Dodaj do ulubionych

Nowojorczycy- bardzo uprzejmi ludzie

20.06.06, 13:41
Waszawiacy też nieźli:-)
wiadomosci.wp.pl/kat,1356,wid,8357805,wiadomosc.html?ticaid=11d1d
Obserwuj wątek
    • thannatos Re: Nowojorczycy- bardzo uprzejmi ludzie 20.06.06, 18:46
      A dzis jedna kobitka jechala sobie swoim czolgiem (czyli takim SUV na
      anabolikach) po lewej stronie drogi - tak z kilkaset metrow, bo jej fantazja
      akurat nakazywala - i byla serdecznie zdziwiona, ze jej moja Toyota nie chce
      ustapic jadac z przeciwka.... Znaczy pewnie, jestem nieuprzejmy.

A juz szczytem mojej nieuprzejmosci bylo w zeszlym tygodniu poproszenie o
      wypowedzenie slow "I'm sorry" po tym jak mi na parkingu panienka (tak cos kolo
      40-tki) przyladowala swoimi dzwiami w moje az mi samochodem zahustalo
      (wgniecionko jest, a jakze).

Bylem tez bardzo nieuprzejmy, kiedy pokazalem pewnemu jegomosciowi, ze jak sie
      skreca ze srodkowego pasa w prawo ladujac sie na 5 centymetrow przed robiacy to
      samo samochod z prawego pasa, to czasem mozna wrzucic kierunkowskaz.

Bardzo tez nieuprzejmie postapilem, majac niejaka pretensje do pana, ktory
      raczyl skasowac sobie pol swojej maski o moj tylny zderzak, gdyz probowal
      siegnac po dzwoniaca komorke, przez co spadl mu papieros, no i jak biedaczek
      chcial go bardzo uprzejmie siegnac, to mu sie noga na gaz nasinela... no a
      przeciez jakies bydle smialo stac na czerwonym swietle....

Jednym slowem, nieuprzejme ze mnie bydle i na pewno zanizam poziom w bardzo
      uprzejmym miescie Bostonie.
      • polski_francuz Wy 20.06.06, 19:35
        co w stanie wojny jestescie:)

Wal do nas jak w dym. Kultura wieksza.

Pozdro

PF
      • warmi2 Re: Nowojorczycy- bardzo uprzejmi ludzie 20.06.06, 22:23
        USA to oaza spokoju jezeli chodzi o jazde na drogach.

Jak bylem ostatnio w Polsce (po 13 latach nieobecnosci) to myslalem , ze ocipieje - Polacy maja ten niewytlumaczalny ped do wyprzedzania , czy sie da czy nie da - kazdy sie spieszy na leb i wyprzedza, na 2 albo i na 3 ...

Dzicz.
      • ghotir Re: Nowojorczycy- bardzo uprzejmi ludzie 26.06.06, 14:33
        thannatos napisał: "zanizam poziom w bardzo uprzejmym miescie Bostonie."

Uff, odetchnalem. Ja myslalem, ze takie obrazki sa charakterystyczne tylko dla
        pewnej miesciny w Kaliforni.
        • explicit Re: Nowojorczycy- bardzo uprzejmi ludzie 26.06.06, 15:21
          Of course it's obvious , no nie ghotir (znajac felusiaka) ,... :)))

uklony
    • mars_99 heh przyslowiowa uprzejmosc murzyniaka z Bronxu.. 20.06.06, 19:01
      hamerikan pipol a zwlaszcza ci z nju jorka sa uprzejmi jedynie wtedy gdy maja
      do czynienia z kims o wiele wiekszym od siebie;)
      • annamarta8 Re: heh przyslowiowa uprzejmosc murzyniaka z Bron 20.06.06, 19:53
        - Wasza niewiedza i rasizm poprostu poraza. Ludzie w Nowym Jorku i w calej
        Ameryce sa bardzo uprzejmi. To w Polsce jest straszny brak dobrego wychowania.
        Nie poslyszysz slowa "przepraszam". Nie poslyszysz slowa "dziekuje' - wszystko
        sie POPROSTU NALEZY! Trafic na kogos zwyczajnie uprzejmego jest wprost
        niemozliwe. Mozna policzyc na palcach. No i ten snobizm!!! Snobizm parweniusza
        podszyty zatwardzialym chamstwem - nie do strawienia. Amerykanie sa bardzo
        uprzejmi i co najwazniejsze nie sr-ja wyzej niz d-py maja. Co robi wiekszosc
        zakompleksialych Polakow i w Polsce i tam gdzie wyjada.
        • ghotir Nowa krew 27.06.06, 06:28
          annamarta8 napisała: "Ludzie w Nowym Jorku i w calej Ameryce sa bardzo
          uprzejmi. To w Polsce jest straszny brak dobrego wychowania."

Posluchajcie tego oburzenia. Pamietacie jak nam sie wydawalo, ze Ameryka to
          szczyt wszystkiego co dobre? He, he, pojawia sie nowe pokolenie zachwyconych
          Ameryka Polakow.
          AniuMarto, nie przejmuj sie. Jak tu pomieszkasz to za jakies dziesiec lat
          zrozumiesz pochodzenie tych naszych "ignoranckich" i "rasistowskich" postow. Na
          razie ciesz sie zachwytem Ameryka. Nie zrozum mnie zle, Ameryka Pln zasluguje
          na zachwyt, ale nie z powodow, ktore tutaj przytaczasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka