Dodaj do ulubionych

Wstyd Polsko, wstyd!

16.10.06, 15:08
W czasie wiadomej wojny stracilas tyle milionow swoich OBYWATELI z rak
nazistow (uzywam tego terminu z rozmyslem, domyslcie sie dlaczego), a
pozwalasz na takie rzeczy?

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3314297,00.html
Obserwuj wątek
    • goldbaum ??? 16.10.06, 16:00
      "Jest kupiec, powinien byc i towar ...tzw.prawa rynku...czym sie chloopcy
      podniecacie?"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=50395718&a=50398832
      • polski_francuz Re: ??? 16.10.06, 16:23
        Pieniadze mozna zarobic w bardziej godny sposob.

Takie kupczenie mundurami szkopskimi wydaje mi sie bez honoru.

PF
        • marouder Re: ??? 16.10.06, 16:26
          Czlowiek dostarcza mundurow np. dla hobbystow rekonstruujacych konkretne bitwy i inne wydarzenia historyczne. Co w tym zlego?
          • polski_francuz Re: ??? 16.10.06, 16:36
            Ja czytalem juz to gdzies (w Spieglu chyba) ze wielu kolekcjonerow spod znaku
            lysej paly u naszych zachodnich sasiadow sie zaopatruje w te utensylia u bylych
            Untermenschen.

PF
            • marouder Do absztyfikanta i PF. 16.10.06, 16:45
              Bardzo byc moze. Co z tego wynika?
              W latach 80-tych na KUL-u bylo odbylo sie spotkanie z Wiktorem Franklem, znanym niemieckim psychoterapeuta, tworca logoterapii...na koniec oczywiscie byl czas na zadawanie pytan i pewna przasnie wygladajaca dziewuszka spytala goscia:
              - Jak pan moze tak humanistyczne tresci wyglaszac w jezyku niemieckim, jezyku mordercow.
              Na co Frankl odrzekl, ze i noz moze sluzyc zarowno do krojenia chleba jak i podzynania gardla.
              Ergo, co wytworce ma obchodzic motywacja kupujacego?

PS. We wrzesniu odbyla sie rekonstrukcja bitwy na Bzura a mundurow dostarczyl bodaj bohater artykulu.
              • absztyfikant Re: Do absztyfikanta i PF. 16.10.06, 16:46
                W RFN takie praktyki sa zakazane.
                • marouder Re: Do absztyfikanta i PF. 16.10.06, 16:54
                  Wiec to ani polskie ani zydowskie zmartwienie.
                  Jesli RFN chce, niech zakaze wwozu:)
              • zdrajcy.na.pal Re: Do absztyfikanta i PF. 16.10.06, 17:07
                marouder napisał:

> Bardzo byc moze. Co z tego wynika?
                > W latach 80-tych na KUL-u bylo odbylo sie spotkanie z Wiktorem Franklem, znanym
                > Na co Frankl odrzekl, ze i noz moze sluzyc zarowno do krojenia chleba jak i pod
                > zynania gardla.

Na proszonej kolacji profesor Traub dyrektor Max Plank Institute (Haidelberg),
                powiedzialł do nas (2 Polakow) "wir Deutsche wir haben ale am besten sahen, am
                besten Wagen und am beste Leutetote " .

Takie odzywki to normalka w intelektualnych szkopskich kręgach. Nie krępuje ich
                hitlerowskie ludobójstwo a wręcz wyrażają to jako powód do dumy.
                • marouder Re: Do absztyfikanta i PF. 16.10.06, 17:16
                  Lo matko, wybacz, ale uogolnianie na podstawie wypowiedzi jakiegos pridurka jest "malo uprawnione".
                  Wydaje mi sie takze, ze ten jego "bon mot" byl nieco sarkastyczny.
              • polski_francuz Plama na garniturze 16.10.06, 19:19
                OK, marudo, zgodzmy sie na mowienie po niemiecku. Nawet czolowa Zydowka forum
                mowi, wiec musi to byc koszer.

To ze Niemcy zabraniaja sprzedzy munurkow z trupia czaszka mnie nie dziwi. Oni
                najchetniej by zabronili konstytucyjnie mowienia o tym co sie zdarzylo w latach
                1939-1945. Ten okres stanowi brudna plame na czysciutkim garniturze des Herres
                jezdzacego pieknym BMW serii 500 i mytym w kazdy piatek.

Co do produktu, to mi troche smierdzi, szkoda slow.

Tym niemniej, jest krawiec mezczyzniany, opyla mundury za duze pieniadze,
                zdzierajac skore z lysch pal, widzialbym okolicznosci lagodzace.

A mianowicie, patriotyczne wykanczanie ekonomiczne neonazis...

PF
                • marouder Komisarz Kalesoner, dawniej krawiec damski i... 16.10.06, 19:26
                  ..mezczyzniany:)
                  Coz, kiedy bohater artykulu nijak pod Bulhakowskiego krawca mezczyznianego nie
                  chce podpadac ze wzgledu na przynalzenosc etniczna:)

W sumie zgadzam sie ze splitem.
                  Handel i produkcja, o ile produkty nie zagrazaja zdrowiu odbiorcow, nie powinny
                  byc reglamentowane.
          • absztyfikant Re: ??? 16.10.06, 16:37
            To jest zwykla apoteoza III Rzeszy...
        • explicit Re: ??? 16.10.06, 18:03
          Z respektem francuz , bez honoru na krotkiej liscie sa malwersanci , ci ktorzy
          im daja azyl , zebracy i zlodzieje , tych absztyfikant nie widzi mimo ze im
          podtykam pod nos przyklady , natomiast przeszkadza mu jak Polak z inicjatywa
          zarabia uczciwie na zycie ,...

Mieszkajac na LI, NY. jednym z moich klientow byl wlasciciel salonu Harley
          Davidson (Zyd , ktorego najlepszumi klientami byli Hells Angels) gdzie w dziale
          accessories mogles kupic co chciales , zaczynajac od nazistowskich helmow ,
          pasy z klamrami , skorzane kurtki Luftwaffe , nazistowskie insygnia , stickers
          you name it i nikomu nie przeszkadzalo - Co roku mial stoisko na Motorcycle
          Show w Nassau Colliseum , ktory w ciagu tygodnia odwiedzalo prawie milion ludzi
          i nie widzialem protestow , who cares ???

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=50381929
          ==============================================================================
          Takie kupczenie mundurami szkopskimi wydaje mi sie bez honoru.

• polski_francuz Re: ??? 16.10.06, 19:21
            A ty co, teraz z Zydow kazesz brac przyklad!

PF
            • polski_francuz Re: ??? 16.10.06, 19:24
              Chce powiedziec, ze Polacy sa lepsi!

PF
              • explicit Re: ??? 16.10.06, 19:32
                Wiedzialem ze to powiesz :))) Osobiscie preferuje pozostawic to osobistej
                ocenie , rzad i tak ma za dlugi nos , ktory coraz czesciej wtyka w kazdy
                aspekt naszego zycia ,...
                =============================================================================
                Chce powiedziec, ze Polacy sa lepsi!

• z_daleka Re: ??? 16.10.06, 19:40
                  explicit napisał:

> Wiedzialem ze to powiesz :))) Osobiscie preferuje pozostawic to osobistej
                  > ocenie , rzad i tak ma za dlugi nos , ktory coraz czesciej wtyka w kazdy
                  > aspekt naszego zycia ,...
                  ---------------
                  i ja sie z nim zgadzam...
                  • explicit Re: ??? 16.10.06, 19:46
                    Znaczy siem , z kim ? Ja odpowiadalem francuzowi ,...
                    i ja sie z nim zgadzam...

• z_daleka Re: ??? 16.10.06, 19:50
                      zacytowalem ciebie , poczem stwierdzilem , ze sie zgadzam...wiec nie PF mialem
                      na mysli...
                      • explicit Re: ??? 16.10.06, 19:58
                        Hmm, ja jak komus odpowiadam (nawet cytujac) to nie adresuje w 3-ciej osobie,
                        wynioslem to z domu i stad watpliwosci,...
                        zacytowalem ciebie , poczem stwierdzilem , ze sie zgadzam...wiec nie PF mialem
                        na mysli...
                        • z_daleka Re: ??? 16.10.06, 20:04
                          twoj dom ...wiec mozesz z niego wynosic co ci sie zywnie podoba...
                          exsplit napisal:wynioslem to z domu i stad watpliwosci,...
                          • explicit Re: ??? 16.10.06, 21:30
                            Moich rodzicow, (nie moj) koles, (zauwaz roznice naszych oczekiwan)
                            wszystko co posiadam, oprocz stojacego zegara, na honorowym miejscu
                            w living room, pamiatki po babci, ktory na marginesie przemycilem za
                            lapowa, dorobilem sie sam lub z pomoca malzonki, nie liczac na nikogo,
                            tym bardziej na jalmuzne ,...
                            twoj dom ...wiec mozesz z niego wynosic co ci sie zywnie podoba...
        • explicit Re: ??? 16.10.06, 19:25
          Heheh , mozna i tak , na zywo - Mam nadzieje ze nie zepsulem co kolacji :)
          Pieniadze mozna zarobic w bardziej godny sposob.

"Ekstremalna misja do Izraela" dla turystów
          ===========================================
          Mariusz Zawadzki - 2006-10-16

Za jedyne 2,5 tys. dol. można odbyć niezwykłą podróż po Izraelu, pełną spotkań
          z oficerami Mossadu, palestyńskimi szpiegami, terrorystami Hamasu i izraelskimi
          egzekutorami, którzy ich zabijają
          "Zobacz na własne oczy walkę Izraela o przetrwanie na Bliskim Wschodzie" -
          reklamują organizatorzy "Ekstremalnej misji do Izraela", której najbliższa
          edycja zaczyna się już w listopadzie. W programie m.in. spotkanie ze specjalnym
          oddziałem izraelskich zabójców, którzy bez sądu wykonują wyroki na
          palestyńskich terrorystach, wizyta na rozprawie hamasowca, rozmowy z
          izraelskimi ministrami, generałami i oficerami Mossadu i kontrwywiadu Szin Bet
          słynącego z twardych metod przesłuchań zatrzymanych Palestyńczyków. A także
          wycieczka na granicę z Libanem, gdzie jeszcze w sierpniu trwała wojna z
          Hezbollahem, przeloty awionetką nad wzgórzami Golan i Autonomią Palestyńską
          oraz pokaz rajdu izraelskich żołnierzy w głąb Autonomii.

- Ekstremalne misje organizujemy już od 2001, to będzie 11. edycja -
          mówi "Gazecie" Ave Leitner, prawnik z Izraelskiego Centrum Prawnego (ICP)
          Szurat Hadin. W każdej bierze udział kilkadziesiąt osób, zwykle z USA lub
          zachodniej Europy. Na stronie internetowej centrum są entuzjastyczne komentarze
          uczestników z poprzednich lat. "To była przygoda życia" - pisze Simon Goldberg
          z Los Angeles. "Każdy, kto chce poznać izraelskie realia, musi wziąć udział w
          tej misji" - wtóruje mu David Winer z Chicago.

Głównym zajęciem ICP nie jest organizowanie ekstremalnych wycieczek, ale
          wytaczanie procesów organizacjom i rządom odpowiedzialnym za zamachy na Żydów.
          W 2002 r. ICP wygrało w amerykańskim sądzie 183 mln dol. odszkodowania od
          Iranu, który miał być zamieszany w samobójczy zamach bombowy Hamasu w
          Jerozolimie. Do dziś udało się z zasądzonej sumy odzyskać 8 mln dol. -
          Irańczycy nie uznają wyroku, ale te pieniądze pochodzą z amerykańskich kont
          szacha, które zostały zamrożone po wybuchu rewolucji islamskiej w Teheranie -
          wyjaśnia Leitner.

Jedną z atrakcji listopadowej "Ekstremalnej misji" będą spotkania z agentami
          izraelskiego wywiadu, którzy penetrują Palestyńczyków. - Są to oczywiście
          Palestyńczycy lub izraelscy Arabowie - wyjaśnia Leitner. - Na naszych
          spotkaniach występują z zasłoniętymi twarzami, żeby nie zostali zdekonspirowani.

"Ekstremalna misja" nie jest dostępna dla dziennikarzy, lecz jedynie dla
          laików, którzy światem tajnych służb pasjonują się całkowicie amatorsko. Jej
          organizatorzy oraz izraelski wywiad i kontrwywiad dokładnie badają życiorys
          kandydata, zanim zgodzą się go przyjąć na turnus. Chodzi o wyłuskanie
          ewentualnych arabskich agentów, którzy chcieliby podczas "Ekstremalnej misji"
          szpiegować Izrael.

• polski_francuz Re: ??? 16.10.06, 19:33
            Kolacja sie jeszcze na ogniu dopieka.

Moge ci dopiec w miedzyczasie:)

PF
            • explicit Re: ??? 16.10.06, 19:53
              Pieczone na noc ? Wy macie zdrowie - Mnie kolega w Pryzu w '84 poczestawal
              kaczymi watrobkami zapiekanymi na smietanie i do dzisiaj je trawie ,... :)
              Kolacja sie jeszcze na ogniu dopieka.
              • polski_francuz Re: ??? 16.10.06, 20:06
                Corka jest w IV klasie i wczoraj odrabialem z nia lekcje.

Problemy:
                .co to jest higiena?
                .jakie sa rodzaje zywnosci
                -energetyczna (weglowodany)
                -budujaca organizm (produkty mleczne)
                -funkcjonalne (warzywa, owoce, miesiwa)

....

W 4 klasie!

A ty chcesz lekcji nauczycielowi akademickiemu udzielac!:)

PF
                • explicit Re: ??? 16.10.06, 21:09
                  Sorry, musialem wyskoczyc , moj liquer store mi dal cynk ze moja gorzala i
                  trunki moich potencjalnych gosci sa na sale , wiec skorzystalem z okazji bo
                  Thanksgiving i Swieta za pasem - Jestem zaopatrzony :)))

Wracajac do kolegi i Paryza , przed wejsciem do restauracji zaznaczylem koledze
                  zeby mi nie opchnal zadnych slimakow i skaczacych plazow , w kompromisie
                  zgodzilem sie na kacza watrobke - Po obiedzie (ja nie gorszy) zamowilem w
                  rewanzu piwo i przekaske , pozniej nastepne , bo mi "szlo" pod fried paluszki
                  we flakonie na stole z gadu-gadu , przerywanym od czasu do czasu przez kelnera
                  czy jest a O'k i czy moze sluzyc , anyway przy rachunku zauwazylem ze te
                  "paluszki" sa nieproporcjonalnie drogie i zapytalem kolege dlaczego ? Kolega
                  poinformowal mnie ze opylilem flakon fried w tartej bulce , dzdzownic ,... :)

uklony
                  • polski_francuz Re: ??? 16.10.06, 21:13
                    Kuchnia jest dobra.

Ale w dobrej restauracji i ja bym sie bal zamawiac.

Za malom wyksztalcony:)

PF
                    • explicit Re: ??? 16.10.06, 21:57
                      Nie przecze skoro zjadlem kacza watrobke ze smakiem - To mialo miejsce w
                      pierwszy wieczor mojego tygodniowego pobytu w Paryzu w drodze powrotnej
                      z 3-tygodniowego reconciliation meeting z moja poprzedniom , znaczy siem
                      mojam ex na neutralnym terytorium Hiszpanii - Pozostale 6 dni tygodnia ,
                      jak mi brakowalo padliny , jadlem w KFC , reszta to smaczne sery i batony
                      zakrapiane czensto i gensto Bouzole (dolara za flache) zwiedzajac zabytki
                      i muzea z rozdziawiona japom ,...
                      Kuchnia jest dobra. Ale w dobrej restauracji i ja bym sie bal zamawiac.

• explicit Re: ??? 16.10.06, 23:46
                        Zebys nie myslal ze uwzialem sie na Francuzow dorzuce moje i rattlera
                        doswiadczenia kulinarne z Norwegii , wpadlismy tam na pare dni , pare
                        lat temu odwiedzic moja chrzesnice - Jej maz , (tez profesor) , zabral
                        nas do ich weekend domku na ktoryms z ich fiordow i poczestowal nas ich
                        przysmakiem , a lutefisk , nad ktorym pracowal od tygodni - Znaczy siem
                        suszony dorsz , moczony w mieszannce wody z soda , po posoleniu gotowany
                        (ostroznie) i oziebiony - W sumie , galareta z kawalkami ryby ,... Dobrze
                        ze zabralismy z soba dostateczny arsenal polskiej odtrutki , znaczy sie ,
                        wyborowej i po pijoku nie powiedzielismy mu co sadzimy o jego kulinarnych
                        aspiracjach , ale dzieki wyborowej zyjemy , facet padl po paru glebszych ,
                        reszte jego dziela oddalismy w mekach naturze w okolicy jego domku ,...

Inne doswiadczenie to kolacja w orientalnej restauracji na Manhattan , gdzie
                        malowalem reklame ,... Kilka dni pozniej jej wlascicieli oskarzono i skazano
                        za kradziez psow i kotow w sasiedztwie i maltretowanie zwierzat (bili je with
                        baseball bats jak schabowe za zycia) ich mieso serwowali klientom , cos jak
                        nasz schabowy ,...

Lutefisk is made from air-dried whitefish (normally cod, but ling is also
                        used), prepared with lye, in a sequence of particular treatments. The first
                        treatment is to soak the stockfish in cold water for five to six days (changed
                        daily). The saturated stockfish is then soaked in an unchanged solution of cold
                        water and lye for an additional two days. The fish will swell during this
                        soaking, regaining a size even bigger than the original (undried) fish, but the
                        protein content paradoxically decreases by more than 50 percent, causing its
                        famous jelly-like consistency. When this treatment is finished, the fish
                        (saturated with lye) has a pH value of 11–12, and is therefore caustic. To make
                        the fish edible, a final treatment of yet another four to six days (and nights)
                        of soaking in cold water (also changed daily) is needed. Eventually, the
                        lutefisk is ready to be cooked.

• absztyfikant Re: ??? 17.10.06, 17:08
                          Norewska kuchnia, bleeeeeeeee
        • arap1 Re: ??? 17.10.06, 17:27
          polski_francuz napisał:

> Pieniadze mozna zarobic w bardziej godny sposob.
          >
          > Takie kupczenie mundurami szkopskimi wydaje mi sie bez honoru.
          >
          > PF
          PF....cala twoja Francja kupczy... co ty na to???nie lubie twoje odciski mam
          swoje...:-)))
    • aaki Re: Wstyd Izraelu, wstyd! 16.10.06, 16:41
      W czasie wiadomej wojny zginęło tyle milionow ŻYDÓW
      z rak nazistow, a teraz
      pozwalasz na takie rzeczy
      prasa.wiara.pl/?grupa=6&art=1160157828&dzi=1157473744&katg=
    • explicit Re: Wstyd Polsko, wstyd! 16.10.06, 19:12
      Wstyd to krasc, zebrac i zyc z jalmuzny ,...

• z_daleka Re: Wstyd Polsko, wstyd! 16.10.06, 19:48
        explicit napisał:
        > Wstyd to krasc, zebrac i zyc z jalmuzny ,...
        nie zapominaj splicie o codzolozeniu, o pozadaniu zony blizniego swego i takie
        inne jeszcze...
        • krystian71 masz na mysli tego xuja katzawa??? 16.10.06, 19:51

• z_daleka Re: masz na mysli tego xuja katzawa??? 16.10.06, 19:52
            Ku-tas prawdziwy...jego tez.
            • krystian71 Re: masz na mysli tego xuja katzawa??? 16.10.06, 22:07
              to prawda, w tym azjatyckim kontekscie
              Tylko pls,nie wlascie juz ze swoim zydowskim tematem,bo budzi on odruchy
              wymiotne.]Jakzawsze,na wasz widok....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka