polski_francuz Re: Zaufanie? 28.04.06, 09:34 40% ankietowanych nie ufa ani lewicy ani prawicy w sprawie rzadzenia Francji. Mozna to nazwac kryzysem elit. Albo brakiem zaufanie do lze-elit z polskiego. Na prawicy sprawa jasna: "Chez les personnes qui font confiance à la droite, Nicolas Sarkozy arrive en tête des personnalités préférées (62%), devant Jacques Chirac et Dominique de Villepin qui obtiennent chacun 8%. Trois autres noms étaient proposés aux sondés: François Bayrou (6%), Philippe de Villiers (3%) et Jean-Marie Le Pen (2%). 3% des sympathisants de droite ne font confiance à aucune de ces personnalités et 8% ne se prononcent pas." 62 % Sarko, potem 8 % duo premier i prezio. Nazywa sie to w fizyce "o rzad wielkosci wieksze zaufanie". Na lewicy Ségo prowadzi przed Jospinem. Za rok wybory i kampania sie zaczyna robic goraca. PF Odpowiedz Link Zgłoś
atheix_mail Re: Zaufanie? 20.06.06, 20:38 Aaa... Jospinem... tym niezreformowanym trockistą. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Zaufanie? 21.06.06, 00:37 ani w ząb po francusku nie potrafię, ale jedno wiem. We Francji lewica i prawica są lewicowe i jadaja przy tym samym stoliku w restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: Zaufanie? 21.06.06, 01:53 felusiak1 napisała: > ani w ząb po francusku nie potrafię, ale jedno wiem. We Francji lewica i prawica > są lewicowe i jadaja przy tym samym stoliku w restauracji. zapomniales dodac, calujac tylek rosjanom przy kazdej okazji Odpowiedz Link Zgłoś
indris Cordialités pour Ségo 21.06.06, 18:00 Ta kobieta wzbudza zaufanie. Francuska lewica powinna Bogu podziękować za taką postać. Szkoda, że nie ma klona który mógłby się zjawić w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Indris 21.06.06, 18:05 to ja tu musze zyc! Na szczescie glosujesz w Polsce:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Tek. 21.06.06, 11:43 Moglys wyjasnic ten kod, ktorym raczysz moje watki? Trzeba Ekonomicznej Koniunktury? Czy cos innego PF Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Re: Tek. 21.06.06, 17:49 polski_francuz napisał: > Moglys wyjasnic ten kod, ktorym raczysz moje watki? > Alez, Drogi PF-ie, przypomnij sobie "Lalke" Boleslawa Prusa! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Tek. 21.06.06, 18:00 Widze, zes jak Giertych. Powtorke z polskiego mi robisz. Przypominam sobie Lalke ale za cholere z tekiem nie kojarze. Pamietal "So long" Wokulskiego dla Izabeli. C'est tout. PF P.S. Wole cie czytac bez skrotow. Odpowiedz Link Zgłoś
mulka Re: Tek. 21.06.06, 18:29 maureen2 napisała: > on powiedzial farewell mrs Iza a nie so long. On powiedział, miss Iza, a nie mrs Iza, bo Iza nigdy nie została mrs. A "Tek" mówił pewien zabawny hrabia, który w ten sposób kwitował różne wypowiedzi, w zasadzie nie wymagające komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Dziekuje 21.06.06, 18:35 widze, ze nalezy mi sie powtorka z polskiego. I ze to mi, organicznemu pozytywiscie sie zdarza... PF Odpowiedz Link Zgłoś
mulka Re: Dziekuje 21.06.06, 18:43 polski_francuz napisał: > widze, ze nalezy mi sie powtorka z polskiego. > > I ze to mi, organicznemu pozytywiscie sie zdarza... > Organiczny pozytywista - ładne :-) Powtórka z polskiego niekoniecznie, całkiem dobrze sobie radzisz :-) Jednak "Lalkę" warto zawsze ... Ten hrabia, który mówił "Tek", hrabia "Anglik" to jedna z bardziej zabawnych i sympatycznych postaci w powieści, chociaz epizodyczna. W serialu w reż. Ryszarda Bera zagrał go wspaniale Krzysztof Chamiec. Pozdr :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Tek. 22.06.06, 00:43 czasami mylę płeć,no trudno, ale pisalem po ciemku. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Zaufanie, 21.06.06, 21:17 Zaufanie mozna miec do francuskich win, koniakow, serow (zwlaszcza kozich) i wdzieku francuskich kobiet w powiewnych sukienkach. Czy to malo zaufania jak na jeden kraj ? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zaufanie, 21.06.06, 23:33 "wdzieku francuskich kobiet w powiewnych sukienkach" Widze, ze ci ten obraz dobrze w pamieci zostal:) Ségo takie nosi. PF Odpowiedz Link Zgłoś