Gość: PAL Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: uroczysko:* / 10.140.114.* 26.02.03, 23:28 To był jeden z najlepszych dni w moim życiu. Cieszyłem ze zwycięstwa ucięmiężonych, i współczułem im dzielnych synów narodu którzy oddali swe życie w obronie praw swojego narodu i wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iman Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: *.dial.pl 28.02.03, 09:42 Właśnie wracałam samochodem z Zakopanego, razem z bratem, słuchamy radia a tam, że jedna z wież WTC się pali, mieliśmy problem bo nam radio "zanikało", słuchaliśmy tych strzępków wiadomości i nie chciało nam się wierzyć i byliśmy coraz bardziej przerażeni. Po powrocie do domu zobaczyliśmy wszystko dokładnie w TVN 24, to było straszne, nie zapomnę tego dnia do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
komandor0 Re: Co robiłeś 11 września 2001? 28.02.03, 12:11 Byłam w Turcji, w Ankarze. Wróciłam do hotelu i włączyłam TV, kanał BBC. Było jakieś 5 minut po pierwszym wybuchu. Potem siedziałam gapiąc się w ekran parę godzin, coraz bardziej się bojąc i czekając na męża, który pracował w fabryce lotniczej TAI pod Ankarą, gdzie produkują F-16. Obok tej fabryki jest baza wojsk lotniczych. Mąż opowiadał mi później, że prawie natychmiast jak tylko stało się jasne,że to nie wypadek, F-16 wystartowały. Przez kilka następnych dni, które jeszcze spędziliśmy w Ankarze czuliśmy się strasznie, bardzo silnie odczuwaliśmy oddalenie od kraju. Do tej pory, gdy myślę o 11 wrześnie czuję, tak jak wtedy gdy w TV obserwowałan "na żywo" uderzenie drugiego samolotu, niemal fizyczny ból. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.03, 20:05 Wydaje mi się, że to jakieś fatum ale zawsze gdy dzieje się coś tragicznego przebywam w Belgii. Tak było 11 września, gdy spadła Columbia i tydzień temu gdy wybuchła wojna.Ponieważ znam tylko angielski w hotelach, w których się kwateruję musi być CNN i BBC. Boję się myśleć co się stanie następnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: 195.152.54.* 27.03.03, 20:13 to musi byc denerwujace nac angielski w hotelach, jaki znasz w metrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: *.chello.fr 04.04.03, 01:38 < Zwiedzalam zamek w Wersalu z kolezanka, ktora do mnie przyjechala z Polski. < Zadzwonili mi na komorke z pracy, myslalam, ze to glupi zart; chwile potym otrzymalam telefon od corki z ta sama wiadomoscia, a nastepnie widzialam dookola turystow z telefonem przy uchu...zrozumialam, ze to jest prawda... Ale tak naprawde doszlo to do mnie, jak chwile potem zatrzymalismy sie w "bistro" i zobaczylam na ekranie wlaczonego telewizora kleby dymu....Przy stolikach siedzieli milczacy ludzie, a mnie lecialy lzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 11:57 Ja 11 września 01 byłam na blauce razem z koleżanką. Ten straszny dzień spędziłam pod ratuszem w Poznaniu aż ktoś nagle powiedział, blisko nas, dlatego usłyszałam, że zawaliły się wierze WTC, że tysiące ludzi nie żyją. Nie bardzo wiedziałyśmy o co chodzi, zaczęłyśmy się nabijać, a potem przestraszyłyśmy się. Pamiętam, że żałowałam tych ofiar. Zawsze kiedy ginie człowiek jest mi przykro, a teraz było ich tak wielu. Za to wkurzył mnie ten cały medialny szum. Zamiast minuty ciszy dla uczczenia śmierci ofiar były dni i godziny krzyku, kolorowych pamiątek, filmów. Z ofiar zrobiliśmy światowych bohaterów, z Amerykanów pokrzywdzony naród. Takimi samymi bohaterami powinni być pozabijani przez żołnierzy Serbowie, ofiary pokojowych misji w Afganistanie, zamordowane Wietnamskie dzieci. Teraz, w rocznicę tego dnia wyłączam telewizor, radio. Zapalam tylko świecę pod ambasadą i chwilą ciszy oddaję cześć tym co zginęli. I moim zdaniem tak powinni postępować wszycy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Re: Co robiłeś 11 września 2001? 15.04.03, 12:15 Pamietam bardzo dobrze ten dzien. Spedzalam urlop na Sycylii i tego wlasnie dnia zwiedzalam Palermo. Bylam nieswiadoma, ze ta tragedia miala miejsce az do godzin wieczornych, kiedy zadzwonilam do domu. Potem cala noc spedzilam wsluchujac sie w wiadomosci BBC w radiu. Poniewaz nie mialam telewizora, walace sie wieze zobaczylam dopiero po powrocie do Polski w jakims filmie dokumentalnym. Po kilku dniach zwiedzalam Taormine, gdzie bywa mnóstwo turystów amerykanskich. Na wystawie kazdego sklepu, baru wywieszono napisy po angielsku, w których wyrażano współczucie i sympatię wszystkim Amerykanom. Był to piękny gest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylaba76 Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: *.iweb.pl 13.05.03, 18:37 Byłam na wstępnych badaniach lekarskich do nowej pracy, ale nie dlatego zapamiętam ten dzień do końca życia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Myślałem o milionach pomordowanych ludzi. IP: *.ds.pg.gda.pl 13.05.03, 18:49 O kilku milionach ofiar Amerykańskiej interwencji w Wietnamie, o setkach tysięcy ofiar wspieranych przez Amerykanów bojówek w Indonezji,Hondurasie i Nikaragui. O najgorszym powojennym ludobójcy Polpocie (Stalin to przy nim pikuś), któremu Amerykanie pomagali dojść do władzy by dokopać Wietnamowi. O umierających z powodu skarzenia zubużonym uranem Serbach i Irakijczykach. O milionach głodujących przez embargo dzieci w Iraku, które ośmieliły się zamieszkiwać na "amerykańskiej" ropie. O doprowadzonych do ruiny przez amerykański model gospodarki krajach Europy Wschodniej. A gdy ułyszałem że Amerykanów spotkała tragedia, jakiej nikt na świecie nie może sobie nawet wyobrazić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: *.mco.bellsouth.net 13.05.03, 19:03 >> Rozmyslalem o zbankrutowanej polityce zagranicznej Stanow i jej oczywistych owocach. Dzisiaj rozmyslam nad tym, ze to, co sie wydarzylo wowczas, niczego politykow tego kraju nie nauczylo, poza stworzeniem...'bezpieki' dla ograniczania juz i tak watpliwych praw cywilnych w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: *.chello.pl 13.05.03, 19:25 Bylam wtedy w gorach w Austrii, zreszta z moja ciotka, ktora mieszka od wielu lat w Nowym Jorku...dowiedzialysmy sie bedac w gorskiej chacie, gdy ludzie prowadzacy maly barek, zawolali nas, bo slyszeli ze mowimy po angielsku i poprosili zebysmy im tlumaczyli o co chodzi. Na poczatku wydawalo nam sie ze to jakis film...szok!!!potam reszte pobytu wlasciwie spedzilam w hotelu ogladajac cnn. Ciocia wracala samolotem do Nowego Jorku w kilka dni po ataku...ale nie bala sie, za to ja sie bardzo o nia denerwowalam. Potem dzwonila i opowiadala co sie dzieje, ze prawie kazdy z jej znajomych kogos tam stracil, moja inna ciocia tez mieszkajaca w Nowym Jorku, pracowala w World Trade Center, ale udalo sie jej przezyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AWW Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: 192.9.200.* 26.05.03, 15:05 Byłem w pracy, tam dotarły do nmie pierwsze, bardzo niedokładne informacje. Potem powrót do domu (ponad godzinna jazda autobusem). Dopiero w mieszkaniu zorientowałem się, co się stało. Pierwsza myśl: genialnie prosty plan ataku! Druga: nie do powtórzenia. Trzecia: zemsta będzie siedemdziesiąt i siedemkroć... Świadomość, że coś się zaczyna, nowa jakość stosunków międzynarodowych. Nowa, świecka tradycja popkultury. To w zasadzie wszystko. Po XX wieku takie fajerwerki nie robią większego wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luxer Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 15:08 yłem w WC, mialem rozwolnienie...... redakcja napisała: > Kizny sfotografował pasażerów nowojorskiego metra tuż przed pierwszą rocznicą > 11 września. Opowiedzieli mu, co robili w tamten wtorek, czego się boją, > czego by chcieli. A jak Ty wspominasz tamten dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon10 Re: Co robiłeś 11 września 2001? 26.05.03, 15:19 to cąłkiem tak jak ja Gość portalu: luxer napisał(a): > yłem w WC, mialem rozwolnienie...... > > redakcja napisała: > > > Kizny sfotografował pasażerów nowojorskiego metra tuż przed pierwszą roczn > icą > > 11 września. Opowiedzieli mu, co robili w tamten wtorek, czego się boją, > > czego by chcieli. A jak Ty wspominasz tamten dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon10 robiłem kupę 26.05.03, 15:18 byłem w kibleku i xrobiłem kupę... taaaką wielką!!!!! redakcja napisała: > Kizny sfotografował pasażerów nowojorskiego metra tuż przed pierwszą rocznicą > 11 września. Opowiedzieli mu, co robili w tamten wtorek, czego się boją, > czego by chcieli. A jak Ty wspominasz tamten dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Co robiłeś 11 września 2001? 26.05.03, 15:45 11.9.2001 wjdzie do historii jako koniec wladzy Muzelmaskie Arabskie na swiecie uratowano ciwilizacje sachodnaja ! Konie Arabstwo Amen Izrael Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: linux:* / 192.168.117.* 26.05.03, 15:51 Byłąm na grzybach. trzeci miesiąc ciązy. Starch, płacz, mój syn nie może iść na wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś
pstateista Miałem nadzieję że dzięki temu dwa najbardziej 26.05.03, 17:14 chujowe twory łażące jeszcze po ziemi, czyli amerykańscy faszyści i islamscy fanatycy, wyrżną się na wzajem i uwolnią nasz świat od swojej jebanej obecności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech Śledziłem informacje z Czeczenii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.03, 17:56 11 września 2004 roku śledziłem informacje napływające z Czeczenii gdzie rząd rosyjcki za zgodą dużych mocarstw w tym USA precedensowo przywracał demokrację i wartości europejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
lala24 Re: Co robiłeś 11 września 2001? 30.05.03, 17:10 11 wrzesnia 2001...10 wróciłam z mini wakacji w szwecji...a 11...oglądałam tv i równocześnie rozmawiałam przez telefon z ,,miłością mojego zycia,,....myślałam ze to jakiś film...zdziwiłam sie tylko ze na cnn...z jednej strony to był jeden z najszczesliwszych dni ( ze względu na oświadczyny mojego faceta) z drugiej jeden z tragicznieszych.....ani miłośc ani wieze nie przetrwały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vik Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: *.chello.pl 31.05.03, 22:20 redakcja napisała: > Kizny sfotografował pasażerów nowojorskiego metra tuż przed pierwszą rocznicą > 11 września. Opowiedzieli mu, co robili w tamten wtorek, czego się boją, > czego by chcieli. A jak Ty wspominasz tamten dzień? Siedziałem w domu i kułem do egzaminu na studia. Chciałem trochę odetchnąć, więc włączyłem TV na Wiadomości o 15.00. Nie wyglądało to specjalnie grożnie, mówili coś o samolocie, który uderzył w WTC, ale nie było jeszcze mowy o zamachach... Nauczony, by nie ufać publicznej TV (Wiadomości zresztą skończyły się 0 15.10) przełączyłem na CNN. Przez kilka (kilkanaście?) minut, nudząc się coraz bardziej, wpatrywałem się w ekran i słuchałem komentarza, gdy nagle BUUUM! - drugi samolot uderzył w WTC. Dziennikarze CNN, zajęci rozmową, nawet go nie zauważyli! dopiero po kilkudziesięciu sekundach zaczeli pokazywać powtórki... Przy telewizorze siedziałem do póżnej nocy, o nauce nie było już mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 21 Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: *.n.net.pl 01.06.03, 22:38 Naprawiałem u kolegi samochód ,wyniósł mały tv i widzielismy chyba na tvn o ile dobrze pamiętam cały przebieg zamachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: 111.111.51.* 01.06.03, 22:43 ja 10 wrzesnia 2001 bylem w wtc. przesiadalem sie tam na inna linie metra. a lecialem do LA nia szczescie nie tym samolotem ktory porwano. troch szczescia jednak mialem. wrocilem do nyc 22 wrzesnia i widzialem tlace sie zgliszcza i widzialem ludzi niesamowice przybitych i smutnych. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
brooklyn44 Co robiłeś 11 września 2001? 06.06.03, 15:47 Akurat wychodziłem z domu i w TVP zaczęły się wiadomości o 15.00. Spikerka podała, że od kilku minut płonie szczyt jednej z wież WTC, prawdopodobnie zahaczonej o samolot i...tyle. Momentalnie przełączyłem na CNN i nie wyszedłem jeszcze z szoku na widok status quo, jak drugi samolot uderzył w wieżę sąsiednią. Polska TV w ciągu tych wydarzeń oferowała program godny swego poziomu. Ok. 16.30 - gdy runęła druga z wież, na "1" toczyła się jakaś debata przedciążowa, na "2" zaś rolnik z Podkarpacia zachwalał nową metodę nawożenia rzepaku, czy innej ziemorośli. "A to Polska właśnie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: 80.230.210.* 06.06.03, 16:11 Tel-Aviv.Bylem w pracy. Nagle dzwoni moj syn i mowi :Tato wejdz do internetu CNN - cos sie stalo w NY. Prawdopodobnie sportowy samolot rozbil sie o jeden z "blzniakow". Z niedowierzaniem zaczelismy sledzic wydarzenia. To byl szok, to jest nadal szok. Terroryzm jest najwiekszym zagrozeniem dla ludzkosci, choc brzmi to naiwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oHa Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: *.icpnet.pl 06.06.03, 22:08 Ja byłam gówniarą - miałam 11 lat. Poszłam kupić sobie BravoGIRL bo mi się nudziło. Jak wróciłam, mama przerażona patrzyła w telewizor. Nie było jeszcze TVN24 a teraz podłączyli - dziwiłam się, po co. Poszłam do siebie, zobaczyłam co jest w TV ale nic ciekawego nie było, więc zostawiłam na TVN24 żeby zobaczyć o co chodzi. Ale mam podzielną uwagę, więc czytałam i równocześnie wysłuchałam w tv "KATASTROFA!!! TRAGEDIA!!!". Wtedy już wyłączyłam tv i na następny dzień mama mi wszystko opowiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Co robiłeś 11 września 2001? IP: *.ramtel.com.pl / 192.168.3.* 07.06.03, 15:25 Zapieprzałem na poligonie. Odpowiedz Link Zgłoś
obdarzony Re: Co robiłeś 11 września 2001? 25.06.03, 21:18 redakcja napisała: > Kizny sfotografował pasażerów nowojorskiego metra tuż przed pierwszą rocznicą > 11 września. Opowiedzieli mu, co robili w tamten wtorek, czego się boją, > czego by chcieli. A jak Ty wspominasz tamten dzień? Leciałem samolotem jako pasażer. Wtargnąłem do kabiny pilotów, zarżnąłem ich i przejąłem stery. I sami widzieliście, co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: Co robiłeś 11 września 2001? 02.07.03, 12:39 Tego dnia byłem na wakacjach w Jordanii (Aquaba) Akurat kończył się cudowny dzień nurkowania na fantastycznej rafie koralowej, gdy poszliśmy do sklepu po zakupy. Już w drzwiach dało się odczuć, że coś jest nie tak. Do tego momentu Arabi okazali się wyjątkowo przyjacielsko i spontanicznie usposobionymi ludźmi, więc zdziwiło mnie to takie sztuczne zachowanie. Jeden ze sprzedawców wskazał ręką na ekran telewizora i kątem oka zobaczyłem jakieś samoloty uderzające w budynki. W pierwszej chwili myślałem, że to jakiś film, ale już po kilku sekundach uświadomiłem sobie, że na dole widzę znaczek CNN Breaking News. To nie był film. Radość z cudownych wakacji nagle prysła. Smutny był widok uciekających w popłochu Amerykanów, którzy udawali się bądź to do Izraela (Eilat), bądź to do Egiptu. Nagle zrobiło się pusto i ponuro. Arabowie też byli przygnębieni i nieprawdą jest, że cieszyli się z nieszczęścia Ameryki. Jechaliśmy później przez całą Jordanię oraz Syrię i w trakcie wielu spotkań nigdy nie usłyszałem stwierdzeń w stylu "A dobrze im tak !". Nie lubią w większości Ameryki, ale współczucie było powszechne. Zaraz po ataku przestraszyliśmy się oczywiście całej sytuacji, tym bardziej, że dochodziły do nas najbardziej fantastyczne plotki o sytuacji na świecie. Całe szczęście, że mogliśmy zadzwonić do domu i uspokoić rodziny. Z wielkimi obawami położyliśmy się spać i wyczekiwaliśmy z niepokojem następnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś