Dodaj do ulubionych

madra ameryka powoli sie budzi

10.09.05, 20:32
z buszowego amoku. juz tylko 39% stuknietych aprobuje naszego
geniusza,wiekszosc uwaza,ze nasz kraj idzie w zla strone. dobrze,ze tych
felusiakow ubywa,jak widac juz sporo patrzy ile ta benzynka na stacjach
kosztuje,jak potrafimy sobie radzic w sytuacjach katastrof i gdzie nasze
priorytety powinny sie znajdowac. brawa dla madrych,lepiej pozno niz wcale. no
niestety jasiu na ten iran poleci albo arik sam lub z dana,albo twoje
samolociki,ktorymi sie bawisz,my juz na pewno tam nie bedziemy wyzwalac obcych
ladow.
www.cnn.com/2005/US/09/10/bush.poll.ap/index.html
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Re: madra ameryka powoli sie budzi 10.09.05, 20:45
      Powod spadku popularnosci to cena ropy. It's economy stupid! jak mawial Billy
      C. Paradoksalne dla zatwardzialego nafciarza...

PF

• i-love-2-bike Re: madra ameryka powoli sie budzi 10.09.05, 20:49
        polski_francuz napisał:

> Powod spadku popularnosci to cena ropy. It's economy stupid! jak mawial Billy
        > C. Paradoksalne dla zatwardzialego nafciarza...
        >
        > PF
        >
        nie tylko pf. narod widzi,ze wodz ich co chwile oszukuje i jego rzad jest
        niekompetentny. pare sztancowych wystapien z glupimi dyrdymalami,nie przywroca
        ludziom zycia,nie zatrudnia ich do nowej pracy,nie poprawia statusu
        ekonomicznego bo z pustego sie w prozne nie przelewa za szybko. ostatnio pare
        gazet takich jak np.Wall Street zaczyna jawnie pokazywac nasze zbyt silne
        powiazania z malym azjatyckim panstwkiem,co powoduje niepokoj wsrod
        wybranych.powoli drazy sie kamien,ale ludzie sa bardzo niezadowoleni i zaczyna
        sie pokazywanie palcami na winych.
        • polski_francuz Re: madra ameryka powoli sie budzi 10.09.05, 21:03
          GW nie jest inteligentny ale jest sprytny. I ma juz druga kadencje wiec walczy
          o miejsce w historii. Na BW zmusil Izrael do wycofanie sie ze strefy Gazy. Irak
          jest problemem a dostal teraz drugi w N.O.

Ma pecha z jego punktu widzenia. Nie wiem co zrobi dalej ale juz szuka winnych
          bo wywalil szefa od katastrof naturalnych.

Jesli go byscie chcieli wywalic jak Nixona, to zostanie szefem wice, Dick
          Cheney, ktora jest zgrubsza jak GW tylko zdrowie ma slabsze.

Chyba zatem dokustykacie do konca z nim. Pytanie co po nim?

PF
          • j-k 2008 - Hillary - lub Condie... 10.09.05, 21:09
            trabie o tym od dwoch lat...

ale niech Helka sie o to klopocze...

to dopiero bedzie damski boks...
            • i-love-2-bike Re: 2008 - Hillary - lub Condie... 10.09.05, 21:23
              j-k napisał:

> trabie o tym od dwoch lat...
              >
              > ale niech Helka sie o to klopocze...
              >
              > to dopiero bedzie damski boks...

jasiu,tys taki sam polityk jak ekonomista,chyba ta chemia jeszcze szla ci jako
              tako. condi nie bedzie kandydowac,ja mam racje,tak jak ja mialac co do
              iranu,podczas gdy ty spac z podniecenia nie mogles bawiac sie tymi zelaznymi
              ptaszkami. idz spac bo nudzisz bez sensu.
              • hansii Helka, dziecie, zawsze traktowalem Cie lagodnie 10.09.05, 21:26
                Jako folklor tego forum, ale wiesz, ze pojutrze stad znickam,
                to juz troche mniej...

Dziecie, amerykanska polityka idzie WBREW Twoim oczekiwaniom i to od czasu,
                gdy pojawilas sie na tym forum...

Okulary moze podac?
                • i-love-2-bike Re: Helka, dziecie, zawsze traktowalem Cie lagodn 10.09.05, 21:30
                  jasio ty pod kazdym nickiem piszesz te same bzdety,tobie nie okulary,ale
                  buteleczke z mleczkiem nalezaloby podac. spytaj jabeza czy pobawi sie z toba,on
                  ma problem ze zrozumieniem znaczenia niektorych slow.
                  • j-k Helka, Ty zawsze piszesz te same bzdety 10.09.05, 21:34
                    i-love-2-bike napisała:

> jasio ty pod kazdym nickiem piszesz te same bzdety,tobie nie okulary,ale

te same bzdety bez politycznego znaczenia , nadajace sie jedynie na forum
                    towarzyskie.
                    A ogolnie przeciez wiesz, ze mnie to nie martwi, gdyz nie jestes pro-islamska...

I w przeciwienstwie do niemoty ,Jennifer, rozumiesz, ze za Kerryego byloby
                    tak samo, prawda?
                    • i-love-2-bike Re: Helka, Ty zawsze piszesz te same bzdety 10.09.05, 21:38
                      j-k napisał:

> i-love-2-bike napisała:
                      >
                      > > jasio ty pod kazdym nickiem piszesz te same bzdety,tobie nie okulary,ale
                      >
                      >
                      > te same bzdety bez politycznego znaczenia , nadajace sie jedynie na forum
                      > towarzyskie.
                      > A ogolnie przeciez wiesz, ze mnie to nie martwi, gdyz nie jestes pro-islamska..
                      > .
                      >
                      > I w przeciwienstwie do niemoty ,Jennifer, rozumiesz, ze za Kerryego byloby
                      > tak samo, prawda?

jasiu ja tobie mowie jak kazdemu meskiemu niedojdzie:jesli pisze bzdety i nie
                      jestem wystarczajaco inteligentna dla was,meskich samcow to nie rozmawiajacie ze
                      mna bo sami staczacie sie na inelektualne dno,a jesli juz mowicie ze mna to
                      uzywajcie innej formy,gdyz mnie taka nie odpowiadam.
                      • j-k Hecia, nie dokuczaj sobie... 10.09.05, 21:41
                        To ze nie masz najmniejszego pojecia o polityce, nie zmienia faktu,
                        ze...
                        jestes urocza, czarujaca kobieta...

i zawsze dawalem temu wyraz...
                        nie przejmuj sie...
                        od poniedzialku mnie juz tu nie bedzie...
                        jeden klopot bedziesz miala z glowy.
                        • i-love-2-bike Re: Hecia, nie dokuczaj sobie... 10.09.05, 21:45
                          j-k napisał:

> To ze nie masz najmniejszego pojecia o polityce, nie zmienia faktu,
                          > ze...
                          > jestes urocza, czarujaca kobieta...
                          >
                          > i zawsze dawalem temu wyraz...
                          > nie przejmuj sie...
                          > od poniedzialku mnie juz tu nie bedzie...
                          > jeden klopot bedziesz miala z glowy.

jasiu na polityce zna sie kazdy,nawet ten z down syndromem,dlatego na te studia
                          ida ci najglupsi,bo w koncu nietrudno je skonczyc. a jesli chodzi o ciebie jasiu
                          to czy jestes czy cie nie ma to nie moj problem,ja z toba problemow nie mam bo i
                          w czym ty mi wadzisz,przeciez nie madroscia.
                          • j-k wiedzialem, Helcia, ze cierpisz... 10.09.05, 21:49
                            chociaz wiem, ze rzecz jasna nie z mojego powodu...
                            powiedz mi co Cie boli, drogie moje dziewcze?
                            Irak
                            Bush
                            podatki
                            maz?

widzisz, lista moze byc dluga

si, or no - mi buena pequena amorosa?
                            • i-love-2-bike Re: wiedzialem, Helcia, ze cierpisz... 10.09.05, 21:52
                              j-k napisał:

> chociaz wiem, ze rzecz jasna nie z mojego powodu...
                              > powiedz mi co Cie boli, drogie moje dziewcze?
                              > Irak
                              > Bush
                              > podatki
                              > maz?
                              >
                              >
                              > widzisz, lista moze byc dluga
                              >
                              > si, or no - mi buena pequena amorosa?

brak czerwonego wina mnie boli,ale wlasnie ide go kupic. a wiec adios muchachos.
                              • j-k Adios, pequena... 10.09.05, 21:57
                                A poniewaz, jak Ci pisalem, od poniedzialku mnie juz na tych forach
                                nie bedzie
                                masz cos - na buenas tardes...:)
                                (moje tlumaczenie hiszpanskiej poezji)
                                bye.
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=343&w=28640923
                                • i-love-china A dlaczego doktorka nie bedzie?????????? 10.09.05, 21:58
                                  Jezeli mozna wiedziec oczywiscie......
                                  • j-k dlatego: 10.09.05, 22:01
                                    doprowadzilem do upadlosci 2 firmy.
                                    aktualnie szykuje sie do podobnego czynu wobec pewnej Unijnej Instytucji
                                    w Grand Duche du L...
                                • i-love-2-bike Re: Adios, pequena... 10.09.05, 22:03
                                  j-k napisał:

> A poniewaz, jak Ci pisalem, od poniedzialku mnie juz na tych forach
                                  > nie bedzie
                                  > masz cos - na buenas tardes...:)
                                  > (moje tlumaczenie hiszpanskiej poezji)
                                  > bye.
                                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=343&w=28640923

no wiesz jasiu nie wiedzialam,zes ty taki romantyczny, powinienes czesciej
                                  cytowac te pozeje bo to rzeczywiscie ladnie brzmi,cos jak dawne "o tresci
                                  gorejacej" juliana tuwima. no to jasiu trzymaj sie.
                      • leaky_cauldron Re: Helka, Ty zawsze piszesz te same bzdety 19.09.05, 19:49
                        i-love-2-bike napisała:

> ....dla was,meskich samcow.... :-))))

Pomyślałam sobie zaraz o "żeńskich samcach". I uświadomiłam sobie, że to koncept
                        wcale nie nowy. Juz starożytni Rzymianie mówili "hic mulier", co w zasadzie na
                        to samo wychodzi.

• i-love-2-bike Re: Helka, Ty zawsze piszesz te same bzdety 19.09.05, 20:09
                          leaky_cauldron napisał:

>
                          >
                          > > ....dla was,meskich samcow.... :-))))
                          >
                          > Pomyślałam sobie zaraz o "żeńskich samcach". I uświadomiłam sobie, że to koncep
                          > t
                          > wcale nie nowy. Juz starożytni Rzymianie mówili "hic mulier", co w zasadzie na
                          > to samo wychodzi.
                          >
                          >

leaky ty jakos damulke przypominasz i tymi samymi sprawami sie interesujesz. wy
                          sie chyba damy nie odczepiacie od tematow mesko-damskich,co wy dziewczynki
                          glodne jakies?
                  • goldbaum jasiu=hansii 19.09.05, 20:12
                    i-love-2-bike napisała:

> jasio ty pod kazdym nickiem piszesz te same bzdety,tobie nie okulary,ale
                    > buteleczke z mleczkiem nalezaloby podac.

1410 postow jasia jako hansii w tym roku..... glownie towarzyskich. Wlosow na
                    klacie nie ma ale miec by chcial :-)
                    • krystian71 Re: jasiu=hansii 19.09.05, 20:14
                      niestety, jas nie doczekal
                      I narazie nie przeczyta:(
                      • goldbaum jasiu=hansii wlazl znow pod swoj kamien 19.09.05, 20:27
                        po tym jak zoutowal sie jako hansii

Hansii to chyba po niemiecku jasiu :-)
                        • i-love-2-bike Re: jasiu=hansii wlazl znow pod swoj kamien 19.09.05, 20:29
                          goldbaum napisał:

> po tym jak zoutowal sie jako hansii
                          >
                          > Hansii to chyba po niemiecku jasiu :-)

jasia promowali z sali dolnej wszedl na gorna i tam juz niebo sobie
                          oglada,dlatego do nas nie moze pisac:))
                          • goldbaum Re: jasiu=hansii wlazl znow pod swoj kamien 19.09.05, 20:37
                            i-love-2-bike napisała:

> jasia promowali z sali dolnej wszedl na gorna

nie "wszedl"..... wwieziono go.

> i tam juz niebo sobie oglada,

Czy po operacji prostaty nie trzeba przypadkiem lezec z pupa do gory?
                            Wtedy chyba.... nici z ogladania nieba?

• i-love-2-bike Re: jasiu=hansii 19.09.05, 20:15
                      goldbaum napisał:

>
                      > > jasio ty pod kazdym nickiem piszesz te same bzdety,tobie nie okulary,ale
                      > > buteleczke z mleczkiem nalezaloby podac.
                      >
                      > 1410 postow jasia jako hansii w tym roku..... glownie towarzyskich. Wlosow na
                      > klacie nie ma ale miec by chcial :-)

goldi,ty bijesz nieobecnego,a tam gdzies w przestrzeni wielkiej jasio nam plasa:))
                      • goldbaum Re: jasiu=hansii 19.09.05, 20:28
                        i-love-2-bike napisała:

> goldi,ty bijesz nieobecnego,a tam gdzies w przestrzeni wielkiej jasio nam plasa
                        > :))

plasa... z klata swoja niezarosnieta. A tak by chcial!!!
                        • i-love-2-bike Re: jasiu=hansii 19.09.05, 20:30
                          goldbaum napisał:

>
                          > > goldi,ty bijesz nieobecnego,a tam gdzies w przestrzeni wielkiej jasio nam
                          > plasa
                          > > :))
                          >
                          > plasa... z klata swoja niezarosnieta. A tak by chcial!!!

goldek ale sie usmialam,ty to masz jednak pomysly, a jasia walisz jak
                          najgorszego rywala, zazdrosniku jeden. chcialabym zobaczyc zdjecie jasia,to musi
                          byc cudaczek:))
                          • goldbaum Re: jasiu=hansii 19.09.05, 20:40
                            i-love-2-bike napisała:

> goldek ale sie usmialam,ty to masz jednak pomysly,

to nie moje pomysly! Sam napisal, ze nie ma wlosow na klacie ale chcialby miec.

> a jasia walisz jak najgorszego rywala,

eeee tam zaraz "rywala" o co? O te wlosy, ktorych nie ma? No cos ty...?

> chcialabym zobaczyc zdjecie jasia,to musi byc cudaczek:))

To jest cudaczek ponad wszelka watpliowsc. Ktos, kto normalnie wyglada nie
                            pisalby takich rzeczy jak on.
          • i-love-2-bike Re: madra ameryka powoli sie budzi 10.09.05, 21:13
            polski_francuz napisał:

> GW nie jest inteligentny ale jest sprytny. I ma juz druga kadencje wiec walczy
            > o miejsce w historii. Na BW zmusil Izrael do wycofanie sie ze strefy Gazy. Irak
            >
            > jest problemem a dostal teraz drugi w N.O.
            >
            > Ma pecha z jego punktu widzenia. Nie wiem co zrobi dalej ale juz szuka winnych
            > bo wywalil szefa od katastrof naturalnych.
            >
            > Jesli go byscie chcieli wywalic jak Nixona, to zostanie szefem wice, Dick
            > Cheney, ktora jest zgrubsza jak GW tylko zdrowie ma slabsze.
            >
            > Chyba zatem dokustykacie do konca z nim. Pytanie co po nim?
            >
            >
            > PF

GW jest przede wszytskim maniacko uparty,prymitywnie pewny siebie i slepo
            poddany corporate america i innym wplywowym,ktorych on sam wspiera a w zamian
            dostaje lakocie. to dziala dopoki main street nie dostanie w kosc,wtedy nic sie
            nie liczy tylko chec wywalenia dziada i jego totumfackich na zbity pysk. w koncu
            dla kazdego madrego takie a nie inne posuniecia maja takie a nie inne
            reperkusje,a wiec mozna przewidziec co sie stanie gdy. na wojne w iraku zostal
            podpuszczony wiadomo przez kogo i od tego wszystko sie zaczelo.
      • krystian71 do PF 10.09.05, 22:15
        ja mysle, ze Luizjana to ta kropla co przelala kielich.Ceny ropy to Irak +LO,
        ich pochodna.
        A po Luizjanie okazalo sie,ze Amerykanie wcale nie zyja w tak bezpiecznym kraju
        jak im wmawiano.Ze WTC to bylo wszystko co najgorsze co ich moglo spotkac, a
        teraz sa zwarci i gotowi.
        Ani tak bogatym, skoro zabraklo kasy na zabezpieczenie przed nieuchronna
        katastrofa.
        • polski_francuz Do Krzysia 10.09.05, 22:23
          tak pewnie jest jak piszesz. Dlatego pisze, ze GW ma pecha. A pech lub
          szczescie to w polityce wazna sprawa (gdzies taki watek p/t "baraka" zalozylem,
          baraka to w slangu francusko-arabskim znaczy szczescie wlasnie).

Kasy to im chyba nie braknie to nie Polska. Raczej organizacja jest
          zdecentralizowana bo oni lubia wolnosc i nie lubia rzadu centralnego. I padlo w
          NO na slaba lokalna wladze.

Dwie uwagi, skoro cie mam na laczach. Dottore dorzucil pozadane 3 grosze na
          twoim wczorajszym watku.

A drugie powiedz cos o Czerwonych Gitarach z Gdanska znales ich? slyszales co u
          nich? Kossela jeszcze zyje? a Krajewski?

PF
          • krystian71 Re: Do Krzysia 10.09.05, 23:05
            masz racje , ze mu ( GWB) szczescia brakuje, a to najwazniejsze.
            Jak mowil Stasio Tym, nie zdrowia i pieniedzy , ale szczescia wszystkim trzeba
            zyczyc.
            Ci na Titanicu mieli zdrowie i pieniadze, ale szczescia toim zabraklo:)))
            Ales mnie zastrelil, chyba wszyscy zyja , oczywiscie oprocz Krzysia klenczona.
            Chodziles do Non Stopu?
            • polski_francuz Re: Do Krzysia 10.09.05, 23:10
              Nie znam klubow u was w Gdansku. Raz bylem tylko dluzej u was jak robilem
              sternika jachtowego w takim malym porcie na plw helskim (od strony zatoki) w
              1978 roku. I pamietam tylko jak haftowalem przez relingi na jachcie.

Ale sternika zrobilem.

PF
              • krystian71 Re: Do Krzysia 10.09.05, 23:21
                jakich klubow? to nie zaden klub a instytucja i legenda.
                Jedyny taki w polsce i pierwszy.
                Duzy namiot w Sopocie na wyscigach, gdzie pierwszy big-bit grali.Mnie nie
                wpuszczali, bo szczeniak bylem , moglem sobie przez plot posluchac.Ale
                dziewczyny, jak sie grubo umalowaly i natapirowaly koka , to weszly
                Piosenki jednak mieli piekne,pamietam chyba wszystkie,
    • explicit Re: madra ameryka powoli sie budzi 10.09.05, 21:11
      Where's our hero anyway ,...

uklony
      • i-love-2-bike Re: madra ameryka powoli sie budzi 10.09.05, 21:14
        explicit napisał:

> Where's our hero anyway ,...
        >
        > uklony

przytula czarnych,tak aby reporterzy mu dobre zdjecia robili. teraz trzeba
        troszke rzeczy na pr zrobic,aby znowu paru idiotow cos kupilo.
        • jabez Re: madra ameryka powoli sie budzi 10.09.05, 21:21
          i-love-2-bike napisała:

> explicit napisał:
          >
          > > Where's our hero anyway ,...
          > >
          > > uklony
          >
          > przytula czarnych,tak aby reporterzy mu dobre zdjecia robili. teraz trzeba
          > troszke rzeczy na pr zrobic,aby znowu paru idiotow cos kupilo.

Tak robia wszyscy politycy !
          To nie jest nic odkrywczego , popatrz na ewrope !
          Ten s.f jest jeszcze gorszy niz u was w USA !

• i-love-2-bike Re: madra ameryka powoli sie budzi 10.09.05, 21:24
            jabez napisał:

>
            > Tak robia wszyscy politycy !
            > To nie jest nic odkrywczego , popatrz na ewrope !
            > Ten s.f jest jeszcze gorszy niz u was w USA !

ciekawe jazbez,ze ty lubisz te porownanie do gorszych. czyzbys nigdy nie mial na
            tyle ambicji zeby byc lepszy od kogos,czy od razu rzucales recznik bez walki.
            to,ze ktos jest zly i kuleje to nie powod,zeby wlasnie taka wspaniala demokracja
            jak USA miala go kopiowac?
            >
            • jabez Re: madra ameryka powoli sie budzi 10.09.05, 22:00
              i-love-2-bike napisała:

> jabez napisał:
              >
              > >
              > > Tak robia wszyscy politycy !
              > > To nie jest nic odkrywczego , popatrz na ewrope !
              > > Ten s.f jest jeszcze gorszy niz u was w USA !
              >
              > ciekawe jazbez,ze ty lubisz te porownanie do gorszych. czyzbys nigdy nie mial
              n
              > a
              > tyle ambicji zeby byc lepszy od kogos,czy od razu rzucales recznik bez walki.
              > to,ze ktos jest zly i kuleje to nie powod,zeby wlasnie taka wspaniala
              demokracj
              > a
              > jak USA miala go kopiowac?

Oj, nie ma lepszych ani gorszych !
              Sa na nieszczescie , albo dobrzy albo zli .
              A interpretuj sobie jak chcesz !
        • explicit Re: madra ameryka powoli sie budzi 10.09.05, 21:23
          I mean felusiak :)))

uklony
    • sempiasty dlaczego amerykanie tolerują u siebie cieci 10.09.05, 22:10
      którzy na nich plują?
      taka niesławna rowerzystka
      siedzi tam nielegalnie
      wyłudza zasiłki
      i jeszcze ma czelność autorytatywnie
      łajać Busha

to nie twój kraj i nie twój prezydent babo!
      • i-love-2-bike Re: dlaczego amerykanie tolerują u siebie cieci 10.09.05, 22:13
        sempiasty napisał:

>
        > to nie twój kraj i nie twój prezydent babo!

powiedz felczer ile ludzi wyslales dzisisiaj na lono abrahama,to starch miec
        takiego cudaka jak ty za lekarza. ten poziom medycyny w polsce kuleje nie bez
        powodu.ty chyba nawet rany nie opatrzysz porzadnie bo od razu opr leci na
        pacjenta,ze sie uszkodzil niepotrzebnie i robote ci tylko dal.
        • sempiasty bełkoczesz bo nie potrafisz pisać poprawnie 10.09.05, 22:15
          w naszym języku polskim
          • i-love-2-bike Re: bełkoczesz bo nie potrafisz pisać poprawnie 10.09.05, 22:16
            sempiasty napisał:

> w naszym języku polskim

o a ty w jakim zargonie nadajesz kicius? moze sie zajmiesz kim innym
            felczerku,bo jakis spiety i mizernie zalosny dzisisaj jestes.
            • i-love-china Kogut z Chin pozdrawia............ 10.09.05, 22:17
              i-love-china vel Kogut z Chin vel szpieg vel czerwony pajac vel sprzatacz w
              ambasadzie Chin.....

Cieszcie zyciem poki mozecie :D :D :D :D
              • i-love-2-bike Re: Kogut z Chin pozdrawia............ 10.09.05, 22:19
                i-love-china napisał:

> i-love-china vel Kogut z Chin vel szpieg vel czerwony pajac vel sprzatacz w
                > ambasadzie Chin.....
                >
                >
                > Cieszcie zyciem poki mozecie :D :D :D :D

robie to co dzien,wierz mi nie marnuje niczego na tym lez padole,tylko na tym
                forum,ale mam slabosc do przyglupow i jezyka polskiego:))
                • i-love-china Chodzi o to ze swiat zmierza ku czemus.......... 10.09.05, 22:23
                  Mam dziwne przeczucie ze cos waznego sie niedlugo wydarzy, nie wiem co ale mam
                  takie przeczucie......
                  • i-love-2-bike Re: Chodzi o to ze swiat zmierza ku czemus....... 10.09.05, 22:24
                    i-love-china napisał:

> Mam dziwne przeczucie ze cos waznego sie niedlugo wydarzy, nie wiem co ale mam
                    > takie przeczucie......

6 miliardow ludzi robi swoje,co chwile cos sie dzieje wiec nic nadzwyczajnego
                    nie zdarzy sie globalnie,tylko co chwile lokalnie.
                    • i-love-china Wlasnie chodzi o to ze cos globalnego............. 10.09.05, 22:25
                      Od pewnego czasu mam takie dziwne przeczucie ze zdarzy sie cos co odmieni
                      swiat........na dobre......
                      • i-love-2-bike Re: Wlasnie chodzi o to ze cos globalnego........ 10.09.05, 22:26
                        i-love-china napisał:

> Od pewnego czasu mam takie dziwne przeczucie ze zdarzy sie cos co odmieni
                        > swiat........na dobre......

chiny padna:))
                        • i-love-china Raczej jakies wydarzenie cywilizacyjne........ 10.09.05, 22:27
                          A moze po prostu szajba mi odbija.........

W kazdym razie zobaczymy......
    • zbik powoli sie budzi ale twoj mozg sie nie budzi kiblo 10.09.05, 22:25
      kiblowy zarzuca nas tu swoimi problemami ..
      kogo one obchodza ?
      love to jeb..c mozgi.
      • gocanowo nawet, zbiku, gdybys kupke zrobil, nie 10.09.05, 22:29
        zmienisz faktow, a te mowia przeciw tobie i innym lizodupcom. Nawet powell sie
        wstydzi, ze sie tak dal sprostytulowac.
        Ale najwazniejsze, ze wojna w iraku wygrana, tak przynajmniej twierdzi wielki
        mistrz busio bus bosiowski.
        • zbik Re: nawet, zbiku, gdybys kupke zrobil, nie 10.09.05, 22:30
          masz obsesje na tle kupek kiblowy , zmien prace czyscicielu
          amerykanskich wychodkow
          • neceser Re: nawet, zbiku, gdybys kupke zrobil, nie 10.09.05, 22:51
            to polska specialite de le maison, polaczku. przyszlosc dla twoich dzieci tez.
            pokolenia na tym sie wychowaly patriotow antysemickich.
        • sempiasty a co wam w Pacanowie do polityki Busha? 10.09.05, 22:49
          martw się raczej o swojego sołtysa
          bo to twoój poziom
          i twoja sprawa
          • gocanowo sempiasty wyznacza droge! Ipsacja wysusza 10.09.05, 23:15
            ci mozg, stad taki metlik w glowce i emocjonalna zaleznosc od silnego psychopaty
            busia busiewicza.
          • zbik Re: a co wam w jackowie do polityki Busha? 10.09.05, 23:26
            jackowo glos zabiera , a ciemne takie .
            Na servisie zasuwa ,a na forum madrzy sie zeby kompeksy odreagowac.
    • abe_ltd Re: madra ameryka powoli sie budzi 10.09.05, 23:28
      Teraz to juz nawet electric shock ameryce nie pomoze. Budzic to sie powinniscie
      byli w czasie wyborow rok temu.
      Teraz to musztarda po obiedzie. Przyjdzie do nastepnych wyborow znowu wam dadza
      Republikanie pare pigulek nasennych w rodzaju kreacji paru nowych stanowisk
      pracy i zagrozenia ze strony Marsjan, i znowu pojdziecie spac na nastepne 4
      lata. Wam to juz teraz tylko pomoze zupelna, od podstaw transformacja moralno-
      polityczna. A to wam nie grozi bo ani srodkow ani ochoty na to nie macie. Caly
      ten wasz narod jest in denial.
      Jeszcze nie slyszy sie silnych glosow nawolujacych do reformy kraju. Moze
      szczeznie ten moloch zla bez najmniejszej proby naprawy z waszej strony.
      Spoleczenstwa stripped of responsibility and understanding of common good, are
      dead already.
      Rachela, ty i tobie paru podobnych Noahow mozecie przybywac do NZ. U nas
      potrzeba inteligentnych, odpowiedzialnych ludzi mowiacych po angielsku
      • i-love-2-bike Re: madra ameryka powoli sie budzi 11.09.05, 02:21
        abe_ltd napisała:

> Teraz to juz nawet electric shock ameryce nie pomoze. Budzic to sie powinniscie
        >
        > byli w czasie wyborow rok temu.
        > Teraz to musztarda po obiedzie. Przyjdzie do nastepnych wyborow znowu wam dadza
        >
        > Republikanie pare pigulek nasennych w rodzaju kreacji paru nowych stanowisk
        > pracy i zagrozenia ze strony Marsjan, i znowu pojdziecie spac na nastepne 4
        > lata. Wam to juz teraz tylko pomoze zupelna, od podstaw transformacja moralno-
        > polityczna. A to wam nie grozi bo ani srodkow ani ochoty na to nie macie. Caly
        > ten wasz narod jest in denial.
        > Jeszcze nie slyszy sie silnych glosow nawolujacych do reformy kraju. Moze
        > szczeznie ten moloch zla bez najmniejszej proby naprawy z waszej strony.
        > Spoleczenstwa stripped of responsibility and understanding of common good, are
        > dead already.
        > Rachela, ty i tobie paru podobnych Noahow mozecie przybywac do NZ. U nas
        > potrzeba inteligentnych, odpowiedzialnych ludzi mowiacych po angielsku

nie masz racji abe,zmienic trzeba system,ktory jest rzadzony przez korupcje. ja
        mam tu swoje miejsce przynajmniej tymaczsowo i nie zamierzam stad wyjezdzac,bo
        mamy glupich liderow juz od jakiegos czasu. trzeba z tym walczyc i ja to robie,a
        jesli juz wyjade to do Polski,bo tam przynajmniej rozumiem te kulture.
        • zbalansowany Do postudiowania 19.09.05, 07:41
          www.whatreallyhappened.com/offtowar.html
          • i-love-2-bike Re: Do postudiowania 19.09.05, 18:35
            coraz wiecej artykulow nawet w takich pismach jak Wall Street Journal zaczyna
            pokazywac na zbytnie uzaleznienie ameryki od lobbystow pro-izraelskich.
        • kapitalizm Re: madra ameryka powoli sie budzi 19.09.05, 19:27
          i-love-2-bike napisała:

,a
          jesli juz wyjade to do Polski,bo tam przynajmniej rozumiem te kulture.

...wreszcie przyznanie, ze nie rozumiesz tutejszej kultury,

ale to widac po twoich postach.
          • i-love-2-bike Re: madra ameryka powoli sie budzi 19.09.05, 19:31
            kapitalizm napisał:

>
            >
            >
            > ,a
            > jesli juz wyjade to do Polski,bo tam przynajmniej rozumiem te kulture.
            >
            >
            > ...wreszcie przyznanie, ze nie rozumiesz tutejszej kultury,
            >
            > ale to widac po twoich postach.

no to ich nie czytaj.kazdy czyta tego kogo lubi,chce i rozumie,przymusu na forum
            jeszcze nie ma. po twoich postach widac napuszenie i chec dokopania tym,ktorzy
            tobie nie odpowiadaja z takich,czy innych wzgledow.
            • kapitalizm Re: madra ameryka powoli sie budzi 19.09.05, 20:20
              ...wcale nie,

ale zaskoczylo mnie takie przyznanie sie do nie znajomosci ameryk. kultury,

nic wiecej.
              • i-love-2-bike Re: madra ameryka powoli sie budzi 19.09.05, 20:28
                kapitalizm napisał:

> ...wcale nie,
                >
                > ale zaskoczylo mnie takie przyznanie sie do nie znajomosci ameryk. kultury,
                >
                > nic wiecej.

nieznajomosci ameryki,chyba zartujesz? czytaj uwazniej ,albo wyciagaj lepsze
                wnioski.
    • samsone Napewno i juz za trzy layata to znow 19.09.05, 09:18
      zobaczymy....W ostatnim roku calkiem swierza byla.
    • jorl Re: madra ameryka powoli sie budzi 19.09.05, 18:53
      -love-2-bike napisała:

> z buszowego amoku. juz tylko 39% stuknietych aprobuje naszego
      > geniusza,wiekszosc uwaza,ze nasz kraj idzie w zla strone. dobrze,ze tych
      > felusiakow ubywa,jak widac juz sporo patrzy ile ta benzynka na stacjach
      > kosztuje,jak potrafimy sobie radzic w sytuacjach katastrof i gdzie nasze
      > priorytety powinny sie znajdowac. brawa dla madrych,lepiej pozno niz wcale. no
      > niestety jasiu na ten iran poleci albo arik sam lub z dana,albo twoje
      > samolociki,ktorymi sie bawisz,my juz na pewno tam nie bedziemy wyzwalac obcych
      > ladow.
      > www.cnn.com/2005/US/09/10/bush.poll.ap/index.html

Gdyby Bush wojne w Iraqu latwo wygral to by sie wszyscy cieszyli. Ci "madrzy"
      Amerykanie tez.
      Jak sie w d.. dostaje, benzyna drozeje, to nagle sa madrzy.
      No i co, z ta madroscia. Wycofacie sie tak po prostu z Iraqu? Moze zaplacicie
      kontrybucje za zniszczenia tego kraju?
      No jak tam ci madrzy postapia?
      I moze ci madrzy zlikwiduja deficyt handlowy USA ktorym okradacie Swiat na
      teraz 800 mild $ i oddacie skumulowyny przez ostatnie 15 lat deficyt handlowy
      ktory jest ze 4000 mild$?

Pozdrowienia
      • i-love-2-bike Re: madra ameryka powoli sie budzi 19.09.05, 18:58
        jorl napisał:

>
        > > www.cnn.com/2005/US/09/10/bush.poll.ap/index.html
        >
        > Gdyby Bush wojne w Iraqu latwo wygral to by sie wszyscy cieszyli. Ci "madrzy"
        > Amerykanie tez.
        > Jak sie w d.. dostaje, benzyna drozeje, to nagle sa madrzy.
        > No i co, z ta madroscia. Wycofacie sie tak po prostu z Iraqu? Moze zaplacicie
        > kontrybucje za zniszczenia tego kraju?
        > No jak tam ci madrzy postapia?
        > I moze ci madrzy zlikwiduja deficyt handlowy USA ktorym okradacie Swiat na
        > teraz 800 mild $ i oddacie skumulowyny przez ostatnie 15 lat deficyt handlowy
        > ktory jest ze 4000 mild$?
        >
        > Pozdrowienia

gdyby ta wojna byla sluszna to wtedy wiecej ludzi by ja popieralo,ale nie tylko
        byla to jawna agresja przeciwko suwerennemu panstwu to jeszcze taktyka wojenna
        jest zupelnie zla i nieskuteczna. teraz juz nawet buszysci przewiduja krwawa
        wojne cywilna pod koniec tego roku. jak widac opozycja dosc skutecznie wzrasta,a
        na pacyfikacje kraju z wymordowaniem i wyburzeniem polowy iraku nie mamy
        ochoty,pieniedzy i poparcia spoleczenstwa amerykanskiego,wiec busz tego nie
        zrobi,ale byloby to jedyne skuteczne wygranie wojny.
        • jorl Re: madra ameryka powoli sie budzi 19.09.05, 19:25
          i-love-2-bike napisała:

> gdyby ta wojna byla sluszna to wtedy wiecej ludzi by ja popieralo,ale nie
          tylko
          > byla to jawna agresja przeciwko suwerennemu panstwu to jeszcze taktyka wojenna
          > jest zupelnie zla i nieskuteczna. teraz juz nawet buszysci przewiduja krwawa
          > wojne cywilna pod koniec tego roku. jak widac opozycja dosc skutecznie
          wzrasta,
          > a
          > na pacyfikacje kraju z wymordowaniem i wyburzeniem polowy iraku nie mamy
          > ochoty,pieniedzy i poparcia spoleczenstwa amerykanskiego,wiec busz tego nie
          > zrobi,ale byloby to jedyne skuteczne wygranie wojny.

Nie,ludzie by popierali wojne jakby byla wygrana i dawala lupy. A nie lubia jak
          jest jak kazdy widzi.

Kto wie czy nie uzyjecie bronii atomowej. Wtedy tez wygracie. Ale bedziecie
          wtedy pariasami Swiata.

A kiedy przestana madrzy Amis okradac Swiat deficytem handlowym? Bo to robicie,
          fakt narastajaco, od 15 lat. Rowno wszyscy, madrzy i Bush.
          Ty tez z tego zyjesz droga love..
          W narastajacej mierze.
          Ale to tak jak z tym co zyje na socjalu. I dostaje za darmo. Nastepuja zmiany.
          W tym przypadku w budowie spoleczenstwa.

Pozdrowienia

• i-love-2-bike Re: madra ameryka powoli sie budzi 19.09.05, 19:28
            jorl napisał:

>
            > Ty tez z tego zyjesz droga love..
            > W narastajacej mierze.
            > Ale to tak jak z tym co zyje na socjalu. I dostaje za darmo. Nastepuja zmiany.
            > W tym przypadku w budowie spoleczenstwa.
            >
            > Pozdrowienia

no wiesz na pewne rzeczy nie masz wplywu,chociaz sie z nimi nie zgadzasz:))
            >
    • kapitalizm Re: madra ameryka powoli sie budzi 19.09.05, 19:14
      ...problem w tym, ze Demokraci sa jeszcze wiekszymi socjalistami i wydaja
      wiecej pieniedzy niz Republikanie,

Bush przejdzie do historiijako najwiekszy spender, szczegolnie w dziedzinie
      socjalnej.

czytaj:

moonbatcentral.com/wordpress/?p=1076
      • i-love-2-bike Re: madra ameryka powoli sie budzi 19.09.05, 19:16
        kapitalizm napisał:

> ...problem w tym, ze Demokraci sa jeszcze wiekszymi socjalistami i wydaja
        > wiecej pieniedzy niz Republikanie,
        >
        > Bush przejdzie do historiijako najwiekszy spender, szczegolnie w dziedzinie
        > socjalnej.
        >
        > czytaj:
        >
        >
        > moonbatcentral.com/wordpress/?p=1076

no wiesz w niektorych aspektach te dwie partie sie niczym od siebie nie
        roznia,ale fakt jest faktem,ze to wlasnie republikanie rozbuchali bezsensownie
        te administracje,ktora jak widac kuleje przy najmniejszym problemie.
        • kapitalizm Re: madra ameryka powoli sie budzi 19.09.05, 19:30
          ze to wlasnie republikanie rozbuchali bezsensownie
          te administracje,ktora jak widac kuleje przy najmniejszym problemie.
          • icek-ajzensztajn Re: madra ameryka powoli sie budzi 19.09.05, 19:38
            cholera, czy tej Hameryce nie ma juz prawdziwych kapitalistow? :)

jak sobie teraz porownuje cyferki z okresu rzadow Clintona i Busha to wychodzi
            ze ten pierwszy byl od drugiego daleko na prawo! :))
    • leaky_cauldron Hillary 2008? To byłby dla Partii Demokratycznej 19.09.05, 19:41
      "Kiss of Death". Niech Pan Bóg broni!!! (mówie to jako osoba, która zawsze na
      Demokratów głosowała).

• krystian71 Re: Hillary 2008? To byłby dla Partii Demokratycz 19.09.05, 20:18
        a co masz przeciw niej?
        Ja tylko jakis nieudany probram ubezpieczeniowy pamietam.
        Chyba nie sadzisz , ze z powodu Moniki L. obetnie dotacje dla Israela:)))
        • i-love-2-bike Re: Hillary 2008? To byłby dla Partii Demokratycz 19.09.05, 20:19
          krystian71 napisała:

> a co masz przeciw niej?
          > Ja tylko jakis nieudany probram ubezpieczeniowy pamietam.
          > Chyba nie sadzisz , ze z powodu Moniki L. obetnie dotacje dla Israela:)))

hilarcia to cos jak nasza dancia,ale szans nie ma najmniejszych na
          wygrana,chociaz jest bardzo promowana przez demokratow.
          • krystian71 Re: Hillary 2008? To byłby dla Partii Demokratycz 19.09.05, 20:35
            to znaczy co,bo dancia to taka duza pierzyna, przyjemna w boksowaniu i latwo ja
            trafic a nie boli :)
          • krystian71 I wiesz co jeszcze? 19.09.05, 20:40
            Ta Hilaria musiala miec ciezkie dziecinstwo, najwyrazniej rodzice jej nie
            znosili.
            Ludzie sa dziwni.
            Pierw daja corce takie imie, a potem dziwia sie ,ze na starosc laduja w
            przytulku :)
            • i-love-2-bike okrutnicy 19.09.05, 20:43
              z was straszni,ani jasia ,ani hilarci nie lubicie. fe rasisci. ale okreslenia
              macie dosadne,to tylko polak jest w stanie wymyslec:))
              • polski_francuz Rachel, look into mailing box n/t 19.09.05, 20:58
                • krystian71 Re: Rachel, look into mailing box n/t 19.09.05, 21:04
                  naoisz mi to samo,bo ja tez czegos nie rozumiem :))))
    • i-love-china Znaczy wolicie styl zycia saudyjski???????? 19.09.05, 21:03
      I chodzic w burkach?????

Nie lubie Busha, ale trzeba mu przyznac, ze radykalnych islamistow trzyma
      krotko za pysk.......
      • krystian71 Re: Znaczy wolicie styl zycia saudyjski???????? 19.09.05, 21:08
        Gdybym byl kobieta,to na pewno optowal bym za saudyjskim stylem.
        Bo po pierwsze,tam ksiazat jak psow i zawsze na swojego z bajki latwiej trafic.
        Po drugie, kobiety tam nie moga prowadzic samochodow,a z tego wynika,ze kazda
        musi miec swojego szofera.
        A mi sie marzy aby juz przestac za szofera robic.
        Po trzecie spadaj, skoro tylko jeden wniosek potrafiles z calefgo watku wysnuc,
        ze kto krytykuje Busza,
        temu sie pod burka rusza
        • i-love-china HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA 19.09.05, 21:10
          Swojego kierowca Saudyjki maja.......brutalnego mezulka ktory oklada je
          piesciami za cokolwiek niezgodnego z jego widzimisie....

Dla mnie damscy bokserzy to smieci najgorszego rodzaju, ktorzy nie maja prawa
          do zycia.......
          • krystian71 Re: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA 19.09.05, 21:14
            a takich w zadnym klimacie nie brakuje
            PS.mysle,ze juz wyczerpalismy temat
    • i-love-2-bike do PF i krystiana 19.09.05, 21:14
      odpowiem wam pozniej,bo musze leciec,ale chyba jedno jest jasne. NIE KARMCIE
      TROLLI,jak rowniez uwazajcie na tzw.falszywych przyjaciol,ktorzy was za jezyki
      ciagna,wiadomo po co. zwykle normalni ludzie tutaj nie dopytuja sie o prywatne
      rzeczy,bo im to wisi a jak ktos ciagle probuje od was czegos sie dowiedziec, to
      zmusza do myslenia. a co do pewnych nickow jak arap, to chyba sprawa ewidentna
      kim jest ten ciec,wiec dlatego PF radze ci poczytac pare jego wpisow i jesli w
      dalszym ciagu nie widzisz kim ten smiec jest to "be my guest".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka