yorryk Mapa wyznaniowa polskiej polityki 26.01.06, 23:37 Wyznaniem panujacym jest kaczolicyzm w ktorym glowna role graja kwakrzy. Niedawno doszlo do podzialu i odlaczylo sie potezne peosławie. Opozycja protestatyjna dzieli sie na preziobiterianow i upadajacych millernarystow. Samobraminisci pod kierunkiem leppearianow /nie mylic z pokrewnymi elpeerianami/ walcza z podzialami kastowymi. Ruch ludowy to glownie kaliniści ale mocno rywalizuja z waldensami. A wszystko i tak lepiej wiedza powolni unici. Odpowiedz Link Zgłoś
sincezar zauważyliście z jakim trudem kaczor się uśmiecha 26.01.06, 23:53 taki wyraźnie wymuszony grymas przyczepia mu się do facjaty jak ma potrzebę.Ten facet naprawdę ma ze sobą kłopoty. A my będziemy mieli z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: zauważyliście z jakim trudem kaczor się uśmie 26.01.06, 23:56 no bo to jest prezydent smutnej mniejszosci smutnych moherow ktorych gniecie kazdy przejaw cywilizacji Odpowiedz Link Zgłoś
phun Niech kaczka zostanie w watykanie i nie wraca 26.01.06, 23:59 bedziemy normalniejszym krajem bez takiego prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
misiek.s Wc kaczka 27.01.06, 00:18 Czyli starsza odmiana domestosa, miała taki śliczny dziubek "czyszczący wszędzie i dokładnie". Jarek chyba wziął sobie te słowa do serca... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do phu 27.01.06, 02:03 phun napisała: > bedziemy normalniejszym krajem bez takiego prezydenta A Ty jedz do Korei Polnocnej i nie wracaj! Odpowiedz Link Zgłoś
your_nightmare1 Re: Papież przyjął Lecha Kaczyńskiego na audiencj 27.01.06, 03:38 Nie za bardzo rozumiem jakim prawem prezydent Kaczynski oferuje moja Polske do roli watykanskiego rzecznika i "oswieczacza Europy" (= obrazacza niekatolickiej Europy). Pan Kaczynski i amatorzy politycy z jego kawiarenki zrobiliby Polsce wieksza przysluge gdyby do roli tej zaproponowali jak zawsze nieomylnemu jakas inna core kosciola, moze na przyklad ta, ktora juz sobie poradzila z unowoczesnianiem gospodarki i awansowala do roli tygrysa Europy (Irlandia), a my zamiast oswiecac innych moglibysmy moze sie od tygrysow zaczac uczyc. Jak tak dalej pojdzie to dorobimy sie tytulu dinozaura. "Czas obudzic sie ze snow o dawnej chwale katolicko-sarmacko-warcholskiej" Odpowiedz Link Zgłoś
budowlanka9 DLACZEGO ONA MA NA GŁOWIE CZARNY WELON ??? 27.01.06, 04:05 Kto mi potrafi wytłumaczyć, dlaczego kobiety, które spotykają się z papieżem, mają na głowie czarny welon ??? Czyżby analogia do Judaizmu, który nakazuje kobiecie nakrywać głowę, bo z racji swej natury jest nieczysta ??? Odpowiedz Link Zgłoś
budowlanka9 DLACZEGO MÓWIMY "PAN JEZUS" ??? 27.01.06, 04:19 A nie możymy powiedzieć Pan Papież. To jeden z absurdów wdowy po rzymskich cezarach. Doktryna ta jest odrażająca, brudna i zła. Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: DLACZEGO MÓWIMY "PAN JEZUS" ??? 27.01.06, 06:01 budowlanka9 napisał: > A nie możymy powiedzieć Pan Papież. To jeden z absurdów wdowy po rzymskich > cezarach. Doktryna ta jest odrażająca, brudna i zła. A dlaczego mowimy Pan Bog a na przebierancow "jego ekscelencja czy inna eminencja badz fluorescencja"? Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: Papież przyjął Lecha Kaczyńskiego na audiencj 27.01.06, 05:59 Kaczor Wielki Mlodszy buchal pape w mankiet co chwila, tylko przykleknac porzadnie i przezegnac sie poprawnie juz nad grobem nie potrafil. A ta obok niego to jakas wynajeta placzka byla? Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Papież przyjął Lecha Kaczyńskiego na audiencj 27.01.06, 06:05 czy doradcy nie mogli osobie towarzyszącej zamiast chustki założyć koc na głowę - mniejszy obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: Papież przyjął Lecha Kaczyńskiego na audiencj 27.01.06, 06:13 Zamiast do Davos pojechal do Watykanu. Ciemniactwo je..ne. Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: Papież przyjął Lecha Kaczyńskiego na audiencj 27.01.06, 07:28 To się skończy To się uva musi skończyć Odpowiedz Link Zgłoś
evito to chyba blogoslawienstwo Jana Pawla 27.01.06, 08:00 bromba2 napisał: > Oczekujemy Papieża w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
bmarek2 Re: Papież przyjął Lecha Kaczyńskiego na audiencj 27.01.06, 08:08 Co Kurski na to, że jego szef z członkami Hitlerjugend się zadaje? Co bullterier ciemnemu ludowi powie? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper A kogo to obchodzi? 27.01.06, 08:21 Lepiej niech posprzata bałagan którego narobił braciszek, jak zwykle gdy tylko mu dac za duzo do powiedzenia.Albo moze4 kończyć, poswięcony jest Odpowiedz Link Zgłoś
kontoporanka Re: Papież przyjął Lecha Kaczyńskiego na audiencj 27.01.06, 08:43 ja mam tylko dwa pytania: 1)czy K. złożył hołd lenny białemu Papie również w moim imieniu? 2)w jakim języku odbywało się spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Pan Prezydent IV RP ... 27.01.06, 09:16 ...jakiś tam hołd na pewno złożył, bo po to pojechał i po to całował staruszka w rączkę (chyba że Panu Prezydentowi coś się pomyliło). Najśmieszniejsze jest to, że była to zupełnie zbędna z punktu widzenia interesów naszego państwa wizyta. No chyba że interesy jego głowy są naszymi interesami, w tym wypadku chodziło zapewne o spowiedź z grzechów pychy, nienawiści i lenistwa. Ale takiej spowiedzi nasz Wielki Penitent mógł dokonać w terminie późniejszym. Na razie Polska ma ważniejsze problemy na arenie międzynarodowej niż nieczyste sumienie jej Pana Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus ps 27.01.06, 09:21 Ciekawe czy audiencje u Wielkiego Mistrza i Znawcy Pana Boga są płatne. W końcu pada tam Jego Słowo, a to skarb nad skarby i bezcenność nad bezcennościami. A jeśli są płatne, to czy Pan Prezydent zapłacił za audiencję z własnej skromnej pensyjki czy też raczył użyć do tego celu naszych ciągle nie obniżonych podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus ps2 27.01.06, 09:42 Myślę, że wiara Pana Prezydenta to jego prywatna sprawa i przeciętny obywatel nawet nie powinien wiedzieć, w co i dlaczego wierzy jego Pan Prezydent. Co zaś do stosunków państwa z kościołem, to rozumiem, że dotychczas, przez 16 lat, niebezpiecznie tam iskrzyło ale teraz już będzie zgoda? Co za dyrdymały. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: ps2 27.01.06, 20:40 a.barbarus napisał: > Myślę, że wiara Pana Prezydenta to jego prywatna sprawa i przeciętny obywatel > nawet nie powinien wiedzieć, w co i dlaczego wierzy jego Pan Prezydent. Co zaś > do stosunków państwa z kościołem, to rozumiem, że dotychczas, przez 16 lat, > niebezpiecznie tam iskrzyło ale teraz już będzie zgoda wiara prezydenta jest jego prywatna sprawa zgoda tylko niech jezdzi do papieza dawac swiadectwo swej wiary za swoje a nie podatnika pieniadze i w czasie urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
dox1 Re: GLUCHYCH I NIEMOWIACYCH. 27.01.06, 20:12 kontoporanka napisał: > ja mam tylko dwa pytania: > 1)czy K. złożył hołd lenny białemu Papie również w moim imieniu? > 2)w jakim języku odbywało się spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
dox1 Re: NIEMOZLIWE! czy to jakas TRADYCJA pOLSKA????? 27.01.06, 20:18 bromba2 napisał: > Oczekujemy Papieża w Polsce! Polak calowal niemca w reke?????????? a moze i w stopy???????? Czy to jakas polska tradycja, to calowanie? Podobno byl juz jakis papiez polski co calowal zydow w stopy. Odpowiedz Link Zgłoś