marcus_crassus 01.11.05, 17:15 czy mozesz podac zrodlo gdzie prezydent iranu nazwal sobieskiego niewiernym psem?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dana33 Re: do dany 01.11.05, 17:30 jedyne zrodlo to jego przemowienie, w ktorym miedzy innymi mowil o niewiernym psie, ktory zatrzymal pod wiedniem ich marsz. myslisz, ze mial na mysli kaisera franza????? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus masz tekst tego przemowienia?? 01.11.05, 18:00 jesli takie byly jego slowa dlaczego jeszcze nie mam o tym informacji na skrzynce eurojihadowej?? bawicie sie tutaj w wyzywanko z antysemitami i w obrone tego co robi wasz kraj. jak sadzisz - co bardziej przysluzy Twojej sprawie??? strata 20 godzin na bezsensowne wyklocanie sie z tymi samymi osobami dzien za dniem (a jest ich kilka - na palcach mozna policzyc) czy przedstawianie sensownych wiadomosci??? najciekawsze artykuly na eurojihadzie czytane sa przez setki osob (najpopularniejszy artykul z pazdziernika przeczytalo 950 osob) dana. przestancie sie tutaj zachowywac jak dzieci. jak chcesz lepiej bronic interesow swojego kraju zamiast godzianmi wyzywac goldbauma i paru innych przedstawiaj takie informacje. gwarantuje Ci ze odniesiesz lepszy skutek niz to co robisz do tej pory. to dobra rada. a potem takie wiadomosci wklejaj tutaj albo przesylaj do eurojihadu. to jest odpowiedz jak bronic swojego stanowiska. a nie bluzgajac miesiac po miesiacu, rok po roku na te same KILKA osob. gwarantuje Ci - osoba goldbauma ani Izrael ziebi ani grzeje. a tak przynajmniej ludzie sie dowiedza DLACZEGO MACIE RACJE. JA TO WIEM. ale sa setki osob KTORE JESZCZE NIE WIEDZA. i nie zalicza sie do nich goldbaum. Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: masz tekst tego przemowienia?? 01.11.05, 18:20 marcus_crassus napisał: > jesli takie byly jego slowa dlaczego jeszcze nie mam o tym informacji na skrzyn > ce eurojihadowej?? -No wlasnie jakiego psa mial na mysli i czy szukal kija aby po tym psie pomachac?. > bawicie sie tutaj w wyzywanko z antysemitami i w obrone tego co robi wasz kraj. -Tak bawia sie w propagande ktora im przynosi szkody.Tepaki o tym nie wiedza.Nie wpadli na to a ty wpadles. > jak sadzisz - co bardziej przysluzy Twojej sprawie??? strata 20 godzin na bezse > nsowne wyklocanie sie z tymi samymi osobami dzien za dniem (a jest ich kilka - > na palcach mozna policzyc) czy przedstawianie sensownych wiadomosci??? -Fakt,fakty i jeszcze raz fakty.Cytowanie za kims papki przetrawionej to tania propaganda.Przemowienie powinno byc przetlumaczone jota w jote i obie wercje podane.Mysle ze o tym wiesz. > najciekawsze artykuly na eurojihadzie czytane sa przez setki osob (najpopularni > ejszy artykul z pazdziernika przeczytalo 950 osob) -Nie czytalem bo swoje zdanie juz mam.Natomiast wiadomosci faktyczne mnie interesuja.Jestem indywidualista z silnym charakterem i propagande odrozniam na kilometr. > dana. przestancie sie tutaj zachowywac jak dzieci. jak chcesz lepiej bronic int > eresow swojego kraju zamiast godzianmi wyzywac goldbauma i paru innych przedsta > wiaj takie informacje. gwarantuje Ci ze odniesiesz lepszy skutek niz to co robi > sz do tej pory. -Zgadzam sie w 100%.Ale zeby to robic trzeba miec za soba moralnosc,poczucie prawdy i sprawiedliwosci czego danie nie dano. > > to dobra rada. a potem takie wiadomosci wklejaj tutaj albo przesylaj do eurojih > adu. > > to jest odpowiedz jak bronic swojego stanowiska. a nie bluzgajac miesiac po mie > siacu, rok po roku na te same KILKA osob. -Zgadzam sie. > gwarantuje Ci - osoba goldbauma ani Izrael ziebi ani grzeje. a tak przynajmniej > ludzie sie dowiedza DLACZEGO MACIE RACJE. -Tez racja. > > JA TO WIEM. ale sa setki osob KTORE JESZCZE NIE WIEDZA. -Uwazj na te setki osob bo mimo ze ich nie znasz posiadaja tez zdolnosc myslenia.Poradz to danie. > i nie zalicza sie do nich goldbaum. -Jeszcze raz.Fakty,fakty i fakty.Tak albo nie do osadzenia pozwol wypracowac czytelnikom.Dozo tu jest starych wrobli a te jak wiesz na plewy nie ida. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: masz tekst tego przemowienia?? 01.11.05, 18:26 nie mam. dostalam to od kogos, kto mial. ale mozna znalezc cos w internecie napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
jabez Re: masz tekst tego przemowienia?? 01.11.05, 18:29 dana33 napisała: > nie mam. dostalam to od kogos, kto mial. > ale mozna znalezc cos w internecie napewno. Tak , niedawno pisala o tym niemiecka dpa. Chyba w czwartek , ale nie jestem pewny . Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus jesli masz to przeslij na maila 01.11.05, 18:32 mozna poszukac wtedy po uzytych zwrotach Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: masz tekst tego przemowienia?? 01.11.05, 18:30 Jeśli znasz kogoś, kto zna perski i by choć część(tą nt. której jest wątek) przetłumaczył, ew. znasz kogoś kto dysponuje odpowiednim oprogramowaniem, to: www.isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-603386 Znalazłem tylko fragmenty przetłumaczone na angielski i nie było tam nic nt. Wiednia. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus tekst byl bodajze w rzepie 01.11.05, 18:31 tez nic tam na temat wiednia nie widzialem. warto byloby sprawe wyjasnic. byłby to naprawde HIT - jesli jeszcze nie zajela sie tym polska prasa. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Jest coś takiego: 01.11.05, 18:43 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16563 Możesz poprosić o wyszukanie danego fragmentu. Ale wykasuj sygnaturkę :). Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Tłumacz może pominąć interesujący marcusa 01.11.05, 18:44 fragment. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Proponowałem właśnie prośbę o wyszukanie tego 01.11.05, 18:47 fragmentu, a nie o przetłumaczenie całości. To tylko taka propozycja dotycząca tego, jak w miarę szybko sprawdzić, czy rzeczywiście takie słowa padły. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus oto tekst - angielski i w oryginale 01.11.05, 19:00 www.iranfocus.com/modules/news/article.php?storyid=4164 www.isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-603209 konia z rzedem temu kto znajdzie tam cos o wiedniu. moge o tlumaczenie zapytac alego sine z faith freedom (jest iranczykiem) ale nie sadze zeby byl sens. nic o wiedniu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki zapytaj u żródła hehe 01.11.05, 19:14 forum.gazeta.pl/info/elementy/kropka.jsp Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: masz tekst tego przemowienia?? 01.11.05, 18:39 Nu wlasnie.Po co komus wkladac w usta czego nie powiedzial zwlaszcza politykowi ktory z natury swgo zawodu i tak miemy ze lga i sam sie predzej czy pozniej skomromituje.Dotyczy wszystkich politykow z syjonlandu tez. Zydy natomiast robiac to co robicie to jest tania propaganda i chocby tak powiedzial jak twierdzicie ale nie jest to podane fachowo jest nieprofesjonalne i zle swiadczy o was. Fakty,fakty i jeszcze raz fakty,Jak w sadzie.Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Krasusssss 01.11.05, 19:17 wyslalam Ci tekst do powieszenia.A propos chlopca w Iraku. Odbierz poczte. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus czekaj rokita. bo mam jedna sprawe. zaraz do 01.11.05, 19:22 Ciebie wpadne ;)) wiesz...juz nie moge ;) bedziesz ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: czekaj rokita. bo mam jedna sprawe. zaraz do 01.11.05, 19:26 marcus_crassus napisał: > Ciebie wpadne ;)) wiesz...juz nie moge ;) bedziesz ?;) > Hihi a co nie mozesz? To nie wypada Marcusie! Bede za 5 min...moze...jak bardzo ladnie poprosisz;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus dobra. to ja jade :) 01.11.05, 19:27 ale dzis bede straszny :) nie wiem czy to przezyjesz :P Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: dobra. to ja jade :) 01.11.05, 19:30 marcus_crassus napisał: > ale dzis bede straszny :) nie wiem czy to przezyjesz :P > racz sie pospieszyc:) Tam gdzie zawsze..... Straszna to jestem ja..... nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś