Dodaj do ulubionych

O tym jak Arabowie czyscili...

28.12.06, 22:03

Przesladowania na masowa skale rozpoczely sie po uznaniu Panstwa Izrael przez
ONZ. W niektorych krajach Zydzi byli namawiani do wyjazdy z wlasnej woli, ale
w wiekszosci przypadkow byli wyrzucani, a ich majatki przepadaly, a czasami
tez sami zainteresowani gineli bez sladu. Do tej pory nie znamy historii
wszystkich osob, ktore zaginely w dziwnych okolicznosciach. Komunisci, ktorzy
rozpetali antysemicka nagonke w Polsce, dbali przynajmniej o pozory legalnosci.

Zestawienie przedstawia dramatyczny ubytek populacji zydowskiej w wybranych
krajach arabskich w ubieglym stuleciu.

Moroko 265,000(1948) - 17,000(1976)

Algeria 140,000(1948) - 500(1976)

Tunezja 105,000 (1948) - 2,000(1976)

Libia 38,000(1948) - 20(1976)

Egipt 100,000(1948) - 200(1976)

Irak 135,000(1948) - 400(1976)

Syria 30,000(1948) - 4,350(1976)

Liban 5,000(1948) - 150(1976)

Jemen 55,000(1948) - 1,000(1976)

Aden 8,000(1948) - 0(1976)

Lacznie 881,000(1948) - 25,620(1976)
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Aden 28.12.06, 22:08
      pl.wikipedia.org/wiki/Aden
      en.wikipedia.org/wiki/Aden
      he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%93%D7%9F
      • aaki Eden 28.12.06, 22:11
        chyba masz zaparcie umysłowe.proponuję więc laxigen
        Laxigen - przeczyszcza łagodnie, nie przerywając snu
        • absztyfikant Re: Eden Hihihi:) 28.12.06, 22:24
          www.odyssei.com/pl/travel-article/1156.html
          Na miejscu czekał na mnie lokalny kierowca (na imię miał Jamal - wymawiać
          Dżamal), mówię mu że nie ma mojego bagażu. Poszedł to wyjaśnić. Przyszedł za
          chwilę z kimś z obsługi. Pokazałem bilet, że bagaż nadałem. A on mówi że bagaż
          jest nadany do Sany. Czyli został w samolocie. Już się w zasadzie pogodziłem, że
          poczekam parę dni na bagaż. Ale to nie Europa ani Stany - gość poszedł, i bagaż
          z samolotu, który przygotowywał się już do startu wyciągnął. Byłem w ciężkim szoku.
    • _vinc Gdybym był arabem to bym ze wstydu sie pochlastal 28.12.06, 23:55

gdybym był arabem to bym ze wstydu sie pochlastal

Otoz ZADZIWIAJACE ,900 000 000 lub wiecej arabow (tyle ich jest lub nawet
      wiecej zalezy jak liczyc) nie produkuje NIC ,powtarzam NIC godnego uwagi
      ,porzadanego dla Europejczyka . Nie musze dodac ,ze wszystkie (prawie)
      kraje arabskie sa caly czas nastawione na zwalczanie malutkiej wysepki
      wielkosci wojewodztwa warszawskiego Izraela z ludnoscia 5 000 000 Zydow.
      Posiadajac przeogromne zasoby ziemi (miliony km) ,przeogromne zasoby
      ludzkie i przeogromne zasoby pieniezne .....arabstwo zamiast rozwijac
      swoje kraje zajete jest zwalczaniem Izraela przez 50 lat .
      W 1948 roku w chwili powstania panstwa Izrael (kraje arabskie napadly na
      mlode
      panstwo i do dzisiaj nie zaakceptowaly decyzji ONZ -o powstaniu Izraela)
      bylo
      po arabskiej przegranej wojnie 700 000 uchodzcow arabskich. Mandat Brytyjski
      zostal w wyniku pierwszej wojny podzielony przez Izrael ,Egipt ,Jordanie.
      Tak ,te dwa arabskie panstwa podbily czesc "Palestyny" i podzielily miedzy
      siebie.
      Uchdzcow kraje arabskie do dzisiaj trzymaja w obozach ,nie pozwalaja na
      osiedlenie sie i nie asymiluja ich (trzeba dodac ze zywi ich ONZ
      • absztyfikant Re: Gdybym był arabem to bym ze wstydu sie pochla 29.12.06, 02:06
        Nic dodac, nic ujac...
    • josifek Dodam tylko ze w Tunesji znajduje sie nasze 29.12.06, 09:48
      drugie po Swiatyni w Jerusaleme, najwieksze swiete miejsce, pierwsza synagoda (
      swiatynia) poza Israelem wybudowana ,( Jerba-ta ktora naziislamisci chcieli w
      powietrze wysadzic)w czasie okupacji Israela przez Babilonczykow, przez tych
      ktorym sie udalo przed niewola Babilonska uciec.
      A tak pozatym te liczby sobie jako poheng do moich wklaodw dodam.

Z
      • dana33 Re: Dodam tylko ze w Tunesji znajduje sie nasze 29.12.06, 11:01
        cep powinien te liczby powiesic sobie na scianie kolo compa, josifek... i za
        kazdym razem jak mu sie zbiera na wrzask: "zaplaccie odszkodowania arabom",
        niech spojrzy na te cyfry i wrzasnie choc jeden, jedyny raz: "arabowie,
        zaplaccie odszkodowania zydom".

a wlasciwie to nie wiem, czy bym chciala to uslyszec od cepa, bo jak bym
        uslyszalam, to jak nazywam sie dana, padlabym tutaj martwa ze zdziwienia... :)))
        • cepekkolodziej Re: Dodam tylko ze w Tunesji znajduje sie nasze 29.12.06, 11:17
          Masz problemy z odszkodowaniami? To nie wrzeszcz "Arabowie, zapłaćcie odszkodowania Żydom!", tylko zwróć sie do rządów konkretnych krajów. To nie są żadni Arabowie, tylko Egipt, Libia, Tunezja, Maroko, Algeria, Irak, Syria, Iran, itd.

Zupełnie konkretne kraje. Tak jak w wyliczeniu podanym we wstępnym wpisie wątku. Gadanie o arabach jako takich nie dporowadzi do rozwiązań, natomiast umozliwia postawienie generalnego oskarżenia. Jeśli chce sie naprawde rozwiazać problem, trzeba przejść do negocjacji w trybie bilateralnym. To chyba jasne?

Rada jest całkowicie bezpłatna.
          • dana33 Re: Dodam tylko ze w Tunesji znajduje sie nasze 29.12.06, 11:31
            ja nie mam zadnych problemow z odszkodowaniem, cepowaty. nigdy nie zadalam zeby
            arabowie placili zydom jakiekolwiek odszkodowania. ale tez nie widze zadnego
            powodu, zeby zydzi placili arabom.
            problem to masz ty. wiec nie wrzeszcz: zydzi zaplaccie odszkodowania.
            to wszystko.
            moze zajmiesz sie swoja kieszenia, zamiast zajmowac sie kieszenia arabska? a
            jesli masz kupe forsy, to moze podeslesz im jakas zapomoge?
            jasne, jasne.... jak sie chce to trzeba..... jak widac arabowie nie chca, wiec
            jest jak jest...
            • cepekkolodziej Re: Dodam tylko ze w Tunesji znajduje sie nasze 29.12.06, 11:35
              Nigdy nie pisałem, żebyście zapłacili odszkodowania jakimś nieokreslonym arabom. Natomiast zawsze uważałem, i podtrzymuję to zdanie, że stać was na to, zeby zapłacic odszkodowania palestyńskim Arabom, czyli ludziom, którzy z róznych powodów opuścili swoje domy, warsztaty i ziemię, a ktorym nie pozwoliliście potem powrócić. Uważam, że to byłby wazny krok w strone pokojowego rozwiązania konfliktu. I nie jestem w tej opinii osamotniony.
              • dana33 Re: Dodam tylko ze w Tunesji znajduje sie nasze 29.12.06, 11:42
                dlaczego sie nie dziwie, ze nie zadasz od arabow uznania prawa israela do
                egzystencji, ze nie zadasz od nich zaprzestania terroru i zabijania nas jako
                waznego kroku w strone pokojowego rozwiazania konfliktu? dlaczego sie nie
                dziwie, ze nie zadasz od arabow nic, ale to absolutnie nic, w celu rozwiazania
                tego konfliktu?
                nu, nie dziwie sie, bo od takiego jak ty nigdy sie czegos podobnego nie uslyszy.
                natomiast uslyszy sie i bedzie sie ciagle sluchac zadan tylko od nas.
                facet.... twoja nedza moralna nie ma granic.
                • cepekkolodziej Re: Dodam tylko ze w Tunesji znajduje sie nasze 29.12.06, 12:27
                  Od jakich znowu Arabów? Co to znowu za retoryczna tania sztuczka?

I niby dlaczego ja mam żądać?

Robi to twój rząd, po to jest rządem, żeby żądać. Uważam osobiscie, że stać was na wypłacenie uczciwych odszkodowań. Ja tak uważam, i mam do tego prawo. Co nie oznacza bynajmniej, że ktokolwiek będzie się z tym moim zdaniem liczyć.

Uważam też, że wszyscy wasi sąsiedzi powinni mieć z wami dwustronne traktaty -
                  • absztyfikant Re: Dodam tylko ze w Tunesji znajduje sie nasze 30.12.06, 21:48
                    Cepek ma wszystkie wady Mosze Dajana, a zadnych jego zalet. Wada numer jeden:
                    jedno oko...
                    • cepekkolodziej Re: Dodam tylko ze w Tunesji znajduje sie nasze 30.12.06, 22:01
                      Jedno oko na Maroko
                      A drugie na kangur
    • polani Re: O tym jak Arabowie czyscili... 29.12.06, 11:47
      Zaden arabski jwrej niechce wrocic do swojej arbskiej ojczyzne, atk samo ja do
      moich polakow nawet ze polki nie sa terroristki
    • ben_shaprut W Tunezji i Syrii nadal są 29.12.06, 12:43
      • cepekkolodziej Re: W Tunezji i Syrii nadal są 29.12.06, 12:46
        Bo kto chciał - wyjechał, kto chciał - został.
        • maxe1 Re: W Tunezji i Syrii nadal są 30.12.06, 21:57
          >" Bo kto chciał - wyjechał, kto chciał - został."
          ------------------------------------------------------------------------------

jak po marcowych pogromach............
          -dobre*
    • puls Bo nie chcieli zeby im przeszkadzali w ich praktyk 30.12.06, 23:10
      www.homa.org/Details.asp?ContentID=2137352826&TOCID=2083225445
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka