Dodaj do ulubionych

Congratulations Mr. President ,... :(((

27.11.06, 18:33
Zadyma w Iraq'u przekroczyla czas partycypacji USA w II-giej Wojnie Swiatowej
a tymczasem sytuacja w tym rejonie jest gorsza od tej co zastalismy ,...

Obserwuj wątek
    • w_ojciech Re: Congratulations Mr. President ,... :((( 27.11.06, 21:04
      Chyba już nikt nie ma wątpliwości, że Irak to koszt dla podatnika
      amerykańskiego, a nie zysk. No to teraz trzeba pogłówkować
      jak wyjść z tej gnojówki tak by śmierdziało jak najmniej.
      • explicit Re: Congratulations Mr. President ,... :((( 27.11.06, 21:26
        Powiedz to pewnemu twardzielowi z zakutym lbem na tym forum to ci piguly
        podesle - Dawno mowilem ze za pol ceny moglismy odkupic ich pola naftowe ,
        ale wiadomo ze nie o to chodzi - Glownym celem tej zadymy bylo pozbycie
        sie nieobliczalnego sasiada , ktory finansowal samobojcow atakujacych (sic)
        jedyna demokracje na Bliskim wschodzie i zapewnienie mu dostepu do ropy i
        marnujacych sie zasobow slodkiej wody Eufratu ,...
        ==============================================================================
        Chyba już nikt nie ma wątpliwości, że Irak to koszt dla podatnika
        amerykańskiego, a nie zysk. No to teraz trzeba pogłówkować
        jak wyjść z tej gnojówki tak by śmierdziało jak najmniej.

• felusiak1 Re: Congratulations Mr. President ,... :((( 27.11.06, 23:07
          Z Eufratu i nie tylko. Tam mają jeszcze jedna rzekę, której bieg miał być
          odwrócony. Miała płynąć pod górkę. A tak naprawdę to główna przyczyną była chęć
          zbudowania karuzeli w lunaparku w Bagdadzie a nastepnie wydzierżawienie posesji
          królowi Nepalu za dostep do bac na Mt. Everest.
          • w_ojciech Re: Congratulations Mr. President ,... :((( 27.11.06, 23:10
            Zachowujesz się jak małe dziecko jak Twoje klocki ktoś poprzestawia.

Czas dorosnąć Felusiak.
            • j-k Uwazasz, ze pistolet Saddama - w gabinecie Busha 27.11.06, 23:17
              to niewlaciwy klocek na niewlasciwym miejscu?

tu sie z toba zgadzam:

Sadddam pozbawiony aureoli Saladyna
              - to wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu...

a co Szyici z nim zrobia...????

mamy wszakze w Iraku wolne sady.
              to ich sprawa :)))
            • felusiak1 Re: Congratulations Mr. President ,... :((( 27.11.06, 23:42
              wojtuńku, najdroższe ty moje słońce wiedzy alternatywnej.
              Czy tobie naprawdę wydaje sie, ze splitowe "argumenty" to przestawianie moich
              klocków i to jest przyczyna mojego rozbawienia? Dziecko drogie, te splitowe
              wywody to czyste, kryształowo czyste dyrdymały. Prosto z rogu obfitości terystów
              konspiracjonistów, takich co święcie wierzą w to co Stone pokazał w JFK, takich,
              którzy wierzą w każde słowo z ekranu podczas projekcji "Inconvenient truth",
              takich, którzy Fahrenheit 911 uznaja za dokument. Robaczku z takim dokumentem
              nie przeszedłbyś TSA na lotnisku.
              No cóż, na zabawnie śmieszne "argumenty" jest tylko jedna odpowiedż, smiecho-zabawa.
              • markv501 Re: Congratulations Mr. President ,... :((( 28.11.06, 04:21
                rzeczywiscie Stone gada glupoty
              • markv501 a jednak konspira 28.11.06, 04:28
                rzeczywiscie Stone gada glupoty
                ale: wszystkie teorie konsspiracyjne , niedotyczace JFK, nie wytrzymuja
                konkurencji z prawda.
                w przypadku JFK gdyby mozni swiata oglosili prawde to nalezaloby
                wypowiedziec obcemu mocarstwu wojne nuklearna.CHRUszczowa wyrzucili w niecaly
                rok po smierci JFK
          • explicit Re: Congratulations Mr. President ,... :((( 27.11.06, 23:49
            Fukin' idiot ,... Zakuty leb ,....
            =============================================================================
            Z Eufratu i nie tylko. Tam mają jeszcze jedna rzekę, której bieg miał być
            odwrócony. Miała płynąć pod górkę. A tak naprawdę to główna przyczyną była chęć
            zbudowania karuzeli w lunaparku w Bagdadzie a nastepnie wydzierżawienie posesji
            królowi Nepalu za dostep do bac na Mt. Everest.
            • explicit Re: Congratulations Mr. President ,... :((( 27.11.06, 23:52
              Mialo byc a fuckin' idiot , sorry ,...
      • vico1 Re: Congratulations Mr. President ,... :((( 27.11.06, 23:21
        Mr President otwiera sie na nowe propozycje - byloby godne pochwaly, gdyby miec
        krotka pamiec.
        Na samym poczatku calej irackiej afery, z przerazeniem mowilo sie w Europie -
        Ameryka nie moze tej wojny przegrac. Po kilku latach w Iraku jest taki balagan,
        ze trudno myslec w kategoriach - przegrac, wygrac. Irak jest tak zniszczony,
        podzielony, sklocony, ze nie stanowi dla nikogo zagrozenia. Terroryzm byl i
        jest. Ogolnie jest dobrze, ale nie beznadziejnie. Wzwod niepelny.

Ostatnie lata balaganu wykorzystal Iran i to jest blad. Teraz juz nie wystarczy
        prezentacja w ONZcie kawalka rury z supermarketu.
    • j-k Klamstwa Explicite - islamuska :))) 27.11.06, 23:13
      1. Nie przrekroczyla - islamski niedoinformowany nieuku :)
      sluszna akcja US w Iraku trwa 3,5 roku,

Wojna US przeciw Hitlerowi trwala ponad 4 lata :)))

2. Bandyci islamscy - sunnici i szyici zaczynaja sie bic miedzy soba ...

ciebie to moze martwi...
      mnie - w zadnym stopniu.
      ale czy to problem US?
      • thannatos Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 27.11.06, 23:40
        j-k napisał:

> Wojna US przeciw Hitlerowi trwala ponad 4 lata :)))

Mozesz mi powiedziec, jakim cudem miedzy 7 grudnia 1941 a 8 maja 1945 zmiesciles
        "ponad 4 lata"? No chyba, ze liczysz date kapitulacji Japonii - ale i tak,
        kurna, w zaden sposob sie do tego 2 wrzesnia 1945 4 lat nie wyczai, nawet po
        doliczeniu 3 tygodni na kapitulacje ostatnich garnizonow Nipponu....

> 1. Nie przrekroczyla - islamski niedoinformowany nieuku :)
        > sluszna akcja US w Iraku trwa 3,5 roku,

Poza tym, o moj geniuszu matematyczny, jesli juz liczymy, to USA rozpoczelo
        interwencje przeciw Irakowi 17 stycznia 1991 roku i nigdy nie podpisano traktatu
        pokojowego miedzy tymi krajami, za to z radoscia ostrzeliwano cele irackie z
        powietrza, ergo, wojna trwa juz prawie 16 lat. Nawet jesli USA wkroczylyby do
        IIWS 1 wrzesnia 1939 o godz 6.46 czasu srodkowo-europejskiego, maja mala szanse
        pobicia rekordu irackiego.

Jesli on jest "islamskim niefdoinformowanym niedoukiem" to na Ciebie slownik
        chyba nie przewidzial epitetu....

> 2. Bandyci islamscy - sunnici i szyici zaczynaja sie bic miedzy soba ...
        >
        > ciebie to moze martwi...
        > mnie - w zadnym stopniu.
        > ale czy to problem US?

No patrz, ja tak myslalem, ze te wszystkie spotkania, narady, wyrzucenie
        republikanow z Kongresu i Rumsfelda z Bialego Domu, antagonizacja 75% swiata
        przeciw USA, prawie trzy tysiace trumien i dziesiatki tysiecy kalek
        amerykanskich na rentach weteranow, prawie calkowity brak mobilnosci glownych
        jednostek uderzeniowych marines (co doskonale rozumieja Iran, Syria i Korea)
        oraz setki miliardow dolarow wywalone w komin to czysty pic na wode, bo przeciez
        nie problem US...
        • j-k niedouctwo, Thantalos :))) 27.11.06, 23:43
          thannatos napisał:

> j-k napisał:
          >
          > > Wojna US przeciw Hitlerowi trwala ponad 4 lata :)))
          >
          > Mozesz mi powiedziec, jakim cudem miedzy 7 grudnia 1941,
          a 8 maja 1945 zmiesciles "ponad 4 lata"?

moge :)))

USA wypowiedzialy wojne Niemcom w lipcu 1941...
          a chyba o Niemczech tu mowimy, co?

• j-k dodatek... 27.11.06, 23:50
            I co by bylo jasne - dostarczajac ju wczesniej w latach 1940-41
            W. Brytanii zaopatrzenia na potrzeby prowadzenia wojny z Niemcami... :)))
            • thannatos Re: dodatek... 28.11.06, 00:11
              j-k napisał:

> I co by bylo jasne - dostarczajac ju wczesniej w latach 1940-41
              > W. Brytanii zaopatrzenia na potrzeby prowadzenia wojny z Niemcami... :)))

G.prawda.

Zaopatrywanie kraju walczacego z innym nie jest rownoznaczne z prowadzeniem
              wojny z tym drugim krajem. Przypominam, ze IBM (tak, ten IBM) juz po inwazji na
              Polske sprzedawal III Rzeszy maszyny wykorzystywane do ewidencjonowania Zydow, a
              Thomas J. Watson zwrocil swoj medal osobiscie wreczony mu przez Hitlera dopiero
              po ataku na Francje. Zas handel firm USA z III Rzesza zostal zakazany przez
              administracje USA dopiero 6 dni po ataku na Pearl Harbor.
              • j-k bzdury... 28.11.06, 00:15
                Amerykanie nie dostarczali Anglikom pietruszki,
                lecz juz na poczatku w 1941 wypozyczyli im 30 wlasnych Niszczycieli :)))
                • thannatos Re: bzdury... 28.11.06, 00:23
                  j-k napisał:

> Amerykanie nie dostarczali Anglikom pietruszki,
                  > lecz juz na poczatku w 1941 wypozyczyli im 30 wlasnych Niszczycieli :)))

Co absolutnie nie oznacza, ze prowadzili wojne z III Rzesza.

Amerykanie dostarczyli Izraelowi bomby kasetowe, czy to znaczy, ze prowadzili
                  wojne z Libanem? A jesli sprzedaja bron Indiom, to znaczy ze prowadza wojne z
                  Pakistanem (o Kaszmir)? Sprzedaja bron Tajwanowi, to znaczy, ze maja wojne z
                  Chinami? Handel bronia to od jakios czasu calkiem dochochodowa rzecz dla
                  gospodarki USA.

Poza tym - zdajesz sie (co mnie nie dziwi, bo klasyczne zachowanie ludzi Twojego
                  pokroju) calkowicie nie zauwazac faktu, ze interwencja zbrojna USA w Iraku trwa
                  od 17 stycznia 1991 (no, chyba, ze dla Ciebie ostrzal celow z powietrza na
                  terytorium obcego kraju, to nie sa dzialania wojenne).
          • thannatos Re: niedouctwo, Thantalos :))) 27.11.06, 23:58
            > moge :)))
            >
            > USA wypowiedzialy wojne Niemcom w lipcu 1941...
            > a chyba o Niemczech tu mowimy, co?

Moze byc i o Niemczech.

I wedlug Ciebie miedzy LIPCEM 1941 a MAJEM 1945 uplynelo PONAD 4 lata -
            zaczynasz mnie naprawde zadziwiac.... :|
            • j-k aktywne uczestnictwo w wojnie z Niemcami 28.11.06, 00:04
              trwalo dla USA ponad 4 lata

nie doczytales dodatku?
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=52976212&a=52997485
              • thannatos Re: aktywne uczestnictwo w wojnie z Niemcami 28.11.06, 00:12
                doczytalem
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=52976212&a=52998364
          • thannatos Re: niedouctwo 28.11.06, 19:47
            j-k napisał:

>
            > USA wypowiedzialy wojne Niemcom w lipcu 1941...

W wieczornym zadumaniu nie zorientowalem sie, jak wielka bzdure napisal j-k...

USA NIE wypowiedzialy Niemcom wojny, to Hitler wypowiedzial USA wojne 11 grudnia
            1941.

Czyli ta wypowiedz j-k pasuje do reszty - beltok niedacznika zyciowego, ktory
            probuje sobie wlasne zyciowe niepowodzenia zaprotezowac puszeniem sie na
            anonimowym forum i wydrwiwaniem jego uczestnikow, jednoczesnie nie majac
            merytorycznych podstaw do analizy wydarzen, o ktorych pisze... Sorka j-k za
            wycieczke osobista, ale jest to jedyne podsumowanie jakie mozna przypisac Twoim
            wypowiedziom na FS. Nie sledze takowych na innych forach, wiec trudno mi sie do
            nich ustosunkowac.
            • j-k dalsze niedouctwo thantalos 28.11.06, 20:21
              przciez wiesz, ze twoje zdanie na moj temat...

mi lata i powiewa :)))

tym niemniej, zorientuj sie raz jeszcze
              kiedy zaczela sie wojna niemiecko amerykanska :)))
              • thannatos Re: dalsze niedouctwo thantalos 28.11.06, 23:39
                j-k napisał:

> przciez wiesz, ze twoje zdanie na moj temat...
                >
                > mi lata i powiewa :)))
                >
                > tym niemniej, zorientuj sie raz jeszcze
                > kiedy zaczela sie wojna niemiecko amerykanska :)))

Kretynku, jak pie...niesz idiotyzm, to racz go potem nie parafrazowac. Cytuje:

"> USA wypowiedzialy wojne Niemcom w lipcu 1941..."

Czekam na dowody tego faktu.
                • jj-k Re: dalsze niedouctwo thantalos 29.11.06, 22:28
                  naturalnie ze tak...

poniewaz twoje zdanie na moj temat jesz mi jednak lekko obojetne...
                  przypominam jedynie :

Niemcy wypowiedzialy wojne USA w lipcu 1941.
                  • thannatos Re: dalsze niedouctwo thantalos 30.11.06, 14:39
                    jj-k napisała:

No coz, poniewaz zmienil sie nick dyskutanta, trudno mi ocenic, czy to j-k
                    stara sie za wszelka cene udowodnic, ze jest glup i nieuk i nie umie przejsc
                    nad tym faktem do porzadku dzinnego, czy tez ktos sie podszywa.

> Niemcy wypowiedzialy wojne USA w lipcu 1941.

Dziecko - pieprzysz. Najpierw twierdzisz, ze to USA wypowiedzialo wojne - czyli
                    blaznisz sie, a teraz odkrecasz kota ogonem bez zmruzenia oka, jestes jednak
                    nadal na tyle glupi, ze nie umiesz podac prawidlowej daty. Niemoto mentalna,
                    poniewaz mala jest szansa, ze byles na swiecie, kiedy Niemcy wypowiadaly wojne
                    USA, podaj mi skad czerpiesz te swoje rewelacje historyczne? Bo na razie to
                    jednym zrodlem oczywistym jest Twoj oneioidalny pecherzyk pseudomozgowy.
        • felusiak1 Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 27.11.06, 23:51
          Split napisał, ze głównym powodem irackiej eskapady było zapewnienie Izraelowi
          dostepu do ropy i wody z Eufratu. Niewatpliwie afgańska eskapada miała i ma na
          celu zapewnienie Izraelowi dostaw gazu ziemnego rurociagiem przez Iran pewnie.
          Według splita USA robią co robia w izraelskim interesie.

Czy ty też jesteś podobnego zdania?
          • j-k Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 27.11.06, 23:54
            Jako szczery przyjaciel Zydow i Izraela,
            chcialbym nawet, by tak bylo :)))
          • thannatos Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 00:16
            felusiak1 napisała:

> Split napisał, ze głównym powodem irackiej eskapady było zapewnienie Izraelowi
            > dostepu do ropy i wody z Eufratu. Niewatpliwie afgańska eskapada miała i ma na
            > celu zapewnienie Izraelowi dostaw gazu ziemnego rurociagiem przez Iran pewnie.
            > Według splita USA robią co robia w izraelskim interesie.
            >
            > Czy ty też jesteś podobnego zdania?

Nie, a nawet jesli, nie widze problemu we wspieraniu Izraela przez USA (choc
            drazni mnie jesli robia to nieudolnie, wlasnie jak w Iraku).

Po prostu drazni mnie belkot j-k, ktory w tym watku akurat opowiada wierutne
            brednie.
            • j-k opowiadam prawde, dziecie. 28.11.06, 00:19
              Aktywna i praktyczna dzialalnosc USA przeciw Niemcom datuje sie od poczaku
              1941 (wypozyczenie 30-tu niszczycieli Anglikom)

Umowe podpisano pod koniec 1940.

( PS. dalsze 20 dostarczono w 1942.)

dobranoc.
              • thannatos Re: opowiadam prawde, dziecie. 28.11.06, 00:29
                Hloopcze, wytrzezwiej moze przed ciagiem dalszym, bo juz nawet prawidlowo
                podpiac postu nie jestes w stanie, co?
            • felusiak1 Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 00:22
              Ciekawe. Z jednej strony piszesz, że nie sadzisz iż iracka eskapada odbywa sie w
              interesie Izraela a nastepnie piszesz, ze drażni cię kiedy administracja
              wspiera Izrael nieudolnie, jak to czyni w Iraku. Zatem jesteś zdania, ze
              przynajmniej częściowo Irak odbywa sie w interesie Izraela chociaż tak nie
              uważasz. Ciekawe.....
              • thannatos Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 00:27
                Zupelnie nie zrozumiales.

Nie mam nic przeciwko temu, ze jednym z celow ataku na Irak bylo wsparcie
                Izraela. Moj problem polega na tym, ze przez nieudolnosc postepowania w Iraku
                Stany oslabily pozycje w sumie przychylnej Izraelowi Turcji, a wzmocnily Iranu i
                Syrii, czego dowodem byla ostatnia wojna w Libanie.

Nie mam wiec pretensji do administracji Busha DLACZEGO zaatakowala Irak, tylko
                JAK SOBIE Z TYM FANTEM RADZI.
                • j-k zero wiedzy, jak to u islamuskow :))) 28.11.06, 00:40
                  thannatos napisał:
                  > Nie mam nic przeciwko temu, ze jednym z celow ataku na Irak bylo wsparcie
                  > Izraela.

- Amerykanie nie realizowali w Iraku celow Izraela, lcz wlasne :))))

Moj problem polega na tym, ze przez nieudolnosc postepowania w Iraku
                  > Stany oslabily pozycje w sumie przychylnej Izraelowi Turcji, a wzmocnily
                  Iranu i Syrii, czego dowodem byla ostatnia wojna w Libanie.

- nie. to dokonalo by sie i tak bez Interwencji US w Iraku...

zdaje sie nie masz pojecia o terminie - "procesy dziejowe"
                  >
                  > Nie mam wiec pretensji do administracji Busha DLACZEGO zaatakowala Irak, tylko
                  > JAK SOBIE Z TYM FANTEM RADZI.

- Zupelnie niezle...

ropa plynie.
                  islamuski tluka sie miedzy soba :)))

buenas noches.

• felusiak1 Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 01:13
                  Najwyrźniej administracja radzi sobie w Iraku coraz mniej.
                  Nie to zwróciło moja uwagę. Piszesz, ze jednym z celów najazdu było wsparcie
                  Izraela. Ciekaw jestem w jaki sposób. Jaki aspekt eskapady miał takiego wsparcia
                  dokonywać. Pominę saddamowe pieniadze dla samobójców bo tego nie da sie sprzedać.
                  • thannatos Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 15:04
                    felusiak1 napisała:

> Najwyrźniej administracja radzi sobie w Iraku coraz mniej.

Tu sie zgadzamy.

> Nie to zwróciło moja uwagę. Piszesz, ze jednym z celów najazdu było wsparcie
                    > Izraela.

Nie "ja pisze", tylko bylo to oficjalne stanowisko administracji USA w osobie
                    Twojego Prezydenta.

"Without Iraq roiling the waters, the Palestinians could apply to choosing a
                    democratic and peaceful government that renounces terrorism, he supposed. As the
                    situation improves, Israel must support the Palestinians and work quickly toward
                    a final status agreement and must halt all settlements in the occupied
                    territories. Arab states must clearly state they will live in peace with Israel,
                    Bush said."
                    www.defenselink.mil/news/Feb2003/n02262003_2003022611.html

Jesli sie nie zgadzasz ze swoja administracja federalna, to juz Twoj problem.

Zostalo to wczesniej opisane w 1996 roku w raporcie ("A Clean Break:
                    A New Strategy for Securing the Realm") Institute for Advanced Strategic &
                    Political Studies. Bylo to wielokrotnie dyskutowane w publikacjach Project for
                    New American Century. Jest to rowniez oficjalne stanowisko rzadu Izraela, o czym
                    wspomnial Olmert w czasie ostatniego spotkania z GWB, oraz sprawa ta ma poparcie
                    wiekszosci spoleczenstwa Izraela:
                    www.haaretz.com/hasen/pages/ShArtWar.jhtml?itemNo=269674&contrassID=33&%20subContrassID=4&sbSubContrassID=0

Ale wedlug Ciebie, to "ja pisze"... tiaaaa.
                    • felusiak1 Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 15:45
                      Drogi thannatosie ten artykuł z defeselink.mil i dodany cudzysłów to nie słowa
                      Busha lecz autora artykułu. A co powiedział Bush w AEI?
                      "Without this outside support for terrorism, Palestinians who are working for
                      reform and long for democracy will be in a better position to choose new leaders."
                      "For its part, the new government of Israel
                      • thannatos Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 16:01
                        Misiaczku, prosze nie cytuj zdan AZ TAK wyrwanych z kontekstu. Prawidlowy cytat
                        tej czesci wypowiedzi wyglada tak:

"Success in Iraq could also begin a new stage for Middle Eastern peace, and set
                        in motion progress towards a truly democratic Palestinian state. (Applause.) The
                        passing of Saddam Hussein's regime will deprive terrorist networks of a wealthy
                        patron that pays for terrorist training, and offers rewards to families of
                        suicide bombers. And other regimes will be given a clear warning that support
                        for terror will not be tolerated. (Applause.)

Without this outside support for terrorism, Palestinians who are working for
                        reform and long for democracy will be in a better position to choose new
                        leaders. (Applause.) True leaders who strive for peace; true leaders who
                        faithfully serve the people. A Palestinian state must be a reformed and peaceful
                        state that abandons forever the use of terror. (Applause.)"

I TERAZ powiedz mi, ze Bush nie mowil o zwiazku Iraku z Palestynczykami (czyli
                        automatycznie Izraelem). Wyobraz sobie, ze tez uczylem sie o erystyce, wiec nie
                        za mna takie numery Bruner. :)

Poza tym ciesze sie, ze sie ustosunkowales do JEDNEGO fragmentu mojej
                        wypowiedzi, calkowicie pomijac pozostale publikacje, o ktorych wspominalem.
                        Ponownie erystyka sie klania. :)

> Doprowadzenie do trwałego pokoju na Bliskim Wschodzie jest dążeniem nie tylko
                        > USA ale także Unii Europejskij, Rosji i zapewne Chin. Wszyscy zainteresowani są
                        > stabilnością.

No, ale co przez to chcesz powiedziec? Przeciez nie oponuje CELOM tylko JAK
                        administracja USA praktycznie radzi sobie z ich osiagnieciem. Czemu wywazasz
                        drzwi otwarte?

Przypominam, ze zdaje sie starasz sie udowodnic, ze chec pomocy Izraelowi NIE
                        byla jedna z przyczyn inwazji na Irak w roku 2003. Nie wiem czemu to robisz -
                        moze masz co przeciwko temu. Ja akurat nie. Ale jak na razie nie podales zadnego
                        argumentu potwierdzajacego Twoja teorie, a przeczacego mojej.

No chyba, ze jest chcesz uzyc argumentu post factum, czyli ze nieudacznosc
                        postepowania w Iraku, szkodzi w rezultacie Izraelowi... No ale to nie zmienia
                        faktu, ze "CHCIELISMY dobrze, a wyszlo jak zawsze". :)))
                        • explicit Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 16:08
                          Dobrymi checiami wylozono i tego ,... Zapomnielem ,...
                          No ale to nie zmienia faktu, ze "CHCIELISMY dobrze, a wyszlo jak zawsze". :)))

• felusiak1 Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 16:29
                          Jeśli doprowadzenie do trwałego pokoju na BW to chęć pomocy Izraelowi
                          to rzeczywiście inwazja była zrobiona w tym i tylko w tym celu.
                          Rzecz jasna przed marcem 2003 nikt nie chciał Izraelowi pomagać, nikt nie
                          próbował nawet. Dopiero pod naciskiem neoconów Bush zdecydował sie wysłac
                          karetkę pogotowia. Zastanawia mnie również interpretacja słowa "could".
                          Jednym słowem ten Bush to filantrop.
                          Tak, Bush mówił o zwiazku Iraku z Palestyńczykami (automatycznie Izraelem) ale
                          mówił też o osciennych regime'ach (automatycznie zwiazek z Izraelem). Takim
                          sposobem wszystko co dzieje sie na BW ma automatyczny zwiazek z Izraelem.
                          Nawet Afganistan miał automatyczny zwiazek z Izraelem.
                          Jednym słowem wszystko co Bush robi ma na celu dobro Izraela, przede wszystkim
                          dobro Izraela i tylko dobro Izraela.
                          A te dodatkowe artykuliki pominałem. Nie chce bawić się w bzdurzenie o neoconach.
                          • thannatos Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 16:40
                            felusiak1 napisała:
                            .
                            > Jednym słowem wszystko co Bush robi ma na celu dobro Izraela, przede wszystkim
                            > dobro Izraela i tylko dobro Izraela.

Kolejny chwyt erystyczny - poslugujac sie paralogika, doprowadzic wypowiedz
                            interlokutora do absurdu, a nastepnie podwazyc ten absurd (o ile nie jest on
                            oczywisty).

W sumie nadal nie mam pojecia o co Ci chodzi, bo caly czas wywazasz otwarte
                            drzwi, ale to juz detal...
                            • felusiak1 Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 20:00
                              Daj sobie spokój z erystkom.
                              Twój argument jest wątły. Równie dobrze można byłoby powiedzieć, że w 1991 roku
                              wojna z Irakiem miała na celu dobro Arabii Saudyjskiej a przede wszystkim Kuwejtu.
                              Można też dla wygody pominąc wszystkie inne aspekty.
                              Chodzi mi jedynie o to, że jeśli wysuwasz tezę to badź łaskaw ja udowodnić bez
                              uciekania się do nawiasów i stwierdzeń o automatycznych zwiazkach z Izraelem.
                              Być może Izrael jest w stanie odnieść korzyść, być może nie. To wszystko zawarte
                              jest w słowie "could", co nie jest równe "will".
                              Nawiasem mówiąc owe korzyści zawieraja sie w sferze bezpieczeństwa a nie jak
                              chce tego split, baryłek ropy i cystern wody.
                              Nawiasem mówiąc saddamowe czeki dla samobójców to jedynie ostatni rok lub dwa
                              przed inwazją. Trzeba być kontorcjonista aby uznać to za jedyna przyczynę
                              terrystycznych ataków w Izraelu. Zatem usuniecie Saddama nie gwarantowało końca
                              samobójczych wybuchów. Sta juz prosta droga do logicznych konkluzji.
                              • w_ojciech Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 20:05
                                Felusiak
                                a co to jest ten "terroryzm"? Często słyszę ten termin, ale nie
                                pojmuje go ni w zomb.
                                • j-k Juz ci tlumacze, co to terroryzm 28.11.06, 20:32
                                  to ZBROJNE wystepowanie przeciw legalnym rzadom, z ktorymi mozna prowadzic
                                  konsultacje...

Baskowie byli terrorystami...
                                  z Hiszpanami szlo sie dogadac.

IRA - nie...
                                  Anglicy nie chcieli opuscic Irlandii.

• felusiak1 Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 20:51
                                  Daj sobie spokój, wojtuniu.
                                  Wróć do Lego....
                                  • w_ojciech Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 21:00
                                    Ale ja pytam poważnie. Czy np. 200 lat temu nie było "terroryzmu"?
                                    Ten termin to jakiś nowotwór. Ni rak ni ryba.
                                    • j-k no nie bylo...Wojtusiu... 28.11.06, 21:02
                                      kiedys byl tylko zwykly bandytyzm...
                                      dzisiaj nazywa sie go nieslusznie troche lepiej :)))
                                    • w_ojciech jeszcze jedno 29.11.06, 21:20
                                      Felusiak
                                      co to jest ten "islamofaszyzm". Tego też nie rozumiem.
                                      Bush używa tej zbitki.
                                      • jj-k Co to islamo-faszyzm?. wojtusiu? 29.11.06, 22:25
                                        w_ojciech napisał:
                                        co to jest ten "islamo-faszyzm".

dziwne, ze tego nie wiesz...
                                        to zwykly faszyzm, wojtusiu... (jesli wiesz, co to faszyzm...)

wsparty paroma haslami falszywego proroka - meczo.meta .
                              • explicit Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 21:45
                                Ya , felusiak , twoj ma wage - Jak zwykle , pomijasz pewne niewygodne
                                historyczne fakty - Na marginesie dyplomatyczne curiosum ,... Amerykanski
                                senator Metzenbaum zapomnial kim jest i kogo reprezentuje , "I am a jew
                                and a staunch supporter of Israel" - Heheh , talking about dual loyalty ,...

Twój argument jest wątły. Równie dobrze można byłoby powiedzieć, że w 1991 roku
                                wojna z Irakiem miała na celu dobro Arabii Saudyjskiej a przede wszystkim
                                Kuwejtu.

Można też dla wygody pominąc wszystkie inne aspekty.
                                Chodzi mi jedynie o to, że jeśli wysuwasz tezę to badź łaskaw ja udowodnić bez
                                uciekania się do nawiasów i stwierdzeń o automatycznych zwiazkach z Izraelem.

Persian Gulf War
                                =================
                                Set up of Iraq

There were many ways in which the US government and other US institutions aided
                                Saddam Hussein up to the point of the invasion of Kuwait. The support of US
                                business interests over many years for Saddam Hussein is well documented, part
                                of the general Western support for the Iraqi regime.

On April 12th, 1990 Saddam met with 5 US senators. Robert Dole, Alan Simpson,
                                Howard Metzenbaum, James McClure and Frank Murkowski; the US ambassador, soon
                                to be famous for her own 'green light' to Saddam, was also present. The US
                                senators criticised the American press in their attempts to propitiate Saddam,
                                emphasising that there was a difference between the attitudes of the US
                                government and those of journalists. Senator Dole commented:
                                Please allow me to say that only twelve hours earlier President Bush had
                                assured me that he wants better relations, and that the US government wants
                                better relations with Iraq... I assume that President Bush will oppose
                                sanctions, and he might veto them, unless something provocative were to
                                happen...

It was clear that Iraq's war on Iran, its human record, and its increasingly
                                bellicose efforts to impose its will on the Gulf region were not judged to be
                                sufficiently 'provocative'. Ambassador Glaspie then chipped in to affirm that
                                she was certain 'that this is the policy of the US'(that is, that Presidnet
                                Bush saw nothing about Iraq that would impede the development of good
                                relations).

Senator Howard Metzenbaum ('I am a jew and a staunch supporter of Israel')
                                payed Saddam a compliment: '... I have been sitting here listening to you for
                                about an hour, and I am now aware that you are a strong and intelligent man and
                                that you want peace.. if.. you were to focus on the value of the peace that we
                                greatly need to achieve in the Middle East then there would not be a leader to
                                compare with you in the Middle East..'

On July 25 1990, a day after 2 Iraqi armoured divisions moved from their bases
                                to take up positions on the Kuwaiti border, Saddam Hussein summoned US
                                Ambassador April Glaspie to his office. Even at this late statge , with an
                                obviosly deteriorating situation in the Gulf, Glaspie still made efforts to
                                placate Saddam Hussein. She emphasised that President Bush had rejected the
                                ideaof trade sanctions against Iraq, to which Saddam replied:

There is nothing left for us to buy from America except wheat. Every time we
                                want to buy something, they say it is forbidden. I am afraid that one day you
                                will say, "You are going to make gunpowder out of wheat."
                                Glapsie was quick to reassure to Saddam: "I have direct instruction from the
                                President to seek better relations with Iraq." She then went to say her much-
                                quoted comment that was perhaps the biggest 'green light' of all:

I admire your extraordinary efforts to rebuild your country. I know you need
                                funds. We understand that, and our opinion is that you should have the
                                opportunity to rebuild your country.But we have no opinion on Arab-Arab
                                conflicts like your border disagreement with Kuwait
                                In short, the US ambassador to Baghdad was here telling Saddam Hussein that he
                                had a legitimate case against Kuwait and that the matter was no business of the
                                United States.

On July 31 (2 days before the invasion of Kuwait), the US Assistant Secretary
                                of state John Kelly testified on Capitol Hill before the Middle East
                                subcommittee of the House of Representatives. Aimed at clarifying the attitude
                                of the Bush administration to the escalating crisis in the Gulf:

Representative Hamilton: Defense Secretary Richard Cheney has been quoted in
                                the press as saying that the United States was commited to going to the defese
                                of Kuwait if she were attacked. Is that exactly what was said? Could Mr Kelly
                                clarify this?

Assistant Secretary Kelly: .. We have no defense treaty relationship with any
                                Gulf country...

Hamilton: Do we have a commitment to our friends in the Gulf in the event that
                                they are engaged in oil or territorial disputes with their neighbors?
                                Kelly: As I said, Mr Chairman, we have no defense treaty relationships with any
                                of the countries. We have historically avoided taking a position on border
                                disputes or on internal OPEC deliberations...
                                Hamilton: If Iraq, for example, charged across the border into Kuwait, for
                                whatever reason, what would be our position with regard to the use of US
                                forces?

Kelly: That, Mr Chairman, is a hypothetical or a contingency, the kind of which
                                I can't get into. Suffice it to say that we would be extremely concerned, but I
                                cannot get into the realm of "what if" answers.
                                Hamilton: In that circumstance, is it correct to say, however, that we do not
                                have a treaty commitment which would obligate us to engage US forces?

Kelly: That is correct.

Hamilton: That is correct, is it not?

Kelly: That is correct, sir.

These statements broadcast on the World Service of the BBC, were heard in
                                Baghdad. At a crucial momment, a senior offical of the Bush administration had
                                sent Saddam Hussein a signal that the US would not intervene. The American
                                setup for the Iraqi invasion of Kuwait had been complete.

• explicit Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 15:53
            Dokladnie !!!
            Split napisał, ze głównym powodem irackiej eskapady było zapewnienie Izraelowi
            dostepu do ropy i wody z Eufratu.

Objection Your Honor it's a speculation !!! Macisz jerk !!!
            Niewatpliwie afgańska eskapada miała i ma na celu zapewnienie Izraelowi dostaw
            gazu ziemnego rurociagiem przez Iran pewnie. Według splita USA robią co robia w
            izraelskim interesie.

Israel seeks pipeline for Iraqi oil
            ===========================================
            Ed Vuillamy - The Observer - April 20, 2003

US discusses plan to pump fuel to its regional ally and solve energy headache
            at a stroke

Plans to build a pipeline to siphon oil from newly conquered Iraq to Israel are
            being discussed between Washington, Tel Aviv and potential future government
            figures in Baghdad.

The plan envisages the reconstruction of an old pipeline, inactive since the
            end of the British mandate in Palestine in 1948, when the flow from Iraq's
            northern oilfields to Palestine was re-directed to Syria.

www.guardian.co.uk/Iraq/Story/0,2763,940250,00.html
            • felusiak1 Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 28.11.06, 16:35
              woda z eufratu to fakt a gaz z afganistanu to spekulacja. Split przejrzyj własne
              wpisy w archiwum...
              • felusiak1 Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 29.11.06, 06:00
                I wonder, where do you get this bull from?
                Spiskowcem był równiż senator Hamilton bez którego pytań nie byłoby odpowiedzi i
                rzecz jasna BBC, która wtemitowała do Bagdadu tak aby Saddam usłyszał.
                A mówili po ile pierogi wtedy były?
                • explicit Re: Klamstwa Explicite - islamuska :))) 29.11.06, 15:20
                  Od tego sa ambasady , personel i najnowsze udogodnienia telekomunikacji , idiot
                  ===============================================================================
                  Spiskowcem był równiż senator Hamilton bez którego pytań nie byłoby odpowiedzi i
                  rzecz jasna BBC, która wyemitowała do Bagdadu tak aby Saddam usłyszał.

• josifek Widac,ze Niemcy od nazismu szybko sie wyleczyli 29.11.06, 16:36
      a arabom wiekow trzeba aby sie od naziislamu wyleczyc, a tak pozatym nie rozumie
      co tam jeszcze wojska ONZ robia, przeciez araby juz calkowita wolnosc maja(
      srednio 100 cyvilow za darmo do raju poslanych).
    • w_ojciech do Felusiaka raz jeszcze 30.11.06, 11:57
      masz zwyczaj unikania odpowiedzi na ważne pytania na które
      _umiesz_ odpowiedzieć. A więc pytam raz jeszcze:
      Kto to są ci "terroryści" i "islamofaszyści"?

Są to dwa modne w Waszej agitpropagandzie terminy.
      • j-kk Do Wojciecha raz jeszcze 30.11.06, 14:01

co to islamo-faszysci
        wytlumaczylem Ci tu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=52976212&a=53124717
        jakies problemy z czytaniem ze zrozumieniem?
        natomiast terrorysci, to ciezcy bandyci ze zorganizowanych band,
        stosujacy przemoc wobec nieuzbrojonych przypadkowych osob dla celow
        politycznych.

Gdyby np. islamscy bandyci z hamasu chcieli zostac partyzantami, musieliby
        atakowac zolnierzy izraelskich
        i wtedy mieliby moje zrozumienie.

Poniwaz to islamskie tchorzostwo jednak sie tego boi, woli strzelac do
        przypadkowych cywilnych osob.

Czy juz jasne, Wojciechu, kto to islamo-faszysci i terrorysci?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka