zyks 18.05.06, 16:27 Wowka, znaczy się, paser. Pół biedy, gdyby nie był też bandytą...:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gekon1979 hehehe ;))))))) 18.05.06, 16:28 i znow bedzie pewnie tak, ze amerykanski zolnierz bedzie musial po raz trzeci ratowac Europe przed prymitywnymi germancami i ich przydupasami jeszcze bardziej prymitywnymi kacapami Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan to nieh zapłacą odszkodowania za kontrakty w Iraku 18.05.06, 16:34 Amerykanów jakoś nie obchodziło to że Rosja, Niemcy i Francja mają podpisane kontrakty na wydobycie ropy naftowej w Iraku. Poprostu napadli na Irak, wymordowali ponad milion ludzi i "unieważnili" wszystkie wcześniej podpisane kontrakty. Swoim przydupasom kazali warować na okupowanum terrytorium. Więc zapędzili się za daleko, i niech się nie dziwią że ich kontrakty również zostału "unieważnione". Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Afera z programem Ropa za żywność to Rosja 18.05.06, 18:45 Rosyjscy politycy przyjmowali łapówki od Saddama Huseina i interesik był złoty. Jedyny problem był taki że Irak nie miał prawa do eksportu ropy. Snkcje ONZ to nakazywały. Jedynie nieznaczne ilości ropy wolno było eksportować. Za żywność właśnie. Ale Rosjanie, Niemcy i Francuzi mieli gdzieś te zakazy. No i się skończyło. Fakt, że rosyjscy agenci zdołali wywieźć broń masowego razenia z Iraku do Syrii i Iranu nie dowodzi, że interwencja USA i szojuszników była niepotrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
vict0rio czy ty piszesz powaznie czy żartujesz?!? 18.05.06, 18:53 bo nie wiem czy jestes tak naiwny i glupi czy probojesz byc smieszny ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Rosja popiera Arabów 18.05.06, 20:13 Rosji nie można ufać. Afera z programem ropa za żywność dotyczyła głównie rosyjskich polityków. Są na to dowody. Wystarczy się trochę zainteresować i odrzucić tezę, że całe zło pochodzi z Ameryki.Są nowe dane wywiadowcze (opublikowane przez prasę) na temat roli rosyjskich agentów w wywiezieniu broni masowego rażenia z Iraku do Syrii i Iranu. Nie wiem dlaczego mojemu przedmówcy wydało się to tak nieprawdopodobne, że mnie tak zwyzywał. Czyżby wywiad rosyjski, wcześniej sowiecki, nie wsławił się nigdy żadną nikczemnością? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Rosja popiera Arabów 19.05.06, 03:38 piotr228 napisał: > Rosji nie można ufać. Afera z programem ropa za żywność dotyczyła głównie > rosyjskich polityków. Są na to dowody. Wystarczy się trochę zainteresować i > odrzucić tezę, że całe zło pochodzi z Ameryki. *********************************** Całe? Nie. Tylko część, bo niektórymi beneficjentami programu ropa za żywność byli również Amerykanie. Dobrze, że dane wywiadowcze publikują teraz w prasie. Samodzielne zdobywanie danych przez amerykański wywiad okazało się kompromiatacją. A teraz wystarczy, że wywiad zajrzy do gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan hiena-gekon1979 napisał: hehehe ;))))))) 18.05.06, 16:38 gekon1979 napisał: > i znow bedzie pewnie tak, ze amerykanski zolnierz bedzie musial > po raz trzeci ratowac Europe przed prymitywnymi germancami i ich > przydupasami jeszcze bardziej prymitywnymi kacapami Trzużliwy amerykański wojaka po raz pierwszy tak dziełnie ratowal, że napadł dopiero na rozbitą III Rzeszę by zgarnąć łupy. Gdyby Rosjanie was pedalów nie wyzwolili to dalibyście się kremować żywcem Niemieckim nazistom. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson gekon i inne polaczki podające się za Polaków 18.05.06, 16:42 woleliby już zamienić się w pył w krematorium lub dostać kulkę na pawiaku, niż znosić "hańbę" bycia ocalonym przez Armię Czerwoną. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 cóż za polactwo nagrodą bedzie alienacja na arenie 18.05.06, 16:46 miedzynarodowej Nie rozumiem tylko jednego, zachowanie wielu polakow zakrawa na obłęd i czysty paradoks, jednak dalej uparcie trwaja przy swoim...jkai bedzie tego skutek mozna sie spodziewac.. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 A czy Ruskie zaplaca? ;-) 18.05.06, 16:43 Pplk KGB Wladimir Wladimirowicz Put-in do tej pory odmawia wyplacenia odszodowania za nielegalna nacjonalizacje amerykanskich firm po bolszewickim puczu w l917tym. Iluzja, ze Wsadz zastosuje sie do wyroku sadu, nawet jesli bedzie on prawomocny, jest po prostu porazajaca. ;-( -------------------------------------------------------------------------------- "WYKONAYWALEM TYLK OROZKAZY GLEBA PAWLOWSKIEGO!" Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: A czy Ruskie zaplaca? ;-) 18.05.06, 16:44 Pplk KGB Wladimir Wladimirowicz Put-in do tej pory odmawia wyplacenia > odszkodowania za nielegalna nacjonalizacje amerykanskich firm po bolszewickim > puczu w l917tym. > > Iluzja, ze Wsadz zastosuje sie do wyroku sadu, nawet jesli bedzie on > prawomocny, jest po prostu porazajaca. ;-( > ------------------------------------------------------------------------------ "WYKONYWALEM TYLKO ROZKAZY GLEBA PAWLOWSKIEGO!" (Putin przed trybunalem w Hadze) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Kiedy amerykansyństwo zapłaci za nielegalne 18.05.06, 16:46 i złodziejskie przejęcie środkowoamerykańskich gospodarek czy bliskowschodnich pól naftowych. Wszystkie te złodziejskie umowy zostały podpisane z totalitarnymi rządami zdrady, wbrew interesom tych narodów. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 nacjonalizacje nielegalne i legalne 18.05.06, 17:26 meerkat1 napisał: > Pplk KGB Wladimir Wladimirowicz Put-in do tej pory odmawia wyplacenia > odszodowania za nielegalna nacjonalizacje amerykanskich firm po bolszewickim > puczu w l917tym. A kiedy nacjonalizacja jest legalna? Ano wtedy, gdy jest z korzyścią dla Hameryki. Np. legalna była parę miesięcy temu renacjonalizacja Kriworożstal na Ukrainie - odebranie jej jej PRAWOWITYM właścicielom. Nikt nie podniosł wrzasku, bo huty natychmiast sprywatyzowano. Na korzyść USA via Mittal (w którym Hmeryka ma poważne udziały). To była prawidłowa nacjonalizacja. W sumie masz rację, rzecz co do Rosji kręci się wciąż wokół nieprawidłowej zupełnie nacjonalizacji złóż ropy i gazu w 1917. Tyle, że ci co najwięcej stracili nie byli Amerykanami. A już na pewno nie wtedy.. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson [...] 18.05.06, 16:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
foxbat1 Re: Takie śmiecie jak gekon zdecydowały w 1944 za 18.05.06, 16:51 czesc poszla pod sad choc nie wprost za PW Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: hiena-gekon1979 napisał: hehehe ;))))))) 18.05.06, 17:12 Paszoł won! Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Kolejny konflikt niemiecko-amerykanski 18.05.06, 16:34 Do tego dochodzi przekazanie przez kacapow Saddamowi planow ruchow amerykanskich wojsk. Historia sie powtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Wyeliminowani z konkurecji 18.05.06, 16:39 a teraz stoja w kacie i placza, jak z gazpromem, beda skarzyc sie do sadow, szczegolnie amerykanskich, ktore Rosji, czy Niemcom tyle moga co w Koerii Polnocnej. Zloza gazy naleza do Rosji, albo amerykanie maja na pismie umowe o sprzedazy i ekspoatacji, albo moga sie podetrzec. Kazde panstwo moze sie wycofac z umowy, kiedy chce i reszta moze im pokiwac. Nasze amerykanskie zloza, w Rosji, to cos nowego, ale nic dziwnego, w ameryce niktorzy nie wiedza gdzie lezy alaska. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 oddajcie Niederlandy i Inflanty na dokładkę 18.05.06, 16:40 Moncrief Oil International od Gazpromu bezpośrednio GUZIK nabył. Miała powstać wspólna firma i nie powstała. PAP i GW sä bardziej hameryjkaÜskie niü Hameryka. Prasa USA m#wi jasno: "Negotiations continued throughout 2003-2004, but the American company never received a final answer from Gazprom." Rozmowy ciągnęły się przez lata 2003-2004, ale US-firma NIE otrzymała końcowej odpowiedzi od Gazpromu. mosnews.com/money/2005/07/14/moncrief.shtml Gdyby każdy z kim rozmawiano i coś eventualnie planowanożądał miliardów byłoby bardzo śmiesznie. Pewnie Amis wydali na łapówy za czasów złodziejskiego systemu Jelcina i teraz się wściekają. Jeśli tak to należy gonić kolesiów Borii, ale ci pewnie już się rozpłynęli w powietrzu z kasą. Tja, czasy gdy za obietnicę kilku(-dziesięciu) mln. dolarów można było nabyć przyrzeczenie otrzymania MILARDOWYCH złóż już się skończyły w Rosji. Moncrief liczy natomiast, co bardzo ciekawe czemu, że uda mu się coś w Niemczech wydusić. Mimo, że Niemcy nie są stroną tego pseudosporu. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 albo wezmy sytuacje w czeczenii 18.05.06, 16:55 nigdy nie spotkalem informacji ze narod czeczenski nie popiera dzalań"bojowników a tak jest, czy funduszach z rzadu na odbudowe i restrukturyzacje czeczenskiej gospodarki(ostatnio rzad przyznal kwoty w wys 100 mld. rubli) non stop podsycanie nienawisci do Rosji...kiedy to sie skonczy;dla dobra polski, kiedy ta banda idiotow i holoty amerykanskiej broniaca swietych hamerykanow odejdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Hej, komuchy! Macie przeciez opcje! :-) 18.05.06, 16:59 W wolnej Polsce mozecie zaczac zbierac podpisy pod petycja za wystapieniem z NATO i UE i powrotem do Ukladu Warszawskiego i RWPG! Jestem pewien, ze wlos wam z glowy nie spadnie. Natomiast gdyby ktos sprobowal domagac sie czegos odwrotnego 20 lat temu... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Hej, komuchy! Macie przeciez opcje! :-) 18.05.06, 17:08 co ma idioto historia do terazniejszosci, nikt komuny nie popiera tylko zdrowe stosunki, ale ty tego raczej nie zrozumiesz bo zwyczajny glupek z ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Hej, komuchy! Macie przeciez opcje! :-) 18.05.06, 17:35 chyba ze se jaja robisz , no to wtedy sory:> Odpowiedz Link Zgłoś
gspnstr Re: Hej, komuchy! Macie przeciez opcje! :-) 18.05.06, 20:07 Przykro mi Cie rozczarowac. meerkat JEST zwyczajnym glupkiem. Daje tego dowod codziennie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
plzoltek Szkoda, że USA nie złożą wniosku o tym, że 18.05.06, 16:58 rurociąg bałtycki jest zagrożeniem dla interesów Polski. walczą tylko o to, aby zastąpić traktu Ribentrop-Mołotowa na trakt KondomRice-Mołotowa Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan Re: Szkoda, że USA nie złożą wniosku o tym, że 18.05.06, 17:19 plzoltek napisał: > rurociąg bałtycki jest zagrożeniem dla interesów Polski. > walczą tylko o to, aby zastąpić traktu Ribentrop-Mołotowa > na trakt KondomRice-Mołotowa ale polaczkom wszystko jedno komu pupę lizać. byle by Ruskim zaszkodzić - w imię tego pochylą się przed każdym. Odpowiedz Link Zgłoś
plzoltek Przypomnię pana, PiS, Sikorski to nie wszyscy 18.05.06, 17:25 polacy. Gdybym wiedział jakiej narodowości pan jest, miałbym odpowiednie powiedzenie (kulturalne) dla pana. polityka, dla większości ( np. na tym forum) jest tylko hobby, rozgrywką Nie ma powodu do obliżania innych Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz kolorittan powiedz mi... 18.05.06, 17:44 ...czy szambo to twoje naturalne środowisko, czy też cuchniesz czekistą tylko sporadycznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan powiem ci stagazie... 18.05.06, 17:56 stagaz napisał: > ...czy szambo to twoje naturalne środowisko, czy też > cuchniesz czekistą tylko sporadycznie ? nie przypisuj mi swojego szamba-zagazowanego stagazie, tylko siedź tam cicho i sobie gazuj ty szakalu Odpowiedz Link Zgłoś
ben.huur zaiste nieslychane, zeby zlodziej domagal sie 18.05.06, 16:59 odzkodowan za to, ze nie zdolal ukrasc. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A nie dałoby się załatwić jak w 1867 z Alaską? 18.05.06, 17:10 Kupić wszystkie złoża roponośne i gazonośne za 600 tysięcy USD. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A nie dałoby się załatwić jak w 1867 z Alaską 18.05.06, 17:29 No właśnie DOKŁADNIE tego za Jelcyna próbowano ale nie zdążono, więc teraz takie straszne nerwy.. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re :A moze Putin odkupilby od U$A Alaske? 18.05.06, 17:30 Oczywiscie po "rynkowej cenie"? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 kochani demokracji od Borii dawali za darmo prawie 18.05.06, 17:46 Amis kupują tylko po cenach przyjacielskich. W końcu wielki demokrata Jelcyn był serdecznym kumplem Amis. Jak się kogoś lubi, to mu się daje "special price". I tak to było. Zresztą i dla tubylców ceny były bardzo przystępne. Zapytana o źródła majątku syna, matka Chodorkowskiego - widziałam w tv- opowiadała, że latami oszczędzali z mężem z pensji, by syn miał kasę na kupno jakiegoś złoża z ropą lub gazem. Tak było korzystnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re: kochani demokracji od Borii dawali za darmo p 18.05.06, 17:52 A mamusia Abramowicza coś bąknęła na temat majątku syna ? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Abramowicz jest biedną sierotką 18.05.06, 18:03 biedny niedouku. Abramowicz jest biedną sierotką. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re: Abramowicz jest biedną sierotką 18.05.06, 18:05 Epitet "niedouk" jest w tym wypadku nieuprawniony, bo ja się życiorysów ruskich komsomolców nie uczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Abramowicz jest biedną sierotką 18.05.06, 18:11 ani on ruski ani konsomolec więc jednak niedouku. Jak się ma Gogol? Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re: Abramowicz jest biedną sierotką 18.05.06, 18:25 Oj, w tej frazie "ani on ruski.." wyczuwam nutkę rasistowską, nieładnie. Co do Gogola, to jego twórczość nadal uosabia stosunki społeczne w Rosji i jest tam wiecznie żywy...Co do "niedouka", to powtarzam, że nie mogę być niedouczony w dziedzinie, której nigdy sie nie uczyłem, stąd moje pytanie o Abramowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Abramowicz jest biedną sierotką 18.05.06, 18:28 Myślisz, że jeśli ktoś nie jest Rosjaninem to jest to rasizm,? Niby jak, jakim cudem, z czyjej strony? Z jego, czy z otoczenia??? Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re: Abramowicz jest biedną sierotką 18.05.06, 18:54 Rasizm jest gdy kwestionuje się przynależność narodową osoby ze względu na jej pochodzenie, nawet aluzyjnie. A już na pewno gdy jest to argumentem w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Abramowicz jest biedną sierotką 18.05.06, 19:14 Co ty za głupstwa pleciesz? Mylisz narodowość z obywatelstwem. Abramowicz, rosyjski obywatel, sam otwarcie przyznaje, że jego narodowość jest żydowska a nie rosyjska. Co ty wygadujesz? Twoim zdaniem terzba to ukrywać, czy co? To przecież żaden wstyd być Zydem i mówić o tym otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re: Abramowicz jest biedną sierotką 18.05.06, 20:21 Czy ty udajesz, że nie rozumiesz ? Aluzja do pochodzenia jako argument to rasizm, zwłaszcza w kontekście żydowskim. Abramowicz nigdy nie wypierał się obywatelstwa ani rosyjskości, więc stwierdzenie, że " z niego żaden ruski" ma podtekst taki jaki każdy widzi, chyba że nie chce widzieć. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Abramowicz jest biedną sierotką 19.05.06, 00:53 Widzę, że na tęgiego yntylygenta trafiłam. No ale to było wiadomo najpóźniej od wypowiedzi o Gogolu... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: kochani demokracji od Borii dawali za darmo p 18.05.06, 18:37 eva15 napisała: > Zapytana o źródła majątku syna, matka Chodorkowskiego - widziałam w tv- > opowiadała, że latami oszczędzali z mężem z pensji, by syn miał kasę na kupno > jakiegoś złoża z ropą lub gazem. Tak było korzystnie. No albo radziecki komunizm tak dobrze płacił. No bo, że mieli bogatego "wuja" w Hameryce albo precyzyjnie w Londynie nie wspominała. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 a co o tym piszą Niemcy? 18.05.06, 17:37 Zdaje się, że najwięcej uwagi tej sprawie nadaje się w Polsce, która z budowy gazociągu północnego zrobiła sprawę życia i śmierci. Na Zachodzie i w samej Rosji podchodzi się do tego spokojniej. Wszystko wskazuje na to, że za tym stoi łapówka, a łapownictwo jest przestępstwem i trudno będzie jakiemukolwiek sądowi uznać racje tej firmy. Wygląda zresztą, że może w tym chodzić o coś całkiem- w chwili obecnej ważą się losy kotraktu na wydobycie gazu na Morzu Barentsa. Po ostatnich wypowiedziach Dicka Cheney Rosjanie zagrozili, że nie wpuszczą amerykańskich firm na swój teren. Na koniec, Izwiestia zamieszczają cykl artykułów nt. sprawy Chdorkowskiego, pod znamiennym tytułem "Dlaczego Chdorkowski siedzi?". Warto przeczytać i wyciągnąć swoje wnioski. www.izvestia.ru/investigation/article3092896/ Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re: a co o tym piszą Niemcy? 18.05.06, 17:41 Co do wyciągania wniosków, herr7, to powiedz jak ty to robisz, że twoje wnioski są zawsze wręcz przeraźliwie jednostronne ? Jakąś specjalną szkołę kończyłeś czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: a co o tym piszą Niemcy? 18.05.06, 17:59 news.bbc.co.uk/2/hi/business/3235429.stm news.bbc.co.uk/2/hi/business/3064683.stm Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 mam na myśli obecne komentarze na ten temat 18.05.06, 18:27 z góry dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: mam na myśli obecne komentarze na ten temat 18.05.06, 18:33 Patrzyłam dziż krótko po prasie, znalazłam na szybko tylko JEDNO zdanie BASF w Spieglu. Przez lata nauczyłam się jednego, Niemcy nie skaczą przed szereg, nie krzyczą, sprawy załatwiają w ciszy gabinetów. Bez oskarżeń i robienia sobie wrogów. Może to wynika po części z obciążeń historycznych, pewnie tak. Ale to świetna metoda. A oto zdanie "oskarżonych": "BASF zeigte sich in einer ersten Reaktion auf die Klage gelassen und teilte mit, die Vorwürfe seien so unbegründet wie alt." Pierwszą reakcją BASF na skargę był spokój i oświadczenie, że zarzuty są tak nieuzasadnione jak stare. www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,416565,00.html Wczoraj był też art. w FAZ - w dość podobnym tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 dzięki! 18.05.06, 19:16 Wczoraj był także artykuł w FT, ale niestety nie mam dostępu on-line do tej gazety. Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 stanowisko BASF 18.05.06, 17:41 "BASF zeigte sich in einer ersten Reaktion auf die Klage gelassen und teilte mit, die Vorwürfe seien so unbegründet wie alt." Pierwszą reakcją BASF na skargę był spokój i oświadczenie, że zarzuty są tak nieuzasadnione jak stare. www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,416565,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: stanowisko BASF 18.05.06, 17:46 Na szczescie jest jeszcze BND. A ono ma wobec USA zupelnie inne stanowisko. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: stanowisko BASF 18.05.06, 18:01 Są też chłopcy ze Stasi. Obecnie w gremiach spółki KGB-isty pUtina. A BND pracuje, imaginuj sobie, dla interesu Niemiec. Czasem ten się pokrywa z hamerykańskim. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Idi..a 18.05.06, 18:51 Dzieki takim psycholom jak Ty swiat coraz bardziej nienawidzi USa.Pomysl co zrobiles?Jestes podobny do tych z PZPR.Zmien ksywe , pomozesz bankrutowi Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Chciwość USA nie zna granic. 18.05.06, 17:42 Mało, że rabują iracką ropę, to jeszcze chcą się przyssać do ruskiej. Zwykłe złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik No to atakujcie Rosję! 18.05.06, 18:04 W końcu wam ktoś przypierdzieli i się skończy wasza bezkarność. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Chcieliby.... 18.05.06, 18:13 ale dostaja w tylek.Nic nie dostana.A wiecie dlaczego?Nikt ich nie lubi.Swiat woli Euro Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur świat woli euro? 18.05.06, 20:50 Niezupełnie, nie cały. Jest parę wyjątków: Niemcy Holandia Belgia Francja Włochy Finlandia Austria Irlandia oraz parę innych krajów UE. Niedługo zostaną przywrócone waluty narodowe z parytetem do USD. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: USA: dajcie nam odszkodowanie za rosyjską rop 18.05.06, 18:16 Amerykanie domagają się od Niemców odszkodowania za wyeliminowanie ich z eksploatacji jednego z największych pól gazowych w Rosji. Ale teks! piękny! amerykanie eliminują niemców z rosyjskich pól, niemcy eliminują amerykanów z rosyjskich pól. Ocip...ieli czy co? nie dziwie sie że Putin chcę tych eliminatorów wyeliminowac z ROSYJSKICH pól. ot, taka zdrowa antydemokratyczna, autorytarna, azjatycko-barbarzynska reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 widzisz Ami, umykaj szybko 18.05.06, 18:26 Na ten sam inny temat: ParÄ dni temu odpowiadaö mi pracownik dużej EU-organizacji dachowej pewnego międzynar. zrzeszenia. Powiedźmy producentów gum do gatek. Zrobili dla swych członków rozpiskę internetem odnośnie jakiś tam usprawnień w I systemach kontroli. Rzecz nieodpłatna ot taka burza mózgów i tyle. Parę dni później dostali zupełnie niezobowiązująco, koleżeńsko, parę pomysłów w kilku zdaniach od jakieś US-firmy (sic!!). Część z nich nie była zła, więc planowali je zaakceptować. IO w tym momencie przypadek chciał, że szef tego zrzezzenia pogadał z innym szefem innego zrzeszenia na jakimś spotkaniu. Ten drugi facet złapał się za głowę i powiedział, żeby tych propozycji nie brać do ręki. Oni się wcześniej na taką koleżeńską pomoc z USA nacięli a POZNIEJ przyszły pozwy z sądu O OPŁATY LICENCYJNE (czy raczej patentowe, nie pomnę) za każde korzystanie z własnej w końcu instrukcji. Proces trwał długo, postępowanie dowodowe było żmudne (które zdanie było czyje itd..), Amis obniżali cenę i nalegali na porozumienie. To było tak bezczelne, że firma wszystko całkowicie pozmieniała. Kosztowało więcej ale odczepili się od hien. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: widzisz Ami, umykaj szybko 19.05.06, 03:57 eva15 napisała: Oni się wcześniej na taką koleżeńską pomoc z USA nacięli a POZNIEJ > przyszły pozwy z sądu O OPŁATY LICENCYJNE (czy raczej patentowe, nie pomnę) za > każde korzystanie z własnej w końcu instrukcji. *********************************** I o to własnie chodzi w całej awanturze o rosyjską ropę i gaz. Nie o rosyjskie zyski, ale o to, że Amerykanie nie mogą korzystać z "koleżeńskiej pomysłowości". Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 USA udaje sie na zebry 18.05.06, 19:57 nic dziwnego, kasa w stanie bardziej niz rozpaczliwym. A Rosja otwiera w przyszlym roku swoja gielde swiatowa surowcow naturalnych, rozliczanie w rublach i zlocie, a co to ten Mosnieg chce? 8 mld dolarow? a nich nie bedzie taki natretny, to mu Gazprom wyplaci z podrecznej kasy, a moze i nie. Kazdy proces trwa dlugo, bardzo dlugo, mozna go wygrac albo przegrac. Wygrywa ten co sa jego surowce, wtym zakresie usa uschna bez ropy jak jesienny lisc. Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 bidoki w Polsce, juz dawno zgodziliby sie 18.05.06, 21:26 na gdanska odnoge, bo to i podwojne zasilanie z Rosji, zawsze rezerwa. gdy stara rura dajmy na to peknie. Ale jakies idioty nadaly tej banalnej sprawie wymiaru politycznego na miare 2 wojny swiatowej, tak ze teraz musza pic piwo siokorskich i innych ameyranskich przydupasow. Marcinkiewicz prowadzil tajmne rozowy z Merkel, Polska nie ma innego wyjscia jak dolaczyc sie do wspolpracy w Europie i nie bedzie stala na przeszkodzie rozwoju innych krajow, gdy nadal nie chce bedzie omijana jak teraz. To chyba logiczne, im wczesniej w Polsce wszystcy sie oswoja ze sa na wieki uzaleznieni od gazu i ropy rosyjkiej, tym lepiej dla nas samych. Innych zrodel nie ma i nie bedzie. Granie na newach innych, podpieranie sie usa w Europie, jest coraz bardziej smieszne. Kazda godzina, kazdy dzien bez pokojowej wspolpracy z sasiadami, to cofka na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: USA: dajcie nam odszkodowanie za rosyjską rop 18.05.06, 20:59 oj cos mi sie widzi ze coraz bardziej widac czyje uszy stercza za tymi protestami nowoeuropejczykow na temat rury!W koncu po beznadziejnych protestach wlasciciel uszu nie wytrzymal i wychylil morde,ktora okazala sie w pelni jankeska.Amerykanie za slabo finansowali protesty stad to fiasko,ale oni wciaz zyja przeszloscia,kiedy juz na slowo dolar srodkowo-wschodnio-europejczyk dostawal przyjemnej gesiej skorki i gotow byl na wszystko za nic. To wachanie sie zachodu europy z Rosja stoi koscia w gardle bladym twarzom,bo nie ma lepszego interesu dla ameryki jak sklocona,wojujaca Europa.A USA z lezka w oku wspomina ostatnie 60 lat,zwlaszcza pierwsze dwie dekady. Odpowiedz Link Zgłoś
jacektrudcccp Re: USA: próbuje wyłudzić pieniądze. 18.05.06, 21:14 Jeżeli nawet Amerykanie mają prawo do 40 % to Rosjanie do 60 %. Do niemiec popłynie gaz z tych 60 %. Odpowiedz Link Zgłoś
michsza pomoc USA 19.05.06, 14:59 Czyzby jednak ameryka stanela po naszej stronie w kwestii rurociagu baltyckiego. Wszak nie od dzis wiadomo ze w USA spolki tego typu sa mocno powiazane z departamentem stanu. Odpowiedz Link Zgłoś