me-e KTOS TU...KLAMIE...-))) 26.10.05, 02:53 ...www.bild.t-online.de/BTO/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
merrigold Niemcy zaszokowali swiat mordujac 30 milionow ludz 26.10.05, 03:09 i w II wojnie swiatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin120 Re: Kaczyński szokował Niemców 26.10.05, 03:19 Mylisz sie do rozmow z niemcami potrzebna jest sila i pokazanie im ze nie sa najmadrzejsi na swiecie. Kaczor doskonale nadaje sie do rozmow z nimi jesli nadal bedzie sie trzymal tego co mowil w kampani. W koncu niemcy niech sie nie obrazaja za rachunek za Warszawe sami ja spacyfikowali a teraz mowi ze nie godzi sie po tylu latach o tym przypominac. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e CALA POLITYKA MERKEL...NIEMIEC 26.10.05, 03:29 ...wobec polski to pozwolenie polski na centrum wypedzonych...nie oszukujmy sie ...rura poszla dnem baltyku bez porozumienia z polska...jest nadzieja ,ze rura pojdzie przez moze srodziemne...bedzie centrum wypedzanych po nich pojda roszczenia niemcow...kaczynski doskonale to glowkuje...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Nie bedzie... 26.10.05, 03:38 ...Credo Konopnicka Maria Wierzę w światła potęgę i w ducha zdobycze, Wierzę w cel życia wzniosły, święty, choć daleki, Wierzę w braterstwo ludów, w hasła tajemnicze, Które przez wrzawę dziejów wiekom dają wieki, Wierzę w dobro, co z czołem białym od promieni, Wyleczy kiedyś ziemię z jej ran i z jej cieni... Wierzę, że bohaterscy ducha pracownicy Ujrzą jutrznię dni nowych ze swojej strażnicy. Wierzę, że dawne błędy żelaznym łańcuchem Ciężą nad późnych wieków i wolą. i ruchem. Wierzę w dziedzictwo kary, w pokutę dziejową; Wierzę, że sprawiedliwość zstąpi nam królową... Wierzę w ciszę i w spokój po gromach i burzy; Wierzę w siłę, co walcząc ze złem, się nie nuży... Wierzę, że wytrwać można mężnie i dostojnie W największej własnych uczuć i porywów wojnie. Wierzę w uścisk, co kiedyś świat połączy cały; Wierzę w nieskończoności jasne ideały, Wierzę, że z drobnych iskier, skrzesanych przez dzieje, Wielkie, wspólne ognisko ludzkości roztleje. Wierzę w przejrzyste sfery ponad wrzawą ziemi, Kędy się krzepią duchy wodami żywemi, Kędy niskie zabiegi milkną przed obliczem Wiekuistej ustawy z berłem tajemniczem... Wierzę w kwiaty nadziei, co z mogił nam wschodzą, Wierzę, że krzywd posiewy bohaterów rodzą... Wierzę w parcie konieczne, świadome ludzkości Do potężnych idei prawa i równości... Wierzę, że błędnych komet blask zagasa z wolna, Wierzę, że ludzkość wiecznie łudzić się nie zdolna, Lecz nim dosięgnie prawdy, smutna i stęskniona, Nieraz do marnych cieniów wyciągnie ramiona. Wierzę w braterskiej dłoni uścisk i zachętę, Wierzę w duchów zbudzonych obcowanie święte... Wierzę w siłę, co stapia czyny i ofiary Na dni nowych słoneczne, królewskie sztandary. Wierzę w orli lot ducha, co nigdy nie stoi... I "niechaj mi się stanie podług wiary mojej!" Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: CALA POLITYKA MERKEL...NIEMIEC 26.10.05, 06:28 Jakby Polacy byli normalnym narodem a nie banda warcholow, kretaczy, pijakow, ksenofobow, zlodzieji i lapowkarzy to historia Polski potoczylaby sie inaczej w ostatnich 200-stu latach! No i miedzy innymi "rura" by poszla przez Polske. Juz wszyscy Was maja dosc mimo, ze nazywacie siebie "Chrystusem narodow". Nagminne wyjazdy Polakow po 89 roku ugruntowaly negatywne opinie o Polakach na calym swiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
3gr Re: CALA POLITYKA MERKEL...NIEMIEC 26.10.05, 06:37 widze, ze masz sporo kompleksow i nerotyzmow. Zrob sobie jakis przeszczep na Niemca i bedzie OK. Jak jest OK po niemiecku? Gut? Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba DAJMY MU SZANSE jest naszym prezydentem 26.10.05, 03:50 czas na zmiane, a zaden inny kandydat lepszego programu niz kaczynski nie przedstawil.a jesli sie czegos boicie, to mozna udac sie za morze. Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: DAJMY MU SZANSE jest naszym prezydentem 26.10.05, 06:21 a jaki to program kaczor przedstawił,bo ja tylko o rozliczeniach i sciganiu czarownic słyszałem? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: DAJMY MU SZANSE jest naszym prezydentem 26.10.05, 07:34 na a 3 000 000 darmowych mieszkan to pies ? Pozatym obiecal ze bedzie lepiej . Ja mu ufam . Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Nie oddawać MSWiA liberałom z PO ... 26.10.05, 03:57 Jeżeli Rokita weźmie MSWiA to koniec IV Rzeczpospolitej. Po takim poddaniu się zapowiadane reformy zakończą się w dniu objęcia ministerstwa przez tego pana . "Jeszcze się nie zaczęło , a już się skończyło" - nie wolno do tego dopuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Nie oddawać MSWiA liberałom z PO ... 26.10.05, 07:32 proponuje Leppera na ministra edukacji , Giertycha na ministra kultury , a Kurdkiego na min propagandy . O.Rydzyk przejmie KRiTV . Odpowiedz Link Zgłoś
alex200 Niemcy mają Merkel, my - kaczke 26.10.05, 06:01 Różnica jest znikoma (sic) Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Niemcy mają Merkel, my - kaczke 26.10.05, 07:29 fakt . i tu i tam obojniak Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Kaczyński szokował Niemców 26.10.05, 06:20 Wizyta,rewizyta etc.A kaczor to zna jakiś język oprócz kaczego?Czy na migi będzie walił? Odpowiedz Link Zgłoś
karol63 Re: Kaczor best 26.10.05, 07:25 Mieszkam na Śląsku Opolskim tutaj Tusk wygrał zajął 1 miejsce w kraju cóż dziadek w wermachcie to zaleta a nie wada mimo że liberał i farbowany katolik.Zaraz po wyborach niemieckie media odtrąbiły iż w Polsce prezydentem został człowiek który będzie dbał o interesy Polski,dla tych słów warto było głosowac na kaczora.Czasy gdy Kwaśniewski z Schrederem poklepywali się po plecach i nic z tego dla Polski dobrego nie wynikało na szczęście minął.Twardo Kaczyński powinien rozmawiać również z Rosją i nic to nie ma wspólnego z interesami gospodarczymi one mogą być tylko lepsze.W sąsiednich Czechach prezydent Klaus prawie nie opuszcza kraju i mają się bardzo dobrze nie zajmuje sie naprawianiem świata tak jak to czynił Kwaśniewski a pilnuje spraw swojego kraju u siebie z powodzeniem zresztą.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Kaczor best 26.10.05, 07:28 fajnie , ale kto po nim bedzie sprzatal ? Odpowiedz Link Zgłoś
mela46 Re: Kaczyński szokował Niemców 26.10.05, 07:33 No nie wiem, mnie to uzasadnienie nie przemawia! Mnie się wydaje, że Kaczyński zalazł za skórę Niemcom czym innym! Doskonale znamy wszyscy sprawę pani Eriki Steinbach i jakie ta "dama" ma zamiary! Dobrze też znamy reakcję pana Kaczyńskiego na te bezczelne rządania! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Kaczyński szokował Niemców 26.10.05, 07:37 tylko ze niemcy to maja w dupie ? Swietlica dla kilku emerytowanych slazakow jest dla szwabow tak wazna , jak dla polakow nowy dom kultury w Malkini . Odpowiedz Link Zgłoś
dawidantyrydzyk ZNISZCZYMY NIEMCÓW TAK JAK ONI NAS 26.10.05, 08:07 BRAWO KACZYŃSKI WYDUŚ OD NICH JAK NAJWIECEJ ABY ZNISZCZYC ICH GOSPODARKE A NASZA DOPROWADZIC DO ŚWIETNOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: ZNISZCZYMY NIEMCÓW TAK JAK ONI NAS 26.10.05, 15:30 ukradliscie domy, fabryuki Zydom i nadal nedza jestescie. dorabiania sie pzrez zebre? polska metoda na nobla z ekonimii? hhehe Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager Re: Kaczyński szokował Niemców 26.10.05, 08:44 Jeśli chodzi o naszych zachodnich sąsiadów to IMHO chcą wymienić rurociąg za paciorki. Frau Merkel jakoś tak się uaktywnia w momencie kiedy protestujemy przeciwko rurze w Bałtyku. Niemcy to cwany naród i uważają, że zawsze warto prokurować coś dla sąsiada co będzie go drażniło. Dla nas to przeszłość i zabagnione sprawy odszkodowań. Potem takie coś wymienia się w negocjacjach na coś korzystnego a jak się nawet nie wymieni to można swoim powiedzieć, że się było twardym negocjatorem. Myślę, że należałoby pozwolić na ośrodek p. Merkel i po prostu w Warszawie lub gdzie indziej (najważniejsza jest reklama) należałoby wybudować np. wielkie centrum kongresowe o nazwie "Zbrodnie Faszyzmu" lub coś takiego. Najważniejsze, żeby przyjeżdżało tam wielu wpływowych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś