schlagbaum 22.08.05, 20:24 Czy doszloby do wycofania sie Izraela z Gazy bez walki Arabow palestynskich i ludzi takich jak Wasz ulubiony Arafat ? Co o tym myslicie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaki gdyby 22.08.05, 20:34 palestyńczycy nie protestowali przeciwko żydo,a żydzi przeciwko palestyńczykom to mielibyśmy modelowe jedno państwo dwóch narodów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: gdyby+ 22.08.05, 20:46 Czyz nie brzmi to pieknie-RPF? Rosyjsko Polka Federacja. Tez mielibysmy modelowe panstwo dwoch narodow. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: gdyby(-) 22.08.05, 20:55 nie mówię że to jest możliwe ale gdyby naprawdę tak było to nie byłoby problemu.jeżeli nawet(?) dzis istnieją(?) zgodne państwa wielonarodowe to dochodziły do tego po dziesiątkach czy setkach lat krwawej czesto historii --------------------------------------------------------------- twój przykłady jest zły bo polacy nie akceptowali rosjan a rosjanie nie akcepiowali polaków.zresztą dalej mamy atawizmy plemienne- każde plemię chce być "na swoim" i nie dzielic tego z iinymi Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: gdyby(-)+ 22.08.05, 21:26 1.zdaje sobie sprawę ze to idealistyczne rozważania 2. ale wyobraz sobie np. ze w jerozolimie mieszkają żydzi i arabowie.arabowie nie chcą wyrzucić z niej żydów,a żydzi nie chcą wyrzucić z niej arabów.dla wszystkich jest oczywistei akcepiowalne(w najszerszym tego słowa znaczeniu)że jest to miasto wspólne-duma obu narodów.ich wspólne miasto. problem przestał istnieć ;-) patrz pkt 1 Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: gdyby(-)+ 22.08.05, 21:46 Ja sie z toba zgadzam. W Legnicy jest dowodctwo polnocnej grupy wojsk. Rosjanie czuja sie tam dobrze. Polacy ich kochaja. Polacy wracaja do Lwowa. Ukraincy ich witaja.Lukaszenko caluje Tuska w policzek. Tusk mu oddaje. Korea Polnocna zaprasza do sibie tych z poludnia. Mugabe buduje domki jednorodzinne dla ludnodsci,ktorej obiecywal zlote gory. Sielanka. Raj na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: gdyby(-)+ 22.08.05, 21:51 dlatego napisałem patrz pkt.1 chcę ci tylko i( sobie tez) pokazać w jakim idiotycznym w gruncie rzeczy gorsecie stereotypów myślowych historycznych,politycznych,rasowych,religijnych,kulturowych, biologicznych itp itd tkwi cała ludzkość.prawdopodobnie nie może być inaczej co nie znaczy,że nie jest to idiotyczne Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: gdyby+ 25.08.05, 15:42 1ja napisał: > Czyz nie brzmi to pieknie-RPF? > Rosyjsko Polka Federacja. > Tez mielibysmy modelowe panstwo dwoch narodow. Pewnie, że brzmi pięknie. Niestety, Rosja nigdy nie chciała tworzyć z Polską federacji, a jedynie ją podbić. Rzeczpospolita, owszem, próbowała sfederować się z Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
dragger Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 22.08.05, 21:34 a czy doszloby do okupacji Gazy i Zachodniego Brzegu, gdyby nie agresja krajow, do ktorych te ziemie wczesniej nalezaly? =] Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 22.08.05, 21:38 dragger napisał: > a czy doszloby do okupacji Gazy i Zachodniego Brzegu, gdyby nie agresja krajow, > do ktorych te ziemie wczesniej nalezaly? =] To nie jest odpowiedz na moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dragger bo pytanie jest z gatunku political fiction 22.08.05, 23:37 nie mozna na nie odpowiedziec, bo do tego potrzebne sa przyklady zachowan Izraela z jakichs dluzszych okresow bez terroru arabskiego. A takich okresow nie bylo - na jakiej podstawie wiec mamy prowadzic wnioskowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 22.08.05, 21:40 pl.wikipedia.org/wiki/Historia_Izraela#Wojna_Sze.C5.9Bciodniowa_1967_r. Wojna Sześciodniowa 1967 r. Główny artykuł: Wojna sześciodniowa W tej sytuacji, 5 czerwca 1967 roku Izrael rozpoczął działania wojenne przeciwko Egiptowi, Syrii i Jordanii. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow+ 22.08.05, 21:48 Krzysiu. Sa granice pierdzielenia nawet dla takiego ...... jak ty. Uj,jak ja mam krzysia gleboko w ..... Odpowiedz Link Zgłoś
dragger dlaczego bez kilku wczesniejszych linijek? 22.08.05, 23:36 30 maja 1967 roku zawiązało się porozumienie sojusznicze Egiptu i Jordanii. Armia jordańska została podporządkowana Egiptowi. Jednocześnie Irak, Kuwejt, Tunis, Sudan, Maroko i Algieria zgodziły się skierować swoje wybrane oddziały przeciwko Izraelowi. Po stronie Zjednoczonej Republiki Arabskiej opowiedziały się: Pakistan, Indonezja, ZSRR i Chiny. W tej sytuacji, 5 czerwca 1967 roku Izrael rozpoczął działania wojenne przeciwko Egiptowi, Syrii i Jordanii. albo to encyklopedia.pwn.pl/81363_1.html III wojna izraelsko-arabska (5–10 VI 1967), tzw. wojna sześciodniowa, wybuchła po długotrwałym napięciu na granicy syr.-izrael. (wzmagający się ostrzał artyleryjski terytorium Izraela ze Wzgórz Golan) i egip.-izrael.; Egipt wykorzystał odwetową akcję lotnictwa izrael. (Syria straciła w niej 6 samolotów wojsk.) i zażądał wycofania oddziałów UNEF z granicy izrael.-egip., a także zablokował cieśn. Tiran, uniemożliwiając transport mor. do Izraela przez zat. Akaba. W wyniku działań wojennych przeciwko Egiptowi, Syrii i Jordanii, w których Izrael odniósł zwycięstwo, pod izrael. okupacją znalazły się: syr. Wzgórza Golan, jordański Zachodni Brzeg (Jordanu) i część Jerozolimy, egip. płw. Synaj oraz Okręg Gazy (kontrolowany przez Egipt). Pod naciskiem Rady Bezpieczeństwa ONZ zaprzestano działań wojennych. z naciskiem na ---------------- wzmagający się ostrzał artyleryjski terytorium Izraela ze Wzgórz Golan ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 22.08.05, 21:48 schlagbaum napisał: > > Czy doszloby do wycofania sie Izraela z Gazy bez walki Arabow palestynskich i > ludzi takich jak Wasz ulubiony Arafat ? > Co o tym myslicie ? > > a o czym tu myslec hummer it szlagbaum,daj cos bardziej skomplikowanego,to dobre dla draggera,jego dzis czarne dziury podniecaja. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 22.08.05, 21:55 i-love-2-bike napisała: > > Co o tym myslicie ? > > > > a o czym tu myslec hummer it szlagbaum,daj cos bardziej skomplikowanego,t > o > dobre dla draggera,jego dzis czarne dziury podniecaja. > > Ciekawy jestem zwyczajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 22.08.05, 21:58 schlagbaum napisał: > i-love-2-bike napisała: > > > > Co o tym myslicie ? > > > > > > a o czym tu myslec hummer it szlagbaum,daj cos bardziej skomplikowa > nego,t > > o > > dobre dla draggera,jego dzis czarne dziury podniecaja. > > > > > > Ciekawy jestem zwyczajnie. > > chyba dzisiaj polubiles amerykanskie wynalazki naukowe,ze cie podniecaja oczywiste rzeczy szlagbaum. ty mi lepiej powiedz w prostych slowach jak robimy czerwona sygnaturke,tak,zeby na nia kliknac i ,zeby ukazala sie jakas nastepna image. tylko prosze jako inzynier daj mi latwe instrukcje typu : w prawej rece trzymamy... w lewej.... naciskamy .... i mamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 22.08.05, 21:56 ;) o felusiaku zapomnialas ? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 22.08.05, 21:59 karbat napisał: > ;) o felusiaku zapomnialas ? nie felusiak dzisiaj awansowal,bo moj podly angielski poprawil,a wiec dam mu oddech na jeden dzien,zanim znowu torbami dostanie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 23.08.05, 01:20 Ty wloz do tej torby obiecane wino Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 23.08.05, 03:08 felusiak1 napisała: > Ty wloz do tej torby obiecane wino nie zdzazylam felusiak,gdyz dawno je wypilam. jakbys byl grzeczniejszy to moze,ale tak to po co sie starac jak mnie zwyzywales od najgorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 23.08.05, 14:50 kurrrcze, schlagbaum.... zaden israelczyk ci nie odpowiedzial.... wiesz dlaczego????? nu, to ja sie stawiam tutaj... :))))) widzisz, mam takie wrazenie, ze jesliby general de arafat nie pojechal na linii "wolna palestyna dla palestynczykow" (jaka wolna? jaka palestyna? jacy palestynczycy?), to arabowie na okupowanych terenach zyliby dalej pod nasza krwawa okupacja, calkiem zadowoleni. to prawda, ze musieliby ciagle jeszcze na przejsciach granicznych przechodzic przez kontrole, ale mimo, ze zamachy i ataki na nas z ich strony byly zawsze, to to, co sie zaczelo od chwili wjazdu arafata na te tereny bylo czysta i zupelnie niesamowita eskalacja terroru. do jego "triumfalnego" wjazdu do gazy handel miedzy nami kwitl, zarabiali, mieli prace, rzadko kiedy zamykalismy granice i napewno z gazy bysmy nie wyszli. ty farsztejst, schlagbaum, ze gaza nigdy nie byla "palestynska" tylko egipska i egipcjanie jej nie chcieli, to komu mielismy ja oddac? francuzom? nu, a tu znalazl sie chetny. i mimo calego bolu i rozpaczy osadnikow, wyjscie z gazy dalo nam pare plusow: 1. pozbylismy sie tego miejsca, ktorego wlasciwie nigdy nie chcielismy 2. jesli dzisiaj zaczna nas ostrzeliwac, dostana porzadnie, bo to juz ich "kraj", ich terytoria i strzelanie do nas daje nam absolutnie wolna reke w odpowiedzi. 3. to wyjscie z gazy pokazalo nam, ze mimo wszelkich roznic, jestesmy narodem zjednoczonym, umiejacym poradzic sobie w kazdej sytuacji i ze nie latwo nas zlamac. no i jeszcze raz udowodnilismy, ze nasze wojsko jest bardzo, bardzo specjalne. nie pisze ci tego, zeby zdenerwowac, naprawde. jestes myslacym czlowiekiem i czasem masz nawet uczucia objektywne... :))), ale naprawde, to jest dokladnie to co czuje i co czuja dzisiaj u nas wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 23.08.05, 15:25 jak sie nie ma co sie chcalo, trzeba pocieszyc sie tym co zostalo Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 23.08.05, 18:32 glupek jestes.... gadasz zeby cos odpowiedziec..... napisalam, ze gazy nigdy nie chcielismy, ale poniewaz ja zdobylismy a egipcjanie nie chcieli jej spowrotem, to zostala u nas i zagospodarowalismy chociaz kawalek gazy. znowu manipulacyja, krystianku.... wieczorem cie znow wygasze jak trzeba, bo na takich jak ty to wystarczy dzien zabawy, a potem sobie mozna darowac.... Odpowiedz Link Zgłoś
samsone A tak pozatym, kto i kiedy, Arabow do Gazy 23.08.05, 22:31 zaprosil, moze ten wszytko wiedzacy schlagbaum wie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 nic ci to nie da a twoje wygaszanie niczego nie 24.08.05, 09:44 zmieni. Mozesz sobie 100 razy powtarzac, zescie Gazy nie chcieli, bo wlasnie ja straciliscie. FAKTY swiadcza o czyms przeciwnym.40-sto letnie osadnictwo, czyli zaraz po wojnie. I histeria, opor, czynne walki osadnikow gdy trzeba ja opuscic. To jest dowod na to czy chcieliscie czy nie chcieliscie a nie tradycyjnie chamskie posty w twoim stylu, jedyne na co ciebie stac Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 23.08.05, 02:37 Czy doszloby do wycofania sie Izraela z Synaju bez walki Arabow egipskich? Co o tym myslisz szlagbaum? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 23.08.05, 18:34 za trudne pytanie dla schlagbauma..... szuka teraz od paru godzin dowodow, ze byly jakies walki i gdzie.. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 23.08.05, 20:43 dana33 napisała: > za trudne pytanie dla schlagbauma..... szuka teraz od paru godzin dowodow, ze > byly jakies walki i gdzie.. :))))) Chyba zartujesz. Zadalem jasne i proste pytanie a na odpowiedziec nie pokusil sie nikt. Rowniez Twoj post zamieszczony wyzej przechodzi zupelnie obok tematu. Heniu odpowiada na jasne pytanie innym pytaniem aby zmienic temat a ja za duzy chlopiec juz jestem zeby sie na takie sztuczki nabrac. Tak wiec moje wydawac by sie moglo latwe pytanie pozostalo bez odpowiedzi. Pytalas wyzej czy domyslam sie dlaczego. Tak, wiem dlaczego i zawiedziony sie nie czuje, bo domyslalem sie zadajac to pytanie ze chociaz niby jest latwe to nie bedzie odwaznych, by na nie uczciwie odpowiedziec.Nie pomylilem sie. PS Inna sprawa, ze nie mam zwyczaju zadawac sie w dyskusje z kims kto specjalnie by zmienic temat zaklada nowe konto, jak Heniu. Wstydzi sie sprobowac pod swoim najczesciej uzywanym nikiem czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Nie zaliczam 23.08.05, 20:59 sie co prawda do Izraelczykow, ale powiem ci co mysle. Arafat w szczegolnosci a intifada(y) w ogolnosci byly prowadzili walke o wzgledy opinii publicznej. I chyba ja wygrali. Pomietam jej poczatki, jak Cahal zabil dziecko palestynskie i TV pokazala to na caly swiat. Cisza bylaby dla Palestynczykow zgoda na status quo. I mimo tego, ze ich masakrowali jak nas w 1830 i 1863 roku, to chyba wojne wygrali. Bo pozostali w Gespräch a przede wszystkim w mediach i to w tych najwazniejszych-amerykanskich. Inna sprawa kamikaze (tu braknie juz analogii z naszymi powstaniami narodowymi) i jeszcze inna czy beda potrafili cos zrobic z tym terytorium. Ale powoli, powoli to i oni cos zrobia. A pokoj to rzecz swieta. Tym bardziej, ze islamisci uzywali glownie pretekstu palestynskiego aby destabilizowac swiat. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie zaliczam 23.08.05, 22:42 polski francuzie..... male pytanko: piszac o zabiciu palestynskiego dziecka przez cahal na poczatku intifady masz na mysli morderstwo muhamada al dury? jesli tak, to zdaje sie ze nie sledzisz dokladnie wypadkow, bo to juz dawno zostalo udowodnione, jako morderstwo ze strony palestynczykow, zeby wlasnie oskarzyc israel. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Nie zaliczam 23.08.05, 23:00 Komentuje watek i konkretne pytanie Schlagbauma. Arafata i Intifade odbieram tak, jak napisalem. A kto, co i dlaczego czegos dokonal w tym jednym konkretnym przykladzie to informacja bardzo szczegolowa. Zreszta intifada miala z 1000-2000 ofiar po obu stronach. I kazda ofiara ma swoja historie. Opowiadana na swoj sposob przez Izraelczykow i na inny przez Palestynczykow. Nazywa sie to propaganda. No a intifada byla wlasnie wojna propagandowa. Ktora Izrael chyba przegral. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie zaliczam 23.08.05, 23:15 o nie, tak to nie idzie..... najpierw calkiem konkretnie oskarzasz israel o zamordowanie chlopca palestynskiego, dokladnie mowisz jak to obieglo swiat, a teraz nie masz jaj odpowiedziec, tylko sie wykrecasz????? nu, tak, tak to bywa z manipulantami i klamcami..... itifada byla wojna propagandowa??? ciekawe.... to te tysiace ofiar po obu stronach, te rozwalone autobusy, kawalki cial na murach, to wszystko propaganda, nie???? kto wygral, to sie jeszcze okaze.... tymczasem opinia publiczna zaczyna zmieniac kierunek... klamstwa arabskiej propagandy, jak wszystkie klamstwa, maja krotkie nogi.... tak wlasnie jak z muhammedem al dura i jak z jeninem... a ty francuzie, wstydz sie, ze w twoim wieku uciekasz sie do tak tanich klamstw... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Nie zaliczam 23.08.05, 23:20 dana nie nakrecaj sie ,bo wiemy ,ze tys szkolona w tej propagandzie jak byla ZMPiara. zazwyczaj sympatia swiata jest po stronie okupowanych,a nie okupujacych,a te kawalki ciala na murach sa po obu stronach,tak dla przypomnienia, i to w znacznie wiekszej ilosci nie po waszej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie zaliczam 23.08.05, 23:31 rzeczywiscie rachelciu??? widzisz, jak sie zabija czlowieka strzalem, to zadnych kawalkow ciala na murach nie ma, natomiast jak sie wysadza w powietrze autobus, albo dyskoteke, albo kawiarnie, to owszem, sa. a jak nam wiadomo, mysmy nie wysadzali im w powietrze restauracji i autobusow. tak ze trzymaj sie faktow. a o tym, ze francuz manipuluje z al dura, to juz komentarza nie masz, nie? nu, nawet sie nie dziwie, bo twoja objektywnosc jest znana na forum. ide spac, zlotko, nie musisz odpowiadac... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crasuss Re: Nie zaliczam 23.08.05, 23:37 dana33 napisała: > rzeczywiscie rachelciu??? widzisz, jak sie zabija czlowieka strzalem, to > zadnych kawalkow ciala na murach nie ma, E tam ! Jak walniesz rakieta to i wozek inwalidzki znajdziesz na scianie zmieszany ze strzepami cial. Trzeba tylko wiedziec z czego strzelac a wy wiecie choc czasem, jak wam wygodnie to "zapominacie". PS Czy takie "zapominanie" nie nazywa sie w twoim jezyku- "manipulacja" ? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie zaliczam 24.08.05, 07:21 alez podszyweczko, nic nie zapominam.... jak moglabym taka akcje jak zlikwidowanie tego "biednego staruszka na wozku inwalidzkim"? sam musisz przyznac, ze akcja byla first class, nie? no i dzieki za uznanie, ze wiemy czym strzelac.... widziales zdjecia yassina po zamachu? to byla precyzyjna robotka. jakby go indianie zeskalpowali.... cale cialo, nawet twarz, byly intakt, tylko gorna czesc glowy jakby nozem rowniutko odcieta..... zadnych kawalkow ciala na zadnym murze, tym bardziej ze muru tam nigdzie w poblizu na zdjeciu widac nie bylo.... good day, podszyweczko.... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz W moim 24.08.05, 00:17 wieku nie zaczne sie z toba klocic o to kto i jak zabil jedna z wielu palestynskich ofiar. Do klocenia masz zreszta swoich stalych partnerow. Prosilbym tylko bys mi nie zarzucala klamstw bo jestem z natury prawdomowny. I nie widze powodow, aby mnie ktos obrzucal obelgami na ktore nie zasluguje. To oczywiscie, jesli chcesz abym cie bral powaznie. Bo jesli ci na tym nie zalezy to pisz co chcesz. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: W moim 24.08.05, 07:29 gdzie ty francuzie widzisz ze ja sie kloce? napisales (cytuje): "Pomietam jej poczatki, jak Cahal zabil dziecko palestynskie i TV pokazala to na caly swiat." zapytalam sie, czy chodzi ci o muhammada al dure. zamiast napisac tak albo nie, dostalam taka odpowiedz: "Komentuje watek i konkretne pytanie Schlagbauma. Arafata i Intifade odbieram tak, jak napisalem. A kto, co i dlaczego czegos dokonal w tym jednym konkretnym przykladzie to informacja bardzo szczegolowa." to jest odpowiedz wymijajaca, starajaca sie nie przyznac, ze chodzi ci o muhammada al dure, ktora daje mi zrozumiec, ze wiesz dokladnie ze to bylo arabskie klamstwo propagandowe, ze nie chcesz tego przyznac, innymi slowy, ze manipulujesz. nie chcesz, zeby cie tak nazywano? przestan to robic. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: W moim 24.08.05, 08:15 Myslalem, ze to bylo jasne, ze pamietam ten ewenement mediatyczny a nie nazwisko ofiary i dokladne okolicznosci jego smierci. Dobrze, ze piszesz juz spokojniej i bez obelg. Jeszcze jedna prosba, przestan mnie nazywac Francuzem. Nie zwaracam sie do przeciez do ciebie Izraelko lub Zydowko. Pisz ty lub kolega jak cie wkurze. A jak sie lepiej poznamy to co dam moje imie. I w koncu uwaga, intifada to byla wojna. Kazdy walczyl na swoj sposob. Wszystkie jej ofiary sa godne szacunku. Ty widzisz sprawe z twojej perspektywy co zrozumiale, a ja z mojej. Miej zatem zrozumienie dla mojej perspektywy a nie zmuszaj mnie bym przyjal Twoja. Tym bardziej, ze juz mam, jak piszesz, powazny wiek:) Amitiés PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: W moim 24.08.05, 08:58 ja ciebie pardon, ale twoj nik to polski francuz, troche mi dlugo pisac tak, to skracam to do francuza, odpowiada ci bardziej, jak bede sie do ciebie zwraca, "hey ty tam"??? jasne mi bylo ze pamietasz, co mi nie jest jasne, ze nie pamietasz, ze potem wyjasniono, ze to morderstwo bylo zainscenizowane przez "palestynczykow", ze chlopak dostal kule w plecy, ze z tego miejsca, gdzie stal cahal nijak nie mogli go zabic itd itd itd. nie tylko, ze nie pamietasz albo nie wiesz, ale nawt po tym, jak ci napisalam, nie jestes gotowy odwolac tego oskarzenia. wlasnie dlatego, ze nie jestes glupim smarkaczem, oczekiwalam od ciebie prawdomownosci. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: W moim 24.08.05, 09:47 To pierwsze wydarzenie pamietalem o tym drugim nie wiedzialem. Nie wymagaj od ludzi detektywistycznej znajomosci wydarzen na BW bo ich (jak i mnie) o wiele to mniej obchodzi niz ciebie. To do smarkacza to raczej ty piszesz jak smarkula, odpowiadajac tik na tak, bez zadnego zastanowienia a jedynia na zasadzie refleksu: gdzie zle o Izraelu to ja bum. Dobrze cie zreszta podusmowala kropka kilka dni temu, jako emocjonalnie zbyt zaangazowana i walaca doniczkami o sciane. Co to hey ty tam, to jest zwrot obrazliwy. Jesli bedziesz mnie obrazac co juz po raz trzeci probujesz "klamca, smarkacz, podeszly wiek czy hey ty tam", to nie zdziw sie podobnego tonu z mojej strony. Niestety dla ciebie, w stosunkach miedzy ludzmi, nie stosuje reguly nadstawiania drugiego policzka a raczej dobre, stare zab za zab. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: W moim 24.08.05, 10:04 szanowny francuzie. nie mowimy o zadnym drugim "wydarzeniu" bo takiego nie bylo. znow manipulujesz probujac sie wykrecic. nie mam wiecej zamiaru z toba dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: W moim 24.08.05, 10:10 szanowna Izraelko nie nie umiesz dyskutowac a umiesz jedynie naginac ludzi do twego punktu widzenia. Okraszajac odpowiedzi obelgami. Chcesz pewnie powiedziec :nie mam zamiaru pisac dalszych postow pod moim adresem? Trudno sie mowi. Mysle, ze przezyje. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: W moim 24.08.05, 10:26 hahahaha, nu, co sie osmieszasz? to, ze zadam trzymania sie prawdy to jest naginanie do mojego punktu widzenia? od kiedy??? al dura byl jedynym takim przypadkiem, na poczatku intifady. stwierdzono, i gazety swiatowe byly tego pelne, ze bylo to arabskie klamstwo. to nie moje zdanie. to zdanie tych, ktorzy zrobili sledztwa w tej sprawie. nie, nie lubie dyskutowac z ludzmi, ktorzy nie umieja przyznac sie do bledu, nie umieja wycofac sie z dyskusji z godnoscia i brna dalej w wykretach, byle miec ostatnie slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crasuss Re: W moim 24.08.05, 10:50 dana33 napisała: > gazety swiatowe byly tego pelne, ze bylo to arabskie klamstwo. Niektore nawet twierdza, ze on nadal zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: W moim 24.08.05, 11:21 Nic nie rozumiem? Mialas mi juz nie pisac postow. Aha juz rozumiem, chcesz miec ostatnie slowo... Niedoczekanie:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Wszystkich gazet 24.08.05, 11:29 niestety nie czytam. Od lat regularnie papierowy Der Spiegel i dosc regularnie papierowy le Point. Od niedawna online GW i Figaro. Aha, TV ogladam tylko na wakacjach. Jak tam nie bylo, to dla mnie nie bylo wydarzenia. A co ty czytasz? Wszystkie gazety? PF Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Wszystkich gazet 24.08.05, 23:29 Wczesniej czytalem z checia"Stern" ale bylo tam ostatnio wiecej reklam niz ciekawych artykulow,to zaczalem z Der Spiegel ale powoli robi sie z nim to co z stern em.Teraz z reguly przegladam co jest bardziej interesujace to kupuje. A o Danie to poczytaj co pisze o niej powyzej Rachelka bo ja moge to tylko potwierdzic.A z polskich gazet to Angora i co wpadnie w rece Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Kolego! 24.08.05, 10:51 Z Danusia nie wygrasz bo ona nawet zarzuca encyklopedi niekompetencje. Ona poprostu jest jasnie oswiecona a reszta to prostaki ,polglowy, durnie i chamy. Nic sie nie martw Danusia jest poprostu chora! Wiesz okres -ten ciezki okres u kobiet........ Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 do grzesia.... 24.08.05, 10:59 mowia grzesiu, ze bog dal mezczyznie rozum i jaja, ale tak, ze nie moga uzywac ich jednoczesnie. u ciebie jak widze przypadek szczegolny: ty mozgu nie uzywasz zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Danus skorzystaj! 24.08.05, 22:07 www.tworki.internetdsl.pl/ Zobowiazuje sie dostarczac ci paczki! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Kolego! 24.08.05, 11:23 Dziekuje Grzegorz. Przy tobie czuje sie jak mlody (a w kazdym razie troche mlodszy). I dobrze mi to robi. Szczegolnie po ciezkich atakach na moj wiek przeprowadzenyuch przez damska artylerie izraelska. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Kolego! 24.08.05, 22:56 polski_francuz napisał: > Dziekuje Grzegorz. Przy tobie czuje sie jak mlody (a w kazdym razie troche > mlodszy). I dobrze mi to robi. Szczegolnie po ciezkich atakach na moj wiek > przeprowadzenyuch przez damska artylerie izraelska. > > Pozdro > > PF :))) cos mi sie widzi,ze bedziesz wygaszony, uprzednio bedziesz poczestowany epitetami jak my wszyscy. problem z dana jest prosty:albo jej przytakujesz i wtedy jestes cacy,a jak masz inne zdanie tos manipulant,glupi,nic nie rozumiejacy antysyjam,nienawidzacy zydow i chcacy im szkodzic,nierozumiejacy ich potrzeb....bla,bla bla lista obelg dlugawa,ale podobna manipulacja dla kazdego. wybierz sobie najlepsza opcje,ja sie poprostu smieje,bo ich powaznie traktowac nie mozna.a co do wieku to nie przesadzaj,chyba jeszcze nie sypiesz sie na korcie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Kolego! 25.08.05, 00:48 mylisz sie bardzo rachelciu, nie widze najmniejszego powodu do wygaszenia francuza: nie jest antysemita, nie bluzga, nie denerwuje mnie. to ze ma inne zdanie, albo to, ze nie ma cywilnej odwagi przyznac czegos, to jeszcze dlugo nie powod do wygaszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Kolego! 25.08.05, 01:07 Bog zaplac Dana. Stosunki, jakie miedzy nami panuja nazywamy normalnymi stosunkami miedzyludzkimi. Powinnie miec je ludzie w naszym wieku i doswiadczeniu. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Kolego! 25.08.05, 01:05 Dzieki Rachelko za dobre slowa. na korcie sie jeszcze nie sypie ale troche gorzej gram. Musze chyba troche schudnac, poprawi to moja ruchliwosc. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Kolego! 25.08.05, 01:25 polski_francuz napisał: > Dzieki Rachelko za dobre slowa. na korcie sie jeszcze nie sypie ale troche > gorzej gram. Musze chyba troche schudnac, poprawi to moja ruchliwosc. > > Pozdro > > PF no niestety w jakims tam wieku to cholera jak przestaniesz sie katowac na 2 dni to juz waga wieksza,potem wracasz do rutyny i poki ja trzymasz tos orzel,ale jak sie wypadnie na pare tygodni,to juz tu i owdzie strzyka i pyka. plakac,plakac a cwiczyc:))pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 sluchajcie no idiotenbaum 23.08.05, 21:12 schlagbaum napisał: > Chyba zartujesz. > Zadalem jasne i proste pytanie a na odpowiedziec nie pokusil sie nikt. To pytanie i owszem, jest jasne, ale z pewnoscia nie proste, a juz bezsprzecznie zbyt trudne dla Ciebie, bo znacznie przewyzsza Twoja szczatkowa wiedze, jaka masz o Bliskim Wschodzie w ogolnosci, a o Izraelu w szczegolnosci. > Rowniez Twoj post zamieszczony wyzej przechodzi zupelnie obok tematu. > Heniu odpowiada na jasne pytanie innym pytaniem aby zmienic temat a ja za duzy > chlopiec juz jestem zeby sie na takie sztuczki nabrac. To nie byla duzy chlopczyku odpowiedz pytaniem, tylko wskazanie na analogiczna sytuacje wycofania sie Izraela z terenow okupowanych. (tu moglbys przykladowo porownac motywy tych dwoch decyzji, sytuacje geopolityczna, nastroje w Izraelu itp.- do dziela, zapewnie bedzie to dla Ciebie fraszka). > Tak wiec moje wydawac by sie moglo latwe pytanie pozostalo bez odpowiedzi. Jak juz wspomnialem, latwe to pytanie jest moze dla Ciebie. > Pytalas wyzej czy domyslam sie dlaczego. > Tak, wiem dlaczego i zawiedziony sie nie czuje, bo domyslalem sie zadajac to > pytanie ze chociaz niby jest latwe to nie bedzie odwaznych, by na nie uczciwie > odpowiedziec.Nie pomylilem sie. i mowisz, ze postawiles je tendencyjnie? (i jeszcze sie tym publicznie chwalisz?) > Inna sprawa, ze nie mam zwyczaju zadawac sie w dyskusje z kims kto specjalnie > by zmienic temat zaklada nowe konto, jak Heniu. > Wstydzi sie sprobowac pod swoim najczesciej uzywanym nikiem czy jak ? > Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 23.08.05, 21:55 dana33 napisała: > za trudne pytanie dla schlagbauma..... szuka teraz od paru godzin dowodow, ze > byly jakies walki i gdzie.. :))))) "To pytanie ...............................przewyzsza Twoja ........... wiedze, jaka masz ............" Pytanie przewyzsza wiedze, ktora masz. Z kim Ty sie zadajesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum na tak trudne pytanie 23.08.05, 15:31 nie dostaniesz sensownej odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
j-k to bzdury , mustafa-g . Pisalem juz dawno: 23.08.05, 18:39 goldbaum napisał: > nie dostaniesz sensownej odpowiedzi pisalem Ci juz dawno: intifada spowodowala, ze Izrael nie zajal 80-90 % ziemii Zachodniego Brzegu, lecz jedynie 50 % W Gazie mie ma niczego waznego, co laczy sie z historia Izraela. Wracajac do Zachodniego Brzegu / West Bank/. 50 /50 - i nie licz na inne opcje. zawiedziesz sie niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow+ 23.08.05, 20:50 Moze by i doszlo w sensie "ziemia za pokoj". Czyz nie o to chodzi? Egipt z Izraelem pokoj zawarl-Synaj Egipski. Z Jordania tez pokoj jest? Teraz juz nie ma Stalinow,ktorzy by granice wyznaczali. Polska i Niemcy i Ukraina granice dostali "dzieki" Stalinowi. Czyz nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow+ 23.08.05, 20:53 P.S Dlaczego pytanie uwazasz za niedyskretne? Zobaczymy jak dlugo pokoj sie utrzyma za Gaze. Sprawa podobna-korytarz-NIEMCY+KROLEWIEC. ROSJA +KALININGRAD Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Arafat tak przez nas lubiany, ze musielismy 23.08.05, 20:58 go przy pomocy Chiraca otruc, ale ty wszystko wierzacy arabku nie zauwazyles, ze nas juz dosc utrzymywanie 1.6 miliono arabskich, zyjacych w Israelu darmozjadow kosztuje i dlaczego mielibysmy tez jeszcze 1.6 tych szlachetnych z Gazie utrzymywac i ich kobietom i ich chorych za darmo w Israelu læczyc( juz do Isralela nie beda na leczenie jezdzic),teraz beda ci szlachetni do El Catro na leczenia jezdzic i tez tam do pracy. Czas teraz sie tych Arabow takze z Israela pozbyc. Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Re: Znowu te same nazistowskie zydki... 23.08.05, 22:28 Ale juz wystraczy,ze wleski minister o nas we Wloszech na zjezdzie CL ( Komunia i Wyzwolenie) wyraznie powiedzial,ze naziislamska kultura szkodliwa dla chrzescijansko-zydowskiej Europy jest i trzeba sie przed nia bronic. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 do schlagbauma 23.08.05, 22:40 uwazasz, ze moja odpowiedz nie byla powazna? co ci w niej nie odpowiadalo? a co do mojej odpowiedzi ma z kim sie zadaje? zadaje sie miedzy innymi z toba na forum, so what???? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 23.08.05, 23:48 A nie widzisz ty analogii do ZSRR- kiedy padali gospodarczo na morde to oddawali to co pokradli. Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 25.08.05, 01:18 Nu duraczok Ty wied' a? Nigdy nie slyszales takiego powiedzenia, ze madry glupiemu ustepuje? A Jewrei umnuj narod, wot i ustapili glupcom.... Nu ale co ja Ci bede mowil, sam wied' ponimajesz.... Prawda? Nu i molodiec! Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 25.08.05, 01:26 moskowit napisał: > Nu duraczok Ty wied' a? > > Nigdy nie slyszales takiego powiedzenia, ze madry glupiemu ustepuje? A Jewrei > umnuj narod, wot i ustapili glupcom.... > > Nu ale co ja Ci bede mowil, sam wied' ponimajesz.... Prawda? Nu i molodiec! > a z kim dzisiaj mamy przyjemnosc wersja ruskiego idioty,czy polskiego,tylko sie znowu nie pomylcie pijusy. Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 25.08.05, 02:06 no dobra, kazdy ma jakas tam przeszlosc,czy osiagniecia,ja swoich nie podaje, bo przyznasz, na forum to i tak nie jest weryfikowalne. To co piszesz "a z kim dzisiaj mamy przyjemnosc wersja ruskiego idioty,czy polskiego,tylko sie znowu nie pomylcie pijusy" byloby ciekawe, gdybys jakies przyklady podala, ja zupelnie nie lapie tego bluessa. A w twoim wpisie,,,Coz, to tylko ludzkie szambo wybilo. I jak zwykle,efekt jest odwrotny.Tobie wydaje sie ,ze kogos zochydzasz, tymczasem a contrario sympatie im przysparzasz. jak mnie juz nuuudzi twoje chamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 25.08.05, 02:09 moskowit napisał: > no dobra, kazdy ma jakas tam przeszlosc,czy osiagniecia,ja swoich nie podaje, > bo przyznasz, na forum to i tak nie jest weryfikowalne. To co piszesz "a z kim > > dzisiaj mamy przyjemnosc wersja ruskiego idioty,czy polskiego,tylko sie znowu > nie pomylcie pijusy" byloby ciekawe, gdybys jakies przyklady podala, ja > zupelnie nie lapie tego bluessa. > A w twoim wpisie,,,Coz, to tylko ludzkie szambo wybilo. I jak zwykle,efekt jest > > odwrotny.Tobie wydaje sie ,ze kogos zochydzasz, tymczasem a contrario sympatie > im przysparzasz. > > jak mnie juz nuuudzi twoje chamstwo > jedno co cieszy panie smieszny, w koncu jak widze zupelnie sie nie zalapujesz na tego bluessa, to fakt,ze poprawiles posture. te zaplute ruskie trepki byly juz niestrawne. ----- jak mnie juz nudza pajace nie umiejace nosic dobrego przebrania, o tego trzeba miec wiecej talentow aktorskich i dobrze nauczyc sie roli. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Moskovskaja 25.08.05, 08:52 Jestes jeszcze trzezwy czy tez Danusia pisze za ciebie.Ach jeszcze jedno mozesz przedsiebiorstwo Danusi zaskarzyc bo podalo na forum szczegoly z twojego zyciorysu- Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Moskovskaja 25.08.05, 09:07 grzesiu, prostaczku, jakie to "szczegoly" z zyciorysu moskowita dalam na forum? bo wiesz, nie mam zadnych, oprocz tych, ktore sam napisal. wiec bedzie mi milo, jak podasz tu te szczegoly. czekam. daj link do tego mojego postu, ok? czekam........ Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Danus 25.08.05, 12:27 Poczekaj az spuchniesz.Wiesz Danus jakby glupota zakwitla to bylabys cala w kwiatach,a tak jestes tylko w gnoju! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Danus 25.08.05, 13:49 grzesiu, prostaczku.... ale sie usmialam.... kwitne ladnie w kwiatkach, mozesz byc pewien, natomiast ty w gnoju kompletnie, bo nie masz zadnego linku do twojego twierdzenia.... jeszcze sie nie nauczyles, ze jak mnie ktos oczernia, to natychmiast zadam linku? badz nastepnym razem ostrozniejszy.... nie wystarczy ze jestes prostakiem? musisz sie udoskonalic i bydz rowniez prostackim manipulantem i klamca? git, jak tak chcesz, to zoll zejn.... Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Danus 26.08.05, 06:15 Znowu zresz placki.Danus jeszcze raz prosze cie zmien w koncu jadlospis bo przy plackach padniesz kiedys ze smiechu. A co do linku napisalem poczekaj az spuchniesz! Potem dopiero dostaniesz swoja minute.A tu masz jeden z domow wczasowych w okolicy ktora lubisz www.lodzkie.pl/lodzkie/zdrowie/prezentacja_szpitali/jednostka_06/ LECZ SIE DO CHOLERY BOJEST Z TOBA BARDZO ZLE. Wymysl w koncu cos oryginalnego jak adresujesz odpowiedz do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 25.08.05, 12:47 moskowit napisał: > no dobra, kazdy ma jakas tam przeszlosc,czy osiagniecia,ja swoich nie podaje, bo przyznasz, na forum to i tak nie jest weryfikowalne. To co piszesz "a z kim dzisiaj mamy przyjemnosc wersja ruskiego idioty,czy polskiego,tylko sie znowu nie pomylcie pijusy" byloby ciekawe, gdybys jakies przyklady podala, ja zupelnie nie lapie tego bluessa. > A w twoim wpisie,,,Coz, to tylko ludzkie szambo wybilo. I jak zwykle,efekt jest odwrotny.Tobie wydaje sie ,ze kogos zochydzasz, tymczasem a contrario sympatie im przysparzasz. > > jak mnie juz nuuudzi twoje chamstwo ------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 25.08.05, 08:35 moskowit napisał: > Nu duraczok Ty wied' a? Niestety, radziecki Hampelmannie nie ponimaju twojego jezyka. Sprobuj moze ludzka mowa albo nie probuj wcale > > Nigdy nie slyszales takiego powiedzenia, ze madry glupiemu ustepuje? A Jewrei > umnuj narod, wot i ustapili glupcom.... Chyba masz nawet racje ale nie przyszlo ci do glowenki, zeby napisac przed czy "ustapili" tym "glupcom" i dlaczego akurat teraz. Masz i na to jakas "inteligentna" odpowiedz, w ludzkim jezyku, panie radziecki Hampelmann ? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 25.08.05, 09:03 schlagbaum, sam sobie pomysl, dlaczego akurat teraz.... zobacz co sie stalo poza wycofaniem sie z gazy, o czym wogole nikt nie pisze, nikt nie mowi, a mu spokojnie robimy.... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 25.08.05, 10:18 dana33 napisała: > schlagbaum, sam sobie pomysl, dlaczego akurat teraz.... zobacz co sie stalo > poza wycofaniem sie z gazy, o czym wogole nikt nie pisze, nikt nie mowi, a mu > spokojnie robimy.... :))))) Sam to ja juz sobie pomyslalem ale chcialem rezultat porownac z tym co Wy myslicie i jakos mi sie nie udaje. Jak juz jakis madrala cos z siebie wydusi to tak jak Hampelmann. Czasu szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Niedyskretne pytanie do Izraelczykow 25.08.05, 12:18 nu, ja ci dam przyklad, a ty juz sam dalej zrozumiesz.... jak my mielismy nasze rozne wojny, to nigdy nie podawalismy stanu pogody w tym regionie. w 1991, w czasie wojny usa-irak, mogles kilkanasie razy dziennie na cnn slyszec i ogladac prognoze pogody w iraku i w tym rejonie. w israelu, mimo ze to nie byla nasza wojna i nie bralismy w niej udzialu (oprocz prezentow scudowskich hussaina) przez 6 tygodni byl zakaz podawania pogody przez israelskie media. jestem pewna, ze wiesz o co mi chodzi... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Odzyskanie Gazy to jednak zasluga Arafata 25.08.05, 01:52 co by o nim nie pisac to on zaczal intifade ktorej efektem jest odzyskanie Gazy. Nastepna intifada wybuchnie zapewne o Jerozolime a ostatnia... hehe araby mowia ze o Tel Aviv ale czy mozna im tak do konca wierzyc?? Odpowiedz Link Zgłoś
maxe1 Re: Odzyskanie Gazy to jednak zasluga Arafata ? 25.08.05, 14:44 co by o nim nie pisac to on zaczal intifade ktorej efektem jest odzyskanie Gazy. '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Efektem intyfady sa tysiace zabitych i rannych oraz zasiana nienawisc na dziesiatki lat oraz dewastacja pracy setek ludzi dobrej woli ,ktorzy przez dziesatki lat ofiarnie dzialali na rzecz rokowan i osiagniecia traktatu pokojowego. Gdyby nie rozpetal intyfady zmarlby ,z pewnoscia, jako prezydent panstwa palestynskiego – ale jak wiemy teraz do tego jeszcze bardzo, bardzo d a l e k o ........ Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Odzyskanie Gazy to jednak zasluga Arafata ? 25.08.05, 14:47 co znaczy odzyskanie? przeciez nigdy do nich nie nalezala, to co za odzyskanie? i nie zapominaj, gaze zatrzymalismy, bo egipt nie chcial jej spowrotem w 67. i nie bylo jej komu oddac, bo rowniez i "narod palestynski" nie istnial wtedy. arafat rozpoczynal intifady, bo jedyne co umial, to zabijac. nie zrobil w ciagu swojego zycia nigdy nic dobrego. zamiast pisac glupoty o rzeczach ktorych nie znasz, przyjedz lepiej tutaj i pokrec sie wsrod arabow. pogadaj z nimi. zapytaj sie, czy chca przeniesc sie do autonomii.... zdziwisz sie lekko.... Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Inne Niedyskretne Pytanie : Hamas 26.08.05, 06:27 kiedy syjonisci zorientowali sie ze popelnili drobna pomylke w sprawie hamasu? przypomne 2 fakty: 1. obecnie hamas oglosil dokladne statystyki jaki procent atakow na izrael jest jego zasluga, a jaki procent innych rywali (fatah, hizbullah, i rozni inni). na podstawie tego zada uznania siebie za glownego zwyciezce w wojnie z szaronem. 2. w pewnym okresie gdy beginom i szaronom wydawalo sie, w swej niezbadanej madrosci, ze glownym zadanie szanujacego sie syjonisty jest zabic duza liczbe palestynczykow z PLO, a glownie samego arafata, a wtedy wszystkie klopoty znikna. zrobili wtedy to, co zbig brzezinski niezaleznie wymyslil w stosunku do zsrr w afganistanie: postawic na fundamentalistow, niech sie piora z czerwonymi sekularystami. hamas mial byc religijnym anty-PLO praktycznie zalozonym przez swe sluzby specjalne izraela. zbig w koncu mial okazje zobaczyc owoce swego swietnego pomyslu z brodatymi 'freedom fighters' pewnego wrzesniowego poranka. szaron zmuszony zostal do ucieczki z gazy, co musialo byc osobista kleska, po tym jak te osiedla prawie wlasnymi rekami zbudowal i obronil. ha, tak to jest z sub-kontraktowaniem zabijania. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Inne Niedyskretne Pytanie : Hamas 27.08.05, 18:41 ...a wiec nikt nie wie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Inne Niedyskretne Pytanie : Hamas 27.08.05, 19:38 O jakiej pomylce ty mowisz-Arab pod reka to nalezy go zastrzelic Odpowiedz Link Zgłoś