Dodaj do ulubionych

Fanatycy wybierają się na krucjatę przeciwko "zwierzętom".

IP: *.152.162.41.Dial1.NewYork1.Level3.net 07.10.01, 06:51
Fanatycy (chyba UPR-owcy, sądząc po tytule tematu) wybierają się na krucjatę.
Zachowują się w identyczny sposób, jak fanatycy islamscy.
Bo fanatycy są do siebie podobni. Cierpią na tą samę chorobę - fundamentalizm.
Przeciwnik fanatyka zawsze jest zwierzęciem, niewiernym, bluźniercą, tchórzem
lub bandytą.
Przeciwnik nie ma żadnych racji, bo jest wcieleniem szatana, absolutnym złem.
Oczywiście trzeba go ukrzyżować, spalić na stosie, a gdy jest poza zasięgiem -
zignorować.
Myślenie jest nawet większym wrogiem od przeciwnika.
Obserwuj wątek
    • Gość: Normalna Re: Fanatycy wybierają się na krucjatę przeciwko IP: 63.100.219.* 07.10.01, 09:04
      Gość portalu: ? napisał(a):

> Fanatycy (chyba UPR-owcy, sądząc po tytule tematu) wybierają się na krucjatę.
      > Zachowują się w identyczny sposób, jak fanatycy islamscy.
      > Bo fanatycy są do siebie podobni. Cierpią na tą samę chorobę - fundamentalizm.
      > Przeciwnik fanatyka zawsze jest zwierzęciem, niewiernym, bluźniercą, tchórzem
      > lub bandytą.
      > Przeciwnik nie ma żadnych racji, bo jest wcieleniem szatana, absolutnym złem.
      > Oczywiście trzeba go ukrzyżować, spalić na stosie, a gdy jest poza zasięgiem -
      > zignorować.

Bardzo trafnie ujete. MY i ONI. Nasze - sprawiedliwe, ICH - nie. MY - swiatlo,
      ONI - ciemnosc. Bog - z nami, szatan - z NIMI...

> Myślenie jest nawet większym wrogiem od przeciwnika.

...a swiadomosc - bolem.
      • Gość: beret Re: Fanatycy wybierają się na krucjatę przeciwko IP: 193.0.123.* 08.10.01, 18:42
        to samo napisał ktoś 11 września i tyko ja go poparłem, zostaliśmy zwyzywani z
        użyciem niecenzuralnych wyrazów włącznie.
        ale cieszę się że chociaż teraz do kogoś to dotarło.

chylę głowę pełną bólu
        przed tymi co zgineli,
        chylę głowę pełną wstydu
        przed tymi co cierpieli,

i pozdrawim wszystkich współślepców.
    • Gość: rojz Re: Fanatycy wybierają się na krucjatę przeciwko IP: *.mad.east.verizon.net 07.10.01, 16:41

> Fanatycy (chyba UPR-owcy, sądząc po tytule tematu) wybierają się na krucjatę.
      > Zachowują się w identyczny sposób, jak fanatycy islamscy.
      > Bo fanatycy są do siebie podobni. Cierpią na tą samę chorobę - fundamentalizm.
      > Przeciwnik fanatyka zawsze jest zwierzęciem, niewiernym, bluźniercą, tchórzem
      > lub bandytą.
      > Przeciwnik nie ma żadnych racji, bo jest wcieleniem szatana, absolutnym złem.
      > Oczywiście trzeba go ukrzyżować, spalić na stosie, a gdy jest poza zasięgiem -
      > zignorować.
      > Myślenie jest nawet większym wrogiem od przeciwnika.

Widze rowniez wiele podobienst miedzy programem UPR a opresyjnym rzadem Talibow.

• Gość: DSD Re: Fanatycy wybierają się na krucjatę przeciwko IP: 212.33.88.* 08.10.01, 17:44
        Gość portalu: rojz napisał(a):

> Widze rowniez wiele podobienst miedzy programem UPR a opresyjnym rzadem Talibow

Prosze o konkretne przyklady
    • Gość: Dariusz NAWIEDZONY PACYFISTO , JEDŹ DO AFGANISTANU ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 19:36
      Skąd ty wiesz, co myślą inni ludzie ?!
      Może zwyczajnie sądzę, że terroryści to zbrodniarze i należy ich ukarać.
      To nie ma wiele wspólnego z nienawiścia, a wiele ze sprawiedliwością.
      Jeśli nie należy karać przestępców, to należałoby ich wszystkich wypuścić z
      więzień !
      Proszę ! Jedź do Talibów ! Poproś, żeby cię zabili. Oni będą mieć jeden dobry
      uczynek więcej, a Amerykanie jednego półgłówka mniej !
      • Gość: beret Re: NAWIEDZONY PACYFISTO , JEDŹ DO AFGANISTANU ! IP: 193.0.123.* 08.10.01, 21:02
        i kto tu jest zwierzęciem ?
        założę się że po napisaniu tego maila przybył ci jeden dobry uczynek.
        • Gość: Dariusz Re: NAWIEDZONY PACYFISTO , JEDŹ DO AFGANISTANU ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.01, 21:45
          Gość portalu: beret napisał(a):

> i kto tu jest zwierzęciem ?
          > założę się że po napisaniu tego maila przybył ci jeden dobry uczynek.

OBRAZIŁEŚ MNIE PACYFISTO ! NIE CHCĘ WAS ZABIJAĆ, PALIĆ NA STOSIE, TORTUROWAĆ
          ITD...
          NIE MÓWIĘ, ŻE JESTEŚCIE ZWIERZĘTAMI ! CHCIAŁEM TYLKO ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA WASZĄ
          NAIWNOŚĆ ! DOBRY UCZYNEK DLA ISLAMSKIEGO FANATYKA TO ZABICIE NIEWIERNEGO !
          POCZYTAJCIE SOBIE KORAN - KSIĄŻKĘ -INSTRUKCJĘ NIENAWIŚCI '
          A JAK SIĘ PRZESTRASZYCIE, TO NIE WZYWAJCIE "WSTRĘTNEGO" BUSHA NA POMOC !
          DYSKUTOWANIE Z WAMI TO TYLKO I WYŁĄCZNIE STRATA CZASU !
          WAM MUSI ZGINĄĆ KTOŚ Z RODZINY W ZAMACHU TERRORYSTYCZNYM, ŻEBYŚCIE ZMĄDRZELI !

• Gość: Paul Re: NAWIEDZONY PACYFISTO , JEDŹ DO AFGANISTANU ! IP: 208.130.53.* 08.10.01, 21:55
            Gość portalu: Dariusz napisał(a):

> Gość portalu: beret napisał(a):
            >
            > > i kto tu jest zwierzęciem ?
            > > założę się że po napisaniu tego maila przybył ci jeden dobry uczynek.
            >
            > OBRAZIŁEŚ MNIE PACYFISTO ! NIE CHCĘ WAS ZABIJAĆ, PALIĆ NA STOSIE, TORTUROWAĆ
            > ITD...
            > NIE MÓWIĘ, ŻE JESTEŚCIE ZWIERZĘTAMI ! CHCIAŁEM TYLKO ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA WASZĄ
            > NAIWNOŚĆ ! DOBRY UCZYNEK DLA ISLAMSKIEGO FANATYKA TO ZABICIE NIEWIERNEGO !
            > POCZYTAJCIE SOBIE KORAN - KSIĄŻKĘ -INSTRUKCJĘ NIENAWIŚCI '
            > A JAK SIĘ PRZESTRASZYCIE, TO NIE WZYWAJCIE "WSTRĘTNEGO" BUSHA NA POMOC !
            > DYSKUTOWANIE Z WAMI TO TYLKO I WYŁĄCZNIE STRATA CZASU !
            > WAM MUSI ZGINĄĆ KTOŚ Z RODZINY W ZAMACHU TERRORYSTYCZNYM, ŻEBYŚCIE ZMĄDRZELI !
            Spoko, Dariusz, na kazdego bombka sie znajdzie, a FBI i CIA i inni z Europy w
            napadzie wstydu i szalu lapia takich idiotow na peczki. Arabowie na tym swiecie
            sa zbedni, rope moga wydobywac np. Mexykanie.

• Gość: beret Re: NAWIEDZONY PACYFISTO , JEDŹ DO AFGANISTANU ! IP: 193.0.123.* 09.10.01, 15:55
            To się obrażaj
            cytuję: "NIE MÓWIĘ, ŻE JESTEŚCIE ZWIERZĘTAMI ! CHCIAŁEM TYLKO ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA
            WASZĄ NAIWNOŚĆ !" -tylko narazie.
            Moi przyjaciele nie żyją zabici przez łysych chłopców, których raziła naiwność.
            Ja czytałem koran tak jak i wiele innych książek.
            A nienawiść widzę tylko w ludziach.
            Spójrz w oczy swojemy strachowi,
            temu który leży na dnie studni,
            do której chcesz wrzucac innych.
            Pozdrawiam.
            mój mail to beret_hipis@poczta.onet.pl

• Gość: ? Re: NAWIEDZONY PACYFISTO , JEDŹ DO AFGANISTANU ! IP: *.246.103.182.Dial1.NewYork1.Level3.net 09.10.01, 06:55
        "Skąd ty wiesz, co myślą inni ludzie ?! "

Wiem, co piszą. Np. nazywają innych zwierzątami, a ludzi, którzy nie poddają
        sie nienawiści jak oni - bluźniercami.

"NIE CHCĘ WAS ZABIJAĆ, PALIĆ NA STOSIE, TORTUROWAĆ "

Nienawiść i agrsja bijąca z twoich wypowiedzi wskazuje, że gdybyś miał
        możliwość, to chętnie byś to robił. To właśnie tacy ludzie budowali totalizmy.

"Może zwyczajnie sądzę, że terroryści to zbrodniarze i należy ich ukarać. "

Przyjmijmy, że sprawcą jest bin Laden, choć się do tego nie przyznaje (dziwne ,
        dla myślącego człowieka).
        USA zabijało cywilów, całe wioski w Wietnamie. W Japonii w jednym nalocie
        ginęł0 70 tys. ludzi - czy ci źli Japonczycy robili to samo Amerykanom?

Jeżeli potępisz wszystkich terrorytów bez wyjątku, włączając np. USA i Izrael,
        to się do ciebie przyłączę.
        • Gość: Normalna Re: NAWIEDZONY PACYFISTO , JEDŹ DO AFGANISTANU ! IP: 63.100.219.* 09.10.01, 11:33

> Jeżeli potępisz wszystkich terrorytów bez wyjątku, włączając np. USA i Izrael,
          > to się do ciebie przyłączę.

• Gość: Dariusz NAPRAWDĘ MASZ ZDROWO NAMIESZANE W GŁOWIE ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 16:07
          70 tys. Japończyków , wioski w Wietnamie , dobry Afganistan, czytanie moich
          myśli,zwierzęta , wmawianie fanatyzmu itd..itd..
          Polecam wizytę u psychologa , który może uporządkuje twoje myśli. Nie widzę w
          nich bowiem żadnego sensu !
          Nienawiść w stosunku do Pana i podobnych osób byłaby absurdem !
          Jak można nienawidzieć kogoś, kto jest żałosnym pseudointelektualistą !
          Zapewniam, że nic Panu i innym pacyfistom nie grozi !

• Gość: ? Re: IP: *.246.99.183.Dial1.NewYork1.Level3.net 12.10.01, 05:25
            Gość portalu: Dariusz napisał(a):

> 70 tys. Japończyków , wioski w Wietnamie , dobry Afganistan, czytanie moich
            > myśli,zwierzęta , wmawianie fanatyzmu itd..itd..

Co za sens ma to zdanie? Ta koniunkcja zdań nie jest zdaniem logicznym. Nie
            jest prawdziwa , ani fałszywa.
            Lekcje logiki przydałyby się w szkołach.

> Nienawiść w stosunku do Pana i podobnych osób byłaby absurdem !

A jednak nienawidzisz. I to powinno skłonić cię do refleksji. Wystarczy
            ochłonąć trochę i poszukać sprzeczności w swoim rozumowaniu.

> Zapewniam, że nic Panu i innym pacyfistom nie grozi !

Nie grozi, bo nie jestem pacyfistą. Gdybym był, to unikałbym takich jak ty.
        • Gość: beret Re: NAWIEDZONY PACYFISTO , JEDŹ DO AFGANISTANU ! IP: 193.0.123.* 09.10.01, 16:51
          tutaj ja się nie zgodzę.
          rażący brak znajomości realiów historycznych
          podczas nalotu na Tokio rzeczywiście raz zgieneło (spłoneło żywcem) 70 tys osób
          ale to była inna wojna, opamiętanie przyszło później.
          stawianie USA w roli terrorystów, słuszne czy nie, tylko ośmiesza.
          ja nie usprawiedliwiam nikogo ani nie osądzam.
          jestem zwolennikiem trybunału w Hadze gdyż uważam że nie wolno tworzyć
          precedensu bezkarnej zbrodni.
          ja tylko chcę nas bronić przed nami samymi.
          nasza nienawiść niszczy przedewszystkim nas samych.
          tak jak już zniszczyła innych.

Pozdrawiam

beret_hipis@poczta.onet.pl

(nie wstydzę się swoich słów, nie uznaję anonimowości)
          • Gość: Egon Re: NAWIEDZONY PACYFISTO , JEDŹ DO AFGANISTANU ! IP: 64.124.150.* 09.10.01, 17:00
            BERET, TY PALESTYNSKI SLUGUSIE, ZGINIESAZ NA
            PUSTYNI JAK TWOI BRACIA, MUZULMANIE.
            JESZCZE POZALUJESZ,ZOBACZYSZ.
            • Gość: beret Re: NAWIEDZONY PACYFISTO , JEDŹ DO AFGANISTANU ! IP: 193.0.123.* 09.10.01, 17:27
              meszched heh (czyli witaj po hebrajsku)
              1 nie widzę nic złego w mieszkaniu na pustyni, taki jeden spędził tam 40 dni i
              nikt mu tego nie wypomina
              2 takie prywatne uwagi nie wnoszące nic do dyskusji to na maila proszę (po to
              go podałem)
              3 co ma znaczyć że pożałuję, mam nadzieję że mój rozmówca nie zamierza się
              wykręcić, tylko opisze ze szczegółami czekające minie konsekwencje.
              szallom alehem (bez tłumaczenia)
              • Gość: Egon Re: NAWIEDZONY PACYFISTO , JEDŹ DO AFGANISTANU ! IP: 64.124.150.* 09.10.01, 17:29
                OBSERWOJEMY CIE..
                • Gość: Normalna Re: NAWIEDZONY PACYFISTO , JEDŹ DO AFGANISTANU ! IP: 63.100.219.* 09.10.01, 19:41
                  To nie pacyfisci powinni jechac do Afganistanu a zacietrzewieni fanatycy niech
                  sobie dadza randez-vous na pierwszej linii frontu wsrod tych ''ksiezycowych''
                  gor. Niech sie wyrzna wreszcie nawzajem. Jedni drugich sa warci!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka