaczynski udajacy prawicowca, jest nim jedynie na pokaz.
                Jego program to w istocie narodowa-chrzescijanska-lewica.

• biedronka24 buahaha. 19.08.05, 13:46
                  narodowa, chrzescijanska lewica...
                  prawicowy liberalizm...
                  Czlowieku- domyslam sie ze jestes elektoratem cimocha?
                  Powiedz tatus zalatwil ci ten domek za browar? Taki stoi kolo mnie.
                  Pod Warszawa.. Niedaleko okraglego stolu...
                  Jestem tym pokoleniem ktore bardzo wiele widzialo w krotkim czasie.
                  Nie ze mna te numery brunner.
                  A mialam szczescie oberwowac tez od wewnatrz pare innych krajow.

Marcusik jeszcze do niedawna spiewal hymny cimochowi, to jego nieskrywany
                  wielbiciel.. Specjalnie troszczy sie o sondarze w tym kierunku i pilne wiadomosci...
                  A jaki inny polityczny sens mialby atak na PIS? Platforma nie jest tym
                  zainteresowana bo w jej interesie jest wejscie do sejmu z ludzmi o czystych
                  zyciorysach a nie ze zlodziejami, ktorzy chca twic w dynastiach naftowo medialnych.
                  • biedronka24 prawica to jest dyscyplina. Zasady i moralnosc 19.08.05, 13:49
                    nie moze byc liberalna. To bajki na uzytek SLDowcow by zostac przy korycie.
                    Jezeli traktujesz wlasnosc jako wlasnosc to bajki o traktowaniu jej ´liberalnie´
                    sa idiotyzmem na potrzeb Srod i innych hippisowskich panienek z ambicjami wladzy...
                    • roman.nowy brak Ci wiedzy o polityce. 19.08.05, 13:59
                      biedronka24 napisała:

> nie moze byc liberalna. To bajki na uzytek SLDowcow by zostac przy korycie.
                      > Jezeli traktujesz wlasnosc jako wlasnosc to bajki o traktowaniu jej
                      ´liberalnie

Sa DWIE Prawice:
                      prawica Chrzescijanska (ta od zasad moralnych)
                      i prawica liberalna (np. PO)

PiS jest w istocie lewica narodowo-chrzescijanska, poniewaz zaklada
                      splaszczenie dochodow bardziej, niz SLD i zwiekszenie kontroli panstwa
                      nad gospodarka.

prawdziwej prawicy chrzescijanskiej, ja CDU w Niemczech, czy republikanie w USA
                      w Polsce nie ma.
                      • biedronka24 wiedze mozna miec w zakresie historii 19.08.05, 14:09
                        przykro mi ale cos takiego jak ´wiedza o polityce´ to wymysl typowo komunistyczny.
                        Z historii - jak na Polke jestem bardzo slaba. Nigdy nie twierdzilam inaczej
                        choc nie gorsza od przecietnej jak na warunki ´zachodnie´.
                        W polityce natomiast liczy sie instynkt a najbardziej doswiadczenie wlasne...
                        Duze znaczenie ma tez wychowanie.
                        • roman.nowy Wiedza o polityce nazywa sie: 19.08.05, 14:16
                          POLITOLOGIA i nie ma zadnego zwiazku z komunizmem, czy jakimkolwiek innym
                          ustrojem.

Jest dyscyplina akademicka.
                          Uczy m. in. o:
                          - typach ustrojow politycznych
                          - typach partii

itd...
                          nie rozumiesz podtawowych pojec, jakimi operuje.

dziekuje za rozmowe.

• biedronka24 owszem na wszystkich akademiach rosyjskich 19.08.05, 14:21
                            i b. popularny kierunek dla potomstwa grubych ryb w PRL-u...
                            :))))))))
                            • roman.nowy ??? - Political Sciences / Politology 19.08.05, 14:26
                              www.swissuni.ch/cur/ch/Dme/Dm43.html
                              • biedronka24 To jest moja opinia 19.08.05, 14:38
                                nie aspiruje do uniwersalnej. Ale tak mi sie wydaje ze wielu amerykanow sie z
                                nia bardziej niz zgadza i raczej smieliby sie z Ciebie.
                                Dlatego prosze nie narzucaj mi swojej. Nie uwazam politologii za nauke. Kazdy z
                                nas moze miec swoja opinie.
                                • roman.nowy politology.us 19.08.05, 14:45
                                  biedronka24 napisała:

> nie aspiruje do uniwersalnej. Ale tak mi sie wydaje ze wielu amerykanow sie z
                                  > nia bardziej niz zgadza i raczej smieliby sie z Ciebie.
                                  > Dlatego prosze nie narzucaj mi swojej. Nie uwazam politologii za nauke. Kazdy
                                  z
                                  > nas moze miec swoja opinie.

nie blaznij sie wiecej.
                                  politology.us/
                                  • biedronka24 roman ten tekst z superhero 19.08.05, 14:53
                                    jest swietny...
                                    zwlaszcza dla podreperowania swojego autorytetu...Czegoz to w necie znalezc nie
                                    mozna :))))))
                                    Juz ci mowilam ze to dyskusja a nie rywalizacja na autorytety gluptasie...
                                    Honor i wstyd nie ma tu nic do rzeczy....
                  • roman.nowy nie mow od rzeczy i bez wiedzy. 19.08.05, 13:54
                    biedronka24 napisała:

> narodowa, chrzescijanska lewica...
                    > prawicowy liberalizm...
                    > Czlowieku- domyslam sie ze jestes elektoratem cimocha?
                    ci...
                    > A jaki inny polityczny sens mialby atak na PIS? Platforma nie jest tym

I nie zmienaj tematu, piszac o jakichs rozliczeniach, czy sympatiach Markusika.

Program ekonomiczny SLD, mial malo wspolnego z socjalizmem i byl w istocie
                    programem "srodka" preferujacym raczej kapital, niz prace.
                    Jak nie masz pojecia o ekonomii, to nie schodz na poziom Rachelki.
                    Program ekonomiczny PiS jest bardziej lewicowy, niz SLD, zaklada daleko
                    posuniety interwencjonizm panstwa w gospodarke, kontrolowane zwiekszenie
                    inflacji by ja pobudzic itd...

Cala nadzieja ,ze partner PiSu, PO, przejmie resorty gospodarcze
                    i do fanaberii ekonomicznych PiSu nie dopusci.
                    • biedronka24 elektorat PISu jest najbardziej proamerykanski 19.08.05, 13:57
                      i prozydowski w Polsce... to jest fakt.
                      Nie podam ci nazwisk bo to nie miejsce ani sposob na to.
                      Ci co znaja realia polskie wiedza ze tak jest.
                      A wiec?
                      Czyzby ukryta rywalizacja lewakow i wielbicieli komuny oraz kumpli Urbana?
                      O jakie wplywy chodzi tym razem?
                      I co ma do tego lek Adasia przed lustracja?
                      No powiedzze wprost. Badz dzielnym chlopcem.
                      Widzisz ja jestem szczera kobitka i cierpliwa....
                      • biedronka24 a teraz o programach 19.08.05, 14:01
                        guzik mnie obchodzi jaki mial program nastepca PRL-u....
                        Dzieki za wyjasnienie...
                        Wsrod mieszkan pod skocznia w W-wie sa domy z piwnicami. Dwa konkretnie.. Jeden
                        aktualnie w posiadaniu pewnego doradcy pewnego wysoko postawionego SLDowca..
                        Tam nie bylo w programie zabudowy z piwnicami, ale ´z programem´ i ukladzikami
                        komuchy te wspolczesne robia sobie zawsze to samo.
                        Dlatego nie choragiewki do mnie przemawiaja ale ludzie i to co za nimi stoi.
                        Wychowane dzieciaki, brak przeszlosci - tego typu.
                        Zmiana choragiewki to nic latwiejszego..
                        A bajdurzenia zachowaj dla jakichs proletariackich mas- tam gdzie je znajdziesz.
                        W Polsce mamy zbyt wielu wyksztalconych i doswiadczonych ludzi....
                      • roman.nowy Re: elektorat PISu jest najbardziej proamerykansk 19.08.05, 14:02
                        biedronka24 napisała:

> i prozydowski w Polsce... to jest fakt.

ZGODA. Lecz tylko jesli chodzi o polityke zagraniczna.
                        Co im sie zreszta chwali.

Wyraznie widac , ze o ekonomii nie masz pojecia.
                        program ekonomiczny PiSu - to w istocie narodowo-chrzescijanska lewica.
                        Odsylam do poprzednich postow, gdzie Ci to wyjasnilem.
                        • krystian71 Re: elektorat PISu jest najbardziej proamerykansk 19.08.05, 14:05
                          zupelnie nie rozumiem jak mozna byc proamerykanskim , czy prozydowslkim na
                          gruncie polityki wewnetrznej.
                          • biedronka24 oni to wiedza 19.08.05, 14:07
                            podobnie to - jak mozna byc liberalem w ekonomii bedac jednoczesnie prawica..
                            To to co ci Krystian pisalam o tych domkach.. To tylko jeden z przykladow...:)
                            • manny_ramirez ??????????????????????????????????????? 19.08.05, 14:10
                              liberalizm ekonomiczny to jeden z glownych okreslnikow zachodniej prawicy
                              • biedronka24 owszem tylko ze 19.08.05, 14:14
                                cimochy rozumieja przez to naginanie prawa...

Do faktycznego liberalizmu nie trzeba az tyle gadania i programu.
                                • mmkkll ??????????????????????????????????????? 19.08.05, 14:18
                                  Problem w tym, że kampania PiS jest wymierzona głównie w ich prawdopodobnego
                                  koalicjanta, a nie w SLD, więc cimochy nie mają tu większego znaczenia.

> Do faktycznego liberalizmu nie trzeba az tyle gadania i programu.

Program jest potrzebny, a PiS nie ma liberalnego programu, co zresztą ich
                                  liderzy potwierdzają.
                                • krystian71 Re: owszem tylko ze 19.08.05, 14:19
                                  przyczepili sie chlopaki regulek, jak dzieci, i udaja , ze nie wiedza gdzie
                                  lezy pies pogrzebany.
                                  Liberalizm gospodarczy i haslo "pierwszy milion trzeba ukrasc !!"
                                  • biedronka24 Widzisz nie przyjmuja do wiadomosci faktow 19.08.05, 14:26
                                    jest pare portali w necie ktore wyraznie ustosunkowuja sie i bardzo rozsadnie
                                    ustawiaja partie- tez gospodarczo...
                                    Fakty jednak mowia same za siebie.
                                    Gospodarczo od prawicy.
                                    UPR, potem PO albo PIS jak kto woli. W srodku ewentualnie UW, LPR- nie ma za
                                    bardzo programu
                                    Potem komuchy.
                                    A to tylko pod katem programu.
                                    Program jeszcze trzeba zrealizowac. Przeciez komus kto wspolpracowal z komuchami
                                    i donosil na ludzi nie uwierzy nikt o zdrowym rozsadku w zaden program...
                                    A wiec - musza byc spelnione dwa warunki.
                                    Nieskompromitowani mafia i komuszeniem ludzie i rozsadny program.
                                    A potem jeszcze trzeba pomyslec o sile oddzialywania i zrobic blok szerszy-
                                    pelnej prawicy...
                                    Inaczej zlodzieji z sejmu sie nie wyrzuci.
                                    A czym zajmuje sie klub Antosia i Marcosia? Adas martwi sie o lustracje- ze
                                    niemoralna, Ekonomisci i politolodzy martwia sie o prawicowosc prawicy....
                                    A moze by tak zamiast robic bigos postarali sie nie promowac Cimochy?
                                  • manny_ramirez a Ty z powodu osobistych animozji 19.08.05, 14:28
                                    szybszy jestes do uszczypliwosci niz spokojnej analizy

Bo pies nie jest wcale pogrzebany w hasle "pierwszy milion trzeba ukrasc". Przy
                                    transformacji ustrojowej pewne naduzycia sa czyms normalnym, choc nie mile
                                    widzianym i nie akceptowalnym.

pies zas pogrzebany jest w tym ze nomenklature zostawilo sie u zlobu i do dzis
                                    sie z niego karmi

Dla kapitalistycznego rozwoju Polski zdrowszym by bylo to aby ilus tam
                                    nowobogackich nakradlo niz aby stare komunistyczne geby magicznie zamienily sie
                                    w czolowych kapitalistow z blogoslawienstwem nowego panstwa i jego elit

A najgorsze jest w to ze Polsce zaszly obe te procesy
                                    • biedronka24 Slusznie ale to Cimoszewicz 19.08.05, 14:30
                                      nalezy do gab co maja takie ambicje.
                                      Czego chcesz wiec od Kaczynskiego? Chcesz pomoc Cimochowi?
                                      • manny_ramirez Nie chce 19.08.05, 14:37
                                        ale jestem za kapitalizmem a Kaczynski gospodarczo te rzeczywiscie skrajny
                                        etatysta.

Jednak gdybym w wyborach parlamentarnych bral udzial to dzis na nich bym
                                        glosowal bo troche anty-komunistycznego radykalizmu w polskiej polityce sie
                                        przyda

a na prezydenta moim kandydatem jest Tusk
                                        • biedronka24 rozumiem 19.08.05, 14:41
                                          ale nie rozumiem tych manipulacji gazetowych.
                                          Ja mam do nich uraz w tym roku. Zwlaszcza jesli chodzi o pogode w Polsce na
                                          Kaszubach...
                                          A Adasiowi ufac nie bede i kropa. Wiec niech sobie daruje takie aspiracje a
                                          zajmie sie czyms pozytecznym. Moze np odbudowywaniem tego do czego dopuscil z
                                          uprem...
                                      • mmkkll Re: Slusznie ale to Cimoszewicz 19.08.05, 14:38
                                        Ja wolę Tuska. Nie jest doskonały, ale posiada sporo zalet, jakie są u
                                        Kaczyńskiego przy jednoczesnym braku jego typowych wad.

A Cimoszewiczowi ostatnio wyraźnie spada(dzisiejszy sondaż- 16%) i prezysentem
                                        raczej nie zostanie.
                                      • krystian71 Re: Slusznie ale to Cimoszewicz 19.08.05, 15:46
                                        tu nie chodzi o ten pierwszy milion.Chodzi o rozgrabianie calej gospodarki.
                                        Teraz znow podaja,ze na interesach z Kulczykiem gospodarne miasto Poznan
                                        stracilo 9 milionow zlotych,ze polski sektor naftowy prezio chcial Kulczykowi
                                        podarowac...
                                        A PO mialo juz swoje 5 minut.Tylko,ze wtedy KLD sie nazywalo.
                                    • krystian71 Re: a Ty z powodu osobistych animozji 19.08.05, 15:39
                                      odczep sie maniek, nie mam przyjemnosci...
                                      Osobiste byloby wtedy, gdyby ten milion mnie ukradli...
                                      A tak, dalej mi sie czytac nie chce .Becik i tyle...
                          • roman.nowy Re: elektorat PISu jest najbardziej proamerykansk 19.08.05, 14:08
                            krystian71 napisała:

> zupelnie nie rozumiem jak mozna byc proamerykanskim , czy prozydowslkim na
                            > gruncie polityki wewnetrznej.

Ja tez nie rozumiem. Domyslam sie, ze biedronce chodzilo o polityke
                            zagraniczna, z czym sie zgadzam.
                            • biedronka24 nie krec bo to napisalam. 19.08.05, 14:12
                              wiec nie musisz sie domyslac.
                              Najbardziej prawicowy ekonomicznie jest Upr- ktory zostal skompromitowany przez
                              takich jak wy.
                              Po ma program dobry, ale przeszlosc troche niewyrazna.
                              Niemniej stawiam na jej koalicje z PISem pod warunkiem ze wykurza zlodzieji z
                              SLD a dogadaja sie tez z uprem.
                              Wbrew pozorom - jak im woda sodowa nie uderzy- maja w tym interes.
                            • krystian71 Re: elektorat PISu jest najbardziej proamerykansk 19.08.05, 14:17
                              ale to TY napisales, a nie Biedronka.
                              Zgadzam sie z toba, ze pod wzgledem gospodarczym jest to program lewicowy.
                              I co z tego, socjalisci rzadza wieloma krajami Europy.
                              To chyba nie jest clue tego programu, bo jego sednem jest zerwanie z
                              aferalnoscia gospodarki i przestrzeganiem prawa tak jak to sie potocznie
                              rozumie, a nie na uzytek kretaczy w kretacki sposob.
                              Wczoraj w TV , niestety zaczalem od srodka ogladac, nazwisko Wachowskiego
                              kilkanascie razy padalo w kontexcie mafii kokainowej i samochodowej , a
                              personalnie rowniez w powiazaniu z zabojstwem Papaly,ponoc prokuratura juz w
                              tej sprawie finiszuje-i to jest sedno .
                              Bo w tym liberalnym ustroju, ktory tak preferujesz, nie tylko przestepce trudno
                              bylo na lawie posadzic, ale nawet nazwac go przestepca.
                        • biedronka24 czy wiesz ze moja mama dostala wyrazna sugestie 19.08.05, 14:06
                          do poparcia kandydatow z ramienia Cimocha- bo przydazylo sie jej studiowac na
                          SGPisie?
                          Ha, ha. Fajnie co?
                          Programy mozesz sobie rozbijac o sciane. W Polsce licza sie ludzie.
                          A to co napisalam o UPR-e tez jest faktem. Mam wieksze niz myslisz pojecie o
                          ekonomii bo ze statystyka mam do czynienia na codzien... I nie jest to
                          statystyka komunistyczna ale programy, ktore sa mi potrzebne do badan.
                        • manny_ramirez roman badzmy ludzmi 19.08.05, 14:08
                          Calkowicie popieram co piszesz, ale jak juz biedronke mitrezysz o klarownosc
                          definicji to sam tez tego dotrzymuj i nie dodawaj niepotrzebnie
                          okreslnikow "narodowo-chrzescijanski" do lewicowego charakteru PiSowskiego
                          porgramu ekonomicznego.

Znam osobiscie kilku "zacieklych" politykow o opcji narodowo-chrzescijanskiej
                          ktorzy sa takze klasycznymi liberalami jesli chodzi o sprawy gospodarcze. Wiec
                          jak juz dbamy o jasnosc definicji to dbajmy porzadnie.
                          • roman.nowy nie doczytales 19.08.05, 14:11
                            manny_ramirez napisał:

> Calkowicie popieram co piszesz, ale jak juz biedronke mitrezysz o klarownosc
                            > definicji to sam tez tego dotrzymuj i nie dodawaj niepotrzebnie
                            > okreslnikow "narodowo-chrzescijanski" do lewicowego charakteru PiSowskiego
                            > porgramu ekonomicznego.
                            >
                            > Znam osobiscie kilku "zacieklych" politykow o opcji narodowo-chrzescijanskiej
                            > ktorzy sa takze klasycznymi liberalami jesli chodzi o sprawy gospodarcze.
                            Wiec
                            > jak juz dbamy o jasnosc definicji to dbajmy porzadnie.

Oczywiscie moze tez istniec narodowo-chrzescijanska prawica.

Lecz napisalem wyraznie, ze PiS, to w istocie:

Narodowo-chrzescijanska LEWICA.

• krystian71 Re: nie doczytales 19.08.05, 14:23
                              tak , PIS to jest narodowo-patriotyczna lewica,
                              I co z tego???
                              • krystian71 ucielo 19.08.05, 14:26
                                natomiast program liberalnego SLD, jak w soczewce skupil sie w slawnym
                                wystapieniu premiera Cimoszewicza w czasie powodzi tysiaclecia we Wroclawiu,
                                gdy poradzil Wroclawiakom, ze powinni sie byli ubezpieczyc.
                                Wybacz,ale na tym tle , kazdy etatyzm i solidaryzm spoleczny wyglada
                                sympatyczniej niz jego arogancka geba.
                    • antek_cukierman Re: nie mow od rzeczy i bez wiedzy. 19.08.05, 14:01
                      Brawo roman. I tak nie przekonasz fanatyków.
                      Żeby daleko nie szukać - o "pobożnych socjalistach" z PiS:

"Program gospodarczy PiS

Euro - nie, niskie stopy procentowe - tak, podatek liniowy - nie, zarżnąć klasę
                      średnią - tak. Ulga rodzinna i mieszkanie dla każdego, prywatyzacja bez
                      prywatyzacji... To najważniejsze elementy programu gospodarczego Prawa i
                      Sprawiedliwości - Michał Zieliński w tygodniku "Wprost".

wiadomosci.wp.pl/kat,8173,wid,7665562,prasaWiadomosc.html?ticaid=1
                      • biedronka24 brawo cukierman- zlodziejstwo i przekupstwo 19.08.05, 14:03
                        to sa fakty...
                        Fanatyk to jest ktos kto wierzy w programy i mity. Do mnie przemawiaja ludzie i
                        konkrety. Rozpierniczona totalnie sluzba zdrowia. Zlodziejska klika i afery,
                        notoryczne dazenie do hierarchicznego monopolu w kazdej dziedzinie...

I jeszcze jedno..
                        PO nie jest zainteresowane wspolpraca z tymi zlodziejami, a z PISem.
                        Popatrze z przyjemnoscia jak cwaniaczki z ukladzikow beda sie musialy wziasc za
                        porzadna prace i wierze ze tego doczekam...
                        • antek_cukierman Konkrety 19.08.05, 14:11
                          Kaczora i s-ki to ja codziennie czuję w Wwie, przepychając się przez stada
                          handlarzy, czuję w kieszeni po wizytach u mechanika reperując zawieszenie auta,
                          stojąc w korkach na mostach, których permanetnie mało ( ostatni przetarg
                          upadł - błędy Ratusza), przepychając sie w kolejkach w urzędach dzielnicowych,
                          gdyż Kaczyński nie udzielił urzędnikom na czas pełnomocnictw i mając świadomość
                          straconych dla miasta dotacji UE.

Uchowaj Boże od takich rządów w kraju. Nie mówiąc o "kaczoryzowaniu" wyroków
                          sądowych.

No, ale poszukaj sobie innych partnerów do gadki. Mnie sie nie chce.
                          • biedronka24 Ha, ha. Bo wczesniej tano reperowales zawieszenie 19.08.05, 14:16
                            Antus nie rozsmieszaj mnie. Ja akurat przeszlam przez sporo aut.
                            I nie mam watpliwosci ze tacy jak ty w probach kompromitacji rywali maja duze
                            doswiadczenie i wprawe...
                            Trzeba bylo gratow, Antos nie kupowac....
                            • antek_cukierman Re: Ha, ha. Bo wczesniej tano reperowales zawiesz 19.08.05, 14:16
                              Idiotka.
                              • biedronka24 Jak brak argumentow 19.08.05, 14:20
                                to pozostaja nerwy...
                                • antek_cukierman Bynajmniej, 19.08.05, 14:27
                                  potwierdzenie opinii, którą się tu cieszysz.
                                  • biedronka24 A to jest jakies miejsce opiniotworcze?! ;) 19.08.05, 14:31
                                    bo ja zauwazylam tylko ze rozmawiam z katarynka, ktora nawet sformulowania te
                                    same stosuje i te same porownania. Czym sie rozni maniek od antosia i marcusa?
                                    Programem? :)
                                    Bo nie przekonasz mnie ze to nie te same intencje :)))))))))
                            • biedronka24 a jeszcze Antos- teraz rzadza twoi faworyci 19.08.05, 14:19
                              i wiesz co?
                              Lubia bardzo alkoholizm w Polsce.
                              Bo ostatnim winem ktore w kraju kupilam za cene WYZSZA od najdrozszego
                              kalifornijskiego tutaj otrulam sie tak ze lezalam w lozku i wymiotowalam przez
                              dwa dni....
                              Te same marki sa conajmniej dwa razy drozsze...
                              Pieknie, pieknie...
                      • mmkkll Re: nie mow od rzeczy i bez wiedzy. 19.08.05, 14:13
                        Znalazłem też coś takiego, ale strona nie chce mi wejść(chyba coś nie tak z
                        netem). Czy ktoś mógłby wkleić tekst?

www.mises.pl/site/subpage.php?id=27&content_id=208&view=full
                        • mmkkll Re: nie mow od rzeczy i bez wiedzy. 19.08.05, 14:25
                          Weszło przez proxy. Dobry tekst. Warto go przeczytać.
                          • biedronka24 czytalam wiele. Jakiekolwiek spory na prawicy 19.08.05, 14:28
                            sa do rozstrzygniecia w ramach sejmu.
                            Na poczatek trzeba jednak zatroszczyc sie o wyrzucenie z niego zlodzieji...
                            Byl kiedys taki kierunek na studiach- resocjalizacja- i bardzo bym chciala aby
                            resocjalizacja mafii nie odbywala sie na koszt podatnika....
                            • mmkkll Re: czytalam wiele. Jakiekolwiek spory na prawicy 19.08.05, 14:31
                              > Na poczatek trzeba jednak zatroszczyc sie o wyrzucenie z niego zlodzieji...

Perspektywy nie są złe.

> sa do rozstrzygniecia w ramach sejmu.

Taaa... Lub w ramach kampanii wyborczej(przykład PiS).
                              • biedronka24 daj spokoj. Moja kolezanka obserwowala 19.08.05, 14:36
                                w ramach Fullbrighta dziennikarskiego kampanie amerykanska...
                                Bez przesady. A co - niebieskie oczka wolisz? Czy chwyty Adasia tu w tej gazecie?
                                To ich wybor - jak sprawe rozegraja. Na to niewielu z nas ma wplyw.
                                Ja bym chciala zeby PIS dogadal sie z UPRem i PO.
                                Zebysmy mieli liberalna (naprawde a nie po administracyjnemu- niemieckiemu)
                                gospodarke i zwarta, narodowa, charakterystyczna a nie nijaka polityke
                                miedzynarodowa. To nie ma nic wspolnego z nietolerancja.
                                Sila Europy lezy w roznorodnosci panstw ktore sie na nia skladaja. A tym tez
                                jest zainteresowana Ameryka a nie rywalizacja z kolejna jednolita masa pokroju
                                USSR ktora powoli ona sama sie staje.
                                • mmkkll Re: daj spokoj. Moja kolezanka obserwowala 19.08.05, 14:40
                                  1)Na niebieskie soczewki Kwacha ani razu nie dałem się nabrać.
                                  2)powinnaś pisać: "śp. UPR."
                                  3)> Zebysmy mieli liberalna (naprawde a nie po administracyjnemu- niemieckiemu)
                                  To chyba właśnie proponuje PiS. , tzn. na tym polega ich "propaństwowość"
                                  • biedronka24 jest tylko jeden szkopul. W Niemczech po ulicach 19.08.05, 14:45
                                    i odludnych miejscach wracam na piechote o 2 giej w nocy.
                                    W moim domu nie odwazylabym sie tego z zrobic nawet w towarzystwie mojego psa...
                                    Rozumiesz?
                                    Z wielu rzeczy to wynika. Sasiadujemy z panstwami o jeszcze dzikszych systemach
                                    panstwowych a w rzadzie mamy ludzi, ktorzy na dzikich systemach panstwowych sie
                                    wychowali.
                                    Nie zmienia to faktu ze nie chce przejmowania modeli INNYCH, bo jestem pewna ze
                                    Polska nie jest ani Ameryka, ani Toskania, a potrzebuje swojego systemu.
                                    Swietej nie swietej. Z uprem mozna sie dogadac bo ma dobry program. I ma na
                                    niego patent ;)
                                    • mmkkll Zauważ jednak kilka rzeczy. 19.08.05, 14:51
                                      > i odludnych miejscach wracam na piechote o 2 giej w nocy.

Ja także(w W-wie), i ani razu nie zostałem napadnięty, choć mozemy to
                                      rozpatrywać na gruncie tego, że miałem szczęście.

> Swietej nie swietej. Z uprem mozna sie dogadac bo ma dobry program. I ma na
                                      > niego patent ;)

Pamiętaj, że członkowie UPR startowali w wyborach parlamentarnych w 2001 z list
                                      PO i niestety nic z tegoi nie wyszło. A może mówisz o Platformie JKM?
                                      • biedronka24 tak 19.08.05, 14:55
                                        a nie wyszlo wlasnie dlatego.
                                        Wlasnie przez bylych czlonkow UW w platformie. Przez to zbyt podatnych na
                                        kompromitacje i zapedy lewackie i bardzo lewakom na reke.
                                        • biedronka24 a ja mam znajomych 19.08.05, 14:59
                                          prawdopodobnie w wieku manka, czy Adasia, ktorzy cale zycie piechota po W-wie po
                                          spotkaniach z przyjaciolmi chodzili, zwlaszcza gdy wypili kieliszek wina a jakis
                                          czas temu byli napadnieci. Przez lobuzerie.
                                          Tirowki niedaleko mojego domu- to tez sprawa jak najbardziej do udowodnienia...
                                          Mieszkancy tych smieci w lasach - ktore zbieram tez raczej nie robia...
                                          Sa statystyki. Rzeczywiscie jest jak mowie. Swiadomosc ze policja jest i jest
                                          sprawna a nie skorumpowana jak niektore firmy ochroniarskie, a przede wszystkim
                                          nieuchronnosc kary- ma znaczenie, zapewniam.
                                          • mmkkll ja też mam takich znajomych 19.08.05, 15:05
                                            Ale sprawa zapewnienia bezpieczeństwa nie ma aż tak wiele wspólnego z programem
                                            gospodarczym.
                                            Warszawa w ogóle nie jest bezpiecznym miastem i równie dobrze można w nim zostać
                                            napadniętym w dzień(na to jest chyba jeszcze większa szansa).

Co do reszty- zgoda, choć nie uważam, że PiS jest jedynym ugrupowaniem, które
                                            potrafiłoby temu zaradzić(Kaczyńskiego w Warszawie nie oceniam zbyt dobrze.
                                            Muzea to nie wszystko).
                                            • biedronka24 owszem tez ma 19.08.05, 15:09
                                              bo nieuchronnosc kary jest tez jedyna forma walki z mafia jaka do dzis wymyslono.
                          • antek_cukierman Re: nie mow od rzeczy i bez wiedzy. 19.08.05, 14:30
                            Bardzo dobry. Mam go w ulubionych dla dalszego kolportażu o "zwolennikach
                            gospodraki (błąd zamierzony) rynkowej" z PiS.
                            • mmkkll Re: nie mow od rzeczy i bez wiedzy. 19.08.05, 14:34
                              Wrzuciłem na FK. Przyznam, że na początku podobał mi się ten kalkulator
                              podatkowy(choć różnice w zarobkach netto w porównaniu z programem PO- groszowe),
                              ale nie miałem wcześniej do czynienia z ich pełnym programem(ten się zresztą
                              nieco zmieniał na przestrzeni czasU).
                            • manny_ramirez antek wybacz 19.08.05, 14:40
                              ale raz w zyciu zgadzam sie z krystianem

dla mnie lepszy etatyzm Kaczynskiego niz liberalizm Cimoszewicza
                              • mmkkll Maniek wybacz 19.08.05, 14:41
                                Ale co z PO i Tuskiem?
                                Oni też istnieją.
                                • biedronka24 PO bylo za czasow AWSu 19.08.05, 14:49
                                  Wielu ludzi z PO to byli ludzie z UW.
                                  UW to okragly stol.
                                  Wlasnie dlatego musi sie trzymac PIS-u a sugeruje im UPR w sensie rozwiazan.
                                  Bo ONE JUZ SA!!!!!!!!!!!
                                  Ja tez nie mam nic do zarzucenia Tuskowi. Ludzie z Gdanska go lubia.
                                  Nadal uwazam ze sila lezy w dogadaniu sie.
                                  Poza tym naprawde chce mieszkac w kraju w ktorym da sie zyc.
                                  Widze jak Niemcy stawiaja na nauke. Najnowsze badania w dziedzinie choroby
                                  Parkinsona- a tak - z elektrodami w mozgu, sa prowadzone w Koln. Amerykanie
                                  szaleja i kwitnie wspolpraca. Polska nie ma nawet o tym co marzyc.
                                  • mmkkll PiS także. 19.08.05, 14:55
                                    Choć pod paroma innymi nazwami.

Zdaje się, że ludzie z PO zmienili poglądy na kilka spraw, a nawet niektórzy
                                    przyznali się do błędu(np. Tusk w sprawie odwołania rządu Olszewskiego).

A UPR już w zasadzie nie istnieje:

www.pjkm.pl/
                                    > szaleja i kwitnie wspolpraca. Polska nie ma nawet o tym co marzyc.

To chyba kwestia:
                                    a)słabego dofinansowania
                                    b)układów na uczelniach
                                    c)braku odpowiedniej reformy w tym względzie(co wiąże się z pkt. 2)
                                    • biedronka24 to kwestia lat grabiezczej polityki zlodzieji 19.08.05, 15:03
                                      i tak naprawde nie martwie sie tym Cimoszewiczem choc te chyba niezbyt wymierne
                                      sondaze wkurzaja, co tym pozostalym w sejmie zlodziejstwem.
                                      A to zlodziejstwo na te pozostalosci wlasnie stawia. Tym sie martwie.
                                      Nauka to sa lata pracy. Zeby choc byl system niemiecki nie byloby zle.
                                      On jest pod wieloma zakresami roznorodny i sa wszystkie rodzaje instytutow - od
                                      prywatnych w 100 procentach do panstwowych w prawie 80 ciu procentach z
                                      wszystkimi formami posrednimi...
                                      • mmkkll Re: to kwestia lat grabiezczej polityki zlodzieji 19.08.05, 15:08
                                        Chyba nie jesteś teraz na czasie ze sprawami krajowymi.
                                        Cimoszewicz ma teraz problemy i jego notowania lecą w dół. I bardzo dobrze.
                                        • biedronka24 Jestem jestem 19.08.05, 15:13
                                          ja mam z pierwszej reki. Od dziennikarzy i ludzi piora a poza tym wlasnie bylam
                                          w Polsce i sluchalam roznych dyskusji. Nawet komentarzy Oleksego w telewizji
                                          publicznej (sic!).
                                          Dla mnie to i tak niewiarygodne.
                                          Mimo wszystko poniewaz nie sadze by Polska miala prowadzic wojny nuklearne-
                                          nadal twierdze ze najwazniejszy jest sejm.
                                          Tez musze wracac do pracy, i nawet sie nie ludze ze ktos z szanownych panow
                                          wezmie sobie do serca moje uwagi a propos starych taktyk ubecji w
                                          kompromitowaniu rywali politycznych i sklocaniu ich do serca...
                                          Niemniej bylo nadspodziewanie nieagresywnie- z wyjatkiem jednego histerycznego
                                          rzutu na tasme Antosia, za co dziekuje...
                              • antek_cukierman Re: manny wybacz 19.08.05, 14:46
                                Jeszcze lepsza jest normalność PO w gospodarce i lepszy Tusk niż Kaczor. Choć
                                do końca nie jestem przekonany czy "cohabitation" wzorem onegdaj Francji nie
                                wyszłaby na dobre w hamowaniu różnych wariackich zapędów, szczególnie, gdy
                                zanosi się na wygraną pisowców. Donald może być zakładnikiem.
                                Zdecydowanie najgorszy wariant to rządy Kaczorów.
                                • biedronka24 najgorszy wariant to wplywy opinii 19.08.05, 14:51
                                  osob niezrownowazonych, ktorzy przy byle utracie cierpliwosci szafuja
                                  sformulowaniem ´idiotka´.
                                  Co masz lepszego do zaoferowania od ´kaczorow´?

Chyba nie homoseksualistow i feministki. To tez histerycy... Jak ty.
                                • manny_ramirez antek i mmkkll 19.08.05, 14:52
                                  dyskusja super ale robota wola i musze leciec wiec skrotowo.

Oczywiscie ze program PO jest najbardziej zblizony klasycznemu libralizmowi. To
                                  ze beda w rzadzacej koalicji jest prawie pewne a ja chcialbym takze aby w niej
                                  bylo troche "ryczacych" antykomunistow. Taki moj konik.

A na prezydenta Tusk jest kandydatem bezwglednie najlepszym i tu nie ma dyskusji

Adios
                                  • antek_cukierman Bywaj! 19.08.05, 14:54
                                    Ja do Otwocka....
    • tees1 Re: Benedykt modli sie w synagodze :) 19.08.05, 13:28
      Nowy papiez to bardzo przykladny czlowiek i chrzescijanin. Choc juz raz jedni
      zdazyli go zbesztac.
      • biedronka24 no wlasnie - najwiecej tych insynuowanych 19.08.05, 13:30
        zarzutow absolutnie chamskich czytalam wlasnie na lamach tego forum. W Polsce i
        w kregach moich znajomych- nigdy...
        Ciekawe- prawda?
        A nowy papiez bardzo ladnie probuje kontynuowac prace swojego poprzednika.
        Zobaczymy jak bedzie w kwestii niezlomnosci wobec innych praw boskich i ludzkich
        wobec wojny i komunizmu...
    • grzegorz1948 Re: Benedykt modli sie w synagodze :) 19.08.05, 14:08
      Popatrzylem troche i co moge stwierdzic ze myslalem ze tylko tu na forum jest
      ta zydowska biedota umyslowa,ale co pokazal rabin synagogi w Kolonii to bylo
      IQ -10. Nawet wspomnial o swoim przedsiebiorstwie holokaust wskazujac na numer
      swojej mamusi-skad my to znamy?-nie wiem czy byl nieladnie napisany i chcial
      zlozyc u Papieza reklamacje? A poswojej dennej gadce siedzial na tym swoim
      "tronie "tak jakby w portki narobil.Papiez wlasnie w swoim przemowieniu
      wspomnial o telerancji dla innowiercow to niektorzy zaczeli krecic glowami.
      Teraz przynajmniej wiem dlaczego oni mieli jarmulki na glowach bo poprostu ich
      glupota oslepiala by innych.A dalej twierdze ze sa tez inni Zydzi,skromni ,
      madrzy poprostu wspaniali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka