ksiadz.robak TAK POSTEPUJA HONOROWI HOMOSIE 29.11.05, 19:53 BIERZCIE Z NICH PRZYKLAD NADWISLANSKIE PEDZIE. . wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3038909.html Odpowiedz Link Zgłoś
cveps Re:Nudy 29.11.05, 20:00 www.jamescreekoutfitters.com/graphics/great_hunters.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Gazetowa michnikowszczyzna robi "Andrzejki" 29.11.05, 20:05 To rzeczywiscie andrzejkowa zabawy w stylu michnikowszczyzny: tego sie wlasnie spodziewalem; przeciez od dawna juz wiadomo, za homoseksualistow oficjalnie nie dopuszcza sie do swiecen kaplanskich (jezeli probuj oszukiwac, to przede wszytskim oszukuja samych siebie; a taka sytuacja nie jest dla zdrowia psychicznego najlepsza: zycie caly czas w przeswiadczeniu, ze postepuje sie wbrew zasadom, ktore sie kiedys zaakceptowalo; naprawde nie zazdroszcze hipokrytom), a GW zrobila wszystkim forumowiczom andrzejkowy "prezent", i znow "w kolo Macieju"; ja mam inny prezent andrzejkowy dla michnikowszczyzny: otoz doszly mnie sluchy, ze Rada Etyki Rediow przyjela zasade, ze jakaly nie moga byc naczelnymi duzych i ogolnopolskich mediow; podobno natrafiono na pewna osobe, ktora nie potrafi sie poprawnie wyslawiac, a rzadzi duza gazeta, i jeszcze homoseksualizm promuje; ktoz to moze byc koteczku? nie jest czyms przyjemnym pobawic ise troche w Andrzejki? pozdrawiam wszystkie znane "blade twarze" na forum ("nieblade" tez), nieznanych tez pozdrawiam, i z niecierpliwoscia oczekuje riposty; za zdrowie... "jakajacych sie inaczej" Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Włącz polską TVP, TVN i inne :-) 29.11.05, 20:32 Ta riposta Ci się zupełnie nie należy, bo się powtarzasz! We wszystkich newsach dzisiaj o tym było. Pewnie wszystkie telewizje polskie opanowała michnikowszczyzna, wg Ciebie? Chyba kolego masz michniko-fobię. To się powinno dać wyleczyć (na kozetce) :-) silesius.monachijski napisał: > To rzeczywiscie andrzejkowa zabawy w stylu michnikowszczyzny: tego sie > wlasnie spodziewalem; przeciez od dawna juz wiadomo, za homoseksualistow > oficjalnie nie dopuszcza sie do swiecen kaplanskich (jezeli probuj oszukiwac, > to przede wszytskim oszukuja samych siebie; a taka sytuacja nie jest dla > zdrowia psychicznego najlepsza: zycie caly czas w przeswiadczeniu, ze > postepuje sie wbrew zasadom, ktore sie kiedys zaakceptowalo; naprawde nie > zazdroszcze hipokrytom), a GW zrobila wszystkim forumowiczom > andrzejkowy "prezent", i znow "w kolo Macieju"; ja mam inny prezent > andrzejkowy dla michnikowszczyzny: otoz doszly mnie sluchy, ze Rada Etyki > Rediow przyjela zasade, ze jakaly nie moga byc naczelnymi duzych i > ogolnopolskich mediow; podobno natrafiono na pewna osobe, ktora nie potrafi > sie poprawnie wyslawiac, a rzadzi duza gazeta, i jeszcze homoseksualizm > promuje; ktoz to moze byc koteczku? nie jest czyms przyjemnym pobawic ise > troche w Andrzejki? pozdrawiam wszystkie znane "blade twarze" na forum > ("nieblade" tez), nieznanych tez pozdrawiam, i z niecierpliwoscia oczekuje riposty; za zdrowie... "jakajacych sie inaczej" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A w TV Trwam i RM tez o tym bylo? 29.11.05, 20:37 nie wiem, bo nie ogladalem i nie sluchalem; ale Ty gladales przeciez wszystko, wiec pewnie mi odpowiesz; Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Nie oglądam rządowej TV TRWAM :-) 29.11.05, 20:49 Ani nie słucham rządowego Radia Maryja. To nisza dla wielbicieli moheru, do których ja się nie zaliczam :-) silesius.monachijski napisał: > nie wiem, bo nie ogladalem i nie sluchalem; ale Ty gladales przeciez wszystko, > wiec pewnie mi odpowiesz; > Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Nie oglądam rządowej TV TRWAM :-) 29.11.05, 21:07 Nie oglądam reżimowej TV TRWAM :) Odpowiedz Link Zgłoś
marwa_kuc Re: Włącz polską TVP, TVN i inne :-) 29.11.05, 20:40 Silesius ma rację...w Polsce nie niezależnych mediów......za trudno zrozumieć " Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Włącz polską TVP, TVN i inne :-) 29.11.05, 21:00 to jest tzw. binarne widzenia świata, czyli "a" albo nie "a" :) A w tym wypadku Michnik albo nie Michnik / czyli TV TRWAM I Radio Maryja / Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Binarne i betonowe? :-) 29.11.05, 21:04 Są ludzie impregnowani na wszelkie racjonalne argumenty. Oni wiedzą! :-) orellafellaci napisała: Re: Włącz polską TVP, TVN i inne :-) > to jest tzw. binarne widzenia świata, czyli "a" albo nie "a" :) A w tym > wypadku Michnik albo nie Michnik / czyli TV TRWAM I Radio Maryja / Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Binarne i betonowe? :-) 29.11.05, 21:07 .. a ta wiedza to dogmat, który nie podlega dyskusji. Są nieomylni jak papież ! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Oni byli w kontrze do Papieża Polaka :-( 29.11.05, 21:11 Zdaje się, że RM i osobiście o. Rydzyk byli napominani przez JPII ? Ale oni przecież wiedzą lepiej (od JPII), co JPII miał na myśli! :-) orellafellaci napisała: Re: Binarne i betonowe? :-) > .. a ta wiedza to dogmat, który nie podlega dyskusji. Są nieomylni jak papież > ! Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Oni byli w kontrze do Papieża Polaka :-( 29.11.05, 23:37 przez JP II, przez Benedykta też - nie dalej jak przedwczoraj :) Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Re: Włącz polską TVP, TVN i inne :-) 29.11.05, 21:41 taziuta napisał: > Ta riposta Ci się zupełnie nie należy, bo się powtarzasz! > We wszystkich newsach dzisiaj o tym było. Pewnie wszystkie telewizje polskie > opanowała michnikowszczyzna, wg Ciebie? > Chyba kolego masz michniko-fobię. To się powinno dać wyleczyć (na kozetce) :-) > Skoro Michnik tak malo znaczy, to jak to sie stalo, ze w 1989 to wlasnie Michnik lustrowal akta SB (tzw. komisja Michnika dzialajaca nieformalnie, lamiac prawo). I jak to sie stalo, ze rzad Millera z Michnikiem dogadywal sie jak ma wygladac rynek mediow w Polsce? Na szczescie nie dogadali sie i sprawa wyszla na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: A kto mówi, że Michnik mało znaczy? :-) 29.11.05, 21:48 Zachowujmy jednak pewne proporcje, mocium panie :-) michnix2 napisał: > taziuta napisał: > > > Ta riposta Ci się zupełnie nie należy, bo się powtarzasz! > > We wszystkich newsach dzisiaj o tym było. Pewnie wszystkie telewizje pols > kie > > opanowała michnikowszczyzna, wg Ciebie? > > Chyba kolego masz michniko-fobię. To się powinno dać wyleczyć (na kozetce > ) :-) > > > > Skoro Michnik tak malo znaczy, to jak to sie stalo, ze w 1989 to wlasnie Michni > k lustrowal akta SB (tzw. komisja Michnika dzialajaca nieformalnie, lamiac praw > o). I jak to sie stalo, ze rzad Millera z Michnikiem dogadywal sie jak ma wygla > dac rynek mediow w Polsce? Na szczescie nie dogadali sie i sprawa wyszla na jaw > . Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Ja Was pogodze: Michnik coraz mniej znaczy i... 29.11.05, 21:50 ...tak nam dopomoz Bog taziuta napisał: > Zachowujmy jednak pewne proporcje, mocium panie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: A kto mówi, że Michnik mało znaczy? :-) 29.11.05, 22:00 pamiętam jak kiedyś Bogdan Pęk w kontekście wstąpienia do UE palnął - "papież nie wie o co chodzi i opowiada jakieś głupoty" .... :) Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: A kto mówi, że Michnik mało znaczy? :-) 29.11.05, 22:02 sorry, to do postu taziuty z 21.11 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Aha, ze niby Adas bedzie papiezem? juz jest 29.11.05, 22:06 spojrz na te rzesze wiernych "owieczek" na forum; szczypie mnie te jezor, szczypie, i... a niech tam mi za chwile "przyleja"; adasku michnikowy to prawdziwy "duppasterz" orellafellaci napisała: > pamiętam jak kiedyś Bogdan Pęk w kontekście wstąpienia do UE palnął - "papież > nie wie o co chodzi i opowiada jakieś głupoty" .... :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Aha, za chwile wejde do wanny i grzecznie poloze 29.11.05, 20:13 lapki na piance plynu kapielowego; i cieplo o Was wszystkich pomysle; a moze na koniec kapieli wosku do wody wleje, i moze mi... jakas czarownica wyskoczy; bac sie niew boje, bo mam znajomego "farorza" egzorcyste, to pewnie mi pomoze i od uroku uchroni. On sie smieje, i powiada, ze media maja takie swoje "dyzurne tematy" koscielne: bo najlepiej sprzedaja sie newsy o "farorzach", co to gosposie za spodnice lapia, albo - o zgrozo - "inaczej sie kochaja"; a GW tez sie musi przeciez sprzedawac; ostatnio coraz gorzej, wiec trzeba lapac sie czego sie zlapac da; eh adasiu michiku: co za czasy (o tempora o mores); kiedys ludzie z wypiekami na twarzy czytali twoje teksty, a teraz= nie napiszech o "farorzach" homoseksualnych, to ci juz nigdy gazety nie kupi; bida, adasiu, bida Odpowiedz Link Zgłoś
marwa_kuc Re: Aha, za chwile wejde do wanny i grzecznie pol 29.11.05, 20:30 Taaa.te farorzowe gospodynie to pewnie byłyby pięknościami w Arabii... Ale miałem kolegę który twierdził że tym brzydkim też się chce..i zawsze wjął najbrzydszą w burdelu..to też zboczenie..brać na gospodynie takie baby,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Wylazłeś już z tej wanny?! :-) 29.11.05, 21:08 Jak ksiądz tak mówi, to tak musi być (z tymi dyżurnymi tematami). Choć z drugiej strony, czemu ten Watykan tak bardzo idzie na rękę Michnikowi? Ale nic to, i tak my maluczcy tego nie zrozumiemy :-) silesius.monachijski napisał: Re: Aha, za chwile wejde do wanny i grzecznie poloze > lapki na piance plynu kapielowego; i cieplo o Was wszystkich pomysle; a moze > na koniec kapieli wosku do wody wleje, i moze mi... jakas czarownica > wyskoczy; bac sie niew boje, bo mam znajomego "farorza" egzorcyste, to pewnie > mi pomoze i od uroku uchroni. On sie smieje, i powiada, ze media maja takie > swoje "dyzurne tematy" koscielne: bo najlepiej sprzedaja sie newsy > o "farorzach", co to gosposie za spodnice lapia, albo - o zgrozo - "inaczej > sie kochaja"; a GW tez sie musi przeciez sprzedawac; ostatnio coraz gorzej, > wiec trzeba lapac sie czego sie zlapac da; eh adasiu michiku: co za czasy (o > tempora o mores); kiedys ludzie z wypiekami na twarzy czytali twoje teksty, a > teraz= nie napiszech o "farorzach" homoseksualnych, to ci juz nigdy gazety > nie kupi; bida, adasiu, bida Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Juz dawno wyszedlem,ale musialem sobie troche 29.11.05, 21:33 pogadac ze znajomymi - przez telefon, bo gadu-gadu nijak nie funkcjonuje; czytalem Twoje riposty, i przyjmuje do wiadomosci, co napisales; ale sie oczywiscie z tym nie zgadzam; mysle, ze sam na to tze nie liczyles; aha - i wigilie andrzejkowa popijam leciutko australijski "cabernet sauvignon!, zeby mi sie potem lepiej wrozylo, i jakas ladne dziewcze z tego wosku powstalo, a nie jakas czarownica, albo inny "kochajacy inaczej", no to: cheers Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 20:14 Rozumiem zakaz wyświęcania gejów, ale co z już wyświęconymi księżmi-gejami, którzy pełnią już obowiązki duszpasterskie? Pozostaną nadal duchownymi? Czy tak należy rozumieć te zarządzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
marwa_kuc Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 20:33 Czyżbyś był wykorzystany?Do sądu droga prosta.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Przewrotnosc GW (i zlosliwosc) 29.11.05, 20:22 pewnie zauwazyliscie, ze pod komentarzem o ksiezach homoseksualistach jest nastepny news (tez na 1 stronie) o cudzie za wstawiennictwem zmarlego JPII; ja sie wcale nie obrazasz, bo i po co; co Herbert sadzil o Michniku - i mial racje - wiadomo; a Herbert bardzo powaznie traktowal "kwestie smaku"; bylby adasko bardziej inteligentny, iczegos chcialby sie od Herberta nauczyc, tobysmy pewnie tego zestawienia na 1 stronie newsow nie mieli; no ale coz: de gustibus non disputandum esse puto Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Hipokryzja KK 29.11.05, 21:15 O ile mi wiadomo to w KK ksiadz powinien byc czysty jak lza jezeli chodzi o jakiekolwiek kontakty seksualne - decyduje sie taki koles na celibat i to jaka mial orientacje seksualna nie powinno nikogo interesowac bo przeciez przyjmujac swiecenia niejako sie jej zrzeka... Cos widac sie sypie w calym tym bajzlu... Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Glopota poza KK 29.11.05, 21:38 kijwoko napisał: > O ile mi wiadomo to w KK ksiadz powinien byc czysty jak lza jezeli chodzi o jak > iekolwiek kontakty seksualne - decyduje sie taki koles na celibat i to jaka mia > l orientacje seksualna nie powinno nikogo interesowac bo przeciez przyjmujac sw > iecenia niejako sie jej zrzeka... A czy gdziekolwiek jest napisane, ze ktos utrzymujacy stosunki heteroseksualne powinien byc wyswiecany na ksiedza? Heteroseksualizm jest norma, zdecydowana wiekszosc populacji jest heteroseksualna, wiec odrzucanie takich ludzi oznaczaloby, ze ksiezy nie byloby prawie wcale. > Cos widac sie sypie w calym tym bajzlu... Ano sypie sie, skoro kosciol mowi o tym, ze homoseksualistow nalezy szanowac. Jezeli zyja w grzechu, nie odczuwaja skruchy i jeszcze sa dumni ze swojego chorego sposobu zycia, to nalezy ich potepiac, a nie szanowac. Podobnie jak pedofilow, nekrofilow, zoofilow czy innych zboczencow. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Na liście wieńczącej zabrakło, jak zwykle, 29.11.05, 21:42 żydów, masonów i cyklistów.- ("Ty żydzie, ty pedale !"). Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Na liście wieńczącej zabrakło, jak zwykle, 29.11.05, 21:58 ...i oczywiscie z calym i glebokim szacunkiem, niejakiego carlitosa (chyba, ze przeoczylem) carlitos35 napisał: > żydów, masonów i cyklistów.- > > ("Ty żydzie, ty pedale !"). Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Na liście wieńczącej zabrakło, jak zwykle, 29.11.05, 22:03 obawiam się, że komentarz nie był do mnie . Chociaż o mnie. Może za szybkie tempo reakcji a może ja nie nadążam. Czego nie wykluczam... silesius.monachijski napisał: > ...i oczywiscie z calym i glebokim szacunkiem, niejakiego carlitosa (chyba, ze > przeoczylem) > > carlitos35 napisał: > > > żydów, masonów i cyklistów.- > > > > ("Ty żydzie, ty pedale !"). Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Na liście wieńczącej zabrakło, jak zwykle, 29.11.05, 22:09 rzeczywiscie, gazetowy admin pysznie sie w te andrzejkowa wigilie bawi; "wsadza" watki i riposty nie tam gdzie trzeba - to chyba wplyw dyskusji o hetero- i homoseksualizmie (szeroko i gleboko problem ujmujac); chytra z niego sztuka carlitos35 napisał: > obawiam się, że komentarz nie był do mnie . Chociaż o mnie. Może za szybkie > tempo reakcji a może ja nie nadążam. Czego nie wykluczam... > > silesius.monachijski napisał: > > > ...i oczywiscie z calym i glebokim szacunkiem, niejakiego carlitosa (chyb > a, > ze > > przeoczylem) > > > > carlitos35 napisał: > > > > > żydów, masonów i cyklistów.- > > > > > > ("Ty żydzie, ty pedale !"). Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Na liście wieńczącej zabrakło, jak zwykle, 29.11.05, 22:20 Ale My na szczęście znamy swoje miejsce (!). Z osobna i wzajemnie. Andrzejki łagodzą obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Na liście wieńczącej zabrakło, jak zwykle, 29.11.05, 22:28 to bardzo optymistyczny akcent; lejmy wiec dalej wosk (nawet i ten "postowy") i zobaczmy w co sie przepoczwarzy; a nuz wyskoczy jaks ksiezniczka, ktora zabe pocaluje (pardon: rybe) . za"harcowany" w andrzejkowych obyczajach sle uklony carlitos35 napisał: > Ale My na szczęście znamy swoje miejsce (!). Z osobna i wzajemnie. > > Andrzejki łagodzą obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Na liście wieńczącej zabrakło, jak zwykle, 29.11.05, 22:31 Ale filozof z Ciebie. Czacha aż dymi od myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Nie tremuj sie; poczytasz to i owo, to nie bedzies 29.11.05, 22:34 musial mi tak zazdroscic zhk napisał: > Ale filozof z Ciebie. Czacha aż dymi od myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Sypie sie, taaa, ale cusik w waszej glowie, panock 29.11.05, 21:56 przeciez nie uczyniono nic innego, jak przypomniano obowiazujace reguly: szacunek dla osob dotknietych homoseksualizmem - mozecie sie wnerwiac, ale dla KK jest choroba i grzech (wolnosc opinii, nieprawdaz?) -,a z drugiej przypomnienie (takze i potencjalnym kandydatom do stanu duchownego), co wolno duchownym, a czego nie wolno; uwazam to za posuniecie i racjonlane i sluszne: nikt nikogo nie zmusza do bycia ksiedzem; jesli ktos sie na taki kroko decyduje, to mam prawo ozcekiwac, ze jest swiadomy konsekwencji swojej decyzji; i tyle; i nic wiecej; wiec po co ten caly cyrk? i te niemadre czasami (a czasami chamskie) komentarze? nie widze w tym zadnego sensu kijwoko napisał: > O ile mi wiadomo to w KK ksiadz powinien byc czysty jak lza jezeli chodzi o jak > iekolwiek kontakty seksualne - decyduje sie taki koles na celibat i to jaka mia > l orientacje seksualna nie powinno nikogo interesowac bo przeciez przyjmujac sw > iecenia niejako sie jej zrzeka... > Cos widac sie sypie w calym tym bajzlu... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Hipokryzja KK 29.11.05, 22:28 Nie czytałeś, albo nie słyszałeś uzasadnienia. Hopopotamoseksualiści sązaburzeni w ogóle emocjonalnie. Tu nie o seks tylko chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
barteurope Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 21:36 "Kościół, (...) nie może przyjmować do seminarium i wyświęcić kogoś, kto praktykuje homoseksualizm" A kogoś kto praktykuje heteroseksualizm - może ? Skoro trzeba zachowywac celibat, to jakie znaczenie ma seksualnosc ksiedza? "Zanim kandydat je otrzyma, trzeba się upewnić, że uzyskał dojrzałość emocjonalną, która umożliwi mu utrzymywanie właściwych relacji z mężczyznami i kobietami" Ciekawe co oznacza "wlasciwe relacje". Wg mnie wlasciwe relacje ksiadz - inny czlowiek, powinny byc w 100% aseksualne. Ta dojrzalosc emocjonalna powinna polegac na uspieniu swojego popedu seksualnego. W takim razie jakie znaczenie ma to czy ksiadz sie powstrzymuje od swojego hetero czy homoseksualizmu. Jest to nic innego jak nieuzasadniona dyskryminacja ze wzledu na orientacje seksualna. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 21:47 Aż zadziwiające (i znamienne !), jak często ten wątek argumentacji tu się pojawił. Oni (organizatorzy) zapewne o tym doskonale wiedzą, tylko coś(!) trzeba było poświęcić by zarzuty o bierność w działaniu nie były już wysuwane. Ukłony. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Wszyscy to rozumiemy, tylko nie KK :-) 29.11.05, 21:53 carlitos35 napisał: > Aż zadziwiające (i znamienne !), jak często ten wątek argumentacji tu się > pojawił. Oni (organizatorzy) zapewne o tym doskonale wiedzą, tylko coś(!) > trzeba było poświęcić by zarzuty o bierność w działaniu nie były już wysuwane. > > Ukłony. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 22:23 No właśnie ma znaczenie. Zaburzenie emocjonalne homoseksualistów diagnozuje Kościół. I to jest argument. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 21:50 Bzdury wypisujesz,kościół anglikański nie podlega Watykanowi tylko Królowej Brytyjskiej ,chyba ze coś się przez ostatnich kilka lat zmieniło. A w kościołach podległych Watykanowi obowiązuje celibat .To co za różnica kogo on wolałby kochać, grzeszy myślą , mową i uczynkiem. Uczynkiem nie może , chyba że celibat jest jedną wielką lipą i tak wydaje mi się,że jest, a myśląc szkodzi tylko sobie , nie kościołowi, więc o co biega. Lepiej by zrobili pozbywając się tych zboczeńców już wyświęconych, ale tego nie zrobią , bo za duzo tam purpuratów. Odpowiedz Link Zgłoś
sz.marchewka Zaraz geje i lesby zaplona swietym gniewem ! 29.11.05, 22:06 A moze nawet na przekor poleca skladac podania do seminariow, zeby moc potem protestowac, jak to sa nieszczesliwi bez stanu kaplanskiego. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
prudent1 Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 22:07 Czemu uzywasz tej kalki jezykowej "gej"? Przeciez w jezyku polskim iostnieje odpowiednie okreslenie - "pederasta".Poza tym nie tylko w anglikanskim, ale przede wszystkim naszym, czyli katolickim. To, co sie dzialo w Poznaniu z tym obrzydliwym typem pt."arcybiskup Poetz",to przechodzilo ludzkie pojecie, a przy tym bezczelny, arogancki i co najgorsze, szantazujacy swoje ofiary...Krazyl po Poznaniu dowcip, iz za kare zesla go do zakonu...zenskiego.Ale ja nie smialem sie z tego dowcipu, choc moze niezly, tylko czekalem, kiedy WRESZCIE dosiegnie go adekwatna do czynow kara. I co? Nie dosiegnela go, bo samo ustapienie, to zadna kara. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Cały naród z kapłanami 29.11.05, 22:09 Wszystkie stacje telewizyjne, radiowe i prasa nawijają na uszy ten temat. Temat który powinien trafić do Gościa Niedzielnego lub podobnej branży. Nabór pracowników w tej instytucji powinien być zgodny z obowiązujacym tam Kodeksem Pracy itp. Mnie bardziej interesuje likwidacja tacowego i kopert czyli europejzacja kościoła pod względem finansowym. Do zakończenia zmian wprowadzić kasy fiskalne,porządek musi być! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 22:20 No i argumantacja jest jednoznaczna. Jednak zaburzenie emocjonalne... Ja mam podobne zdanie. To jednak co by nie gadać naturalne skłonności człowieka to to nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 22:26 Naturalne czy nie, występuje(owo zjawisko) od "zawsze" i to nie tylko w naszym gatunku. Jeśli przyjąć istnienie jakiegoś boga, to tych ludzi, z ich preferencjami, stworzył też on. Jeśli są mu niemiłe takie zachowania i tacy ludzie powinni walczyć ze swoimi skłonnościami, to zastanawiają mnie, motywy tego stwórcy... Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 22:35 oktawianc, czy należy chronić tylko heteroseksualne życie nienarodzone czy homo też ? A może homo by jednak należałoby poddać aborcji jako zboczone i zdegenerowane celem zapobieżenia propagowaniu złych wzorców ... ? Jak ci sie wydaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 22:40 Co do ochrony życia poczętego, nie mam jednoznacznego stanowiska. Pewnie jacyś ortodoksyjni katolicy, ucieszyliby się gdyby dało się stwierdzić orientację seksualną u płodu i wprowadzić w życie Twój pomysł:) Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 23:20 ale czy to nie byłby wtedy czasem moralny relatywizm który toczy jak ten rak zdrową moralną tkankę społeczeństwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 23:37 Pewnie tak. W ogóle bardzo się obawiam o zdrową moralną tkankę społeczeństwa:) Na szczęście wielu jest takich, którzy wiedząc co dobre dla maluczkich, ową tkankę uzdrowią... Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 23:53 coś dzisiaj mylę posty :) Zamiast do ciebie napisałam do silesiusza / o komuchach, poniżej/ Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 30.11.05, 00:04 A czemu o komuchach? Zgubiłem się... Chyba mój rozumek odmawia współpracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 23:03 KK nie jest zwolennikiem badan prenatalnych, wiec kwestia upada; no bo jak inaczej moznaby (jesli jest tow wogole mozliwe) te roznice stwierdzic? orellafellaci napisała: > oktawianc, czy należy chronić tylko heteroseksualne życie nienarodzone czy homo > > też ? A może homo by jednak należałoby poddać aborcji jako zboczone i > zdegenerowane celem zapobieżenia propagowaniu złych wzorców ... ? Jak ci sie > wydaje :) Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 23:06 Jasne, ale pogdybać zawsze można... Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 23:39 Komuchy wracają ?!!! O, matko boska .... kiedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 23:48 a kwachow nieznasz? moze lepeij zawolac:o jolka mac; sorry, tak sie wypsnelo orellafellaci napisała: > Komuchy wracają ?!!! O, matko boska .... kiedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 22:38 nie masza racje oktawianie; zapominasz o "czarcich sztuczkach" szatana; jako przyklad - rowniez poprzez analogie mozliwy do zastosowania w dyskujsi o hetero i o homo - przytocze taki smieszny i niewinny wierszyk, troche jednak mowiacy o tym, kto jest w swiecie za dobro i piekno odpowiedzialny, a kto za brzydote i zlo: "Kto piekna panne stworzyc mogl, napewno tylko dobry Bog, lecz diabel sie przylozyl i stare babsko stworzyl" Wiec nie przypisuj Panu Bogu odpowiedzialnosci za homoseksualizm oktawianc napisał: > Naturalne czy nie, występuje(owo zjawisko) od "zawsze" i to nie tylko w naszym > gatunku. Jeśli przyjąć istnienie jakiegoś boga, to tych ludzi, z ich preferencj > ami, stworzył też on. Jeśli są mu niemiłe takie zachowania i tacy ludzie powinn > i walczyć ze swoimi skłonnościami, to zastanawiają mnie, motywy tego stwórcy... Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 22:43 Wg tej religii, tylko bóg coś tworzy. Szatan, jeśli dobrze pojmuję, takich zdolności nie posiada. Można by mówić o jego(szatana) wpływie, gdyby założyć, że homoseksualizm jest wyłącznie nabyty-tak jednak raczej nie jest. A tak zupełnie na marginesie-boga nie ma(choć 100% pewności nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 22:41 Od zawsze występuje, od zawsze. I co z tego. Od zawsze wiele zjawisk występuje, tak jak i najstarszy zawód świata. Tolerancja, szacunek dla osoby ludzkiej dotkbiętej owym wystęoującym od zawsze należy się jak cywilizacja cywilizacją. Ale nic więcej. Może punkty dodatkowe na studia? Jak trudno się pogodzić z różnymi rzeczami widać. Próbuje sięzatem gloryfikowaći odwracać kota ogonem. Afirmacja oznacza zgodę na siebie z pełbymi konsekwencjami. A tu wszędzie widzę ukrytą niezgodę na swój wrodzony (i nie ten niestety) seksualizm ergo emocjonalność. Dalej dyskutować już nie mam siły, bo chyba i wszystko słyszałem i wszystko powiedziałem od dzwna. Szczerze mówiąc już mnie ten temat znudził, a ponieważ to nie mój problem, więc go zostawiam tym co go mają. Życzę szczęścia w życiu. Bo to chyba najważniejsze jest w każdej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 22:44 Z tym gloryfikowaniem, to chyba Cię troszkę poniosło... Odpowiedz Link Zgłoś
nononsens Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 22:45 No cos ty, trzeba byc twardym a nie 'mientkim'hehe Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Bardzo rozsadny post zhk; gratuluje 29.11.05, 23:10 Problem o ktorym piszesz polega na tym, ze pewne srodowiska (takze z poparciem mediow) swiadomie, albo i nieswiadomie probuja wiekszosci narzucic pewna totalitarna ideologie: definiuja sobie pewien obraz swiata (tak musi byc i koniec), i probuja - delikatnie (przez perswazje) i brutalnie - przez ataki (nie tylko medialne: w ubieglym roku w Szwecji zielonoswiatkowy pastor, ktory stwierdzil, ze homoseksualizm jest choroba i grzechem zostal skazany przez sad na wiezienie; dopiero teraz sad najwyzszy Szwecji wyrok uchylil); mnie sie wydaje, ze pewne srodowiska i pewni ludzie sa tak nieprzystosowani do zycia, i tak niepewni samych siebie, ze jedyna ucieczka od dreczacych ich problemow widza w ataku na inych, ktorzy w swecie czuja sie jak "u siebie w domu"; pewnie zazdroszcza? nie wiem zhk napisał: > Od zawsze występuje, od zawsze. I co z tego. Od zawsze wiele zjawisk występuje, > > tak jak i najstarszy zawód świata. Tolerancja, szacunek dla osoby ludzkiej > dotkbiętej owym wystęoującym od zawsze należy się jak cywilizacja cywilizacją. > Ale nic więcej. Może punkty dodatkowe na studia? Jak trudno się pogodzić z > różnymi rzeczami widać. Próbuje sięzatem gloryfikowaći odwracać kota ogonem. > Afirmacja oznacza zgodę na siebie z pełbymi konsekwencjami. A tu wszędzie widzę > > ukrytą niezgodę na swój wrodzony (i nie ten niestety) seksualizm ergo > emocjonalność. Dalej dyskutować już nie mam siły, bo chyba i wszystko > słyszałem i wszystko powiedziałem od dzwna. Szczerze mówiąc już mnie ten temat > znudził, a ponieważ to nie mój problem, więc go zostawiam tym co go mają. > Życzę szczęścia w życiu. Bo to chyba najważniejsze jest w każdej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
nononsens Ale komedia 29.11.05, 22:33 Super ustawa, usmialem sie co nie miara, najbardziej zabawna byla argumentacja: homoseksualizm bedacy przeszkoda w poprawnych stosunkach miedzy duchownym a mezczyznami i kobietami. Moglbym jeszcze zrozumiec trudnosci w stosunkach z mezczyznami, ale z kobietami, nic mi na mysl nie przychodzi, co do przyczyn tej niepoprawnosci stosunkow. Zabawna byla tez teza o zmianie seksualnosci, oraz czas dany na te przemiane 3 lata. Znam osobiscie ksiedza geja, nie moge doczekac sie jego reakcji na te nowiny hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Ale komedia 29.11.05, 22:47 Jaka ustawa? To nie sejm. To po pierwsze. Po drugie emocjonalne popapranie wyłazi niestety najczęściej w sposób oczywisty. Widać to choćby na tym forum. Żałosna obrona Częstochowy. Cały czas tolerancja i prawa człowieka mylone są z akceptacją i aprobatą wręcz (nie mówięo miłości bliźnmiego). A krótko mówiąc wszystko jest OK. Byle każdy jakikolwiek seksualista w domu sobie eksponował to i tamto. Nawet hipopotama w łózku. A wyłażenie do innych to zawsze gwarantuje w pewnych okolicznościach oberwanie po ryju. Bo sprawa jest delikatna. Odpowiedz Link Zgłoś
nononsens Re: Ale komedia 29.11.05, 22:50 Alez sie zaperzyl stary, daj se siana. Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny dlaczego akurat teraz? 2000 lat bylo okej?........ 29.11.05, 23:08 poprostu ekscesy seksualne ksiezy kosztuja KK nie tylko utrate prestitzu, media bardziej informuje o tego typu zachowaniach ale takze seksualne wybryki aktywnych homoseksualist´ow kosztuja KK mnóstwo pieniedzy, odszkodowania w USA doprowadzily do bankructwa wielu diecezji, KK bierze specjalne ubezpieczenia na wypadek wielkiego odszkodowania, placi olbrzymie stawki kazdego roku, Odpowiedz Link Zgłoś
nononsens Re: dlaczego akurat teraz? 2000 lat bylo okej?... 29.11.05, 23:11 Pomylilo ci sie z przypadkami molestowania dzieci przez ksiezy pedofili. Odpowiedz Link Zgłoś
nordick Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 23:20 Mam jedno pytanie do panów z Watykanu. Kto i jak będzie sprawdzał, że kandydaci do seminariów czy też święceń są homosexualistami? Czy nie za dużo już tego mydlenia ludziom oczu? Kochani, Watykan nigdy nie przyzna się ,że w jego szeregach, 75 procent to geje. A ciemnogrodzki i zacofany naród polski i tak pozostanie przodującym w ,,produkcji,, kleru na eksport. Co czwarty ksiądz na świecie to przecież polak. Odpowiedz Link Zgłoś
nononsens Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 23:26 Watykan nie ma zamiaru (i mozliwosci) fizycznie sprawdzac seksualnosci kandydata na ksiedza, odwoluje sie natomiast do sumienia i uczciwosci potencjalnych kandydatow. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 23:31 oni tam sobie w tym 'dekrecie' czy 'instrukcji' napisali, że nie będą przyjmować osób PRAKTYKUJĄCYCH homoseksualizm... no to w czym jest problem, przecież praktykujących hetero też nie przyjmują - w tej instytucji chyba celibat obowiązuje? Odpowiedz Link Zgłoś
koniec.wieku Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 23:42 Już mnie złości nieprzemyślane czepianie się słówek. Myślę, że treść dokumenty kościelnego w głebi serca rozumiemy. Czcza gadanina... Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 30.11.05, 00:07 > treść dokumenty kościelnego w głebi serca rozumiemy może czczą gadaniną jest Twoja nadinterpretacja... póki nie zostało to jakoś pisemnie potwierdzone - niesłuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
wibednar Zakaz święceń dla .. ??? mam ciekawszy temat 29.11.05, 23:40 Ulotki dot. stosunków gejowskich na warsztatach dla młodzieży PAP 17:55 Ulotki dotyczące stosunków homoseksualnych pojawiły się na warsztatach dla młodzieży zorganizowanych w Urzędzie Miasta Krakowa w ramach kampanii "Zjednoczeni przeciw AIDS". Dostęp do ulotek miał każdy, w tym gimnazjaliści. Prezydent Krakowa Jacek Majchrowski nakazał natychmiastowe przerwanie zajęć. W ulotce zatytułowanej "Żyj namiętnie, kochaj się bezpiecznie" wśród bezpiecznych sposobów uprawiania seksu "męsko-męskiego" wymienione są: stosunek analny z prezerwatywą, stosunek oralny z prezerwatywą, ale także "wzajemna masturbacja", "wytrysk na skórę partnera". Mowa tam także o "penetrowaniu odbytu dłonią przy założonej gumowej rękawicy". Na obrazkach pokazano, jak zakładać i używać prezerwatywę podczas stosunku analnego. Ulotki zostały wydane w 1998 r., a są sygnowane przez Krakowską Grupę Gejów i Lesbijek. Ulotki wyłożono na korytarzu Urzędu Miasta Krakowa przed salą, w której trwały warsztaty dla uczniów szkół średnich o zagrożeniach związanych z zakażeniem wirusem HIV. W sali obok 11- i 12-latki uczestniczyły w rozstrzygnięciu konkursu plastycznego. Kiedy dowiedzieliśmy się, że są tego typu materiały i nie trafiają one wyłącznie do osób uczestniczących w zajęciach "Zjednoczeni przeciw AIDS" prezydent zdecydował o zakończeniu warsztatów - powiedział rzecznik prezydenta Krakowa Marcin Helbin. Treścią ulotki zaskoczeni byli pracownicy Urzędu Miasta Krakowa, który współorganizował szkolenie. Dyrektor wydziału spraw społecznych Krystyna Kollbek powiedziała dziennikarzom, że urzędnicy widzieli materiały edukacyjne dostarczone z Wojewódzkiego Inspektoratu Sanitarnego, a dodatkowo zaproponowali ulotki dotyczące walki z przestępczością, uzależnieniami i przemocą w rodzinie. Te materiały zostały zweryfikowane i dostarczone na szkolenie - mówiła Kollbek. Chęć udziału w trzydniowych zajęciach zgłosiło 20 grup z krakowskich szkół ponadgimnazjalnych, w sumie około 600 osób. Bez naszej wiedzy i zgody znalazły się tam takie materiały, które nie powinny trafić do młodzieży. To były ulotki o bezpiecznym seksie, ale napisane językiem, który absolutnie nie powinien być skierowany do młodych ludzi - podkreśliła. Zdaniem Kollbek, wiedza młodzieży o zagrożeniach związanych z wirusem HIV drastycznie spadła i tego typu szkolenia są potrzebne. Ale w naprawdę dobrze pomyślaną kampanię wdarł się element, który ją dyskryminował. Ubolewam nad tym - powiedziała. Na pewno organizacja, która ulotki dostarczyła nie będzie mogła współpracować z urzędem miasta w przyszłości - podkreśliła. Anna Kudzia, prezes Stowarzyszenia Pomocowego Lambda w Krakowie, powiedziała, że jako współorganizatorzy zajęć przynieśli ze sobą różne materiały, w tym budzącą emocje ulotkę. To nie miało być promocją homoseksualizmu. Mówiliśmy o formach zabezpieczania kontaktów seksualnych i kontaktów codziennych w aspekcie HIV i AIDS. Ta ulotka miała prawo leżeć wśród innych ulotek skoro na zajęciach była młodzież w wieku 15-19 lat - mówiła Kudzia. Dodał, że nie wiedziała, iż do tych materiałów mogą mieć dostęp 12-latki. To nie było zamierzone. Nie chcieliśmy prowokacji - podkreśliła Kudzia. To były materiały, które akurat mieliśmy dostępne, dlatego zostały przyniesione. Być może było to nieprzemyślane - powiedziała szefowa krakowskiej Lambdy. Będzie to dla nas nauczka na przyszłość - dodała. wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? kat=1342&wid=8106135&rfbawp=1133298749.105&ticaid=4a1f Odpowiedz Link Zgłoś
gmork1 Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 23:43 A co za różnica czy ksiądz lub zakonnica jest homo, hetero czy bi ? Podobno w kościele katolickim obowiązuje celibat. A z tego dokumentu wynika, że jak księdzu stanie na mszy na widok przystojnego chłopaka to źle, ale jak mu staje na widok cytatej blondyny to juz jest wszystko OK? Jak zakonnik nie potrafi okiełznać swojego porządania, to nie powinien służyć w kościele katolickim i nie ma znaczenia jakie ma upodobania seksualne. Odpowiedz Link Zgłoś
nononsens Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 29.11.05, 23:54 gmork1 napisała: > A co za różnica czy ksiądz lub zakonnica jest homo, hetero czy bi ? Podobno w k > ościele katolickim obowiązuje celibat. A z tego dokumentu wynika, że jak księdz > u stanie na mszy na widok przystojnego chłopaka to źle, ale jak mu staje na wid > ok cytatej blondyny to juz jest wszystko OK? > Jak zakonnik nie potrafi okiełznać swojego porządania, to nie powinien służyć w > kościele katolickim i nie ma znaczenia jakie ma upodobania seksualne. No tak, ale to juz prawdopodobnie przerasta mozliwosci mysleniowe Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
rydygier4 Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 30.11.05, 09:21 Kościół widzi różnicę i jasno ją wykłada w dokumencie. Przeczytaj go ze zrozumieniem. Poza tym nie mów Kościołowi, co powinien, a co nie, bo kimże ty właściwie jesteś, żeby się wtrącać? Jeśli nalezysz do Kościoła, to obowiązuje Cię posłuszeńswo nawet, gdy nie rozumiesz, jeśli zaś nie, to jakim czołem wtryniasz się w Jego wewnętrzne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziwak4 Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 01.12.05, 07:26 To dzieciak,ktory nie rozumie roznicy pomiedzy homo i hetero seksualizmem.A co dopiero seksualizmemem wogole nawet homo?!!! W Kosciele Katolickim nie ma miejsca dla dewiacji psychicznych szczegolnie seksualnych i na tym koniec,czy ci sie to podoba czy nie! Skapowales? Odpowiedz Link Zgłoś
duk123 Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 02.12.05, 02:54 - Materialy o tym jak Watykan aktywnie chronil i dalej chroni pedofilow forumhumanitas.ipbhost.com/index.ph...indpost&p=10123 serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2987592.html forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=348&view=findpost&p=11853 - Materialy o tym jak Watykan aktywnie chronil i dalej chroni gwalcicieli zakonnic i kobiet swieckich forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=433&view=findpost&p=10661 - O tym jak Watykan ukrywa zbrodniarzy wojennych serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2941156.html;JSESSIONID_GW=D7QLQNyM5CThbVJ1n6MzcfJ7zQrCJ14HGYD9fXFKTWVWwMFcpSg9!338720406 - Bez cenzury o Matce Teresie forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=470 Odpowiedz Link Zgłoś
y00rek Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 03.12.05, 10:55 To prawda: Paetz, biskup paetz nigdy nie istniał. To spisek mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 03.12.05, 12:28 Starszyzna pedalska boi się młodej jurnej konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
yanca3 Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 17.12.05, 19:40 a jak to będą sprawdzać ? I co z tymi , którzy już zarazili środowisko swoją orientacją ? i jak odbudować szacunek po tym co księża pedofile wyprawiali z dziećmi ? Trzeba będzie następnych 2000 lat!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
capibarez Re: Zakaz święceń dla homoseksualistów 22.12.05, 14:07 Ekhm ja chciałbym skromnie zauważyć, że to nie były skandale homoseksualne, bo z tego co wiem bycie innym nie jest jeszcze karalne, lecz to były liczne skandale o molestowanie nieletnich. Wedle mnie to zasadnicza różnica, gdyż w Bostonie na spłate roszczeń dla poszkodowanych sprzedano połowe polskich parafii. Odpowiedz Link Zgłoś