Dodaj do ulubionych

Przeciwko Klamstwu

24.01.06, 08:28
www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060124/publicystyka/publicystyka_a_3.html

W Auschwitz nie było polskich esesmanów

Mieszkający w Nowym Jorku polski więzień Auschwitz walczy z żydowskim
tygodnikiem, który dopuścił się na swoich łamach antypolskiej manipulacji

- To najgorsze podobne kłamstwo, z jakim miałem do tej pory do czynienia -
powiedział "Rz" Michael Preisler, numer obozowy 22213. Nowojorski
tygodnik "Jewish World" 21 stycznia 2005 roku - powołując się na brytyjską
gazetę "Guardian" - napisał, że "spośród 6,5 tys. esesmanów, którzy pracowali
w Auschwitz i przetrwali wojnę, zaledwie 750 zostało osądzonych. W większości
byli to Polacy".

Szkopuł w tym, że oryginalny cytat brzmiał nieco inaczej: "Spośród 6,5 tys.
SS-manów, którzy pracowali w Auschwitz i przetrwali wojnę, zaledwie 750
zostało osądzonych. W większości przez Polaków". O tym, że przeinaczenie nie
było przypadkowym błędem, świadczy reakcja gazety na protesty Preislera i
innych Polaków, którzy od roku domagają się sprostowania - całkowite
milczenie. Jerome Lippman, redaktor naczelny "Jewish World", pomimo licznych
telefonów nie chciał wyjaśnić swojej decyzji również "Rz".
Obserwuj wątek
    • explicit Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 08:30
      Dana to zalatwi ,... :)

uklony

==============================================================================

Mieszkający w Nowym Jorku polski więzień Auschwitz walczy z żydowskim
      tygodnikiem, który dopuścił się na swoich łamach antypolskiej manipulacji
      • krystian71 Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 08:47
        we'll see
        poki co klamstwo jest celowe i pietrowe, bo
        1/w auszwicu nie bylo polskich essesmanow
        2/Guardian,na ktorego powoluje sie ten szmatlawy Jewish World tego nie napisal
        3/wrecz przeciwnie napisal,ze wiekszosc essesmanow zostala osadzona przez
        Polakow
        4/Lippman nie reaguje na protesty
      • dana33 Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 11:15
        co wg ciebie mam zalatwic, rozlupaniec?
        • krystian71 Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 11:23
          nic
          • dana33 Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 12:20
            nie ciebie sie pytalam.
            • krystian71 Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 13:04
              a ja odpowiadam.Zabron mi!
    • remekk Walka z antypolonizmem rozpoczęat - ale to dopiero 24.01.06, 08:35
      ...poczatki ... .
      Juz dzis moga nais "przyjaciele" cwiczyc przepraszanie - będą mieli roboty -
      - od groma ... .
      • krystian71 Re: Walka z antypolonizmem rozpoczęat - ale to do 24.01.06, 08:42
        jest okazja, Swiatowy Dzien Pamieci o Holokauscie.
        centralne obchody w Warszawie
        Za taka pamiec-dziekujemy
        • remekk Re: Walka z antypolonizmem rozpoczęat - ale to do 24.01.06, 08:50
          krystian71 napisała:

> jest okazja, Swiatowy Dzien Pamieci o Holokauscie.
          > centralne obchody w Warszawie
          > Za taka pamiec-dziekujemy
          A to ciekawe - pwenie na nasz koszt ... .
          Gdyby ktoś zorganizowął pikiete pzreciw antypolonizmowi w tym czasie - ja
          zrobiłbym wszytsko żeby na niej byc ... .
          • krystian71 Re: Walka z antypolonizmem rozpoczęat - ale to do 24.01.06, 09:11
            no to mamy juz pare watkow na ten temat, nie zauwazylem rano, choc staralem
            sie ,ze pink juz na ten temat watek zalozyl.
            Myslisz o pikietach?kogo to zaboli i kto zauwazy.
            Wg mnie zgnoic w sadach szmatlawcow,jednego po drugim,by im komornik ostatni
            kalkulator zajal , bedzie kasa i na obchody:)
      • dana33 Re: Walka z antypolonizmem rozpoczęat - ale to do 24.01.06, 11:17
        ty remekkk badz dokladniejszy: za co my mamy ciebie przepraszac? np dokladniej
        za co ja mam ciebie przepraszac?
    • polski_francuz W tym szalenstwie jest 24.01.06, 09:19
      metoda.

Metoda jak dostac odszkodowania od Polakow. Pierwszy krok, zrobic im taka
      publicity, zeby im w piety poszlo.

Jesli nasi polscy Zydzi forumowi maja honor powinni sie przeciwko takiemu
      przekrecaniu historii przeciwstawic.

PF
      • explicit Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 09:55
        Hehe !!! Don't hold your breath ,...

uklony

==============================================================================

Jesli nasi polscy Zydzi forumowi maja honor powinni sie przeciwko takiemu
        przekrecaniu historii przeciwstawic.
        • dana33 Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 11:21
          co tu ma honor do rzeczy, rozlupancu?
          • krystian71 Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 11:23
            nic
            • dana33 Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 12:20
              nie ciebie sie pytalam.
              • krystian71 Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 13:05
                a ja odpowiadam, zabron mi.
                A wogole wiesz co to jest HONOR?
      • krystian71 Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 10:48
        To juz bylo i bylo WYRAZNIE powiedziane i napisane.
        Singer, szef Swiatowej Rady Zydow w 1991 roku, w Nowym Jorku obiecal
        Polsce ,jesli nie zaplaci za majatki zydowskie ,swiatowa akcje ponizania i
        upokarzania przy kazdej okazji.
        Przed 1991 rokiem nigt nigdy i nigdzie nie napisal o "polskich obozach"
        To wlasnie wtedy, na dany znak zaczela sie akcja ,trabka zagrala i sfora psow
        na sygnal zaczela ujadac
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=35515293&a=35518149
        • mmkkll W 1996: 24.01.06, 10:52
          Reuters News

April 19, 1996 Friday

LENGTH: 207 words

HEADLINE: Jewish group threatens Poland over restitution.

BODY:

BUENOS AIRES, Argentina, April 19 (Reuter) - The World Jewish Congress said
          on Friday it had run out of patience with Polish authorities and wanted their
          immediate commitment to the restitution of Jewish property stolen by the
          Nazis and Communists.

"We've been talking to them for four years and they've been jerking us
          around, treating us badly, miserably," Israel Singer, General Secretary of
          the World Jewish Congress, told Reuters in an interview in Buenos Aires.

"They're gonna hear from us until Poland freezes over again, the time is now.
          We're not asking for money now, but we're asking them to take the obligation
          on themselves," Singer said.

Countries that do not take any steps toward restitution of Jewish property
          stolen during the Second World War will be "publicly attacked and
          humiliated," the Jewish leader said.
          • polski_francuz Re: W 1996: 24.01.06, 11:03
            No wlasnie o to tu chodzi.

No i co zrobisz?

A moze my tak to smierdzce jajko Niemcom (za hitlerowskie wyczyny) i Rosjanom
            (za komunizm) podrzucimy.

Ale to pewnie nie pasuje Kongresowi. Niemcy juz wybulili i sa cacy, a na
            Ruskich nie ma sily.

No wiec najlatwiejszy cel jest miedzy Bugiem a Odra.

PF
            • dana33 Re: W 1996: 24.01.06, 11:23
              o co wam chodzi chlopcy???? uwazacie ze zydzi, ktorzy przed wojna posiadali
              jakies majatki w polsce, nie maja prawa do swojej wlasnosci?
              • krystian71 Re: W 1996: 24.01.06, 11:24
                o nic
              • mmkkll Re: W 1996: 24.01.06, 11:30
                Mają. Ale spadkobiercy(tutaj narodowość nie ma znaczenia), a nie WJC ze swoim przewodniczącym(mieszanie tych dwóch spraw jest błędem).
                • dana33 Re: W 1996: 24.01.06, 12:22
                  zdaje mi sie, mmkkll, ze wjc reprezentuje tu poszczegolnych zydow, a nie zada
                  zwrotu wlasnosci zydowskiej dla siebie.
                  • mmkkll Re: W 1996: 24.01.06, 12:53
                    Sprawdzę niedługo, ile środków z różnych odszkodowań poszło na ich działalność(szczególnie interesuje mnie tu kwestia odszkodowań od Szwajcarii), choć wątku na ten temat raczej nie będę tu otwierał(specyfika forum niekoniecznie temu sprzyja).
                    • krystian71 Re: W 1996: 24.01.06, 13:07
                      a co to ma za znaczenie, skoro do wlasnych celow ohydnym klamstwem sie
                      posluguja?
                      • mmkkll Re: W 1996: 24.01.06, 17:27
                        Poznawcze.
                        A czy ja gdzieś ich pozytywnie oceniłem?
                        Z tego co napisałem wynika w końcu, że do ich działań należy podchodzić z nieufnością.
      • dana33 Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 11:19
        nu, francuziku..... ales ty prowokatorek pierwszej klasy....
        publicity polakom nie trzeba robic, w kazdym razie my nie m,usimy. wy tu na
        forum robicie taka publicity polakom i polsce, ze hej....
        wiesz, wiedzialam co o nas myslisz, ale nie przypuszczalam ze jestes takie
        dno...
        • krystian71 Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 11:26
          szekiel szeklem, ale co poza tym , bo artykul w Rzepie byl o paskudnym
          zydowskim klamstwie
          • dana33 Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 12:25
            ah wiesz krystek, ja cale swoje dorosle zycie protestowalam przeciwko tym
            klamstwom. pisalam listy, podpisywalam petycje, czasem nawet pomagalo.
            ale dzisiaj, to wcale nie mam wiecej ochoty na te protesty. przeciez czytam tu
            na forum i w innych gazetach tyle polskich paskudnych klamstw o zydach i
            israelu, do tego pisane z cala swiadomoscia, ze to klamstwa, ale za to z duza
            doza ochoty dokopac, ze przeszla mi ochota na protesty. jak mozna o nas klamac,
            to mozna i o polsce... zoll zejn... niech kwitnie klamstwo i hipokryzja dalej,
            ale wiesz, nie tylko o nas, ale i o was tez.
            • krystian71 Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 13:10
              bujda.
              Gdy fredzio pisal o polskich esesmanach, wlasnie od ciebie dostawal buziaczki.
              Reszty mi sie wyjatkowo nie chce czytac.
              Klamstwo, jak zwykle, jak w tym Jewish World, bo cale jewish world to jedno
              zaklamanie, czy tam czy na tym forum.Fuj
              • dana33 Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 14:40
                daj link do tych moich buziaczkow w odpowiedzi na polskich esesmanow, klamco!
                • krystian71 Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 14:45
                  ani mi sie sni, bo po cholere.
                  Ze fredzio o polskich esesmanach pisal, to kazdy wie, ze ty mu caluski slalac,
                  tez kazdy wie,
                  Ostatni raz wczoraj, gdy kropke nazwal polaczkowata sziksa, czyli damskim
                  gojem, o czym rowniez kazdy wie, choc to bylo po hebrajsku
                  • dana33 Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 15:08
                    oto przyklad na twoj i twojej grupy parszywy charakter... napierw piszesz
                    "Gdy fredzio pisal o polskich esesmanach, wlasnie od ciebie dostawal buziaczki."
                    dajac tym jasno do zrozumienia, ze kiedy fredzio o tym pisal, to dostawal w
                    odpowiedzi na taki post buziaczki ode mnie. kiedy zadam od ciebie linku do
                    tego, piszesz slicznie "Ze fredzio o polskich esesmanach pisal, to kazdy wie,
                    ze ty mu caluski slalac, tez kazdy wie" wykrecajac sie z ohydnego klamstwa:
                    fredzio pisal o esesmanach, ja mu slalam caluski, ale niekoniecznie te caluski
                    byly odpowiedzia na te posty o esesmanach, nie? jestes zwykly dran, krystian.
                    a wprawdzie nie moge ci przetlumaczyc dokladnie, bo nie pamietam na jakim watku
                    fredzio wczoraj pisal po hebrajsku, ale znow pokazujesz tutaj twoja lajdacka
                    nature, bo nie masz pojecia o hebrajskim ale juz "wiesz" i podajesz do
                    wiadomosci wszystkich. w kazdym razie nie napisal nic o kropce jako
                    polaczkowatej sziksie. jestes ohydny, parszywy dran.

• mathias_sammer Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 15:12
                      Prosze o przeniesienie tej dyskusji z forum Swiat na "pogaduszki" lub
                      kontynuowanie w wymianie prywatnej lub innym forum.

Naprawde nie interesuje innych uczestnikow, ktorzy zagladaja na miedzynarodowe
                      forum w poszukiwaniu ciekawych komentarzy ze "swiata" kim jakis jest krystian71
                      (vide "zwykly dran")i czy kolezanka slala mu caluski i za co.

Tego typu wypowiedzi naprawde nalezy przeniesc gdzie indziej.

M.S.
                      • i-love-2-ski Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 16:24
                        mathias_sammer napisał:

> Prosze o przeniesienie tej dyskusji z forum Swiat na "pogaduszki" lub
                        > kontynuowanie w wymianie prywatnej lub innym forum.
                        >
                        > Naprawde nie interesuje innych uczestnikow, ktorzy zagladaja na miedzynarodowe
                        > forum w poszukiwaniu ciekawych komentarzy ze "swiata" kim jakis jest krystian71
                        >
                        > (vide "zwykly dran")i czy kolezanka slala mu caluski i za co.
                        >
                        > Tego typu wypowiedzi naprawde nalezy przeniesc gdzie indziej.
                        >
                        >
                        >
                        > M.S.

to po co tu zagladasz prowoku,masz inne watki. nie sledz tego co robia inni
                        tylko majty w troki i czytaj dane i arapa. ktos ci zabrania,czy masz jakis
                        patologiczny skret,ze musisz nas czytac. nie wiedzialam,ze to obowiazek
                        smarkaczu,czytania wszystkich i wszystkiego na forum. to forum ma juz dosyc
                        placzow takich niedojrzalych smarkaczy jak ty i twoi kolesie po linii.
                    • krystian71 Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 15:15
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=35453450&v=2&s=0
                      • Re: do kropki ciag dalszy.....
                      polani 23.01.06, 17:30 + odpowiedz

kroipka lo ooev oti aval ani ooev polaniot sziksot

dana33 23.01.06, 17:50 + odpowiedz

:)))))) ve ani ochevet otcha... :)))))

krystian71 23.01.06, 18:04 + odpowiedz

kroipka lo ooev oti aval ani ooev polaniot sziksot

nie zgadzam sie, kropka wcale nie jest polaczkowata siksa
                      • dana33 Re: W tym szalenstwie jest 24.01.06, 19:40
                        nu, to masz kretynie i manipulancie tutaj dokladne tlumaczenie:
                        kropka nie kocha mnie ale ja kocham polskie sziksy (polani)
                        a ja kocham ciebie (dana)
                        • dana33 za szybko mi sie kliknelo, ciag dalszy... 24.01.06, 19:44
                          nie ma tam slowa o kropce ze jest sziksa.
                          to wlasnie twoje manipulanctwo, krystian. dokladnie takie samo, jak to ze ja
                          posylam fredziowi caluski, kiedy pisze post o polskich esesmanach. i oczywiscie
                          nie masz do tego linku. przypomina mi to troche sprawe z goldbaumem, kiedy tez
                          twierdziles, ze bronilam mamzerka... ale jak prosilam o link, to ci sie "nie
                          chcialo" szukac. znalazlam i udowodnilam ci, ze klamales. ty strasznie lubisz
                          zarzucac mi klamstwa, ale klamca i manipulantem to jestes ty wlasnie...
                          • cepimierz Re: za szybko mi sie kliknelo, ciag dalszy... 24.01.06, 19:54
                            A ja jestem przyjacielem terrorystów, co?

Wycofałas się z tego? Nie.

Więc o czym mowa?

A w ogóle to po tym artykule w Rzepie jeszcze nie moge dojśc do siebie. I jesazcze ten schamiały arap pisze, że ma kropkę w d...
                            • aaki Re: za szybko mi sie kliknelo, ciag dalszy... 24.01.06, 19:59
                              spoko cep-ja też zostałem "przyjacielem terrorystów" :-)
                              • cepimierz Re: za szybko mi sie kliknelo, ciag dalszy... 24.01.06, 20:16
                                Wiem -
                                • dana33 Re: za szybko mi sie kliknelo, ciag dalszy... 25.01.06, 08:34
                                  wiecie co, aki i cepku? nie macie tu co sie tak denerwowac.... fredzio uogolnia,
                                  to prawda, ale robi to raz w tygodniu, bo go wiecej na forum nie ma. i czasami
                                  robi to tez z humorem. wy, antysemici tego forum to nie jeden fredzio, ale cala
                                  kupa was tutaj. i uogolniacie 10 razy dziennie. wulgarnie i bez humoru.
                                  dlatego wlasnie do fredzia posylam buzki, a do was nawet nie usmiechu.
                                  • krystian71 Re: za szybko mi sie kliknelo, ciag dalszy... 25.01.06, 09:05
                                    fredzio nie uogolnia, fredzio ordynarnie klamie
                                    • i-love-2-ski Re: za szybko mi sie kliknelo, ciag dalszy... 25.01.06, 14:25
                                      krystian71 napisała:

> fredzio nie uogolnia, fredzio ordynarnie klamie

a kto ordynarnie sie z tego cieszy i ordynarnie przyklaskuje,a potem ordynarnie
                                      wykreca kota ogonem i ordynarnie oszukuje?
                        • aaki :/ 24.01.06, 19:45
                          a ja kocham ciebie (dana)
                          --------------------------
                          przetłumaczyłem trafnie
                          • i-love-2-ski Re: :/ 24.01.06, 23:34
                            aaki napisała:

> a ja kocham ciebie (dana)
                            > --------------------------
                            > przetłumaczyłem trafnie

bardzo trafnie,a teraz idz do lekarza:)
                            • aaki Re: :/ 25.01.06, 00:25
                              nie muszę
        • polski_francuz O honorze 24.01.06, 13:58
          Za francuzika sie nie obraze ani za prowoka.

Klamstwa trzeba pietnowac a w szczegolnosci takie bezczelne, gdyz narod polski
          ogromnie ucierpial od hitlerowskiej barbarii. I jest oburzajace takie
          koniunkturalne przestawianie historii jak : polskie obozy koncentracyjne czy
          polscy SS mani.

Oburza mnie to jak i kazdego normalnego czlowieka i z urodzenia Polaka czy
          Polke.Gdybys sie tak czula, to bylo moje propos o honorze, to bys tez to
          potepila.

Zamiast probowac mnie obrazac.

Odszkodowania to inny temat i tutaj mozna spokojnie sie zastanowic co Polska
          powinna, komu, a przede wszystkim, co Polska moze splacic. Poki co nasz kraj ma
          PIB/glowe ponizej 10 000 $ i troche mnie niz Izrael (bez amerykanskich
          podatnikow co nam pomagaja). Pieknym gestem byloby zaniechanie roszczen (tak
          zrobili Niemcy slowami Schrödera). Ludzkim gestem bylyby negocjacje rozsadnych
          ludzi. OBRZYDLIWYM gestem jest prowokowanie Polakow klamstwami oswiecimskimi.

PF

P.S. Proponuje skonczyc te polemika. A za nastepny atak ad personam wygasze
          twojego nicka i czesc.
          • manny_ramirez Re: O honorze 24.01.06, 14:14
            Podpisuje sie pod tym takze. Moje stanowisko w tych sprawach jest znane. Jednak
            pisanie o polskich esesmanach jest dokladnie tak samo obrzydliwe jak tezy o
            zydowskich esesmanach. Brak potepienia jest karygodny w sytuacji gdy oczekuje
            sie reakcji na kazdy tekst remkka i co.
          • dana33 Re: O honorze 24.01.06, 14:46
            ja jak dotychczas protestowalam zawsze. nie musze sie z moimi protestami
            obnosic publicznie, a ty nie wiedzac i nie znajac mnie, nie masz prawa pouczac
            mnie, co mam robic a czego nie.
            piszac, a nie wiedzac napewno, ze klamstwo o esesmenach polskich, to
            prowokacja, sam robisz z siebie prowokatora. bo wszystko co mozesz to
            przypuszczac. nie majac dowodow, oskarzac nie tylko gazete, ale caly narod
            zydowski na podstawie przypuszczenia, jest swinstwem nie do opisania.

chyba nie przypuszczasz, ze przykladam jakakolwiek wage do tego, czy mnie
            wygasisz czy nie. i dana to nie moj nik, tylko moje imie. tak sie nazywam: dana
            rothschild.
            • krystian71 Re: O honorze 24.01.06, 14:55
              jedna duza kupa, i tylko wrodzone dobre wychowanie nie pozwala mi napisac gorzej
              Twoje slowne deklaracje nic nie znacza, bo udowodnic ich nie dasz rady.
              Tak jak i ja ci nie udowodnie ( ani nie mam zamiaru) co ja jestem i jaka gdzies
              tam role odgrywam.
              Wazne jest tu i teraz, skoro na FS piszemy, wazne sa odzywki na FS.
              A z tego co widze i pamietam, to pamietam tylko twoje laszenie sie do Fredzia ,
              gdy o polskich obozach o polskich esesmanach pisal.
              A poza tem , ty doskonale wiesz, ze fredzia-polaniego , takiej osoby w
              rzeczywistosci nie ma, to jest WASZA kwintesencja, WASZYCH prawdziwych
              pogladow, ktore z rozm\nych wzgledow potrzebuja innego nicka.
              Tak ja niestety Dana uwazam
            • polski_francuz Honor Dany 24.01.06, 15:51
              rozumiem, ze prostestujesz przeciwko niegodnym prowokacjom na swoj sposob.
              Czyli jestes kims porzadnym.

I jak dla mnie jestes OK

PF
              • i-love-2-ski Re: Honor Dany 24.01.06, 15:54
                polski_francuz napisał:

> rozumiem, ze prostestujesz przeciwko niegodnym prowokacjom na swoj sposob.
                > Czyli jestes kims porzadnym.
                >
                > I jak dla mnie jestes OK
                >
                > PF

o tak ona jest bardzo porzadna kobita,a tu mowi dokladnie jak kocha nasz kraj i
                ich ludzi. tylko sie nie poplacz PF.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=32508585&a=32508585
    • wladyslaw.studnicki Seanse nienawiści do Polaków, czyli tzw 24.01.06, 14:54
      wycieczki żydowskiej młodzieży, albo marsze milczenia, powinny się wreszcie
      spotkac z reakcją władz polskich.
      Poza tym potrzebny jest polski portal historyczny, w 5 najpopularniejszych
      językach świata, prosty i przejrzysty. Młodzież szuka takich miejsc, żeby łatwo
      i bez straty czasu znaleźć materiały do referatu, itp.
      A na żydami forumowymi się nie przejmujmy, nigdy żaden z nich nie napisał
      jeszcze dobrego słowa o Polakach i nie napisze. Smutna konstatacja, ale
      prawdziwa.
    • snajper55 Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 15:03
      krystian71 napisała:

> - To najgorsze podobne kłamstwo, z jakim miałem do tej pory do czynienia -
      > powiedział "Rz" Michael Preisler, numer obozowy 22213.

Widać, że ani polskich pseudopatriotycznych pisemek nie czytał, ani książek
      Pająków, Nowaków czy innych "profesorów".

S.
      • krystian71 Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 15:09
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=35516360&a=35516930
        poki co klamstwo jest celowe i pietrowe, bo
        1/w auszwicu nie bylo polskich essesmanow
        2/Guardian,na ktorego powoluje sie ten szmatlawy Jewish World tego nie napisal
        3/wrecz przeciwnie napisal,ze wiekszosc essesmanow zostala osadzona przez
        Polakow
        4/Lippman nie reaguje na protesty
    • i-love-2-ski Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 15:40
      mnie to juz nie dziwi krystian. jak wiesz nie raz opisywalam o tym,co i kto w
      gazetach amerykanskich opisuje przeciwko Polakom i Polsce. robi sie to
      bezczelnie i brutalnie i wiadomo kto za tym stoi i dlaczego. przez ostatnie 10
      lat w wiekszosci szkol nauka historii na temat II wojny swiatowej polega na
      tym,ze omawia sie wylacznie zaglade zydow w polskich obozach
      koncentracyjnych,wiec gro dzieci rozumie to jako jedno:ze to Polacy ich
      mordowali i ze Polacy rozpoczeli II wojne swiatowa.
      jakos nie moge zuwazyc taiej wrogosci w stosunku do niemcow,czy rosjan,ale
      wiadomo urabia sie anormalny i zaklamany obraz Polski po to by ja dyskredytowac
      miedzynarodowo.
      • krystian71 Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 15:58
        moja chata z kraja, wiec jeszcze raz powtorze.
        Prasowke te uslyszalem na oglonopolskim TVN-ie, jako dodatek do wiadomosci,ze
        wlasnie dzis jest swiatowy dzien holokaustu.
        I to wlasnie mnie wypchnelo, zeby ten watek otworzyc, a jednoczesnie z duza
        satysfakcja, ze nie tylko ci grzebiacy sie w linkach internetu,ale cala polska
        populacja dowiedziela sie z rana przed praca,co o nich mysli i pisze tzw
        zydowski swiat.(jewish world)
        To sie zdarzalo bardzo rzadko, prawie wcale, wszystkie takie zydowskie hece
        byly szybko ukrywane.
        Tym razem mleko wykipialo
        Nie powiem,ze to ma cos wspolnego z nowa wladza, bo cholera ich tam wie, ale ze
        idzie nowe, kazdy moze zauwazyc
        Gdy J.Kosinski swoje klamstwa pisal, byl przekonany, ze z zelazna kurtyna jest
        bezpieczny, nikt sie nie dowie, do opinii publicznej nie dotrze, nikt go nie
        skrytykuje.
        Wyszlo troche inaczej, w Polsce glosy sie podniosly, reportaze na temat jego
        przezyc okupacyjnych i roli jego ojca w UB, wydawania do UB mieszkancow tej
        samej wioski, ktora im ratunek dala i ryzykowala przez cala okupacje.
        Czy wyobrazasz sobie cos bardziej wstretnego i niehonorowego?
        Kosinski skonczyl z plastikowym workiem na glowie.
        Podejrzewam , ze to z powodu niewyplacalnosci, trudno Zyda posadzac o takia
        wrazliwosc i honor, ale mimo wszystko, koniec mial fatalny i zasluzony
        • i-love-2-ski Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 16:03
          ales sie rozbuhal anysemicko dzisiaj. chcez zeby tomusiomosiunia jutro na ciebie
          zazalenie skladala o BONOWANIE:)) to chyba ma cos wspolnego z bonusem,kiedys
          byly takie talony na przescieradla,moze tomusio mial to na mysli:)
          ps.cos ta ich grupa ma coraz bardziej podly humor i wlasciwie juz im kazdy tu
          przeszkadza,ciekawe kiedy sobie pojda do wlasnej piaskownicy postawiac babeczki?
          • krystian71 Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 16:15
            rozbuchalem sie, bo od samegorana szlag mnie trafil
            • i-love-2-ski Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 16:19
              krystian71 napisała:

> rozbuchalem sie, bo od samegorana szlag mnie trafil

no to sie uspokoj bo jeszcze ci cisnienie skoczy i zamienisz sie w dane.widzisz
              bylo sie sluchac madrzejszej a nie wariowac przez pare miesiecy,po co ci to
              bylo,niczego nie osiagnales a grupka sie nam rozbisurmanila na 102:)
        • wladyslaw.studnicki Co za Kosiński? Bo ciekawie piszesz, a nie 24.01.06, 16:07
          wiem o kim?
          • i-love-2-ski Re: Co za Kosiński? Bo ciekawie piszesz, a nie 24.01.06, 16:14
            wladyslaw.studnicki napisał:

> wiem o kim?

ich znany pisarz,popelnil w koncu samobojstwo. charakteryzowal sie wielkim
            antypolonizmem.
            pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Kosi%C5%84ski
          • aaki Re: Co za Kosiński? Bo ciekawie piszesz, a nie 24.01.06, 16:22
            przeczytaj jego ksiazke"malowany ptak"
            podobno(nie wiem czy to prawda) kosinski został uratowany w czasie okupacji przez polaków
            • i-love-2-ski Re: Co za Kosiński? Bo ciekawie piszesz, a nie 24.01.06, 16:25
              aaki napisała:

> przeczytaj jego ksiazke"malowany ptak"
              > podobno(nie wiem czy to prawda) kosinski został uratowany w czasie okupacji prz
              > ez polaków

zostal przez rodzine polska przechowany w czasie okupacji. sam sie do tego
              przyznawal.
            • wladyslaw.studnicki Polaków pisze się z dużej litery chamie. 24.01.06, 16:26

• aaki :-) 24.01.06, 16:28
                drogi kolego-proszę bez wyzwisk.z zasady na forum piszę małymi literami.
                • i-love-2-ski Re: :-) 24.01.06, 16:30
                  aaki napisała:

> drogi kolego-proszę bez wyzwisk.z zasady na forum piszę małymi literami.

musze cie obronic bo ja tez to robie. a ty liroj wez sobie na wstrzymanie,bo jak
                  sie bedziesz pienil to nie odroznisz ziarna od plew.
            • krystian71 Re: Co za Kosiński? Bo ciekawie piszesz, a nie 24.01.06, 16:39
              nie rozsmieszaj mnie, cala wioska jego rodzine ratowala, nawet nie musial sie w
              jakiejs szafie ukrywac,
              Wioska ratowala i wioska ryzykowala
          • krystian71 Re: Co za Kosiński? Bo ciekawie piszesz, a nie 24.01.06, 16:36
            Jerzy Kosinski-malowany ptak
            To tytul jego ksiazki, poswieconej przezyciom, gdy wsrod polakow w czasie
            wojny cie musial ukrywac,
            Trudno, zebym ci to streszczal,ten caly sciek anypolonizmu.
            Chlopaczyna znalazl sie na polskiej wiosce, i mimo absolutnie zydowskich rysow,
            co widac na zdjeciach jego i jego matki, byl przechowywany przez cala wioske,
            ktora ryzykowala wszystkim, a w szczegolnosci zyciem ,aby sie po tem w
            szczegolny sposob odwdzieczyc,co mnie wcale nie zaskakuje, bo to byl tylko Zyd,
            a opisalato pani Joanna Siedlecka,w ksiazecce :Czarny ptasior.
            I tam masz wszystko, ryzyko tej wioski, radosc Kosinskich, gdy Sowieci weszli,
            ich wspoldzialanie z nimi, wydawanie im rowniez tych z AK , ktorych znali, bo
            im,Kosinskim pomagali przetrwac,
            takie brudy lortea, ze trudno sobie wyobrazic gorsze.
            Prosby wioski do pana Kosinskiego, by sie za konkretna osoba w UB wstawil, te
            ktora jego rodzine ratowala.
            Prosby, ktore Kosinski olal i zostawil bez odpowiedzi.
            To dotyczy ojca, nie naszego Jureczka, ktoremu w USA zarzucono plagiat.
            Wiec jesli mam na mysli jego plastikowy worek, dzieki ktoremu samobojstwo
            popelnil, to wiem przynajmiej, ze to zadne wyrzuty sumienia go do tego nie
            popchnely, choc on teraz na sadzie pana Boga
            • wladyslaw.studnicki Dzękuję. 24.01.06, 16:38

• i-love-2-ski Re: Co za Kosiński? Bo ciekawie piszesz, a nie 24.01.06, 16:42
              jak widac te brudy nie przyniosly mu szczescia bo popelnil samobojstwo. trudno
              sie z czegos takiego cieszyc,ale to byla totalna szmata.
              • krystian71 Re: Co za Kosiński? Bo ciekawie piszesz, a nie 24.01.06, 17:01
                wtedy jeszcze, wiele lat przed tym forum duzo myslalem o jego samobojstwie.
                Zdawalo mi sie, ze gdyby na mnie takie terminy przyszly, tez bym to samo zrobil.
                Bo ja sadzilem Kosinskiego po zwyklych gojach ,czyli tych , co w ten sam
                sposob, normalny dla innych ludzi reaguja
                Ze zelazna kurtyna opadla i cale jego swinstwo, klamstwo i niewdziecznosc na
                wierzch wyszly.
                Czy wyobrazasz sobie rachelko gorszy zyciowy zarzut, niz niewdzieznosc?
                Bo ja nie.Predzej bym z klifu do morza skoczyl
                Ale Kosinskiemu nie o to chodzilo,i nie to go uwieralo!!!
                Predzej oskarzenia o plagiat i wykorzystywnie innych do napisania wlasnych
                powiesci.Jak zwykle.I mimo to ,i dlatego wcale mi go nie zal
                • i-love-2-ski Re: Co za Kosiński? Bo ciekawie piszesz, a nie 24.01.06, 17:03
                  krystian71 napisała:

>
                  > Czy wyobrazasz sobie rachelko gorszy zyciowy zarzut, niz niewdzieznosc?
                  > Bo ja nie.Predzej bym z klifu do morza skoczyl
                  > Ale Kosinskiemu nie o to chodzilo,i nie to go uwieralo!!!
                  > Predzej oskarzenia o plagiat i wykorzystywnie innych do napisania wlasnych
                  > powiesci.Jak zwykle.I mimo to ,i dlatego wcale mi go nie zal

widze to co dzien krystek,dlatego tez mam takie a nie inne zdanie i opnine na
                  temat roznych aktorow forumowych. metody sa dosc perfidne kiedy idzie sie na calosc.
    • i-love-2-ski Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 17:11
      zobacz nawet na forum tego typu antypolskie bzdety nie dziwia juz wielu. czy nie
      jest prowadzona tu antypolska nagonka wiadomo przez kogo?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=35547813&a=35550146
      • krystian71 Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 17:16
        no wlasnie, i gdzie tu jakies protesty GW juz nie mowiac o protestach tzw Dany
        • i-love-2-ski Re: Przeciwko Klamstwu 24.01.06, 17:18
          krystian71 napisała:

> no wlasnie, i gdzie tu jakies protesty GW juz nie mowiac o protestach tzw Dany

przeciez dana ci juz powiedziala. ty ja obraziles,ja ja obrazilam wiec ONA juz
          NIGDY nie bedzie bronic Polski,tylko bedzie nam dokopywac na POLSKIM forum. oj
          krystek jak ty malo rozumiesz:)
        • dana33 Re: Przeciwko Klamstwu 25.01.06, 08:31
          widzisz krystek, tzw to jestes ty, bo sie chowasz pod nikiem. natomiast dana to
          moje prawdziwe imie, wiec nie tzw.
          fajnie, ze jestes nareszcie znow soba, a nie jakas podszywka.... gratulacje...
          • krystian71 Re: Przeciwko Klamstwu 25.01.06, 09:07
            ?????
    • wladyslaw.studnicki Polskie gestapo, w Egipcie. Zanim przeczytacie, 24.01.06, 20:20
      usiądźcie.

www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/anti-semitism/egjews.html#1
      • samsone dziekuje za doskonaly link..... 24.01.06, 23:49
        jeszcze jeden link o dobrych arabach.
    • samsone [...] 24.01.06, 22:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • wladyslaw.studnicki To że Włochy były niepodległe, to że okupacja we 24.01.06, 22:40
        Francji nie miała nic wspołnego z tą w Polsce, oczywiście nia ma wogóle
        znaczenia.
        • samsone Czy tak juz bardzo wlochy niepodlegle w latach 24.01.06, 23:16
          1943-45 byly i tez sie nie zawsze w Polsce o dwoch Francjach mowilo...i w tej
          czesci przez Niemcow okupowanej mozna bylo wiecej na wydawaniu zydow niz w
          poslce zarobic i cos tam smalcownikow nie tak duzo bylo.
    • wladyslaw.studnicki Polski obóz nazistowski w Stutgarcie. 24.01.06, 23:35
      www.time.com/time/magazine/1998/int/980316/notebook.milestones.mile23.html
      • samsone Re: Polski obóz nazistowski w Stutgarcie. 24.01.06, 23:48
        czyzby to nie w roku 1998 bylo, jakies stare wiadomosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka