Dodaj do ulubionych

Ciekawe czy Kastner jest upamietniony w Yad Washem

12.12.05, 03:15
jako sprawiedliwy wsrod narodow swiata.Albo moze jest po przeciwnej stronie
inna instytucja z gorzkimi drzewkami potepiajacymi kolaborantow Zydowskich.
W kazdyn badz razie ukrainski duchowny ma trudnosci dostania sie na oltarze
zydowskich prawowitosci bo mimo ze uratowal setki Zydowskich dzieci w czasie
okupacji to sie juz nie liczy.Ratowal je jako ukrainski nacjonalista a ci
ponoc wspolpracowali z Nazistami.Kastner ponoc uratowal 1685 Zydow a gdyby
nie wspolpracowal z Nazistami to pewnie sie wiekszosc uratowala z miliona nu
ale dana uwaza go za bohatera.Bohatera zydowskiego nacjonalizmu-czyli
syjonizmu.
Na miejscu ukrainca powiedzialbym Zydom;pocalujcie mnie w dupe.
www.haaretz.co.il/hasen/spages/656350.html
Obserwuj wątek
    • mamzerek wcale nieciekawe - nie jest 12.12.05, 05:01
      stuknij sie mlotkiem w glowe, kretynie!
      • remekk Re: wcale nieciekawe - nie jest 14.12.05, 19:38
        mamzerek napisał:

> stuknij sie mlotkiem w glowe, kretynie!
        Ale "wyszukana" - ...
        "argumentacja" ... .
        • 1ja Re: wcale nieciekawe - nie jest+ 14.12.05, 19:56
          Niektorych idiotow nie ma potrzeby wyszukiwac.
          Moska remkowata razem ze szmokiem braciszkiem sa tego przykladem.
      • i-love-2-ski Re: wcale nieciekawe - nie jest 14.12.05, 19:56
        mamzerek napisał:

> stuknij sie mlotkiem w glowe, kretynie!

widac,ze i inteligencje i kulture slowa macie prastara. teraz wiem dlaczego dana
        tak sie ciagle na te inteligencje i poziom powoluje mamzerek,nu git,tak trzymac.
        • genom3 Re: wcale nieciekawe - nie jest 14.12.05, 22:59
          i-love-2-ski napisał:
          >
          > widac,ze i inteligencje i kulture slowa macie prastara. teraz wiem dlaczego
          dan
          > a
          > tak sie ciagle na te inteligencje i poziom powoluje mamzerek,nu git,tak
          trzymac
          > .

powiedzial najstarszy zawod swiata!!!pod iloma nickami piszesz wywl oko
          bo stracilem rachube
    • 1ja Re: Ciekawe czy Kastner jest upamietniony w Yad W+ 14.12.05, 20:35
      Czy pojawily sie juz rowerki z zamontowanymi siodelkami,ktore nie sa mozliwe do
      wymontowania?
    • zio29 Re: Ciekawe czy Kastner jest upamietniony w Yad W 14.12.05, 22:52
      a co z Walerym Sławikiem - uratował ponad 6000 Żydów na Węgrzech... !!!
      Yadwashem wciąż milczy
      • dan34bratdany33 Re: Ciekawe czy Kastner jest upamietniony w Yad W 14.12.05, 23:04
        ano milczy bo kazde takie rewelacje to automatycznie
        mniejsza liczba straconych w Aushwitz.Trzeba pielegnowac
        liczbe jaka oficjalnie jest narzucona przez syjonistow
        bo inaczej to jest klamstwo oswiecimskie-panial?
      • antek_cukierman Re: Ciekawe czy Kastner jest upamietniony w Yad W 14.12.05, 23:58
        Walery to Sławek. Przedwojenny polityk.
        Sławik to Henryk. W YVashem od 1990 roku - dzięki Żydowi, Henrykowi
        Zimmermanowi. Bo Polska go zapomniała.
        Niedouku.
        • zio29 Re: Ciekawe czy Kastner jest upamietniony w Yad W 15.12.05, 00:12
          a co z Sendlerową ?? 2000 uratowanych dzieci
          co z polskimi dyplomatami z Litwy co wydawali Żydom fałszywe japońskie wizy ??
          jeden z tych ludzi został skazany przez judeokomunistyczne władze za
          fałszowanie dokumentów .. ?

Aha i pomyliłeś kolejność to NIE Sławik dzięki żydowi tylko NA ODWRÓT !!!
          zapamiętaj
          • antek_cukierman Na swoje pytania poszukaj odpowiedzi 15.12.05, 00:18
            w literaturze. Ja nie prowadzę akademii dla pana kleksa.

Wyjątkowo - dam ci fawor:
            ....Dopiero jego bliski współpracownik w Komitecie Obywatelskim, Żyd Henryk Zvi
            Zimmermann, absolwent Uniwersytetu Jagiellońskiego, przywrócił pamięć o
            dokonaniach Sławika. Pod koniec lat 80. po długich poszukiwaniach odnalazł w
            Katowicach jego żonę i córkę, a potem spowodował, że przyznano mu pośmiertnie w
            Jerozolimie w 1990 r. tytuł "Sprawiedliwy wśród Narodów Świata"...

Żałosny niedouku.
            • zio29 Re: Na swoje pytania poszukaj odpowiedzi 15.12.05, 00:47
              szukać w googlu też potrafię suckermanie ..

Sławik uratował też Zimmermanna .. zatem ujawnienie tego faktu było nie
              przywilejem ale obowiązkiem wobec wybawiciela ..Pytanie tylko dlaczgeo tak
              długo ??! Dlaczego zapomniany bohater musiał czekać aż 60 lat ?? Może dlatego
              że tuż po wojnie Fejginom, Morelom zależało bardziej na wprowadzaniu w Polsce
              ideologii Kraju Rad niż przypominaniu pozytywnych postaw ..
              • antek_cukierman Kub sobie na spółkę z kolesiami z wątku 15.12.05, 01:00
                książkę, wyjdzie taniej. Będziesz miał odpowiedzi na wątpliwości, które
                szargają twą szlachetną duszę. Dowiesz się również, kto go wydał Niemcom. Jak
                sądzisz, kto, chłopysiu?

wysylkowa.pl/ks399352.html

Dobrej nocy, intelektualny abnegacie.

• zio29 Re: Kub sobie na spółkę z kolesiami z wątku 15.12.05, 01:21
                  Sławik sam świadomie skazał się na śmierć pomagając Żydom.. Co więcej .. Można
                  uznać że prawdopodobieństwo Jego śmierci było wprost proporcjonalne do ilości
                  pieczątek tak ochoczo wydawanych żydowskim uciekinierom przez pracującego w
                  Jego biurze Zimmermanna ..

Wiem że Sławika wydał "ponoć" jego rodak ..
                  Nie pierwszy to i nie ostatni przypadek kiedy to brat wydaje brata, mąż żonę,
                  Żyd ratującego go Polaka:
                  Polecam lekturę:
                  www.kpk.org/english/toronto/Warsawghettorevolt.htm
                  www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IH/calel_perechodnik.html
                  • antek_cukierman Dajesz mi nieco zdezaktualizowane 15.12.05, 01:48
                    linki - ten o Perechodniku.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=18279247&a=18312545

Co do drugiego - wiekszość z omawianej bibliografii mam u siebie na półce.
                    Czemu ma służyć ów link?

O donosach piszesz - ja też tu niedawno pisałem i cytowałem. Z polskiego
                    donosu - żeby było piękniej, kolegi z plutonu - mój ojciec i stryj poszli w '41
                    do Oświęcimia. Stryja nie zdążyłem poznać, miał 17 lat, kiedy zginął.
                    Dziadkowie mają tablicę w YV.
                    Nie wchodź ze mną w zwarcia.

• zio29 Re: Dajesz mi nieco zdezaktualizowane 15.12.05, 02:21
                      > Czemu ma służyć ów link?

Postawieniu tezy że: niestety ale o wiele więcej Żydów zostało zamordowanych
                      przez swoich współbraci niż okupantów przez ŻOB i (rzekome 1,5 miliona wojaków
                      żydowskich) ..
                      (to tylko Getto Wawszawskie .. o łódzkim lepiej nie pisać ..)
                      Do tego można wyprowadzić tezę że po stokroć więcej Żydów zostało uratowanych
                      przez Polaków niż przez nich wydanych .. (luźne szacunki to ok. 100 tys.)
                      (Gdzie był taki kraj pytam ??! - co robili Łotysze - Ryga, Litwini - Ponary,
                      Węgrzy - strzałokrzyżowcy, Ukraińcy - Wołyń ??! .. itp. Co dalej z tego wynika:
                      O wiele więcej Żydów zostało zamordowanych przez swoich współbraci niż przez
                      Polaków którzy przecież sami ginęli ratując Żydów będąc wydawanymi przez
                      innych - do tego dochodzą przypadki takie jak zbrodnie na Polakach: w
                      Koniuchach, Nalibokach, Brzostowicy .. w Grodnie i wogóle na Kresach ..
                      • antek_cukierman No, nie człowieku. Nie komentuję. Ja tu jestem od 15.12.05, 02:45
                        ponad 4 lat, ale takiego okazu jak ty nie spotkałem.

Remek, voloderos lortea i inna glista do kwadratu wzięta nie wyprodukowałaby
                        takich bredni. Rozbierając ten stek bzdur - wpisuję cię do księgi Guinessa
                        forumowej głupoty.

" ...
                        niestety ale o wiele więcej Żydów zostało zamordowanych przez swoich
                        współbraci niż okupantów

ŻOB (rzekome 1,5 miliona wojaków żydowskich) ..
                        (to tylko Getto Wawszawskie .. o łódzkim lepiej nie pisać ..)

Do tego można wyprowadzić tezę że po stokroć więcej Żydów zostało uratowanych
                        przez Polaków niż przez nich wydanych .. (luźne szacunki to ok. 100 tys.)

O wiele więcej Żydów zostało zamordowanych przez swoich współbraci niż przez
                        Polaków którzy przecież sami ginęli ratując Żydów będąc wydawanymi przez
                        innych

do tego dochodzą przypadki takie jak zbrodnie na Polakach:
                        w Koniuchach, Nalibokach, Brzostowicy .. w Grodnie i wogóle na Kresach ..

Użyteczny link:

muzeumhumoru.onet.pl/_i/_h/denaturat.jpg
                        • i-love-2-ski Re: No, nie człowieku. Nie komentuję. Ja tu jeste 15.12.05, 02:49
                          antek_cukierman napisał:

> ponad 4 lat, ale takiego okazu jak ty nie spotkałem.
                          >
                          >
                          > o przepraszam antos,nikt mi tu palmy pierwszenstwa nie odbierze. chyba sie
                          starzejesz,ze juz ktos jest gorszy ode mnie. wlaz na stolek i zobacz no jak tam
                          na dworze,to ci sie humor poprawi. u nas zima i ksiezyc moje ty niedopieszczone
                          sloneczko,czyli tzw.la luna,moze jakis kojot zacznie nadawac,zobaczymy a na
                          razie dobrze sie no zastanow,kto tu najbardziej niedouczoczony,bo kto
                          niedopieszczony to my wiemy.niech zyje kapitan NEMO.
                          >
                          >
                    • zio29 Re: Dajesz mi nieco zdezaktualizowane 15.12.05, 02:32
                      > Czemu ma służyć ów link?

czyli dodam jeszcze:
                      "Kto jest bez grzechu niech rzuci kamieniem ..."
                      • i-love-2-ski Re: Dajesz mi nieco zdezaktualizowane 15.12.05, 02:43
                        zio29 napisał:

> > Czemu ma służyć ów link?
                        >
                        > czyli dodam jeszcze:
                        > "Kto jest bez grzechu niech rzuci kamieniem ..."

powiem ci jedno,nie radze ci z tym osobnikiem wogole rozmawiac. poza stekiem
                        bzdur,ktore toto co dzien powiela,okropnym chamstwem,ktore toto rzuca i
                        kapowaniem na kazdego,kto mu prztyka w nos da,ten czlowiek nie nadaje sie do
                        zadnej wymiany zdania,chyba,ze lubisz wulgarne,prymitywne bloto.pozdr
                        • antek_cukierman Miła praczko 15.12.05, 02:49
                          czy masz nagły wysyp mend?
                          Azotoks polecam, a korek w otwór gębowy.
                          • i-love-2-ski Re: Miła praczko 15.12.05, 02:51
                            antek_cukierman napisał:

> czy masz nagły wysyp mend?
                            > Azotoks polecam, a korek w otwór gębowy.

no widzisz antos jak ci wena wrocila,ty nasz jenteligencie historycznych
                            polprawd. no pa pa,ty moje sloneczko,bo sie jeszcze rozochocisz,a to niezdrowo w
                            twoim wieku.
                            • antek_cukierman Pyzo najmilsza okraszona skwarkiem głupoty 15.12.05, 03:01
                              zasyłam ci buziaczki!

Przekupeczko najmilsza, krynico mądrości, wieżo intelektu, nieskalana dziewico,
                              bazarowe łóżeczko madrości, źródełko wiedzy, - bądź z nami byśmy mogli obcować
                              z podstarzałym truchłem emigracyjnego intelektu!

O! Pomarszczona divina! Salve!

vena-vita.pl/product_info.php?products_id=865
                      • krystian71 Re: Dajesz mi nieco zdezaktualizowane 15.12.05, 11:09
                        to bardzo ciekawe co piszesz.Nie wiedzialem o tym,ze Zimmerman,dzieki ktoremu
                        wreszcie postawiono Slawikowi rachityczne drzewko, tez pracowal u niego i tez
                        zostal przez niego uratowany.
                        To juz sa szczyty,zeby napisac,ze Slawik cos zawdziecza zimmermanowi.
                        Szczyt chamstwa i glupoty,tym bardziej,ze wg ich jadwaszemowych przepisow,to
                        wlasnie uratowany Zyd i to taki ,ktory przezyl rozpoczyna caly proces ,
                        Gdzie przez 60 lat byla ta reszta z uratowanych 6-ciu tysiecy?

Rachelka ma racje, z zukermanem sie nie rozmawia,to powszechnie znany
                        wielonickowy pan -scan.Mozesz oczekiwac szybkiego donosu do adminow i innych
                        zalosnych prob szantazu,co do merytorycznych argumentow ,na podstawie tych
                        wyz/wym mend i praczek sam sobie mozesz wyrobic zdanie.:)))
                        pozdrawiam
                        • i-love-2-ski Re: Dajesz mi nieco zdezaktualizowane 15.12.05, 17:11
                          krystian71 napisała:

>
                          > To juz sa szczyty,zeby napisac,ze Slawik cos zawdziecza zimmermanowi.
                          > Szczyt chamstwa i glupoty,tym bardziej,ze wg ich jadwaszemowych przepisow,to
                          > wlasnie uratowany Zyd i to taki ,ktory przezyl rozpoczyna caly proces ,
                          > Gdzie przez 60 lat byla ta reszta z uratowanych 6-ciu tysiecy?
                          >
                          > Rachelka ma racje, z zukermanem sie nie rozmawia,to powszechnie znany
                          > wielonickowy pan -scan.Mozesz oczekiwac szybkiego donosu do adminow i innych
                          > zalosnych prob szantazu,co do merytorycznych argumentow ,na podstawie tych
                          > wyz/wym mend i praczek sam sobie mozesz wyrobic zdanie.:)))
                          > pozdrawiam

kazdy jego wpis to szczyt chamstwa i glupoty,oczywiscie jest zgola inaczej
                          oceniany przez tych,ktorzy sieja tu prastara kulture i blyszcza od niej tak,ze
                          slonce z nimi w konkury isc nie moze.
                          • krystian71 Re: Dajesz mi nieco zdezaktualizowane 15.12.05, 20:30
                            sie zmyl i to juz polowa sukcesu
                          • genom3 [...] 16.12.05, 00:31
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • zio29 Re: Na swoje pytania poszukaj odpowiedzi 15.12.05, 00:55
              216.239.51.104/search?q=cache:mEn29-
              ah5mwJ:www.theholocaust.co.uk/archive/index.php/t-53.html+S%C5%82awik&hl=pl

After 1948 the communist authorities of both Poland and Hungary did not allow
              his deeds to be commemorated. In 1990 the Yad Vashem Institute honoured Sławik
              with the title of Righteous Among the Nations
    • kyle_broflovski Re: Ciekawe czy Kastner jest upamietniony w Yad W 15.12.05, 00:30
      www.yadvashem.org/wps/portal/IY_HON_Entrance
    • antek_cukierman Aby bylo totyle dla twej 15.12.05, 03:42
      zerowej wiedzy łatwiej - linki, sztuczna szczęko.

www1.yadvashem.org/odot_pdf/Microsoft%20Word%20-%206448.pdf
      www1.yadvashem.org/odot_pdf/Microsoft%20Word%20-%205815.pdf
      www1.yadvashem.org/odot_pdf/Microsoft%20Word%20-%206428.pdf
      www.hdke.hu/en/
      www.kasztnermemorial.com/bio.html

Życzysz więcej linków, niedojdo?

• dan34bratdany33 To jest lepsze 15.12.05, 09:59
        Tutaj masz Kastnera w calej jego osobowosci.
        Sku..ela jedynego w swoim rodzaju.
        Idealny wzor dla ciebie od ktorego
        sie Nazi uczyli.

www.historycooperative.org/journals/lhr/19.1/bilsky.html
        • dana33 Re: To jest lepsze 15.12.05, 12:15
          zerowiec..... juz ci napisalam na tym watku, gdzie tlumaczyles....
          1. nie przetlumaczyles wszystkiego, bo sa tam jeszcze odnosniki i sa jeszcze
          czesci dalsze.
          2. nie musisz tlumaczyc. kazdy rozumie. natomiast twoja interpretacja tych
          linkow jest wylacznie twoja. czyli zerowa.
          • krystian71 Re: To jest lepsze 15.12.05, 13:33
            danus, serce moje, potlumacz teraz ty.Daj chlopakowi odpoczac.:)
            To TY ten link dalas ,a twoj brat za ciebie czarna robote odwalil.
            Chyba niepotrzebnie go dalas,niewinnosci Kastnera absolutnie nie udawadnia,a to
            zreszta "tylko" essay,wolne wariacje na zadany temat z psychologiczna podbudowa.
            • dana33 Re: To jest lepsze 15.12.05, 14:44
              nawet nie mam zamiaru, krystek. dalam ten link, bo myslalam, ze sam go mozesz
              przeczytac. ja mam dosyc innych tlumaczen, ktore robie dzien w dzien.
              a link byl prosty. razem wszystko, z komentarzami i tymi 3 dodatkowymi
              artykulami, daje zrozumienie, jak sprawa kastnera jest skomplikowana i zlozona,
              ze to nie wystarczy powiedziec "morderca" i koniec. i powiedziec "bohater" to
              tez nie jest tak prosto. zwyczajnie, na tym przykladzie pokazalam, ze nikt z
              nas nie powinien nikogo osadzac, jesli sam nie znalazl sie w danej sytuacji.
              no i jeszcze pare rzeczy. kto umie czytac, ten rozumie. zerowiec widzi tylko
              to, co chce widziec. no i oczywiscie juz gdzies tam napisal, ze kastner to
              gorszy od najgorszego lajdaka. co ja ci ide powiedziec krystek.... nie
              wszystkim dano. zerowcowi nic nie dano. nawet odrobinki.
              • genom3 Re: To jest lepsze 15.12.05, 16:04
                >>>Ciekawe czy Kastner jest upamietniony w Yad Washem <<<<

a kogo to obchodzi...
                • dan34bratdany33 Re: To jest lepsze 15.12.05, 20:35
                  mnie to obchodzi.Zabronisz?
                  • genom3 Re: To jest lepsze 16.12.05, 00:29
                    juz twoj nick swiadczy o braku pomyslowosci nie wspomne o tematach jakie
                    zakladasz, nie dosc ze nudne to jeszcze plytkie, glupie i nic nikogo nie
                    obchodzace
                    nieeeee zabraniam, glupki tez musza sie czyms karmic
              • dan34bratdany33 Re: To jest lepsze 15.12.05, 20:40
                Czesto Polacy ratowali Zydow dla zasady humanitarnej,moralnej,zwyklej pomocy
                i zalu do krzywdy innego czlowieka.Byli tez szmalcowniki co za pieniadze dali
                znac Eichmanom,Kastnerowcom gdzie szukac Zydow.Gdyby te pieniadze przeznaczyli
                na budujacy sie syjonistyczny eretz to znalezli by usprawiedliwienie w twoich
                oczach?Uwazam ze tak.Znam cie juz za dobrze.
                Ja nie usprawiedliwiam szmalcownikow,ty usprawiedliwiasz Kasnera.Czyzbys
                byla z tych 1685?
                • 1ja Re: To jest lepsze+ 15.12.05, 23:12
                  Obojetnie cos bys pisal,to i tak psu na bude.
                  Po twym tlumaczeniu,ze zbiorka w Polsce,w ramach bBanku Zywnosciowego,dla
                  biednych glodujacych Polakow,z okazji swieta-to wlasciwie zbiorka na czekoladki
                  tradycyjno-swiataeczne dla dzieci,stwierdzic mozna,ze cynizm twoj i glupota nie
                  ma granic.
                  Mazna stwierdzic,ze jestes wredny klamczuszek.
                  Ze nie lubisz narod,ktory opusciles,udajac sie w diaspore.
                  Na tym koncze-bo mnie autentycznie mierzi.
                  W tym czasie,kiedy ty dobrodziejstwa socjalne amerykanskie naduzywasz,wyzerajac
                  cudze czekoladki,narod twoj byly walczy u siebie nad tworzeniem przyszlej
                  swietlanej przyszlosci,kiedy go bedzie stac,by wszystkie dzieci moglo by stac
                  na czekoladke bez datkow.
                • genom3 Re: To jest lepsze 16.12.05, 00:30
                  ja jestem z 1685 a co
                  • dan34bratdany33 Re: To jest lepsze 16.12.05, 00:47
                    no widzisz,najpierw mi odpowiadasz ze jestem glupkiem
                    a teraz sie chwalisz kim jestes.Wiadomo ze kastnerowcem
                    z twoich tworczosci.Ja tylko odpwiedzialem danie na zyczenie
                    aby przeczytac jej link.Przeczytalem,skomentowale
                    i moze jeszcze mi powiesz ze nie mam prawa do swojego zdania.
                    No to spruboj.
                    Brak odpowiedzi uznam ze zcykorzyles.
                    • genom3 Re: To jest lepsze 16.12.05, 00:55
                      a powiem ci
                      nie masz prawa do wlasnego zdania:)
                      • dan34bratdany33 Re: To jest lepsze 16.12.05, 00:57
                        tak myslalem ze tak powiesz.
                        Dajesz sie latwo podpuszczac antysemicie.
                        • genom3 Re: To jest lepsze 16.12.05, 00:59
                          musze napisac ze i ty jestes przewidywalny:)
                          nie trzeba otwierac twojej wypowiedzi by wiedziec co sie w niej miesci:)
                        • i-love-2-ski Re: To jest lepsze 16.12.05, 00:59
                          dan34bratdany33 napisał:

> tak myslalem ze tak powiesz.
                          > Dajesz sie latwo podpuszczac antysemicie.

dobra rada bracie z chlewem nie rozmawiaj,bo to nienormalny psychopata. lepiej
                          go nie dokarmiac,jutro po jego wpisac nawet smrodu nie bedzie,bo znikna.
                          niektore smieci nie nadaja sie nawet na recycling,bo nic z nich nie mozna juz
                          zuzyc,to jeden z takich,rozkladajacych sie cuchnacych smieci.
                          • genom3 antysemici piszo schematami....... zawsze:) 16.12.05, 01:09
                          • dan34bratdany33 Re: To jest lepsze 16.12.05, 04:05
                            ale wczoraj sie usmialem z twoich postow.
                            Jeszcze mnie dzis brzuch boli.
                            • i-love-2-ski Re: To jest lepsze 16.12.05, 04:11
                              dan34bratdany33 napisał:

> ale wczoraj sie usmialem z twoich postow.
                              > Jeszcze mnie dzis brzuch boli.

moich? ja przeciez jestem bardzo powazna,szczegolnie w rozmowach z ekspertami.
                              nu wiesz jako fizyczna musze jentelektualistow sie sluchac,inaczej nie idzie:))
                      • genom3 jak ci nie odpisze znaczy ze rachela na mnie nakap 16.12.05, 00:58
                        nakapowala albo kazala to zrobic temu uzaleznionemu od niej krystiankowi i mnie
                        zablokowali
                        zawsze odpowiadam jak widze wpis, ofkors
    • 1ja Re: Ciekawe czy Kastner jest upamietniony w Yad W+ 16.12.05, 12:10
      >>>>>>>>>><dan34bratdany33 napisał:

Na miejscu ukrainca powiedzialbym Zydom;pocalujcie mnie w dupe.>>>>>>>>>>>>>>>

Na miejscu moim mowie:"psu sasiedzkiemu ty i rodzina twoja mozecie uczynic to
      samo".Doceni to bardziej niz Ukrainiec.
      To sa zyczenia swiateczne dla ciebie i calej twojej rodziny.
      Nie zapomnij pieskowi zaplacic czekoladkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka