schlagbaum Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 15:44 dritte_dame napisała: > mojego Tatki! :)) Mozna mu pogratulowac corki ale pewnie syn by go rowniez ucieszyl > > Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 15:55 schlagbaum napisał: > syn www.freimaurerkunst.de/0accba00.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 16:03 dritte_dame napisała: > schlagbaum napisał: > > > syn > > > www.freimaurerkunst.de/0accba00.jpg > > Fajny obraz ale mie ma byc chyba sugestia, ze jak syn to i Vogel ? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 16:02 Tak, tak dziewczynki bardzo kochaja ojcow, wiedzialem co robie...:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 16:17 polski_francuz napisał: > Tak, tak dziewczynki bardzo kochaja ojcow, wiedzialem co robie...:) To ty zdolny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 naukowo sie do tego zabrales?bo mi jakos samo 27.01.06, 16:28 wyszlo:)) a dla szanownego jubilata:100 lat Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Hi, hi, ... 27.01.06, 16:34 > dla szanownego jubilata:100 lat Setke to On ma juz daaaawno za soba :) Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 19:53 polski_francuz napisał: > Tak, tak dziewczynki bardzo kochaja ojcow, wiedzialem co robie...:) > > Cos mi sie zdaje, ze dama chce nam przypomniec o pewnej rocznicy ale wiesz ze lubi mowic nie wprost. Czy to akurat jej tatko czy "jej tatko" nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 21:28 Moze masz racje. Oceniam ja na forty something, Tata wiec jest dziarski 65+ i ma pelne prawo do zyczen swojej corki. Jesli to jest zagadka, to moze manny nam dal wskazowke, ale Mzart to muzyk a one sie jeszcze nie zdradzila miloscia do muzyki. Jedyny (drugi po mannym) slad to twoja interpretacja jej nicku. A to troche malo. Moge jeszcze podumac Watsonie, ale musisz mi cos na zab! PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 21:30 OK, trzeci element to, ze on ma wiecej niz 100 lat. A wiec Mozart. Ale dlaczego tatko? Moze od muzyczki: ta ta tata taaa? Hm, masz lepszy pomysl? PF Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 21:31 polski_francuz napisał: > OK, trzeci element to, ze on ma wiecej niz 100 lat. > > A wiec Mozart. > > Ale dlaczego tatko? > Szukalbym w okolicy Oswiecimia. > Moze od muzyczki: ta ta tata taaa? > > Hm, masz lepszy pomysl? > > PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Hör auf 27.01.06, 21:34 jeszcze ty zagadkami lecisz? Jak mowie daj cos na zab, to nie mam na mysli bolu zeba. PF Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Hör auf 27.01.06, 21:38 polski_francuz napisał: > jeszcze ty zagadkami lecisz? Jak mowie daj cos na zab, to nie mam na mysli bolu > > zeba. > Rocznica wyzwolenia. Ci ktorzy przezyli urodzili sie po raz drugi. Domyslam sie, ze o to wlasnie damie chodzi. > Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Hör auf 27.01.06, 21:39 schlagbaum napisał: > Domyslam sie, ze o to wlasnie damie chodzi. (znowu mu sie kojarzy) Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Hör auf 27.01.06, 21:49 dritte_dame napisała: > schlagbaum napisał: > > > Domyslam sie, ze o to wlasnie damie chodzi. > > (znowu mu sie kojarzy) To juz sila bezwladnosci. > > Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Hör auf 27.01.06, 21:38 polski_francuz napisał: > jeszcze ty zagadkami lecisz? Nie, nie. On sobie tylko tak z_daleka nawiazuje do czegos innego. Zwykly zbiego okolicznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Hör auf 27.01.06, 21:41 Zapytam wprost zatem: czy twoj tata zostal w Oswiecimiu wyzwolony? PF Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 21:42 polski_francuz napisał: > A wiec Mozart. > > Ale dlaczego tatko? Ufff Francuzie :) Spójrz żesz na Dramatis Personae!: www.nma.at/german/620_Zauberfloete.htm Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 21:45 Zweite dame juz zostalo rozpracowane. Tatko jeszcze nie. Sa domysly jeno. PF Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 21:48 polski_francuz napisał: > Zweite dame juz zostalo rozpracowane. Tatko jeszcze nie. Sa domysly jeno. > ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 21:57 schlagbaum napisał: > polski_francuz napisał: > > > Zweite dame juz zostalo rozpracowane. Tatko jeszcze nie. Sa domysly jeno. > > > > > ;-))))) Z przykroscia musze stwierdzic, ze pinokio zna dame lepiej niz ja. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 21:57 Mozart skomponowal opere o tytule Dritte_Dame. Widac zes rockowiec:)) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:00 Co moze na watku znawcow francuskiego wina, confi de canard i oper Mozarta robic skromny Litwin? Spadac! PF Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:03 polski_francuz napisał: > Co moze na watku znawcow francuskiego wina, confi de canard i oper Mozarta > robic skromny Litwin? > > Spadac! > Dlaczego spadac ? Nie chcesz sobie poczytac libretta opery Mozarta "Die Dritte Dame" ? To moze byc zajecie na troche dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:12 Druga sprawa w moim przyszlym zyciu. Jesli reinkarnacja to prawda. Teoria mojej lepszej polowy jest, ze tak dlugo sie reinkarnuje az sie zbierze wystarczajaca ilosc punktow by isc do raju. No i teraz mam zgyz: warto zyc wiele razy czy od razu do raju? PF Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:16 polski_francuz napisał: > > No i teraz mam zgyz: warto zyc wiele razy czy od razu do raju? > Tu rada moze Ci posluzyc cepimierz. Zdaje sie, ze on sie zna na tych sprawach. PS Zebys mogl spac spokojnie to dritte dame jest postacia z opery "Czarodziejski flet" pewnego Niemca ktory zwal sie Mozart. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:18 Pomysliles sie, to byl Austriak. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:22 polski_francuz napisał: > Pomysliles sie, to byl Austriak. Nie pomylil sie. Wbrew temu co wmawiaja wam austriacy Mozart byl Niemcem, a Austriakiem byl Hitler a nie odwrotnie. Ale to juz inna i dluzsza historia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:23 Czyz sie w Wiedniu nie urodzil? PF Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:55 polski_francuz napisał: > Czyz sie w Wiedniu nie urodzil? Nie. (a wrecz przeciwnie) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:56 Aha, w Krakowie zatem? Tfu, chcialem powiedziec w Krakau? PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Swiat sie 27.01.06, 22:59 konczy. Zmusila mnie do poszukiwan. Rezultaty: "né à Salzbourg en Autriche le 27 janvier 1756, il se fixe à Vienne en 1781" Kilka razy przez Salzburg przejezdzalem w moim dlugim zyciu. I to ciagle byla Austria. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Swiat sie 27.01.06, 23:06 polski_francuz napisał: > Kilka razy przez Salzburg przejezdzalem w moim dlugim zyciu. I to ciagle byla > Austria. Mimo dlugiego zycia masz chyba jednak wciaz mniej niz 250 lat? Salzburg nie zawsze byl "w Austrii". Swoja droga: szczerze Ci zycze dociagniecia w zdrowiu do 250-tki. Tylko przez Salzburg przejezdzales? Nie zatrzymales sie zeby co nieco zwiedzic? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Swiat sie 27.01.06, 23:10 Kopalnie jakies widzialem po lewej stronie. Czy jakies inne hardware industry. Bylem z 2x na nartach w Fulpmes i z 2x w Wiedniu. Akcent mi sie nie podoba, Haider, no i jeszcze jeden wielki syn pani Schimmelgruber, malarz pocztowek. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Salzburg 27.01.06, 23:20 polski_francuz napisał: > Kopalnie jakies widzialem po lewej stronie. Czy jakies inne hardware industry. > Bylem z 2x na nartach w Fulpmes i z 2x w Wiedniu. A w Salzburgu nic? Zacznij od tego: (moze spodobac sie Corce:)) timefordvd.com/SR_SoundOfMusic.html "Maria (Julie Andrews) is studying to be a nun at the convent of Nonnberg Benedictine Abbey in Salzburg, Austria. However, she is frequently distracted as she follows her free will and enjoys the beauty of nature and music. ..." A potem zapakuj familie do l'automobile i jedzcie na conajmniej jeden caly dzien do Salzburga. (ale lepiej na dwa dni) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Swiat sie 27.01.06, 23:14 Jednym z sekretow mego dlugiego zycie to wczesne chodzenie spac. No wiec dobranoc moi mili PF Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:38 dritte_dame napisała: > Nie pomylil sie. > > Wbrew temu co wmawiaja wam austriacy > Mozart byl Niemcem, a Austriakiem byl Hitler > a nie odwrotnie. > Tak mysle i mysle i nie wiem skad taki wplyw ma na mnie ta "sila bezwladnosci" > Ale to juz inna i dluzsza historia :))) > > > Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:24 polski_francuz napisał: > Pomysliles sie, to byl Austriak. > No widzisz ??? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:26 Aha, to ja sie pomyslilem:) Pomyslal by kto. PF Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:27 polski_francuz napisał: > Aha, to ja sie pomyslilem:) > > Pomyslal by kto. > >Ja tego wcale nie twierdze. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Bleib einfach 27.01.06, 22:30 Schlagie, weszlismy za gleboko. Od trzeciego poziomu zrozumienia nawet ja sie juz gubie... PF Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Bleib einfach 27.01.06, 22:39 polski_francuz napisał: > Schlagie, weszlismy za gleboko. Od trzeciego poziomu zrozumienia nawet ja sie > juz gubie... > To ma zwiazek z historia. Mozesz tego nie rozumiec ale nie ma w tym nic tajemniczego. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:01 manny_ramirez napisał: > Mozart skomponowal opere o tytule Dritte_Dame. Widac zes rockowiec:)) Dame zna lepiej ale o operze nie ma pojecia. Chociarz tyle. ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 22:26 Fakt. Tytul to Czarodziejski flet. Zagiales mnie. Wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 17:12 jest jeszcze troche Tatkow i Mamus, ktorzy obchodza dzisiaj rocznice powtornych narodzin... Odpowiedz Link Zgłoś
puls.usa Re: Dzis urodziny :) 27.01.06, 21:40 z_daleka napisał: > jest jeszcze troche Tatkow i Mamus, ktorzy obchodza dzisiaj rocznice powtornych > narodzin... w twoim wypadku to tate i mame nie udawaj turka mosku Odpowiedz Link Zgłoś