gieroy_asfalta 20.06.06, 13:41 Waszawiacy też nieźli:-) wiadomosci.wp.pl/kat,1356,wid,8357805,wiadomosc.html?ticaid=11d1d Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thannatos Re: Nowojorczycy- bardzo uprzejmi ludzie 20.06.06, 18:46 A dzis jedna kobitka jechala sobie swoim czolgiem (czyli takim SUV na anabolikach) po lewej stronie drogi - tak z kilkaset metrow, bo jej fantazja akurat nakazywala - i byla serdecznie zdziwiona, ze jej moja Toyota nie chce ustapic jadac z przeciwka.... Znaczy pewnie, jestem nieuprzejmy. A juz szczytem mojej nieuprzejmosci bylo w zeszlym tygodniu poproszenie o wypowedzenie slow "I'm sorry" po tym jak mi na parkingu panienka (tak cos kolo 40-tki) przyladowala swoimi dzwiami w moje az mi samochodem zahustalo (wgniecionko jest, a jakze). Bylem tez bardzo nieuprzejmy, kiedy pokazalem pewnemu jegomosciowi, ze jak sie skreca ze srodkowego pasa w prawo ladujac sie na 5 centymetrow przed robiacy to samo samochod z prawego pasa, to czasem mozna wrzucic kierunkowskaz. Bardzo tez nieuprzejmie postapilem, majac niejaka pretensje do pana, ktory raczyl skasowac sobie pol swojej maski o moj tylny zderzak, gdyz probowal siegnac po dzwoniaca komorke, przez co spadl mu papieros, no i jak biedaczek chcial go bardzo uprzejmie siegnac, to mu sie noga na gaz nasinela... no a przeciez jakies bydle smialo stac na czerwonym swietle.... Jednym slowem, nieuprzejme ze mnie bydle i na pewno zanizam poziom w bardzo uprzejmym miescie Bostonie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Wy 20.06.06, 19:35 co w stanie wojny jestescie:) Wal do nas jak w dym. Kultura wieksza. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Nowojorczycy- bardzo uprzejmi ludzie 20.06.06, 22:23 USA to oaza spokoju jezeli chodzi o jazde na drogach. Jak bylem ostatnio w Polsce (po 13 latach nieobecnosci) to myslalem , ze ocipieje - Polacy maja ten niewytlumaczalny ped do wyprzedzania , czy sie da czy nie da - kazdy sie spieszy na leb i wyprzedza, na 2 albo i na 3 ... Dzicz. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Nowojorczycy- bardzo uprzejmi ludzie 26.06.06, 14:33 thannatos napisał: "zanizam poziom w bardzo uprzejmym miescie Bostonie." Uff, odetchnalem. Ja myslalem, ze takie obrazki sa charakterystyczne tylko dla pewnej miesciny w Kaliforni. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Nowojorczycy- bardzo uprzejmi ludzie 26.06.06, 15:21 Of course it's obvious , no nie ghotir (znajac felusiaka) ,... :))) uklony Odpowiedz Link Zgłoś
mars_99 heh przyslowiowa uprzejmosc murzyniaka z Bronxu.. 20.06.06, 19:01 hamerikan pipol a zwlaszcza ci z nju jorka sa uprzejmi jedynie wtedy gdy maja do czynienia z kims o wiele wiekszym od siebie;) Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: heh przyslowiowa uprzejmosc murzyniaka z Bron 20.06.06, 19:53 - Wasza niewiedza i rasizm poprostu poraza. Ludzie w Nowym Jorku i w calej Ameryce sa bardzo uprzejmi. To w Polsce jest straszny brak dobrego wychowania. Nie poslyszysz slowa "przepraszam". Nie poslyszysz slowa "dziekuje' - wszystko sie POPROSTU NALEZY! Trafic na kogos zwyczajnie uprzejmego jest wprost niemozliwe. Mozna policzyc na palcach. No i ten snobizm!!! Snobizm parweniusza podszyty zatwardzialym chamstwem - nie do strawienia. Amerykanie sa bardzo uprzejmi i co najwazniejsze nie sr-ja wyzej niz d-py maja. Co robi wiekszosc zakompleksialych Polakow i w Polsce i tam gdzie wyjada. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Nowa krew 27.06.06, 06:28 annamarta8 napisała: "Ludzie w Nowym Jorku i w calej Ameryce sa bardzo uprzejmi. To w Polsce jest straszny brak dobrego wychowania." Posluchajcie tego oburzenia. Pamietacie jak nam sie wydawalo, ze Ameryka to szczyt wszystkiego co dobre? He, he, pojawia sie nowe pokolenie zachwyconych Ameryka Polakow. AniuMarto, nie przejmuj sie. Jak tu pomieszkasz to za jakies dziesiec lat zrozumiesz pochodzenie tych naszych "ignoranckich" i "rasistowskich" postow. Na razie ciesz sie zachwytem Ameryka. Nie zrozum mnie zle, Ameryka Pln zasluguje na zachwyt, ale nie z powodow, ktore tutaj przytaczasz. Odpowiedz Link Zgłoś