mbarszcz 06.10.05, 14:54 Nic dziwnego. Kto by tam chcial jechac do dziczy i narazac sie na rosyjskich bandytow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zigzaur Są też inne przyczyny 06.10.05, 15:29 patrz przygody polskich dyplomatów w Moskwie. Do tego dochodzi werbunek przez FSB, niebezpieczeństwo chorób wenerycznych i podobne atrakcje. Biuro Podróży "Panzergruppe Kleist" zaprasza do zwiedzania Rosji! Odpowiedz Link Zgłoś
nonieee Hmmm 06.10.05, 22:23 bylem w Rosji. Przejechalem ja od Wladywostoku po Moskwe i petersburg i jakos zyje. Nikt mnie nie okradl, nikt nie probowal zwerbowac do sluzb specjalnych. Taka podroz to bardzo interesujace doswiadczenie. Moze kiedys o tym napisze. Jak ktos dobre winko postawi :) Odpowiedz Link Zgłoś
beago Re: Hmmm 09.10.05, 18:59 A wino może być gruzińskie? To w Petersburgu lubię pić najbardziej.. to chaczapuri;) Pracuję w Petersburgu dwa lata i czuję się tu bezpieczniej niż w Polsce, ot, co! Bea Odpowiedz Link Zgłoś
trg W Rosji byłem pół roku 19.10.05, 02:08 i jakoś nic mi się nie stało. Szczerze mówiąc w Polsce owiele łatwiej dostać w morde niż tam. PS. My jesteśmy w owiele bardziej komfortowej sytuacji niż turysci z zachodu, ponieważ oni nie rozumieją co się dookoła dzieje a na yakich frajerów czekają miejscowe cwaniaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 NIEPRAWDA, ZE CORAZ MNIEJ! ;-))))))))) 19.10.05, 10:46 NALCZIK np., odwiedza ostatnio coraz wiecej "zagranicznych turystow"!!!;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 [...] 06.10.05, 16:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: 35€ a 140 € 06.10.05, 17:03 oddam polski paszport, jesli idioci na tym formum maja byc moimi wspolrodakami. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: 35€ a 140 € 06.10.05, 17:09 jankowski1960 napisał: > oddam polski paszport, jesli idioci na tym formum maja byc moimi wspolrodakami. To ty masz polski paszport? Pewnie pracujesz pod przykrywką. Uważaj, to niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Janowski odda polski paszport FSB! :-))))))))))))) 06.10.05, 17:30 jankowski1960 napisał: > > > oddam polski paszport, jesli idioci na tym formum maja byc moimi wspolrod > akami. A jak sie rozliczysz w FSB? Przciez to Lubianka ci ten paszport wystawila! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Do zigzaura z podziekowaniem za galarete! 06.10.05, 17:39 Reklama niemieckiego Neckermana: "Odwiedz Rosje! Twoj samochod juz tam jest!" Reklama Orbisu: "Odwiedzcie Rosje, zanim Rosja odwiedzi was!" Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Coraz lepiej! ;-))) 06.10.05, 17:41 Budynki konsulatów Łotwy i Litwy w Petersburgu padły w środę wieczorem ofiarą wandali - poinformowała w czwartek rosyjska milicja. "Nieznani sprawcy oblali zieloną farbą mury konsulatu Łotwy i umieścili na nich antyłotewskie napisy" - powiedział rzecznik prasowy milicji w Petersburgu, Wiaczesław Stiepczenko. Rzecznik poinformował, że do podobnego aktu wandalizmu doszło też przed konsulatem litewskim. Dodał, że zatrzymano na miejscu jednego z podejrzanych - 14-latka. "NASI"????! ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A moze...LOTERIA WIZOWA??? :-))) N/T 06.10.05, 22:54 Loterię na wyjazdy do Rosji to prowadził niejaki Iwan Sierow w roku 1939 i 1945. Po prostu, losował Polaków i wywoził do Rosji. Iwan Sierow był jedynym oficerem NKWD, który otrzymał Order Lenina. Orderu tego nie otrzymał ani Jeżow ani Beria ani Andropow. Sierow otrzymał ów order pod koniec kwietnia roku 1940. Ciekawe, za co? Sierow otrzymał też odznaczenia peerelowskie, zdaje się, za czasów Gomułki. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Coraz lepiej! ;-))) 07.10.05, 23:46 > "NASI"????! ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Jakiś czas temu pisałem tutaj, że wkrótce skończą ćwiczenia ze spamowania polskich forów internetowych i zajmą się czymś innym. Jak widać miałem rację :o) Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Do zigzaura z podziekowaniem za galarete! 07.10.05, 10:29 meerkat1 napisał: > > Reklama niemieckiego Neckermana: "Odwiedz Rosje! Twoj samochod juz tam jest!" Nudzisz i przejrecasz meerkat, to bylo o Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Nowe dla old. european 07.10.05, 11:04 Reklama Orbisu: Odwiedzcie Rosje zanim Rosja odwiedzi was!" Tez ci sie nie podoba? Too close for comfort? :-)))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: 35€ a 140 € 07.10.05, 00:57 jankowski1960 napisał: > oddam polski paszport bardzo słusznie - jeśli znalazłeś to oddaj. a jak otworzysz go na 3 stronie to dowiesz się gdzie możesz to zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: 35€ a 140 € 07.10.05, 23:48 > bardzo słusznie - jeśli znalazłeś to oddaj. a jak otworzysz go na 3 stronie to > dowiesz się gdzie możesz to zrobić... Ryzykowne. Pod polskimi placówkami dyplomatycznymi biją. I to w biały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: 35€ a 140 € 08.10.05, 00:14 fakt. ale jeśli Jankowski nadaje z Polski to powinien go odnieść na najbliższy posterunek policji... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Wowka nie chce,żeby mu się zachodniacy tam szwenda 06.10.05, 17:15 li w sposób niekontrolowany. Te parę groszy olewa, Rassieja bagata (ciekawe, jak długo jeszcze?). Odpowiedz Link Zgłoś
beago Re: Wowka nie chce,żeby mu się zachodniacy tam sz 09.10.05, 19:38 Ależ chce! I to mocno widać! Wiecie, jak oni fajnie traktują cudzoziemców? Zresztą, co tu gadać, Petersburg jest wypełniony cudzoziemcami - Amerykanie, Zachód Europy, Japonia... Angielski jest na porządku dziennym na ulicy... mnie tu najczęściej biorą za Francuzkę, i fajnie, bo traktują dobrze. Ja też się bałam Rosji, ale przyjechałam i ... zdziwiłam się. Tu jest więcej turystów niż w Krakowie!! Serio! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 jakos mnie to nie dziwi, sa inne dzikie kraje, ale 06.10.05, 19:19 z milszymi ludzmi, a nie z banda bydla Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: jakos mnie to nie dziwi, sa inne dzikie kraje 06.10.05, 19:20 A moze by to bydlo na "Killing Fields" wypuscic? Niech sie pasie! Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza Re: Rosja: Coraz mniej zagranicznych turystów 06.10.05, 22:45 Do Rosji kiedyś jeździło dużo Polaków. Ale odkąd zaczęli tak Polaków bić w sposób perfekcyjnie zorganizowany to trzeba być wariatem żeby tam pojechać turystycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosja: Coraz mniej zagranicznych turystów 06.10.05, 22:56 Patrz mój post o loterii (niekoniecznie wizowej). Odpowiedz Link Zgłoś
beago Re: Rosja: Coraz mniej zagranicznych turystów 09.10.05, 19:25 Przypominam, że to Polska wprowdziła obowiązek wizowy - z powodu UE... a że ruskie robią na zasadzie "jak ty komu, tak on tobie".. cóż dziwnego, Polacy też by tak robili, słowiaństwo nas łączy... ale szczerze - nie jest tu źle.. mnie, Polkę, lubią;) Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Rosja: Coraz mniej zagranicznych turystów 10.10.05, 02:15 gwoli ścisłości Polska zaproponowała Rosji, Białorusi i Ukrainie układ. my dajemy wam darmowe wizy (wymaga ich UE) biorąc na siebie koszty administracyjne, wy nie wprowadzacie wiz dla nas. jedynie Kijów wyraził zgodę, dzięki czemu np. ich dochody z turystyki znacznie wzrosły... Odpowiedz Link Zgłoś
jezul Byłem tam i wiecej juz nie chce! 07.10.05, 04:54 Wietnam to dla nich niedoscigniny wzor kultury i bezpieczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 To nie tak jak piszecie ,prawda jest inna i dobrze 07.10.05, 07:56 o tym wiecie.. Poza nielicznymi biznesmenami w polsce ,kogo stac na wykup wizy za 140 euro ? Przeciez to jest miesieczna pensia srednia polaka. Polak by pojechal ale gdyby wizy byly za darmo jak za dawnych dobrych lat. W tej chwili pozostalo gebowanie i pierdzielenie glupot. Co do bandyctawa to polska nie jest wcalej w lepszej sytuacji.. Bandyctwo i zlodziejstwo jest tak normalne w polsce jak swieze bulki na sniadanie ( kazden dobrze o tym wie,po kiego ghrzyba odstawia strusia )? Polak za te pieniadze jedzie na tydzien na wczasy nad morze srodziemne z oplaconym przejazdem i hotelem...poprostu przecietnego kowalskiego nie stac aby zaplacic za wize do rosji , a gdzie jeszcze za hotel i wyzywienie ? Kowalski w rosji nie bedzie mogl w hotelu gotowac sobie te wspaniale i smaczne zupki przywieziene z polski. A gdzie wsadzi te swoje boczki, kielbase ,maselko ,serki przywiezione z polski? W takich hotelach nie ma lodowek dostosowanych do przechowywania zarcia.. Tamtejsze lodowki jak i lodowki w polskich hotelach sa dostosowane najwyzej do przechowywania wodeczki ,winka czy jakiegos piwka. Nastepnie odleglosci sa duze niestety w takiej moskwie np. Plan miasta ? Trza kupic.. Beda w takim planie oznaczone supermarkiety typu Lidl czy jakies inne tej klasy ? aby polski pan mogl tam kupic jakies portugalskie piwo ewentualnie hiszpanskie do picia ? Tak ze radzilbym co niektorym powstrzymac swoje emocje i przestac grac pana w chwili jak sloma jeszcze kolo buta lata , a kieszenie puste.. I pamietajcie , nie mylcie rosje z ukochana ukraina ....roznica poziomow widoczna golym okiem na kazdym kroku niestety... Nie mozna kazdego mowiacego rosyjskim jezykiem zaraz zwac rosjaninem.. Tak jak wielu tutaj na forum maja sie za prawdziwych i jedynych polakow a niestety w metryce cos innego pisze. zycze wesolego alelluja hahhahhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Polscy Bizniesmieni odwiedzaja LUKOIL? 07.10.05, 09:38 Adam Zadworny 07-10-2005, ostatnia aktualizacja 06-10-2005 20:54 Przedstawiciele Łukoila w Polsce za łapówki dostarczali mafii paliwowej komponenty, z których powstały miliony litrów fałszywego oleju napędowego zwanego "czarną perłą" - twierdzą szefowie gangu Jak się dowiedzieliśmy, zeznania obciążające ludzi z Łukoila ma w ręku Prokuratura Apelacyjna w Krakowie prowadząca największe w Polsce śledztwo w sprawie afery paliwowej. Udało nam się dotrzeć do tych zeznań. [...] - "Kradnąc" akcyzę zarabiali ok. 1,5 zł na litrze - twierdzi oficer CBŚ zaangażowany w śledztwo. [...] Na kolejnych przesłuchaniach w Szczecinie przed prokuratorem Mirosław P. zeznał: „Część środków [z działalności przestępczej - red.] była przeznaczona na »prowizje «. (...) T. mówił mi, że woził tam [do siedziby Łukoil] pieniądze z tego tytułu. (...) Każdy zakup oleju bazowego był od tego uzależniony”. Mirosław P. wymienił dwa nazwiska rosyjskich dyrektorów z Łukoila, którzy mieli brać łapówki. Jeden z nich zawsze miał dawać sygnał, kiedy pociąg z olejem bazowym był na granicy. Z kolei Mieczysław T. zeznał, że wręczał osobiście łapówki dyrektorowi J.: "Gotówkę przekazywałem w kawiarence na dole firmy w Warszawie". [...] Prokuratorzy uważają wyjaśnienia skruszonych szefów gangu za wiarygodne - m.in. dlatego, że śledztwo potwierdziło ich opis paliwowo-finansowych przepływów. Co na to wszystko Łukoil? - Nie będę tego komentował, bo nic o tym nie wiem - mówi Władymir J., dyrektor handlowy z Łukoila, którego nazwisko wymieniają szefowie gangu. - Naszymi działaniami rządzi tylko popyt i podaż. Chyba jednak tegoroczny Nobel z ekonomii powinien przypasc Rosjanom! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 "Ech, DOROGA!" ;-((( 07.10.05, 09:41 "Nastepnie odleglosci sa duze niestety "- wyjasnia <janosik> No tak. Np. z Warszawy do Magadanu, z Krakowa na Kolyme, a juz zwlaszcza z Poznania do Nachodki! ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: "Ech, DOROGA!" ;-((( 07.10.05, 10:26 cracovian napisał: > A ropa ruska to najlepsza ropa na swiecie. Za kazdym razem dziekuje tow. > Putinowi kiedy ja leje do Trabanta i odmawiam modlitwe za niezwyciezony narod > rosyjski i wszystkie dary, ktore nam zsyla. > > Nasze bratnie panstwa sa jedyna ostoja w tym strasznym swiecie i plonaca > pochodnia w wedrowce w coraz lepsza przyszlosc - pare zlotych nie zniszczy tej > przyjazni i nadziei jaka nam niesie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: To nie tak jak piszecie ,prawda jest inna i d 07.10.05, 10:38 janosik6 napisał: > o tym wiecie.. > Poza nielicznymi biznesmenami w polsce ,kogo stac na wykup wizy za 140 euro ? > Przeciez to jest miesieczna pensia srednia polaka. Tyle wynosi polski zasiłek dla bezrobotnych, a nie przeciętna pensja osoby pracującej. Towarzysz pułkownik dostarczył Ci nieprawidłowe dane. W pewnym aspekcie masz jednak racę: wolimy Włochy, Hiszpanię, Grecję albo Turcję. Tam nikt nie napada na nas i nie bije na ulicach. POzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj no tak,zgadza sie,we wloszech,grecji nie napadaja 07.10.05, 16:57 na ludzi na ulicach wieczorami.Tylko w takim razie pojedz tam i nie wracaj,bo w polsce niestety juz napadaja:) Sa dzielnice w miastach w ktorych sie po zmierzchu z domu juz nie wychodzi.Jesli zaprzeczysz,to bedziesz zwyklym pieniackim ignorantem.Nie wyzywajmy wiec rosjan od bandytow podczas gdy polacy sami sie tluka nawzajem na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 bije tylko <tomson w SLUPSKU!!! 07.10.05, 17:51 I jego koledzy - absolwenci miejscowej Szkoly Milicyjnej! ZOMO = BIJACE SERCE PARTII! Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 meerkat1-ty chyba jestes ulomny czlowieczku !!! 07.10.05, 21:29 mysle ze ty albo nie zyjesz w polsce albo z domu wcale nie wychodzisz.......... Polskiej prasy nie czytasz ani polskiej tv nie ogladasz. Teraz dochodzimy do twej ulomnosci ,przykrecili cie do fotelu inwalidzkiego ? Jestes zwykly dupek ,jestes popaprany do granicy nieprzyzwoitosci wrecz. Twoja choroba jest widoczna golym okiem , kto cie czlowieku tak bardzo za mlodu skrzywdzil ? Ojczym cie napastowal czy jakis katacheta ? Dlaczego my mamy z tego powodu cierciec czytajac twe bzdury iogladajac twoj nick przy kazdej debilnej wypowiedzi ? Gdzie czeba bylo pracowac aby dostawac az takie wysokie zasilki (140 euro)jak dostaja je twoi czy to z rodziny czy znajomi ? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Janosik, zalozny debiiiiiilu na zasilku! :-))))))) 07.10.05, 21:44 To ty TERAZ dopiero wykoncypowales w sywm malym rozumku, ze ja "nie zyje w POlsce"????! :-))))))) Zdradze ci jeszcze wieksza tajemnce: Ja w Polsce NIGDY nie zylem. Okresowo ja tylko odwiedzam! No a tera, spier..laj z powrotem do fagasow co sie na forum oddelegowali, bo jak mowi maly wierszyk: "Ch...ci w d..., do widzenia nie mam czasu do stracenia"! P.S. "Gdzie CZEBA pracowac?"- pytasz... Za taka ortografia powinienes raczej zapytac retorycznie:"Kto mnie zatrudni?":-) Odpowiedz Link Zgłoś
raffus Re: meerkat1-ty chyba jestes ulomny czlowieczku ! 07.10.05, 22:25 Zachowuj się ! 140 E dostaje każdy bezrobotny z prawem do zasiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Janosik się rozwija.... 07.10.05, 23:43 Na jednym wątku dwa długie posty... w sumie spłodził nam tu już paredziesiąt wierszy bełkotu. Pięknie! Dotychczasowy rekord to było paręnacie linijek w kilku postach. Jest postęp. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 adas 13-spieprzaj dziadu...merkat ulomny dupku.. 07.10.05, 23:53 gdziekkolwiek nie mieszkasz jestes zwykly zacietrzewiony palant. Jak nie mamy argumentow pie..my to co mozemy tak jak ty to robisz.. leje na ciebie jak i na adasia13 i to cieplym moczem ,zaznaczam. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: adas 13-spieprzaj dziadu...merkat ulomny dupk 08.10.05, 00:16 janosik6 napisała: > leje na ciebie jak i na adasia13 i to cieplym moczem ,zaznaczam. a skąd wiesz, że ciepły? lejesz po rękach? Odpowiedz Link Zgłoś
beago Re: To nie tak jak piszecie ,prawda jest inna i d 09.10.05, 19:19 Wiza kosztuje 60 zł... więc nie ma co przesadzać... nawet w tekście jest mocno przesadnie określona cena pobytu w Petersburgu (Moskwa jest dużo droższa, fakt), co prawda, z tanimi noclegami jest kłopot, ale bez przesasdy, jak ktoś chce, poradzi sobie. Owszem, jeśli chce mieć się Wersal i same wycieczki, to pewnie, to kosztuje wszędzie. Jeśli chce się poczuć rosyjskość (choć Piter to mocno europejskie miasto), to trzeba wyjść do ludzi. A jak ktoś chce zobaczyć Piter, to zawsze chętnie pomogę. Jak wszystkim rodakom, co chcą tu zawitać. I pokażę nie tylko Ermitaż (pierwszy czwartek miesiąca - wstęp za darmo:) pozdrawiam, jakby co, pisać na adres beate@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Makro PGR 08.10.05, 09:47 I coz w tym dziwnego, ze malo turystow ? Kogo interesuje zwiedzanie popegeerowskich wiosek w Polsce ? Na dobra sprawe reporterow szukajacych patologii spolecznej i amatorow silnych wrazen. A Rosja to taki upadly PGR w skali makro. Poza scislym centrum Moskwy z Kremlem, niezlymi muzeami w Moskwie i Petersburgu i tzw."zlotym pierscieniem Moskwy", nie ma w Rosji wiele atrakcji turystycznych. To znaczy dostepnych w sensie logistycznym, z hotelami w ktorych jest woda, do ktorych da sie jakos dojechac, gdzie mozna przespac sie nie bedac non-stop napastowanym przez stada prostytutek... Nieliczne znosne hotele odstraszaja astronomicznymi cenami, zupelnie niewspolmiernymi do turystycznych atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś