puls 13.06.06, 07:41 Czy mozna obrazic gdy sie mowi prawde? Brawo Oriana , jestesmy z Toba przeciw nowemu faszyzmowi XXI ewieku Wg tego przypadku Hitler takze moglby pozwac krytykow-chora EU ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
curious [...] 13.06.06, 07:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Łapy precz od Oriany! 13.06.06, 07:59 Nie podoba mi się to, co mówi Oriana. Ale też nie podoba mi się sąd z pobudek religijnych. Ręce precz od Oriany, ręce precz od Senyszyn! Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Moze i Fallaci ma pewną rację, ale dlaczego nie 13.06.06, 08:25 wypowiada się w sprawie przepędzonych Palestyńczyków? Bo jest syjonistyczną tubą propagandową. Niestety, moralność Żydów zazwyczaj jest moralnością Kalego. Ponieważ Hitler mordował Zydów to teraz nikt nie ma prawa protestować jak Żydzi mordują Palestyńczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.karolak Re: Moze i Fallaci ma pewną rację, ale dlaczego n 13.06.06, 08:31 to jest dosyc glupie, co piszesz, bo rowniez Palestynczycy morduj? Zydów, a swoj? drog?, Hitler pokladal wielka nadzieje w sojuszu z muzulmanami, wielokrotnie spotykal sie z wielkim muftim Jerozolimy, stworzyl legion muzulmanski SS... Odpowiedz Link Zgłoś
nonieee Islam nie jest religia. 13.06.06, 08:40 To sredniowieczny Arabski system polityczny majacy na celu podboj obcych terytoriow i zniszczenie wszystkich, ktorzy mysla inaczej. We wszystkich muzulmanskich krajach sa albo wojny albo zamach albo dyktatury. Nie ma ani jednego panstwa, ktore jest jednoczesnie islamskie i demokratyczne. Czy chcemy takiej Europy? Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Islam nie jest religia. 13.06.06, 08:43 Jesteś chory, idź się lecz. Islam to taka sama religia jak chrześcijaństwo, trochę młodsza. Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Re: Islam nie jest religia. 13.06.06, 08:46 Jedyne co islam ma wspolnego z chrzescijanstwem, to monoteizm- dokladne wyjasnienie patrz: islam.eurojihad.org Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Islam nie jest religia. 13.06.06, 08:46 Dlaczego linkujesz mi tekst, który nie ma żadnego uzasadnienia? Gdzie bibliografia, gdzie źródła? Czy jest to tylko osobiste stanowisko jednego z forumowiczów? Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Re: Islam nie jest religia. 13.06.06, 08:49 uzasadnienia czytasz w codziennych wiadomosciach, ogladasz w telewizji, jesli mieszkasz w kraju z liczaca sie islamska mniejszoscia,jak ja, to rowniez na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Islam nie jest religia. 13.06.06, 09:06 Więc nie jest to wiarygodne opracowanie, a po prostu opinia. Wobec czego nie ma wartości merytorycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Psychicznie chorej O. Fallaci nie mozna sadzic 13.06.06, 14:03 Nie mozna jej sadzic, ale nalezy leczyc. Cytat z GWna: "A sadzawka to bajoro stojącej wody (...), która nigdy nie znajduje ujścia, która nigdy się nie porusza, nigdy nie oczyszcza. (...) Sadzawka nie kocha życia. Kocha śmierć". To zupelnie wystarczy zeby Oriane odstawic do Czubkow. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 zamknąć wszystkich krytykujących islam!!!! 13.06.06, 14:24 Za Stalina i Hitlera w Związku Sowieckim i w Niemczech bardzo często zamykano ludzi w szpitalach psychiatrycznych, jeśli poglądy które głosili były niewygodne. Osobiście zgadzam się z krytyką islamu podaną przez Orianę. Jej konkluzje są bardziej pesymistyczne niż moje. Ona uważa że islamista jest zupełnie niereformowalny. Ja uważam, że duża część jest reformowalna, ale jedynie w pewnym zakresie. W swoim kraju muzułmanin zachowuje się zwykle dużo gorzej niż na emigracji, gdzie nie pokazuje pełnego oblicza. Solidaryzujmy się z Orianą, gdyż ona wskazuje na bardzo ważny problem. Umiłowanie śmierci przez muzułmanów widać gołym okiem. Prawiczkowie dają się wysłać w tłum przypadkowych ludzi, aby zabić ich i siebie. Jak to nazwać jak nie umiłowaniem śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Re: uznać ja za wariata 13.06.06, 19:22 pozlotemu napisal: >Psychicznie chorej O. Fallaci nie mozna sadzic >Nie mozna jej sadzic, ale nalezy leczyc. >Cytat z GWna: >"A sadzawka to bajoro stojącej wody (...), >która nigdy nie znajduje ujścia, która nigdy >się nie porusza, nigdy nie oczyszcza. (...) >Sadzawka nie kocha życia. Kocha śmierć". >To zupelnie wystarczy zeby Oriane odstawic do Czubkow. > Nawet jesli kilku komuchow chcialoby ja uchronic przed leczeniem straszac, ze tak robiono w czasie ich panowania, to i tak chora psychicznie pozostanie chora. Jak komus sie islam kojarzy w kolko ze sadawka to raczej diagnoza jest jednoznaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
not_so_fast Adel Smith - przewodniczący Związku Muzułmanów 13.06.06, 23:08 Islamista Adel Smith, który "nawet wśród muzułmanów ma opinię pajaca i od którego wszyscy się odcinają" jest przewodniczącym Związku Włoskich Muzułmanów. Jeśli rzeczywiście się wszyscy od niego odcinają (tak jak Arafat oczywiście odcinał się od terroryzmu :) to niech go zwolnią z funkcji przewodniczącego. Muzułmanie to są istoty, które nie ponoszą odpowiedzialności za siebie, i co najgorsze, nikt od nich tego nie wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
qpalzm Re: Islam nie jest religia. 15.06.06, 15:33 A jednak islam to trochę więcej niż religia chrześcijańska, to także system społeczny i polityczny. Co prawda chrześcijaństwo również ma podobne zapędy, ale społeczności chrześcijańskie nie akceptują cywilnej władzy duchownych i trudno raczej wyobrazić sobie "republikę katolicką", analogicznie do republiki islamskiej. No, chyba, że Polska stworzy precedens, bo już czyni w tym kierunku poważne kroki :(( Odpowiedz Link Zgłoś
d14b0ll0s Zadne? 13.06.06, 09:17 1. Turcja 2. Egipt 3. Pakistan 4. Indonezja 5. Tunezja I juz masz 5 przykladow panstw spelniajacych te 2 warunki... Odpowiedz Link Zgłoś
szterling Re: Zadne? 13.06.06, 11:02 Okeślanie Egiptu czy Pakistanu mianem demokracji to teza, hm... mocno ryzykowna. Ustrój demokratyczny to nie tylko odbywające się co jakiś czas wybory. :-) W PRL i Związku Radzieckim też się odbywały. We wszystkich trzech pozostałych demokracja mocno szwankuje. Te dwa najbardziej demokratyczne są również - ustrojowo - najmniej muzułmańskie. Turcja laicka, gdzie rozdziału państwa i meczetu pilnuje armia za pomocą karabinu. Ale i w tej "demokratycznej" Turcji, władze i armia relularnie ingeruje w proces polityczny, unieważniane są niekorzysatne dla establiszmentu wyniki wyborów, kandydaci i całe partie niedopuszczani do wyborów, wolność słowa ograniczana. Oraz Indonezja, gdzie islam jest chyba najmniej "islamski" ze wszystkich krajów muzułmsńskich, przmieszany z kultami hinduistycznymi i wsparty na dumie z hinduistycznej historii. Tak czy inaczej poprawna jest teza, że NIE MA okraju w większością muzułmańską, który jest demokratyczny w naszym tego słowa rozumieniu: tzn. z całkowicie wolnymi wyborami, wolnością słowa, niezależnym od władzy społeczeństwem obywatelskim, wolnością sumienia utd. Odpowiedz Link Zgłoś
d14b0ll0s Re: Zadne? 13.06.06, 17:04 szterling napisał: [..] > Tak czy inaczej poprawna jest teza, że NIE MA okraju w większością muzułmańską, > > który jest demokratyczny w naszym tego słowa rozumieniu: tzn. z całkowicie > wolnymi wyborami, wolnością słowa, niezależnym od władzy społeczeństwem > obywatelskim, wolnością sumienia utd. W takim razie [przy tych kryteriach] nie sa nim rowniez Wlochy, w ktorych maja sadzi pania O.F., ani tym bardziej Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
czilli Re: Islam nie jest religia. 13.06.06, 13:02 nie chcemy takiej europy! niech się zabierają do siebie, do swojego szariatu ci wszyscy oburzeni biedni arabowie. po co przyjechali do europy skoro tu tak jest żle i tak się ich tu obraża? nie szanują zasad kraju, który ich przyjął. potrafią tylko domagać się. im wszystko trzeba dać. a sami tyłka nie ruszą by zrobić coś sensownego. potrafią się tylko awanturować. nie chcę w europie takich pajaców. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Islam nie jest religia. Tak sadzisz? 13.06.06, 13:55 nonieee napisała: > To sredniowieczny Arabski system polityczny majacy na celu podboj obcych > terytoriow i zniszczenie wszystkich, ktorzy mysla inaczej. Ale przeciez to co podalas jest dokladnie definicja fundamentalistycznego pojmowania swiata i religii. Islam jest fundamentalistyczna religia w analogiczny sposob jak chrzescijanstwo od XVII wieku a dokladnie do czasow oswiecenia. Rowniez ono odmawialo dyskursu z innowiercami, dazylo do eksterminacji innych i monopolu na prawde. > We wszystkich muzulmanskich krajach sa albo wojny albo zamach albo dyktatury. > Nie ma ani jednego panstwa, ktore jest jednoczesnie islamskie i demokratyczne. Tutaj sie mylisz. Ale jest ich istotnie malo. > Czy chcemy takiej Europy? > Odpowiedz Link Zgłoś
qpalzm Re: Islam nie jest religia. 15.06.06, 15:28 nonieee napisała: > Nie ma ani jednego panstwa, ktore jest jednoczesnie islamskie i demokratyczne. Nooo, coś by się tam od biedy znalazło. Np. Bangladesz, który wprawdzie nie jest państwem teokratycznym, ale bez wątpienia muzułmańskim (ok. 85% ludności). Od początku lat 90. panuje tam demokracja - są wybieralne władze, opozycja parlamentarna, niezależne sądownictwo itp. Co prawda od połowy lat 90. rządzi wciąż ta sama partia, ale to już specyfika krajów trzeciego świata, gdzie opinia publiczna jest słaba i słabo reaguje na zachowania rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp [...] 13.06.06, 08:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Re: Typowe żydowskie zakłamanie które tylko Żydów 13.06.06, 08:57 somebodyhelpme.info/nazimuslims/nazimuslims.html Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Re: Typowe żydowskie zakłamanie które tylko Żydów 13.06.06, 09:07 Sralalala...Oczywiście, muzułmanie to była podpora Hitlera:)))). Przypominam, że Hitler spotykał się tez z Żydem Kaganowiczem z delegacji sowieckiej. W związku z czym Arabów należy zabijać, w szczególności na plażach, najlepiej jeszcze w dzieciństwie i od razu całe rodziny. Ale wy macie nasrane we łbach, nie gorzej niz "porządni Niemcy" za kanclerza Hitlera. Macie wyprane mózgi. No cóz, może to konieczność historyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Czepiaj się dalej jak pijany płota 13.06.06, 10:01 Może powiesz w końcu, czym ci się muzułmanie tak zasłużyli? Przyznaj, że chodzi tu tylko o ich walkę z Żydami. Jak wszystkich Żydów przepuszczą przez komin, wtedy nastanie światowy dobrobyt, zgadza się? Proste recepty dla prostych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Głupiś. Z przyjemnością będę popierał Izrael. No, 13.06.06, 10:23 ale nie w bandyckiej polityce. Świat przez ostatnie 60 lat poszedł jednak nieco do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Głupi, to miałeś się nazywać 13.06.06, 10:36 Bandycka polityka? Powiedz, ile twoich postów traktowało o bandyckiej polityce takich państw jak Rosja, Chiny, Korea Północna, Sudan? I porównaj skale zbrodni do ilości swoich postów. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Typowe żydowskie zakłamanie które tylko Żydów 13.06.06, 10:04 > Sralalala...Oczywiście, muzułmanie to była podpora Hitlera:)))). Przypominam, ż > e Hitler spotykał się tez z Żydem Kaganowiczem z delegacji sowieckiej. W związk > u z czym Arabów należy zabijać, w szczególności na plażach, najlepiej jeszcze w > dzieciństwie i od razu całe rodziny. Ale wy macie nasrane we łbach, nie gorzej > niz "porządni Niemcy" za kanclerza Hitlera. Macie wyprane mózgi. No cóz, może > to konieczność historyczna. O żeby się tylko spotykał "Jeden bank żydowski przetrwał w Niemczech, wliczając w to okres nazizmu, i przyjął ponownie swe imię w 1948 - bank Oppenheimów, którego właściciele byli ogłoszeni „honorowymi aryjczykami", podczas gdy sami schowali się za plecami ich wspólnika Roberta Pferdmengesa. (...) Najstarszy z Oppenheimów miał od 1940 do 1944 dwa biura w Reichsbank (Banku Rzeszy) Odpowiedz Link Zgłoś
czilli Re: Typowe żydowskie zakłamanie które tylko Żydów 13.06.06, 13:12 ja nie jestem żydówką, a nie popieram islamu. wręcz przeciwnie jestem za tym, by ograniczyć emigrację arabów do europy i nakaź pod groźbą kar surowo egzekwowanych poszanowanie zasad i praw krajów, w ktorych żyją. to co zrobił adel smith nakazując zdjąć krzyże w szkole, w ktorej uczył się jego syn, jest chore. w takim razie ja pojadę do jemenu i nakażę zalożyć krzyże w szkole, do której będzie chodzić moje dziecko! mało tego przejdę się główną ulicą w miniówie i bez staniczka, a wszelkie akty agresji zgłoszę do sądu za obrazę mnie jako chrześcijanki w kraju islamskim. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Typowe żydowskie zakłamanie które tylko Żydów 13.06.06, 13:16 Hm... Zdjęcie krzyża to jednak nie to samo co powieszenie go. Szkoła powinna być neutralna światopoglądowo, więc żadnych symboli religijnych w niej być nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Moze i Fallaci ma pewną rację, ale dlaczego n 13.06.06, 08:35 Fallaci nie ma racji. Jest zaślepiona niechęcią do muzułmanów. Co nie znaczy, że należy ją za to stawiać przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Re: Moze i Fallaci ma pewną rację, ale dlaczego n 13.06.06, 08:43 dlatego ze widzi czego ty nie dostrzegasz, i jest ta niechecia tak samo zaslepiona, jak byla zaslepiona niechecia do hitlerowcow, walczac jako 14- letnie dziecko we wloskiej partyzantce, i jak byla zaslepiona niechecia do komunistow, wspomagajac Solidarnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Moze i Fallaci ma pewną rację, ale dlaczego n 13.06.06, 08:46 Szczycimy się wolnością i prawami człowieka, ale chcielibyśmy mieć je tylko dla siebie. W imię zniszczenia islamu zawiesimy nasze wartości na kołku. Oto, do czego namawia Oriana. Jest ekstremistką. Jej postawa to fundametalizm antyislamski. Niczym nie różni się od tych, z którymi chce walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Re: Moze i Fallaci ma pewną rację, ale dlaczego n 13.06.06, 08:48 Tak jest a wczesniej cechowal ja fundamentalizm antyhitlerowski i antykomunistyczny. Pewnie dlatego, ze tamte doktryny mialy podobny stosunek do praw czlowieka, i wolnosci jak islam ? Odpowiedz Link Zgłoś
prosiak25 Re: Moze i Fallaci ma pewną rację, ale dlaczego n 13.06.06, 08:52 nie ma racji to w takim razie w imie czego zbyl atak np na world trade center?? jesli nie w imie allaha to o co?? o niepodleglosc dla kraju baskow?jak mozna kogos sadzic tylko za to ze mowi prawde swiat schodzi na psy Odpowiedz Link Zgłoś
jerryjak Re: Moze i Fallaci ma pewną rację, ale dlaczego n 13.06.06, 11:35 NIGDY jeszcze nie spotkalem GLUPSZEJ wypowiedzi,niz tego "moroux'a" - - KAZDY ma obowiazek i prawo do obrony wlasnego panstwa,wlasnej ojczyzny,rodziny zony,matki i swojego domu przed agresorem - jesli ISLAM na niego napadnie (a napada),to "pal mu w leb ani pytaj i nie rob sobie z tego zadnego wyrzutu" (H.Sienkiewiczx - "pustyni i w puszczy". TYM sie roznimy i z toba,kretynie,i tymi bandytami islamskimi Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: Moze i Fallaci ma pewną rację, ale dlaczego n 13.06.06, 13:56 Islamscy radykałowie mówią całkiem podobnie - tylko z tą różnicą że to zachód na nich napada - i stosują te same kryteria co w podanym przez ciebie cytacie. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Co ma sprawa palestyńska do najazdu na Europę? 13.06.06, 09:29 To nie Żydzi wysyłają miliony muzułmanów do Europy. Nawet jeśli Żydzi mordują Palestyńczyków, czy wpływa to jakkolwiek na to, że Europa jest okupowana przez muzułmanów? Sami nie są w stanie zbudować dobrobytu, więc żerują na innych. Nie pojmuję twojej miłości do nieudaczników życiowych - chyba, że masz z nimi coś wspólnego? Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Re: Co ma sprawa palestyńska do najazdu na Europę 13.06.06, 09:31 to jest wlasnie to co laczy lewakow i muzulmanow. Psychiczna i fizyczna niezdolnosc do zatroszczenia sie o wlasny los. Wszystko ma zalatwic Allah, Marx, Lenin itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
qpalzm Prawo precz od krytyków religii (wszelkich)! 15.06.06, 15:16 Mnie się nie podobo w ogóle prawna ochrona jakiejkolwiek religii przed krytyką. Przecież to w końcu tylko wyobrażenia czyli - inaczej mówiąc - mity i legendy. W takim razie chronione powinny być także mity greckie, mity słowiańskie itp. Dlaczego niby niektórzy bogowie i ich "otoczenie" mają być uprzywilejowani, a inni nie. Ja uprzejmie poproszę o ochronę przed zniewagą Światowita i Swarożyca, bo jestem ich zagorzałym wyznawcą. I proszę też o darmową koncesję na Radio Swarożyc! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Łapy precz od Oriany! 13.06.06, 09:07 Tolerancja tak! Tolerancja dla islamu nie! Wolność religii tak! Wolność islamu nie! Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Łapy precz od Oriany! 13.06.06, 08:56 Obrażanie chrześcijaństwa i kościoła nie spotyka się niestety z zbyt wielkimi protestami (vide kod leonardo da vinci).Czyżbyśmy zapomnieli gdzie są źródła naszej cywilizacji? Oriana Fallaci chociaż uważa się za agnostyczkę dostrzegła, że źródła z których płynie życie dla Europy to chrześcijaństwo a islam est jego zaprzeczeniem.To odważna kobieta, której należy się szacunek, która ostrzega nas przed zagrożeniem.Europa islamska przestała by być Europą. Odpowiedz Link Zgłoś
wissenwertes Nie wiedzialem ze jestem ekstremista antyislamskim 13.06.06, 07:54 Nie wiedzialem, ze jestem ekstremista antyislamskim. Myslalem, ze jestem obywatelem cywilizowanego swiata. Tyle lat moich studiow, walki o demokracje, wolnosc slowa, mozliwosc decydowania za siebie samego (a nie, ze "Allah tak chcial") i co? I jestem zwolennikiem "Ekstremizmu antyislamskiego reprezentowanego przez Fallaci". Odpowiedz Link Zgłoś
patman Lewakom się już całkiem poprzestawiało w dyńkach 13.06.06, 09:35 Jeżeli ktoś wystęowałby przeciwko nazistom, to idąc tym tropem, można by go nazwać ekstremistom antynazistowskim. No to miłe, że teraz osoby niegodzące się z totalitaryzmami, a takim bez wątpienia jest islam, dostają łatkę ekstremistów. Odpowiedz Link Zgłoś
czilli Re: Nie wiedzialem ze jestem ekstremista antyisla 13.06.06, 13:14 ja się zgodzę na wszelkie przydomki, byle stac murem za orianą! jestem antyislamską ekstremistką. Odpowiedz Link Zgłoś
mgz a gdzie byly geremki i inni pseudoobroncy... 13.06.06, 07:59 ... wolnosci slowa, gdy ludzie sa szykanowani za to, ze smieli sparafrazowac papieza? Wolnosc slowa - TAK, ale tylko dobrego, NASZEGO slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: a gdzie byly geremki i inni pseudoobroncy... 13.06.06, 08:07 mgz napisał: > ... wolnosci slowa, gdy ludzie sa szykanowani za to, ze smieli sparafrazowac > papieza? Wolnosc slowa - TAK, ale tylko dobrego, NASZEGO slowa. A JAKIE TO JEST NASZE SLOWO? A JAK NASZE, TO CZYJE? Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 08:02 Oriano, nie daj sie. Kazda religia to metne bajoro. Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 08:03 Odpie..ie się od Oriany! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 08:06 Geremek powiedział: "W pewnym sensie rozumiem jej emocje. Fallaci jest przecież śmiertelnie chorym człowiekiem". Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Oriana ma racje 13.06.06, 08:08 thereligionofpeace.com/ Weekly Jihad Report 5/28 - 6/03) Jihad Attacks: 56 Dead Bodies: 280 Critically Injured: 442 Islam sankcjonuje przemoc, mord, niewolnictwo, pedofilie, zoofilie, dyskryminacje plciowa i z powodu orientacji seksualnej. Wymusza totalitarny ustroj polityczny i uniemozliwia rozwoj gospodarczy. To wszystko glosi teoria islamu, czyli Koran i Hadisy, oraz praktyka, czyli 1400 lat ekspansji prowadzonej ogniem i mieczem od Francji po Indonezje i od Sudanu po Ukraine. Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: Oriana ma racje..Wyrazic protest przeciw 13.06.06, 08:16 sadzeniu czlowieka okreslajacy islam jako (smierdzaca sadzawka)za prawde nagradza sie nie sadzi...tfu kozojebcy Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re: Oriana ma racje, Senczyszyn nie... 13.06.06, 13:50 Pewne religie w przeszlości lub dziś "sankcjonują przemoc, mord, niewolnictwo, pedofilie, zoofilie, dyskryminacje plciowa i z powodu orientacji seksualnej"... Polscy kapelani w polskiej armii w Iraku, który na nas nie najechał... Każdego tygodnia informacje o kolejnych sprawach księży o pedofilię albo afery w zwiazku z homoseksualizmem (I love Roma/Amor na majtkach arcybiskupa). Traktowanie kobiet w kosciele jako godnych zamiatania go, nie zaś odprawiania mszy.Traktowanie wiernych jak "ciemną masę" Atakowanie parlamentarzystki za zacytowanie papieża cytujacego Ewangelię, o potrzebie pokoju na tej ziemi I obrona p. Fallaci, która w swoim pamflecie "Wściekłość i duma" twierdziła, że zna jeden tylko sposób który akceptuje zwracania się do jakiegokolwiek muzułmanina - to KOPANIE W JAJA... To naprawdę nasza wyższość cywilizacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Sąd nad PRAWDĄ 13.06.06, 08:13 .. współczesny islam to bagno to bagno z którego wyrosła nowa odmiana faszyzmu , prymitywnego, obskuranckiego i bezwzględnego.. faszyzmu oddolnego ,poddtrzymywanego i wspieranego przez "religię" i jej "elity". Ta kobieta ma odwagę pisać co myśli, moze dlatego że stoi nad grobem, może... jestem z nią całym sercem.. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.karolak podpisz petycje w obronie wolnosci slowa 13.06.06, 08:19 podpisz petycje w obronie wolnosci slowa: www.orianafallacitrial.org Odpowiedz Link Zgłoś
eurypides77 Równie głupie jak sąd nad Kozyrą i Szczuką 13.06.06, 08:19 Fundamentaliści islamscy i katoliccy za nic mają sobie wolność słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
szterling Re: Równie głupie jak sąd nad Kozyrą i Szczuką 13.06.06, 11:43 Z tą różnicą, że za to samo w kraju muzułmańskim Kozyrę wsadzono by do więzienia ratując jej zresztą tym samym życie, jak pokazują reakce zbulwersowanych wyznawców Mahometa na duńskie karykatury. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Fallaci przejaskrawia! Są siebie warci... 13.06.06, 08:40 Ekstremistka atakuje ekstremistów. Niczym się od nich nie różni! Gdyby Fallaci nadawała ton światowej polityce, to byśmy się nic tylko cały czas mordowali... Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Re: Fallaci przejaskrawia! Są siebie warci... 13.06.06, 09:03 zasponsorowac ci pobyt w Berlinie na Kreuzbergu a lbo moabicie ? zmienisz zdanie po paru dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Fallaci przejaskrawia! Są siebie warci... 13.06.06, 10:20 A tobie przydałby się udział w pikniku na palestyńskiej plaży, w momencie kiedy pierdyknie w nią "zabłąkany" izraelski pocisk artyleryjski... Choć wtedy pewnie byś nie zdążył zmienić zdania :-) fruchtzwerg napisał: > zasponsorowac ci pobyt w Berlinie na Kreuzbergu a lbo moabicie ? zmienisz > zdanie po paru dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Re: Fallaci przejaskrawia! Są siebie warci... 13.06.06, 10:59 przeczytaj to sobie misiu ;) chociaz pewnie to syjonistyczno-imperialistyczna progaganda. :) ;) wiadomosci.onet.pl/1339211,12,1,0,120,686,item.html a ponizej troszke ciekawych zdjec, Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Fallaci przejaskrawia! Są siebie warci... 13.06.06, 11:56 Przypominam nieśmiało, że w Serbii były masowe groby z setkami tysięcy zamordowanych przez Serbów Chorwatów, Bośniaków, Albańczyków a w Iraku broń masowego rażenia była w co drugim domu. Były zdjęcia, zeznania świadków. Odpowiedz Link Zgłoś
jarekp661 Jestem calym sercem z Oriana ... 13.06.06, 08:44 Dobrze , ze ktos ma odwage tak otwarcie wystepowac przeciwko islamowi . ktory zaczal kolejna wojne . Tu gdzie aktualnie przebywam widze jak wszyscy drza , zeby przypadkiem nie obrazic islamistow a oni smieja sie z zachodniej demokracji , ktora pozwala na tworzenie i dzialanie organizacji walczacych przeciw takim demokracja ... To zatrwazajace !!! Brawo Oriana !!! Odpowiedz Link Zgłoś
goralenfolk Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 08:47 Wielu forumowiczów popełnia ewidentny bład w argumentacji.Religii podobnie jak i poglądów wogóle nie można mierzyć jedną miarą.Sa religie(podobnie jak poglądy) zbrodnicze, odwołujace się do jawnej przemocy.Są religie(poglądy) od niej wolne.Przynajmniej w praktyce politycznej-a o to chodzi-ona(praktyka) jest "widzialna" w odróznieniu od intencji( tej jaką jest nigdy nie zmamy). To islam (dzisiaj oczywiscie....) jest problemem.Nie chrzescijaństwo, nie religia mojżeszowa, nie buddyzm.... To islam sięga po przemoc polityczną nakładając ją na swoich wiernych w postaci koncecji "dżihadu".Tym samym stawia się na cenzurowanym. Represjonowanie innych relgii jest przysłowiowym wylewaniem dziecka z kąpielą.Nie zaslużyły na to przynajmniej w skali historii ostatnich kilkudziesięciu lat. Świat bez religii instytucjonalnych ani nie byłby lepszy ani gorszy-byłby zapewne taki sam-wytworzyłby inne obiekty czy formy kultu. Co mozna zrobić z islamem w demokratycznym przynajmniejz załozenia swiecie Zachodu. Środkami na jakie zasługuje( otwartą represją polityczną) walczyć z nim niepodobna a to ze wzgledów moralnych czy politycznych.Niemniej inny pewien rodzaj "miękkiego" nacisku, presji jest tutaj możliwy.Chodzi o wytworzenie dla muzułmanów-przede wszystkim konwertytów pewnego środowiska moralnego potępienia.W którym przyznanie się do wiary w durnoty wyartykuowane w Koranie byłoby równie "smakowite" jak zjedzenie "zupy z wieprzową wkładką"...W takim niesprzyjajacym środowisku-ten grożny wirus umysłu miałby mniejsze możliwosci rozwoju. Tymczasem tendencja jest wręcz odwrotna.Lewica europejska która nigdy nie wytworzyła(bo niby jak?...) propozycji eschatologicznej pojmuje islam jako "socjalizm Boga" czyli jedyną religię "kompatybilną" z lewicowścią- zapewnijąca tejże transcendencję.Bo potrzeba eschatologii (życia wiecznego) jest wpisana w ludzką naturę-także w naturę lewaków ..wypływa z gołego faktu (niestety w przypadku osób o pogladach lewicowych...) przynależnosci gatunkowej. Problem islamu da się zlikwidować poprzez likwidację lewicowej preponderancji w mediach i polityce.To warunek sine qua non.Pozbawcie lewicę wpływu na życie polityczne-choćby przez głos wyborczy-problem islamu "rowiąże się sam"... Życie w Europie stanie się dla muzułmanów "zupą z wieprzowa wkładką".I o to chodzi-bo ta religia-szczyt obskurantyzmu zasluguje jedynie na takie a nie inne potraktowanie.Na "miekką represję" co i tak jest zbytkiem łaski... Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 08:56 dokladnie jest tak jak piszesz, rozwiazaniem problemu islamu w Europie jest likwidacja socjalizmu. Przecietny muzulmanin nie potrafi funkcjonowac w nowoczesnym spoleczenstwie, bo ta hmm, niech bedzie, religia deprecjonuje znaczenie wyksztalcenia i indywidualnego wysilku. We Berline 42% tureckich mezczyzn zyje z zasilkow, a 75 % mlodych muzulmanow nie jest w stanie ukonczyc jakiejkolwiek szkoly ponadpodstawowwej.. To sa´oficjalne dane sen. ds. szkolnictwa za 2004 r. Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg w USA tez jest duzo Arabow 13.06.06, 09:01 a problemow jak w Europie, nie ma... dlaczego ? bo 74% arabow w USA to chrzescijanie. Tam nie daja pieniedzy, trzeba je zarobic, wiec nie jest to dla muzulmanow kraj interesujacy. W Kanadzie za to proporcje sa inne, dlaczego ? niech sobie kazdy sam odpowie. Eurojihad - muzułmanie i islam w Europie? Problemy i terroryzm islamski Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg slownik polsko-islamski 13.06.06, 09:08 Wolność słowa: Wolność każdej wypowiedzi, uznanej przez muzułmanów za właściwą. „Również my popieramy wolność sumienia i słowa. Musimy sobie jednak zadać pytanie, jak się ma ta wolność do odpowiedzialności” – A.A. Koehler Przewodniczący Centralnej Rady Muzułmanów w Niemczech. Odpowiedzialność: Zobowiazanie się do takiego zachowania, żeby żaden muzułmanin nie poczuł się urażony. Wolność słowa i sumienia np. powinna być praktykowana w sposób odpowiedzialny, czyli bez krytyki która nie pasowałaby jakiemuś muzułmaninowi. To byłaby już prowokacja. Prowokacja: Czyn lub wypowiedź, która nie podoba się jakiemuś muzułmaninowi. Jest oczywistym powodem do usprawiedliwionej reakcji, takiej jak mord, podpalenie, rozruchy. Funkcjonuje np. tak: „Jeśli publikujecie karykatury, których nie lubimy, nie powinniście się dziwić, jeśli gdzieś wybuchnie jakaś bomba”. Wolność wyznania: Dla muzułmanów wolność wyznawania i praktykowania własnej religii. Dla niemuzułmanów- wolność przyjęcia islamu. Tradycja: Koran i Hadisy. Twierdzenie, że rownież Europa ma jakąś, byłoby brakiem odpowiedzialności, natomiast opinia, że w pewnych przypadkach tradycje mogą być zastąpione czymś nowym, byłyby prowokacją. Naród: Umma- Światowa wspólnota muzułmańska. Nie naród polski, niemiecki, czy jakikolwiek inny, ale grupa ludzi, ktorzy żyją wprawdzie na terenie jakiegoś państwa, ale związani są uczuciowo z islamem a nie z krajem, w którym żyją. Prawa Człowieka: Wszystkie prawa człowieka zawarte w Koranie., czyli np. prawo zostania muzułmaninem, ale juz nie opuszczenia islamu, prawo wymagania specjalnego podatku od niewiernych, prawo do gwałtu na niewolnicach, itp. Równouprawnienie: Równorzędne traktowanie między równymi, czyli muzułmańskimi mężczyznami. Wszyscy inni są również równo traktowani: kobiety jak kobiety i niemuzułmanie, jak niemuzułmanie. Między sobą sa wszyscy równi, gdyż równouprawnienie dotyczy wszystkich. Ładnie podzielonych na grupy i w odpowiedniej hierarchii. Na pierwszym miejscu jest muzułmanin, potem muzułmanka, dalej niemuzułmanin i na końcu niemuzułmanka. Tolerancja: Zezwolić żyć niewiernym, jeśli bedą przestrzegać prawa i zapłacą specjalny podatek. Prawo: Islam Sprawiedliwość: Władza islamu. Tam gdzie nie panuje islam, nie ma sprawiedliwości. Dlatego Jihad w każdej formie jest sprawiedliwy, poniewaz jego celem jest zaprowadzenie sprawiedliwości. Dialog: Przekonywanie partnera w rozmowie do przyjęcia islamu. Może trwać w nieskończoność. Świeckość: Religia stworzona przez diabła, którą należy wszystkimi siłami zwalczać. Honor: To co właśnie zostało zaatakowane, jeśli nie sam islam. Taki atak powoduje zamieszki, przemoc, mord. Brak związku z przyzwoitością, rozsądkiem, zdolnością przyznania sie do błędu. Honor rodziny: Absolutna władza nad żeńskimi członkami rodziny. Honor rodziny został naruszony, jeśli kobieta chce decydować o swoim życiu. Honor zostaje przywrócony poprzez zabicie w.w. członka rodziny. Szacunek: Szacunek dla islamu i jego praw, czyli stosowanie praw islamu również przez niemuzułmanów. Pokój: możliwy tylko pod panowaniem islamu.(Dar Al-Islam) Europa jest na razie niestety krajem wojny (Dar Al-Harb) i zapanuje w niej pokój dopiero, gdy cała się podda islamowi. Również pokój na świecie zapanuje dopiero, gdy uzna on cały władzę islamu. Społeczeństwo: Wspólnota muzułmanów i podległych im grup religijnych jak Żydzi i Chrześcijanie. Czy agnostycy i ateiści mają prawo do istnienia, nie zostało jeszcze ostatecznie ustalone. Demokracja: Panowanie muzułmanów nad innymi wspólnotami wyznaniowymi. Mogą one się same organiżować i zarządzać, muszą jednak podporządkowywać się bezzwłocznie i bez zbędnych pytań poleceniom muzułmanów. Brat: Brat w wierze. Wszyscy inni to niewierni, Kafry i jako tacy niegodni uwagi. Zastosowanie Złotej Reguły ogranicza się do Braci. (Złota Reguła: Nie rób drugiemu co tobie niemiłe) W stosunku do reszty populacji nie ma ona zastosowania. Nauka: To co imamowie o uznanym autorytecie uznają za właściwe. W tej chwili np. imamowie skłaniają się ku uznaniu kulistości Ziemi. Przed kilkudziesięciu laty była oficjalnie uznana za płaską Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.karolak www.orianafallacitrial.org 13.06.06, 09:13 www.orianafallacitrial.org Odpowiedz Link Zgłoś
vankam Re: slownik polsko-islamski 13.06.06, 09:33 W 1198 roku zmarł Awerroes, ostatni wielki filozof arabski, toczący intelektualną walkę z teologami islamskimi. I wraz z jego śmiercią zgasła szansa, że świat islamu pójdzie drogą rozumu, jak średniowieczna Europa z wszystkimi tego konsekwencajmi. Zwyciężyły w nim tendencje teokratyczne, a wkonsekwencji fanatyzm religijny, zacofanie... i to co widzimy w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: slownik polsko-islamski 13.06.06, 10:06 Oriana Falci jest Zydowka - i to wystarcza forumowym 10 nickowym zydom, aby ja bronic i jej chorych z nienawisci wypotow. Kto poniza innych poniza tez siebie. I tak juz jest od wiekow. Nawet wowczas gdy forumowi i inni zydzi sa odporni na wyciaganie wnioskow z historii. Kto sieje nienawisc MUSI zebrac jej plony. Islam jest religia ktora ja jako chrzescijanin szanuje. Ale wasza religia, forumowe zydowskie koty, jest nienawisc. Dlatego tak bardzo wspolczujecie Orianie. Przecietny Sedzia w Procesie Nad Bardzo Siwymi Wlosami Oriany Fallaci Ogorek Fallaci Odpowiedz Link Zgłoś
szterling Bełkot 13.06.06, 11:13 Nawiedzeni antysemici uważają Orianę, za żydówkę. To im wystarczy by bełkotać na jej temat bez sensu nie siląc się na użycie szarych komórek. Przykro mi to stwierdzić, ale twoją religą jest hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: Bełkot 13.06.06, 11:24 szterling napisał: > Nawiedzeni antysemici uważają Orianę, za żydówkę. To im wystarczy by bełkotać > na jej temat bez sensu nie siląc się na użycie szarych komórek. > Przykro mi to stwierdzić, ale twoją religą jest hipokryzja. Nie ci tak nie bedzie przykro. Twoj belkot na temat antysemityzmu mnie nie rusza. Twoje komorki na pewna nie sa szare ale za to z pochodzeniem. Nawiedzony tez jestes - jak pewnie sama Falucci. A od mojej religii trzymaj sie hipokryto z daleka. I nie wciskaj nikomu, ze ta baba ma najmniejsze pozytywne znaczenie. Nawiedzone Zydy kopia sobie nadal pod soba duzy dol. Ogorek Suchy jak Sumienie Ormiany Falszycci Odpowiedz Link Zgłoś
szterling Re: Bełkot 13.06.06, 11:38 Cóż. A na jakiej podstawie uważasz, że jestem nawiedzony? Bo nie obrzucam Fallaci błotem używając jako jedynego arguemntu "a ona jest żydówką i sieje nienawiść do Arabów"? Rozkoszne. Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: Bełkot 13.06.06, 12:05 szterling napisał: > Cóż. A na jakiej podstawie uważasz, że jestem nawiedzony? Bo nie obrzucam > Fallaci błotem używając jako jedynego arguemntu "a ona jest żydówką i sieje > nienawiść do Arabów"? Rozkoszne. Dobrze zauwazyles. Bo sieje nienawisc. I wszystko mi jedno do kogo. A dlaczego sie obruszasz, ze ja obrzucam blotem? A nie obruszasz sie, ze ona obrzuca cale narody blotem? masz problem z klapkami na oczach czy masz wybiurcze komorki ja nasza Pracowita Gazeta Wybiurcza? Ogorek Bloto i Klapki Na Oczach Odpowiedz Link Zgłoś
szterling Re: Bełkot 13.06.06, 12:27 Mój drogi. Krzyczenie, używanie wielkich słów, nazywanie żydówką, bezpodstawne insunuowanie innym "klapek na oczach" nie sprawi, że zaczniesz mieć rację. Jak już napisałem ani jej rzekome pochodzenie, ani język, którym się posługuje nie wyklucza, że może mieć rację. Tak jak rację mieli siejący "nienawiść do nazizmu". Zauważ, że twój argument można użyć przeciw tobie. Stosujesz język pełen nienawiści wobec żydów i obrzucasz ich błotem. Ergo, gdy wypowiadasz się na ich temat nie możesz mieć racji. Więc co z tymi klapkami? Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: Bełkot 13.06.06, 12:43 szterling napisał: > > Mój drogi. Krzyczenie, używanie wielkich słów, nazywanie żydówką, > bezpodstawne > insunuowanie innym "klapek na oczach" nie sprawi, że zaczniesz mieć rację. > Jak już napisałem ani jej rzekome pochodzenie, ani język, którym się > posługuje nie wyklucza, że może mieć rację. Tak jak rację mieli > siejący "nienawiść do nazizmu". I jak racje mieli siejacy "nienawisc do zydowstwa" Moze mieli racje. Albo: byc moze mogli miec racje. Albo: nie wykluczone, zte byc moze mogli miec moze racje. > Zauważ, że twój argument można użyć przeciw tobie. Stosujesz język pełen > nienawiści wobec żydów i obrzucasz ich błotem. Ergo, gdy wypowiadasz się na > ich temat nie możesz mieć racji. Mlody misiu - znasz ten cytat: "po czynach ich osadzisz?" Nie po gadaninie, mnie lub wiecej intelektualnej lub po prostu wulgarnej. A wiec po czynach ich sadze, misiu. I strach mnie oblatuje, gdy pomysle, kaich prorokow funduje nam Wybiurtscha Spoletschnosc. > Więc co z tymi klapkami? No wlasnie misiu. Czas je zdjac i rzucic okiem w twarz. Ogorek Prawdziwy Pogardliwy Turek dla Wszystkich Falszacji Calego Wybiurtschego Swiatka Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Bełkot 13.06.06, 19:59 Najciekawsze jest to, że Semitami są zarówno Arabowie jak i Żydzi. Dlatego trudno ustalić, czy antysemityzm ma wydźwięk antyżydowski czy też antyarabski. Odpowiedz Link Zgłoś
czilli Re: Bełkot 13.06.06, 13:08 również zauważyłam, że najwięcej antyszumu wokół oriany robią wyłącznie antysemici czyli włazodupy islamskie. skoro antysemici to naturalnym ich sojusznikiem są islamscy terroryści i wtedy cokolwiek nie zrobią, robią dobrze, nawet jesli islamskie psy mordują tysiące osób. wszystko usprawiedliwią, każda masakrę w rodzaju wtc. to jest chore. a teraz wolą sprzedać europejskie swobody obywatelskie i pewnie wnet nadstawią tyłki na widok zbliżających się islamskich band. Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: Bełkot 13.06.06, 13:22 czilli napisała: > również zauważyłam, że najwięcej antyszumu wokół oriany robią wyłącznie > antysemici czyli włazodupy islamskie. skoro antysemici to naturalnym ich > sojusznikiem są islamscy terroryści i wtedy cokolwiek nie zrobią, robią dobrze, > nawet jesli islamskie psy mordują tysiące osób. wszystko usprawiedliwią, każda > masakrę w rodzaju wtc. to jest chore. a teraz wolą sprzedać europejskie swobody > obywatelskie i pewnie wnet nadstawią tyłki na widok zbliżających się islamskich > band. Rowniez zauwazylem ze tylko psy antyislamskie robia taka propagande nienawisci. Chili ty psie i wlazpodupie antyislamski. Jedz do swojego Izraela i nie zatruwaj Europy swoja obecnoscia. Tam mozesz razem z IDF mordowac i masakrowac tysiace Palestynczykow codziennie. To jest chore chilli. Moze jedz mniej miesa. Psiego. Ogorek Je Tylko Warzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Bełkot ogórkowy 13.06.06, 15:05 ogorek_zielony napisał: > (...) tysiace Palestynczykow ... O, to bardzo interesujące. Kto to są ci "Palestyńczycy"? Czy to aby nie Hebrajczykowie? Bo chyba nie masz na "myśli" tzw. "narodu palestyńskiego"? Jeżeli jednak, to wytłumacz mi, jak krowie na miedzy, jakie są narodowe dokonania tego narodu, na przestrzeni, powiedzmy, ostatnich dwustu lat (żeby Cię zbytnio nie męczyć). Zacznij może od wymienienia znanych Ci dzieł poetów palestyńskich, później chętnie się dowiem o jakiejś narodowej epopei Palestyńczyków, albo choćby o jakimś innym dziele literatury palestyńskiej, powiedzmy z XIX wieku. Potem możesz podać mi nazwiska trzech palestyńskich malarzy, rzeźbiarzy, kompozytorów (wszystko jedno). Następnie ciekaw jestem, jakich ten "naród" wydał z siebie noblistów (nagrody pokojowe i nagrody leninowskie mnie nie interesują. A może jest jakaś marka samochodu produkowanego przez naród palestyński? Nie? No to marka roweru. Też nie? No to może marka maszynki do mielenia mięsa. A może naród tak obwąchany z prochem produkuje jakiś swój własny wzór karabinu szturmowego, niechby to był nawet klon kałacha. Też nie? No to może chociaż uzdy dla wielbłądów, którymi "naród palestyński" ma zamiar przeciwstawić się chińskiej ekspansji. No i może Ty będziesz w końcu w stanie wytłumaczyć mi, czym się różni język "palestyński" od języka np. jordańskiego? > Ogorek Je Tylko Warzywa. Aa, no to już wszystko jest dla mnie jasne. Nie załamuj się, trawożerstwo jest w obrębie gatunku ludzkiego całkowicie uleczalne, warzywem nie zostaniesz, choćbyś nie wiem jak chciał się do niego upodobnić. Ja sobie zjem dzisiaj stek wieprzowy (taki, wiesz, poprzerastany żyłkami tłuszczu), po czym napiję się wódeczki w intencji Twego wyzdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: Bełkot ogórkowy 13.06.06, 15:33 > O, to bardzo interesujące. Kto to są ci "Palestyńczycy"? Czy to aby nie > Hebrajczykowie? Bo chyba nie masz na "myśli" tzw. "narodu palestyńskiego"? > Jeżeli jednak, to wytłumacz mi, jak krowie na miedzy, jakie są narodowe > dokonania tego narodu, na przestrzeni, powiedzmy, ostatnich dwustu lat (żeby Cię> zbytnio nie męczyć). Zacznij może od wymienienia znanych Ci dzieł poetów > palestyńskich, później chętnie się dowiem o jakiejś narodowej epopei > Palestyńczyków, albo choćby o jakimś innym dziele literatury palestyńskiej, > powiedzmy z XIX wieku. Potem możesz podać mi nazwiska trzech palestyńskich > malarzy, rzeźbiarzy, kompozytorów (wszystko jedno). Następnie ciekaw jestem, > jakich ten "naród" wydał z siebie noblistów (nagrody pokojowe i nagrody > leninowskie mnie nie interesują. A może jest jakaś marka samochodu >produkowanego przez naród palestyński? Nie? No to marka roweru. Też nie? No to >może marka maszynki do mielenia mięsa. A może naród tak obwąchany z prochem >produkuje jaki > ś > swój własny wzór karabinu szturmowego, niechby to był nawet klon kałacha. Też > nie? No to może chociaż uzdy dla wielbłądów, którymi "naród palestyński" ma > zamiar przeciwstawić się chińskiej ekspansji. No i może Ty będziesz w końcu w > stanie wytłumaczyć mi, czym się różni język "palestyński" od języka np. > jordańskiego? He? Czy ja dobrze slysze? Czytam? Trawie? Uzalezniasz istnienie narodu od "poetow", "nobilstow", "karabinu maszynowego" i innych pie.. Rowerow? Jezyka? Moze byc jezyk miesisty, czerwony, krotki, dlugi? Czy wowczas na podstawie ten cechy bedzie mial narod palestynski prawo byc narodem? Ty kolku w sianie. Myslenie palantow jest zagadka sama dla siebie. Dla przypomnienia koniu. Narod i czlowiek to nie ksiazki i nie teorie. I jeszcze mniej karabiny maszynowe, U-Booty, czy amerykanskie helikoptery. Zaprawde powiadam wam nie ma wspolnego jezyka miedzy Zydami a innymi narodami. I nigdy nie bedzie. Narod noblistow ladnie stworzyl Europie i takze Wam taki holocaust. Teraz tez macie noblistow a zatem macie pewnie tez prawo robic holocaust. >Aa, no to już wszystko jest dla mnie jasne. Nie załamuj się, trawożerstwo jest > w obrębie gatunku ludzkiego całkowicie uleczalne, warzywem nie zostaniesz, >choćbyś > nie wiem jak chciał się do niego upodobnić. Ja sobie zjem dzisiaj >stek wieprzowy (taki, wiesz, poprzerastany żyłkami tłuszczu), po czym napiję >się wódeczki w intencji Twego wyzdrowienia. Nie pije i nie jem wieprzy. Nawyraznie mam racje. Swinskiego myslenia nie rozlozy kwas zoladkowy. Ogorek Narod Zlozony z Karabinu, Rowera i Noblisty (Zydowskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Bełkot ogórkowy 13.06.06, 16:09 ogorek_zielony napisał: > He? Czy ja dobrze slysze? Czytam? Trawie? Podejrzewam, że słyszysz i potrafisz czytać. Mam poważne wątpliwości co do Twojego systemu trawiennego, jak i do tego, czy rozumiesz to, co słyszysz i przeczytasz. Ja Cię nie prosiłem, abyś filozofował, tylko abyś odpowiedział na kilka (kłopotliwych, jak widzę, ale niezbyt chyba skomplikowanych) pytań. Jeżeli masz z tym problem i nie potrafisz odpowiedzieć na ani jedno z nich, to daj znać, powtórzę pytania używając innych słów i może za którymś razem uda Ci się "trudna" sztuka zrozumienia. > Uzalezniasz istnienie narodu od "poetow", "nobilstow", "karabinu maszynowego" i innych pie.. Rowerow? Jezyka? > Moze byc jezyk miesisty, czerwony, krotki, dlugi? Jaki tylko zechcesz. Byle był, nie mogę sobie za bardzo wyobrazić narodu bez języka. Język np. chorwacki różni się od języka serbskiego (mimo kilku dziesięcioleci wysiłków Twoich pobratymców, by wprowadzić jakiś język serbskochorwacki), podobnie język czeski od słowackiego. Zważ, że jest naród szwajcarski a nie ma języka szwajcarskiego, za to jest retoromański, aczkolwiek część Szwajcarów woli mówić po włosku / niemiecku / francusku. Podobnie część Belgów woli mówić po francusku a nie po flamandzku. Niewątpliwe jest istnienie narodu Basków, choćby właśnie z racji istnienia specyficznego języka, mimo, że naród ten nie ma własnego państwa (co cieszy). Podobnie jest z narodem czeczeńskim. Kanadyjski francuski różni się od kontynentalnego, podobnie brazylijski portugalski. > Ty kolku w sianie. Fe, ale się nieładnie wkurzyłeś. Mógłbyś jednak w epitetach wyjść poza krąg swoich plebejsko-włościańskich zainteresowań. Czasy sojuszu robotniczo-chłopskiego raczej minęły bezpowrotnie. > Myslenie palantow jest zagadka sama dla siebie. Przypadkiem trafiłeś w sedno. Jednak, pisząc o procesach, jakie zachodzą w Twoich zwojach, sądzę, że powinieneś używać cudzysłowu. Oczywiście, postaraj się te procesy, jakkolwiek by ich nie nazwał, podtrzymać tak długo, jak się uda. > Dla przypomnienia koniu. Obawiam się, że Ty nie masz poczucia humoru. Zastępuje je Ci poczucie komizmu. > Zaprawde powiadam wam nie ma wspolnego jezyka miedzy Zydami a innymi narodami. > I nigdy nie bedzie. Zaprawdę powiadam Ci, że warto się nieco wysilić, abyś nie był jako ten cymbał brzmiący. > Narod noblistow ladnie stworzyl Europie i takze Wam taki holocaust. Ależ owszem. Ale jednak naród, a nie brudną zbieraninę różnej hołoty, owiniętej w zielone szmaty w esy-floresy, wyjącą dziko z opętańczej radości po 11 września roku pamiętnego. > Nie pije i nie jem wieprzy. Nikt nie jest doskonały. > Nawyraznie mam racje. Masz "nawyraznie" nawet dwie, ale nie powiem Ci, które to. Pozgaduj trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: Bełkot ogórkowy 13.06.06, 18:28 > Jaki tylko zechcesz. Byle był, nie mogę sobie za bardzo wyobrazić narodu bez > języka. Język np. chorwacki różni się od języka serbskiego (mimo kilku > dziesięcioleci wysiłków Twoich pobratymców, by wprowadzić jakiś język > serbskochorwacki), podobnie język czeski od słowackiego. Zważ, że jest naród > szwajcarski a nie ma języka szwajcarskiego, za to jest retoromański, aczkolwiek > część Szwajcarów woli mówić po włosku / niemiecku / francusku. Podobnie część > Belgów woli mówić po francusku a nie po flamandzku. Niewątpliwe jest istnienie > narodu Basków, choćby właśnie z racji istnienia specyficznego języka, mimo, że > naród ten nie ma własnego państwa (co cieszy). Podobnie jest z narodem > czeczeńskim. Kanadyjski francuski różni się od kontynentalnego, podobnie > brazylijski portugalski He he. Dziekuje za przydlugi wyklad. Dzielic to potrafisz. Jak kazdy nadmierny waga niedoszly lub przeszly noblista. A czy potrafisz sytentyzowac? N.p. tak: O! Ten okaz ma tez uszy i oczy! Chyba zalicza sie do grupy ssakow o nazwie "Ludzie". Chyba ma takie same uczucia i cierpi podobnie jak i ja gdy mu jakas nedzny pacholek zadaje bol. Ty przebrzydly szowinisto i rasisto. Ciebie nie stac na taka synteze. > > Ty kolku w sianie. Pozostaje przy mojej niezwykle trafnej ocenie. > > Narod noblistow ladnie stworzyl Europie i takze Wam taki holocaust. > >Ależ owszem. Ale jednak naród, a nie brudną zbieraninę różnej hołoty, >owiniętej w zielone szmaty w esy-floresy, wyjącą dziko z opętańczej radości po >11 września roku pamiętnego. Stad naturalnie mocny intelektualnie wniosek, ze lepszy holocaust noblistow niz brak holocaustu holoty owinietej w zielone szmaty, wyjacej z dzikiej rozkoszy po pamietnym 11 wrzesnia (data kolejnej medialnej koszernej public relations - gdzie sie podziali Zydzi w Trade Center w tym czasie?). Jam jest Ogorek a tys jest Czarno Bialy Potworek z gwiazdka Davida zamiast serca. Podobnie jak Dana i inne wam podobne potworki bedziesz popieral wszelkie mordy na arabach wszelkiej masci i szukal przewagi slownej i oreza na Islamem. Bedziesz odbieral im prawo istnienia, popieral dzienne masakry na dzieciach i kobietach w Palestynie i podawal sie za Polaka wypowiadajac kwestie i osady o arabach, islamie itd. w "naszym imieniu". Bo Judasz to twoje prawdziwe imie. Pies ci morde lizal, bo czlowiekiem to przeciez on tez nie jest. Ogorek Hycel na Judasze Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Bełkot ogórkowy 13.06.06, 19:16 ogorek_zielony napisał: > A czy potrafisz sytentyzowac? > N.p. tak: O! Ten okaz ma tez uszy Potrafię. Na tyle, że nie chce mi się już udowadniać osłu, że te uszy ma długie. Dlatego, jeśli pozwolisz, tylko trzy kwestie na koniec, po czym pisz sobie co chcesz, niech Twoje będzie "na wierzchu"; wszak o to Ci chodzi: > Podobnie jak Dana Nie znam. > Pies ci morde lizal Robi to kilka razy dziennie, w podzięce za karmę z wegetariatów, jaką go żywię. > Ogorek Hycel Jak wolisz. Jak dla mnie może być nawet alfons, ale narzucać Ci nic w tej materii nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
czilli Re: slownik polsko-islamski 13.06.06, 13:04 jeśli islam jest religią, która szanuje kogokolwiek to jak wytłumaczysz tyle ofiar islamu? mieli prawo do tego? sam jesteś chory z nienawiści i do tego antysemita. twoje wypowiedzi nie są wiarygodne, bo sam cierpisz na formę ekstremizmu i nienawiści jaką jest właśnie antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: slownik polsko-islamski 13.06.06, 13:25 czilli napisała: > jeśli islam jest religią, która szanuje kogokolwiek to jak wytłumaczysz tyle > ofiar islamu? mieli prawo do tego? sam jesteś chory z nienawiści i do tego > antysemita. twoje wypowiedzi nie są wiarygodne, bo sam cierpisz na formę > ekstremizmu i nienawiści jaką jest właśnie antysemityzm. Jak wytlumaczysz tyle ofiar palestynskich? Jak wytlumaczysz tyle ofiar oprawcy Kaganowicza? Jak wytlumaczysz mase ofiar zydowskiego UB? Jak wytlumaczysz religie "Milosci" w Talmudzie? Kto tu jest chory z nienawisci? Moze lepiej nie zadawaj sobie tego pytania. Nie ma zbyt duzo miejsca w szpitalach dla czubkow. Ogorek Lekarz Freud Fallatztzi od Spraw Typowo Erotycznych Odpowiedz Link Zgłoś
lipniak Ogorek_zielony nie taki pachnacy 14.06.06, 04:37 ogorek_zielony napisał: > Islam jest religia ktora ja jako chrzescijanin szanuje. Koran 5:51 O wy, którzy wierzycie! Nie bierzcie sobie za przyjaciół żydów i chrześcijan; oni są przyjaciółmi jedni dla drugich. A kto z was bierze ich sobie za przyjaciół, to sam jest spośród nich. Zaprawdę, Bóg nie prowadzi drogą prostą ludu niesprawiedliwych! WG. definicji islamskiej, nie jest chrzescijaninem ten, kto nienawidzi Zydow. To by sie akurat zgadzalo z tym, co napisane w Nowym Testamencie chrzescijanskiej Biblii (przykazanie milosci), ktora przez chrzescijanina jest znana, czytana i szanowana. Nie wspominajac juz o Duchu Swietym (owoc Ducha: milosc, radosc, pokoj, cierpliwosc, uprzejmosc, dobroc, wiernosc, samokontrola), zyjacym w sercach prawdziwych chrzescijan, o czym oczywiscie jako pseudo chrzescijanin wiedziec nie mozesz. Jak na to wpadles, ze jestes chrzescijaninem? Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 09:14 Trzymam kciuki za Fallaci, prawda nie może przegrać. Odpowiedz Link Zgłoś
buszek3 Oriana jako wloska Zydowka jest rasistka 13.06.06, 09:30 zieje nienawiscia do Arabow, a w superlatywach wypowiada sie o "narodzie wybranym". Skoro skazano na wieleletnie wiezienie osoby za np. negowanie liczby ofiar/holocaustu/niekorzystne opinie o Zydach, Orlanda winna tez byc skazana ... Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Re: Oriana jako wloska Zydowka jest rasistka 13.06.06, 09:34 do muzulamnow, anie arabow, dla wyjasnienia.. to roznica taka sama, jak miedzy Rosjaninem a komunista. Skazani za negowanie holocaustu zostali ukarani za gloszenie klamstw promujacych, idealizujacych zbrodnicza ideologie nazizmu, a Oriana pisze po prostu prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Niech sobie ta pani umiera na Manhatanie 13.06.06, 09:46 Wtrynianie sluzalczego nosa przez kogos, kto sie sprzedal obecnym rzadom USA nie jest potrzebne Europie, co widac szczegolnie po kretynach z nowoeuropejskiej PRL bis. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 a tobie powinni odciac juz ten net, jacy ci 13.06.06, 10:32 francuzi dobrzy ze ci do ziemianki na saharze net podlaczyli Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: a tobie powinni odciac juz ten net, jacy ci 13.06.06, 20:01 Jeśli na Saharze, to nie "ziemianki" ale "piasianki". Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Niech sobie ta pani umiera na Manhatanie 13.06.06, 12:51 Szekaj, ekscytuj się, pluj sobie do woli ze swojej grzędy o dwa stopnie wyższej panie europejczyku. W 2050 według prognoz francuskich demografów we Francji 70% obywateli to będzie ludnośc napływowa lub jej potomkowie głównie muzułmanie. Teraz ich jest 10 procent. Weź aktualne zachowania muzułmanów w tym kraju i pomnóż przez 7 i będziesz miał swoją Europę. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Oriana w swojej nierozumnej naiwnosci 13.06.06, 10:00 narobi wiecej szkody dla slusznej idei obrony cywilizacji zachodniej , niz piskliwa Senyszyn pederastom i swojej partii Odpowiedz Link Zgłoś
enskw Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 10:01 Prawda jest taka że Unia nie ma jaj żeby sie zmierzyc z problemem islamu. Potrafią to tylko Stany. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Orianaą Fallaci ma racje, oczywiscie przyglupy 13.06.06, 10:29 i lewactwo, chca z niej zrobic potwora mam nadzieje ze jej wizja wygra, i iSSlam zostanie wykopany z europy Odpowiedz Link Zgłoś
tornson To idiotka, takich jak ona trzeba ośmieszać 13.06.06, 10:33 a nie sądzić, robiąc z nich niepotrzebnie męczenników fanatycznej krucjaty przeciw innym religiom i kulturom. Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk no to ośmiesz - czekam 13.06.06, 10:47 ..jesli masz argumenty - napisz coś potem nazywaj kogoś idiotą/tką Odpowiedz Link Zgłoś
szterling Re: To idiotka, takich jak ona trzeba ośmieszać 13.06.06, 11:16 No to bardzo proszę. Ośmeiszaj. Masz pole do popisu. Odpowiedz Link Zgłoś
czilli Re: To idiotka, takich jak ona trzeba ośmieszać 13.06.06, 13:15 sam się ośmieszasz pisząc takie bzdety. w żałosny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
juri666 Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 10:43 Oriana Fallaci miala odwage napisac prawde. I za to ma byc sad? to obraza dla Europejczykow (jak rzadko kiedy czuje, ze to dotyczy naprawde wszystkich na Starym Kontynencie). Gdy Islamiscie nawoluja do przyznania im specjalnych praw, jest cacy. Gdy obrazaja wartosci wspolne wiekszosci Europejczykow, jest cacy. Ale gdy ktos im powie to prosto w twarz - jest beee. I jeszcze bezczelnie korzystaja z dobrodziejstw demokracji wnoszac sprawe do sadu. Totalne przegiecie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 10:52 juri666 napisał: > Oriana Fallaci miala odwage napisac prawde. I za to ma byc sad? to obraza dla > Europejczykow (jak rzadko kiedy czuje, ze to dotyczy naprawde wszystkich na > Starym Kontynencie). Gdy Islamiscie nawoluja do przyznania im specjalnych > praw, > jest cacy. Gdy obrazaja wartosci wspolne wiekszosci Europejczykow, jest cacy. > Ale gdy ktos im powie to prosto w twarz - jest beee. I jeszcze bezczelnie > korzystaja z dobrodziejstw demokracji wnoszac sprawe do sadu. Totalne > przegiecie:/ Przegieciem jest, ze za nawolywanie do nienawistych dzialan dopiero teraz stawiaja te babe przed sadem. Wspolne wartosci wiekszosci Europejczykow obrazacie wy - zydowscy islamisci. I takze korzystacie z dobrodziejsctw nie tylko Europy a takze calkiem przez was opanowanych USA. Caly ten wasz 100 nickowy stek bzdur "pro Fallaci" przeciez nikogo nie przekonuje. A zyskuje wam za te wasza wybiorcza "sprawiedliwosc" coraz wiecej wrogow. Ogorek Fanatyczny jak pol Ormiany Fallaci Odpowiedz Link Zgłoś
szterling Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 11:15 A czy ty misiu przynajmniej przeczytałeś jej książki, że masz tak wiele do powiedzenia na ich temat? Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 11:18 Misiu, a po co mam czytac Mein Kampf zydowski w wielu wersjach pisany przez Oriane? Keidys czytalem (naturalnie tylko fragment) tej artykulu, ktory poboznie przedrukowala Gazeta Wybiurtscha. Zaskoczylo mnie ile nienawisci sie miesci w kilku linijkach textu. To sa texty dla zydowskich Misiow. Na pewno nie dla mnie ani tez zadnych innych Polakow. Ktorzy w interesach Izraela zmuszeni sa ginac w Iraku. Ogorek Wybiurtschy Jak Gazeta Falutztzi Odpowiedz Link Zgłoś
szterling Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 11:35 Gwarantuję ci, że jestem 100 procentowym, buraczanym wręcz Polakiem, a te "teksty dla żydowskich misiów" uważam za godne przeczytania i w dużej mierze zgodne z prawdą. I nie sądzę bym zginał kar "w interesach Izraela". Być może zaskoczeniem będzie dla ciebie myśl, że czasami interesy Polaski i Izraela mogą być, o zgrozo... zbliżone. Nie czytałeś? Dlaczego nie jestem zdziwiony. Tyle tylko, że nawet by krytykować "main kampf" trzba to przeczytać. Podstawą krytyki jest znajomość tematu. Bez tego możesz sobie co najwyżej popluć i wykazać się ignorancją. W swojej antyżydowskiej obsesji popełniasz zasadniczy błąd. Nawet jeśli jest żydówką, ba żydowską ekstremisktą opętaną nienawiścią do islamu to nie wyklucza, że nie ma racji. Podobnie jak rację mogli mieć "fanatyczni" antynaziści. Niektórzy z nich Żydzi, jak najbardziej. Prawda? Oni też nie mieli racji bo byli Żydami, misiu? Fallaci zaprezentowała szereg argumentów i opinii ubranych w efektowną reotrykę. Można się z nimi zgadzać lub nie. Ale Odpowiedz Link Zgłoś
szterling Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 11:36 ograniczanie ich krytyki do określania Oriany żydówką jest żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 12:01 > W swojej antyżydowskiej obsesji popełniasz zasadniczy błąd. Nawet jeśli jest > żydówką, ba żydowską ekstremisktą opętaną nienawiścią do islamu to nie > wyklucza, że nie ma racji. Podobnie jak rację mogli mieć "fanatyczni" > antynaziści. Niektórzy z nich Żydzi, jak najbardziej. Prawda? Oni też nie > mieli racji bo byli Żydami, misiu? I tutaj sie roznimy misiu. Dla mnie istotna role gra motywacja danego "autorytetu". Efekty takich misiow, ktorzy "byc moze maja racje" widzisz w polityce zagranicznej USA. Nie ze mna te numery misiu. Czytajac "Mein Kampf" misiu, zgodzisz sie z conajmnie 80% argumentow pana Hitlera, misiu. Bardzo bys sie musial starac, aby sie z nimi nie zgodzic, misiu. Zanim zauwazysz w swoj intelektualnej wyzszosci co sie dzieje, misiu, staniesz sie obywatelem III Rzeszy i bedziesz musial poniesc tego konskwencje czy bedziesz chcial czy nie misiu. Dlatego misiu, nawet nie bede rak, a jeszcze mniej mojego zmyslu wzroku, brudzil pamfletami nienawisci tego orangutana Fallaztzi. Mysle, ze dogoni ja wlasna nienawisc. Nie ma wspolnego interesu pomiedzy Izraelem a Polska. Jednym jego efektem jest wlasnie udzial Polskich zolnierzy w zamecie w Iraku. Konsekwencje musza poniesc Polacy (jeszcze nie wiadomo jakie) ale jeszcze wieksze instygatorzy. Nie chcialbym byc w ich skorze misiu. Ogorek Mis Co Szczeka Jak Tak Falatztzi Odpowiedz Link Zgłoś
szterling Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 12:19 Motywacja wyznaczkiem prawdy. Teza nienowa i nieco zużyta. Swego czasu pewni brunatni dżentelmeni odrzucali teorię względności jako "żydowską fizykę" a inni, ci bardziej czerwoni genetykę "jako biologię imperialistyczną". Poglądy i jednych i drugich ostatecznie wylądowały na śmietniku historii. Ale jak widaćwciąż są wyznawcy tej tezy. Mój drogi. Aby się zgodzić lub niezgodzić z jakimiś argumentami muszę je najpierw poznać. TO chyba logiczne. Nie zamierzam zostawać obywatelem III Rzeszy. W łaśnie dlatego chcę się zapoznawać z argumentami obu stron i oceniać z punktu zgodności ze stanem faktycznym. Nie ma żadnych interesów wspólnych Polski z Izraelem? Kolejna arbitralna i motyowoana ideologicznie opinia. Żyjemy na tej samej planecie, więc mamy przynajmniej jeden wspólny interes - jej istnienie. Twoja teza jest więc fałszywa. Kto wie, może jak się mocno zastanowisz to wpadniesz na slad kolejnych takich zbieżnych interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 12:52 szterling napisał: > Motywacja wyznaczkiem prawdy. Teza nienowa i nieco zużyta.Swego czasu pewni > brunatni dżentelmeni odrzucali teorię względności jako "żydowską fizykę" a > inni, ci bardziej czerwoni genetykę "jako biologię imperialistyczną". Poglądy > i jednych i drugich ostatecznie wylądowały na śmietniku historii. Ale jak > widaćwciąż są wyznawcy tej tezy. Co ci sie misui pierniczy. Motywacja misu jest pytaniem o moralnosc misiu. Rozne rodzaje fizyk czy biologi jest pytanie o teorie i spekulacje. Cholera, ze sie z uczniami za zawodowek zadaje. > Mój drogi. Aby się zgodzić lub niezgodzić z jakimiś argumentami muszę je > najpierw poznać. TO chyba logiczne. Zapoznaj sie z argumentami Talmudu. Chcialbym serdecznie uslyszec Twoja obiektywna i dokladna opinie o tym majstersztyku ducha rasy wybiurtschej. > Nie zamierzam zostawać obywatelem III Rzeszy. W łaśnie dlatego chcę się > zapoznawać z argumentami obu stron i oceniać z punktu zgodności ze stanem > faktycznym. He? najpierw piszesz, ze nalezy poznac argumenty, po czym, w drugim zdaniu piszesz, ze nie masz zamiaru poznac argumentow. Misiu idz do antropologa. Nie wiadomo czy nie jestes intelektualnym prymatem specjalnego rodzaju. Byc moze jestes po ochrona i nie wiesz o tym. > Nie ma żadnych interesów wspólnych Polski z Izraelem? Kolejna arbitralna i > motyowoana ideologicznie opinia. Żyjemy na tej samej planecie, więc mamy > przynajmniej jeden wspólny interes - jej istnienie. Twoja teza jest więc > fałszywa. Kto wie, może jak się mocno zastanowisz to wpadniesz na slad > kolejnych takich zbieżnych interesów. Po Iraku, wspolna akcja na Iran? Kontyngent 3 Mld Dolarow na U-Booty Izraela? Bagsik, i inne pomioty, ktore otrzymuja azyl w Izraelu przed prawem polskim? Jakie interesy moga nas jeszcze laczyc? Ogorek Prowadzi Turka Za Biala i Chuda Raczke Na Zydowski Baazaaar Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 13:16 Choroba na którą cierpisz nazywa się "mania prześladowacza" i (na Twoje szczęście) jest uleczalna. Radzę więc, abyś zamiast tutaj opowiadać o Żydach, którzy Cię prześladują (i których widzisz w każdej osobie, która się z Tobą nie zgadza) udał się do jakiegoś psychiatry i tam o tym wszystkim opowiedział. Będzie to z korzyścią zarówno dla uczestników tego forum (nie będziemy musieli czytać bredni człowieka chorego psychicznie), jak i z korzyścią dla Ciebie (umożliwi zdiagnozowanie choroby i rozpoczęcie leczenia). Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 13:31 szefunio1 napisał: > Choroba na którą cierpisz nazywa się "mania prześladowacza" i (na Twoje > szczęście) jest uleczalna. > Radzę więc, abyś zamiast tutaj opowiadać o Żydach, którzy Cię prześladują (i > których widzisz w każdej osobie, która się z Tobą nie zgadza) udał się do > jakiegoś psychiatry i tam o tym wszystkim opowiedział. Szefunio, przeciez my tu rozmawiamy na temat Falszacji Ormiany. To kogo Zydy przesladuja wiemy wszyscy. > Będzie to z korzyścią zarówno dla uczestników tego forum (nie będziemy > musieli czytać bredni człowieka chorego psychicznie), jak i z korzyścią dla > Ciebie (umożliwi zdiagnozowanie choroby i rozpoczęcie leczenia). Alez czytaj czytaj szefunio. Wowczas zrozumiesz, ze juz dosc tego. Przeklamywanie, judzenie, podjudzanie, sianie nienawisci itp. te typowe cechy, zydowskie ktore tak wspaniale ilustruje Ormiana Falszzacji - nie mamy juz na to ochoty. Mam dosc Kwasniewskich, Balcerowicza i innych zydowskich falszywek, ktore wplatuja Polske w wojny w Iraku i byc moze w Iranie. Mam dosc jednostronnej propagandy w lapach zydowskich propagujacych nienawisc w koszernych interesach. Mam was dosc. Ogorek Falszywka Zydowska Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 16:12 > szefunio1 napisał: > > > Choroba na którą cierpisz nazywa się "mania prześladowacza" i (na Twoje > > szczęście) jest uleczalna. > > Radzę więc, abyś zamiast tutaj opowiadać o Żydach, którzy Cię prześladują > (i > > których widzisz w każdej osobie, która się z Tobą nie zgadza) udał się do > > > jakiegoś psychiatry i tam o tym wszystkim opowiedział. > > Szefunio, przeciez my tu rozmawiamy na temat Falszacji Ormiany. > To kogo Zydy przesladuja wiemy wszyscy. Ależ naprawdę nikogo nie obchodzi co Wy - chorzy psychicznie wiecie. Wasza wiedza nijak ma się bowiem do rzeczywistości. > Szefunio, przeciez my tu rozmawiamy na temat Falszacji Ormiany. > To kogo Zydy przesladuja wiemy wszyscy. > > > Będzie to z korzyścią zarówno dla uczestników tego forum (nie będziemy > > musieli czytać bredni człowieka chorego psychicznie), jak i z korzyścią d > la > > Ciebie (umożliwi zdiagnozowanie choroby i rozpoczęcie leczenia). > > Alez czytaj czytaj szefunio. > Wowczas zrozumiesz, ze juz dosc tego. > Przeklamywanie, judzenie, podjudzanie, sianie nienawisci itp. te typowe > cechy, zydowskie ... Równie typowe jak cechy polskie w funkcjonującym poza Polską stereotypie Polaka-złodzieja-chama-brudasa-pijaka-lenia-i-przygłupa. Chciaż czytając różne fora dochodzę do wniosku, że przynajmniej ostatni punkt tego stereotypu jest w ogromnym stopniu prawdziwy. Ale, to tylko dygresja - Nikt do Ciebie pretensji o bredzenie mieć nie powinien - usprawiedliwia Cię Twoja choroba psychiczna (tj. mania prześladowcza). Póki co - życzę szybkiego zdiagnozowania choroby i szybkiego powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 18:40 szefunio1 napisał: > > Wowczas zrozumiesz, ze juz dosc tego. > > Przeklamywanie, judzenie, podjudzanie, sianie nienawisci itp. te typowe > > cechy, zydowskie ... > > Równie typowe jak cechy polskie w funkcjonującym poza Polską stereotypie > Polaka-złodzieja-chama-brudasa-pijaka-lenia-i-przygłupa. > Chciaż czytając różne fora dochodzę do wniosku, że przynajmniej ostatni punkt > tego stereotypu jest w ogromnym stopniu prawdziwy. Tutaj mamy naturalnie do czynienia tylko ze stereotypem, osla lawko. WIisz osla lawko, czasami zadaje sobie pytanie, jak bym sie zachowywal wzgledem ciagnacych sie zbrodni wlasnego narodu. Od Kaganowicza, Lenina, Stalina, Dzerizynskiego, Eichmanna, Szarona itp. Jak bym sie zachowal widzac, slyszac, czytajac o poczynaniach syjonistow, IDF etc. I zdaje sobie sprawe, ze na poczatku jest to trudny problem. Ale potem dochodze do wniosku, ze w sumie tylko prawda sie liczy i tylko prawda moze mnie i innych uratowac. A znam taki narod, ktory mocno wierzy, ze tylko klamstwo sie liczy, i tylko klamstwo moze ich uratowac. I kopia dalej swoj ponury dol. Kiedy juz do niego wpadna i w nim zgina, to ich potomkowie naturalnie obarcza za to wina tych, z ktorych akurat mozna cos wyciagna. Znasz ten narod? > Ale, to tylko dygresja - Nikt do Ciebie pretensji o bredzenie mieć nie > powinien - usprawiedliwia Cię Twoja choroba psychiczna (tj. mania > prześladowcza). > Póki co - życzę szybkiego zdiagnozowania choroby i szybkiego powrotu do zdrowia > . Diagnozuj sobie osli koniu, az zwymiotujesz. Domyslam sie, ze potem napiszesz ksiazke na temat antysemityzmu strasznych Polakow, ktorzy wam podczas wojny tak ratowali zycie. Ta ksiazka o wspaniale miejsce na twoje wymioty. Ogorek Ma Malo Szacunku Dla Koni Ktorzy Maja sie Za Ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 20:01 > > > Wowczas zrozumiesz, ze juz dosc tego. > > > Przeklamywanie, judzenie, podjudzanie, sianie nienawisci itp. te ty > powe > > > cechy, zydowskie ... > > > > Równie typowe jak cechy polskie w funkcjonującym poza Polską stereotypie > > Polaka-złodzieja-chama-brudasa-pijaka-lenia-i-przygłupa. > > Chciaż czytając różne fora dochodzę do wniosku, że przynajmniej ostatni p > unkt > > tego stereotypu jest w ogromnym stopniu prawdziwy. > > Tutaj mamy naturalnie do czynienia tylko ze stereotypem... Wśród ludzi zdrowych psychicznie, gdy twierdzi się: "ten stereotyp jest zgodny z prawdą, a tamten to tylko stereotyp" trzeba przedstawić DOWODY zarówno na prawdziwość pierwszego jak i na fałszywość drugiego. Oczywiście Tobie brak wiedzy o tym zostaje wybaczony - podobnie jak i brednie, które zamieściłeś w dalszej części swojego postu - w końcu Wy - ludzie chorujący na manię prześladowczą - nie dopowiadacie w pełni ani za swoje czyny, ani tym bardziej słowa. > Domyslam sie, ze... Zarówno Wasza - ludzi chorych psychicznie wiedza, jak i Wasze - ludzi chorych psychicznie domysły nikogo nie obchodzą, gdyż nijak mają się do rzeczywistości, o czym już swoją drogą pisałem w poprzednim poscie. Ponownie radzę udać się do psychiatry i tam opowiedzieć o prześladujących Cię Żydach - będzie to z korzyścią zarówno dla Ciebie jak i dla innych. I ponownie życzę szybkiego zdiagnozowania choroby i szybkiego powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
lipniak Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 14.06.06, 04:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=43516632&a=43578103 Odpowiedz Link Zgłoś
lipniak Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 14.06.06, 04:51 P.S. Chrzescijanina charakteryzuje tez lagodnosc. Ogorkowi polecic nalezy rewizje swojej religijnosci z Biblia w reku, a bedziemy swiadkami nawrocenia online. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 15:21 ogorek_złamany napisał: > mnie ani tez zadnych innych Polakow. Nie chrzań, ogórku o Polakach ani o Polsce, bo się na tym nie znasz. Zadałem sobie dość trudu, by przebrnąć przez Twoje niektóre posty i dojść do logicznego wniosku, że musisz być narodowości bolszewickiej. Pisz lepiej o nziedźwiedzich obściskach i ociekających śliną całusach Arafata z Breżniewem, tak ochoczo pokazywanych w telewizji Macieja Szczepańskiego. Chyba, że Ci za pisanie na forum płaci lobby fundamentalistów islamskich, to wtedy pisz, pisz pilnie, bo nie chciałbym być powodem, że Ci taka kasa koło nosa przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 15:42 jaceq napisał: > ogorek_złamany napisał: > > mnie ani tez zadnych innych Polakow. > Nie chrzań, ogórku o Polakach ani o Polsce, bo się na tym nie znasz. Zadałem > sobie dość trudu, by przebrnąć przez Twoje niektóre posty i dojść do logicznego > wniosku, że musisz być narodowości bolszewickiej. Pisz lepiej o nziedźwiedzich > obściskach i ociekających śliną całusach Arafata z Breżniewem, tak ochoczo > pokazywanych w telewizji Macieja Szczepańskiego. Chyba, że Ci za pisanie na > forum płaci lobby fundamentalistów islamskich, to wtedy pisz, pisz pilnie, bo > nie chciałbym być powodem, że Ci taka kasa koło nosa przejdzie. Nie znam fundamentalistow islamskich, ale gdybym byl palestynczykiem dawno bym byl Hamas jak trza. Jak kazdy przyzwoity czlowiek. Arafat? Facet dal sobie rade z narodem ktory ma kilkaset bomb atomowych a zatem jest godny duzej czci i powazania. I nic tu nie zmieni ta nieustajaca ohydna propaganda nienawisci do palestynczykow, Islamu, Arabow etc. Wrecz przeciwnie. Jak kazdy rozsadny Polak zadaje sobie to jedno zasadnicze pytanie. Dlaczego mam pozwalac jakims hebrajskim ziomkom ciagnac mnie za nos i kase, tylko dlatego, ze zakupili prawie wszystkie media? Dlatego pisze o Was niedzwiedziach. Niedzwiedz to zwierze grozne. Ale mozna je nauczyc tanczyc. Tak jak czlowiek tego chce. Ogorek Niedzwiednik Fundamentalista Orientalny Odpowiedz Link Zgłoś
juri666 Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 06.07.06, 16:45 ech, jacy my jestesmy slepi... przeciez spolecznosci muzulumanskie w niemczech, francji, holandii, wielkiej brytanii czy w krajach skandynawskich mowia jezykiem pokoju i milosci blizniego... wcale nie nawoluja do zniszczenia swiata zachodniego, wcale nie uwazaja, ze maja obowiazek nie uznawac wladz i praw swieckich, wcale przestepczosc nie jest u nich wieksza o kilkadziesiat procent niz w reszcie spoleczenstwa, szczegolnie przestepczosc na tle seksualnym, wcale nie uwazaja, ze kobieta z odslonieta twarza prosi o gwalt, wcale nie uwazaja, ze nie trzeba poznawac jezyka i kultury kraju gospodarzy, wcale nie uwazaja, ze islam powinien miec wieksze prawa niz pozostale religie, wcale nie zaczynaja tworzyc gett, do ktorych nie moze wjechac ani policja, ani zadna inna sluzba wcale, wcale, wcale... mozna by dlugo wymieniac jacy my slepi. nie widzimy ile dobra przyniesli do europy. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Sąd nad Orianą Fallaci o obrazę islamu 13.06.06, 11:15 jeden obraża katolików, drugi islam, oboje mają rację ateista Odpowiedz Link Zgłoś