Dodaj do ulubionych

Oriana Fallaci chce wysadzić meczet w Toskanii !!

31.05.06, 00:12
Oriana Fallaci zapowiada wysadzenie meczetu
PAP 19:20
Konsternację i oburzenie wywołał we Włoszech wywiad, jakiego znana i
kontrowersyjna pisarka Oriana Fallaci udzieliła pismu "New Yorker".
Powiedziała w nim, że "wysadzi w powietrze" meczet, który ma zostać zbudowany
w Toskanii.

"Fallaci, najnowsza prowokacja" - tak o liczącym dziesięć stron wywiadzie
pisze włoski dziennik "La Repubblica" i nazywa go "szokującym".

Pisarka, deklarująca w swych książkach niechęć do islamu i jego wyznawców,
odnosząc się do planów budowy meczetu w miejscowości Colle Val d'Elsa
powiedziała amerykańskiemu pismu: "Nie chcę widzieć tego meczetu, to bardzo
blisko mojego domu w Toskanii. Nie chcę widzieć minaretu wysokości 24 metrów
w miejscowości Giotta, skoro ja w krajach muzułmańskich nie mogę nosić
krzyżyka ani mieć Biblii. Jeśli będę dalej żyć, pojadę do przyjaciół w
Carrarze, miasta marmuru. Tam jest wielu anarchistów: razem z nimi wezmę
materiały wybuchowe i wysadzę ten meczet w powietrze".

Oburzenie z powodu tej deklaracji wyraził we wtorek burmistrz Colle Val
d'Elsa Paolo Brogioni, który uznał te słowa za "karygodną prowokację".
Skonsternowani są, jak donosi "La Repubblica", przedstawiciele społeczności
muzułmańskiej we Włoszech.

W rozmowie z dziennikarką "New Yorkera" mieszkająca w Nowym Jorku pisarka
wypowiedziała się także stanowczo przeciwko małżeństwom gejów mówiąc: "Tak
jak muzułmanie chcieliby, żeby wszyscy stali się muzułmanami, geje chcieliby,
aby wszyscy byli homoseksualistami".
-----------------------------
babie już zupełnie odbiło, a do tego gada Wierzejskim

Obserwuj wątek
    • meerkat1 Re: Oriana Fallaci chce wysadzić meczet w Toskani 31.05.06, 19:23
      Przepraszam, ale czy tylko mahmutom wolno meczety wysadzac? :-)
      • yann17 Re: Oriana Fallaci chce wysadzić meczet w Toskani 31.05.06, 21:07
        meerkat1 napisał:

> Przepraszam, ale czy tylko mahmutom wolno meczety wysadzac?
        --------------------------------
        He he gdyby Oriana sobie żartowała to Twój komentarz byłby zasadny, ale ona
        mówi to śmiertelnie poważnie a w tym samym stawia się w jednym rzędzie z
        najgorszymi fanatykami islamskimi. A może jeszcze gorzej, gdyż jest europejką,
        chrześcijanką a obecnie rezydentką USA.

• meerkat1 Re: Oriana Fallaci chce wysadzić meczet w Toskani 31.05.06, 21:09
          A, to nieladnie.

Daj znac, jaby wysadzila.

NB. Toskania z meczetami w krajobrazie?...

Taki piekny region....:-(((
    • gieroy_asfalta jakby co, Oriana, chętnie Ci pomogę 31.05.06, 21:09

• yann17 Re: jakby co, Oriana, chętnie Ci pomogę 31.05.06, 21:25
        Najlepiej załóż pas szahidów i zasuwaj od razu. Oriana nz wdzięczności napisze
        płomienny reportaż
        • gieroy_asfalta Re: jakby co, Oriana, chętnie Ci pomogę 31.05.06, 21:33
          właśnie dlatego nie mozna dopuścić do powstawania meczetów w Europie aby w
          przyszłosci uchronić sie od świrów w takich pasach.
          • yann17 Re: jakby co, Oriana, chętnie Ci pomogę 31.05.06, 21:44
            gieroy_asfalta napisał:

> właśnie dlatego nie mozna dopuścić do powstawania meczetów w Europie aby w
            > przyszłosci uchronić sie od świrów w takich pasach.
            ------------------------------------------------------
            podejrzewam, że poza garstką oszołomów pokroju Fallaci meczety w Europie nikomu
            nie przeszkadzają. Muzułmanie też nie stanowią żadnego bezpośredniego
            zagrożenia dla krajów europejskich ( w kogo to zagrożenie jest wymierzone i
            dlaczego to ty doskonale wiesz ) pod warunkiem, że te nie będą stawać się
            narzędziem awanturniczej i głupiej polityki USA,
            • gieroy_asfalta Re: jakby co, Oriana, chętnie Ci pomogę 31.05.06, 22:27
              zapoznaj się z historią Libanu,zwanym niegdyś Szwajcarią Bliskiego Wschodu, tam
              tez muzułmanie byli mniejszoscią, a kraj ten był spokojny i zamożny. Co stało
              się gdy stali się wiekszością to chyba sam wiesz.
              • yann17 Re: 31.05.06, 22:30
                Liban nie jest w Europie !!!!
                • gieroy_asfalta Re: 31.05.06, 22:40
                  co z tego?
                  • yann17 Re: 31.05.06, 22:55
                    gieroy_asfalta napisał:

> co z tego?
                    ---------------------
                    ano to, że treść wątku a w szczególności ostatnie posty dotyczyły Europy, a
                    więć analogia z Libanem jest całkowicie chybiona
                    • meerkat1 Re: yann 31.05.06, 23:29
                      No i jak, yannie, zrobiliscie juz dziure w tapczanie, na wylot z Jewropy do
                      Levantu?

Wasz towarzysz znikl raptem z forum, wraz z kilkunastoma cennymi postami i
                      ckni mi sie juz troche.

Mozebyscie wiec napisali mi znow cos milego?

Czekam! :-))))
            • mister1 Re: jakby co, Oriana, chętnie Ci pomogę 01.06.06, 08:31
              zyjesz chyba na innym swiecie - zajrzyj do pierwszego lepszego miasta w Europie
              zachodniej i pochodz sobie po arabskiej dzielnicy. Jak przezyjesz to bedziesz
              albo pobity, albo obrabowany ( lub jedno i drugie).
        • meerkat1 Re: jakby co, Oriana, chętnie Ci pomogę 01.06.06, 06:35
          yann17 napisał:

> Najlepiej załóż pas szahidów i zasuwaj od razu. Oriana nz wdzięczności
          napisze płomienny reportaż.

W Niemczech jest juz pare chetnych kobiet w pasach [vide odrebny watek] ;-)))
          • towarzysz.dyrektor chyba nie Ty, a raczej pewna niemiecka mamusia. 01.06.06, 06:46
            Dac jej ten adres w Toskanii i promese do nieba, a niemiecka mamusia zrobi z
            budowli kupe gruzow - do fundamentow. Solidna, niemiecka robota, juz wczesniej
            praktykowana.
            • meerkat1 Ja, ja! Deutsche Wirtschaft! :-( n/t 01.06.06, 06:50
    • ben_shaprut Ludzie powinni się starzeć z godnością.... Smutne. 31.05.06, 22:01
    • br311 Oriana Fellatio chce wysadzić meczet w Toskani 01.06.06, 13:29
      Mamy juz nagrode za wyjatkowa glupote im. Susan Sontag. Ktos powinien ufundowac
      nagrode za kosmiczny kretynizm im. Oriany Fellatio - tylko obawiam sie ze co
      roku Oriana sama by zgarniala nagrode a po jej smierci nikt by juz jej nie
      dorownal.
      • meerkat1 Re: Oriana Fellatio chce wysadzić meczet w Toskan 01.06.06, 14:30
        Jak Oriana pojdzie sladem Zuzi Niedzieli, to moze...

Ale obawiam sie ze Zuzia poszla do zupelnie innego, niekatolickiego, raju.
      • yann17 Re: Oriana Fellatio chce wysadzić meczet w Toskan 02.06.06, 19:16
        br311 napisał:

> Mamy juz nagrode za wyjatkowa glupote im. Susan Sontag. Ktos powinien
        ufundowac
        >
        > nagrode za kosmiczny kretynizm im. Oriany Fellatio - tylko obawiam sie ze co
        > roku Oriana sama by zgarniala nagrode a po jej smierci nikt by juz jej nie
        > dorownal.
        ------------------------
        Jak to, a Meerkat ?
        • meerkat1 Oriana skarzy <yanna> o kiepskie Fellatio 02.06.06, 19:43
          No i trudno sie dziwic.

Co impotentny frustrat, ktory w dziecistwie spadl w spoldzielczej stodole
          okrakiem na dyszel - moze komukolwiek zaoferowac?

Wyrazam glebokie wspolczucie tej ofierze losu.

Jak rowniez jego rodzicom- bylej personalnej i bylemu aktywiscie ZOMO! :-(((
          • br311 Re: Oriana skarzy <yanna> o kiepskie Fell 02.06.06, 20:06
            ach!! och!!! NIENAWIDZE was muzulmanie!! Ach...och... NIGDY mnie nie zmusicie
            do chodzienia w czadorze...ech...uch...NIENAWIDZE...ach...wysadze sie w
            powietrze zeby pokazac jak bardzo was NIENAWIDZE...och...mozecie mnie nawet
            grupowo zgwalcic ale i tak was NIENAWIDZE...........................
            O Kur...!!! Baterie mi siadly w wibratorze... Dokoncze swoja ksiazke kiedy
            indziej. Ciao!
            • meerkat1 Re: Oriana skarzy <yanna> o kiepskie Fell 02.06.06, 20:11
              br311.

Odczekaj po prostu az baterie troche odpoczna.

I zdezynfekuj wibrator.

W odbytnicy flora bakteryjna jest duzo bardzej szkodliwa niz w pochwie]
              • yann17 Re: Oriana skarzy <yanna> o kiepskie Fell 02.06.06, 20:24
                meerkat1 napisał:

> br311.
                >
                > Odczekaj po prostu az baterie troche odpoczna.
                >
                > I zdezynfekuj wibrator.
                >
                > W odbytnicy flora bakteryjna jest duzo bardzej szkodliwa niz w pochwie]
                --------
                to ty masz pochwę !!!! ?????

• meerkat1 Re: Oriana skarzy <yanna> o kiepskie Fell 02.06.06, 20:32
                  Nie, ale ty kmiocie <yannie> masz odbyt; co prawda troche juz w dziecinstwie
                  przez mechanikow POM-u rozjechany, a potem przez mahmutow, ale zawsze.

Tylko uwazaj teraz jak chodzisz, zeby ci kartofle z dupy nie powypadaly!

Bo tata sie bedzie przed innymi ZOMO-wcami musial w knajpie wstydzic.

A mamie/personalnej moga do akt wpisac, ze niechujnie wychowala... :-(
                  • yann17 Re: Oriana skarzy <yanna> o kiepskie Fell 02.06.06, 20:47
                    Nudny jesteś z tą skatologią, tu na FŚ wielu róznych świrów pisze, ale nie ma
                    nikogo kto chciałby tak bardzo obarczyć innych swoją traumą i urojeniami.
                    Wracaj do Vaginy i pozycji embrionalnej.
                    • meerkat1 Re: Oriana skarzy <yanna> o kiepskie Fell 02.06.06, 20:54
                      To ty, wracaj zomowski bekarcie do lewackiego szamba z ktorego wypelzles, bo
                      tylko fetor i miazmaty rozprzestrzeniasz i nic wiecej.

Sflekowac cie nie trudno; duzo trudniej byloby se potem buty z g.... oskrobac.
                      • yann17 Re: Oriana skarzy <yanna> o kiepskie Fell 02.06.06, 21:20
                        czy ty nieszczęśniku masz świadomość tego, że już prawie z każdym na tym forum
                        tak rozmawiasz ?
                        A jak nie znajdziesz adwersarza zakładasz wątki , na których gadasz sam ze sobą,
                        Czasami lubie cię powkurzać, ale na dzisiaj dość bo jesteś wyjątkowo monotonny.
                        Walnij se burbona i dbierz pocztę od koleżanki redakcyjnej Margaret G.
                        • meerkat1 Re: Oriana skarzy <yanna> o kiepskie Fell 02.06.06, 21:31
                          Od jakiej kolezanki redakcyjnej?

Przeciez, wg tego co ci powiedzieli na porannej odprawie, ja juz dawno z pracy
                          wywalony? :-)

Moj ty kmiotku zalosny od zawisci caly zzolkly!

Ustal se najpierw jakas spojna wersje, ktora by sie jako tako kupy trzymala.

A najlepiej zacznij sie onanizowac patrzac na zdjecie jakiejs innej osoby.

Bo twoje obsesyjne zainteresowanie moja - to naprawde niedobry objaw.

[zwlaszcza, ze nie jestem plci zenskiej]

Podobnie jak symptomy twojej psychozy cykliczno maniakalnej:

Podskok- opie.. depresja. Znow podskok- znow OPR - znow depresja.

I tak ad nauseam...

I ty mowisz o monotonii?

Kozle, zal mi cie nieboze, ale ci grzbietu nie dam: twardy, nie dogodzi.

meerkat posty pisze; yannek tylko smrodzi. :-(
          • yann17 Re: 02.06.06, 20:22
            w ten sposób uzyskałeś nominację do tej zaszczytnej nagrody i znalazłeś się w
            faworyzowanej trójce...
            cdn..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka