pndzelek 07.02.06, 17:24 bedziemy wyzwalac irak do ostatniego irakijczyka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomeeeek A może by tak... 07.02.06, 17:34 ...zweryfikować obietnice wyborcze? Akurat nie mam nic przeciwko naszej tam obecności, ale kto nam wmawiał w kampanii wyborczej, że z iraku należy się wycofać jak najszybciej??? Odpowiedz Link Zgłoś
sh3yt3n Irak? 07.02.06, 18:34 My tam już swoje zrobiliśmy - nie walczyliśmy, głównie pomagaliśmy. Miejscowi to docenili, ale ekstremiści nigdy naszej pomocy nie zauważą. Dobrze że się tam pojawiliśmy - mimo wszystko i mimo tego że kilku naszych chłopaków tam zginęło. Ale teraz już czas wracać. Czas opatrzeć na Polskę i nad nią pracować. Do diabła z rządem który cieszzy się że spada bezrobocie w związku z emigracją zarobkową. Gabinet premiera Jarosława Ka... , tzn oczywiście mam na myśli pana premiera Kazimierza Marcinkiewicza pokazał - doskonały PR. To musze im uczciwie przyznać - kreować swój wizerunek niektórzy potrafią (zwłaszcza premier). Ale Polska cierpi na brak reformy finansów publicznych, niekompetencje urzędników, kolesiostwo (niedługo będą kolejne przykłady np. STOSOWNEGO obsadzenia stanowiska prezesa TVP). Czas spojrzeć w stronę Europy a nie USA które ma nas w głębokim poważaniu... Dla Europy możemy stać się partnerem do rozmowy. Dla USA zawsze będziemy europejskim wasalem. Wycofajmy swoje wojska z Iraku, bo niechcący Irak zmieni się na Iran, a potem któż to wie. Nic dobrego raczej z tego nie wyniknie. Panie K. - obietnice wyborcze powinno się realizować! No chyba że wygrał pan wybory w zgodzie z zasadą "ja wam mogę obiecać więcej niż obiecają wam inni". Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Irak? 08.02.06, 07:59 > My tam już swoje zrobiliśmy - nie walczyliśmy, głównie pomagaliśmy. Taa... A na poczatku wojny port w Um Quasar to aby nie cholerny grom zdobywal? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l demokratyzacja a potem chrystianizacja 07.02.06, 18:48 może by tam prezydent wysłał swego Wiekiego Brata oraz Ojca Rewolucji Moralnej na Maybachu??? wszak mentalnie są bliscy ideałom rewolucji islamskiej i bombami z bożą pomocą siać siać siać... Odpowiedz Link Zgłoś
poczta.ziolek Re: Prezydent nie wyklucza przedłużenia misji w I 07.02.06, 17:29 Mam pomysł Lechu: leć tam, wyjdź do centrum Bagdadu, bez kamizelki, hełmu, zostań, będzie lepiej dla Polski. Pozdrawiam życze baaardzo szybkiej kadencji i nigdy więcej Odpowiedz Link Zgłoś
mniejwiecej irak dla korzysci 07.02.06, 17:37 czyli pojechalismy tam dla korzysci wedlug kaczynskeego Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: irak dla korzysci 07.02.06, 17:44 Inne kraje przynajmniej silily sie na JAKIEKOLWIEK pozory humanitaryzmu. Polscy rzadzacy nigdy; zarowno i lewica jak i prawica od dluzszego czasu postrzegaja polska tam obecnosc jedynie w kategorii zysku. Mam nadzieje jednak, ze sie na tej "moralnosci" niezle sparza.... A dalej oceni to juz tylko historia..... Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek pecunia non olet 07.02.06, 17:46 oczywiscie wsjo opakowane w sosie demokracji i praw czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab pecunia non olet powiedział starzec wyjmując 10 gr 07.02.06, 17:59 z pisuaru.Zarabiać na śmierci. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "A dalej oceni to juz tylko historia....." 07.02.06, 18:48 Dobrze, ze napisales historia a nie HISTORIA. Nasi dzisiejsi "przywodcy" moga liczyc na polskich "historykow" podobnie jak ich poprzednicy. Nazywanie glupoty bohaterstwem weszlo w krew polskim "historykom". Stad mimo, ze mamy tylu "bohaterow" los nas caly czas ciezko doswiadcza. Tu bardzo pomocni naszym "historykom" sa nasi sasiedzi dzieki ktorym, zawsze jest na kogo zrzucic "wine". Stad taka troska polskich "przywodcow" o polskich historykow. IPN bedzie nam rosl w sile z roku na rok. Dzisiaj juz chyba kosztuje okolo 400 mln zlotych rocznie! Polskiej histori mozna sie prawdziwiej nauczyc z ksiazek Witkiewicza czy Gombrowicza niz czytajac polskich historykow! "Mam nadzieje jednak, ze sie na tej "moralnosci" niezle sparza" Na tej chrzescijansko-sldowskiej "wojujacej moralnosci" najbardziej sparzymy sie my Polacy. Przyzwyczajeni przez naszych "przywodcow", oswieceni przez naszych "historykow" bedziemy oczywiscie winic tych nie chcieli z nami uczestniczyc w bushowskiej awanturze w Iraku. No coz taki mamy bohaterski charakter! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Prezydent nie wyklucza przedłużenia misji w I 07.02.06, 17:48 te roszczenia Polaków, nie w zamian,tylko oprócz sympatii i poparcia można cze- goś oczekiwać od partnera.Czyżby tendencja roszczeniowa była tak zakorzeniona w naturze Polaków ? Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw.studnicki Jeszcze nic nie uzyskał, a już się podlizał. 07.02.06, 17:52 Nie wie jak się zachować w dyplomacji, wie jedno, modlić się do USA z jeszcze większą pokorą niż do Papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Marcinkiewicz! - Won z Iraku!!! 07.02.06, 17:57 Nie mamy tam nic do szukania! Walczylismy zawsze o "nasza i wasza wolnosc". Nasze wojska w Iraku - to HANBA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Jeszcze nic nie uzyskał, a już się podlizał. 07.02.06, 18:30 niestety,chyba nawyki z rozmów z PO i kombinacje "my wam damy to,a wy nas po- przecie w tym" zaczynają przekladać się na stosunki międzynarodowe,a to nie jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa64 Wstyd mi że jestem polką 07.02.06, 18:02 Ale na szczęście dostanę wkrótce inne obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
worgules Re: Prezydent nie wyklucza przedłużenia misji w I 07.02.06, 18:03 I wy PiSK-owcy twierdzicie,że to dory-normalny rząd i takiż prezydent!Ja uważam,żę to zespół białostocko-łomżyńso-zielonogórskich kapuścianych głąbów który dzieli społeczeństwo na swoich i tych niechcianych komucho-platformo-agentów.Chwali się nie swoimi tylko Belki osiągnięciami, a zachowuje się-premier i prezydent szczególnie- jak lizuski przedszkolaki.Mizdrzą się do elektoratu,biją pokłony przed Imperium Waszyngtońskim... To rząd nieszczęść!A wpadka Jurgiela to kompletna klapa,a przed tym bvył jeszcze rurociąg Wanny-Wassermanna..Co nas jeszcze czeka? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Prezydent nie wyklucza przedłużenia misji w I 07.02.06, 18:05 .....Bialorus? Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: Prezydent nie wyklucza przedłużenia misji w I 07.02.06, 18:07 prezydent kaczor dosyć polskiej okupacji iraqu. niech polski zolnierz wraca do kraju w calości bo jak sie zacznie zabawa z iranem to atomówki będą latały!!! z obydwu stron!! Odpowiedz Link Zgłoś
trzywdar masakra 07.02.06, 18:26 TO NIE JEST NASZA WOJNA ! ! ! Oby nasze wojska wyniosły się z tamtąd jak najszybciej ! ! ! Tego chcą Polacy panie prezydencie ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
trzywdar i jeszcze jedno 07.02.06, 18:31 najlepiej przed decyzjami w takiej sprawie ogłosić referendum ! ! ! Jest to zbyt poważna sprawa aby decydowali o niej politycy ! Jeśli ma być tam polski żołnierz to niech będzię z woli narodu... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Adres gdzie mozna skladac petycje 07.02.06, 18:43 Byly obietnice wyborcze; bylo ich zlamanie i termin -koniec roku 2006. Teraz dywagacje na temat konca 2007. Spoleczenstwo ma prawo wspoldecydowania o tak istotnych sprawach, jak wojna w ktorej to my jestesmy strona (obronca lub najezdzca; o sumieniu nie dyskutuje). Mamy prawo wypowiedziec sie w referendum! Listy z zadaniem mozna kierowac bezposrednio na adres kancelarii prezydenta RP. www.prezydent.pl/x.node?id=2011972 Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_kanclerz_kaczorum Re: Prezydent nie wyklucza przedłużenia misji w I 07.02.06, 18:50 Czyli po prostu: "Ja wiem, że Polokoktowcy nas nie kochają, ale my ich tak długo będziemy kochać, aż oni nas w końcu pokochają." na kaczych łapach. Odpowiedz Link Zgłoś
buszek2 Prezydent ma u mnie kreske -nie liczy sie z opinia 07.02.06, 19:25 zdecydowanej wiekszosci Polakow ! Obrona interesow Izraela nie powinna busc przedkladana ponad wole Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Prezydent ma u mnie kreske -nie liczy sie z o 07.02.06, 19:30 Nie sadze, aby pan prezydent byl az "tak lotny" i myslal o interesach Izraela. Tu raczej chodzi o przypodobanie sie (choc do glowy cisnie mi sie inne, niecenzuralne okreslenie) USA. Rzad za wszelka cene chce pokazac, ze blizej nam do Ameryki, niz do Europy. Poza tym myslalem, ze wiara pana prezydenta do czegos zobowiazuje....Jak sie okazuje, pan prezydent nie kieruje sie rzadna etyka; w Iraku chodzi jedynie o.....FORSE Odpowiedz Link Zgłoś
indris Amerykański napis na plecaku... 07.02.06, 19:39 ...głosił: "Przykro mi, że nasz prezydent jest idiotą. Nie głosowałem na niego" Na urlop w lipcu wybieram się do Tunezji. Czy ktoś mógłby mi dostarczyć ten tekst w języku arabskim ? Umiem niestety sporządzić go tylko po francusku i angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Prezydent nie wyklucza przedłużenia misji w I 07.02.06, 19:51 USA też myślą o wydłużeniu nam czasu na wizy Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 czyli zwykle chamskie cwaniactwo. 07.02.06, 20:15 czyli zwykle chamskie cwaniactwo.Tak wyglada po polsku niesienie pomocy czyli udzial w cyrku amerykanskim pt.zabijaj i zarabiaj Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 Na bank Jankesi zwiększą pomoc wojskową o 11,5% 07.02.06, 20:22 albo 25,5%, co będzie stanowić nawet 1/20 pomocy dla Jordanii albo 1/50 dla Egiptu czy Izraela [detaliści niech sięgają po kalkulatory - chodzi o skalę i jej 'przesłanie polityczne]. Ciekawe, czy brat Prezesa Wszystkich Polaków przywiezie nam jakiś 'sukces'? Odpowiedz Link Zgłoś
kadyks Re: Prezydent nie wyklucza przedłużenia misji w I 07.02.06, 20:27 w iraku do konca. nastepny kontygent do iranu. zeby zachowac europejska tozsamosc musimy walczyc. wszedzie tam gdzie jest wojujacy islam. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Prezydent nie wyklucza przedłużenia misji w I 08.02.06, 08:01 A moze by tak zolnierze wrocili do kraju dachy odsniezac - bronili by chociaz ludzi, a nie zabijali... Odpowiedz Link Zgłoś
nowinator Re: Prezydent nie wyklucza przedłużenia misji w I 08.02.06, 18:04 " Witaj żołnierzu, jestem twoim karabinem Jesteśmy tu po to, by działać obaj razem Szalony fanatyk we krwi po szyję Zniszcz go, zanim on cię zabije Umowy naszych władców, tracą zyski Musimy to zrobić w imię korzyści Jesteśmy aktorami wielkiego spektaklu Peter Arnett nadaje z Bagdadu Hej, ty żołnierzu, nie zapomnij o mnie Jeśli wrócisz do domu, kiedykolwiek A teraz szykujcie się do wielkich czynów Matki, szykujcie na wojnę swoich synów I pamiętaj, Bóg zawsze jest z nami Tak jak teraz, tak i przed wiekami On ci pomoże, walcz w imię Boże! Giń w imię Boże! Ta wojna nie jest dla wolności To wojna dla korzyści! Ta wojna nie jest dla wolności To wojna dla korzyści! Ta wojna nie jest dla wolności To wojna dla korzyści! I ta wojna nie jest Boża! To wojna o ropę blisko morza Hej, ty żołnierzu, nie zapomnij o mnie Jeśli wrócisz do domu, kiedykolwiek A teraz szykujcie się do wielkich czynów Matki, szykujcie na wojnę swoich synów I pamiętaj, Bóg zawsze jest z nami Tak jak teraz, tak i przed wiekami On ci pomoże, walcz w imię Boże Giń w imię Boże! Hej, ty żołnierzu, nie zapomnij o mnie Jeśli wrócisz do domu, kiedykolwiek A teraz szykujcie się do wielkich czynów Giń w imię Boże! I pamiętaj, Bóg zawsze jest z nami Tak jest teraz, jak i przed wiekami On ci pomoże, walcz w imię Boże Giń w imię Boże! I teraz nie myśl, że chciałbyś do domu Nawet przez chwilę, tak po kryjomu Gdy cię filmują, to się uśmiechaj Pamiętaj, jesteś po stronie słusznej Słuszna strona zwycięstwo ma za sobą Twoich wrogów na stracenie wiodą Największe przedstawienie XX wieku Peter Arnett nadaje z Bagdadu Ta wojna nie jest dla wolności To wojna dla korzyści! Ta wojna nie jest dla wolności To wojna dla korzyści! He, tak, ty, ty... Hej, ty żołnierzu, nie zapomnij o mnie Jeśli wrócisz do domu, kiedykolwiek A teraz szykujcie się do wielkich czynów Matki, szykujcie na wojnę swoich synów I pamiętaj, Bóg zawsze jest z nami Tak jest teraz, jak i przed wiekami On ci pomoże, walcz w imię Boże! Giń w imię Boże! Giń w imię Boże! On ci pomoże, walcz w imię Boże! Giń w imię Boże! On ci pomoże, walcz w imię Boże Giń w imię Boże! Tak, tak, tak! On ci pomoże, walcz w imię Boże Giń w imię Boże! Bóg zawsze jest z nami Tak jest teraz, tak i przed wiekami On ci pomoże, walcz w imię Boże! Giń w imię Boże! Giń w imię Boże! Walcz w imię Boże! Giń w imię Boże! Giń w imię Boże! Walcz w imię Boże! " Odpowiedz Link Zgłoś