Gość: aLeX Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.client.insightBB.com 08.04.03, 22:17 Gabryska, nie szkoda Ci energii i zdrowia na takie forum Gazety Wybiorczej??? Wszyscy wiedza, ze to wojna nie o wyzwolenie Iraku, tylko o partykularne interesy israel-usa. Wszyscy wiedza tez ze propagandowa machina tychze, lze aby opinia publiczna otrzymywala jedynie slusze informacje.A Ty dajesz sobie do gardla skakac, ponosza Cie nerwy,i brak Ci zimnej krwi!!To forum jak i cala "G.W." ma swoja (specyficzna-niewybredna) klientele. Mimo wszystko bardzo ozywiajaco odzialywujesz na to forum- glownie swoimi cietymi(czesto jednak niewybrednymi) ripostami pod adresem adwersarzy. Powodzenia Ci zycze w dalszym przesmiestwie wszystkich i wszystkiego. Oto wiadomosci z RMF fm pozdrawiam aLeX [...]Nie potrafimy zrozumieć tego ataku. Żaden z dziennikarzy nie widział w hotelu snajperów ani żołnierzy. Amerykański pocisk trafił niemal dokładnie w balkon pokoju ekipy telewizyjnej Reutersa - mówi, wciąż jeszcze zszokowany, Jan Mikruta. Przemysław Marzec dodaje, iż Amerykanie doskonale wiedzą, że w hotelu Palestyna mieszkają zagraniczni dziennikarze. Być może odbicie słońca w obiektywie kamery, wzięli za odbicie w lunecie snajperskiego karabinu. To zresztą jest nieistotne. Amerykanie nie po raz pierwszy podczas tej wojny kłamią. Nikt z hotelu Palestyna nie ostrzeliwał pozycji amerykańskich, mimo to, otworzyli ogień - mówi Przemysław Marzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANYA LUDZIE! STOP! IP: *.cable.mindspring.com 08.04.03, 22:48 Powtorze to pare razy! Zobaczcie w ktorym kierunku idziecie? Jedna idiotka jest w stanie wydobywac z nas najnizsze instynkty. Prosze - zacznijmy ja lekcewazyc, nie otwierac jej linkow itd. Nie odpowiadajmy jej ani jednym slowem. Ktos sie przylacza do protestu ? Powiem tylko jedno - gdy czytam posty ww zaczynam wierzyc, ze te dowcipy o Polakach to na podstawie tej wulgarnej osoby - jakze zagubionej i samotnej. Mi samej przychodza rozne dowcipy do glowy - gdy o niej pomysle - a jest to juz tylko dowod na to, ze impreza zaczyna robic sie nudna! Dlatego lekcewazmy ja, dzieki temu nie bedziemy zasmiecac forum bezsensownymi uwagami, kto komu bardziej bo to nie o to chodzi. Chodzi o to, zeby nie przeoczyc uwag konstruktywnych i ciekawych. Gdy ktos pojawi sie na forum i nie bedzie wiedzial o protescie prosze poinformujcie go o tym. Moze wreszcie zrobi sie ciekawie - bo szczerze mowiac - atmosfera jest jak w maglu - u Gabrychy (hihi. Juz wiecej nie bede!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: LUDZIE! STOP! IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 08.04.03, 22:58 Gość portalu: ANYA napisał(a): > Zobaczcie w ktorym kierunku idziecie? Jedna idiotka ......... > Prosze - zacznijmy ja lekcewazyc, nie otwierac jej linkow itd. Nie > odpowiadajmy jej ani jednym slowem Dawno juz ta metode stosuje. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Racja - srać na nią IP: *.ipartners.pl 08.04.03, 23:11 tylko ignorowanie jej pierdół ma sens; w jej pszaśnych resztkach muzgu kołacze się typowa reakcja z którą spotkałem się w swoich licznych podróżach i którą zawsze gardziłem i będę gardził-sprzedanie POLSKIEJ duszy za funty,dolary, euro itd.; jest to typowa reakcja utracjuszy, którzy tęskniąc za Polską próbują stłumić sumienie i przyjmując iż najlepszą obroną jest atak - przyjmują politykę jamochłonów atakując z klucza wszystko, co tylko przypomina o KRAJU. Przyłączam się Anula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walczący GABRYCHA? TEN NIERÓB! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 23:12 Jeżeli ktos jak Gabrycha odpowiada na wszyustko co sie da przez 20 godzin na dobe co kilka minut to znaczy że NIE PRACUJE,czyli jest PRÓŻNIAKIEM.Może byc jeszcze dzieckiem,więc niewiele jeszcze wie,może byc chora więc współczujmy jej,może być na emeryturze więc świat jej się już trochę zlasował...Tak czy siak jej teksty olewam ciepłym moczem-dla takich jak ona jestem niekulturalny :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: DOBRY POST IP: *.bankofamerica.com 08.04.03, 23:22 Zachowam sobie linka do Twojej wiadomosci - Bede go puszczal kazdemu kto sprobuje sie wdac w dyskusje z ta chora osoba (osobiscie stawiam na starosc, chorobe i otylosc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh Re: DOBRY POST IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 23:24 Gość portalu: cracovian napisał(a): > Zachowam sobie linka do Twojej wiadomosci - Bede go puszczal > kazdemu kto sprobuje sie wdac w dyskusje z ta chora osoba > (osobiscie stawiam na starosc, chorobe i otylosc) krajan, już starczy. oprócz wdawania się w dyskusję należy także przestać o niej gadać. wiem że kusi, ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walczący Re: DOBRY POST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 23:27 Po Twoim nicku sądzę że gród nas łączy ;) Zauważ że między 23.05 a 23.10 Gabrycha miała długą przerwę w swych wyoowiedziach,widać była siusiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh Re: DOBRY POST IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 23:31 ciiii.... nie ma tematu :) hmm... no, ten tego - u nas pogoda kiepska :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walczący Re: DOBRY POST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 23:33 E tam,przecież Boże Narodzenie się zbliża,poogoda jest OK :))) Znowu murawę zmroziło,a jutro mecz...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: DOBRY POST IP: *.bankofamerica.com 08.04.03, 23:37 eee tam - A u nas caly dzien mgla byla - i w bejsbola na lodzie na polnocy musza grac :-) A ja roboty jeszcze swojej nie zrobilem, przez ta cala dyskusje - i to jest naprawde smutne :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh Re: DOBRY POST IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 23:37 no to ide spac. gromadzić siły. dobranoc Rozsądnym. A niech tam, wszystkim ... ps. jaki mecz???! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walczący Re: DOBRY POST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 23:40 Wisła-Legia :))) Jestem wielozainteresowaniowy :) Kolorowych snów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: DOBRY POST IP: *.bankofamerica.com 08.04.03, 23:40 Zanim pojdziesz spac to daj buzi tym wszystkim pieknym krakowskim dziewczynom, ktore znalem i tym ktorych nie znam tez daj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walczący Re: DOBRY POST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 23:44 Jasne,z przyjemnością ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh Re: DOBRY POST IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 23:49 wiosna idzie - przyjeżdżaj! sam nie dam rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Niedlugo kazdy wpis bedzie tylko Gabrychy IP: *.dialsprint.net 08.04.03, 23:34 ..postanowila kretynka "zgwalcic" forum. Nie dochodzi do niej,ze nikt z nia nie chce dykutowac.He,he,he. Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Juz 95% postow jest o Gabrysze-jak zalozylam 09.04.03, 00:00 Poczytajcie sobie jeszcze pare dowcipow, "hamerykany", by sie wam o amerykanskim do was "szacunku" przypadkiem nie zapomnialo: cham musi znac swe miejsce i amerykanski "Polish joke" tego polska holote w USA uczy. A ze "Polack" nie rozumie, bo angielskim nie wlada - tym wieksza zabawa dla amerykanskiego pana: mozna te dowcipy opowiadac z typowym amerykanskim usmiechem na gebie, takim, jakim Bush przywdziewa do fotografi. A Polack i tak nawidok dolara stanie na dwoch lapkach i ogonem zamerda. www.concentric.net/~mrglueck/jokepols.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Masz racje Aniu.Gabrycha nie jest zabawna. IP: *.dialsprint.net 08.04.03, 23:02 Ponoc za swoje bezczelne wypowiedzi i za grozenie ludziom zostala wywalona z forum dyskusyjnego Onet.To samo powinno ja spotkac tutaj. Przylaczam sie do bojkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Kolejne 7 postow. A co z wojna w Iraku? 08.04.03, 23:10 A z Onetem to bzdura - ciagle tam bywam, mozesz sprawdzic. Choc wole GW - wiecej tu tlukow, ktorym za nieuctwo i brak mozgu mozna dokopac. I publikuja od razu, bez oczekiwania na moderatora, 24-godziny na dobe (onet zawiesza prace o 24.00 - nie wiedziales?). Przekaz me szczere pozdrowienia dla Amerykanow, autorow ponizszych peanow ku chwale emigracji zarobkowej z Polski: www.concentric.net/~mrglueck/jokepols.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l A w Iraku... IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 08.04.03, 23:19 ... akcja toczy sie, raz szybciej, raz wolniej jeden drugiego upomina by zabijal troche wolniej, bo kto dobrze sobie daje, ten zadyszke pozniej ma i moze juz przypadkiem nie doczekac rana. Zdrowko Gabi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Przylaczam sie do bojkotu... IP: *.bankofamerica.com 08.04.03, 23:15 ...chociaz temu niedorozwojowi co mi w przedszkolu podstawial noge to wreszcie dokopalem w twarz. Z drugiej strony to nie wiedzialem, ze w brytyjskich "instytucjach" ludzie maja dostep do internetu... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey http://homepage.ntlworld.com/latham/webpages/jokes 08.04.03, 23:17 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Te brytyjskie jednak lepsze od tych amerykanskich 08.04.03, 23:20 To wlasnie rozni i USA, i UK, i pozycje Polakow w UK i "Hameryce". homepage.ntlworld.com/latham/webpages/jokes.htm Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey http://homepage.ntlworld.com/latham/webpages/jokes 08.04.03, 23:21 To te CZYSTO AMERYKANSKIE. I do tego ze slawnego uniwersytetu w Yale: homepage.ntlworld.com/latham/webpages/jokes.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh Re: LUDZIE! STOP! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 23:19 jo Anya :) popieram (jużech o to kiedyś prosił...) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Pikantny link dla Mariusza - from USA with love 08.04.03, 23:22 homepage.ntlworld.com/latham/webpages/jokes.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Zmasowana ofensywa na Gabriele(?) IP: *.0-136-217.adsl.skynet.be 08.04.03, 23:23 Od czasu do czasu mozna zaobserwowac na forum dodanie swojej opinii ktore przekracza realne ograniczenie sie don(odnosze wrazenie, prywatne, ze nasila sie wraz z zaciesnianiem uscisku wojsk najezdzczych w Iraku).Karkolomne wypowiedzi bedace wynikiem wczesnych wymian mysli, i nastepujace po nich- "odgrywanie", "kasanie adwersaza" przypominajace do zludzenia odwet w formie zemsty gdyz zdania niewybredne."Zemsta jest rozkosza bogow"(i maluczkich), bowiem kazdy, kto ja czyni ma cos z gniewnego boga, ktory zaspokaja pozadanie, jakkolwiek glupi bylyb motyw.Ktos powiedzial, ze "tylko frajerzy sie mszcza".Zapewne, gdyz zemsta niczego nie zmienia, czasem pogarsza wszystko, jest hanba(przejawem niskiego instynktu)i glupota, rzadko bywa czyms ponad;to jedna z patologii.Ale czy mozna okielznac potrzebe fizjologiczna?Istnieja w mozgu bowiem osrodki AGRESJI, seksu, glodu i pragnienia, musi wiec istniec rowniez osrodek msciwosci, tych kilka zakonspirowanych przed nauka komorek, kotre stanowia kolebke odwetu.Stamtad idzie sygnal, dzieki ktoremu wydziela sie substancja odwetu, zemsty.., produkujaca w organizmie stan nienasycenia.Nie zaspokoic lub przynajmniej nie probowac zaspokoic tego glodu, to tak, jak probowac nie jesc i nie pic.Tylko najwieksi, pojmuja, ze NIE WARTO,bo zemsty dokona za nas zycie-a jesli chce sie ujrzec "trupy swoich wrogow wystarczy siasc na brzegu rzeki i czekac, az splyna".Wspomniane komorki w mozgu uruchamia przyczyna lub splot przyczyn.Przyczyna zaslepienia i plugawych slow na tym forum wydaje sie byc ambicja, milosc wlasna, zdemaskowana pycha lub nikczemnosc, obelga lub prawda rzucona w oczy. Wiekszosc piszacych, to gowniarze, ktorzy chca sobie samym udowodnic, ze gowniarzami nie sa, wiec szukaja odwetu na tych, ktorzy wytkneli im gowniarstwo, osmieszyli, odslonili, skompromitowali, zerwali maske, pod ktora ukrywa sie gowniarz.Te niskie, smierdzace dysputy stanowia motloch Krolestwa Odwetu, w ktorym ksiazetami sa "slowne pyskowki" a krolem Czas. Cecha prawdziwej inteligencji jest SCEPTYZM, ZIMNA KALKULACJA raczej umiarkowane wydawanie sadow............ Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Tylko podaje linki do amerykanskich "Polish jokes" 08.04.03, 23:27 Do takich czcigodnych zbiorkow z czcigodnych amerykanskich uniwersytetow (jutro beda wyjatki z amerykanskich prac socjologocznych na temat polonii w Us. Wrraz z pelna bibliografia): homepage.ntlworld.com/latham/webpages/jokes.htm I patrze, jak to na "Hamerykanow" dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Sorry,te byly z uniwersytetow brytyjskich- te z US 08.04.03, 23:31 www.concentric.net/~mrglueck/jokepols.html Nb. wcale mnie ta pomylka nie martwi: roznice stosunku do Polakow na tych przykladach doskonale widac. Have a nice day, Bella. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: bella IP: *.bankofamerica.com 08.04.03, 23:28 Jesli powiedzialabys mi, ze masz doktorat z socjologii to bym Ci na 100% uwierzyl - Dziekuje za ciekawy post :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie merdaj ogonem, Bella na to za madra... 09.04.03, 00:07 czy juz ci nie starcza podwiazywanie sie pod pana Busza i jego zoldakow, opowiadajacych sobie w Bialym Domu i Pentagonie dowcipaski z tego slawnego zbiorku: www.concentric.net/~mrglueck/jokepols.html Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Do aLexa: my sie do konca nie rozumiemy 09.04.03, 02:29 1) Jest sprawa oczywista, ze ta wojna wyglada zupelnie inaczej, nizli przed wojna prezentowala ja amerykanska propaganda - w UK choc zludzen nie bylo.Stad i cenzura u nas nie dziala: ograniczenia wynikaja z niedopuszczania dziennikarzy do informacji i...pol bitewnych. Dzisiaj w BBC o ostrzelaniu hotelu mowiono jeszcze w ostrzejszych slowach, nizli przez ciebie przytoczone. Mowiono tez o oficjalnych miedzynarodowych protestach w tej sprawie. To kolejny problem dla Busha (przy oporze Blaira nt.udzialu UN). I moze lepiej - bedzie musial pojsc na dyplomatyczne ustepstwa: teraz nie tylko kraje arabskie maja nan porzadnego "haka". Jasne, chamy z tego forum by powiedzialy, ze Bush sie liczyc nie musi, bo moze dac w morde, co akurat guzik prawda: i nie moze, i nie chce, bo ma te slabosc, ze histerycznie chce byc i kochany, i powazany (widziales ten jego bieg do dziecka w Belfascie, by przytulic do piersi jakies irlandzkie niemowle? Dla ochrony z SAS byla to chwila grozy). A poza tym, choc miernie inteligentny, ma w palcu u lewej nogi wiecej rozumu, niz nasza "hamerykanska" holota. Paru dziennikarzy i kamerzysta powiekszy grono aniolkow, ale mysle, ze stanowisko Busha w sprawie udzialu UN jeszcze zmieknie. 2) Jest to kolejna wojna kolonialna, bardziej o sfere wplywow, nizli o konkretne korzysci materialne. I kolejna bardzo niebezpieczna doktryna. Niemniej, powiem cynicznie: mnie ta wojna nie dotknie - Bush nie ma dosc sily, by zachwiac brytyjska demokracja (w takim zakresie, w jakim ja mamy - ze 20 lat temu bylo z nia lepiej), a Blair nia zachwiac nie chce. Ale ta wojna juz dotknela swobody obywatelskie w USA, byla zamachem na amerykanska demokracje i jedyna nadzieja, ze po kolejnych wyborach wszystkie te Patriot Acts powedruja na amerykanski smietnik (choc watpie, bo jest to wygodne dla kazdego rzadu - im wiecej zamordyzmu, tym rzadzic latwiej). O Polsce nie mowie, bo ta jeszcze zadnej demokracji nie widziala. I - przy takim folku - juz nie zobaczy. 3)Forum pozwala mi na nawiazanie ciekawej korespondencji prywatnej (po to podaje adres emailowy danego portalu) - nie oplaca sie rzucac perel przed wieprze. A poza tym - co wcale nie jest "sciema" - dostarcza mi materialow do pracy badawczej na temat bezgranicznej polskiej glupoty i paru innych bardziej ogolnych zjawisk spolecznych. Jasne, nie dotyczy to wszystkich Polakow - nikt normalny nie wezmie do siebie tego, co go nie dotyczy: tylko nozyce sie odzywaja, bo je boli. Masz i dzisiaj tego przyklad, gdy moje grzeczne pytanie o znaczenie dziwnego slowa"desydenci" zostalo przyjete przez "www" jako "obraza". I takie sa wszystkie moje "zniewagi" - gdy lapie jakas miernote na jej wlasnym potknieciu. Kolejny przyklad z dzisiaj :"nie-biali Anglicy" Felki itd.itp. I - choc publicznie tego watku nie chce mi sie rozwijac - te wszystki "Antki" (wyjatkowy tluk), "Yankees", "Anye" czy "Fuckery" beda i dobrze wydawalne, i dobrze sprzedawalne: bo i malo typowy material analiz, acz "chodliwy", bo teksty z chatow; i ta wojna jest malo popularna, i te nasze "Hamerykany" , optujace bezmyslnie za ta wojna, pasuja do stereotypu pro-wojennych glabow jak ulal, a i sam udzial Polski jako takiej w tejze wojnie tez swiat cieszy. Lacznie z Parlamentem UK - Blair rozsmieszyl cala Izbe Gmin, gdy wspomnial o popraciu dla tej wojny ze strony polskiej SLD (te reakcje parlamentu trzeba bylo widziec!). Ja z ta holota nie polemizuje - ja ta holota sobie gram: dzisiaj wojna poszla w zapomnienie,95% postow jest na moj temat - zaprogaramowalam tych durni i teraz bez mego udzialu na moj temat nadaja. Nb. nie ma tez problemu z przycisnieciem innego guzika (przeciez ja tu uzywam najprostsze socjotechniki - na ten poziom starczy), by holocie geby zamknac: wystarcza anglojezyczna poezja, lub pare Polish jokes z odeslaniem do ich amerykanskiego zrodla (jutro moga byc kawalki z amerykanskich prac socjologicznych nt.tych najnowszych "polonusow"), by zaczeli sie "popisywac" we swym wlasnym gronie polskojezycznych tlukow (bo tego to nawet "Polaczkiem" nazwac nie mozna). Ich "nienawisc" tez mam w nosie, bo ci na poziomie swietnie dostrzegaja i roznice poziomow, i to, ze "Hamerykanow" najbardziej zabolal fakt, ze od samego poczatku obalam ich pobozne mity i zludne samooceny, i ukazuje najistotniejszy motyw ich obstawania za ta wojna, o ktorej NIC przeciez nie wiedza, ktora ich nie interesuje, ktorej przebiegu nie sledza i o ktorej nawet wiedziec nie chca: ten motyw to chec - ze powroce do wlasnego dosadnego acz celnego okreslenia - ogrzania golego polskiego tylka przy potedze Ameryki. Zera zawsze sie musza podwiazac pod jakiegos Wielkiego Brata i w zbolszewizowanej Ameryce Busha ta miernota powinna czuc sie jak ryba w wodzie. Do wyborow na jesieni 2004, gdy Homeland Security - by uzasadnic sens dalszego wlasnego istnienia - i za nich sie wezmie, rozliczy z lat pracy na czarno, przeterminowanych paszportow, naruszenia przepisow emigracyjnych i paru innych podobnych rzeczy.Moze takze za wiwatowanie za ta wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 08.04.03, 23:21 Gdzie byłeś jełopie jak Saddam gazował Kurdów . Kobiety z dziećmi? Gdzie byłeś debilu jak Saddam mordował opozycje . ? Gdzie byłeś bezmózgi kmiocie jak fałszował kolejne wybory ? ( 100% poparcia buhahahah!!!) Bush jest Hitlerem? Ale jesteś głupi ! Nie . Nie ma sensu gadać z takim osłem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin DNO........ IP: *.abo.wanadoo.fr 08.04.03, 23:32 Ach jak mnie ta głębia przygnębia - westchnęła głębia. No, no, no, - odpowiedziało dno! LEONARDO DA VINCI (PRZEKŁ. L.STAFF Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I tak aluzja do goryli nie dotrze - zbyt subtelna 09.04.03, 00:05 Tego zbiorku "Polish jokes" z uniwersytetu w Yale nie radze czytac - przygnebia ("Hamerykany" szczesliwe, po angielsku ni be, ni me i zla krew nie musi ich zalewac). Dla ciebie dwa zbiorki brytyjskie - po prostu smieszne: www.funs.co.uk/jokes/pl3.html homepage.ntlworld.com/latham/webpages/jokes.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinka Re: DNO........ IP: *.nv.nv.cox.net 09.04.03, 03:36 Gość portalu: vin napisał(a): > Ach jak mnie ta głębia przygnębia - westchnęła głębia. > > No, no, no, - odpowiedziało dno! > > LEONARDO DA VINCI (PRZEKŁ. L.STAFF milo czytac madrosci, ktore podsylasz viniu. to troche rozladowuje atmosfere. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEKLA BUSH-BUTCHER=RZEŹNIK potrzebuje nowego mięsa? IP: *.itpan.com 08.04.03, 23:34 ...morduja dla szmalu.....bez cienia wstydu....co za czasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flora Re: BUSH-BUTCHER=RZEŹNIK potrzebuje nowego mięsa? IP: *.itpan.com 08.04.03, 23:35 to są po prostu MORDERCY....a u nas wszystkie media to GADZINÓWKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walczący Re: BUSH-BUTCHER=RZEŹNIK potrzebuje nowego mięsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 23:36 Saddam nie morduje dla kasy TEKLO buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tekla KTO ZABIŁ WIĘCEJ LUDZI BUSH czy BIN LADEN? IP: *.itpan.com 08.04.03, 23:39 RZEŹNIK BUSH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: KTO ZABIŁ WIĘCEJ LUDZI BUSH czy BIN LADEN? IP: *.itpan.com 08.04.03, 23:41 ..RZEŹNIK BUSH of course Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anya Re: KTO ZABIŁ WIĘCEJ LUDZI BUSH czy BIN LADEN? IP: *.cable.mindspring.com 08.04.03, 23:43 Gość portalu: Anna napisał(a): > ..RZEŹNIK BUSH of course to nieprawda. W tej wojnie zginelo mniej ludzi (po obu stronach) niz podczas calej wojny z terroryzmem. Szkoda, mam liczby na papierze wiec nie moge podac od reki - niezaleznego linka:-) Moze potem cos znajde to podesle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l LIczby? niesamowite IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 08.04.03, 23:55 liczby? a co byles w Iraku i wiesz ile osob zginelo? A rozumiem naogladales sie za duzo tv, ale nie martw sie, nie ty jeden. Te liczby to tak jak z saddamem... Raz jest raz go nie ma, a on z was leje i to jego domena, dla niego jest wojna i cala ta afera. A co dla ciebie? Zapytaj siebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inertia creeps Re: KTO ZABIŁ WIĘCEJ LUDZI BUSH czy BIN LADEN? IP: 149.4.104.* 09.04.03, 00:32 Gość portalu: Anya napisał(a): > W tej wojnie zginelo mniej ludzi (po obu stronach) niz podczas calej wojny z terroryzmem. ale mnie rozsmieszylas. co masz na mysli mowiac wojna z terrorem? zapewne to samo co media amerykanskie - wojne z afganistanem. a kto byl odpowiedzialny za ta wojne? czy nie teksanski polanalfabeta, commander in chief wojsk amerykanskich, george w? wiec dlaczego porownujesz liczbe ofiar wojny z irakiem z liczba ofiar wojny z afganistanem? co przez to chcesz udowodnic? chcesz jakos georgea w usprawiedliwic? podsumowujac: bush z cala pewnoscia jest odpowiedzialny za smierc wiekszej liczby ludzi niz bin laden. w wtc zginelo trzy tysiace ludzi, powiedz mi: jak uwazasz, ile ofiar wojna z afganistanem i irakiem dotychczas pochlonela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walczący Re: KTO ZABIŁ WIĘCEJ LUDZI BUSH czy BIN LADEN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.03, 00:41 Szkoda że nie było najblizszej ci osoby w WTC 11 wrzesnia,wtedy mialbys okazje do trafnych wypowiedzi...Ciekawe czy bylbys tak samo mądry...Ale nie wszystko jeszcze stracone,"11 wrzesniow" bedzie jeszcze wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inertia creeps Re: KTO ZABIŁ WIĘCEJ LUDZI BUSH czy BIN LADEN? IP: 149.4.104.* 09.04.03, 00:48 moge odpowiedziec dokladnie tak samo: szkoda ze nie miales rodziny mieszkajacej w iraku, wymordowanej na rozkaz busha. taka wymiana zdan do niczego nie prowadzi; tak jak i nie zmienia faktu, ze george w jest rzeznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walczący Re: KTO ZABIŁ WIĘCEJ LUDZI BUSH czy BIN LADEN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 23:41 A zastanowiłas się dlaczego i w jakiej sytuacji,czy zastanowienie się powoduje u Ciebie trudności...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioosh Re: KTO ZABIŁ WIĘCEJ LUDZI BUSH czy BIN LADEN? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 23:47 Gość portalu: Walczący napisał(a): > A zastanowiłas się dlaczego i w jakiej sytuacji,czy > zastanowienie się powoduje u Ciebie trudności...? ... no dobra wylazłem z łóżka, ale tylko na chwilę. Bo: nasza delaracja wymaga rozszeeeeeerzenia. Nie odpowiadamy na żadne podejżane posty. Walczący - zwracam Ci uwagę że Tekla, Anna, Flora to ta sama osoba. Ta z którą/o której NIE GADAMY... to dobranoc kochani, nie dawajcie się tak łatwo wypuszczać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walczący Przepraszam mariooshku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 23:52 Ale jestem troche zmeczony i nie zauwazylem wszystkiego co nalezy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melania Re: KTO ZABIŁ WIĘCEJ LUDZI BUSH czy BIN LADEN? IP: *.itpan.com 09.04.03, 00:12 RZEźNIK BUSH Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey ZABIC DZIECIAKA - PO AMERYKANSKU (z Australii) 09.04.03, 03:56 www.smh.com.au/articles/2003/04/08/1049567660897.html Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PARE NOWYCH FOTEK "HUMANIZMU" ala USA 09.04.03, 04:00 Dobic - niech sie dluzej pod Saddamem nie mecza. www.marchforjustice.com/id191.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek ODPOWIEDZ IRLANDZKIEJ DZIWCE IP: *.nyc.rr.com 09.04.03, 04:30 Kazdy ubolewa nad stratami cywlnymi, ale wyjatkowego kurewstwa i zwyrodnienia potrzeba zeby zapisywac te ofiary do swojej partii ... Jak na razie jest ok. tysiaca ofiar cywilnych i kazda wstrzasa sumieniem. ale saddam odpowiada za smierc przynajmniej miliona ludzi (wliczajac ok 700 tys zabitych w wojnie z iranem). i nawet jezeli teraz gina niewinni ludzie to przestana ginac jak tylko wojna sie skonczy. i tyle nawet tak zaklamane bydle jak ty powinno byc w stanie przyznac. p.s. chcialem tu dalaczyc "dla rownowagi" zdjecia zagazowanych kurdow, ale postanowilem ze nie bede sie tu wdawal w uprawianie goebelsowskiej propagandy. zostawiam to takim plugawym szmatom jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Australijski artykul dla ciebie, Antos,zbyt trudny 09.04.03, 04:47 Bo PO ANGIELSKU. I dlatego, ciemnoto, nie reagujesz. Dlatego musialam ciemnocie przeslac "obrazki". Moze cos do holoty dotrze. PS: slowa takiego smroda ani mnie, ani nikogo obrazic nie moga. Zrywaj sobie ten azbest, bezmozgie zero. I wiwatuj na czesc tej Amer6yki, ktora opowiada o tobie taku Polish joke: A Polak was suffering from constipation, so his doctor prescribed suppositiories. A week later the Pole complained to the doctor that they didn't produce the desired results. "Have you been taking them regulary?" the doctor asked. "What do you think I've been doing," the Pole said, "Shoving them up my ass?" Wiecej:www.concentric.net/~mrglueck/jokepols.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur wolnosc slowa IP: 203.25.163.* 09.04.03, 05:09 www.informationclearinghouse.info/article2789.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anya pytanie do dyskusji IP: *.cable.mindspring.com 08.04.03, 23:38 Jak sadzicie, czy postawa Niemiec i ich manipulacja spoleczenstwem wobec wojny w Iraku byla spowodowana wyborami? Bardzo jestem ciekawa opinii na ten temat. teraz uciekam - poczytam potem - z gory mowie - nie czytam Gabrieli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walczący Re: pytanie do dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 23:47 W obliczu katastrofy gospodarczej Niemiec i niemożności rozwiązania trudnych kwestii,politycy niemieccy chwycili sie ostatniej deski ratunku by mówić to co lud,a że Germanie im mniej znaczą Europie tym głupsi...to już inna kwetia Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Tych bredni NIE MA nawet w amerykanskich mediach 09.04.03, 03:26 Skad ty sie tej spiewki wyuczyles? Z Wyborczej? A moze sam Czarzasty ci to powiedzial? Nie jest najlepiej, fakt, ale nie jest i tragicznie : wystarczy Polakow i Turkow do ich ojczyzn wykopac, by bezrobocie zniknelo i dla swoich, lacznie z Ostis, starczylo. Masz pare amerykanskich i brytyjskich linkow, madralo, moze jeszcze sie czegos zdolac nauczyc w tej swojej biednej Polsce: www.nytimes.com/2003/04/08/business/worldbusiness/08CHEM.html news.ft.com/servlet/ContentServer?pagename=FT.com/StoryFT/FullStory&c=StoryFT&cid=1048313539825&p=1012571727166 W USA tez przeciez nie lepiej. I z bezrobociem. I z tempem wzrostu gospodarczego: www.nytimes.com/2003/04/05/business/05ECON.html?ex=1050210000&en=47b4f2d884d6b6a7&ei=5040&partner=MOREOVER Linkow do informacji na temat stanu gospodarczego Polski i jej braku jakichkolwiek szans na cokolwiek podawac nawet hadko. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ani ja mysle z chamstwem z Polish jokes rozmawiac. 09.04.03, 00:11 www.concentric.net/~mrglueck/jokepols.html Mnie wystarczajaco bawi spiewanie tej calej w jednym zgodnym chorze i wymiana tych samych opinii z telewizji Foxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann BUSH-BUTCHER=RZEŹNIK potrzebuje nowego mięsa? IP: *.itpan.com 08.04.03, 23:41 juz szykuje KUBĘ na nastepna ofiarę Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Dobrze, ze tlumaczysz dla "Hamerykanow" 09.04.03, 00:16 Juz dzisiaj zostalo sprawdzone, ze o ZADNEJ wersji angielskiego bladego pojecia nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Mis................. IP: *.abo.wanadoo.fr 09.04.03, 00:02 Misie Gdzies daleko na biegunie poludniowym ida sobie po krze niedzwiedzica z niedzwiedziatkiem. No i maluch pyta: - Mamooooo... czy ja jestem mis Grizzly??? - Nie syneczku, ty jestes mis polarny. Po jakims czasie. - Mamooooo... czy ja jestem mis brunatny??? - Nie moj drogi, ty jestes mis polarny. Znowu po chwili. - Mamooooo... a moze ja jestem mis koala??? - Nie moje dziecko, ty na pewno jestes mis polarny. Po chwili zastanowienia mis mowi: - To kur... dlaczego jest mi tak zimno????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tekla RZEŹNICY -US ARM-BATCHERS IP: *.itpan.com 09.04.03, 00:09 MORDERCY I ZŁODZIEJE..ATAK ORKÓW ..ratuj sie kto moze.. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Dobrze sobie wymyslilas: to od rozbioru na porcje? 09.04.03, 00:19 Niby dziwolag jezykowy, niemniej pelen glebokich znaczen: batch, batch processing... Stopniowe przerabianie amerykanskiej demokracji na BOLSZEWIZM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Hameryka,Hameryka ... IP: 203.25.163.* 09.04.03, 00:40 www.thestar.com/NASApp/cs/ContentServer?pagename=thestar/Layout/Article_Type1&c=Article&cid=1035780543002&call_pageid=10 45739058633 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Laden Major Major reports IP: *.itpan.com 09.04.03, 01:00 Tue Apr 8, 2003 | Updated at 02:10 PM Feature Sections----------@BizBooksBoom! CondosFashionFoodHealthHomesMetropolisMoviesTravelWhat's OnWheelsWorld [Sunday] Your Home Today's Features > Boom! More search options Ticker Name Flurries H -1 / L -9 More weather Mail this story to a friend Printer friendly version Apr. 7, 2003. 01:00 AM Here's the war according to CNN VINAY MENON The images were stark. A convoy carrying Kurdish soldiers and coalition special forces had come under attack from two U.S. fighter jets early yesterday morning. Several vehicles were strewn along the scorched dirt road, pulverized beyond recognition. Others, still smouldering, were reduced to heaps of tangled steel and charred debris. The road was stained with blood. BBC World was broadcasting this footage yesterday morning. It also reported at least 18 people were killed and another 45 injured by the so-called "friendly fire" attack. "I actually saw the bomb dropping from the aircraft, and then I saw it, as it came down beside me," said John Simpson, BBC's world affairs editor. Simpson rushed to help his translator. The man, not identified, suffered horrific injuries when shrapnel sliced off his legs. He died a few minutes later. And so, on Day 18, more mindless carnage and devastation. But had you been watching CNN in the morning, you wouldn't have heard much about this deadly "mistake" in Northern Iraq. Even by 4:17 p.m., when CNN aired its daily "War Recap," details of the incident were curiously sketchy. The graphic read: "6:33 a.m. — Friendly fire incident reported." This means the network had about 10 hours to investigate. But all anchor Leon Harris could offer viewers was a pre-programmed, "No word yet on U.S. casualties." It's near impossible to watch CNN war coverage and not: 1. Shake your head; 2. Roll your eyes; 3. Laugh out loud. Here's another bulletin in yesterday's War Recap: "12:20 p.m. — Russian convoy attacked in Northern Iraq." And Harris added: "U.S. officials said there were no coalition forces operating in the area at the time of the incident." But three hours earlier, Jill Dougherty, CNN's Moscow bureau chief, told anchor Judy Woodruff that a Russian journalist travelling with the diplomatic convoy did see U.S. forces in the area. Not only that, he saw U.S. forces open fire on Iraqi soldiers, triggering a counter-attack. The convoy, apparently, was caught in the crossfire and four civilians were injured. The Russian journalist, Dougherty continued, reported the convoy then came across a "long column" of U.S. military vehicles and waved white rags, pleading for help. But nobody stopped. "Clearly, there are a lot of facts to be sorted out here because we are getting different stories from U.S. Central Command and the Russians," said Woodruff, who changed the subject. Even the Pentagon must be getting embarrassed by all this. After all, who needs state-sanctioned propaganda when the cable news networks are willing to sacrifice objectivity, critical context, and probing analysis without even being asked? It wasn't until 5:30 p.m. that CNN started to fully report on the "friendly fire" incident in northern Iraq, confirming numbers that were on other networks and the Web hours earlier. Meanwhile, the attack on the Russian diplomatic convoy slowly "dropped out of rotation" as CNN unravelled the day. One story that got significant attention yesterday was the death of David Bloom, an NBC correspondent embedded with U.S. forces. He died early Sunday, of a pulmonary embolism. Bloom's death was the result of natural causes. No matter. This fact detracted from the narrative the network wanted to explore, namely how the war was becoming increasingly dangerous for journalists. As CNN's Harris remarked: "As an embed reporter in Iraq, Bloom saw plenty of hostile fire, but his network says he was killed by a blood clot in the lung." Earlier, CNN's Howard Kurtz, talking to embedded reporter Walter Rodgers, observed, "although Bloom's death was not strictly combat-related, the stress and sitting in that tank for hours on end could have contributed to the blood clot that started in his leg." Why should the facts interfere with a good story? Additional articles by Vinay Menon Mail this story to a friend Printer friendly version -------------------------------------------------------------------------------- FAQs| Site Map| Privacy Policy| Webmaster| Subscribe| My Subscription -------------------------------------------------------------------------------- Home| GTA| Business| Waymoresports| A&E| Life -------------------------------------------------------------------------------- Legal Notice:- Copyright 1996-2003. Toronto Star Newspapers Limited. All rights reserved. Distribution, transmission or republication of any material from www.thestar.com is strictly prohibited without the prior written permission of Toronto Star Newspapers Limited. For information please contact us using our webmaster form. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Major Major - jesli jestes, to cie tu nie ma 09.04.03, 02:51 Jesli tu cie nie ma, to ponoc jestes. 'Catch 22', ale ja aluzju nie panimaju ! Bo to juz NIE JEST tylko dezinformacja wojskowych, to ZBRODNIA WOJENNA. W tym na SOJUSZNIKACH - dzisiaj jeden Hiszpan powiekszyl grono aniolkow, w ataku na konwoj "kurdyjski" ubito czlonkow ekipy BBC. www.ifj.org/publications/press/pr/030408iraq.html Proponowalabym na poczatek wykluczenie z tej organizacji wszystkich Amerykanow. Bez wyjatku. Czysto "prewencyjnie". A potem miejsce na sankcje medialno- ekonomiczne: embarga na wiadomosci agencyjne, nacisk na rzady wlasnych panstw, by wycofaly akredytacje prasowe, dane Amerykanom, wycofanie z rynku amerykanskich tytulow prasowych itd.itp. Oj, pare niezlych redaktorskich glow sporo tu mogloby wymyslec ! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I dlatego odsylam tu do BBC1 i BBC2 -"rzadowek" ! 09.04.03, 02:41 A przeciez jest chocby Channel4, o wiele w swych ocenach swobodniejszy: www.channel4.com/news/2003/04/week_2/08_journalists.html polecam tez wszystkie z tejze stronu, a takz e z homepage: www.channel4.com/news/world.html Polecam tez pewne amerykanskie tytuly, choc glownie prasowe - nie kazdy dziennikarz w US lze jak pies na psychotropach. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey International Federation of Journalists - linki 09.04.03, 02:59 www.ifj.org/publications/press/pr/030408iraq.html www.ifj.org/hrights/iraq/casualties.html www.ifj.org/hrights/iraq/messages.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: So to nie bylo celowe..... IP: *.anhmca.adelphia.net 09.04.03, 05:21 Speaking at the daily press briefing at U.S. Central Command headquarters in Doha, Qatar, Brig. Gen. Vincent K. Brooks said the deaths were not the result of military forces intentionally targeting the media. He said a U.S. tank opened fire on the hotel after U.S. troops came under fire. "There were some combat actions that also occurred at the Palestine Hotel. Initial reports indicate that the coalition force operating near the hotel took fire from the lobby of the hotel and returned fire. And any loss of life, civilian loss of life or unintended consequences, again, we find most unfortunate and also undesirable," he said. He added, "This is not something we seek to do. But at the same time, we know that we're conducting combat operations inside of an urban area, an area where the regime has chosen to deliberately defend and not stand down. And we can only be reminded that the risk increases for the population as we do these operations." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Re: to nie bylo celowe.....(chyba zartujesz) IP: 203.25.163.* 09.04.03, 05:47 www.dailytelegraph.news.com.au/common/story_page/0,5936,6258986%255E25778,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOK przeciez wiedzieli ze Bagdad jest niebezpieczny.... IP: *.anhmca.adelphia.net 09.04.03, 06:30 At the Pentagon, Rumsfeld spokeswoman Victoria Clarke said she had cautioned news organizations since before the outbreak of war that Baghdad would be dangerous. "We've had conversations over the last couple of days, news organizations eager to get their people unilaterally into Baghdad," she said. "We are saying it is not a safe place; you should not be there." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Re: Zmasowana ofensywa na Bagdad IP: *.wszib.krakow.pl 09.04.03, 09:48 Dziwię się - jak zabiją Saddama, stracą pretekst... Odpowiedz Link Zgłoś