Dodaj do ulubionych

Izrael: kryzys rządowy z powodu szabatu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.03, 22:21
A co to śpismy????
Gdzie wszyscy obrońcy izraelskiej demokracji???

No cóż... ciekawe co zrobi Szaron.
Stawiam zakład, że ulegnie presji i oczywiście nadal partie
religijne będą zamykać sklepiki, kina, teatry etc w Szabas. I
Nikogo nie będzie obchodzić, że dzień ten jest dla większości
izraelskiego społeczeństwa dniem wolnym od pracy, kiedy to
można by nie tlko iść do synagogi, lecz zrobić coś innego.

Prpopnuje zakład. Stawiam, że Szaron ulegnie...
Zakład o kopa w głowę....
Obserwuj wątek
    • Gość: jarek Re: Izrael: kryzys rządowy z powodu szabatu IP: *.fastres.net 29.03.03, 08:02
      Ja stawiam na Sharona, widzi dalej niz siusia.
    • Gość: stefan Pomoc Izraela dla Iraku IP: 12.247.254.* 30.03.03, 01:50
      Gdzie jest ten artykul? Michnik kazal go zdjac? Czy tez moze to
      pytanie jest pelne antysemityzmu?
      • Gość: dana33 Re: Pomoc Izraela dla Iraku IP: *.adsl.actcom.co.il 30.03.03, 11:33
        Gość portalu: stefan napisał(a):

> Gdzie jest ten artykul? Michnik kazal go zdjac? Czy tez moze to
        > pytanie jest pelne antysemityzmu?

nu, stefan, tym razem to nie atysemityzm, chociaz oczywiscie postawil ten
        zaklad odpowiednio idiotycznie. on nie wie, ze z dwoch zakladajacych sie, jeden
        jest idiota (ten co nie wie ale sie zaklada) a drugi oszust (ten co wie i sie
        zaklada), zdaje sie ze jerzy nalezy do idiotow. ale problem jest, dlatego, ze
        partia mafdal grozi wyjsciem z koalicji i wtedy rzad nie ma wiekszosci w
        knesset... mafdal to robi, bo stoi na strazy zachowania w panstwie zydowskim
        zydowskiego sposobu zycia, nawet jak dzisiaj wiekszosc spoleczenstwa chce zyc
        jak im sie podoba.
        • Gość: Jerzy Re: Pomoc Izraela dla Iraku IP: *.ajcf.pl / 192.168.0.* 30.03.03, 13:07
          Taaaak. Dana masz oczywiście rację...

Jerzy należy do grona idiotów. W każdym razie dzięki że mi wytłumaczyłaś tą
          karkołomnie trudną i skomplikowanyą kwestię bratania się z partiami
          religijnymi. Wiesz bez Ciebie Dano moje horyzonty wiedzowe byłyby tak ubogię.
          Dziękuję Ci.

To jak z tym zakładem,hahahaha

• Gość: dana33 Re: Pomoc Izraela dla Iraku IP: *.adsl.actcom.co.il 30.03.03, 13:28
            Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> Taaaak. Dana masz oczywiście rację...
            >
            > Jerzy należy do grona idiotów. W każdym razie dzięki że mi wytłumaczyłaś tą
            > karkołomnie trudną i skomplikowanyą kwestię bratania się z partiami
            > religijnymi. Wiesz bez Ciebie Dano moje horyzonty wiedzowe byłyby tak ubogię.
            > Dziękuję Ci.
            >
            > To jak z tym zakładem,hahahaha
            >
            nu, widzisz jaka dzisiaj zrobilam micwe? przyprawilam cie o smiech
      • Gość: Jerzy Re: Pomoc Izraela dla Iraku IP: *.ajcf.pl / 192.168.0.* 30.03.03, 13:10
        A gdzie ty tu człowieku widzisz antysemityzm, chłopie zlituj się....
        • Gość: mefet Re: Pomoc Izraela dla Iraku IP: *.visp.energis.pl 30.03.03, 14:09
          Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> A gdzie ty tu człowieku widzisz antysemityzm, chłopie zlituj się....

Antysemityzm jest wszędzie. Tobie chyba tego nie trzeba tłumaczyć.
          • Gość: Jarek Re: Pomoc Izraela dla Iraku IP: *.fastres.net 30.03.03, 20:06
            Kiedys jeden Zyd ( nie pisze Hebraiczyk) niemiecki- polskiego pochodzenia okolo roku 1836 powiedzial ( moze mazywal sie Baruch):
            Jedni mi przebaczaja ze jestem Zydem
            Drudzy mi wspolczuja
            Trzeci mnie nienawidza
            ale niestety wszyscy sie mna interesuja.

Pozatym chcialbym dodac ze w pewnych kantorach ultra demokratycznej Szwajcarii w niedziele nie mozna nic robic , nawet myc na prywatnym gruncie wlasny samochod bez narazenia sie na grzywne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka