Gość: JP IP: *.cuhawaii.net 13.04.03, 10:58 Wspaniale sie to czyta. Widac ze Bush dotrzymuje slowa. O czym teraz niektorzy polacy beda pisac???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pata a co z 15 zastrzeżeniami IP: 212.102.6.* 13.04.03, 11:56 a co z 15 zastrzeżeniami do "mapy drogowej"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik Beda pisac o... IP: *.246.88.251.Dial1.NewYork1.Level3.net 13.04.03, 17:04 Gość portalu: JP napisał(a): > Wspaniale sie to czyta. Widac ze Bush dotrzymuje slowa. > O czym teraz niektorzy polacy beda pisac???? Beda pisac moze nie o zydowskich osiedlach ale o terenach ktore sa w dalszym ciagu okupowane aczkolwiek niezasiedlone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik Szaron gotowy do usunięcia siebie IP: *.246.88.251.Dial1.NewYork1.Level3.net 13.04.03, 17:08 Gość portalu: JP napisał(a): > Wspaniale sie to czyta. Widac ze Bush dotrzymuje slowa. > O czym teraz niektorzy polacy beda pisac???? Zwracam uwage na slowo "czesci osiedli". :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: Szaron gotowy do usunięcia siebie IP: *.mel.dialup.connect.net.au 13.04.03, 17:41 Typowa bezczelna propaganda. Szaron mowi iz z wielkim bolem bedzie sie musial podzielic z Palestynczykami. To tak jakby zlodziej zlapany z cudzym portwelem twierdzil iz z wielkim bolem przyjdzie mu oddanie CZESCI pieniedzy wlascicielowi! Hucpa nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Szaron gotowy do usunięcia siebie 13.04.03, 17:54 Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > Typowa bezczelna propaganda. > > Szaron mowi iz z wielkim bolem bedzie sie musial podzielic z Palestynczykami. > > To tak jakby zlodziej zlapany z cudzym portwelem twierdzil iz z wielkim bolem > przyjdzie mu oddanie CZESCI pieniedzy wlascicielowi! > > Hucpa nie zna granic. A cały ten cyrk tylko po to, aby na koniec mógł powiedzć, że on przecież chciał pokoju... :) Bo chyba nie liczy na to, że Palestyńczycy sa głupcami? Albo tchórzami, jak żydzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Szaron gotowy do usunięcia siebie IP: *.bb.netvision.net.il 14.04.03, 08:22 Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > Typowa bezczelna propaganda. > > Szaron mowi iz z wielkim bolem bedzie sie musial podzielic z Palestynczykami. > > To tak jakby zlodziej zlapany z cudzym portwelem twierdzil iz z wielkim bolem > przyjdzie mu oddanie CZESCI pieniedzy wlascicielowi! > > Hucpa nie zna granic. nu, zbalansowany, zaczynasz byc niemilym antysemita bez wielkich wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Szaron gotowy do usunięcia dany33 IP: *.244.178.239.Dial1.NewYork2.Level3.net 14.04.03, 13:48 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > > > Typowa bezczelna propaganda. > > > > Szaron mowi iz z wielkim bolem bedzie sie musial podzielic z Palestynczyka > mi. > > > > To tak jakby zlodziej zlapany z cudzym portwelem twierdzil iz z wielkim bo > lem > > przyjdzie mu oddanie CZESCI pieniedzy wlascicielowi! > > > > Hucpa nie zna granic. > > nu, zbalansowany, zaczynasz byc niemilym antysemita bez wielkich wartosci. No, spokojnie. I nie naduzywaj chorobliwie slowa na "a". "Zlodziej" to i tak lagodne okreslenie dla mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: Szaron gotowy do usunięcia siebie IP: *.mel.dialup.connect.net.au 14.04.03, 14:59 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > > > Typowa bezczelna propaganda. > > > > Szaron mowi iz z wielkim bolem bedzie sie musial podzielic z Palestynczyka > mi. > > > > To tak jakby zlodziej zlapany z cudzym portwelem twierdzil iz z wielkim bo > lem > > przyjdzie mu oddanie CZESCI pieniedzy wlascicielowi! > > > > Hucpa nie zna granic. > > nu, zbalansowany, zaczynasz byc niemilym antysemita bez wielkich wartosci. A czym tym razem zasluzylem na ta pigule??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Szaron gotowy do usunięcia siebie IP: *.netvision.net.il 14.04.03, 15:24 Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > > > > > Typowa bezczelna propaganda. > > > > > > Szaron mowi iz z wielkim bolem bedzie sie musial podzielic z Palestyn > czyka > > mi. > > > > > > To tak jakby zlodziej zlapany z cudzym portwelem twierdzil iz z wielk > im bo > > lem > > > przyjdzie mu oddanie CZESCI pieniedzy wlascicielowi! > > > > > > Hucpa nie zna granic. > > > > nu, zbalansowany, zaczynasz byc niemilym antysemita bez wielkich wartosci. > > > A czym tym razem zasluzylem na ta pigule??!! nu, naprawde, ty juz w twojej slepej nienawisci nawet z pozytywnej wypowiedzi szarona robisz hucpe i propagande. rozumiem, ze dopoki, jak sie wyraziles gdzie indziej, nie "wywala" israela z terenow, spokoju i szczescia nie zaznasz. nu, co ja ci mam powiedziec? dlugo tego szczescia jeszcze nie zaznasz, wiec wspolczuje ci takiego nedznego zycia w ciaglej nienawisci. to jest swojego rodzaju ograniczenie, wiesz? ja nienawidze arabow tylko w momencie zamachu, jak widze te szczatki cial na bruku, na drzewach, na scianach domow. po dniu to uczucie mi przechodzi i zostaje tylko zal. ty od zydow najprawdopodobniej nigdy nic zlego nie zaznales, tylko jak sie to popularnie mowi, wyssales ta nienawisc z mlekiem matki. jest na swiecie kupa takich ludzi. zamiescilam kiedys na forum swietny dowcip o panu brown. pewnie go pamietasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Dana33 gotowa do usuniecia szarona IP: *.246.73.251.Dial1.NewYork1.Level3.net 15.04.03, 05:09 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > > > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > > > Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > > > > > > > Typowa bezczelna propaganda. > > > > > > > > Szaron mowi iz z wielkim bolem bedzie sie musial podzielic z Pal > estyn > > czyka > > > mi. > > > > > > > > To tak jakby zlodziej zlapany z cudzym portwelem twierdzil iz z > wielk > > im bo > > > lem > > > > przyjdzie mu oddanie CZESCI pieniedzy wlascicielowi! > > > > > > > > Hucpa nie zna granic. > > > > > > nu, zbalansowany, zaczynasz byc niemilym antysemita bez wielkich wart > osci. > > > > > > A czym tym razem zasluzylem na ta pigule??!! > > nu, naprawde, ty juz w twojej slepej nienawisci nawet z pozytywnej wypowiedzi > szarona robisz hucpe i propagande. rozumiem, ze dopoki, jak sie wyraziles gdzie > > indziej, nie "wywala" israela z terenow, spokoju i szczescia nie zaznasz. nu, > co ja ci mam powiedziec? dlugo tego szczescia jeszcze nie zaznasz, wiec > wspolczuje ci takiego nedznego zycia w ciaglej nienawisci. to jest swojego > rodzaju ograniczenie, wiesz? ja nienawidze arabow tylko w momencie zamachu, jak > > widze te szczatki cial na bruku, na drzewach, na scianach domow. po dniu to > uczucie mi przechodzi i zostaje tylko zal. ty od zydow najprawdopodobniej nigdy > > nic zlego nie zaznales, tylko jak sie to popularnie mowi, wyssales ta nienawisc > > z mlekiem matki. jest na swiecie kupa takich ludzi. zamiescilam kiedys na forum > > swietny dowcip o panu brown. pewnie go pamietasz? Zareczam cie ze szczatki ludzkie cywili Palestynskich rozwalonych przez zydowskie wojsko wyglada podobnie. Podobnie tez protestujacy rozjechani przez wasze buldozery, dzieci na ulicy rozstrzeliwane z zimna krwia, reporterzy zaliczajacy kule tylko dlatego ze filmowali nie to co potrzeba. Czesto Dana33 uzywasz slowa "antysem". A ty kim jestes? Bardzo chojnie usprawiedliwiasz rozsrzeliwanie cywili, w tym dzieci. Kilka krotnie pisalas ze to dlatego bo to przyszli przestepcy. Niezla bestia z ciebie. Bue! Odpowiedz Link Zgłoś
wtracalski Re: Szaron gotowy do usunięcia siebie 14.04.03, 21:24 > nu, zbalansowany, zaczynasz byc niemilym antysemita bez wielkich wartosci. Droga Dano, on nie zaczyna. Pozdrowienia z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
wtracalski Re: Szaron gotowy do usunięcia siebie 14.04.03, 21:21 Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > Typowa bezczelna propaganda. > > Szaron mowi iz z wielkim bolem bedzie sie musial podzielic z Palestynczykami. > > To tak jakby zlodziej zlapany z cudzym portwelem twierdzil iz z wielkim bolem > przyjdzie mu oddanie CZESCI pieniedzy wlascicielowi! > > Hucpa nie zna granic. Natomiast twoja chucpa zna granice. One sa bardzo daleko. Ponoc gdzies w Australii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam mniam Gotowy do usuniecia czesci do osiedli IP: *.244.180.37.Dial1.NewYork2.Level3.net 14.04.03, 01:46 Znaczy sie, czesci do budowy osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Izrael/ Szaron gotowy do usunięcia części osi IP: *.fastres.net 14.04.03, 14:18 Szczescie ze Jezus nie urodzil sie jako polski-zyd, bo go chyba antysemici polscy na kawalki rozerwali to by bylo mu trudno 3 dni na krzyzu za nich sie meczec, a potem jeszcze trudnie calego wlozyc do grobu, i by mu takze odmowili prawa do grobu. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Izrael/ Szaron dostal wreszcie kopa od Busha? 14.04.03, 15:40 Szkoda, ze Bush nie wpadl na to, zeby dac kopa Izraelczykom i wskazac miejsce w szeregu zaraz po objeciu urzedu prezydenckiego, przed 11.09. Taki krok wtedy bylby najlepsza forma "prewencji". Czy Islamisci zaatakowaliby kilka miesiecy pozniej panstwo angazujace sie aktywnie w rozwiazanie konfliktu bliskowschodniego, w likwidacje osiedli zydowskich i powstanie panstwa palestynskiego? Po co? Szaron raczej i tak usiluje podejsc Busha. Przeciez wiadomo, ze olbrzymi potencjal nienawisci u Palestynczykow po ostatnich ekscesach Izraela wobec palestynskiej ludnosci cywilnej jest tak duzy, ze wkrotce bedzie musial sie rozladowac. Znow ilus tam Izraelczykow wyleci w powietrze i znow Szaron powie: widzisz, tak sie staralem, posluchalem co kazales ale oni nie pozwalaja mi na zawarcie pokoju.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Izrael/ Szaron dostal wreszcie kopa od Busha? IP: *.adsl.actcom.co.il 14.04.03, 20:08 patriota napisał: > Szkoda, ze Bush nie wpadl na to, zeby dac kopa Izraelczykom i wskazac miejsce w > > szeregu zaraz po objeciu urzedu prezydenckiego, przed 11.09. > Taki krok wtedy bylby najlepsza forma "prewencji". > Czy Islamisci zaatakowaliby kilka miesiecy pozniej panstwo angazujace sie > aktywnie w rozwiazanie konfliktu bliskowschodniego, w likwidacje osiedli > zydowskich i powstanie panstwa palestynskiego? Po co? > > Szaron raczej i tak usiluje podejsc Busha. Przeciez wiadomo, ze olbrzymi > potencjal nienawisci u Palestynczykow po ostatnich ekscesach Izraela wobec > palestynskiej ludnosci cywilnej jest tak duzy, ze wkrotce bedzie musial sie > rozladowac. > Znow ilus tam Izraelczykow wyleci w powietrze i znow Szaron powie: widzisz, tak > > sie staralem, posluchalem co kazales ale oni nie pozwalaja mi na zawarcie > pokoju.... nu, powietrze, od kiedy ty taki znawca polityki bliskowschodniej? szkole podstawowa to ty wogole skonczyles? bo jak widze z twoich postow, twoje wiadomosci to najwyzej na poziomie 8-latka. a twoja analiza nienawisci, ile i kiedy, nu, to nie wiem, czy nawet na 8-latka. zapisz soe do klubu razem ze zbalansowanym i hawkiem, pasujecie jeden do drugiego doskonale i bedziecie mogli sie przescigac w argumentach przeciw zydom i robic konkursy na najwieksza nienawisc. nie zapomnij zawiadomic, kto wzial pierwsa nagrode, szalenie mnie to interesuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Izrael/ Szaron dostal wreszcie kopa od Busha? IP: *.fastres.net 14.04.03, 20:44 Wracajac z pracy w pociagu tak sobie myslalem, ze Polska byla tak dlugo silnym panstwem jak dlugo w nim panowalo tolerancja ( od polowy 1300 do poczatkow 1630), i nie mozna zwalic winy na upadek Rzeczypospolitej na Litwinow to ich udzial w rzadzie byl jedna trzecia udzialu Polakow, czyzby Polacy nawet na swoich bladach mieli klopoty sie uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
wtracalski Re: Izrael/ Szaron dostal wreszcie kopa od Busha? 14.04.03, 21:37 Gość portalu: dana33 napisał(a): > patriota napisał: > > > Szkoda, ze Bush nie wpadl na to, zeby dac kopa Izraelczykom i wskazac miej > sce > w > > > > szeregu zaraz po objeciu urzedu prezydenckiego, przed 11.09. > > Taki krok wtedy bylby najlepsza forma "prewencji". > > Czy Islamisci zaatakowaliby kilka miesiecy pozniej panstwo angazujace sie > > aktywnie w rozwiazanie konfliktu bliskowschodniego, w likwidacje osiedli > > zydowskich i powstanie panstwa palestynskiego? Po co? > > > > Szaron raczej i tak usiluje podejsc Busha. Przeciez wiadomo, ze olbrzymi > > potencjal nienawisci u Palestynczykow po ostatnich ekscesach Izraela wobec > > > palestynskiej ludnosci cywilnej jest tak duzy, ze wkrotce bedzie musial si > e > > rozladowac. > > Znow ilus tam Izraelczykow wyleci w powietrze i znow Szaron powie: widzisz > , > tak > > > > sie staralem, posluchalem co kazales ale oni nie pozwalaja mi na zawarcie > > pokoju.... > > > nu, powietrze, od kiedy ty taki znawca polityki bliskowschodniej? szkole > podstawowa to ty wogole skonczyles? bo jak widze z twoich postow, twoje > wiadomosci to najwyzej na poziomie 8-latka. a twoja analiza nienawisci, ile i > kiedy, nu, to nie wiem, czy nawet na 8-latka. zapisz soe do klubu razem ze > zbalansowanym i hawkiem, pasujecie jeden do drugiego doskonale i bedziecie > mogli sie przescigac w argumentach przeciw zydom i robic konkursy na najwieksza > > nienawisc. nie zapomnij zawiadomic, kto wzial pierwsa nagrode, szalenie mnie to > > interesuje... Dana szalom. Pomysl konkursu bardzo mi sie spodobal. Tego jeszcze nie bylo, a szkoda - tyle glupoty sie marynuje. Moze zorganizujemy teleturniej w telewizji?. Gotow jestem wziac udzial w sfinansowaniu nagrod. Kandydatow do konkursu nie zabraknie. Gwarantuje. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: Izrael/ Szaron dostal wreszcie kopa od Busha? 15.04.03, 09:19 nu, dana "powietrze" czemu sie tak znow pienisz? Ze osmielilem sie pisac o Twoim bostwie, Szaronie? Nie tak jak w waszych periodykach propagandowych? Wez na spokojnie 10 oddechow i swiat bedzie znow duzo lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Izrael/ Szaron dostal wreszcie kopa od Busha? IP: *.bb.netvision.net.il 15.04.03, 09:22 patriota napisał: > nu, dana "powietrze" czemu sie tak znow pienisz? Ze osmielilem sie pisac o > Twoim bostwie, Szaronie? Nie tak jak w waszych periodykach propagandowych? > > Wez na spokojnie 10 oddechow i swiat bedzie znow duzo lepszy. nu, powietrze, przede wszystkim nie plagiatuj mnie, powietrze to moja nazwa dla ciebie, wymysl cos innego. poza tym, to ja sie nie pienie, a swiat jest dla mnie dostatecznie dobry juz teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 ty dana33 !! 14.04.03, 20:48 ty tu kurwa o jakich wartosciach mowisz ?? ty jewresjka zlodziejka i klamczuszka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: ty dana33 !! IP: *.adsl.actcom.co.il 14.04.03, 21:28 wesoly3 napisał: > ty tu kurwa o jakich wartosciach mowisz ?? > ty jewresjka zlodziejka i klamczuszka ? wow, znow nadepnelam na odcisk i boli, co? Odpowiedz Link Zgłoś
wtracalski Re: ty dana33 !! 14.04.03, 21:41 Gość portalu: dana33 napisał(a): > wesoly3 napisał: > > > ty tu kurwa o jakich wartosciach mowisz ?? > > ty jewresjka zlodziejka i klamczuszka ? > > wow, znow nadepnelam na odcisk i boli, co? Jeszcze lepiej - to tak jak "tipul szoresz" bez znieczulenia. Klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: ty dana33 !! IP: *.adsl.actcom.co.il 14.04.03, 22:16 wtracalski napisał: > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > wesoly3 napisał: > > > > > ty tu kurwa o jakich wartosciach mowisz ?? > > > ty jewresjka zlodziejka i klamczuszka ? > > > > wow, znow nadepnelam na odcisk i boli, co? > > Jeszcze lepiej - to tak jak "tipul szoresz" bez znieczulenia. Klasa. nu, jaka pogoda w polsce? u nas bylo slicznie, dzis lekkie zachmurzenie :) dla ciebie i rodziny, chag pesach sameach ve nu, lo muchrach lihyot kasher...:) Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: ty dana33 !! 14.04.03, 23:01 a teraz idz sie wybrandzluj zaklamana kurewo azjatycka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 ty, wesoly 00 IP: *.adsl.actcom.co.il 15.04.03, 00:32 wesoly3 napisał: > a teraz idz sie wybrandzluj > zaklamana kurewo azjatycka nu, najgorsze, ze sie nic nie rozumie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: ty, wesoly 00 15.04.03, 03:13 pierdol pierdol bedziesz gibka a na zydow przychodzi czas Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: ty, wesoly 00 15.04.03, 11:59 wesoly3 napisał: > pierdol pierdol bedziesz gibka > a na zydow przychodzi czas Gayu kup sobie araba albo arake z woreg ryza albo 10 $ pedalu wstyd Polske ! Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: ty, wesoly 00 15.04.03, 10:44 Dana, życzenia dla czegoś takiego... What for? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuj Ingmar Jak zacznie usuwanie, wtedy pogadamy IP: *.client.attbi.com 15.04.03, 03:40 "Jak Partia mówi, że nie da, to nie da. Jak mówi, że da, to mówi!" hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: Jak zacznie usuwanie, wtedy pogadamy IP: 61.68.203.* 15.04.03, 07:18 Dana, Wtracalski & Co Z wami jest ten problem ze za skarby swiata nie chcecie widziec rzeczywistosci, a przedstawianie faktow traktujecie jako objaw antysemityzmu, zakrawa to na patanoje. Szaron chce sie dzielic z palestynczykami tym co do Izraela nie nalezy, czyli okupowanymi terytoriami; mozecie nie wiem jak wywijac kota ogonem a prawda jest wlasnie taka. Wszystkie tereny o ktorych on mowi sa pod okupacja Izraela, tak to jest widziane przez cala spolecznosc miedzynarodowa z ONZ wlacznie, wiec skad ta histeria Dany ? Mozecie sie wyklucac ze mna czy Szaron naprawde chce wolnej Palestyny czy nie, ale co do podzialu ziem to chodzi o podzial ziem palestynczykow a nie Tel Avivu; dorosnijcie do jakiejs rozsadnej wymiany argumentow a nie tego slepego, stronniczego patrzenia na sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuj Ingmar Właściwe słowo. IP: *.client.attbi.com 15.04.03, 07:26 Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > dorosnijcie do jakiejs rozsadnej wymiany argumentow a nie tego slepego, > stronniczego patrzenia na sprawe. "Dorośnijcie". Tylę, że dotyczy niemal całego narodu. Oni tam, w tym Izraelu, tkwią w szowinizmie sprzed stu lat. Dla nas hasło "Polska dla Polaków" brzmi już dość dziwnie. Dla nich - "Izrael musi być państwem żydowskim" to podstawa światopoglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: Właściwe słowo. IP: 61.68.203.* 15.04.03, 07:43 Juz to parokrotnie cytowalem ale powtorze: Jeden z moich znajomych powiedzial kiedys ze dzisiejsi Zydzi przypominaja mu spoleczenstwo Niemiec za czasow IIIRzeszy. Na moje pytanie co przez to rozumie, odpowiedzial iz: Oba spoleczenstwa padly ofiara wlasnej szowinistycznej propagandy. Tak jak nikt w 43 nie bylby w stanie przekonac przecietnego Niemca iz Hitler nie ma racji i ze to sie zle skonczy, tak samo dzisiaj przecietny izraelczyk jest swiecie przekonany iz zabor ziem palestynskich (taka wspolczesna wersja "liebensraum") jest zyciowa sprawa Izraela. Wiekszosc z nich nie jest w stanie nawet pomyslec o jakims innym rozwiazaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuj Ingmar Re: Właściwe słowo. IP: *.client.attbi.com 15.04.03, 09:09 Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > Jeden z moich znajomych powiedzial kiedys ze dzisiejsi Zydzi przypominaja mu > spoleczenstwo Niemiec za czasow IIIRzeszy. Cóż, całkiem podobne korzenie: www.betar.co.uk/main10.htm Co lepsze fragmenty: "The basis of the Betarian viewpoint consists of one idea: the Jewish State." [to całkiem klasyczna definicja faszyzmu] "When can it truly be said that our country has ceased to be "Palestine" and become Eretz Yisrael? Only then, when there will be more Jews that non-Jews" [napisane dawno temu, ale Żabotyński (taki żydowski Hitlerek) - wiecznie żywy] "The first step, that deed without which there can be no Zionism, or a Jewish state, or a real Jewish nation, is the creation of a Jewish majority in Eretz Yisrael on both sides of the Jordan." [To dlatego tak trudno im się wynieść z ziem okupowanych] "Jewish youth must, therefore, devote itself completely to this sole task; all other ideas, though they be beautiful and humane, should influence us only in so far as they do not hinder the rebuilding of a Jewish state. When one of these ideas becomes, even if indirectly, an obstacle on the road to a Jewish state, it must be mercilessly sacrificed in favor of the one ideal." [oczami wyobraźni zobaczyłem te tłumy młodzieży wznoszące okrzyk "Sieg Heil!" Aha - i to dlatego nasi kumple z Forum "mercilessly sacrifice" wszelkie przejawy przyzwoitości, gdy koliduje ona z interesem Eretz - tak im Fuhrer Żabotyński przykazał] "The Betar holds that a pioneer who did not prepare himself for this task is useless and unsuitable for Palestine and "Hachshara -a-garin" (military training) is the first and most important of all other requisites." [Jawohl!] "Every great colonization in history, has always entailed a revolt of the natives." [A kto by się tam krajowcami przejmował.] "The man was the "conqueror", the "attainer"; he was a hunter; it was his job to find edible "stuff" for the table, garments to cover the body. The task of the woman, then as ever, was to transform all the material the man brought home into real food, suitable clothes and general comfort." ["Kinder, Kirche, Kuche"] I tak dalej w ten deseń. Jeśli istnieje sukinsyństwo, to program Hitlerju..., pardon, Betaru, jest jego definicją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Właściwe słowo. IP: *.netvision.net.il 15.04.03, 09:40 Gość portalu: Wuj Ingmar napisał(a): > Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > > > Jeden z moich znajomych powiedzial kiedys ze dzisiejsi Zydzi przypominaja > mu > > spoleczenstwo Niemiec za czasow IIIRzeszy. > > Cóż, całkiem podobne korzenie: > <a href="http://www.betar.co.uk/main10.htm"target="_blank">www.betar.co.uk/main > 10.htm</a> > > Co lepsze fragmenty: > > "The basis of the Betarian viewpoint consists of one idea: the Jewish State." > [to całkiem klasyczna definicja > faszyzmu] > > "When can it truly be said that our country has ceased to be "Palestine" and be > come Eretz Yisrael? Only then, when > there will be more Jews that non-Jews" [napisane dawno temu, ale Żabotyński (ta > ki żydowski Hitlerek) - wiecznie > żywy] > > "The first step, that deed without which there can be no Zionism, or a Jewish s > tate, or a real Jewish nation, is the > creation of a Jewish majority in Eretz Yisrael on both sides of the Jordan." [T > o dlatego tak trudno im się wynieść z > ziem okupowanych] > > "Jewish youth must, therefore, devote itself completely to this sole task; all > other ideas, though they be beautiful and > humane, should influence us only in so far as they do not hinder the rebuilding > of a Jewish state. When one of these > ideas becomes, even if indirectly, an obstacle on the road to a Jewish state, i > t must be mercilessly sacrificed in favor > of the one ideal." [oczami wyobraźni zobaczyłem te tłumy młodzieży wznoszące ok > rzyk "Sieg Heil!" Aha - i to dlatego > nasi kumple z Forum "mercilessly sacrifice" wszelkie przejawy przyzwoitości, gd > y koliduje ona z interesem Eretz - tak > im Fuhrer Żabotyński przykazał] > > "The Betar holds that a pioneer who did not prepare himself for this task is us > eless and unsuitable for Palestine and > "Hachshara -a-garin" (military training) is the first and most important of all > other requisites." [Jawohl!] > > "Every great colonization in history, has always entailed a revolt of the nativ > es." [A kto by się tam krajowcami > przejmował.] > > "The man was the "conqueror", the "attainer"; he was a hunter; it was his job > to find edible "stuff" for the table, > garments to cover the body. The task of the woman, then as ever, was to trans > form all the material the man brought > home into real food, suitable clothes and general comfort." ["Kinder, Kirche, > Kuche"] > > I tak dalej w ten deseń. Jeśli istnieje sukinsyństwo, to program Hitlerju..., p > ardon, Betaru, jest jego definicją. nu, w ramach konkursu, musze sie poradzic z jurorem wtracalskim, czy ty w dziedzinie manipulacji przewyzszasz zbalansowanego czy nie. ale mysle, ze powinniscie dostac pierwsza nagrode wspolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuj ingmar Kur..., a czy to ja ten program napisałem? IP: *.client.attbi.com 15.04.03, 09:45 Wasz syjonistyczny święty napisał, jemu podziękuj. A przy okazji - to Wasze Hitlerjugend nadal działa (a przynajmniej organizacje odwołujące się do nazwy i tradycji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Właściwe słowo. IP: *.bb.netvision.net.il 15.04.03, 09:35 Gość portalu: zbalansowany napisał(a): ... (taka wspolczesna wersja "liebensraum") nu, dokladnie, liebensraum to ty sobie sam zrob, to "wlasciwe" slowo to bylo "lebensraum"... ciagle to mylisz, jak widac, duzo myslisz o liebe i to tez jest lepiej, mam nadzieje, ze na tym znasz sie lepiej, niz na polityce bliskowschodniej i na zydach. > > Wiekszosc z nich nie jest w stanie nawet pomyslec o jakims innym rozwiazaniu. nu, co ty wiesz, co wiekszosc z nas jest w stanie pomyslec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Jak zacznie usuwanie, wtedy pogadamy IP: *.bb.netvision.net.il 15.04.03, 09:28 Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > Dana, Wtracalski & Co > > Z wami jest ten problem ze za skarby swiata nie chcecie widziec rzeczywistosci, > > a przedstawianie faktow traktujecie jako objaw antysemityzmu, zakrawa to na > patanoje. > Szaron chce sie dzielic z palestynczykami tym co do Izraela nie nalezy, czyli > okupowanymi terytoriami; mozecie nie wiem jak wywijac kota ogonem a prawda jest > > wlasnie taka. > Wszystkie tereny o ktorych on mowi sa pod okupacja Izraela, tak to jest > widziane przez cala spolecznosc miedzynarodowa z ONZ wlacznie, wiec skad ta > histeria Dany ? > Mozecie sie wyklucac ze mna czy Szaron naprawde chce wolnej Palestyny czy nie, > ale co do podzialu ziem to chodzi o podzial ziem palestynczykow a nie Tel > Avivu; dorosnijcie do jakiejs rozsadnej wymiany argumentow a nie tego slepego, > stronniczego patrzenia na sprawe. nu, to ty wykrecasz kota ogonem: te ziemie byly zdobyte w wojnach, a nie tak sobie zabrane, to fakty historyczne i nie mozesz ich zmienic. oddac im te ziemi? oczywiscie, ale nie tak sobie, musza nas uznac, musza przestac z terrorem itd itd itd, pisalam o tym juz dostatecznie. my sie oczywiscie patrzymy stronniczo, ostatecznie to nasze zycie. a poniewaz to nie twoje, to ty sprobuj popatrzec sie objektywnie. ale to za duze wymaganie. i nie patronuj nam, rozsadku mamy wiecej, niz wy wszysci razem wzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuj Ingmar Oj, nie mogę! IP: *.client.attbi.com 15.04.03, 09:42 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, to ty wykrecasz kota ogonem: te ziemie byly zdobyte w wojnach, a nie tak > sobie zabrane, Buuuhahahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Oj, nie mogę! IP: *.bb.netvision.net.il 15.04.03, 09:53 Gość portalu: Wuj Ingmar napisał(a): > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > > nu, to ty wykrecasz kota ogonem: te ziemie byly zdobyte w wojnach, a nie t > ak > > sobie zabrane, > > Buuuhahahahahaha! nu, nie mozesz? to popusc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: Oj, nie mogę! IP: *.mel.dialup.connect.net.au 15.04.03, 13:28 > nu, to ty wykrecasz kota ogonem: te ziemie byly zdobyte w wojnach, a nie tak > sobie zabrane Dana skoncz z ta brednia o "zdobytych w wojnach", to niczego nie usprawiedliwia. Jezel Saddam parenascie lat temu zdobyl Kuwejt, to co, wszystko OK? Wedlug twojej logiki pewnie tak, tylko ci wstretni Amerykanie + ONZ bezprawnie go napadli, czy tak? Albo inaczej: Gdyby jutro kraje arabskie napadly na Izrael i go zdobyly, to wedlug ciebie wszystko w porzadku? Zastanow sie czasem nad bzdurami ktore piszesz, bo ja nie nabijam sie z ciebie jak Ingmar tylko przez grzecznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Oj, nie mogę! IP: *.bb.netvision.net.il 15.04.03, 13:40 Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > > > > nu, to ty wykrecasz kota ogonem: te ziemie byly zdobyte w wojnach, a nie t > ak > > sobie zabrane > > Dana skoncz z ta brednia o "zdobytych w wojnach", to niczego nie usprawiedliwia > . > > Jezel Saddam parenascie lat temu zdobyl Kuwejt, to co, wszystko OK? > Wedlug twojej logiki pewnie tak, tylko ci wstretni Amerykanie + ONZ bezprawnie > go napadli, czy tak? > > Albo inaczej: > > Gdyby jutro kraje arabskie napadly na Izrael i go zdobyly, to wedlug ciebie > wszystko w porzadku? > > Zastanow sie czasem nad bzdurami ktore piszesz, bo ja nie nabijam sie z ciebie > jak Ingmar tylko przez grzecznosc. nu, zbalansowany, kuweit nie rozpoczal wojny z irakiem, panstwa arabskie z nami owszem, to jest ta mala ale zasadnicza roznica. jesli my bysmy napadli na jordanie i zabrali im te ziemie, to mialbys racje, wtedy bylyby to tereny i ukradzione i okupowane. jako ze armie arabskie rozpoczynaly te wojny, do tego z okrzykiem "wrzucimy zydow do morza", sa to tereny zdobyte. i jeszcze raz ci mowie, te tereny zostana w koncu oddane, ale nie za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: Oj, nie mogę! IP: *.mel.dialup.connect.net.au 15.04.03, 14:28 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > > > > > > > > nu, to ty wykrecasz kota ogonem: te ziemie byly zdobyte w wojnach, a > nie t > > ak > > > sobie zabrane > > > > Dana skoncz z ta brednia o "zdobytych w wojnach", to niczego nie > usprawiedliwia > > . > > > > Jezel Saddam parenascie lat temu zdobyl Kuwejt, to co, wszystko OK? > > Wedlug twojej logiki pewnie tak, tylko ci wstretni Amerykanie + ONZ > bezprawnie > > go napadli, czy tak? > > > > Albo inaczej: > > > > Gdyby jutro kraje arabskie napadly na Izrael i go zdobyly, to wedlug ciebi > e > > wszystko w porzadku? > > > > Zastanow sie czasem nad bzdurami ktore piszesz, bo ja nie nabijam sie z > ciebie > > jak Ingmar tylko przez grzecznosc. > > nu, zbalansowany, kuweit nie rozpoczal wojny z irakiem, panstwa arabskie z nami > > owszem, to jest ta mala ale zasadnicza roznica. jesli my bysmy napadli na > jordanie i zabrali im te ziemie, to mialbys racje, wtedy bylyby to tereny i > ukradzione i okupowane. jako ze armie arabskie rozpoczynaly te wojny, do tego z > > okrzykiem "wrzucimy zydow do morza", sa to tereny zdobyte. i jeszcze raz ci > mowie, te tereny zostana w koncu oddane, ale nie za nic. 6 dniowa wyscie rozpoczeli. I co maja wojny z innymi panstwami arabskimi wspolnego z tym ze okupujecie ziemie palestynczykom? Kiedy to Palestynczycy wypowiedzieli wam wojne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Oj, nie mogę! IP: *.bb.netvision.net.il 15.04.03, 14:41 Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > 6 dniowa wyscie rozpoczeli. > I co maja wojny z innymi panstwami arabskimi wspolnego z tym ze okupujecie > ziemie palestynczykom? > > Kiedy to Palestynczycy wypowiedzieli wam wojne? nu, powiedz, ty naprawde lubisz jak ci sie wyklada wszystko jak malemu dziecku, tylko dlatego ze nie masz ochoty widziec prawdy? tylko zamkniecie zatoki tiranskiej bylo juz wypowiedzeniem nam wojny, a na deser dolozyli wyrzucenie tzw. wojsk onz ktore mialy pilnowac porzadku i ktore to wojska ladnie zwineli manele i zostawili pole do popisu arabom i zgromadzili swoje armie na wszystkich granicach naszego panstwa. czyli otoczyli nas ze wszystkich stron. to prawda ze my uderzylismy pierwsi, NA SZCZESCIE. ale wyprzedzilismy ich o 1-2 dni, to wszystko. ah, zapomniales oczywiscie o demonstracjach antyisraelskich w krajach arabskich a przedewszystkim w egipcie i nassera w pozie hitlera (nawet wasik mial)wrzeszczacego "wrzucimy zydow do morza". czy tez chcesz twierdzic, ze te wszystkie ich akcje mialy na celu podpisanie z nami ukladow pokojowych? wow, umieram z ciekawosci, jaka na to dostane odpowiedz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: Oj, nie mogę! IP: *.mel.dialup.connect.net.au 15.04.03, 14:55 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > > > 6 dniowa wyscie rozpoczeli. > > I co maja wojny z innymi panstwami arabskimi wspolnego z tym ze okupujecie > > > ziemie palestynczykom? > > > > Kiedy to Palestynczycy wypowiedzieli wam wojne? > > nu, powiedz, ty naprawde lubisz jak ci sie wyklada wszystko jak malemu dziecku, > > tylko dlatego ze nie masz ochoty widziec prawdy? tylko zamkniecie zatoki > tiranskiej bylo juz wypowiedzeniem nam wojny, a na deser dolozyli wyrzucenie > tzw. wojsk onz ktore mialy pilnowac porzadku i ktore to wojska ladnie zwineli > manele i zostawili pole do popisu arabom i zgromadzili swoje armie na > wszystkich granicach naszego panstwa. czyli otoczyli nas ze wszystkich stron. > to prawda ze my uderzylismy pierwsi, NA SZCZESCIE. ale wyprzedzilismy ich o 1- 2 > > dni, to wszystko. ah, zapomniales oczywiscie o demonstracjach antyisraelskich w > > krajach arabskich a przedewszystkim w egipcie i nassera w pozie hitlera (nawet > wasik mial)wrzeszczacego "wrzucimy zydow do morza". czy tez chcesz twierdzic, > ze te wszystkie ich akcje mialy na celu podpisanie z nami ukladow pokojowych? > wow, umieram z ciekawosci, jaka na to dostane odpowiedz.... Prosta 6 dniowa wojne rozpoczeliscie wy. Od 36 lat okupujecie nie swoje ziemie. Co maja pozy i wasy Nassera wspolnego z powyzszym stanem rzeczy. Wracajac do glownego temat tego watku, czyli do wystapienia waszego tlustego wodza, bedzie to jeszcze jedna hucpowata idea z ktorej nic nie wyjdzie, a to z tego powodu ze Szaron to taki Fredzio, (to samo mysli) tylko bawi sie w dyplomate. Danale spoleczenstwa przestaly kupowac te wasze wymowki; wszyscy (prawie) wiedza o co tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 mam dosyc tego kretynskiego gadania IP: *.adsl.actcom.co.il 15.04.03, 17:41 Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > Prosta > > 6 dniowa wojne rozpoczeliscie wy. > Od 36 lat okupujecie nie swoje ziemie. > Co maja pozy i wasy Nassera wspolnego z powyzszym stanem rzeczy. > Wracajac do glownego temat tego watku, czyli do wystapienia waszego tlustego > wodza, bedzie to jeszcze jedna hucpowata idea z ktorej nic nie wyjdzie, a to z > tego powodu ze Szaron to taki Fredzio, (to samo mysli) tylko bawi sie w > dyplomate. > Danale spoleczenstwa przestaly kupowac te wasze wymowki; wszyscy (prawie) > wiedza o co tu chodzi. nu, to wlasnie ta odpowiedz, ktorej sie spodziewalam. napisalam ci sama, ze rozpoczelismy ta wojne, ale jak zwykle, o okolicznosciach w jakiej to bylo nie wspominasz nawet ani na to co napisalam nie reagujesz, bo wiesz, ze to prawda, ale juz mniej wygodna dla towich "dowodow". jakby arabowie nam srali na glowe, to wg ciebie tez nie mamy prawa umyc sie potem. cierpliwosc mi sie skonczyla, jestes wprawdzie facet inteligentny, ale lubisz manipulowac, klamiesz bezczelnie sobie i innym, nie jestes w stanie widziec prawdy, i co za tym idzie, nie umiesz przyznac, ze twoje zdanie nie jest ta ostateczna prawda, a nie jest. prawde mowiac, to jestem toba rozczarowana. nawet jak antysemita, to masz czasem ciety humor i bylo przyjemnie sie posmiac sie z toba. ale ludzi, ktorzy nie umieja powiedziec prawdy, ktorzy manipuluja swoimi odpowiedziami, zeby je dostosowac do swoich wygod, ludzi, ktorzy na tym forum sa tylko i wylacznie po to, zeby atakowac i podsycac nienawisc, nawet za cene prawdy, nu, nie umiem tego uprzejmiej powiedziec, takimi ludzmi ja, ta nalezaca do tak przez ciebie znienawidzonego narodu jak zydzi, ja takimi pogardzam gleboko. nie doroslem zydom nawet do malego palca. arafatowi abu maazen nie odpowiada, bo jest zbyt samodzielny: mysle ze jak sie zaofiarujesz byc u niego ministrem propagandy, zostaniesz natychmiast przyjety a i zarobek nie bedzie zly: te pieniazki kradzione biednym podwladnym trafia rowniez do twojej kieszeni wiec bedziesz mogl grac w szachy na jachcie. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: mam dosyc tego kretynskiego gadania IP: *.mel.dialup.connect.net.au 16.04.03, 11:42 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > > > Prosta > > > > 6 dniowa wojne rozpoczeliscie wy. > > Od 36 lat okupujecie nie swoje ziemie. > > Co maja pozy i wasy Nassera wspolnego z powyzszym stanem rzeczy. > > Wracajac do glownego temat tego watku, czyli do wystapienia waszego tluste > go > > wodza, bedzie to jeszcze jedna hucpowata idea z ktorej nic nie wyjdzie, a > to > z > > tego powodu ze Szaron to taki Fredzio, (to samo mysli) tylko bawi sie w > > dyplomate. > > Danale spoleczenstwa przestaly kupowac te wasze wymowki; wszyscy (prawie) > > wiedza o co tu chodzi. > > nu, to wlasnie ta odpowiedz, ktorej sie spodziewalam. napisalam ci sama, ze > rozpoczelismy ta wojne, ale jak zwykle, o okolicznosciach w jakiej to bylo nie > wspominasz nawet ani na to co napisalam nie reagujesz, bo wiesz, ze to prawda, > ale juz mniej wygodna dla towich "dowodow". jakby arabowie nam srali na glowe, > to wg ciebie tez nie mamy prawa umyc sie potem. cierpliwosc mi sie skonczyla, > jestes wprawdzie facet inteligentny, ale lubisz manipulowac, klamiesz > bezczelnie sobie i innym, nie jestes w stanie widziec prawdy, i co za tym > idzie, nie umiesz przyznac, ze twoje zdanie nie jest ta ostateczna prawda, a > nie jest. prawde mowiac, to jestem toba rozczarowana. nawet jak antysemita, to > masz czasem ciety humor i bylo przyjemnie sie posmiac sie z toba. ale ludzi, > ktorzy nie umieja powiedziec prawdy, ktorzy manipuluja swoimi odpowiedziami, > zeby je dostosowac do swoich wygod, ludzi, ktorzy na tym forum sa tylko i > wylacznie po to, zeby atakowac i podsycac nienawisc, nawet za cene prawdy, nu, > nie umiem tego uprzejmiej powiedziec, takimi ludzmi ja, ta nalezaca do tak > przez ciebie znienawidzonego narodu jak zydzi, ja takimi pogardzam gleboko. nie > > doroslem zydom nawet do malego palca. arafatowi abu maazen nie odpowiada, bo > jest zbyt samodzielny: mysle ze jak sie zaofiarujesz byc u niego ministrem > propagandy, zostaniesz natychmiast przyjety a i zarobek nie bedzie zly: te > pieniazki kradzione biednym podwladnym trafia rowniez do twojej kieszeni wiec > bedziesz mogl grac w szachy na jachcie. powodzenia. Tak jak nikt w 43 nie bylby w stanie przekonac przecietnego Niemca iz Hitler nie ma racji i ze to sie zle skonczy, tak samo dzisiaj przecietny izraelczyk jest swiecie przekonany iz zabor ziem palestynskich (taka wspolczesna wersja "lebensraum") jest zyciowa sprawa Izraela. Niemcy zrozumieli to bardzo szybko i do dzisiaj pamietaja. Jako ze Niemcy to byla wielka ( nieodwzajemniona ) milosc zydowska, proponowalbym ten fakt przemyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: mam dosyc tego kretynskiego gadania IP: 61.68.206.* 17.04.03, 04:20 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, to wlasnie ta odpowiedz, ktorej sie spodziewalam. napisalam ci sama, ze > rozpoczelismy ta wojne, ale jak zwykle, o okolicznosciach w jakiej to bylo nie > wspominasz nawet ani na to co napisalam nie reagujesz, bo wiesz, ze to prawda, > ale juz mniej wygodna dla towich "dowodow". jakby arabowie nam srali na glowe, > to wg ciebie tez nie mamy prawa umyc sie potem. cierpliwosc mi sie skonczyla, > jestes wprawdzie facet inteligentny, ale lubisz manipulowac, klamiesz > bezczelnie sobie i innym, nie jestes w stanie widziec prawdy, i co za tym > idzie, nie umiesz przyznac, ze twoje zdanie nie jest ta ostateczna prawda, a > nie jest. prawde mowiac, to jestem toba rozczarowana. nawet jak antysemita, to > masz czasem ciety humor i bylo przyjemnie sie posmiac sie z toba. ale ludzi, > ktorzy nie umieja powiedziec prawdy, ktorzy manipuluja swoimi odpowiedziami, > zeby je dostosowac do swoich wygod, ludzi, ktorzy na tym forum sa tylko i > wylacznie po to, zeby atakowac i podsycac nienawisc, nawet za cene prawdy, nu, > nie umiem tego uprzejmiej powiedziec, takimi ludzmi ja, ta nalezaca do tak > przez ciebie znienawidzonego narodu jak zydzi, ja takimi pogardzam gleboko. nie > > doroslem zydom nawet do malego palca. arafatowi abu maazen nie odpowiada, bo > jest zbyt samodzielny: mysle ze jak sie zaofiarujesz byc u niego ministrem > propagandy, zostaniesz natychmiast przyjety a i zarobek nie bedzie zly: te > pieniazki kradzione biednym podwladnym trafia rowniez do twojej kieszeni wiec > bedziesz mogl grac w szachy na jachcie. powodzenia. Antysemickie ONZ 15.4.Genewa (PAP/Reuters) - Na wniosek 15 państw UE, Komisja Praw Człowieka ONZ wezwała we wtorek Izrael do rozpoczęcia demontażu żydowskich osiedli na terytoriach okupowanych W osobnym głosowaniu główny organ ONZ zajmujący się przestrzeganiem praw człowieka na świecie wyraził "ostre potępienie" izraelskiej okupacji wojskowej jako "agresji i przestępstwa wobec ludzkości oraz jaskrawego pogwałcenia praw człowieka" Rezolucja w sprawie osiedli żydowskich, podobnie jak w poprzednich latach zaproponowana przez 15 państw Unii Europejskiej, krytykuje także ustawiczne ogłaszanie godziny policyjnej w miastach na Zachodnim Brzegu oraz budowę muru bezpieczeństwa wokół Izraela Reuter zwraca uwagę, że UE wyszła tym razem poza wcześniejsze apele o "odejście" od polityki osadnictwa na ziemiach okupowanych i zażądała poczynienia "pierwszego kroku w kierunku likwidacji" osiedli żydowskich poprzez natychmiastowe wstrzymanie "rozbudowy istniejących osiedli, w tym ich naturalnego wzrostu" Stany Zjednoczone, przygotowujące się do ogłoszenia "mapy drogowej" pokoju na Bliskim Wschodzie, jako jedyny członek Komisji Praw Człowieka głosowały przeciwko apelowi UE. Kostaryka i Australia wstrzymały się od głosu Wtorkową rezolucję w sprawie sytuacji na terytoriach okupowanych poparły natomiast 33 kraje, przy 5 głosach przeciwko i 15 wstrzymujących się. Rezolucja wyraża "poważne zaniepokojenie brutalnym naruszaniem praw człowieka oraz międzynarodowego prawa humanitarnego, w szczególności aktami zabójstw pozasądowych, zbiorowego karania oraz ustawicznego zakładania osiedli" W (PAP) wk/ mc/ mw/ 5471 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Oj, nie mogę! IP: *.bb.netvision.net.il 15.04.03, 14:50 Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > I co maja wojny z innymi panstwami arabskimi wspolnego z tym ze okupujecie > ziemie palestynczykom? > > Kiedy to Palestynczycy wypowiedzieli wam wojne? nu, zapomnialam o twoich ulubiencach.... wiec jeszcze raz (podziwiam siebie za moja cierpliwosc to ciebie): my nie zdobylismy ziem palestynskich, tylko jordanskie, jako ze przy podziale palestyny te ziemie mialy byc wlaczone do jordanii i arabowie z tych ziemi mieli byc obywatelami jordanskimi. do dzisiaj we wschodniej jerozolimie mozesz zobaczyc niedokonczony szkielet willi kroa hussaina. nie bylo wtedy tez wogole pojecia palestynczyk. to stworzyl twoj najlepszy przyjaciel, ktorego zdjecia brakuje ci nad lozkiem do pelnego szczescia, a my jak idioci, pomoglismy mu w tym. kiedy wywolali nam wojne? w tym momencie, jak arafat "triumfalnie" wrocil do gazy szmuglujac w samochodach kawalkady nielegalnie bron i lamiac w tym momencie po raz pierwszy uklady oslo. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Oj, nie mogę! 15.04.03, 13:45 Gość portalu: zbalansowany napisał(a): > > > > nu, to ty wykrecasz kota ogonem: te ziemie byly zdobyte w wojnach, a nie t > ak > > sobie zabrane > > Dana skoncz z ta brednia o "zdobytych w wojnach", to niczego nie usprawiedliwia > . > > Jezel Saddam parenascie lat temu zdobyl Kuwejt, to co, wszystko OK? > Wedlug twojej logiki pewnie tak, tylko ci wstretni Amerykanie + ONZ bezprawnie > go napadli, czy tak? > > Albo inaczej: > > Gdyby jutro kraje arabskie napadly na Izrael i go zdobyly, to wedlug ciebie > wszystko w porzadku? > > Zastanow sie czasem nad bzdurami ktore piszesz, bo ja nie nabijam sie z ciebie > jak Ingmar tylko przez grzecznosc. Araby napdja na Izraelod 1882 a co robi ONZ ? nic1 nawet nie pisze mandaty bo a 23 arabskich kraj i mogewszystko zdecydowac nawet ze zimiajest plaska !!! arabstwo musi sie znales w rezerwatu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Oj, nie mogę! 15.04.03, 17:43 Fredzio, kiedy odbędzie się zapowiadana przez ciebie operacja "Kołdra Freedom"? Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Izrael/ Szaron gotowy do usunięcia części osi 15.04.03, 10:02 Ja jestem gotowy wypedzic Arabstwo do siniu ! pustynia 60 tys Kkm 2 morze ladne dakly ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Izrael/ Szaron gotowy do usunięcia części osi IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 15.04.03, 14:30 fredzio54 napisał: > Ja jestem gotowy wypedzic Arabstwo do siniu ! > pustynia 60 tys Kkm 2 morze ladne dakly ! No wlasnie! Opierajac sie analizie geopolitycznej i chlodno, bez podniecania sie rozpatrujac cala rzecz, musimy dojsc do wniosku, ze tylko odbudowa Izraela w jego tradycyjnych granicach, a wiec obejmujacych czesc Libanu, Syrii i Jordanii zapewnilaby pokoj w tym rejonie. Lub rozbicie militarne arabskich "panstewek". Mozna bylby je,poza tym np. jeszcze bardziej podzielic. Istniejace na tym terenie szczepowe, zamordystyczne twory arabskie, nazywajace sie panstwami nie sa zdolne do prowadzenia realnej polityki zgodnej z naszymi czasami. Przypominaja one zadziwiajaco "panstwa "Afryki z ktorych tylko jedno, na dobra sprawe, mozna nazwac panstwem - jest to Republika Pld.Afryki. Ale to calkowicie twor Zachodu. W kazdym razie wyglada na to, ze USA tym razem postanowily uporzadkowac Bliski Wschod. To chyba wszystkich powinno cieszyc. (J) Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Izrael/ Szaron gotowy do usunięcia części osi 15.04.03, 17:41 Miałem ostatnio okazję rozmawiać z kilkoma połudiowoafrykańczykami i niestety wszyscy zgodnie twierdzili, że RPA w gwałtownym tempie stacza się po równi pochyłej: "it's becoming just another African country, governed by Africans". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Izrael/ Szaron gotowy do usunięcia części osi IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 15.04.03, 18:34 werw napisała: > Miałem ostatnio okazję rozmawiać z kilkoma połudiowoafrykańczykami i niestety > wszyscy zgodnie twierdzili, że RPA w gwałtownym tempie stacza się po równi > pochyłej: "it's becoming just another African country, governed by Africans". Goraczka ostatnich dni sprawila, ze nie bylem au courant z Pld.Afryka.Czyli jest jeszcze gorzej niz myslalem. Dziekuje za sprostowanie i pozdrawiam. (J) Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Izrael/ Szaron gotowy do usunięcia części osi 15.04.03, 22:06 Gość portalu: Jerzy napisał(a): > werw napisała: > > > Miałem ostatnio okazję rozmawiać z kilkoma połudiowoafrykańczykami i niest > ety > > wszyscy zgodnie twierdzili, że RPA w gwałtownym tempie stacza się po równi > > > pochyłej: "it's becoming just another African country, governed by African > s". > > Goraczka ostatnich dni sprawila, ze nie bylem au courant z Pld.Afryka.Czyli > jest jeszcze gorzej niz myslalem. > Dziekuje za sprostowanie i pozdrawiam. > (J) To raczej drobna uwaga niż sprostowanie, chociaż sprawy wyglądają tam rzeczywiście bardzo źle: uderzająca była zgodność ocen tych ludzi i ton ich wypowiedzi: w podobny sposób wypowiadają się Polacy o swoim kraju, kiedy nie są zadowoleni (delikatnie mówiąc) z sytuacji - to dość niezwykłe u ludzi Zachodu. Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
didjeridu Tradycja 15.04.03, 19:45 Dzisiaj, w godzinach popoludniowych, w Warszawie narodzila sie nowa swiecka tradycja. Dzien pierwszego pasazera, ktory to dzien wejdzie z pewnoscia na stale do naszego kalendarza. Tancem i zabawa uczcili Warszawiacy ten nowy a jakze piekny podarunek tramwajarzy. Festyn z okazji dnia pierwszego pasazera zakonczy sie pokazem sztucznych ogni. (Mis) Odpowiedz Link Zgłoś
mittelfinger Re: Izrael/ Szaron gotowy do usunięcia części osi 16.04.03, 20:14 Gość portalu: JP napisał(a): > Wspaniale sie to czyta. Widac ze Bush dotrzymuje slowa. > O czym teraz niektorzy polacy beda pisac???? Heeeeee ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: Izrael/ Szaron gotowy do usunięcia części osi IP: *.mel.dialup.connect.net.au 17.04.03, 14:28 mittelfinger napisał: > Gość portalu: JP napisał(a): > > > Wspaniale sie to czyta. Widac ze Bush dotrzymuje slowa. > > O czym teraz niektorzy polacy beda pisac???? > > Heeeeee ?? Jak do tej pory to Izrael nie zdemontowal nawet jednej psiej budy na trytoriach okupowanych, a jak Bush sie bedzie wyglupial to Szaron mu udowodni kto ameryka rzadzi. z utesknieniem czekam na te amerykanskie propozycje, tu wyjdzie szydlo z worka. Odpowiedz Link Zgłoś