Gość: Io Nero Re: Adam Michnik odpowiada Jackowi Kuroniowi IP: *.itpan.com 07.02.03, 23:57 GW i MIchnik są sprzęgnięci z kapitałem amerykańskim...o czym wiec tu mowa? Nie przypadkiej sciska sie z Millerem i Kwachem...jedna ..proamerykańska sitwa....ale..tu niespodzianka...NARÓD nie chce wojny...moze jest i głupi...ale nie kupi wojny zamiast likwidacji 20% bezrobocia..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Recykling Idei Chomsky o Iraku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.03, 02:20 Recykling Idei - pismo społecznie zaangażowane www.zielona.uni.wroc.pl/recykling NOAM CHOMSKY Pytania o Irak Saddam jest przypuszczalnie mniejszym niebezpieczeństwem teraz, niż przed 11 września, a z pewnścią o wiele mniejszym, niż kiedy cieszył się dużym poparciem USA i Wielkiej Brytanii... ARUNDHATI ROY Antyamerykanizm? Co właściwie oznacza "antyamerykanizm"? Czy, jeśli zostaniesz w ten sposób nazwany, oznacza to, że jesteś przeciwnikiem jazzu lub wolności słowa? Lub, że nie podoba ci się Toni Morrison lub John Updike?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MeWa0 Re: Adam Michnik odpowiada Jackowi Kuroniowi IP: 195.94.215.* 14.02.03, 18:21 Dziwię się, że człowiek inteligenty i którego do tej pory szanowałem, swoją wypowiedzią dyskwalifikuje się. Dowodzi ona, że jest on wyznawcą podwójnej moralmości i oręownikiem wyłącznych interesów USA, które pod płaczczykiem demokracji uprawiają terroryzm gospodarczy. Żaden kraj nie ma prawa napadać na inny. Sprawa Saddama Husejna jest wewnętrzną sprawą Iraku. Dlaczego USA jeżeli bawią się w policję światową nie zrobią nic w sprawach, które są pilnijsze, a których uciskane społeczeństwa nie są w stanie same osiągnąć: zwrócić niepodlegość Tybetowi i dać ją Kurdom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Adam Michnik odpowiada Jackowi Kuroniowi IP: *.mairie-le-puy-en-velay.fr 09.03.03, 19:57 poczytajcie sobie www.orient.art.pl/ zwróćcie uwagę na ten dział gdzie jest wzmianka o powodach postawy A. Michnika www.orient.art.pl/Fabrik.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: العربية ITI group blokuje strony antywojenne na serwerach onet IP: 203.14.169.* 09.03.03, 20:42 A co sie stalo z odnosnikami do stron o podobnej tematce umieszczonych na serwerach republika(= onet = ITI = starzy spece z USA od manipulacji, cenzury i wszelkiej sciemy ) www.republika.pl/stopwojnie/ParadaGlupkow.htmlhttp://www.republika.pl/stopwojnie/plakatym.html www.republika.pl/stopwojnie/Speech.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Adam Michnik odpowiada Jackowi Kuroniowi IP: *.mairie-le-puy-en-velay.fr 09.03.03, 20:04 Gazeta Wyborcza gardłuje za wojną, ponieważ redaktor naczelny Adam Michnik należy do Grupy Doradczej CFR (Rada Stosunków Zagranicznych); Reuters jest własnością Rockefellera z Exxonu-Mobilu; większość mediów prasowych jest powiązana personalnie z CFR i wykupiona przez korporacje naft. i zbroj. Dlatego z oficjalnych mediów nie dowiemy się nigdy prawdy. Rada Stosunków Zagranicznych - Council on Foreign Relations (CFR) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Adam Michnik odpowiada Jackowi Kuroniowi IP: *.acn.waw.pl 19.03.03, 12:58 To jest niesamowite - usprawiedliwiac napasc i godzic sie na cudze cierpienie siedzac w zaciszu cieplego gabinetu. Bedziemy wspierac ratowanie demokracji bronia nuklearna?! I to dla dobra Polski? Kiedy ponad 60% Polakow i Polek protestuje przeciwko tej wojnie? Moja znajoma bussinesswoman z USA, pracujaca dla duzego koncernu - napisala do mnie, ze wstydzi sie ze jest amerykanka, i ze nie zna ANI JEDNEJ OSOBY, ktora popieralaby napasc na Irak. Media od dawna zaklamuja dane jesli chodzi o poparcie dla wojny. Poza tym przeciez nikt z protestujacych przeciwko wojnie nie popiera dyktatury Husajna! Michnik - open your mind! bo az mi wstyd jak czytam takie teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
indris A co napisałby dzisiaj ? 19.03.03, 13:18 Mam nadzieję, że Adam MIchnik zna ostatni numer "Wprost". Tam bez żadnych osłonek promują IMPERIALIZM (tak !) amerykański. Jerzy Marek Nowakowski, były wiceminister u Buzka a obecnie szef działu zagranicznego, kilkakrotnie już w telewizji stwierdzał że Bushowi chodzi o "uporządkowanie" Bliskiego Wschodu. Sam zresztą Bush mówi raczej o likwidacji "zagrożenia" dla Stanów Zjednoczonych. To co pisze Michnik jest tylko powtórzeniem elementu psychologicznej kampanii USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Adam Michnik odpowiada Jackowi Kuroniowi IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 13:55 Panie Adamie! Jak Panu nie wstyd? Kiedyś był Pan dla mnie autorytetem. Teraz gdy popiera Pan te wszystkie wojny prowadzone przede wszystkim w interesie USA jest mi wstyd, że wierzyłem w Pańską prawość i uczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś