Dodaj do ulubionych

Dzis na temat hipokryzji ,...

22.02.06, 20:01
Post na temat hipokryzji germancow siedzi , post na temat hipokryzji zioncow
na oslej :))) O czym to swiadczy , jesli nie o hipokryzji ???

uklony

============================================================================

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=37303876
Obserwuj wątek
    • dana33 [...] 22.02.06, 20:22
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • rattler Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 22.02.06, 20:38
      Ooopsie ! Ale wpadka :)

narazie

-------------------------------------------

Post na temat hipokryzji germancow siedzi , post na temat hipokryzji zioncow
      na oslej :))) O czym to swiadczy , jesli nie o hipokryzji ???
    • polski_francuz Dana 22.02.06, 20:42
      ma chyba racje.

To nie hipokryzja to "zionce".

Po kilku semantycznych staraniach wrociles do trade mark. Dlaczego?

PF
      • explicit Re: Dana 22.02.06, 21:10
        Zionism to ideologia , zionce to wyznawcy tej ideologii - Fanatycy !!! Slepi
        na aspiracje innych , glusi na odmienna opinie , bezwzgledni dla tych ktorzy
        podwazaja ich dogme ,... Od tego miejsca everything is a fair game , nie
        wylaczajac dziadkow na wozkach i piecioletnich terrorystow ,...

Czyich staraniach ? Nie moich ,...

uklony

==============================================================================

Po kilku semantycznych staraniach wrociles do trade mark. Dlaczego?

• polski_francuz Re: Dana 22.02.06, 21:32
          OK, i rozumiem, ze ci ta ideologie nie pasuje. Bo jest rasistowska i z tym
          chcesz walczyc.

Podam ci dwa argumenty, ktore widze na to zeby zmienic semantyke.

Pierwszy: twym okresleniem moga sie czuc obrazeni normalni, tacy jak ty czy ja.
          I tych popychasz na bardziej skrajne pozycje. Zamiast przyciagac na mniej
          skrajne.

Drugi: uwazam, ze mamy wolnosc na tym forum. Nie na gust wszystkich ale na moj
          gust. Gwaltowne protesty moga ten stan zmienic.

PF
          • dana33 rasistowska????? 22.02.06, 21:41
            definicja syjonizmu:
            www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Zionism/zionism.html

definicja i krotka historia:
            www.mideastweb.org/zionism.htm
            • goldbaum Re: rasistowska????? 22.02.06, 22:21
              dorzuc jeszcze definicje komunizmu z Wielikiej Sowieckijej Enciklopediji (z
              1959) i narodowego-socjalizmu z podrecznika Hitlerjugend (z 1938).

Bedzie dobrze pasowalo.
            • polski_francuz Wiesz 23.02.06, 05:58
              Dana jak bylo z komunizmem: idee bylo piekne, realizacje kiepskie. Zostawmy
              zatem definicje encyklopediom i mlodym ludziom.

Druga uwaga, zastanow sie od czasu do czasu czy to co ktos pisze jest w twoim
              interesie czy przeciwko niemu. Wiem, ze to nie jest twoj "rzucajacy doniczki o
              sciane" styl, ale zdolna do tego jestes na pewno. Wystarczy troche popracowac
              nad soba:)

PF
              • dana33 Re: Wiesz 23.02.06, 08:01
                dlaczego uwazasz, ze moj styl jest "rzucajacy doniczki o sciane"?
                ja po prostu nie znosze, jak ktos klamie i manipuluje. syjonizm nigdy nie byl
                idea rasistowska i nie jest dalej.
                nad czym pf mam sie tak dlugo zastanawiac? moze moje IQ nie jest wysokie, ale
                nawet ja wiem, ze jak sie pisze zionce, zajonce, moski a w ostatnim dniu
                zwyczajnie zajace, zeby nie byc wycietym, to nie sa to okreslenia sympatii dla
                zydow. nie oczekuje tez zadnej sympatii i nie jestem ani ja ani moj narod tak
                znow uzalezniony od sympatii zerowca lub krystka, ale owszem, oczekuje do
                pewnego stopnia szacunku dla mojego kraju i jego mieszkancow. chcialam ci tylko
                przypomniec, ze jak zrobilam ta dwu-dniowa farse, kiedy sie tak strasznie na
                mnie oburzales i nie tylko ty, to pisalam wtedy dokladnie tak samo, jak wlasnie
                pisze tu o nas ta zgraja antysemicka. zrobilam to po to, zeby zauwazyli.
                zauwazyli, ale jak tylko skonczylam ta historie, juz po paru dniach wszystko
                wrocilo do tzw. "normy". jesli sie tak oburzono, bo pisalam w sposob pogardliwy
                o polakach i polsce, to dlaczego robia to samo od lat w stosunku do israela i
                zydow? a jesli robia i uwazaja, ze to w porzadku, to dlaczego sie tak oburzaja,
                jak ktos inny pisze o nich i ich kraju dokladnie tak samo? nie widzisz tutaj
                double standards? nie widzisz ich hipokryzji i zaklamania? dlaczego uwazasz ze
                to ja mam sie zastanawiac, a nie zadasz tego od nich? ale jak dzisiaj napisze
                do kogos "polaczek-pijaczek" to natychmiast beda protesty do nieba. a zionce to
                co? a zionaziole to co? a wyszukiwanie klamliwych informacji ze stron
                antysemickich to co?
                widzisz pf, jest na tym forum dostatecznie duzo normalnych, zdrowo myslacych
                polakow. ale tych, ktorzy glosno sprzeciwiaja sie pisaniu tej zgraji mozna
                policzyc na palcach jednej reki. reszta milczy. uwaza, ze nie ma sensu
                protestowac. mozliwe. wprawdzie ta banda nie jest w stanie zmienic mojego
                zdania o polsce i polakach, ale od wczoraj mam uczucie, ze jak jutro zobacze
                cos o "polskich obozach zaglady" to nie bede wiecej protestowac. nu, niech
                pisza. po co odpowiadac idiotom, prawda? w moim pojeciu milczenie to akceptacja.
                i wiesz, ten przedwojenny zyd, przemykajacy sie pod scianami domow, tego juz nie
                ma. moze sie im nie podobac polityka mojego kraju, moze im sie nie podobac moja
                osoba, moja lub innego zyda. uogolniac na caly narod, to nie tylko prymitywizm,
                to swinstwo. i nawet jak ja nic nie zmienie, to mimo to bede protestowac.
                i nie rob ze mnie nie rozumiejacej, bo taki zafajdaniec australijski, goldbaum,
                remekk i reszta nie napisali tu jeszcze jednego slowa pozytywnego o israelu i
                zydach. nie napisali nawet jednego obojetnego slowa. z wszystkiego co pisza,
                wylazi ich niesamowita wprost nienawisc do wszystkiego, co zydowskie. i wiesz,
                nawet i to by mi nie przeszkadzalo, ale te klamstwa i manipulacje... to bede im
                wytykac jak dlugo bedzie mi sie chcialo tutaj pisac.
                • polski_francuz Re: Wiesz 23.02.06, 08:48
                  "ale tych, ktorzy glosno sprzeciwiaja sie pisaniu ...mozna
                  policzyc na palcach jednej reki. reszta milczy...."

Milczy to prawda. I ja dlugo waham sie zanim cos napisze w obronie. Dlaczego
                  tak jest? Chyba dlatego, ze wielu uwaza iz istnieje duza wrazliwosc w tematach
                  zwiazanych z antysemityzmem (Irwing przykladem) gdy inne, podobne (np.
                  Holocoust Ormian) pomija sie milczeniem.

Dzisiejszy brak sympatii do Zydow wynika z ich silnej pozycji. Szczegolnie w
                  mediach. Sympatia jest zwykle ze slabszymi.

A ty bys chciala wygrywac na wszystkich polach i sympatii i politycznej sily.

Nie da rady tak.

PF
                  • dana33 Re: Wiesz 23.02.06, 08:56
                    nu, to wole wygrywac na polu sily. inaczej bede zlikwidowana.

sympatia po stronie slabych? slabych???????

207.232.9.131/children/page_16.htm
                    www.masada2000.org/ramallah.html
                    • polski_francuz Re: Wiesz 23.02.06, 09:03
                      Wiedzialem o tym.

Ladne emigrantki z Rosji. Tylko przyjechaly do Izraela z takiego samego powodu
                      jak wlasciciele owczarkow niemieckich do Niemiec.

Nadziei lepszego zycia.

Czego wam zycze i wracam do roboty:)

PF

• dana33 Re: Wiesz 23.02.06, 09:09
                        nu, wlasciciele owczarkow.... git....
                        owocnej pracy.
          • explicit Re: Dana 22.02.06, 22:23
            Polityka , nakaz z urzedu nie pasuje , masz racje , ale tylko do tego miejsca ,
            poza tym jakiego koloru przyszlego ziecia corcia mi przedstawi i co ja mam do
            powiedzenia na ten temat , jaka opinia , niech zostawia mnie i mojej corci ,...
            OK, i rozumiem, ze ci ta ideologie nie pasuje. Bo jest rasistowska i z tym
            chcesz walczyc.

Podam ci dwa argumenty, ktore widze na to zeby zmienic semantyke.

Normalni zionce (endangered spiecies) jesli tacy sa , to sa kopani przez
            zioncow betonu (negev dla przykladu) jesli utozsamiaja sie z nimi , ktorych ja
            mam na mysli , to ich problem . W jego przypadku nigdy go nie nazwalem ani
            sugerowalem , ze ma cos wspolnego z arapem czy fredkiem . Nie ublizam ludziom !
            Pierwszy: twym okresleniem moga sie czuc obrazeni normalni, tacy jak ty czy ja.
            I tych popychasz na bardziej skrajne pozycje. Zamiast przyciagac na mniej
            skrajne.

Moze ci sie to nie spodoba , ale odpowiadajac na to co piszesz nie moge sie
            powstrzymac od mojej opinii , mianowicie ,... Te forum jako takie nie istnieje
            dzieki konformistom , a takim jak ja , dana , felusiak , rachel , cukierman i
            podobnym , my dodajemy potrzebny potrawie flavour a reszta jest tylko tlem ,..

Pozatym ja zawsze moge znalezc inne forum , gdzie nie tna jak leci ,...
            Drugi: uwazam, ze mamy wolnosc na tym forum. Nie na gust wszystkich ale na moj
            gust. Gwaltowne protesty moga ten stan zmienic.

• explicit Re: Dana 22.02.06, 22:47
              Francuz , jesli nie wspomnialem cie w a flavour liscie tego forum , to tylko
              dlatego bo wiadomo wszystkim ze masz wlasny styl - Pozatym , my friend ,
              flavour bez francuzow nie miesci sie w zakutych palach tla tego forum :)

A tak na marginesie , dlaczego sie w ogole tlumacze z oczywistych faktow ,...

uklony

Moze ci sie to nie spodoba , ale odpowiadajac na to co piszesz nie moge sie
              powstrzymac od mojej opinii , mianowicie ,... Te forum jako takie nie istnieje
              dzieki konformistom , a takim jak ja , dana , felusiak , rachel , cukierman i
              podobnym , my dodajemy potrzebny potrawie flavour a reszta jest tylko tlem ,..
              • polski_francuz Flavor 23.02.06, 05:54
                Mysle, ze to dobry argument o tym ze ostre opinie dodaja pieprzu forum.
                Zostajac z tym kulinarnym porownaniem, chodzi o to aby nie przesolic.

Problem polega na tym, ze wie sie o tym dopiero po zjedzeniu dania.

A w koncu komplement za komplement: ja tez cenie szczerosc, jedrna polszczyzna
                i monolityczna postawe, ktore cie charakteryzuja. I forum z toba zyskuje, nie
                ma sprawy.

PF
    • kropka Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 22.02.06, 21:54
      cos Wam napisze, ale w tajemnicy.
      Nie powtarzajcie tego nikomu, O.K.?

Zaczynam dostawać półpaśca ze śmiechu (z Was). Jesteście jak stare małżeństwo.
      Ze sobą zyć nie mozna, a bez siebie się nie da.
      Własnie oglądam po raz 10-ty "Wojnę państwa Rose". Kot już nie żyje
      pozdrawiam
      • dana33 Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 22.02.06, 22:10
        sluchaj kropko..... 7 beethovena, ktora wlasnie sobie slucham, jest absolutnie
        genialna... :))))
        • goldbaum Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 22.02.06, 22:18
          Posluchaj lepiej Wagnera koszerna - jesli masz.
          • dana33 [...] 22.02.06, 22:37
            • goldbaum Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 22.02.06, 23:31
              nie lubisz Wagnera?
            • explicit Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 00:17
              O'k ciucius , dzieki cenzurze rozmawiamy o wszystkim tylko nie o osiagnieciach
              zionizmu i zaslugach reprezentanta zionizmu , twego bostwa , Sharona ,...

Pogadajmy o tym jak podrzynal gardlo palestynskiemu jencowi , czy pomocy
              libanskim falangistom w wymordowaniu ponad tysiaca kobiet i dzieci w refugee
              camp w Bejrucie w kontekscie wypowiedzi prezydenta Iranu na temat holocaust'u .

Skup siem teraz , nie na mumbo-jumbo , a na temacie ,...

uklony

=============================================================================

nu drzewiecki szmalcopijak w pelnym rynsztunku.... tylko hylbica mu sie zaciela
              i krzywa potwarz widac....

• dana33 Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 00:27
                taaak, pogadajmy.... ale tez pogadajmy o polakach podrzynajacych gardla zydom,
                zabijajacych ich kamieniami, palacych ich w stodolach, wydajacych niemcom,
                okradajacych ich z ostatniego grosza.... jestes gotow?
                • goldbaum Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 09:21
                  Czemu nie?
                  Polacy (nawet komunisci!) stawiaja przed sadem i karaja swoich zbrodniarzy.
                  Zydzi swoich zbrodniarzy dekoruja i opiewaja jako bohaterow.

I po dyskusji. No chyba, ze masz cos rozencwajgowa do dorzucenia?
                  • dana33 Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 09:28
                    to ty drzewiecki jestes rozlupaniec? bo post byl nie do ciebie. z toba ja juz
                    dawno nie dyskutuje. spadaj, chloptys.
                    • goldbaum Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 09:54
                      dana33 napisała:

> to ty drzewiecki jestes rozlupaniec? bo post byl nie do ciebie.

Ale za to odpowiedz byla do ciebie :-)

> z toba ja juz dawno nie dyskutuje.

Bo nie jestes i nigdy nie bylas w stanie.
                      • dana33 Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 10:02
                        tak, zgadza sie... trudno dyskutowac z manipulantem i klamca. do tego
                        udowodnionym klamca....
                        • goldbaum Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 11:03
                          Tobie rozencwajgowa jest "trudno" bo... nawet nie wiesz co takiego dyskusja i
                          ciagle mylisz ja z pyskowkami.

A teraz po raz kolejny wygodnie zasiadam i czekam na dowody tych "udowodnionych"
                          "klamstw" i "manipulacji" :-)

Wiem juz nawet co bedzie: kolejne bluzgi i belkot do kwadratu.
                          • goldbaum Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 15:24
                            goldbaum napisał:

> Wiem juz nawet co bedzie: kolejne bluzgi i belkot do kwadratu.

Wzglednie nic, czyli to co zwykle, gdy zaczyna byc konkretnie :-)
                            • i-love-2-ski Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 17:27
                              goldbaum napisał:

> goldbaum napisał:
                              >
                              > > Wiem juz nawet co bedzie: kolejne bluzgi i belkot do kwadratu.
                              >
                              > Wzglednie nic, czyli to co zwykle, gdy zaczyna byc konkretnie :-)

ciekawe,czy ona ma juz gotowe odpowiedzi,czy jej szefowa je podsuwa,ponoc zwykle
                              kabluje z pracy pod pretekstem walki z antysemityzmem:) nie ma to jak robic z
                              siebie glupiego 24/7.
                              • goldbaum Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 21:44
                                i-love-2-ski napisała:

> ciekawe,czy ona ma juz gotowe odpowiedzi,czy jej szefowa je podsuwa,

Ona nie ma zadnej odpowiedzi. No bo jaka moglaby dac (sensowna) odpowiedz?
                                Jaka?
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=37316131&a=37342653
                                • i-love-2-ski Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 21:50
                                  goldbaum napisał:

> i-love-2-ski napisała:
                                  >
                                  >
                                  > > ciekawe,czy ona ma juz gotowe odpowiedzi,czy jej szefowa je podsuwa,
                                  >
                                  > Ona nie ma zadnej odpowiedzi. No bo jaka moglaby dac (sensowna) odpowiedz?
                                  > Jaka?

no razem z szefowa sie mecza,a ze obie jenteligentne to i nie dziw,ze arapa
                                  czesto o pomoc prosza. jak zdejmie proteze to dobrze pluje,ale nic poza tym:)
                                  • goldbaum Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 22:26
                                    i-love-2-ski napisała:

> no razem z szefowa sie mecza,

Ale co wymecza? Co mozna przeciw czemus tak oczywistemu wymeczyc? Tylko to co
                                    zwykle albo obelgi albo podwinac ogon.
                                    • explicit Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 24.02.06, 16:53
                                      W tym wypadku to ostatnie - Dzis wycofala sie na z gory upatrzona pozycje :)))

uklony

Ale co wymecza? Co mozna przeciw czemus tak oczywistemu wymeczyc? Tylko to co
                                      zwykle albo obelgi albo podwinac ogon.
                • explicit Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 13:34
                  Zaloz post to pogadamy , tymczasem trzymaj sie tematu ,...

uklony

taaak, pogadajmy.... ale tez pogadajmy o polakach podrzynajacych gardla zydom,
                  zabijajacych ich kamieniami, palacych ich w stodolach, wydajacych niemcom,
                  okradajacych ich z ostatniego grosza.... jestes gotow?
                  • dana33 Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 14:09
                    nu, rozlupaniec.... ja sie trzymama tematu, ty napisales "Pogadajmy o tym jak
                    podrzynal gardlo palestynskiemu jencowi , czy pomocy libanskim falangistom w
                    wymordowaniu ponad tysiaca kobiet i dzieci w refugee camp w Bejrucie w
                    kontekscie wypowiedzi prezydenta Iranu na temat holocaust'u ."
                    wiec ty sie trzymaj tematu i ty zakladaj nowe watki. ja nie musze. wiem
                    dokladnie co napiszesz o jak bedziesz dyskutowal.
                    i przestan manipulowac. strasznie prymitywny sposob, jak sie nie ma argumentow.
                    • explicit Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 23.02.06, 17:34
                      Kontynuujmy temat (jesli potrafisz) w kontekscie wstepnego watku , z zalaczonym
                      linkiem , a nie po linii twego smoke screen , a moze cos zrozumiesz ,...

uklony

nu, rozlupaniec.... ja sie trzymama tematu, ty napisales "Pogadajmy o tym jak
                      podrzynal gardlo palestynskiemu jencowi , czy pomocy libanskim falangistom w
                      wymordowaniu ponad tysiaca kobiet i dzieci w refugee camp w Bejrucie w
                      kontekscie wypowiedzi prezydenta Iranu na temat holocaust'u ."
                      wiec ty sie trzymaj tematu i ty zakladaj nowe watki. ja nie musze. wiem
                      dokladnie co napiszesz o jak bedziesz dyskutowal.
                      i przestan manipulowac.
      • rattler Re: Dzis na temat hipokryzji ,... 22.02.06, 23:27
        Jo tyz , puscil was (cenzorow) Split w maliny , co tu duzo gadac :)))

narazie

-------------------------------------------

cos Wam napisze, ale w tajemnicy.
        Nie powtarzajcie tego nikomu, O.K.?
      • polski_francuz Kropka 23.02.06, 09:05
        zerknij na nowe DVD "Mrs and Mr Smith". Podobny temat, lepiej sie konczy a po
        drodze fika sie na fotelu:)

PF
    • genom3 [...] 22.02.06, 22:14
      • dana33 Re: explicite nazioli kasuja tylko ruchela ma wzg 22.02.06, 22:41
        wlasnie, genom, pustema-klamczucha patologiczna kuka i uzywa hoch-polnisch.. :))
        • markv501 do PF 23.02.06, 03:44
          Zapytaj sie splita co on powiedzial kongresmanowi Ackermanowi (Zyd z NY) ktory
          go wital w US. Albo co kongresman powiedzial witajac go w USA.
          Zobaczymy czy odpowie a poteem porozmawiamy o hipokryzji
          pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka