Dodaj do ulubionych

pytanie do tych co znaja Boston

17.05.06, 19:01
poniewaz moj maz murarz i ja sprzatajaca kible bedziemy tam pare dni sprzatac
w Macdonaladzie to powiedzcie co najlepiej zobaczyc w przeciagu 3 dni
(Boston). W Bostonie bylam raz i widzialam akwarium,plynelam stateczkiem i
widzialam troche starego miasta,ale napiszcie co najlpeiej zobaczyc i co warto
zobaczyc. mam przewodnik wiec sobie to porownam. potem chcemy poplynac promem
do Cape Cod i zjechac w dol do Yarmouth,czy Hyannis i pojechac promem do
Martha's Vineyard czy Nuntucket (ktora wyspa ciekawsza). ile dni na to
potrzeba aby cos zobaczyc i czy byl ktos z was w Newport?

z gory dziekuje,bo slabo czytam i nie bardzo sie orientuje w kierunkach swiata:)
Obserwuj wątek
    • gspnstr Re: pytanie do tych co znaja Boston 17.05.06, 19:07
      W Newport bywam dosc regularnie. Zacne miejsce, warte odwiedzenia (International
      Tennis Hall of Fame, rezydecje 'starych pieniedzy' - polecam zwlaszcza
      zwiedzenie 'The Breakers' Vanderbiltow).

Cholera, trzy dni to malo :o( Cape Cod wydaje sie sensowniejszy, i potem w dol.
      Jak byscie mieli troche wiecej czasu, to fajnie jest tez na Cape Ann
      (Gloucester, Rockport) - to jakies pol godziny jazdy na polnoc, a po drodze jest
      jeszcze Salem (niczego nie imputuje) ;o)
      • gspnstr Re: pytanie do tych co znaja Boston 17.05.06, 19:14
        Ach, cholera, zapomnialem dodac, ze w Newport, oczywisice, maluje ploty,
        czyszcze chodniki i naprawiam dachy, a junior zabawia dzieci aborygenow. :o))))))
    • wujekjurek Re: pytanie do tych co znaja Boston 17.05.06, 19:09
      Droga Łyżwiarko, byłem w Bostonie wiele lat temu (zrywałem azbest a żona
      sprzątała "na domkach") przez 2 dni. Zdążylismy odbyć wycieczkę takim
      turystycznym autobusikiem (trolley) i gorąco Ci to polecam. Pokażą Wam
      wszystko co jest tam istotne. Byliśmy tam z siostrzeńcem, który koniecznie
      chciał mieć zdjęcie przed budynkiem MIT więc zwiedziliśmy ten uniwersytet i
      Harward. Później trochę połaziliśmy po mieście i pojechaliśmy do Plymuth Rock.
      Jeśli będziecie mieli trochę czasu to możecie wstąpić na piwo do Cheers.
      • i-love-2-bike Re: pytanie do tych co znaja Boston 17.05.06, 19:27
        wujekjurek napisał:

> Droga Łyżwiarko, byłem w Bostonie wiele lat temu (zrywałem azbest a żona
        > sprzątała "na domkach") przez 2 dni. Zdążylismy odbyć wycieczkę takim
        > turystycznym autobusikiem (trolley) i gorąco Ci to polecam. Pokażą Wam
        > wszystko co jest tam istotne. Byliśmy tam z siostrzeńcem, który koniecznie
        > chciał mieć zdjęcie przed budynkiem MIT więc zwiedziliśmy ten uniwersytet i
        > Harward. Później trochę połaziliśmy po mieście i pojechaliśmy do Plymuth Rock.
        >
        > Jeśli będziecie mieli trochę czasu to możecie wstąpić na piwo do Cheers.
        >

no jest jakis duck tour,ale syn nam odradzil(tez w azbescie robi)jest blue man
        group,ale to dla mlodszych (jak juz skoncza plytki ukladac to ida poszalec),jest
        jakies MIT museum,czy ktos z was byl w nim,czy to dla dzieci,czy doroslych (ma
        sie rozumiec na poziomie sprzataczy). harvard tez zalicze,NE university moze
        sobie zobacze jak bede miala czas (sprzatanie meczy),zeby sobie fotke zrobic na
        tych bluszczach,moze jakiejs gazecie podesle. czy warto zobaczyc te flotylle,no
        i wogole napiszcie cholera w punktach co warto zwiedzic.
        w bostonie bedziemy 3 dni a reszte pozostawiamy otwarta,czyli mozemy spedzic
        wiecej czasu,jesli warto. co warto zobaczyc na Cape Cod i wysepkach,poza
        rezydencjami Kennedych?
    • thannatos Re: pytanie do tych co znaja Boston 17.05.06, 20:34
      Jest w Bostonie kilka ciekawych rzeczy, ale ja jakos tym miastem nigdy sie nie
      zachwycilem.

Niemniej jednak, mozesz poszwedac sie po okolicy Quincy Market, ale pewnie tam
      bylas, jesli mowisz o starym miescie. Warto wskoczyc na ciacho i lody na North
      End (wloska czesc), ale slyszalem, ze duza czesc pod woda po ostatnich ulewach.
      Jak juz sie bedziesz calkiem nudzic, to spacerek w okolicy Prudential Center z
      wdrapaniem sie na powyzszy plus zerkniecie na Trinity Church (nie wiem czy
      remont sie juz skonczyl) przy Copley Square. Newport mozna zobaczyc - polecam
      powolna przejazdzke Ocean Drive. Prawie na pewno po drodze do Newport (jesli z
      Bostonu jedziesz) warto wskoczyc do Plymouth zerknac na Mayflower II i wioske
      indianska. Z drugiej zas strony masz przereklamowane nieco miasteczko Salem.

Na razie tyle mi wpadlo do glowy - moze jeszcze cos mi sie przypomni.
    • explicit Re: pytanie do tych co znaja Boston 17.05.06, 21:09
      Gdybys jechala sama to radzil bym ci go poznac , a ze jedziesz z naj to tylko
      spytaj , co , gdzie i kiedy - Pomijajac bary ,...

uklony

==============================================================================

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=41590782&a=41590782
      • i-love-2-bike Re: pytanie do tych co znaja Boston 17.05.06, 21:15
        explicit napisał:

> Gdybys jechala sama to radzil bym ci go poznac , a ze jedziesz z naj to tylko
        > spytaj , co , gdzie i kiedy - Pomijajac bary ,...
        >
        > uklony
        >
        >nie gustuje ani w wesolych panach waldkach,ani w ich jeszcze weselszych
        pogladach. tych waldusiow pelno na tym forum,lepiej mi powiedz jakie muzeum
        warto zobaczyc,z barami dam sobie spokoj,bo niestety moja uroda przyciaga samych
        kowboi,tych big,bad and ugly:)
        • thannatos Re: pytanie do tych co znaja Boston 17.05.06, 21:25
          i-love-2-bike napisała:

> lepiej mi powiedz jakie muzeum
          > warto zobaczyc,

Polecam Museum of Fine Arts, a ze wzgledu na Twoja plec takze ich sklep - maja
          calkiem zgrabna bizuterie. Zaraz obo warto tez zobaczyc Isabella Stewart
          Gardner Museum. Niektorych bawi wdrapanie sie na USS Constitution w
          Charlestown. Szczerze odradzam Museum of Science - no, moze ze dwa "showy" sie
          tam do czegos nadaja, reszta nudnawa.

Jesli lubisz jazz na zywo (ja nie znosze, ale moi goscie czesto lubia) -
          wieczorek Wally's na 247 Mass Ave, tylko trzeba wejsc kolo 8 p.m. bo potem
          tylko "na stojaka" :P. Oczywiscie warto sie wybrac do Symphony Hall, jesli
          graja cos interesujacego.
          • i-love-2-bike Re: pytanie do tych co znaja Boston 17.05.06, 21:29
            thannatos napisał:

> i-love-2-bike napisała:
            >
            >
            > > lepiej mi powiedz jakie muzeum
            > > warto zobaczyc,
            >
            > Polecam Museum of Fine Arts, a ze wzgledu na Twoja plec takze ich sklep - maja
            > calkiem zgrabna bizuterie. Zaraz obo warto tez zobaczyc Isabella Stewart
            > Gardner Museum. Niektorych bawi wdrapanie sie na USS Constitution w
            > Charlestown. Szczerze odradzam Museum of Science - no, moze ze dwa "showy" sie
            > tam do czegos nadaja, reszta nudnawa.

ja uwielbiam science centers,ale tym razem chcialabym zobaczyc MIT museum,czy warto?
            >
            > Museum of Fine Arts na pewno zalicze,czy warto zobaczyc Botanical Garden,maja
            tam cos ekstra?
            >
            >
            • thannatos Re: pytanie do tych co znaja Boston 17.05.06, 21:33
              i-love-2-bike napisała:

> ja uwielbiam science centers,ale tym razem chcialabym zobaczyc MIT museum,czy
              w
              > arto?

Jesli lubisz ekspozycje naukowe, to raczej tak, na pewno bardziej niz Museum of
              Science.
              • i-love-2-bike Re: pytanie do tych co znaja Boston 17.05.06, 21:36
                thannatos napisał:

> i-love-2-bike napisała:
                >
                >
                > > ja uwielbiam science centers,ale tym razem chcialabym zobaczyc MIT museum
                > ,czy
                > w
                > > arto?
                >
                > Jesli lubisz ekspozycje naukowe, to raczej tak, na pewno bardziej niz Museum of
                >
                > Science.
                >

gdzie ono sie znajduje? ja lubie ogladac te rozne dziwne eksponaty w Science
                Centers,wspaniale ma Toronto.
                • thannatos Re: pytanie do tych co znaja Boston 17.05.06, 21:44
                  i-love-2-bike napisała:

> gdzie ono sie znajduje?

web.mit.edu/museum/visiting/directions.html
              • thannatos Botanical garden 17.05.06, 21:38
                NIe wiem co masz dokladnie na mysli, ale jesli Arboretum, to park jak park -
                biegam tam sobie czasem, dla turysty na 3 dni to chyba mala atrakcja.

No chyba, ze masz na mysli to:
                www.darwinboston.org/home.htm

Ale to chyba jeszcze nie teraz. :)
                • i-love-2-bike Re: Botanical garden 17.05.06, 21:40
                  thannatos napisał:

> NIe wiem co masz dokladnie na mysli, ale jesli Arboretum, to park jak park -
                  > biegam tam sobie czasem, dla turysty na 3 dni to chyba mala atrakcja.

no jesli maja jakies ciekawe rosarium,albo specjalne ogrody to tak,arboretum to
                  sobie daruje,mam te nazwy w ksiazkach i w wiekszosci znam drzewa i
                  krzewy:)projekt ciekawy,tylko czy to juz maja?
                  >
                  > No chyba, ze masz na mysli to:
                  > www.darwinboston.org/home.htm
                  >
                  > Ale to chyba jeszcze nie teraz. :)
                  >
        • explicit Re: pytanie do tych co znaja Boston 17.05.06, 21:35
          Dalem ci dwie opcje , nie mysl zes az taka pienkna :))) Serio , facet ponoc zna
          Boston i ponoc jest tam od wiekow ,...

uklony

==============================================================================

a ze jedziesz z naj to tylko spytaj , co , gdzie i kiedy - Pomijajac bary ,...
          • i-love-2-bike Re: pytanie do tych co znaja Boston 17.05.06, 21:38
            explicit napisał:

> Dalem ci dwie opcje , nie mysl zes az taka pienkna :))) Serio , facet ponoc zna
            >
            > Boston i ponoc jest tam od wiekow ,...
            >
            > uklony
            >
            > wcale nie mysle,ale waldus jakos mi nie przemawia do serca,moze sie zmusze i
            go poprosze o rade,jak nikt z was niekumatych mi nie pomoze,ale juz pomalu
            zbieram info,plus mam przewodnik,tylko moj malzonek zawsze lubi byc przygotowany
            na wszystko,ja zawsze jade w ciemno i pytam lokalnych:)
    • bam_buko Re: pytanie do tych co znaja Boston 18.05.06, 00:39
      Rachelko dostalas duzo ciekawych informacji od th. typowo turystycznych.

Ja chcialbym polecic cos innego.
      Twoj maz murarz jak rowniez Ty czyszczaca zydowskie kible z azbestu( tez nie
      maja na czym sr.) potrzebujecie troche rekonwalescencji i relaksu.
      Znam ten bol-sam w "klinowkach" robie,ciagle suche gardlo,zablokowane struny
      glosowe i na kolanach....i przed kim!!....szlag by to trafil.
      Tera.......pamietaj,ze po pracy prawdziwy "kliner" musi przeplukac gardlo z
      kurzu i azbestu.

Wiec: w Allston masz The Sunset-ponad 100 rodzai piwa... on tap
      rowniez Allston Wonder Bar.....drink$jazz live
      Cambridge Regatta Bar....drink&jazz live

kiedy zauwazysz,ze zaczynasz spiewac a nogi same zaczynaja tanczyc,pora zmienic
      lokal na cos bardziej relaksujacego

polecam w Downtown bar Jacky gdzie graja swietnie na pianie + drink
      rozluzniajcy oczywiscie.
      Na trzy dni wystarczy,zawsze mozna zaczac w odwrotnej kolejnosci.

z klinerskim pozdrowienie
      b_b

ps.te inf z przed 2 lat wiec...ale z pragnienia nikt w Bostonie nie umarl.
    • you-know-who Re: pytanie do tych co znaja Boston 18.05.06, 07:01
      kiedys byly warte zobaczenia tea parties, ale teraz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka