Dodaj do ulubionych

Israel nie wygra ,...

02.08.06, 18:03
Hunta rulez - Nie wygral okupujac nie wygra i teraz ,...

uklony

============================================================================

Why Israel won’t win
=====================
David Kellen

Sorry to break the news, Israel. We have failed to recognize the nature of
this battle, and we have failed to respond appropriately ,...

We will not win because we have failed to recognize the nature of this
battle, and we have failed to respond appropriately. The government has
stated that the purpose of the current engagement with Lebanon is
to “separate Hizbullah from its weapons,” or, in other words, disarmament.

Disarming Hizbullah is a military goal, probably formulated by Israeli
generals and meekly accepted by an inexperienced government that would rather
err on the side of security. And, characteristic of a military goal, it is
short-sighted.

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3285298,00.html
Obserwuj wątek
    • dana33 Re: Israel nie wygra ,... 02.08.06, 20:11
      ujjjj, rozlupanczyk..... ty nawet nie wiesz, jak ja dzisiaj, a szczegolnie w
      tej chwili, zaczynam rozpaczac nad twoja rozpacza.... co ja ci ide powiedziec...
      straszne zdjecia ogladam..... tez na cnn i reszcie swiatowych stacji tv....
      conajmniej 4 wyrzutnie im jeszcze zostaly, wyobraz sobie.... wszystkie 4
      sfilmowane, jak w tempie wjezdzaja w rozne domy po wystrzeleniu dzisiaj masy,
      masy rakiet.... 99% tych rakiet upadlo w pola. prawda, ze oplakujemy dzisiaj
      jednego zabitego, ale sam przyznasz, ze przy 190 rakietach jeden zabity to
      cud... ten nasz bog to trzyma reke nad nami, nie uwazasz, rozlupanczyk? no i
      slyszalam dzisiaj takiego jednego ich representanta.... ujjjj, biedaki..... jak
      oni sie poca, zeby nie stracic wierzytelnosci.... a ty slyszales, jakie
      bezczelne pytanka zadawala im ta prowadzace konwewrsacyjke? np. zapytala sie,
      jak to bylo mozliwe, ze israelczycy przylecieli helikopterami, zrobili czystke
      wsrod hizballakow (chorych tam w tym szpitalu nie bylo, tylko dzielni wojownicy)
      zabrali ze soba szesciu, a moze i wiecej, i bez zadrasniecia wrocili do domu?
      cusik jej tam tlumaczyl, jacy oni dzielni, ale na pytanko nie odpowiedzial...:))
      • dana33 Re: Israel nie wygra ,... 02.08.06, 20:14
        aaaaa, zapomnialam ci odpowiedziec na temat naszego goal: zdaje sie ze mozemy
        zmienic goal: oni sie..... jak to mam ci powiedziec delikatnie ze wzgledu na
        twoje serce, rozlupanczyk.... sami rozbrajaja, zostawiaja wszystko albo prawie
        wszystko za soba i z baalbeck wiesz, jak splunac do syrii. niektorzy do syrii
        rozbrojeni leca, a niektorzy dalej na polnoc libanu.... nie, nie wszyscy,
        napewno jeszcze paru dzielnych bedzie sie dalej bilo, ale juz sa tacy, a wiesz
        jak to jest, i to nie tylko u arabow: 1 leci, za nim jeszcze jeden, potem za
        tym dwoch, potem trzech, a potem..... fiuuuuuu, cala reszta. jaka oczywiscie
        przezyje... :))))
        • ossey Re: Israel nie wygra ,... 03.08.06, 01:31
          Taki ostrzal nie jest po to aby zabijac ale zeby obnizac morale wsrod Zydow ale
          nawet i to nie jest najwaznijsze wazne ze turysci nie przyjezdzaja i Izrael musi
          mobilizowac coraz wiecej wojska. Tak duzej armii Izreal nie ma szans utrzymac i
          wczesniej czy pozniej gospodarka sie rozpadnie.
          To wojna na wyniszczenie im dluzej trwa tym gorzej dla Zydow...ich mozliwosci
          mobilizacyjne sa znacznie mniejsze niz niz Arabow.
          Dlauga wojna na wyniszczenie zrujnowala nie jeden kraj duzo bardziej
          potezniejszy niz Izrael.
          Bardzo powane klopoty zaczna sie dla Izraela po roku wojny.
          Hezbollach wie co robi i robi to z premedytacja.
      • goldbaum Re: Israel nie wygra ,... 02.08.06, 20:23
        dana33 napisała:

> masy, masy rakiet.... 99% tych rakiet upadlo w pola.

Uj... to jest sie czego bac przy takim "przeciwniku"...
        Ale za to tak latwo zostac "bohatyrem" jesli ma sie rakiety, ktore po
        nacisnieciu guziczka trafiaja SAME w 99% w cel.
      • explicit Re: Israel nie wygra ,... 02.08.06, 20:39
        Jaka jaki cud i czyja reka nad wami , ciucius ??? Siedzicie w dziurach 3 metry
        pod ziemia , jak szczury ,... :)

uklony

==============================================================================

ale sam przyznasz, ze przy 190 rakietach jeden zabity to cud... ten nasz bog
        to trzyma reke nad nami, nie uwazasz, rozlupanczyk?
        • dana33 Re: Israel nie wygra ,... 02.08.06, 21:28
          nu, rozlupanczyk.... ty wiesz jak to jest.... jak trafi w dom to i schron moze
          sie zasypac... no i nie wszyscy siedza... widziales haife w ostatnich dniach?
          kawiarnie pelne, plaza zabita do dechy... jest ok....

ty zauwazyles, ze ja dzisiaj do ciebie per rozlupanczyk? bo mnie serce boli, ze
          twoim tak sie nie wiedzie w tym libanie... :))))
      • blazare Re: Israel nie wygra ,... 02.08.06, 21:51
        dana33 napisała:

> israelczycy przylecieli helikopterami

Powiedz dana szczerze, co te twoje chłopaki byłyby warte bez tych sponsorowanych
        gadżetów? Daliby sobie radę walcząc techniką full-contact? ;)

Nehemiasz
    • viper39 Re: Israel nie wygra ,... czyzby? 02.08.06, 21:21
      chyba gosc nie wie co mowi, kazdy dzien wojny to wieksza wygrana izraela ktory
      oslabia swojego wroga, oslabia tez pozycje syrii i iranu, bo pokazuje niemoc
      tych panstw w sytuacji gdzie wala jak kaczy tylek ich kolegow z hezbollah.

poza tym, mysl co czytasz i skad czerpiesz informacje, moze wlasnie ktos chce
      abys tak myslal, bo takich jak ty ktorzy czytaja texty i nie rozumieja po co
      takie texty sa wypuszczane jest duzo.

prawda jest taka ze wiekszosc ludzi w cywilizowanym swiecie gdzie nie ma wojny
      na ulicach ale sa za to tv show z programem pt. "wojna w _____" (wpisac kraj
      ktory z listy jest ich duzo) patrzy na te wojne pomysli tak czy inaczej cieszac
      sie ze nie jest sie tam gdzie wojna jest i tym wlasnie sposobem popierajac
      polityke ktora nie dopuszcza wojen do drzwi domowych niemca anglika belga
      austiaka amerykanina kanadyjczyka itd, francuzi maja swoje piekielko z
      muslimami i oni musza juz inaczej na to patrzec wiec robia z tego afere
      miedzynarodowa aby kazdy poczul choc troche te wojne.

a co na to lewactwo? eee to wlasnie chleb powszedni dla lewactwa bo to oni maja
      hasla pokoju i rownosci spolecznej, dzielac spoleczenstwa na mniejszosci
      kobiece homosowe itd tak aby latwiej bylo oglupiac takich jak np ty split czy
      reniferka albo inna rowerzystka i wielu innych oszolomow z jednej czy drugiej
      strony (zydzi lub muslimy)

a tak na codzien? amerykanin wsiada do dobrego auta pomysli ze paliwo drogie
      (bo drogie ale gdzies indziej drozsze) i jedzie spokojnie do pracy, bo pracy w
      USA nie brakuje (4.6-4.7% bezrobocie) i mysli o grillu i wakacjach oraz
      przyjemnosciach, wojna eeee to daleko i nie dotyczy zwyklych ludzi jesli nie sa
      na wojnie lub nie maja kogos w wojsku ....

w europce duzo ludzi podnieca sie newsami bo bezrobocie jest duze no i muslimow
      duzo ktorzy jak sie buntuja to np pala 10,000 samochodow we francji, w niemcach
      czy francji grubo ponad 10-11% wiec jak sie nie ma co robic to sie robi byle
      co... a zycie plynie sobie powoli

w koncu mamy naturalna selekcje zostaje silniejszy
      • goldbaum Re: Israel nie wygra ,... czyzby? 02.08.06, 21:26
        viper39 napisał:

> chyba gosc nie wie co mowi, kazdy dzien wojny to wieksza wygrana izraela ktory
        > oslabia swojego wroga,

Jestes pewien? Bo z tego co wiem, Hizbollah jeszcze nigdy nie byl tak popularny
        jak dzisiaj. Sympatyzuja juz z nim nawet dawni smiertelni wrogowie -
        chrzescijanie i sunnici, w tym Al Kaida, ktora zawsze dystansowala sie od Hizbollah.

A Izrael? Coraz bardziej denrwuje i budzi coraz wieksza odraze nie tylko w
        Europie ale i w USA. Wrogow i mscicieli na Bliskim Wschodzie tez mu przybywa.

Pomysl zanim cos napiszesz.
        • viper39 Re: Israel nie wygra ,... czyzby? 02.08.06, 21:48

goldbaum napisał:

> viper39 napisał:
          >
          > > chyba gosc nie wie co mowi, kazdy dzien wojny to wieksza wygrana izraela
          > ktory
          > > oslabia swojego wroga,
          >
          > Jestes pewien? Bo z tego co wiem, Hizbollah jeszcze nigdy nie byl tak
          popularny
          > jak dzisiaj. Sympatyzuja juz z nim nawet dawni smiertelni wrogowie -
          > chrzescijanie i sunnici, w tym Al Kaida, ktora zawsze dystansowala sie od
          Hizbollah.
          >

sluchaj to ze z nim sympatyzuja to wcale za duzo nie znaczy, popatrz nikt nie
          lubi zydow na swiecie ale nikt oficjalnie nie przeszkadza im w wojnie, bo kazdy
          chce sie pozbyc wrzoda (hezbollahu) ktory nie jest na reke nikomu, te wojne
          popieraja nawet kraje arabskie ktore nie chca dominacji ani hezbollah ani
          iranu, wiec o czym ty mowisz?

> A Izrael? Coraz bardziej denrwuje i budzi coraz wieksza odraze nie tylko w
          > Europie ale i w USA. Wrogow i mscicieli na Bliskim Wschodzie tez mu przybywa.

nie wiem czy izraelowi moze przybyc wrogow, ja widze ze przybywa mu raczej
          ludzi ktorzy popieraja te wojne, wlasnie tych ktorzy juz maja dosc terroryzmu
          muzulmanskiego
          tobie si pomylily kierunki nienawisci
          uwierz mi lista panstw/ludzi ktorzy nie lubia izraela i zydow jest dluga i
          dluzsza byc chyba nie moze, wiec swoja droga raczej sie skraca dzieki wlasnie
          takim posunieciom jak wojna z terrorystami

>
          > Pomysl zanim cos napiszesz.

tobie radzilbym abys ty to zawsze robil, znaczy myslal nad tym co piszesz
          • goldbaum Re: Israel nie wygra ,... czyzby? 02.08.06, 22:54
            viper39 napisał:

> sluchaj to ze z nim sympatyzuja to wcale za duzo nie znaczy,

Rowny z ciebie gosc... Nawet wrogowie Hizbollah sympatyzuja z nimi i ich
            popieraja ale to "za duzo nie znaczy" :-)

> popatrz nikt nie lubi zydow na swiecie

I to tez pewnie swietnie dla Izraela, co?

> ale nikt oficjalnie nie przeszkadza im w wojnie, bo kazdy chce sie pozbyc
            > wrzoda (hezbollahu)

Oswiadczenia nawolujace do natychmiastowego przerwania dzialan zbrojnych i
            wyrazna potepienie w wiekszosci krajow nie wyglada mi raczej na nie przeszkadzanie.
            I powiedz misiu, kto powaznie wierzy, ze Izrael ta akcja pozbedzie sie tego
            "wrzoda"???? Ty?

> nie wiem czy izraelowi moze przybyc wrogow, ja widze ze przybywa mu raczej
            > ludzi ktorzy popieraja te wojne, wlasnie tych ktorzy juz maja dosc terroryzmu
            > muzulmanskiego

Doinformuj sie czlowieku, co ludzie pisza o tej agresji na swiecie.
            • viper39 Re: Israel nie wygra ,... czyzby? 03.08.06, 20:42
              goldbaum napisał:

> viper39 napisał:
              >
              >
              > > popatrz nikt nie lubi zydow na swiecie
              >
              > I to tez pewnie swietnie dla Izraela, co?

tak bo te panstwa popieraja ofenswe izraela

>
              > > ale nikt oficjalnie nie przeszkadza im w wojnie, bo kazdy chce sie pozbyc
              > > wrzoda (hezbollahu)
              >
              > Oswiadczenia nawolujace do natychmiastowego przerwania dzialan zbrojnych i
              > wyrazna potepienie w wiekszosci krajow nie wyglada mi raczej na nie
              przeszkadza nie.
              > I powiedz misiu, kto powaznie wierzy, ze Izrael ta akcja pozbedzie sie tego
              > "wrzoda"???? Ty?

kto wyslal oficjalne noty? ja mowie o tych ktorzy sie licza na swiecie?
              oprocz paru wypowiedzi ale nic oficjalnego nic sie nei zdarzylo,
              wierze ze hezbollah mozna powaznie zmniejszyc do takich rozmiarow ze nie bedzie
              szkodliwy, malo tego wierze ze ci ktorzy finansuja tego wrzoda moga dostac po
              nosie, a to jest najwazniejsze w tej grze, nie chodzi o to aby paru smieci
              muslimskim zlikwidowac, oni sami zdechna, chodzi o to aby odciac ich od kasy,
              reszta to juz pryszcz.

>
              > > nie wiem czy izraelowi moze przybyc wrogow, ja widze ze przybywa mu racze
              > j
              > > ludzi ktorzy popieraja te wojne, wlasnie tych ktorzy juz maja dosc terror
              > yzmu muzulmanskiego
              >
              > Doinformuj sie czlowieku, co ludzie pisza o tej agresji na swiecie.

no co pisza? to ze na kubie czy w zimbabwe cos napisza to raczej malo sie
              liczy, reszta pisze te same bzdury, zalezy od tego czy to lewacki smiec czy
              prawicowa gazeta.
              z reguly nie przywiazuje uwagi do tego co pisza w lewackich szmatlawcach

obecnie nawet onz pracuje nad tym aby miec jakies zawieszenie broni ktore
              bedzie satysfakcjonowalo obie strony, obie znaczy liban i izrael ale nie
              hezbollah rozumiesz to?
        • dana33 Re: Israel nie wygra ,... czyzby? 02.08.06, 22:00
          drzewiecki, ty masz tak samo rzetelne wiadomosci jak krystek. obaj jestescie
          rzetelni z rzetelnymi informacjami. cudo po prostu.
          rzetelnie was podziwiajaca
          dana
          • goldbaum Re: Israel nie wygra ,... czyzby? 02.08.06, 22:58
            dana33 napisała:

> drzewiecki, ty masz tak samo rzetelne wiadomosci jak krystek.

Jasne rozencwajgowa. Doniesienia w kazdym powaznym serwisie informacyjnym o
            olbrzymim wzroscie sympatii do Hizbollah i o wsparciu ze strony chrzescijan i
            sunnitow to nierzetelna informacja .....

• explicit Re: Israel nie wygra ,... czyzby? 02.08.06, 23:03
              Ona ma swoje , wiarygodne zrodla :)))

uklony

The Mideast PR War - News on a Platter
              =========================================
              AFP - By Matthias Gebauer in Israel

Propaganda is part of every war, just like bombs and soldiers. Still, it's
              remarkable how professionally Israel deals with foreign journalists, catering
              conscientiously to all their needs. Lunch included.

The mother of Israeli soldier Seargeant Shimon Dahan at her son's funeral on
              Thursday. The phone rings at 9 a.m.
            • dana33 Re: Israel nie wygra ,... czyzby? 03.08.06, 00:05
              mowisz w kazdym powaznym serwisie.... to ten co krystek podawal ze skombinowal
              i spuentowal.... farszteje.. :))))
              • goldbaum Re: Israel nie wygra ,... czyzby? 03.08.06, 00:20
                Znasz choc troche niemiecki?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=46094566&a=46094566
      • explicit Re: Israel nie wygra ,... czyzby? 02.08.06, 22:14
        Jesli ja jestem lewakiem to jestem w porzadnym towarzystwie (Pat Buchanan)
        w porownaniu z tym ktoremu ty sie klaniasz - Twoj guru koles , wprowadzil
        wiecej komuny w tym kraju , (big brother , big spending , big goverment) i
        zadluzyl nas bardziej niz wszyscy prezydenci do kupy wzieci od czasow innego
        komucha , nijakiego F.D. Roosvelt'a ,...

Take a hike ,...

przysiad

Na marginesie - W swoim upuscie frustracji pod viper , na ktora nie mozesz
        sobie pozwolic pod innym nick'm , zapominasz o gardzie ,... :)

a co na to lewactwo? eee to wlasnie chleb powszedni dla lewactwa bo to oni maja
        hasla pokoju i rownosci spolecznej, dzielac spoleczenstwa na mniejszosci
        kobiece homosowe itd tak aby latwiej bylo oglupiac takich jak np ty split czy
        reniferka albo inna rowerzystka i wielu innych oszolomow z jednej czy drugiej
        strony (zydzi lub muslimy)
        • felusiak1 split dlaczego ciągle zadymiasz? 03.08.06, 00:16
          powiedz, czy ty dostajesz orgazmu od tego zadymiania?
          Wypisujesz te dyrdymały dzień po dniu.
          Wysysasz z palca. Co sie z toba dzieje ostatnio.
          Przed dwoma laty można było z toba rozmawiać a teraz
          wstawiasz fragmenty z prasy o której twój kolega, bratnia dusza
          powiedział: "moze bys sie nauczyl czegos o mediach, zwlaszcza wojskowych?"
          • explicit Re: split dlaczego ciągle zadymiasz? 03.08.06, 00:37
            Wiedzialem ze sie odezwiesz . ostatecznie ten post byl z adresem ,...

uklony

powiedz, czy ty dostajesz orgazmu od tego zadymiania?
            Wypisujesz te dyrdymały dzień po dniu.
            Wysysasz z palca. Co sie z toba dzieje ostatnio.
            Przed dwoma laty można było z toba rozmawiać a teraz
            wstawiasz fragmenty z prasy o której twój kolega, bratnia dusza
            powiedział: "moze bys sie nauczyl czegos o mediach, zwlaszcza wojskowych?"
        • w_ojciech Re: Israel nie wygra ,... czyzby? 03.08.06, 10:35
          explicit napisał:
          > Na marginesie - W swoim upuscie frustracji pod viper , na ktora nie mozesz
          > sobie pozwolic pod innym nick'm , zapominasz o gardzie ,... :)
          ==============================================
          Viper to Felusiak? Nie wiedziałem.
          Jaki ten świat malutki.
          • rattler Re: Israel nie wygra ,... czyzby? 03.08.06, 14:06
            Tobie tez sie z nim kojarzy ?

narazie

--------------------------------------------

Viper to Felusiak? Nie wiedziałem.
            Jaki ten świat malutki.
            • w_ojciech Re: Israel nie wygra ,... czyzby? 03.08.06, 14:43
              rattler napisał:
              > Tobie tez sie z nim kojarzy ?
              =======================================
              Kiedyś ta zabawa w rozszyfrowywanie "who is who" bawiła
              mnie. Teraz nie chce mi się tego sprawdzać.

Tu masz małą próbkę sprzed 3 lat:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=7613050&a=7651265
      • coprawda te viper ja mam inne zdanie o USa 03.08.06, 10:12
        Widzilem jak judek dostal po pysku, za takie teksty, Oficjalnie to dostal za to
        ze oblal sukienke piwem. Ale dostal zanim piwo wypuscil. Nie jest tak sp[oko na
        barbeque. Wiesz mieso sie zmozy na ogmiu.

> a tak na codzien? amerykanin wsiada do dobrego auta pomysli ze paliwo drogie
        > (bo drogie ale gdzies indziej drozsze) i jedzie spokojnie do pracy, bo pracy
        w USA nie brakuje (4.6-4.7% bezrobocie) i mysli o grillu i wakacjach oraz
        > przyjemnosciach, wojna eeee to daleko i nie dotyczy zwyklych ludzi jesli nie
        sa
        >
    • l.o.r.t.e.a Wojny partyzanckiej jeszcze nikt nie wygrał. 03.08.06, 08:55

• j-k bzdury. bandyci islamscy w Czeczenii 03.08.06, 10:02
        zostali juz praktycznie zmiazdzeni i dogorywaja :)

• miquel6 Re: Israel nie wygra ,... 03.08.06, 13:40
      Muzulmanie przyrzekali dla Allaha ze beda rozpowrzechniac swoja religie na
      reszte swiata. To nie jest religia ktora toleruje inne religie.
      Dla nich jest to tylko jedna religia i jeden bog.
      A odleglosci dzisiaj nie sa takie wielke.
      • krystian71 bujda,gdyby tak bylo,cale Balkany bylyby islamskie 03.08.06, 14:09

• j-k prawda, tyle ze idea fanatyzmu islamskiego 03.08.06, 14:19
          ktora zawladnela islamem jest stosunkowo nowa i datuje sie od roku 1928,
          co omawialem szczegolowo kilka lat temu.
          • explicit Re: prawda, tyle ze idea fanatyzmu islamskiego 03.08.06, 14:37
            Narodzila sie rownolegle z pojawieniem sie zioncow w tym rejonie ,...

uklony

ktora zawladnela islamem jest stosunkowo nowa i datuje sie od roku 1928,
            • j-k Zydzi mieszkaja na Ziemi Swietej ponad 3000 lat 03.08.06, 14:41
              (pisze o okresie pisemnie udowodnionym)

a nawet w najgorszych czasach przesladowan rzymskich i islamskich bylo ich tam
              zawsze ok. 100 tysiecy.

Idea zas fanatyzmu islamskiego narodzila sie w Egipcie pod wplywem panowania
              BRYTYJSKIEGO.
              • explicit Re: Zydzi mieszkaja na Ziemi Swietej ponad 3000 l 03.08.06, 14:55
                Nie mieszaj semickich Izraelitow z khasarskimi przybledami ze wschodniej Europy.

uklony

(pisze o okresie pisemnie udowodnionym)

a nawet w najgorszych czasach przesladowan rzymskich i islamskich bylo ich tam
                zawsze ok. 100 tysiecy.

Idea zas fanatyzmu islamskiego narodzila sie w Egipcie pod wplywem panowania
                BRYTYJSKIEGO.
                • j-k hloopcze, do bliskowschodniej zupy, ktora mieszam 03.08.06, 15:09
                  razem z Olmertem, to sam decyduje - jakie dodawac przyprawy :)

za najlepsze uwazam aktualnie PRZYMUSOWE pojenie kazdego schwytanego
                  bandyty islamskiego z hisbollahu LITREM koszernej wodki :)))

jak nie przrezyje tego poczestunku to sam sobie bedzie winien :)
                  • explicit Re: hloopcze, do bliskowschodniej zupy, ktora mie 03.08.06, 15:12
                    Zapomniales dorzucic , ze nie jestes zydziakiem ,... :)
                    razem z Olmertem, to sam decyduje - jakie dodawac przyprawy :)
                    • j-k Re: hloopcze, do bliskowschodniej zupy, ktora mie 03.08.06, 16:00
                      explicit napisał:

> Zapomniales dorzucic , ze nie jestes zydziakiem ,... :)

dziekuje za przypomnienie :)
                      a koszerna mimo to polecam :)
                      • explicit Re: hloopcze, do bliskowschodniej zupy, ktora mie 03.08.06, 20:03
                        Sorry , zajzajeru nie pije ,...
                        a koszerna mimo to polecam :)
            • krystian71 dokladnie , to samo mialem napisac 03.08.06, 21:48
              ani anglicy ani francuzi,ani cesarstwo Ottomanskie tak na nich nie podzialali
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka