koles751 06.10.05, 17:17 A Marcinkiewicz jest zatroskanym o los najbiedniejszych socjalistą, który ma taki zwyczaj, że na śniadanie je sushi! Orwell się chowa :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robertw18 DOBRZE MÓWI, ale... 06.10.05, 21:08 właściwie ani Napoleonowi, ani Hitlerowi nie udało się zdobyć Moskwy. W dzisiejszym napastliwym świecie podziwia się USA - może dobrze jest, że przypomina się zbrojne zwycięstwo Polski? W takim razie trzeba podnosić sprawę tego święta jak najczęściej. Niech na Zachodzie wiedzą... skąd u Rosjan urazy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Tak wlasnie wyglada typowy rusofob. 06.10.05, 18:34 Tak wlasnie wyglada typowy rusofob. Morda wredna i po katolicku zacieta. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: To podobno durne psiska....... :) 06.10.05, 19:21 Nie ma sz durnych "psisków"... są za to durne Kaczory... Odpowiedz Link Zgłoś
pukury Re: Lech Kaczyński - PREZYDENT WSZYSTKICH KURDUPL 07.10.05, 01:07 no no no - ja też jestem kurduplem ! ale ON nie będzie moim prezydantem - KURDUPLE !! precz z Kaczkolandem!! Odpowiedz Link Zgłoś
dobry.duszek Re: Lech Kaczyński: PiS nie jest partią rusofobów 06.10.05, 17:27 partia rusofobow moze nie, za to homofobow na pewno:-) Odpowiedz Link Zgłoś
alkud LECH KACZYŃSKI PREZYDENTEM POLSKI 06.10.05, 17:33 Mały ale jaja ma :) Nie to co towarzysz z klubu aferałów :D kochamislam.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Kazda babka Ci powie, ze o co innego chodzi. 06.10.05, 18:10 Kazda babka Ci powie, ze o co innego chodzi. Dlugosc jest istotna, reszta jest bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Rachu-ciachu - czekam na celną ripostę :-) 06.10.05, 18:35 Re: Mamy czas, przeczekamy i kaczki - Światowid : POWRÓCIŁEM, I PRZYGLĄDAM SIĘ WAM GRZESZNICY! I WIDZĘ, ŻE PRZESTALIŚCIE WE MNIE WIERZYĆ! NAWET WASZ KANDYDAT KACZYŃSKI MÓWI, ŻE NIGDY NIE PRZESTANIE BYĆ KATOLIKIEM! A CO Z WIARĄ WASZYCH PRZODKÓW? NU ZAJAC, PAGADI! :-) /Światowid/ rach_ciach napisał: Re: Jeszcze macie czas............możecie popyskować > Nadchodzi kara... taziuta napisał: Re: A co to jest PIS? - rach-ciach i po ptokach : > To znaczy, po kaczkach :-) > Dobrze się stało, że PiS uzyskał najwięcej stołków w sejmie. Nareszcie nam > się kaczki skompromitują i w przyszłości będą równie mocne jak dziś Słomka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta To ma być kara? Skreślenie kaczki to nagroda :-) 06.10.05, 18:44 rach-ciach napisał: ___________________pierwsza część już w niedziele. taziuta napisał: Rachu-ciachu - czekam na celną ripostę :-) Re: Mamy czas, przeczekamy i kaczki - Światowid : POWRÓCIŁEM, I PRZYGLĄDAM SIĘ WAM GRZESZNICY! I WIDZĘ, ŻE PRZESTALIŚCIE WE MNIE WIERZYĆ! NAWET WASZ KANDYDAT KACZYŃSKI MÓWI, ŻE NIGDY NIE PRZESTANIE BYĆ KATOLIKIEM! A CO Z WIARĄ WASZYCH PRZODKÓW? NU ZAJAC, PAGADI! :-) /Światowid/ rach_ciach napisał: Re: Jeszcze macie czas............możecie popyskować > Nadchodzi kara... Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: Lech Kaczyński: PiS nie jest partią rusofobów 06.10.05, 17:41 Jaka partia jest PiS to sie jeszcze okaze. Po odejsciu PO z koalicji (za okolo 1 rok), chlopaki rozjada gospodarke, zjedza ostatnie chude krowy i beda pakowac manatki. Moze wreszcie wtedy rodacy zrozumieja, ze aby cos rozdac to trzeba to wczesniej miec. No, ale nie jest to tak do konca pewne... Odpowiedz Link Zgłoś
qutas.vielgus Re: Lech Kaczyński: PiS nie jest partią rusofobów 06.10.05, 18:05 no, to czyja partia w koncu jest? pozeraczy domowego rosolu na wiejskich melanzach? ---------------- rzeczpospolita IV: atak klonow Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Jakoś mu nie wierzę ! 06.10.05, 18:07 Życie pokazało, że nie jest tak jak mówi. Po prostu kłamie, byle tylko uzyskać parę głosów więcej ale ja na niego i tak nie zagłosuję ani na Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
tripper Re: Lech Kaczyński: PiS nie jest partią rusofobów 06.10.05, 18:13 jak to nie? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Lech Kaczyński: PiS nie jest partią rusofobów 06.10.05, 18:17 Kaczyński powiedział: "Ten dziwny wybór święta narodowego budzi nasze zdumienie. Nie sądzę, aby w Rosji ktoś traktował dzisiejszą Polskę jako zagrożenie dla rosyjskiego bezpieczeństwa. Oznacza to, że stała się ona pretekstem dla jakiejś wewnętrznej konsolidacji. I bardzo nas to niepokoi" - podkreślił.< Pewnie,Kaczor i PiS wiedza najlepiej jakie swieta powinni rosjanie swietowac <Symboliczne znaczenie z punktu widzenia formułowania celów rosyjskiej polityki ma dla nas wyznaczenie święta narodowego na dzień wypędzenia Polaków z Moskwy. Mam świadomość, że jest to bardzo ważna data w rosyjskiej i zapewne również w polskiej historii. Jednak 200 lat później z Rosji wycofywał się Napoleon, a później spod Moskwy przepędzeni zostali hitlerowcy. Było jeszcze zwycięstwo pod Stalingradem. A znacznie wcześniej była bitwa na Kulikowym Polu, w której zwycięstwo potwierdziło, że rosyjski naród istnieje jako europejski i chrześcijański" - przypomniał Kaczyński.< A glupi Kczor zapomnial ze w Polskiej historii i historii Warszawy tez jest sporo dat,nazwisk i wydarzen bardziej podchodzacych na nazwe ronda niz jakis sowiecki pulkownik(Dudajew)!Przyganial wol korytu... Odpowiedz Link Zgłoś
cezaryk Re: Lech Kaczyński: PiS nie jest partią rusofobów 06.10.05, 18:30 Nie jest tez partia rasistowskich narodowych socjalistow. No bo skad? W koncu Prawo i Piesc znane jest z szerokich horyzontow i otwartosci na poglady inne niz 'jedyne poprawne'. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta48 Nieprzyzwoitosc 06.10.05, 18:36 Czym sie rozni "nieprzyzwoitosc" za ktora zostal skazany Lukasz Wrobel od "nieprzyzwoitego" muzeum w Auschiwtz ? Czy w oswiecimskim przypadku prawo nie dziala ? Czy tu tez beda wyroki skazujace ? GW zamilkla na ten temat. Juz nie sciga nierownosci wobec prawa ? . Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nieprzyzwoitosc 06.10.05, 19:29 gazeta48 napisał: > Czym sie rozni "nieprzyzwoitosc" za ktora zostal skazany Lukasz Wrobel > od "nieprzyzwoitego" muzeum w Auschiwtz ? Czy w oswiecimskim przypadku prawo > nie dziala ? Czy tu tez beda wyroki skazujace ? GW zamilkla na ten temat. Juz > nie sciga nierownosci wobec prawa ? . Ciekawi mnie bardzo, co też autor chciał przez to powiedzieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
pukury Re: Nieprzyzwoitosc 07.10.05, 01:00 autor nic nie chciał powiedziec bo chyba sam nie wie o co mu chodzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Lech Kaczyński: PiS nie jest partią rusofobów 06.10.05, 18:57 ja to ogolnie domagam sie przyspieszonych wyborow, przyspieszonych o 3 lata i 11 miesiecy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus spojrzenie... 06.10.05, 19:19 ... w przyszłość ... niedaleką... Takie właśnie jest to zdjęcie... Zatroskany, zaambarasowany, strachem podszyty, i ze wzrokiem skierowanym w przyszłość... Bardzo dopracowane zdjęcie... Ciekawe, jak długo PR się męczyło, żeby go tak właśnie ukazać: Wielki Człowiek, mający nadzieję na rządzenie dekretami.... Ciekawe również, czy tuż przed pstrykiem przyjął komunię... a może tuż po... A może i tuż przed i tuż po... przecież on tyle robi dla ... wartości... wiadomych przecie... Poniżej, pozwalam sobie na cytat: „– Nasz projekt konstytucji – autorska koncepcja mojego brata – przewiduje relacje między prezydentem a rządem w dwóch postaciach. Postać pierwsza: prezydent i rząd reprezentują podobne siły polityczne. Prezydent ściśle współpracuje z rządem, może więc wydawać rozporządzenia z mocą ustawy. Akty te będą wtedy wewnętrznie spójne i nie będą przechodzić przez system komisji sejmowych, gdzie działają różnego rodzaju lobby i ambicje poszczególnych posłów. Jest to olbrzymia zachęta do pracy dla rządu. Postać druga: prezydent jest z jednego obozu politycznego, rząd z drugiego. Wtedy prezydent miałby dużo mniejsze możliwości, że tak powiem »sypania rządowi piasku w tryby«. Zasada weta prezydenta byłaby mocno ograniczona. Prezydent pełniłby wtedy niejako tylko funkcję kontrolera”. Lech Kaczyński Dobre, nieprawdaż? Wieeeeeelki Człowiek nam wyrasta... Odpowiedz Link Zgłoś
pukury Re: spojrzenie... 07.10.05, 01:11 znaczy się (po czesku ) kaczucha ZBLAZNIŁ !! Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Lech Kaczyński: PiS nie jest partią rusofobów 06.10.05, 19:45 Zgoda w wielu punktach. Ale pamięta pan L.K. kiedy mamy święto Wojska Polskiego i co się wydarzyło tego dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
igii Lech Kaczyński: PiS jest partią rusofobów ! co wid 06.10.05, 23:09 widać i słychać i czuć Odpowiedz Link Zgłoś
gk_toba Bycie rusofobom jest raczej niezbedną cnotą 08.10.05, 19:04 Rosje należy trzymać na celowniku gdyż i ona tak postępuje z Polską. Co do słowa rusofobia,nie zgadzam sie z tym okresleniem.Gardzę nimi,to fakt.A rożnię sie od nich tym że gardzę tylko nimi,oni gardzą wszystkimi. Odpowiedz Link Zgłoś