IP: *.proxy.aol.com 13.12.02, 01:27
Skad te cytaty?

IX. 5-6: Kill those who join other gods with God
wherever you may find them.

IV. 56: (As for) those who disbelieve in Our
communications, We shall make them enter fire; so oft
as their skins are thoroughly
burned, We will change them for other skins, that they
may taste the chastisement; surely Allah is Mighty, Wise.

IV.89: They desire that you should disbelieve as they
have disbelieved, so that you might be (all) alike;
therefore take not from among
them friends until they fly (their homes) in Allah's
way; but if they turn back, then seize them and kill
them wherever you find them, and
take not from among them a friend or a helper.

Obserwuj wątek
    • Gość: |v|rowa Koran burasku, a teraz moja zagadka... IP: 134.174.196.* 13.12.02, 02:00
      A to skad sa cytaty?

Those who do not own Torah and the prophets must all be killed. Who has power
      to kill them, let him kill them openly with the sword, if not, let him use
      artifices till they are done away with." - (Schulchan Aruch: Choszen Hamiszpat,
      425, 50)

"You are human beings, but the nations of the world are not human beings but
      beasts." (Baba Mecia 114, 6)

"A Jew may rob a Goy, he may cheat him over a bill, which should not be
      perceived by him, otherwise the name of God would become dishonoured."
      (Schulchan Aruch, Choszen Hamiszpat, 348.)

HOW to interpret the word 'robbery'. A goy is forbidden to steal, rob, or taken
      women slaves, etc., from a goy or from a Jew, but he (a Jew) is not forbidden
      to do all this to a goy." (Tosefta, Aboda Zara, VIII, 5.)

oraz moje ulubione:

"Every goy who studies Talmud, and every Jew who helps him in it, ought to
      die." (Sanhedryn 59 a. Aboda Zora 8-6: Szagiga 13.)

Bomba, to ostatnie kocham, naprawde.
      • Gość: |v|rowa Tego zapomnialem IP: 134.174.196.* 13.12.02, 02:03
        Tez dobre:

"It is forbidden to disclose the secrets of the Law." "One should and must make
        false oath, when the govs ask if our books contain anything against them. Then
        we are bound to state on oath that there is nothing like that." (Szaalot-
        Utszabot. The book of 'Jore d'a, 17.)
        • Gość: Bobik Re: Tego zapomnialem IP: *.proxy.aol.com 13.12.02, 03:14
          Two wrongs don't make a right.
          • Gość: |v|rowa Re: Tego zapomnialem IP: 134.174.196.* 13.12.02, 03:19
            Gość portalu: Bobik napisał(a):

> Two wrongs don't make a right.

Po pierwsze, ty chyba nie przeczytales mojego postu ponizej (tego z innej
            beczki).
            Po drugie, dales do zrozumienia, ze nie masz zielonego pojecia, dlaczego
            umiescilem te dwa posty powyzej. Dlatego, ze ty przytoczyles cos co bylo
            POLprawda, wiec ja napisalem druga polowe.
            • Gość: Bobik Re: Tego zapomnialem IP: *.proxy.aol.com 13.12.02, 03:39
              Gość portalu: |v|rowa napisał(a):

> Gość portalu: Bobik napisał(a):
              >
              > > Two wrongs don't make a right.
              >
              > Po pierwsze, ty chyba nie przeczytales mojego postu
              ponizej (tego z innej
              > beczki).
              > Po drugie, dales do zrozumienia, ze nie masz zielonego
              pojecia, dlaczego
              > umiescilem te dwa posty powyzej. Dlatego, ze ty
              przytoczyles cos co bylo
              > POLprawda, wiec ja napisalem druga polowe.

Masz racje, jak do tej pory to jeszcze nie
              przestudiowalem ani Koranu ani Talmudu i moze dlatego nie
              podchwycilem tych oczywisych POLprawd. Ale jestem pewien
              ze mnie oswiecisz w nastepny postcie...
              • Gość: |v|rowa Re: Tego zapomnialem IP: 134.174.196.* 13.12.02, 04:31

> Gość portalu: |v|rowa napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Bobik napisał(a):
                > >
                > > > Two wrongs don't make a right.
                > >
                > > Po pierwsze, ty chyba nie przeczytales mojego postu
                > ponizej (tego z innej
                > > beczki).
                > > Po drugie, dales do zrozumienia, ze nie masz zielonego
                > pojecia, dlaczego
                > > umiescilem te dwa posty powyzej. Dlatego, ze ty
                > przytoczyles cos co bylo
                > > POLprawda, wiec ja napisalem druga polowe.
                >
                >
                > Masz racje, jak do tej pory to jeszcze nie
                > przestudiowalem ani Koranu ani Talmudu i moze dlatego nie
                > podchwycilem tych oczywisych POLprawd. Ale jestem pewien
                > ze mnie oswiecisz w nastepny postcie...

Juz to zrobilem - ale ty oczywiscie tego nie zrozumiales:

John 15:12 This is my commandment, That ye love one another, as I have loved
                you.

Luke 6:27 But I say unto you which hear, Love your enemies, do good to them
                which hate you.

Matthew 5:44 But I say unto you, Love your enemies, bless them that curse
                you, do good to them that hate you, and pray for them which despitefully use
                you, and persecute you;

I NA KONIEC:

Exodus 20:13 Thou shalt not kill.

• Gość: Bobik Re: Tego zapomnialem IP: *.proxy.aol.com 13.12.02, 05:03
                  Short attention span? Prosilem o wytlumaczenia dlaczego
                  uzyles slowa "POLprawda" w odniesieniu do mojego
                  pierwszego postu...
                  P.S. Jak masz jesze raz napisac ze mi juz wytlumaczyles
                  to sie nie wysilaj i idz spac.
                  • Gość: |v|rowa Re: Tego zapomnialem IP: *.block1.tc1.rnktel.net 13.12.02, 05:55

> Short attention span? Prosilem o wytlumaczenia dlaczego
                    > uzyles slowa "POLprawda" w odniesieniu do mojego
                    > pierwszego postu...
                    > P.S. Jak masz jesze raz napisac ze mi juz wytlumaczyles
                    > to sie nie wysilaj i idz spac.

NIE NAPISALEM, ZE CI WYTLUMACZYLEM. Napisalem, ze probowalem cie oswiecic.
                    (cytat z ciebie samego: "Ale jestem pewien ze mnie oswiecisz w nastepny
                    postcie...").

A jesli chcesz wylumaczenia (a propos, jakie masz IQ?), prosze bardzo:

Przedstawiles wybrane cytaty z Koranu, jednoznacznie wskazujace, ze namawia on
                    wyznawcow Allaha do zabijania niewiernych. Czyli wykonales manewr a la Lepper,
                    ktory twierdzi, ze wszyscy politycy w Polsce to durnie i zlodzieje. No i ludzie
                    mysla, ze skoro on tak mowi, to pewnie on sie wsrod pozostalych wyroznia i on
                    sam durniem ani zlodziejem nie jest.... Nic bardziej mylnego.

Podobnie z twoim postem, napisales (tak ja to przynajmniej interpretuje), ze
                    islam jest be albowiem.....

Nie zaprzeczylem Ci, uzupelnilem tylko twoja wypowiedz w stylu lepperowskim,
                    tak jak ona powinna wygladac, gdybys NAPRAWDE studiowal Koran, Talmud i Biblie.
                    Pokazalem, ze Talmud az tak specjalnie nie odstaje od nakazow Koranu, a JEDYNA
                    ksiega stojaca u podloza religii monoteistycznej, ktora NIE namawia do rzezi
                    innowiercow jest BIBLIA. I tak wyglada CALA prawda.

Czyli moze i masz racje. Twoja wypowiedz nie byla POLprawda. Byla
                    JEDNATRZECIAprawdy.

Swoja droga, pewnie OCZYWISCIE wiesz dlaczego wyznawcy Jahwe i jego klona
                    Allaha sa tacy bojowi? Wiec nie musze ci przypominac, ze Mojzesz korzystajac z
                    pomyslu wyprzedzajacego go jakies stulecie Amenhotepa IV, wybral sobie za
                    obiekt monoteistycznej czci BOGA WOJNY Medianitow - ludu, u ktorego przebywal
                    po ucieczce z Egiptu. BOG WOJNY, wiec coz dziwnego, ze jego prorocy namawiaja
                    do rzezi innowiercow. Jedynie Essenczycy i ich uczen Jezus z Nazaretu odstapili
                    od tego zwyczaju, dajac poczatek, hihi, jednej z najkrwawszych religii w
                    dziejach ludzkosci. ALE TY OCZYWISCIE TO WSZYSTKO WIESZ, wiec pozwole sobie nie
                    rozwijac watku.

Nadal jednak nie wytlumaczyles, dlaczego akurat Koran chciales oczernic w swym
                    stronniczym poscie. Czyzby religia ci nakazywala tak uczynic?

• Gość: |v|rowa Ale gdybys przypadkiem.... IP: *.block1.tc1.rnktel.net 13.12.02, 06:08
                      ..... NIE wiedzial skad sie wziela ochota monoteistow do rzezi, polecam:

www.mit.edu/afs/athena/course/21/21a.213/papers/egypt.pdf
                      • Gość: |v|rowa I co .... IP: 12.6.221.* 13.12.02, 15:56
                        ... Bobik, jakies madre komentarze cisna ci sie na usta?

A moze ktos inny z forumowiczow ma cos do powiedzenia w tej sprawie?
                        • Gość: Bobik Re: I co .... IP: *.proxy.aol.com 14.12.02, 04:00

> ... Bobik, jakies madre komentarze cisna ci sie na usta?
                          >
                          > A moze ktos inny z forumowiczow ma cos do powiedzenia w
                          tej sprawie?

Yeap, here it is -
                          "The whole problem with the world is that fools and
                          fanatics are always so certain of themselves".

• Gość: |v|rowa Czyli: "I jajco" IP: *.block2.tc1.rnktel.net 14.12.02, 14:26
                            Rozumiem, czyli klasyczna odpowiedz rodzica na pytanie "Mamo, skad sie biora
                            dzieci?" - "A lekcje odrobiles, gowniarzu?".

Skonczmy wiec na tym, jesli ci sil do dysputy juz nie staje.

Dobrej nocy, tej i wszystkich nastepnych.

PS> Jakbym byl so certain of myself, to bym ciebie ani innych nie pytal o
                            zdanie (mnie ta kwestia naprawde interesuje), ale to zdaje sie przerasta twoj
                            potencjal kognitywny.
                            • Gość: Bobik Re: Czyli: 'I jajco' IP: *.proxy.aol.com 14.12.02, 20:19

> Rozumiem, czyli klasyczna odpowiedz rodzica na pytanie
                              "Mamo, skad sie biora
                              > dzieci?" - "A lekcje odrobiles, gowniarzu?".
                              >
                              > Skonczmy wiec na tym, jesli ci sil do dysputy juz nie
                              staje.
                              >
                              > Dobrej nocy, tej i wszystkich nastepnych.
                              >
                              > PS> Jakbym byl so certain of myself, to bym ciebie ani
                              innych nie pytal o
                              > zdanie (mnie ta kwestia naprawde interesuje), ale to
                              zdaje sie przerasta twoj
                              > potencjal kognitywny.

Ty od poczatku nie byles zainteresowany prowadzeniem
                              zadnej dyskusji. Po porstu trafil sie post na temat
                              ktory widocznie cos wiesz i znalazles sobie formu do
                              popisu. Chwalisz sie sowja wiedza na ten temat i
                              ublizasz innym. Jestes po prostu chamem.
                              Przypomina mi sie scena z filmu Good Will Hunting, w
                              barze gdzie lizusek popisywal sie wiedza na temat
                              ekonomii. Pasowalbys do tej roli wspaniale. How about
                              them apples.

• Gość: |v|rowa Re: Czyli: 'I jajco' IP: *.block1.tc1.rnktel.net 14.12.02, 20:38
                                > Ty od poczatku nie byles zainteresowany prowadzeniem
                                > zadnej dyskusji. Po porstu trafil sie post na temat
                                > ktory widocznie cos wiesz i znalazles sobie formu do
                                > popisu. Chwalisz sie sowja wiedza na ten temat i
                                > ublizasz innym. Jestes po prostu chamem.
                                > Przypomina mi sie scena z filmu Good Will Hunting, w
                                > barze gdzie lizusek popisywal sie wiedza na temat
                                > ekonomii. Pasowalbys do tej roli wspaniale. How about
                                > them apples.

Jasne, albowiem polska idea jest, aby popisywac sie na tematy, na ktore nie ma
                                sie zielonego pojecia, tak jak ty na przyklad. Po jakiego kuta zaczynales ten
                                watek, skoro sie na nim nie znasz? A jesli zaczales, by sie czegos dowiedziec,
                                to czego jazgoczesz jak zawszony kundel, gdy staram sie ciebie czegos nauczyc?
                                Moze udalo ci sie zauwazyc, ze na innych porach rozmawialem calkiem sensownie z
                                kilkoma osobami na temat relacji tego watku z obecna sytuacja na Bliskim
                                Wschodzie. I zaden z nas jakos nie robil miny obrazonego smarkacza, jesli
                                wychodzilo, ze druga strona ma nieco wiecej racji.

Zrozumiales, chlopcze?
                                • Gość: Bobik Re: Czyli: 'I jajco' IP: *.proxy.aol.com 14.12.02, 21:39

> Gość portalu: Bobik napisał(a):
                                  > > Ty od poczatku nie byles zainteresowany prowadzeniem
                                  > > zadnej dyskusji. Po porstu trafil sie post na temat
                                  > > ktory widocznie cos wiesz i znalazles sobie formu do
                                  > > popisu. Chwalisz sie sowja wiedza na ten temat i
                                  > > ublizasz innym. Jestes po prostu chamem.
                                  > > Przypomina mi sie scena z filmu Good Will Hunting, w
                                  > > barze gdzie lizusek popisywal sie wiedza na temat
                                  > > ekonomii. Pasowalbys do tej roli wspaniale. How about
                                  > > them apples.
                                  >
                                  > Jasne, albowiem polska idea jest, aby popisywac sie na
                                  tematy, na ktore nie ma
                                  > sie zielonego pojecia, tak jak ty na przyklad. Po
                                  jakiego kuta zaczynales ten
                                  > watek, skoro sie na nim nie znasz? A jesli zaczales, by
                                  sie czegos dowiedziec,
                                  > to czego jazgoczesz jak zawszony kundel, gdy staram sie
                                  ciebie czegos nauczyc?
                                  > Moze udalo ci sie zauwazyc, ze na innych porach
                                  rozmawialem calkiem sensownie z
                                  >
                                  > kilkoma osobami na temat relacji tego watku z obecna
                                  sytuacja na Bliskim
                                  > Wschodzie. I zaden z nas jakos nie robil miny
                                  obrazonego smarkacza, jesli
                                  > wychodzilo, ze druga strona ma nieco wiecej racji.
                                  >
                                  > Zrozumiales, chlopcze

Epitety coraz lepsze. Wychodzi szydlo z worka. Nie
                                  tylko cham ale i prostak. Zawszony kundlu? Mama cie tak
                                  nazywala czy co?
                                  • Gość: |v|rowa Viewer discretion advised - Tylko dla doroslych IP: *.block2.tc1.rnktel.net 14.12.02, 21:55

No tak, bo slowo "cham" jest pochwala. Chcesz epitety, sluze - patrz ponizej
                                    (rodzice, zabierzcie dzieci sprzed telewizorow!; Szczerze przepraszam
                                    wszystkich niewinnych czytelnikow. On sie o to wyraznie prosil.):

Zajebany analistyczny kogucie na kurzych lapach z lateksowym chujem na
                                    porosnietych klakami plecach, na ktore ci bezdomne psy bez rodowodu szczaja i
                                    sraja. Jestes jak ten w row cwelony kundel z wszami na zakoralonym odbycie -
                                    wypierdalaj marny kmiocie z biednym uzebieniem, ktorym otwierasz butelki w
                                    sklepie z budexem i dykta prowadzonym przez twoja tredowata stara, ktora to
                                    zapierdala pol zaplecza, zeby sie w chacie z wami nachukac.

Zrozum prosiaczku, przeklinac tez trzeba umiec. A ty jestes dobry chyba tylko z
                                    obrazania sie. Jak nie potrafisz, nie pchaj sie na afisz.

PS. Znudzilo mnie to. Tylu tu inteligentnych ludzi do rozmowy, a ja wymianiam
                                    szczeniece teksty z jakims dzieckiem.

Zegnam ozieble - juz nie porozmawiamy.
    • Gość: |v|rowa Nieco z innej beczki IP: 134.174.196.* 13.12.02, 02:10
      A to wiesz skad pochodzi:

John 15:12 This is my commandment, That ye love one another, as I have loved
      you.

Luke 6:27 But I say unto you which hear, Love your enemies, do good to them
      which hate you.

Matthew 5:44 But I say unto you, Love your enemies, bless them that curse
      you, do good to them that hate you, and pray for them which despitefully use
      you, and persecute you;

I NA KONIEC:

Exodus 20:13 Thou shalt not kill.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka