Gość: pacyfista IP: 62.203.50.* 15.01.03, 17:47 Czyli dzien jak co dzien. A Bush Jr udaje strusia - i zaatakuje Irak... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: H Re: Trzech Palestyńczyków zabitych IP: *.ccp.cc.pa.us 15.01.03, 19:47 Tak jedni sa ludzmi a drudzy terrorysci tak jak za czasow komuny wszystkiemu byli winni warcholy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: Trzech Palestyńczyków zabitych IP: *.uc.nombres.ttd.es 15.01.03, 21:46 a ja sie po prostu coraz bardziej boje..na prawde..jeszcze kilka lat myslam ze bede normalnie zyc w Izraelu teraz boje sie tam nawet pojechac..zapomnialam juz o Alii.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Trzech Palestyńczyków zabitych IP: proxy / *.red.bezeqint.net 16.01.03, 02:02 Gość portalu: dota napisał(a): > a ja sie po prostu coraz bardziej boje..na prawde..jeszcze kilka > lat myslam ze bede normalnie zyc w Izraelu teraz boje sie tam > nawet pojechac..zapomnialam juz o Alii.. Sadzac po nazwie serwera siedzisz w Hiszpani, tam bezpieczniej, moze? Jesli przeraza Cie obecna sytuacja, to rowniez dziwne, ze w ogole myslalas o Aliji. Tu mamy wojne od 55 lat prawie, a nie od 2. Przejrzyj sobie dane dotyczace ofiar arabskich terrorystow. Bylo kilka grozniejszych sytuacji - poczynajac od dnia kiedy powstalo Panstwo Izrael, kiedy to arabowie zaatakowali Nasz Kraj, poprzez 56, 68, 73, 82 pozniej jedna tzw. Initifada, teraz druga. A w miedzy czasie ataki na kibuce, moszawy, jiszuwy, a takze mordy i rzezie - Jerozolima, Tel Aviv, Haifa, Beer Szewa. Tylko w ostatnich 3 tygodniach bylo 169 (Gaza) , 70 (Judea I Samaria) i 8 (poza tzw. zielona granica) wiekszych lub mniejszych atakow terrostycznych - najwiekszy w Tel Avivie kilka dni temu 23 ofiary (w tym 8 obcokrajowcow - oczywiscie nie liczac terrorystow - 2 sztuki). Czytaj prase zachodnia i izraelska (po angielsku "Jerusalem Post" - www.jpost oraz "Ha'aretz" - www.haaretzdaily.com). Dowiesz sie o ofiarach po stronie izraelskiej - codziennie, ktos prawie ginie. Polska prasa pisze tylko o arabskich ofiarach (a tylko przy duzych "akcjach" wspomina o izraelczykach - w liczbe ofiar (sic!) wliczajac zreszta wysadzajacych sie arabow). Co do Aliji - rob ja. Niedlugo arabowie i tak bede wszedzie, wiec lepiej byc u siebie. Ja mieszkam w Szomron, pracuje w Tel Awiwie - codziennie przekraczam kilka punktow kontrolnych i jestem szczesliwy, pomimo tego, ze dookola dziesiatki wiezyczek minaretow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Trzech Palestyńczyków zabitych IP: *.proxy.aol.com 16.01.03, 02:13 Gość portalu: gosc napisał(a): > Niedlugo arabowie i tak bede wszedzie, > wiec lepiej byc u siebie. Ja mieszkam w Szomron, pracuje w Tel > Awiwie - codziennie przekraczam kilka punktow kontrolnych i > jestem szczesliwy, pomimo tego, ze dookola dziesiatki wiezyczek > minaretow. Naprawde mieszkasz w Izraelu? /Zrobil na mnie wielkie wrazenie, gdy odwiedzilem ostatnio, ale o tym kiedy indziej:) Powiedz mi, dlaczego czytujesz to forum - tak pelne ludzi oblakanych z nienawisci do Izraela!? PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc do PP IP: proxy / *.red.bezeqint.net 16.01.03, 02:36 Czytam "Wyborcza" i inna polska prase, by wiedziec co dzieje sie w starym kraju. A odruchowo czytam to, co zwiazane z Izraelem. Ciagle z nadzieja, ze znajde tam innych ludzi, a nie tylko pieniaczy. I ciagle mam "pretensje" do rodzicow, ze wychowywali mnie w tzw. duchu tolerancji. Z reguly wiec nie reaguje na wynurzenia prostych, biednych i sfrustrowanych ludzi, ktorzy swoje kompleksy przeplukuja w nieniawisci do czegos czego nie znaja. I zabieraja glos w sprawach, na temat, ktorych nie maja zielonego pojecia. Podsycani zreszta przez pseudointelektualistow typu np. Moniki Slowakiewicz wlasnie z "Wyborczej", i paru PAP'owskich depeszowcow, ktorych jedyna umiejetnoscia jest znajomosc angielskiego (co najwyrazniej w Polsce jest jeszcze wielka i rzadka umiejetnoscia). Izrael jest piekny - co sam jak piszesz widziales - i jest tu na razie tyle miejsca, ze mozemy sie pomiescic z tymi arabami, ktorzy zdecyduja sie zyc inaczej, a jest takich wielu. My jestesmy gotowi na kompromisy, ale nie absurdalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: do PP IP: *.proxy.aol.com 16.01.03, 03:27 Milo, ze odpowiedziales. Dziekuje. Bedac w Izraelu latem /a bylem chyba prawie wszedzie, gdzie sie dalo, przejechalem prawie 3000 kilometrow od Eilatu do granicy z Libanem plus zygzakiem wszerz!/, mialem okazje na wlasne oczy przekonac sie, jak wyglada zycie w Izraelu, jacy sa ludzie i zrozumialem wiele wiecej, niz rozumialem wczesniej. Bralem autostopowiczow ile sie dalo, wiec rozmawialem z ludzmi na okraglo. Niewiedza, glupota, niezrozumienie spraw, ale takze nienawisc do Zydow - sa niestety obecne w Polsce, a takze w Europie - co ciekawe - najbardziej zarowno u skrajnej prawicy, jak i skrajnej lewicy. Mam na ten temat rozne teorie, ale to przy innej okazji moze:) Media europejskie sa najczesciej tendencyjne, Polska nie jest wyjatkiem, /pamietam wiosna naglowki " izraelskie oblezenie bazyliki NP' - tak, jakby oblegano w niej zakonnikow:) I jakos fakt, ze sila wdarli sie tam terrorysci - umykal uwadze:)/ Wiesz na pewno, o co mi chodzi. Pozdrawiam PP > Czytam "Wyborcza" i inna polska prase, by wiedziec co dzieje sie w starym > kraju. A odruchowo czytam to, co zwiazane z Izraelem. Ciagle z nadzieja, ze > znajde tam innych ludzi, a nie tylko pieniaczy. I ciagle mam "pretensje" do > rodzicow, ze wychowywali mnie w tzw. duchu tolerancji. Z reguly wiec nie > reaguje na wynurzenia prostych, biednych i sfrustrowanych ludzi, ktorzy swoje > kompleksy przeplukuja w nieniawisci do czegos czego nie znaja. I zabieraja glos > > w sprawach, na temat, ktorych nie maja zielonego pojecia. Podsycani zreszta > przez pseudointelektualistow typu np. Moniki Slowakiewicz wlasnie > z "Wyborczej", i paru PAP'owskich depeszowcow, ktorych jedyna umiejetnoscia > jest znajomosc angielskiego (co najwyrazniej w Polsce jest jeszcze wielka i > rzadka umiejetnoscia). > > Izrael jest piekny - co sam jak piszesz widziales - i jest tu na razie tyle > miejsca, ze mozemy sie pomiescic z tymi arabami, ktorzy zdecyduja sie zyc > inaczej, a jest takich wielu. My jestesmy gotowi na kompromisy, ale nie > absurdalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajak Re: Trzech Palestyńczyków zabitych IP: 195.205.73.* 16.01.03, 15:15 Bardzo ciekawy jestem co tak naprawdę sie dzieje w Izraelu . Gdybyś mógł napisz do mnie:k.jakubowski@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastrzab Re: Trzech Palestyńczyków zabitych IP: *.arc.nasa.gov 15.01.03, 21:58 > Czyli dzien jak co dzien. A Bush Jr udaje strusia - i zaatakuje > Irak... Ja tez uwazam ze powinien zaatakowac Hamas, Hezbollah i Al-Fatah. Oprocz Iraku oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haloperidol najlepiej niech zaatakuje sam siebie..... IP: *.visp.energis.pl 15.01.03, 23:38 Gość portalu: jastrzab napisał(a): > > > > Czyli dzien jak co dzien. A Bush Jr udaje strusia - i > zaatakuje > > Irak... > > Ja tez uwazam ze powinien zaatakowac Hamas, Hezbollah i > Al-Fatah. Oprocz Iraku oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: Trzech Palestyńczyków zabitych IP: *.barak.net.il 16.01.03, 00:02 Super! Tak wiec pomozmy palestynczykom stworzyc im ich niezalezne panstwo, zeby mogli otwierac szkoly wychowujace terrorystow i fanatykow. Az zal bierze, ze tym co popycha mlodych ludzi do nauki moze byc nienawisc i chec wzrostu w sile, by moc zachamowac wolny swiat w pedzie do ewolucji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bryś Re: Trzech Palestyńczyków zabitych IP: *.hist.uj.edu.pl / 192.168.1.* 16.01.03, 18:01 Gość portalu: gugu napisał(a): > Super! > Tak wiec pomozmy palestynczykom stworzyc im ich niezalezne > panstwo, zeby mogli otwierac szkoly wychowujace terrorystow i > fanatykow. Az zal bierze, ze tym co popycha mlodych ludzi do > nauki moze byc nienawisc i chec wzrostu w sile, by moc > zachamowac wolny swiat w pedzie do ewolucji Czy Polacy wstępowali AK gdyż byli wychowani w duchu nienawiści do Niemców??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nostradamus Ż...znowu pokazały na co ich stać IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.01.03, 10:07 Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś