Dodaj do ulubionych

Wojo, nie unikaj moich pytań!!!!!!!!

IP: *.chello.pl 22.09.01, 15:26
Propaganda? Co ty wiesz o propagandzie? A, zapomniałem. Wiesz najwięcej.
Sam ją szerzysz.

Czyżbyś uważał, że oblegi i oszczerstwa w moją stronę to argumenty? Muszę cię
zmartwić.

Po pierwsze obrażaniem mnie nic nie zyskasz. Czy to dotrze kiedy do twego
mózgu? Proaam twierdzi że tak. Daj mi więc dowód.
Po drugie NIGDY nie usprawiedliwiłem terroru, jestes wiec kłamcą!
Po trzecie nie jestem zwolennikiem terroru - kolejna brednia.
Po czwarte nigdy nie napisałem, że winni są przecietni amerykaniwe, a jedynie
polityka zagraniczna rzadu USA!
Po piąte w jaki sposob ty czcisz ofiary tej tragedii? ODPOWIEDZ w jaki sposob?
Po szoste nie ma u nas demokracji. I dobrze, bo gdyby byla to tacy ludzie
otwarcie agitowaliby nienawisc i wojne!
Po siodme to kultura arabska (!) ciagnela WAS do konca sredniowiecza. Gdyby nie
nasza matematyka, astrologia, liczby ARABSKIE, geometria, podstawy fizyki
<przyklady mozna mnozyc> to WY bylibyscie na poziomie sredniowiecznego palenia
czarownic. Chodz widze, ze ty ciagle jestes.
Po ósme pragnę ci powiedzieć: TAK jakis arab nobla dostal! Jassir Arafat. W
dziedzinie pokoju.
Po dziewiąte ty mówisz o gazach bojowych u arabów? A czy Izrael ma gazy bojowe
i czy je stosuje?
Po dziesiąte jesteś zwolennikiem wymordowania arabów? Więc jesteś taki sam, a
nawet gorszy od terrorystów.

WOJO ciągle czekam na odpowiedzi z poprzedniego postu!!!! Nie uchylaj się od
nich, jeśli sa dla ciebie za trudne - po prostu powiedz to.

Bez pzdr.
Habib
Obserwuj wątek
    • Gość: besciak wojo nie zwracaj uwagi na arabska propagande IP: *.ip-pluggen.com 22.09.01, 16:01
      Nastepna propaganda arabska.

Panie Arab, was na swiecie nie bylo przez 1.000 lat a matematyka, geometria juz
      istanialy, Panie Arab.

Matematyka, pierwotnie, w starożytności, nauka o liczbach (arytmetyka) i
      figurach geometrycznych (geometria), która rozwinęła się na gruncie filozofii
      na przełomie V i IV w. p.n.e. dzięki tzw. "matematykom" w szkole "młodych
      pitagorejczyków", do których należeli m.in.: Archytas z Tarentu, Eudoksos z
      Knidos, Eurytas. W ruchu tym uczestniczyli także Anaksagoras, Demokryt, a potem
      Platon i Arystoteles. Obecnie ogół teorii dedukcyjnych dotyczących
      abstrakcyjnych obiektów.

Geometria, powstały jeszcze w starożytności dział matematyki, silnie rozwinięty
      w XIX i XX w., zajmujący się własnościami przestrzeni (płaszczyzn) i obiektów w
      niej zawartych.

Podwaliny geometrii dali Tales z Miletu, Euklides, oraz Archimedes. Metody
      analizy matematycznej wprowadził do geometrii R. Descartes, zapoczątkowując
      rozwój geometrii analitycznej. W XVIII w. zostały wprowadzone do geometrii
      elementy rachunku różniczkowego (geometria różniczkowa). Istnieje ponadto
      geometria wykreślna zajmująca się metodami graficznego przedstawienia brył i
      geometria rzutowa zajmująca się właściwościami rzutów perspektywicznych.

Wszystko chcialbys Araba przypisac. Niestety jedyne co mozesz Araba i Muzulmana
      przypisac to terror, Islam, dyktatura. Wykaz sie czyms innym bo nawet
      propaganda Ci nie wychodzi.
      • Gość: Gwendal Re: wojo nie zwracaj uwagi na arabska propagande IP: *.chello.pl 22.09.01, 16:14
        Dobrze przytaczasz fakty i prawidłowo doszukujesz się się źródeł matematyki i
        fizyki w Starożytności. Problem w tym, że w Średniowieczu w Europie nader
        selektywnie traktowano starożytne księgi, tzn. kopiowano i rozpowszechniano to,
        co nie pozostawało w konflikcie z chrześcijaństwem, a na księgi nieprawomyślne
        (czyt. przesycone pogańskimi treściami) w najlepszym razie nie zwracano uwagi,
        zaś w najgorszym razie wręcz je niszczono.

To właśnie Arabom zawdzięczamy przechowanie i rozwinięcie tych treści, które w
        chrześcijańskiej Europie były skazane na zapomnienie i miały spore szanse na
        to, żeby nie dochować się do naszych czasów.

Gwendal
        • Gość: WOJO!!!! Re: wojo nie zwracaj uwagi na arabska propagande IP: 213.8.144.* 22.09.01, 20:20
          Gość portalu: Gwendal napisał(a):

> Dobrze przytaczasz fakty i prawidłowo doszukujesz się się źródeł matematyki i
          > fizyki w Starożytności. Problem w tym, że w Średniowieczu w Europie nader
          > selektywnie traktowano starożytne księgi, tzn. kopiowano i rozpowszechniano to,
          >
          > co nie pozostawało w konflikcie z chrześcijaństwem, a na księgi nieprawomyślne
          > (czyt. przesycone pogańskimi treściami) w najlepszym razie nie zwracano uwagi,
          > zaś w najgorszym razie wręcz je niszczono.
          >
          > To właśnie Arabom zawdzięczamy przechowanie i rozwinięcie tych treści, które w
          > chrześcijańskiej Europie były skazane na zapomnienie i miały spore szanse na
          > to, żeby nie dochować się do naszych czasów.
          >
          > Gwendal

Dzieki ,wazna uwaga ,to prawda rola kosciola nie byla chlubna w tym
          wzgledzie .
          WOJO!!!!
      • Gość: Habib Re: wojo nie zwracaj uwagi na arabska propagande IP: *.chello.pl 25.09.01, 14:48
        Panie Polak

"Dokonania naukowców muzułmańskich były większe niż tylko tłumaczenie i
        przechowywanie antycznej wiedzy. Uczeni opanowali sztukę, architekturę,
        astronomię, geografię, historię, językoznawstwo, literaturę, medycynę,
        matematykę i fizykę. Wiele decydujących systemów takich jak algebra, arabski
        system numeryczny i pomysł zera (konieczny do rozwoju matematyki) wymyślili
        muzułmańscy uczeni, którzy podzielili się swą wiedzą ze średniowieczną Europą.
        Wynaleziono i udoskonalono wiele wyrafinowanych instrumentów, które potem
        umożliwiły Europejczykom dokonanie wszystkich odkryć geograficznych – np.
        Astrolabium, kwadrant, mapy i karty nawigacyjne."

http://mskk-islam.8m.com/odkryj.htm
    • Gość: besciak Re: Wojo, nie unikaj moich pytań!!!!!!!! IP: *.ip-pluggen.com 22.09.01, 16:13
      Zapomnialem dodac ze Pan Arafat do lat 1974 byl uznawany za terroryste. Nobla
      dostal z innych powodow niz ty jemu przypisujesz. Trzeba bylo jakos terroryste
      uspokoic, tylko jak? Oczywiscie damy mu Nobla to moze facio sie uspokoi. I co
      sie stalo? Terror, terror, wieczne strzelaniny i ponownie terror. Powinien
      Nobla dostac za terror a nie za pokoj.
    • Gość: WOJO!!!! Odpowiedz dostales w @@@@Czytajac IP: 213.8.144.* 22.09.01, 20:17
      Gość portalu: Habib napisał(a):

> Propaganda? Co ty wiesz o propagandzie? A, zapomniałem. Wiesz najwięcej.
      > Sam ją szerzysz.

to co chcesz ,zebym ci odpowiedzial ?
      >
      > Czyżbyś uważał, że oblegi i oszczerstwa w moją stronę to argumenty? Muszę cię
      > zmartwić.

nie martwie sie ,mylisz sie ...bardzo
      >
      > Po pierwsze obrażaniem mnie nic nie zyskasz. Czy to dotrze kiedy do twego
      > mózgu? Proaam twierdzi że tak. Daj mi więc dowód.

nie wiem co na taki belkot odpowiedziec.........piszesz jak grafoman habibi..

> Po drugie NIGDY nie usprawiedliwiłem terroru, jestes wiec kłamcą!

nie usprawiedliwiales ,lecz " tlumaczyles"........znamy roznice.....

> Po trzecie nie jestem zwolennikiem terroru - kolejna brednia.

nie widac ,zebys go ganil , ty "Tlumaczysz".........oczekujemy zebys
      napisal ,ze ci islamisci-terorysci to bandyci ,zbrodniarze ,wyrzutki godne
      kary smierci , bez ale i bez zagmatwanych " tlumaczen"

> Po czwarte nigdy nie napisałem, że winni są przecietni amerykaniwe, a jedynie
      > polityka zagraniczna rzadu USA!

No oczywiscie "polityka winna "i za to mozna mordowac ,nic nie usprawiedliwia
      tej zbrodni twoich wspolziomkow !

> Po piąte w jaki sposob ty czcisz ofiary tej tragedii? ODPOWIEDZ w jaki sposob?

Bardziej godny niz ty i inni twoi wspolbracia ,cukierkow nie rozdzielam.

> Po szoste nie ma u nas demokracji. I dobrze, bo gdyby byla to tacy ludzie
      > otwarcie agitowaliby nienawisc i wojne!

To szoste jest NAJLEPSZE !!!! "nie ma demokracji piszesz i
      dobrze " to mi sie podoba . Szczere przyznanie ...wielbiciela dyktatur.

> Po siodme to kultura arabska (!) ciagnela WAS do konca sredniowiecza. Gdyby nie
      >
      > nasza matematyka, astrologia, liczby ARABSKIE, geometria, podstawy fizyki
      > <przyklady mozna mnozyc> to WY bylibyscie na poziomie sredniowiecznego pa
      > lenia
      > czarownic. Chodz widze, ze ty ciagle jestes.

kulture przejeliscie od hindudsow razem z cyframi .

> Po ósme pragnę ci powiedzieć: TAK jakis arab nobla dostal! Jassir Arafat. W
      > dziedzinie pokoju.

guzik prawda....naukowa ,naukowa....czytac nie umiesz ,tu nie mowa o nagrodzie
      dla starego terorysty.

> Po dziewiąte ty mówisz o gazach bojowych u arabów? A czy Izrael ma gazy bojowe
      > i czy je stosuje?

czy ma nie wiem ,wiem ,ze nikt nie moze powiedziec ,ze stosuje ,wiec
      nie klam Habib !

> Po dziesiąte jesteś zwolennikiem wymordowania arabów? Więc jesteś taki sam, a
      > nawet gorszy od terrorystów.

dla czego klamiesz Habib ,nie chce zeby kogos mordowano ,oprocz
      terorystow ,ale wtedy to nie morderstwo .
      To obrona !!

>
      > WOJO ciągle czekam na odpowiedzi z poprzedniego postu!!!! Nie uchylaj się od
      > nich, jeśli sa dla ciebie za trudne - po prostu powiedz to.
      >
      > Bez pzdr.
      > Habib

juz ,jeszcze cos ??? Oj balamucisz ,balamucisz ....Habibi
      ja czekam na potepienie mordercow muzulmanskich ,terorystow i zadania
      najwyzszej kary. bez pozd WOJO!!!!
      • Gość: Habib Odpowiedz IP: *.chello.pl 23.09.01, 03:41
        Gość portalu: WOJO!!!! napisał(a):

> Gość portalu: Habib napisał(a):
        >
        > > Propaganda? Co ty wiesz o propagandzie? A, zapomniałem. Wiesz najwięcej.
        > > Sam ją szerzysz.
        >
        > to co chcesz ,zebym ci odpowiedzial ?

A słyszał pan kiedyś o pytaniu retorycznym?

> > Po pierwsze obrażaniem mnie nic nie zyskasz. Czy to dotrze kiedy do twego
        > > mózgu? Proaam twierdzi że tak. Daj mi więc dowód.
        >
        > nie wiem co na taki belkot odpowiedziec.........piszesz jak grafoman habibi..

Ubliżanie mi nic ci nie da.
        Więc ujmę to inaczej: Proaam uważa, że można cie nazwać człowiekiem, ja w to
        wątpię. Może więc dasz jakiś dowód swojego cżłowieczeństwa?

> > Po drugie NIGDY nie usprawiedliwiłem terroru, jestes wiec kłamcą!
        >
        > nie usprawiedliwiales ,lecz " tlumaczyles"........znamy roznice.....

Nie usprawiedliwiałem, tylko szukałem powodów. To wymaga czegoś więcej niż
        bezmyślnego mielenia jęzorem nt. wybicia "arabstwa". To coś, nad czym się nie
        zastanawiałeś, prawda?

> > Po trzecie nie jestem zwolennikiem terroru - kolejna brednia.
        >
        > nie widac ,zebys go ganil , ty "Tlumaczysz".........oczekujemy zebys
        > napisal ,ze ci islamisci-terorysci to bandyci ,zbrodniarze ,wyrzutki godne
        > kary smierci , bez ale i bez zagmatwanych " tlumaczen"

Gdybyś kiedykolwiek przeczytał choć połowę postów, wiedziałbyś, że już to
        zrobiłem.
        Specjalnie dla Ciebie - tak, odcinam się od morderców.
        Mądralku, terror nie ma narodowości czy też religii. Terror to terror. Terror to
        morderstwa. Bez różnicy czy to arabowie czy żydzi. Kapiszi?
        JA CZEKAM NA TWOJE WYRAŹNE ODCIĘCIE SIĘ OD TERRORU STOSOWANEGO PRZEZ IZRAEL WOBEC
        NARODU PALESTYŃSKIEGO. DOCZEKAM SIĘ?
        <"oczekujemy"? w czyim imieniu mówisz?>

> > Po czwarte nigdy nie napisałem, że winni są przecietni amerykaniwe, a jedy
        > nie
        > > polityka zagraniczna rzadu USA!
        >
        > No oczywiscie "polityka winna "i za to mozna mordowac ,nic nie usprawiedliwia
        >
        > tej zbrodni twoich wspolziomkow !

Kto tu mówi o usprawiedliwianiu? Nie twórz nowych faktow tylko trzymaj się
        istniejących.

> > Po piąte w jaki sposob ty czcisz ofiary tej tragedii? ODPOWIEDZ w jaki spo
        > sob?
        >
        > Bardziej godny niz ty i inni twoi wspolbracia ,cukierkow nie rozdzielam.

Bardziej godny powiadasz? Otwarcie szerząc nienawiść rasową i religijną,
        poniżając rozmówców, wyśmiewając się z przekonań religijnych?
        W dalszym ciągu czekam na KONKRETNĄ odpowiedź: w jaki sposob ty czcisz ofiary tej
        tragedii, choćby na tym forum?

> To szoste jest NAJLEPSZE !!!! "nie ma demokracji piszesz i
        > dobrze " to mi sie podoba . Szczere przyznanie ...wielbiciela dyktat
        > ur.

Lubię demokrację.
        Ale wolałbym dyktaturę niż demokrację pełną ludzi takich jak ty.

> > Po ósme pragnę ci powiedzieć: TAK jakis arab nobla dostal! Jassir Arafat.
        > W
        > > dziedzinie pokoju.
        >
        > guzik prawda....naukowa ,naukowa....czytac nie umiesz ,tu nie mowa o nagrodz
        > ie
        > dla starego terorysty.

Pytaleś o nobla. Taka nagroda rozdawana jest zazwyczaj w Euro-Amerykańskim kręgu
        kulturowym. Prawda? Podaj mi przykład Nobla w Zairze, Kongo czy Gujanie <pytam z
        ciekawości>.
        Jeśli Arafat to terrorysta to co powiesz o Szaronie?
        Jak niby oczekujesz odkryć naukowych dokonywanych przez Palestyńczyków, skoro
        bombardują ich twoi współbracia?
        Ciekawych rzeczy dowiedziałem się od Ciebie. To teraz Nobla rozdają terrorystom?

> > Po dziewiąte ty mówisz o gazach bojowych u arabów? A czy Izrael ma gazy bo
        > jowe
        > > i czy je stosuje?
        >
        > czy ma nie wiem ,wiem ,ze nikt nie moze powiedziec ,ze stosuje ,wie
        > c
        > nie klam Habib !

Nie widzę kłamstwa u siebie. Zadałem ci pytanie. Natychmiastowe oszczerstwo i
        nazwanie mnie kłamcą wskazuje, że jednak znasz odpowiedź.
        >
        > > Po dziesiąte jesteś zwolennikiem wymordowania arabów? Więc jesteś taki sam
        > , a
        > > nawet gorszy od terrorystów.
        >
        > dla czego klamiesz Habib ,nie chce zeby kogos mordowano ,oprocz
        > terorystow ,ale wtedy to nie morderstwo .
        > To obrona !!
        >

Skoro lubisz czepiać się słówek: "dlaczego" pisze się razem.
        Obrona?
        Nie przypuszczałem, że jesteś tak głupi, aby zaprzeczać faktom.
        Oczywiście, że nie robisz tego otwarcie. Ale pisząc o "wybiciu arabstwa" jako
        sposobie na pokój chyba jednoznacznie deklarujesz nienawiść do narodu arabskiego.
        Jeśli tak bardzo chcesz się skompromitować, wynajdę ci twoje cytaty. Wystarczy
        poprosić.

> > juz ,jeszcze cos ??? Oj balamucisz ,balamucisz ....Habibi
        > ja czekam na potepienie mordercow muzulmanskich ,terorystow i zadania
        >
        > najwyzszej kary. bez pozd WOJO!!!!

Doczekałeś się.
        Czekam na potępienie morderców Izraelskich, strzelających do dzieci i kobiet. Nie
        mówię o całym narodzie. Wystarczą słowa krytyki dla polityki rządu wobec arabów,
        przyznanie się do błędów. Jedno uderzenie się w pierś. Chyba nie wymagam zbyt
        wiele?

Habib

PS. Ciągle czekam na: "w czym twoja nienawiść jest lepsza od nienawiści morderców
        w WTC"? Proszę o KONKRETNĄ odpowiedź.
    • Gość: Egon Re: Wojo, nie unikaj moich pytań!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 23.09.01, 04:52
      Gość portalu: Habib napisał(a):

> Propaganda? Co ty wiesz o propagandzie? A, zapomniałem. Wiesz najwięcej.
      > Sam ją szerzysz.
      >
      > Czyżbyś uważał, że oblegi i oszczerstwa w moją stronę to argumenty? Muszę cię
      > zmartwić.
      >
      > Po pierwsze obrażaniem mnie nic nie zyskasz. Czy to dotrze kiedy do twego
      > mózgu? Proaam twierdzi że tak. Daj mi więc dowód.
      > Po drugie NIGDY nie usprawiedliwiłem terroru, jestes wiec kłamcą!
      > Po trzecie nie jestem zwolennikiem terroru - kolejna brednia.
      > Po czwarte nigdy nie napisałem, że winni są przecietni amerykaniwe, a jedynie
      > polityka zagraniczna rzadu USA!
      > Po piąte w jaki sposob ty czcisz ofiary tej tragedii? ODPOWIEDZ w jaki sposob?
      > Po szoste nie ma u nas demokracji. I dobrze, bo gdyby byla to tacy ludzie
      > otwarcie agitowaliby nienawisc i wojne!
      > Po siodme to kultura arabska (!) ciagnela WAS do konca sredniowiecza. Gdyby nie
      >
      > nasza matematyka, astrologia, liczby ARABSKIE, geometria, podstawy fizyki
      > <przyklady mozna mnozyc> to WY bylibyscie na poziomie sredniowiecznego pa
      > lenia
      > czarownic. Chodz widze, ze ty ciagle jestes.
      > Po ósme pragnę ci powiedzieć: TAK jakis arab nobla dostal! Jassir Arafat. W
      > dziedzinie pokoju.
      > Po dziewiąte ty mówisz o gazach bojowych u arabów? A czy Izrael ma gazy bojowe
      > i czy je stosuje?
      > Po dziesiąte jesteś zwolennikiem wymordowania arabów? Więc jesteś taki sam, a
      > nawet gorszy od terrorystów.
      >
      > WOJO ciągle czekam na odpowiedzi z poprzedniego postu!!!! Nie uchylaj się od
      > nich, jeśli sa dla ciebie za trudne - po prostu powiedz to.
      >
      > Bez pzdr.
      > Habib

OK.Mam juz dosc prowokacji,OK,PAJACE?
    • Gość: besciak Re: Wojo, nie unikaj moich pytań!!!!!!!! IP: *.ip-pluggen.com 23.09.01, 10:29
      Nie wiem ile razy to pisalem na tym forum, mysle ze wiele. Wydaje mi sie
      habibti ze sobie poprostu kpisz z ludzi. Twoje posty sa godne analizy. Nie
      jestes glupim czlowiekiem i madrze ukladasz zdania. Poznaje styl moich
      arabskich kolegow. Sa to madrzy ludzie i dokladnie w taki sam sposob jak ty
      kamufluja zbrodnie arabskie. Przechodzac z mordu na mord zmieniaja temat. Tak,
      oczywiscie mowia to samiutko co ty. Hanbia terrorem i w tym samym czasie
      wysylaja kilka miljonow dla Hamasow, Jihadow, itp. Sam Arafat pokazal ze jest
      odpowiedzialny za terrororyzm w Izraelu. Dlaczego? Spojz sie na realja w
      Izraelu. Od momentu zbrodni w USA nic a nic sie nie slyszy o zamachach
      terrorystycznych w Izraelu. Arafat jednak macza w tym palce, a sam jak widzisz
      potepia terror. W jednym momecie udowodnil calemu swiatu ze to wlasnie on jest
      odpowiedzialny za zamachy terrorystyczne w Izraelu. Wydaje mi sie ze wielu
      Muzulmanow praktykuje ta zasade. Potepjaja terror a w skryciu wspomagaja
      ugrupowania terrorystycznym jak tylko moga. W twoich wypowiedziach nadmieniles
      Sharona. Dobrze ze nawrociles temat A. Sharon. Mnie zastanawiala jedna rzecz.
      Moze ty mi ja wyjasnis. Czy A. Sharon rozpoczol intyfade w Palestynie? Czy moze
      intyfada juz byla planowana od lat a Sharon byl tylko oczekiwanym powodem do
      zamieszek? Bo nie wierze w to aby jedna osoba, choc najbardziej nienawidzona,
      mogla spowodowac tak ogromy i zjednoczony ruch ludnosci, Hamas, Jihad,
      Hizballah w jeden dzien a nawet w jedna godzine. Wiec wedlug mnie to
      Palestynczycy rozpeczeli wlasnie to co ty dzisiaj nazywasz niesprawiedliwe.

Moje wspulczucia dla tych rodzin ktore utracily swoich bliskich.

Na koniec przyklady niewinnych terrorystow.

Sept 27, 2000 - Sgt. David Biri, 19, of Jerusalem, was fatally wounded in a
      bombing near Netzarim in the Gaza Strip.

Sept 29, 2000 - Border Police Supt. Yossi Tabaja, 27, of Ramle was shot to
      death by his Palestinian counterpart on a joint patrol near Kalkilya.

Oct 1, 2000 - Border Police Cpl. Yosef Madhat, 19, of Beit Jann, died of
      gunshot wounds sustained in a gun battle with Palestinians at Joseph's Tomb in
      Nablus.

Oct 2, 2000 - Wichlav Zalsevsky, 24, of Ashdod, was shot in the head in the
      village of Masha on the trans-Samaria highway.
      Sgt. Max Hazan, 20, of Dimona, died of gunshot injuries sustained near Beit
      Sahur.

Oct 8, 2000 - The bullet-riddled body of Hillel Lieberman, 36, of Elon Moreh
      was found at the southern entrance to Nablus.

Oct 12, 2000 - First Cpl. Yosef Avrahami and First Sgt. Vadim Novesche, 33, two
      reserve IDF soldiers, were lynched by a Palestinian mob at the police building
      in Ramallah.

Oct 19, 2000 - Rabbi Binyamin Herling, 64, of Kedumim, was killed when Fatah
      members and Palestinian security forces opened fire on a group of Israeli men,
      women, and children on a trip at Mount Ebal near Nablus.

Oct 28, 2000 - The body of Marik Gavrilov, 25, of Bnei Aysh was found inside
      his burned-out car, between the village of Bitunia and Ramallah.

Oct 30, 2000 - Eish-Kodesh Gilmor, 25, of Mevo Modi'in, was shot and killed
      while on duty as a security guard at the National Insurance Institute's East
      Jerusalem branch. Another guard was injured.
      Amos Machlouf, 30, of the Gilo neighborhood in Jerusalem, was found murdered in
      a ravine near Beit Jala.

Nov 1, 2000 - Lt. David-Hen Cohen, 21, of Karmiel and Sgt. Shlomo Adshina, 20,
      of Kibbutz Ze'elim were killed in a shooting incident in the Al-Hader area,
      near Bethlehem.
      Maj. (res.) Amir Zohar, 34, of Jerusalem was killed in the Nahal Elisha
      settlement in the Jordan Valley while on active reserve duty.

Nov 2, 2000 - Ayelet Shahar Levy, 28, and Hanan Levy, 33, were killed in a car
      bomb explosion near the Mahane Yehuda market in Jerusalem. 10 people were
      injured in the blast. The Islamic Jihad claimed responsibility for the attack.

Nov 8, 2000 - Noa Dahan, 25, of Moshav Mivtahim in the south, was shot to death
      while driving to her job at the Rafah border crossing in Gaza.

Nov 10, 2000 - Sgt. Shahar Vekret, 20, of Lod was fatally shot by a Palestinian
      sniper near Rachel's Tomb at the entrance to Bethlehem.

Nov 11, 2000 - Sgt. 1st Class Avner Shalom, 28, of Eilat, was killed in a
      shooting attack at the Gush Katif junction in the Gaza Strip.

Nov 13, 2000 - Sarah Leisha, 42, of Neveh Tzuf was killed by gunfire from a
      passing car while travelling near Ofra, north of Ramallah.
      Cpl. Elad Wallenstein, 18, of Ashkelon, and Cpl. Amit Zanna, 19, of Netanya
      were killed by gunfire from a car passing the military bus carrying them near
      Ofra.
      Gabi Zaghouri, 36, of Netivot was killed by gunfire directed at the truck he
      was driving near the Kissufim junction in the southern part of the Gaza Strip.

Nov 18, 2000 - St.-Sgt. Baruch (Snir) Flum, 21, of Tel-Aviv was shot and killed
      by a senior Palestinian Preventive Security Service officer who infiltrated the
      Kfar Darom greenhouses in the Gaza Strip.
      St.-Sgt. Sharon Shitoubi, 21, of Ramle, wounded in the Palestinan shooting
      attack in Kfar Darom, died of his wounds on Nov 20.

Nov 20, 2000 - Miriam Amitai, 35, and Gavriel Biton, 34, both of Kfar Darom,
      were killed when a roadside bomb exploded alongside a bus carrying children
      from Kfar Darom to school in Gush Katif. Nine others, including 5 children,
      were injured.

Nov 21, 2000 - Itamar Yefet, 18, of Netzer Hazani died from a gunshot wound to
      the head by Palestinian sniper fire at the Gush Katif junction.

Nov 22, 2000 - Shoshana Reis, 21, of Hadera, and Meir Bahrame, 35, of Givat
      Olga, were killed, and 60 wounded when a powerful car bomb was denotated
      alongside a passing bus on Hadera's main street, when the area was packed with
      shoppers and people driving home from work. 60 were wounded in the blast.

Nov 23, 2000 - Lt. Edward Matchnik, 21, of Beersheba, was killed in an
      explosion at the District Coordination Office near Gush Katif in the Gaza
      Strip. (The joint DCOs were established at the borders of Palestinian-ruled
      areas under the interim peace accords and were responsible for coordinating
      security and humanitarian cooperation.)
      Sgt. Samar Hussein, 19, of Hurfeish, was killed when Palestinian snipers opened
      fire at soldiers patrolling the border fence near the Erez crossing.

Nov 24, 2000 - Maj. Sharon Arameh, 25, of Ashkelon was killed by Palestinian
      sniper fire in fighting near Neve Dekalim in the Gaza Strip.
      Ariel Jeraffi, 40, of Petah Tikva, a civilian employed by the IDF, was killed
      by Palestinian fire as he travelled near Otzarin in the West Bank.

Dec 8, 2000 - Rina Didovsky, 39, a Beit Hagai school teacher on her way to
      work, and Eliyahu Ben-Ami, 41, of Otniel, the driver of the van, were killed
      when a car full of gunmen opened fire on the van near Kiryat Arba.
      Sgt. Tal Gordon, 19, was killed when gunmen in a passing car opened fire on an
      Egged bus traveling south from Tiberias to Jerusalem on the Jericho bypass road.

Dec 21, 2000 - Eliahu Cohen, 29, of Modi'in was shot and killed tonight by
      Palestinian terrorists waiting in ambush on the road between Givat Ze'ev and
      Beit Horon.

Dec 28, 2000 - Capt. Gad Marasha, 30, of Kiryat Arba and Border Police Sgt.-
      Maj. Yonatan Vermullen, 29, of Ben-Shemen, were killed when called to dismantle
      a road-side bomb near the Sufa crossing in the Gaza Strip. The bomb was
      dismantled, but another bomb exploded, killing both and injuring two other
      soldiers. The Islamic Jihad claimed responsibility for the attack.

Dec 31, 2000 - Binyamin Zeev Kahane, the son of the late right-wing leader Meir
      Kahane, and his wife, Talia, were killed when Palestinian snipers opened fire
      while they were driving on the Ramallah bypass road. Five of their children,
      aged two months to 10 years, were injured.

Jan 14, 2001 - The bullet-ridden body of Ron Tzalah, 32, of Kfar Yam in Gush
      Katif, apparentl
      • Gość: besciak Re: Wojo, nie unikaj moich pytań!!!!!!!! IP: *.ip-pluggen.com 23.09.01, 10:30
        Jan 14, 2001 - The bullet-ridden body of Ron Tzalah, 32, of Kfar Yam in Gush
        Katif, apparently killed on Sunday night (Jan 14), was found the following
        morning near the Kfar Yam hothouses.

Jan 17, 2001 - Ofir Rahum, 16, of Ashkelon, traveled to Jerusalem to meet a
        young woman with whom he had conducted a relationship over the Internet. She
        then drove him toward Ramallah. At a prearranged location, another vehicle
        drove up and three Palestinian gunmen inside shot Rahum more than 15 times. One
        terrorist drove off with Rahum's body and dumped it, while the others fled in
        the second vehicle.

Jan 23, 2001 - Motti Dayan, 27, and Etgar Zeituny, 34, cousins from Tel Aviv,
        were abducted from a restaurant in Tulkarem by masked Palestinian gunmen and
        executed.

Jan 25, 2001 - Akiva Pashkos, 45, of Jerusalem, was shot dead in a terror
        attack near the Atarot industrial zone north of Jerusalem.

Jan 29, 2001 - Arye Hershkowitz, 55, of Ofra, was killed by shots fired from a
        passing car near the Rama junction north of Jerusalem.

Feb 1, 2001 - Dr. Shmuel Gillis, 42, of Karmei Tzur, was killed by Palestinian
        gunmen who fired at his car near the Aroub refugee camp on the Jerusalem-Hebron
        highway.
        Lior Attiah, 23, of Afula was shot to death by terrorists while traveling near
        Jenin.

Feb 5, 2001 - St.-Sgt. Rujayah Salameh, 23, was killed by sniper fire near
        Rafah.

Feb 11, 2001 - Tzachi Sasson, 35, of Kibbutz Rosh Tzurim in Gush Etzion, was
        shot and killed by Palestinian gunmen as he drove home from Jerusalem.

Feb 14, 2001 - Simcha Shitrit, 30, of Rishon Lezion; Staff-Sgt. Ofir Magidish,
        20, of Kiryat Malachi; Sgt. David Iluz, 21, of Kiryat Malachi; Sgt. Julie
        Weiner, 21, of Jerusalem; Sgt. Rachel Levy, 19, of Ashkelon; Sgt. Kochava
        Polanski, 19, of Ashkelon; Cpl. Alexander Manevich, 18, of Ashkelon; and Cpl.
        Yasmin Karisi, 18, of Ashkelon were killed when a bus driven by a Palestinian
        terrorist plowed into a group of soldiers and civilians waiting at a bus stop
        near Holon, south of Tel-Aviv. In addition, 25 people were injured in the
        attack.

Feb 26, 2001 - The body of Mordechai Shefer, 55, of Kfar Sava, was found in an
        olive grove near Moshav Hagor. An autopsy revealed that he was murdered.
        Investigators suspect terrorist motives.

Mar 1, 2001 - Claude Knap, 29, of Tiberias was killed and 9 people injured when
        a terrorist detonated a bomb in a Tel Aviv to Tiberias service taxi at the Mei
        Ami junction in Wadi Ara.

Mar 4, 2001 - Naftali Dean, 85, of Tel Mond; his niece, Shlomit Ziv, 58, of
        Netanya; and Yevgenya Malchin, 70, of Netanya were killed in a suicide bombing
        in downtown Netanya; 60 people were injured. The Hamas claimed responsibility
        for the attack.

Mar 19, 2001 - Baruch Cohen, 59, of Efrat, was killed by shots fired at his car
        while driving to work in Jerusalem from his home in the Gush Etzion area. After
        being hit by bullets, he lost control of the car and collided with an oncoming
        truck.

Mar 26, 2001 - Shalhevet Pass, age 10 months, was killed by sniper fire at the
        entrance to the Avraham Avinu neighborhood in Hebron.

Mar 28, 2001 - Eliran Rosenberg-Zayat, 15, of Givat Shmuel and Naftali
        Lanzkorn, 13, of Petah Tikva were killed in a suicide bombing at the Mifgash
        Hashalom ("peace stop") gas station several hundred meters from an IDF
        roadblock near the entrance to Kalkilya, east of Kfar Saba. Four people were
        injured. Hamas claimed responsibility for the attack.

Apr 1, 2001 - Staff Sgt. Ya'akov Krenschel, 23, of Nahariya, an IDF reserve
        soldier, was killed in a firefight between army and Palestinian forces
        southeast of Nablus.

Apr 1, 2001 - Dina Guetta, 42, of Haifa, was stabbed to death on Ha'atzmaut
        Street. Her murder was the initiation rite into a terrorist cell apprehended in
        July.

Apr 2, 2001 - Sgt. Danny Darai, 20, of Arad, was killed by a Palestinian sniper
        after completing guard duty at Rachel's Tomb at the entrance to Bethlehem.

Apr 21, 2001 - The mutilated body of Stanislav Sandomirsky, 38, of Beit
        Shemesh, was found in the trunk of his car near a village north of Ramallah
        late last night. Terrorist motives are suspected.

Apr 22, 2001 - Dr. Mario Goldin, 53, of Kfar Sava, was killed when a terrorist
        detonated a powerful bomb he was carrying near a group of people waiting at a
        bus stop on the corner of Weizman and Tchernichovsky streets. About 60 people
        were injured in the blast. Hamas claimed responsibility.

Apr 28, 2001 - Sgt. Shlomo Elmakias, 20, of Netanya, was killed and four women
        passengers wounded in a drive-by terrorist shooting attack on the Wadi Ara
        highway in the Galilee.

Apr 28, 2001 - Simcha Ron, 60, of Nahariya, was found stabbed to death in Kfar
        Ba'aneh, near Carmiel in the Galilee. The terrorists responsible for the attack
        were apprehended in July.

May 1, 2001 - Assaf Hershkowitz, 30, of Ofra, was killed when his vehicle was
        fired upon and overturned at a junction between Ofra and Beit El.

May 8, 2001 - Arnaldo Agranionic, 48, was murdered by terrorists as he guarded
        the Binyamin Farm, a lonely outpost where he lived, on an isolated hilltop east
        of Itamar in Samaria.

May 9, 2001 - Yossi Ish-Ran, 14, and Kobi Mandell, 14, both of Tekoa, were
        found stoned to death in a cave about 200 meters from the small community south
        of Jerusalem where they lived.

May 10, 2001 - Constantin Straturula, 52, and Virgil Martinesc, 29, two
        Romanian citizens employed by an Israeli contractor, were killed in a bomb
        attack while repairing a vandalized fence at the Kissufim Crossing into the
        Gaza District.

May 15, 2001 - Idit Mizrahi, 20, of Rimonim, was fatally shot in a terrorist
        ambush as she drove with her father and brother on the Alon Highway to attend a
        family wedding. Terrorists fired 30 bullets, 19 of which hit the family's car.

May 18, 2001 - Tirza Polonsky, 66, of Moshav Kfar Haim; Miriam Waxman, 51, of
        Hadera; David Yarkoni, 53, of Netanya; Yulia Tratiakova, 21, of Netanya; and
        Vladislav Sorokin, 34, of Netanya were killed in a suicide bombing at Hasharon
        Mall in the seaside city of Netanya, in which over 100 were wounded. Hamas
        claimed responsibility for the attack.

May 18, 2001 - Lt. Yair Nebenzahl, 22, of Neve Tzuf (Halamish), was killed and
        his mother seriously wounded, in a Palestinian roadside ambush north of
        Jerusalem.

May 23, 2001 - Asher Iluz, 33, of Modi'in was killed outside Ariel en route to
        supervise a road paving in the area, when Palestinian gunmen opened fire in an
        ambush.

May 25, 2001 - The burnt body of Yosef Alfasi, 50, of Rishon Letzion, was
        discovered near the West Bank city of Tulkarem.

May 29, 2001 - Gilad Zar, 41, of Itamar, was shot dead in a terrorist ambush
        while driving in the West Bank between Kedumim and Yizhar. The Fatah Tanzim
        claimed responsibility for the attack.

May 29, 2001 - Sarah Blaustein, 53, and Esther Alvan, 20, of Efrat, were killed
        in a drive-by shooting near Neve Daniel in the Gush Etzion bloc south of
        Jerusalem. The Fatah Tanzim claimed responsibility for the attack.

May 31, 2001 - Zvi Shelef, 63, of Mevo Dotan, was killed in a drive-by shooting
        attack in northern Samaria north of Tulkarem. He was shot in the head and died
        en route to hospital.

June 1, 2001 - Marina Berkovizki, 17, of Tel Aviv; Roman Dezanshvili, 21, of
        Bat Yam; Ilya Gutman, 19, of Bat Yam; Anya Kazachkov, 16, of Holon; Katherine
        Kastaniyada-Talkir, 15, of Ramat Gan; Aleksei Lupalu, 16, of the Ukraine;
        Mariana Medvedenko, 16, of Tel Aviv; Irina Nepomneschi, 16, of Bat Yam; Yelena
        Nelimov, 18, of Tel Aviv; Yulia Nelimov, 16, of Tel Aviv; Raisa Nimrovsky, 15,
        of Netanya; Pvt. Diez (Dani) Normanov, 21, of Tel Aviv; Simona Rodin, 18, of
        Holon; Ori Shahar, 32, of Ramat Gan; Liana Sakiyan, 16, of Tel Aviv; Maria
        Tagilchev, 14, of Netanya; and Irena Usdachi, 18, of Holon were
        • Gość: besciak Re: Wojo, nie unikaj moich pytań!!!!!!!! IP: *.ip-pluggen.com 23.09.01, 10:31
          June 1, 2001 - Marina Berkovizki, 17, of Tel Aviv; Roman Dezanshvili, 21, of
          Bat Yam; Ilya Gutman, 19, of Bat Yam; Anya Kazachkov, 16, of Holon; Katherine
          Kastaniyada-Talkir, 15, of Ramat Gan; Aleksei Lupalu, 16, of the Ukraine;
          Mariana Medvedenko, 16, of Tel Aviv; Irina Nepomneschi, 16, of Bat Yam; Yelena
          Nelimov, 18, of Tel Aviv; Yulia Nelimov, 16, of Tel Aviv; Raisa Nimrovsky, 15,
          of Netanya; Pvt. Diez (Dani) Normanov, 21, of Tel Aviv; Simona Rodin, 18, of
          Holon; Ori Shahar, 32, of Ramat Gan; Liana Sakiyan, 16, of Tel Aviv; Maria
          Tagilchev, 14, of Netanya; and Irena Usdachi, 18, of Holon were killed when a
          suicide bomber blew himself outside a disco near Tel Aviv's Dolphinarium along
          the seafront promenade just before midnight on Friday. Sergei Pancheskov, 20,
          of the Ukraine; Yael-Yulia Sklianik, 15, of Holon; Jan Bloom, 25, of Ramat Gan;
          and Yevgenia Dorfman, 15, of Bat Yam died subsequently from their injuries. 120
          people were wounded in the bombing.

June 11, 2001 - Yehuda Shoham, aged 5 months, of Shilo, died of injuries
          incurred in a fatal stoning on June 5. He was critically injured by a rock
          thrown at the family's car near Shilo in Samaria.

June 12, 2001 - Father Georgios Tsibouktzakis, 34, a Greek Orthodox monk from
          the St. George Monastery in Wadi Kelt in the Judean desert, was shot and killed
          while driving on the Jerusalem-Ma'ale Adumim road.

June 14, 2001 - Lt.Col. Yehuda Edri, 45, of Ma'ale Adumim was killed by a
          Palestinian informant for Israeli intelligence in a shooting attack on the
          Bethlehem bypass tunnel road connecting the Gush Etzion bloc with Jerusalem.
          One of his security guards was seriously injured.

June 18, 2001 - Dan Yehuda, 35, of Homesh was killed in a drive-by shooting
          attack between Homesh and Shavei Shomron, near Nablus. Alex Briskin, 17, was
          moderately injured.
          Doron Zisserman, 38, of Einav, was shot and killed in his car by sniper fire
          near the entrance to Einav, east of Tulkarem. Fatah claimed responsibility for
          the attack.

June 20, 2001 - Ilya Krivitz, 62, of Homesh in Samaria was shot and killed at
          close range in an ambush late Wednesday afternoon in the nearby Palestinian
          town of Silat a-Dahar.

June 22, 2001 - Sgt. Aviv Iszak, 19, of Kfar Saba, and Sgt. Ofir Kit, 19, of
          Jerusalem, were killed in a suicide bombing near Dugit in the Gaza Strip as a
          jeep with yellow Israeli license plates, supposedly stuck in the sand, blew up
          as they approached.

June 28, 2001 - Ekaterina (Katya) Weintraub, 27, of Ganim in northern Samaria
          was killed and another woman injured late Thursday afternoon by shots fired at
          the two-car convoy on the Jenin bypass road.

July 2, 2001 - Aharon Obadyan, 41, of Zichron Ya'akov was shot and killed near
          Baka a-Sharkia, north of the West Bank city of Tulkarem and close to the 1967
          Green Line border, after shopping at the local market.

July 2, 2001 - The body of Yair Har Sinai, 51, of Susiya in the Hebron hills,
          missing since Monday (July 2) was found early Tuesday morning shot in the head
          and chest.

July 4, 2001 - Eliahu Na'aman, 32, of Petah Tikva, was shot at point-blank
          range just inside the Green Line at Sueika, near Tulkarem.

July 9, 2001 - Capt. Shai Shalom Cohen, 22, of Pardes Hanna, was killed and
          another soldier was wounded when an explosive charge detonated beneath their
          jeep after leaving the Aduraim IDF base south of Hebron.

July 13, 2001 - Yehezkel (Hezi) Mualem, 49, father of four from Kiryat Arba,
          was shot and killed between Kiryat Arba and Hebron while protesting a shooting
          attack in the area the previous day.

July 14, 2001 - David Cohen, 28, of Betar Illit, died of injuries sustained in
          a drive-by shooting in Kiryat Arba on July 12.

July 16, 2001 - Cpl. Hanit Arami, 19, and St.Sgt. Avi Ben Harush, 20, both of
          Zichron Yaakov, were killed and 11 wounded - 3 seriously - when a bomb exploded
          in a suicide terrorist attack at a bus stop near the train station in
          Binyamina, halfway between Netanya and Haifa, at about 19:30 Monday evening.
          The Islamic Jihad claimed responsibility for the attack.

July 24, 2001 - The body of Yuri Gushchin, 18, of Jerusalem, brutally murdered,
          bearing stab and gunfire wounds, was found in Ramallah.

July 26, 2001 - Ronen Landau, 17, of Givat Ze'ev, was shot and killed by
          Palestinian terrorists while returning home from Jerusalem with his father.

Aug 5, 2001 - Tehiya Bloomberg, 40, of Karnei Shomron, mother of five and 5
          months pregnant, was killed when Palestinian gunmen opened fire on the family
          vehicle between Alfei Menashe and Karnei Shomron. Three people were seriously
          wounded, including her husband, Shimon, and daughter, Tzippi, 14.

Aug 6, 2001 - Yitzhak Snir, 51, of Ra'anana, an Israeli diamond merchant, was
          shot dead in Amman, in the yard of the building where he kept a flat. His body
          was found the following morning.

Aug 7, 2001 - Wael Ghanem, 32, an Arab Israeli resident of Taibeh, was shot and
          killed by Palestinian assailants on the road near Kalkilya. Police believe he
          was murdered because of suspected collaboration with Israeli authorities.
          Zohar Shurgi, 40, of Moshav Yafit in the Jordan Valley, was shot and killed by
          terrorists while driving home at night on the Trans-Samaria Highway.

Aug 9, 2001 - Giora Balash, 60, of Brazil; Zvika Golombek, 26, of Carmiel;
          Shoshana Yehudit Greenbaum, 31, of the U.S.; Tehila Maoz, 18, of Jerusalem;
          Frieda Mendelsohn, 62, of Jerusalem; Michal Raziel, 16, of Jerusalem; Malka
          Roth, 15, of Jerusalem; Mordechai Schijveschuurder, 43, of Neria; Tzira
          Schijveschuurder, 41, of Neria; Ra'aya Schijveschuurder, 14, of Neria; Avraham
          Yitzhak Schijveschuurder, 4, of Neria; Hemda Schijveschuurder, 2, of Neria;
          Lily Shimashvili, 33, of Jerusalem; Tamara Shimashvili, 8, of Jerusalem; and
          Yocheved Shoshan, 10, of Jerusalem were killed and about 130 injured in a
          suicide bombing at the Sbarro pizzeria on the corner of King George Street and
          Jaffa Road in the center of Jerusalem. Hamas and the Islamic Jihad claimed
          responsibility for the attack.

Aug 9, 2001 - Aliza Malka, 17, a boarding student at Kibbutz Merav, was killed
          by terrorists in a drive-by shooting at the entrance to the kibbutz in the
          Gilboa region, west of Beit She'an. Three teenage girls who were with her in
          the car were injured, one seriously.

Aug 25, 2001 - Maj. Gil Oz, 30, of Kfar Sava; St.-Sgt. Kobi Nir, 21, of Kfar
          Sava; and Sgt. Tzahi Grabli, 19 of Holon were killed and seven soldiers wounded
          when two Palestinian terrorists infiltrated an IDF base in Gush Katif in the
          Gaza Strip at about 3:00 AM Saturday morning. The attackers, members of the PLO
          Fatah faction and of the Palestinian security forces, were killed by IDF
          soldiers. The Democratic Front claimed responsibility for the attack.

Aug 25, 2001 - Sharon, 26, and Yaniv Ben-Shalom, 27, of Ofarim, were killed
          when Palestinian gunmen opened fire on their car as they were returning home on
          the Jerusalem-Modi'in on road Saturday night. Their children, aged one and two,
          were lightly wounded. Sharon's brother, Doron Sviri, 20, of Jerusalem was
          fatally wounded and died the following day.

Aug 26, 2001 - Dov Rosman, 58, of Netanya was killed in a shooting attack
          shortly before 17:00 on Sunday afternoon near the entrance to the village of
          Zaita, opposite Kibbutz Magal. Fatah claimed responsibility for the attack.

Aug 27, 2001 - Meir Lixenberg, 38, of Itamar, father of five, was shot and
          killed by Palestinian terrorists from a roadside ambush while traveling between
          the communities of Har Bracha and Itamar, south of Nablus.

Aug 29, 2001 - Oleg Sotnikov, 35, of Ashdod, a truck driver employed by Dor
          Energy, was killed in a terrorist shooting attack outside the Palestinian
          village of Kutchin, west of Nablus.

Aug 30, 2001 - Amos Tajouri, 60, of Modi'in, was shot in the head at po
          • Gość: besciak Re: Wojo, nie unikaj moich pytań!!!!!!!! IP: *.ip-pluggen.com 23.09.01, 10:32
            Aug 30, 2001 - Amos Tajouri, 60, of Modi'in, was shot in the head at point-
            blank range by a masked gunman in the Arab village of Na'alin, while dining at
            a restaurant owned by close friends.

Sept 6, 2001 - Lt. Erez Merhavi, 23, of Moshav Tarum was killed in an ambush
            shooting near Kibbutz Bahan, east of Hadera, while driving to a wedding. A
            female officer with him in the car was seriously injured. Fatah-Tanzim claimed
            responsibility for the attack.

Sept 9, 2001 - Ya'akov Hatzav, 42, of Hamra in the Jordan Valley, the driver,
            and Sima Franko, 24, of Beit She'an, a kindergarten teacher, were killed in a
            shooting attack 300 meters south of the Adam Junction in the Jordan Valley. A
            minibus transporting teachers to the regional school was attacked by
            Palestinian terrorists.

Sept 9, 2001 - Dr. Yigal Goldstein, 47, of Jerusalem; Morel Derfler, 45, of
            Mevasseret Zion; and Sgt. Daniel Yifrah, 19, of Jerusalem were killed and some
            90 injured, most lightly, in a suicide bombing near the Nahariya train station
            in northern Israel.

Sept 11, 2001 - Border Policemen Sgt. Tzachi David, 19, of Tel-Aviv, and St.-
            Sgt. Andrei Zledkin, 26, of Carmiel, were killed just after midnight when
            Palestinian gunmen opened fire on the Ivtan Border Police base near Kibbutz
            Bachan in central Israel. A Fatah group claimed responsibility for the attack.

Sept 12, 2001 - Ruth Shua'i, 46, of Alfei Menashe, was traveling home around
            19:30 PM when shots were fired from a passing vehicle near the village of Habla
            near Kalkilya. She sustained injuries to her head and stomach and died en route
            to Meir Hospital in Kfar Saba.

Sept 15, 2001 - Meir Weisshaus, 23, of Jerusalem, was fatally shot late
            Saturday night in a drive-by shooting on the Ramot-French Hill road in northern
            Jerusalem.

Sept 16, 2001 - Sgt. David Gordukal, 23, of Upper Nazareth, was killed in the
            exchange of fire on Saturday night in the south of Ramallah, during which five
            senior Palestinian terrorists were arrested and a number of Palestinian
            positions and a Force 17 camp were attacked.

Sept 20, 2001 - Sarit Amrani, 26, of Nokdim, was killed Thursday morning and
            her husband Shai was seriously wounded in a shooting attack near Tekoa, south
            of Bethlehem. The couple's three children who were traveling in the vehicle
            were not injured. Fatah claimed responsibility for the attack.
            • Gość: WOJO!!!! Habib reprezentuje swoja propaganda interesy palestynskie w Polsce IP: 213.8.144.* 23.09.01, 12:12
              I zapewne pracuje posrednio lub bezposrednio dla ich placowki zwanej
              szumnie "ambasada " . Ambasady sa dla uznanych panstw jesli pamietam .
              Cala ta balamutna propaganda teroryzmu ,zakamuflowana przez pisanine o
              rzekomej niesprawiedliwosci wyrzadzonej ? arabom ,islamowi? itd ,
              i reakcji na ta rzekoma niesprawiedliwosc ma na celu
              usprawiedliwienie bandytyzmu i teroru (palestynsko-muzulmanskiego).

Samo potepienie tego ostatniego wyczynu terorystow arabskich w USA ,
              wydarto mu prawie sila z gardla .
              Oj trudno to przyszlo ,trudno ,wil sie jak waz , zeby uniknac tego.
              • Gość: Jurek Re: Habib reprezentuje swoja propaganda interesy palestynskie w Polsce IP: 193.188.174.* 23.09.01, 15:42
                Masz tu nastepny kwiatek z naszej, zachodniej, chrzescijanskiej, przodujacej
                cywilizacji. Osama, jesli on to zrobil, nie byl jedynym, nawet nie njwiekszym,
                morderca masowym. Wielu papiezy bylo przed nim, ktorzy go przescigneli w
                mordowaniu. Czym Ty sie tak podniecasz? Nihil novi sub sole, dzieki takim
                zapalencom-fanatykom jak Ty.

Dnia 22 sierpnia Roku Panskiego 1209, w Beziers, w dzisiejszej Francji, papiez
                Innocenty III, czyli Niewinny po trzykroc, rozkazal swoim wojskom wyrznac w
                pien wszystkich niewiernych heretykow, wlaczajac w to katolikow, ktorzy nie
                wydali swoich sasiadow. Szacuje sie, ze bylo to 20,000 do 70,000 ludzi. W ciagu
                jednego dnia. A potem byl ciag dalszy, trwajacy przez lata. W imie wyzszej,
                lepszej wiary. Nie wiem, moze nawet go nasz JPII zrobi swietym
                • Gość: besciak Re: Habib reprezentuje swoja propaganda interesy palestynskie w Polsce IP: *.ip-pluggen.com 23.09.01, 15:57
                  Matko Boska. To my juz rozmawiamy o 1200 roku? To moze porozmawiamy w jaki
                  sposob pan Mohmahmed rozprowadzal Islam co? My o chlebie a ty o niebie.
                  • Gość: Jurek Re: Habib reprezentuje swoja propaganda interesy palestynskie w Polsce IP: 193.188.174.* 23.09.01, 17:49
                    Gość portalu: besciak napisał(a):

> Matko Boska. To my juz rozmawiamy o 1200 roku? To moze porozmawiamy w jaki
                    > sposob pan Mohmahmed rozprowadzal Islam co? My o chlebie a ty o niebie.

A to o jakim jest roku? Na pewno przed 1209, o ile umiem liczyc.

<Panie Arab, was na swiecie nie bylo przez 1.000 lat a matematyka, geometria juz
                    istanialy, Panie Arab.>

Ta dyskuja o niebie i chlebie jest o tym samym: fanatyczne zacietrzewienie,
                    nietolerancja, przekonanie o wlasnej, i tylko wlasnej wyzszosci, widzenie swiata
                    jednym okiem, sluchanie innego glosu jednym uchem i w efekcie rozumowanie jedna
                    polkula mozgowa.

• Gość: WOJO!!!! Re: Habib reprezentuje swoja propaganda interesy palestynskie w Polsce IP: 213.8.144.* 23.09.01, 20:38
                      Gość portalu: Jurek napisał(a):

> Gość portalu: besciak napisał(a):
                      >
                      > > Matko Boska. To my juz rozmawiamy o 1200 roku? To moze porozmawiamy w jaki
                      >
                      > > sposob pan Mohmahmed rozprowadzal Islam co? My o chlebie a ty o niebie.
                      >
                      >
                      > A to o jakim jest roku? Na pewno przed 1209, o ile umiem liczyc.
                      >
                      > <Panie Arab, was na swiecie nie bylo przez 1.000 lat a matematyka, geometria
                      > juz
                      > istanialy, Panie Arab.>
                      >
                      > Ta dyskuja o niebie i chlebie jest o tym samym: fanatyczne zacietrzewienie,
                      > nietolerancja, przekonanie o wlasnej, i tylko wlasnej wyzszosci, widzenie swiat
                      > a
                      > jednym okiem, sluchanie innego glosu jednym uchem i w efekcie rozumowanie jedna
                      >
                      > polkula mozgowa.
                      >
                      Fanatyczne religijne zacietrzewienie i poczucie o wlasnej wyzszosci jest
                      napewno godne potepienia niezaleznie z jakiej strony .
                      Przerazajace i najbardziej fanatyczne jest zacietrzewienie muzulmanskie ,
                      zamachowcy samobojcy ,grozenie calemu Swiatu , ostatnie zamachy w USA i
                      JIHAD , czyli rozprowadzanie mieczem Islamu szkoda ,ze dzwonek
                      ostrzegawczy zadzwonil u niektorych tak pozno .

• Gość: besciak Re: Habib reprezentuje swoja propaganda interesy palestynskie w Polsce IP: *.ip-pluggen.com 23.09.01, 22:51
                      Widzisz ja ma prawo wyboru i slucham sobie ktorym uchem chce. Panowie
                      terrorysci oni tego prawa nie maja. Zostali pozbawieni tego prawa jak tylko
                      przeszli na strone przemocu i fanatycznego Islamu. Dasyt.
              • Gość: Habib Re: Habib reprezentuje swoja propaganda interesy palestynskie w Polsce IP: *.chello.pl 25.09.01, 14:49
                Wojo, wciąż czekam na potępienie zbrodni państwa Izrael dokonywanych na arabach.

Czyżbyś wił się jak wąż?
      • Gość: Habib Re: Wojo, nie unikaj moich pytań!!!!!!!! IP: *.chello.pl 25.09.01, 14:58
        Beściak, już widzę Twoje zdziwienie - jestem Polakiem...

---------------------------------

Pośrednio. Mam obywatelstwo. Ale zastanowiły cię twe własne słowa? Piszę jak
        typowy arab, a tu się okazuje, że jestem Polakiem. Ciekawa sytuacja by się
        wywiązała, nie sądzisz?
        Ty mówisz o wszystkich arabach, ciekawe ilu znasz (nie z telewizji)...
        A teraz: przeinaczasz i mylisz fakty, więc nie wiem, co przez ciebie przemawia:
        niewiedza czy nienawiść?
        Hezbollah to organizacja stworzona przez IZRAEL!, do walki z kimśtam w Libii.
        Potępiasz w ciemno Arafata, proszę bardzo, może to także on stoi za zamachami
        terrorystycznymi w kraju Basków i Belfaście? Kto go tam wie...
        Arafat jak nikt inny zrobił tyle rzeczy dla pokoju. 3 RAZY ogłaszał w czerwcu
        zawieszenie ognia. I 3 RAZY Izrael je złamał.
        Potępiasz intifadę? A potępiasz powstania Polskie w 19 wieku? Powiedz tak czy
        nie? Potępiasz walkę narodowowyzwoleńczą?
        Zbrodnie.
        Do listy zbrodni dodaj jeszcze codzienne morderstwa na obywatelach
        Palestyńskich. W tym na kobietach i dzieciach. Których to obywateli ginie
        zdecydowanie więcej niż żydów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka