Dodaj do ulubionych

Iran: "Jeśli USA zaatakują, uderzymy w Izrael"

• mark.parker Re: Iran: "Jeśli USA zaatakują, uderzymy w Izrael 03.05.06, 01:55
      Niech spróbują - dostaną tak samo w d. jak dostawali Arabowie
      :))))))))))))))))))))))
      • taziuta Ja bym się wcale na tę myśl nie cieszył... 03.05.06, 07:59
        Owszem dostaną, ale ja na Twoim miejscu bym się z tego aż tak nie cieszył...
        O ile dobrze pamiętam, to Iran odgrażał się, że w odwecie zaatakuje cele
        amerykańskie na całym świecie. Teraz mówią, że pierwszym celem ma być Izrael.
        A jeśli nie uda im się trafić/dolecieć do Izraela właściwego, to będą tłuc
        Żydów na całym świecie jak robactwo...

Chyba, że otoczycie "wolny" świat wysokim murem i nie będziecie do niego
        wpuszczać wyznawców islamu. Ale do tego potrzebne są jeszcze skanery myśli. :-)

mark.parker napisał:

> Niech spróbują - dostaną tak samo w d. jak dostawali Arabowie
        > :))))))))))))))))))))))
    • antonioni1 Re: Iran: "Jeśli USA zaatakują, uderzymy w Izrael 03.05.06, 05:01
      No to niech Iran spróbuje. Izrael jest na takie coś od dawna przygotowany. W
      Iranie nie zostanie kamień na kamieniu, rura na rurze, a pustynia będzie
      straszna. Tylko gajgery będą tam nieustannie tykać. Szkoda tylko niewinnych
      ludzi, którzy tam zginą.
      • zbalansowany Re: Iran: "Jeśli USA zaatakują, uderzymy w Izrael 03.05.06, 06:45
        OGLOSZENIE

Kupie bilet lotniczy z Tel Avivu do gdziekolwiek.
        Kierunek lotu obojetny pod warunkiem ze miejsce londowania znajduje sie
        przynajmniej 500km od granicy Izraela.
        Cena nie gra roli.
        • antonioni1 Re: Iran: "Jeśli USA zaatakują, uderzymy w Izrael 03.05.06, 12:07
          zbalansowany napisał:

> Cena nie gra roli.
          Kupię Ci ten bilet. Cena nie gra roli. Szukaj miejsca dla siebie. Może
          znajdziesz.
    • greri2 Go Iran Go! 03.05.06, 06:18
    • lechu1 Sadam Husejn tez grozil i skonczyl jak islamsk 03.05.06, 07:56
      szczur.)))
      • vitabravo Re: Sadam Husejn nie miał, a IRAN ma ! 03.05.06, 11:59
        Saddam wyrzekł się zbrojeń atomowych i popełnił błąd. Został zaatakowany.
        Iran nie chce popełnić tego błędu.
    • sturmbannfuehrer Zydowska szmato - jestes koltunem 03.05.06, 09:03
      lerne erst mal deutsch du Stück Scheiße.
    • exxon Czyli uderza w mozg USA - slusznie 03.05.06, 11:16
      planowanie prawidlowe
      • monela islamscy terrorysci 03.05.06, 11:41
        sa zagrozeniem.
    • tornson Najważniejsze że w przypadku napaści amerykansynów 03.05.06, 12:00
      na Iran, powstaną iraccy Szyci, a w Afganistanie jankesy stracą nawet Kabul
      (jedyne miasto które kontrolują tam ich marionetki). Zaś bandycka USArmy jest za
      słaba by walczyć na tyle frontów, musieliby wprowadzić u siebie dyltaturę by
      zalegalizować draft do armii i zwielokrotnienie i tak będących już na
      faszystowskim poziomie, wydatków na zbrojenia.
      • bob_l Re: Najważniejsze że w przypadku napaści amerykan 03.05.06, 12:08
        Kiedy wstąpiłeś do Al Kaidy, tornson? Polacy też tam są i będą musieli walczyć.
        Co im powiesz gdy przeczytają twoje słowa?
        • zaciekawiony4 Re: Najważniejsze że w przypadku napaści amerykan 03.05.06, 12:42
          Pełno w tym wątku pisze tchórzy, zdrajców i arabolizów. Jak pokonają Izrael to
          po kogo pójdą w następnej kolejności głupcy. Pewnie wszystkie tomsony i greri2
          marzą o tym żeby czołgać się na kolanach przed Arabami i Persami.
          • tornson Ale ty się faciu ośmieszasz! ;o) 03.05.06, 20:43
            zaciekawiony4 napisał:

> Pełno w tym wątku pisze tchórzy, zdrajców i arabolizów.
            O taaaak, ten co broni słabiutkich i tłamszonych arabów to tchórz, a ten co
            obstaje za zbrodniczą morderczą siłą Ameryki to bohater i patriota... ;o)

> Jak pokonają Izrael to
            > po kogo pójdą w następnej kolejności głupcy.
            HAHAHAHAHAHA!!! Porównaj sobie zdolności technologiczne i produkcyjne Europy i
            Iranu, jeśli twierdzisz że Iran może zagrozić Europie to jesteś niespełna
            rozumu. ;o>

> Pewnie wszystkie tomsony i greri2
            > marzą o tym żeby czołgać się na kolanach przed Arabami i Persami.
            My marzymy by się nikt przed nikim czołgać nie musiał, a nie jak dzisiaj że
            wszyscy muszą służyć złodziejskim interesom amerykansyństwa, a jak nie to
            traktuje się ich ołowiem i uranem.
        • tornson Re: Najważniejsze że w przypadku napaści amerykan 03.05.06, 20:39
          bob_l napisał:

> Kiedy wstąpiłeś do Al Kaidy, tornson? Polacy też tam są i będą musieli walczyć.
          > Co im powiesz gdy przeczytają twoje słowa?
          Nie ja się im będę tłumaczył, ale leżące plackiem przed Amerykanami smiecie
          rządzące Polską, bo to oni wysyłają polskiego zołnierza by zamiast ojczyzny
          bronił złodziejskich amerykańskich interesów naftowych.
    • eva15 Januszku, czemu zaniżasz? 03.05.06, 12:04
      Podobno 6 miliionów nie 3.
      • j-k Przepraszam za niescislosc, Evuniu :) 03.05.06, 12:28
        masz racje...
        3 miliony Zydow - obywateli polskich...

+ Europejskich Zydow... obywateli innych Panstw Europy...
        - tej liczby nigdy nie podawalem....
        wiec nie bierz mnie za slowa...
        rozne dane podaja, ze okolo 2 mln...
        ale nie upieram sie przy tej liczbie...

A jescze niemiecccy okupanci zabili ponad 1 mln Polakow ("etnicznych Polakow" :)

I nie wazne , ze rosyjscy (sovieccy) okupanci niewiele mniej (dane szacunkowe

miedzy 600 - a 800 tys...)

Gdyz to NIEMCY zaczeli wojne :)
        Nie Hitler...
        sam by nie mogl...
        tylko Niemcy.

• eva15 Re: Przepraszam za niescislosc, Evuniu :) 03.05.06, 12:56
          ależ bardzo proszę. Licz dalej uważnie Januszku i nie gub całych milionów, bo
          możesz zdenerwować (oczywiście słusznie) tych, których bronisz.
          • eva15 Przepraszam za niescislosc, Evuniu :) 03.05.06, 13:57
            I jeszcze jedno, Januszku:
            Pamiętaj, że marny i nieudaczny może być tylko atak naszego przeciwnika.
            Natomiast jeśli nasza obrona jest marna i nieudaczna to może bardziej
            rozsierdzić niż niejeden atak. Więc uważaj.
            • j-k Evuniu, Zlotko Ty moje... :) 03.05.06, 17:39
              Bronie tylko... Izraela nawet, gdyby tam mieszkali Chinczycy, czy Hindusi...
              waznie, coby nie islamuski :)

Zydzi musza dac sobie rade sami... beze mnie :)

• sturmbannfuehrer Re: Evuniu, Zlotko Ty moje... :) 03.05.06, 20:38
                j-k napisał:

> Zydzi musza dac sobie rade sami... beze mnie :)

Tak samo mowiliscie dawniej o swoich braciach i siostrach w Europie Wschodniej.
                Nie dali sobie rady .
                • j-k ale teraz sobie dadza rade beze mnie, islamusku :) 03.05.06, 21:16
                  Jezeli jednak Zydom w Izraelu zechcesz pomoc...
                  to nie widze przeszkod :)
      • sturmbannfuehrer Bo zyd-januszek to Holocaustleugner :))) nt 03.05.06, 12:52
        • eva15 Re: Bo zyd-januszek to Holocaustleugner :))) nt 03.05.06, 12:55
          ja myślę, że Januszek jest "verwirrt". W tej b. złożnej rzeczywistości jest
          pogubiony i chwyta różnych takich tam stereotypów jako kotwicy i drogowskazu.
          • eva15 z Januszka żaden Zyd, gołym okiem widać 03.05.06, 13:58
            po tym co i jak pisze. Czyli po owocach można go poznać.
        • j-k führer - ty niemiecko- islamski islamusku :) 03.05.06, 17:44
          W poscie powyzej wyjasnilem, ze nie bronie Zydow...
          Wiec z definicji nie jestem Zydem...:)

Bronie tylko panstwo Izrael :)
          (nawet gdyby mieszklali tam Hindusi, czy Chinczycy...:)
          Poniewaz samo istnienie tego nieislamskiego Panstwa w morzu islamskiej ciemnoty
          znakomicie wskazuje islamuskowm ich NIJAKIE miejsce w historii :)

Sam wiec widzisz, ty anty-amerykanska, niemiecko-islamska bidulinko,
          ze Twoje posadzanie mnie o zydoskie pochodzenie jest nietrafione :)
          • sturmbannfuehrer j-k - ty zydowski- zydo-koltunie :) 03.05.06, 20:37
            j-k napisał:

> W poscie powyzej wyjasnilem, ze nie bronie Zydow...
            > Wiec z definicji nie jestem Zydem...:)

Z definicji jestes nie tylko zydem ale ponadto kretynem.

> Bronie tylko panstwo Izrael :)
            > (nawet gdyby mieszklali tam Hindusi, czy Chinczycy...:)

...koszerni :)))))))))))))))))

• arap1 Re: do fryca,szwaba.kutasa furera .....wymoczka 03.05.06, 20:50
              ofiary zyciowej wypierdka...pedala,,,,,powiem po prostu gnoja...niemiecka
              swinia knur......sturmbannhuj to do ciebie..:-)))wypierdek adolfa..meda :-)))zas
              • yann17 Re: do fryca,szwaba.kutasa furera .....wymoczka 05.05.06, 09:39
                arap1 ! wspiąłeś się na najwyższy poziom swego intelektu - jestem pod wrażeniem
            • j-k islamsko-niemiecki islamusku :) 03.05.06, 21:19
              marnie z twoja logika...

powiedz...

kiedy beda bombardowania iranu?

ktory termin uwazasz za najlepszy?

lato, jesien?

ciekaw jestem twego zdania :)

Tfuj, jak zawsze,. Dr. J.K.

• sturmbannfuehrer zydowsko-komunistyczny koltunie :) 04.05.06, 10:48
                Jestes z nim "z definicji" :)
                Tutaj masz kogos dokladnie na twoim poziomie analfabeto z Anatolii :)))))))
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=41183651&a=41224597
        • lauretta rzygac sie chce widzac twoj nik 04.05.06, 10:29
          naucz sie najpierw pisac te wyrazy, ktore uzywasz, przynosisz tylko wstyd na
          forum
          • lauretta sturmbannfuehrer 04.05.06, 10:33
            z takim nikiem nie powinni ciebie wpuszczac na forum prowokatorze
            • sturmbannfuehrer luretta 04.05.06, 10:51
              lauretta napisała:

> z takim nikiem nie powinni ciebie wpuszczac na forum prowokatorze

To idz sie wyplacz do michnika.
          • sturmbannfuehrer to rzygaj luretta 04.05.06, 10:50
            Na swoje ubranko i na sciany.
            I tak nikt nie zauwazy przeciez roznicy.

lauretta napisała:

> naucz sie najpierw pisac te wyrazy, ktore uzywasz, przynosisz tylko wstyd na
            > forum

Ktore wyrazy?
            • monela rzygam 04.05.06, 11:59
              na strumlajno,a on nie zauwaza roznicy
      • exxon on nie zaniza - to wlasciwe wiliczenie 03.05.06, 14:19
        boomka.org/blog/wp-content/plugins/falbum/wp/album.php?album=72057594067999377&page=1&photo=116358212
        • eva15 masz diable kaftan 03.05.06, 14:46
          nie sädzisz, że mogą to być antysemickie wyliczenia?
    • marcowsky Ile wojen z Izraelem wygrali Arabowie? 03.05.06, 14:15
      I to jest wg mnie problem Arabow a szerzej muzulmanow (w tym tez
      szyickomuzulmanskich Persow)!Izrael jest ich kompleksem- nienawidza go bo jest
      silny dobrze zorganizowany bezwzgledny w obronie swoich interesow!Trzymam kciuki
      za Izrael bo przypomina mi Polske w latach 1918-39!
    • blaize Iran, ludzie, polityka 03.05.06, 14:25
      byłem w Iranie w pół roku temu, wkrótce znowu chcę tam pojechać - bo to wspaniały kraj i ludzie. Oni tak się identyfikują ze swoim prezydentem jak my ze swoim (najwyżej), więc proszę nie buzujcie się tak. Działają tam siły odśrodkowe i rośnie niechęć wobec władzy, jeżeli świat zechce to wspierać (np. radio Wolny Iran nadające z Czech), to obecny system padnie jak nasza komuna. Dziś i tak ludzie mają tam więcej swobód niż w Arabii Saudyjskiej. Całe to przekomarzanie się kto kogo i czym zaatakuje jest beznadziejnie prostackie i chyba jest obliczone jedynie na to, by przygotować opinię publiczną do agresywnego języka i przylepić Iranowi etykietkę "złego kraju", w myśl goebbelsowskiej zasady, że kłamstwo wielokrotnie powtarzane w końcu staje się prawdą.
      W małym miasteczku koło Rasht nastoletnie dziewczyna spytała mnie dobrym angielskim co sądzę o feministkach, bo ona się za taką uważa. Odbyłem dużo rozmów z ludzmi. Wiem że ten system runie i jedyne co go podtrzymuje to wojenna retoryka Busha, która z powrotem zgarnia ludzi pod skrzydła władzy, z którą się nie identyfikują, ale którzy są patriotami. To proste. Wyobraźcie sobie analogicznie sytuację z Polską w latach 80, gdyby nagle jakiś oszołom wpisał nasz kraj na czarną listę, bo np. cos usłyszał o awangardzie rewolucji czy przeczytał coś w doktrynie Układu Warsz.
      • kyle_broflovski Re: Iran, ludzie, polityka 03.05.06, 14:38
        od tysiecy lat wiadomo ze garstce ludzi duzo latwiej rzadzic w chaosie niz w
        porzdku. do tego potrzebna jest polaryzacja mas. sluzy temu wmawianie masie
        chamow urojonego zagrozenia. wystraszone chamy zgodza sie na wszystko.

a wiec tworzy sie sztuczny problem, nastepuje wtedy oczekiwana kanalizowana
        reakcja mas, no i na koncu podsuwa sie oglupialym masom wygode dla garstki
        rzadzacej rozwiazanie. technika sprawdzona , funkcjonujaca zawsze i wszedzie.

jedyna obrona przed ta technika jest nauczenie sie pamietac ( bo mechanizm ten
        powtarza sie w kolko) i nauczyc sie myslec.
        • eva15 masz pocztę 03.05.06, 14:51
      • bart_canada Dobra analiza 03.05.06, 16:28
        Rzeczywiscie jest tak jak mowisz i ta histeria atomowa jest swietnym
        posunieciem wladz iranskich obliczonym na wzmocnienie poparcia rzadu.
        Jednoczesnie jednak jest oczywiste dla kazdego normalnego osobnika, ze rezimowi
        temu nie mozna pozwolic uzyskac bomby, wiec zarowno Iran jak i USA musza bardzo
        ostroznie kroczyc na linie. Jezeli Iranowi uda sie przekonac Zachod, ze bomby
        nie ma, wzmocni swa pozycje wsrod ludu i uniknie bombardowan. Jezeli jednak
        zagra za mocno, bomby spadna i zadne wzmocnienie poparcia wsrod ludnosci tutaj
        nie bedzie mialo znaczenia. Iran jest osamotniony bo zaden rezim arabski w
        okolicy nie chce shia sasiada z a-bomb i nikt nie ruszy pletwa, zeby im pomoc
        (poza kwiecista retoryka, w ktorej Arabowie celuja).
      • eva15 Re: Iran, ludzie, polityka 03.05.06, 16:48
        Otóż to. Też tam byłam i wrażenia mam dość podobne. Swobody jak na islam duże,
        zwłaszcza dla kobiet, powoli rozwija sią oddolna chęć udemokratyzowania państwa
        i faktycznie głównie USA tym starszeniem umacniają tracących poparcie
        ajatollachów.
        Atmosfera polityczna w Teheranie kojarzyła mi się z Polską Gierka. Prowincja
        jest pewnie nieco cofnięta, ale teherenai każdy dość otwarcie psioczy na
        ewładzę i się nie boi.

To jest rzezcywiście wspaniały kraj i wspaniali ludzie. Mądrzy (zresztą i
        dobrze wykształceni, w tym jak najbardziej kobiety), zrównoważeni i opanowani.

• pozlotemu Dla rownowagi, jaki jest stopien wzbogacania uranu 03.05.06, 14:27
      Dla rownowagi, jaki jest stopien wzbogacania uranu w Izraelu?
      Czy oni juz sa w stanie wyprodukowac bombe atomowa?
      Czy mozliwa jest rownowaga sil i zamrozenie dalszych zbrojen?
      • plmlp Najlepszym sposobem na pokój jest oddanie ukradzio 03.05.06, 14:39
        nej ziemi Palestyńczykom.
    • exxon Izrael to takie Prusy Bliskiego Wschodu 03.05.06, 14:35
      Sztuczne panstwo utworzone przez fanatykow wewnatrz zupelnie obcego obszaru
      kulturowego i jezykowego. Agresywne i militarystyczne ze staly wsparciem
      wojskowym, ideologicznym i pienieznym z Rzeszy - czyli z USA. Rodzaj nowotworu.
      • yann17 Re: Izrael to takie Prusy Bliskiego Wschodu 03.05.06, 14:55
        Nawet gorzej niż Prusy - istnienie Izraela stwarza większe zagrożenie globalne
        • apokalipsa111 Kwestia Iranu a "wolna prasa" $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ 03.05.06, 15:38
          Kwestia iranska to swietna rzecz. "wolna prasa" bedzie miala mniej czasu i
          miejsca na plodzenie antypolskich i antykatolickich wypocin.
    • nehdat Re: Iran: "Jeśli USA zaatakują, uderzymy w Izrael 03.05.06, 14:50
      Lobster for Iran
      By Israel Shamir – Shamireaders April 30, 2006

“Iran’s biggest threat since Nazis,” said Israeli defence minister Shaul Mofaz,
      according to the Guardian; “The world must not wait! Since Hitler we Jews have
      not faced such a threat” as presented by Mahmoud Ahmadinejad who “further
      stirred international outrage by calling on Israeli Jews to be resettled in
      Europe” (...thus the Guardian).
      These guys are hard to please! In the 1930s, Hitler called for the Jews to be
      resettled outside of Europe, and they declared war on him. Now Ahmadinejad
      calls for the resettlement of Jews in Europe, and the Jews still respond with a
      war cry. That is, unless the Guardian missed the point in its report, and the
      outrage actually came from the Europeans who preferred the Palestinians to
      serve as unwilling host to these difficult guests.
      Anyway I beg to differ: President Ahmadinejad is the biggest threat since
      Gerard de Nerval, a flamboyant French poet, promenaded a lobster on a blue
      ribbon lead, just as one exercises a dog, along the Palais Royal gardens in
      order to épater le bourgeois. A truly poetic soul, an enfant terrible if ever
      there was one, Ahmadinejad aimed to wake us up from our over-long after-dinner
      nap. What can the Iranian do if ‘Jews’ is the only magic word that awakens us
      from this slumber? Sexual innuendos would not bestir even a child fresh from
      his AIDS-awareness lesson. An attack of Christianity would be warmly applauded
      by the undeniable masters of European minds, Messrs Sauerkraut and Finkelrot.
      In this post-modernist age, when the Vagina Monologues have entered the matinee
      repertoire, it is not that easy to épater the increasingly blasé bourgeoisie.
      If Ahmadinejad would call for the resettlement of six million European Muslims
      outside of Europe, nobody would raise an eyebrow with the possible exception of
      Oriana Fallaci and M. Le Pen, who might object to his plagiarism. If he were to
      call for the erasure of France from the world map, the French would not sit up
      and pay attention: they think there is already a Brussels directive to this
      effect!
      I admire Ahmadinejad. Not as a politician: let the Iranians judge him on this
      merit. Not as a divine: I leave this to the Muslims. But as a true poet who
      unveiled our hypocrisy and slaughtered our last sacred cow. This is the only
      possible explanation of his deeds and words: Iranians have really no reason to
      care about the Jewish holocaust, one way or other. Nobody accuses them, not
      even Mr Yehuda Bauer of Jerusalem’s Holocaust memorial institute, who is prone
      to accuse the World and its niece for failing to save the Jews. The Persians
      from Cyrus to Hosroes to Mohammad Resa Shah were always good to Jews, and even
      in these mad days there is a large and flourishing Jewish community in Iran.
      Ahmadinejad spoke about the Holocaust like Hillary conquered Everest – because
      it presented a challenge!
      The innocent revisionist historians were so excited when he toyed with an idea
      of “finally discovering the truth”. They prepared their well-thumbed books and
      diagrams of gas consumption and body heat. But Ahmadinejad is interested in the
      hard facts of World War II about as much as Nerval was interested in exercising
      his lobster. Acceptance of Holocaust dogma is a sign of submission to the Tel
      Aviv–New York Axis, a sign of the new colonialism. Ahmadinejad refused it just
      as St Paul refused to accept the Noahide laws: not because St Paul wanted to
      partake of pagan sacrifices, but because he did not want to take his orders
      from the Jews.
      The European leaders, the docile supporters of patent war criminals, of George
      W. Bush, the murderer of umpteen Iraqis, Afghanis and sundry Arabs, of Shaul
      Mofaz, the murderer of an eight-year-old girl (among hundreds of others) he
      killed last week in besieged Gaza, all sat up and expressed their outrage. They
      did not object when Israel strafed and bombed defenceless Gazans. When Israeli
      politicians threatened to turn Iran into “radioactive desert”, they did not
      describe it as “a call to genocide”. By his challenge, president Ahmadinejad
      saved the honour of human race, as only a poet can do.
      I admire Iran, for the fiery crimson of their rose gardens and for the azure of
      its old mosques, for the ravishing beauty of its women, whose black eyelashes
      enhance the whiteness of their skin shining through their black chadors. I
      admire Iran for its marvellous painting that overcame the iconoclastic ravages.
      I admire Iran for the spiritual subtlety of its poets, who united their love to
      women with their adoration of God in one undivided chant just as the Song of
      Songs did. Their Rumi and Jami, Sa’adi and Ferdousi, Hafiz and Khayyam were of
      the most daring and sincere poets who ever graced our earth. Ahmadinejad is
      heir to their tradition, a daring mocker of our hypocrisy, a boy who saw
      through the emperor’s new clothes. Even if the ham-fisted Yank should flatten
      this daredevil, and burn the rose gardens of Shiraz just as he once incinerated
      the blossoms of Nagasaki, we may be proud of Ahmadinejad, our contemporary who
      dared to tread on the tiger’s tail.
      The European and American reaction to Iran’s nuclear program was that of Uncle
      Tom’s slaveowner, Simon Legree, on learning of an escaped slave. How does this
      dusky dare to touch the white masters’ toys? Their empty talk of an “Iranian
      threat” is designed for the ignorant: Iran has never, ever attacked a European
      nation since the wars for Anatolia in the 5th century BC; whereas European
      imperialists have repeatedly occupied and controlled Iran, most recently in
      1942, or by proxy in 1953, when they deposed democratically-elected Mosaddeq
      and returned to dominate this ancient nation.
      Yes, the old colonialism is dead. England can’t rule over Iraq, nor France over
      Algeria, but the new collective colonialism, that of the imperialist Core of
      highly industrialised Western nations over the rest of the world, is hardly any
      better. The old masters have decided to pool their resources and powers to rule
      their erstwhile slaves together. They switched from the Athenian model where a
      citizen had his slave, to the Spartan model, where slaves belong to all
      Spartans. In this new collective imperialist universe, the US is the arm, the
      enforcer of this new colonialism, while the mind, the ideology is supplied by a
      vast syndicate that unites and coordinates the majority of newspapers and
      networks of both left and right from Madrid to Moscow and from Texas to
      Timbuktu, despite their pretensions of competition and rivalry.
      This syndicate is the real powerbase of what two American professors, John
      Mearsheimer of Chicago, and Stephen Walt of Harvard, (M&W for short) politely
      called ‘Israel Lobby in the US’, though this syndicate has other fish to fry
      beside that of the State of Israel’s. While fully approving of M&W’s endeavour,
      we should say: they minimised rather than exaggerated the problem, for it is a
      global, rather than a local (the US) phenomenon. The fearsome AIPAC is just the
      visible tip of iceberg below which are miles and miles of solid ice: media
      lords, chief editors, their pundits, Masters of Discourse, in short. As if by a
      magic wand, the Iranian crisis made it visible to the naked eye: they have all
      cried out in one mighty voice like the legion of demons in the Capernaum
      synagogue in response to Christ’s words.
      In his thought-provoking speech Ahmadinejad said: “The vast Zionist network has
      been at the service of the imperialists for decades.” This is open to an
      argument whether the Zionist network serves the imperialists, or the
      imperial
      • marekmarek44 Re: Iran: "Jeśli USA zaatakują, uderzymy w Izrael 03.05.06, 15:07
        Myślę,że to nie grożba a pewność. Ostatecznie Iran nie będzie miał nic do
        stracenia-zaatakuje wszystkimi dostępnymi środkami.
    • dickoff Re: Iran: "Jeśli USA zaatakują, uderzymy w Izrael 03.05.06, 15:08
      NIE MOGE SIE DOCZEKAC KIEDY USA ZAATAKUJE IRAN!!!
      MOZE WRESCIE KTOS ROZPIE.. IZRAEL!
    • 666kgb Re: Iran: "Jeśli USA zaatakują, uderzymy w Izrael 03.05.06, 15:10
      uderzajcie i ch... , przepraszam allach z wami.....
    • kyle_broflovski powrorka z rozrywki 03.05.06, 15:54
      video.google.com/videoplay?docid=-6495462761605341661&q=alex%2Bjones%2Bmartial%2Blaw&pl=true
      • bart_canada To sa twoje argumenty, chlopczyku? 03.05.06, 16:45
        Rzeczywiscie na poziomie 4th grade, dobry nick sobie wybrales. Przypominasz mi
        tez Homera Simpsona: 'Of course, he's evil, listen to the music...' :)
      • eva15 Re: powrorka z rozrywki 03.05.06, 16:49
        Dzięki za link
    • arap1 Re: I po co pierdziec.....Am Israel ZYJE 03.05.06, 17:49
      mymy wszystkie warunki odpowedziec ...wiec po co te bzdety..BOMBA ATOMOWA
      ISRAELA CZEKA......MOZE .H>sto razy silniejsza od HIROSZYMY...zastawcie sie
      pajacy czy warto denerwowac ISRAEL
      • yann17 Re: I po co pierdziec.....Am Israel ZYJE 03.05.06, 19:10
        uś, uś , nie ma nic śmieszniejszego jak wkurzony mosiek
      • lechu1 Islamisci juz nie raz widzieli fatamorgana ))) 03.05.06, 20:10
        a polglowki podniecaja sie niezdrowo i znowu padna owiara arabskich
        ,islamskich bredni .
        A potem uciekaja az kapcie gubia albo siedza w szczurzej dziurze i
        chowaja sie wysylajac innych ciemniakow na smierc.

Tylko ze potem za kolnierz trzeba takiego tchorza wyciagac .
        Islam "silny" w kupie i na bezbronnych.
        • hassprediger Israel też jest fatamorgana ale syjonistyczną;) 03.05.06, 21:23
          czy można zniszczyć fatamorganę;)
        • yann17 Re: Islamisci juz nie raz widzieli fatamorgana ) 04.05.06, 02:24
          lechu1 napisała

.....potem uciekaja az kapcie gubia albo siedza w szczurzej dziurze i
          chowaja sie wysylajac innych ciemniakow na smierc.

-----------------
          a to jest fragment o jankesach w Iraku
          • lauretta wczoraj pokazywali w tv abdulacha 04.05.06, 10:19
            cieszy sie jak wysadzaja sie w powietrze terrorysci zabijajac przypadkowe osoby
            • krystian71 Re: wczoraj pokazywali w tv abdulacha 04.05.06, 10:52
              po co az wlaczac TV, na tym forum jest pelno takich,ktorzy ciesa sie z kazdego
              zamordowanego dziecka palestynskiego
              • monela Re: wczoraj pokazywali w tv abdulacha 04.05.06, 12:04
                a co? juz abdulachy wysylaja na smierc samobojcza dzieci palestynskie? Tylko na
                to ich stac. Mentalnosc: rodza dzieci, zeby wysadzaly sie w powietrze
                zabierajac zycie innym.
    • polani Re: Iran: "Jeśli USA zaatakują, uderzymy w Izrael 04.05.06, 12:28
      ja sie bardzo boje
      niech achmed przyczyta co sie stalo w persij z krolwem esterka i nytsemita
      hamana
      powiesili go na drzewo .))))) a dzsiaj mamay swieto Purim
    • niewidomy23 Re: Iran: "Jeśli USA zaatakują, uderzymy w Izrael 22.05.06, 08:48
      Oczywiście, a dlaczego by nie, do USA jest troche za daleko z Iranu..
      Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, dlaczego USA, czy Izrael posiadają broń
      masowego rażenia(taką sama jaką chciałby mieć Iran), a za braniają tego innemu
      krajowi. Dlaczego???????????????? Czy teksański, Busch jest rozsądniejszy niż
      Ahadinejad i w jego rękach bomba atomowa nie stanowi zagrożenia dla ludzkości:)
      A my oczywiście (Polska), w razie kolejnej wojny na Bliskim Wschodzie poślemy
      tam naszych żołnieży- w imie walki z miedzynarodowym terroryzmem- pretekstu,
      który USA wymyśliło sobie by móc bezkarnie atakować wszystkich tych, którym
      polityka Waszyngtonu się nie podoba, albo, co gorsze ośmielają się mieć swoje
      zdanie w tej, pięknej, amerykańskiej demokracji i sprawiedliwości, o którą
      walczy Świat(znaczy USA).
      Ale z Iranem, tak łatwo nie pójdzie jak w Iraku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka