z_daleka 15.12.06, 14:59 wykorzystajce te forse jak nalezy... serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3794634.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blazare Re: ida tluste lata... 15.12.06, 15:13 z_daleka napisał: > wykorzystajce te forse jak nalezy... Obejdzie się bez waszych rad. Balcerowicz też nam dobrze radził na początku lat 90tych, a my naiwni daliśmy wiarę w jego ekonomiczny szamanizm. W styczniu 1990r. ustalił sztywny kurs dolara przy oprocentowaniu lokat bankowych rzędu 80-100% rocznie - rekord świat wszechczasów - dzięki czemu hieny spekulacyjne z każdego zakątka świata zdeponowały u nas kapitał i po półtora roku byli bogatsi o 250% bez żadnego wysiłku - większość z tych pieniędzy trafiła do Izraela poprzez różnego rodzaju powiązania korporacyno-finansowe. To co zrobił Balcerowicz to największy geszeft w historii ludzkości - tak jest moje i nie tylko moje zdanie w tym temacie. Nie będę już mówił o innych 'cudownych koncepcjach' panów z UD [UW, ROAD] jak choćby o "dewaluacji kroczącej", które doprowadziły do potężnej pauperyzacji polskiego społeczeństwa. O bajecznym, wręcz przerażająco bajecznym długu zewnętrznym o którym już nie raz pisałem na forum [co od razu kasowano] nie będę nawet wspominał - dość powiedzieć, że na skutek zadłużenia kilka pokoleń Polaków ma zagwarantowany status niewolników we własnym kraju - a to wszystko dzięki waszej miłości do mojego narodu. Tak więc bardzo cię proszę, Fredek, spożytkuj swoją miłość wszędzie gdzie chcesz, ale od Polski trzymaj się [nomen omen] z_daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: ida tluste lata... 15.12.06, 15:18 habibi, ja nie radze, nie doradzam, ja zycze i nie tobie lecz Polsce i Polakom. I za cholera nie mozesz mi tego zabronic.:-) Powtarzam wiec, badzcie madrzy Polacy, nie zmarnujcie tej okazji. "Góralu, nie głosuj na Żyda"... - haslo wyborcze pisiorka 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
blazare Re: ida tluste lata... 15.12.06, 15:20 z_daleka napisał: > ja zycze i nie tobie lecz Polsce i Polakom. > I za cholera nie mozesz mi tego zabronic.:-) Niczego ci nie zabraniam, Fredek, tylko proszę o odrobinę przyzwoitości. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: ida tluste lata... 15.12.06, 15:31 przyzwoitosc to dla ciebie obce slowo habibi...wiec nie wycieraj sobie nim buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sturmbannfuehrer a sepy juz sie zlatuja... 15.12.06, 15:19 www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3338434,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: a sepy juz sie zlatuja... 15.12.06, 15:52 nie martw sie, sepy nie jezdza autobusami...youtube.com/watch?v=RjinSYa5xoU Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: a sepy juz sie zlatuja... 15.12.06, 15:55 www.youtube.com/watch?v=F2jsetk6sLg&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: ida tluste lata...a tu szaaa... 16.12.06, 17:44 Kurde, nie ma sie czego wstydzic...wszyscy tak zaczynali, najpierw sie pomoc dostaje , a potem pomaga sie innym... Na tym polege Unia. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: ida tluste lata...a tu szaaa... 16.12.06, 18:05 to ,ze inne kraje regionu efektywniej wykorzystaja te pieniadze nie jest dla nikogo tajemnica bedziemy sie wlec w ogonie i tego zadne fundusze nie zmienia ,to fakt naprawde w ciagu tych siedmiu lat Polska niewiele sie zmieni ,wiele tych pieniedzy ca 50 % nie zostanie w ogole wykorzystanych Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: ida tluste lata...a tu szaaa... 16.12.06, 18:36 Dlaczego tak sadzisz? Portugalia, Hiszpania i Grecja przez to przeszly. Polska z pewnoscia tez potafi. Fakt, ze trzaba bedzie troche przastawic Myslenie...ale od tego sa wyborcy.... Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: ida tluste lata...a tu szaaa... 16.12.06, 19:39 Hiszpania, Portugalia ,Grecja wykorzystaly kase unijna w ca 70 % tach infrastruktura sie zmieni w Polsce na korzysc ,fakt ale bez rewelacji . zapasc w wielu dziedzinach zycia spolecznego bedzie jeszcze wieksza niz dzis sluzba zdrowia ,ZUS ,upadek ,bankructwo wielu polskich firm ,(np mleczarnie ) niezaspokojone potrzeby mieszkaniowe , itd organizacyjnie jako kraj jestesmy b ciency ,gospodarczo inni beda nam inni uciekac , tak bylo na przestrzeni wiekow tak jest i tak bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: ida tluste lata...a tu szaaa... 16.12.06, 20:08 strasznie czarno to widzisz, ale chyba cos w tym jest, skoro inni nie probuja nawet kontrowac twoich wizji... Ja mimo wszystko wirze w mlode pokolenie, pod warunkiem , ze nie zwieje z Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: ida tluste lata...a tu szaaa... 16.12.06, 23:37 MLODZI POLACY NIE WIERZA, JAK WIDAC, W TLUSTE LATA. UCIEKAJA NA WYSPY I ZABIERAJA ZE SOBA DOMOWE ZWIERZETA... www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3791794.html Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: ida tluste lata...+ 17.12.06, 11:28 Staranger twierdzi,ze doplaca: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=54047466&a=54066694 Na pytanie,co Polska oprocz miesa produkuj,nie chce odpowiedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: ida tluste lata...+ 17.12.06, 23:39 TAK, ON COS POWIEDZIAL O RELIGII PIENIADZA. PONIEWAZ JA NALEZE DO TEJ RELIGII, ON MNIE KONSEKWETNIE BOJKOTUJE... ON BOJKOTUJE TEZ INNYCH ZYDOW Z CZYSTEJ NIENAWISCI. CIEKAWE DO KOGO ON JESZCZE PISZE. DO SIEBIE?... Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: ida tluste lata...+ 18.12.06, 10:54 jest zajety. Przygotowuje prace doktorska na temat warkoczykoe pieknej Julii z Kijowa. Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: ida tluste lata...+ 18.12.06, 11:18 1ja napisał: > jest zajety. > Przygotowuje prace doktorska na temat warkoczykoe pieknej Julii z Kijowa. BARDZO LOGICZNE. U NIEGO NA PIERWSZYM MIEJSCU SA ZYDZI A NA DRUGIM - UKRAINCY. OD CZASU DO CZASU ROBI MALA PRZERWE W SPRAWACH ZYDOWSKICH I ZAJMUJE SIE Z UKRAINSKIMI SASIADAMI. A TAK DLA OSOBISTEJ CIEKAWOSCI, CO TERAZ ROBI PIEKNA JULIA TIMOSZENKO? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: ida tluste lata...+ 18.12.06, 14:03 Nie mam pojecia. Mialem za duzo roboty ostatnio. Ale chce ci zwrocic uwage na specjalizacje strangera: Krotka Historia Ukrainy,Krotka Historia Bialorusi,Krotka Historia Rosji, Krotka Historia WKP(b) oraz banderowcow-rodzico Jlii,oraz jej warkoczykow. Jest rowniz szpecem od ekonomii Polski i UE,oraz Zydow i zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: ida tluste lata...+ 18.12.06, 14:03 Nie mam pojecia. Mialem za duzo roboty ostatnio. Ale chce ci zwrocic uwage na specjalizacje strangera: Krotka Historia Ukrainy,Krotka Historia Bialorusi,Krotka Historia Rosji, Krotka Historia WKP(b) oraz banderowcow-rodzico Jlii,oraz jej warkoczykow. Jest rowniz szpecem od ekonomii Polski i UE,oraz Zydow i zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja ReP.S1+ 18.12.06, 14:08 Podziwiaj: www.tymoshenko.com.ua/ukr/exclusive/informal/3737/ Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: ReP.S1+ 18.12.06, 16:12 pod taka pania premier, daloby sie wytrzymac....nawet na glodniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: ReP.S1+ 18.12.06, 23:03 JEST NA CO PATRZYC... KIEDY BEDZIE STAPAC NA SWIETEJ ZIEMI? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ReP.S1+ 19.12.06, 09:26 sliczna naprawde..... macie dobry gust, chlopaki... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
o_brother1 Re: ida tluste lata... 18.12.06, 18:49 Co ty w cuda wierzysz?.Jak sie zionce dobiora do zlobu to znowy rozkradna.Ty z daleka nie moglbys tych zioncow jakims pogromem polskim potraktowac?.Izrael by zaludnili demografie wam poprawili nu i na krzywy ryj od USA zawsze juz zyli. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: ida tluste lata...+ 18.12.06, 20:48 czy wam do rozkradania pomocy trzeba? nawet tego nie potraficie uczynic? E ta,zlodziejaszki glupawe. Babcie poduszke stara ukrasc potrafia. Odpowiedz Link Zgłoś