Dodaj do ulubionych

Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy......

IP: 208.130.53.* 20.11.01, 17:41
Pozwolilem sobie skrocic wypowiedz Aynur i dac moja odpowiedz:

> Ty zakladasz ze zrobili ten caly atak muzulmanie, dlatego wyraznie napisalam z
> e
> w WTC do zabitych nalezeli tez muzulmanie -a wiec co bylo na celu?
> Ja zakladam ze mogl to zrobic kazdy, ale tez nie znalazlam zadnego powodu dla
> ktorego by ten atak bylby dokonany.
> Ty , jak zrozumialam , doszukujesz sie kogo ja bym chciala tam widziec
zabitego
> ?
> A wiec Ameryka zostala zaatakowana przez wlasnych obywateli i na wlasnym teren
> ie
> i z tego powodu bombarduje Afganistan pod haslem bin Laden.
> Ten kogo ja bym tam chciala widziec, wczesniej czy pozniej tam bedzie.
> Jezeli bedziesz chcial w przyszlosci ze mna pogadac to zostaw psa w domu
prosze
> .
> Apropos:
> Byl szczepiony?
> Bo mnie ugryzl...
> Pozdrawiam
Nie, kochanie, przyplatal sie ;-). Ciekawa teoria.....Amerykanie organizuja
porwanie samolotow, niszcza u siebie budynki, zabijaja swoich obywateli,
podrzucaja naiwne "dowody", zeby nie bylo watpliwosci, ze to Arabowie
z "frakcji" Alladyna, po to....zeby bombardowac Afganistan, gdzie nic nie
rosnie, nie ma ropy, ani innych surowcow (OK sa diamenty). Wiec robia to
wszystko po to zeby zagarnac te diamenty i puscic rurociag z ropa. Wszystko
dobrze, tylko......jakby to powiedziec jesli chodzilo by tylko o to, to sie
zwyczajnie nie oplaca. Wiec zacznijmy od poczatku. Niech bedzie to "sprzedarz
wiazana"- diamenty, rurociag, i zrobienie "porzadku" z Arabami - np. Palestyna.
Ale znowu problem, przeciez cala amerykanska propaganda, na czele ze
znienawidzonym na tym forum CNN trabi na lewo i prawo, ze tylko "panstwo
palestynskie" moze byc ostoja spokoju Izraela. Wiec co jeszcze? Irak.
Niedokonczona wojna w Iraku, tak na marginesie, Irak do tej pory nie uznal
Kuwejtu, jako niepodleglego panstwa. Ale nie mieszajmy tzw. "dobrych intencji"
z polityka, bo jesli nie dostanieny sraczki, to umrzemy ze smiechu. Wiec moze
wszystko sie stalo dlatego by......wrocic do Iraku? Ale znowu blad. Do Iraku
wcale nie trzeba "wracac" w taki zawily sposob, tym bardziej ze szanowny Irak
jest regularnie bombardowany od 10 lat. Wiec tak czy inaczej "cos" sie nie
klei, cos sie nie zgadza. Moze przestaniesz byc taka tajemnicza i powiesz
wprost o co w twoim rozumieniu tu chodzi. I moze odpowiesz na moje orginalne
pytanie: Kto "powinien" zginac, by zadoscuczynic krzywdom, ktorych Amerykanie
dopuscili sie na Arabach i calym swiecie. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: 62.46.17.* 20.11.01, 18:20

> Ciekawa teoria.....Amerykanie organizuja
      > porwanie samolotow, niszcza u siebie budynki, zabijaja swoich obywateli,
      > podrzucaja naiwne "dowody", zeby nie bylo watpliwosci, ze to Arabowie
      > z "frakcji" Alladyna

Jezeli wezmiesz pod uwage ze nie ma prawdziwych Amerykanow, prawdziwymi
      Amerykanami sa indianie (chyba tak sie to pisze?) ktorych wytepili
      kiedys "Amerykanie".Amerykanie to jest koktail roznych narodowosci i ras ludzkich
      zamieszkujacych polnocny polwysep Ameryki- i nic wiecej.A wiec sa rozni ludzie,
      gdy wezmiesz pod uwage Oklahome, antrax i inne, zauwazysz ze jest tam wiecej
      (mozna powiedziec) zboczencow i nie sa to zawsze Arabowie.

, po to....zeby bombardowac Afganistan, gdzie nic nie
      > rosnie, nie ma ropy, ani innych surowcow (OK sa diamenty). Wiec robia to
      > wszystko po to zeby zagarnac te diamenty i puscic rurociag z ropa. Wszystko
      > dobrze, tylko......jakby to powiedziec jesli chodzilo by tylko o to, to sie
      > zwyczajnie nie oplaca.

Masz niby racje , ale moze jest jeszcze cos o czym nie wiesz?
      A ja przypuszczam......
      Jezeli wezmiemy pod uwage ze sa w Ameryce ludzie ktorzy znaja sie na np. Kuranie
      to wiedza tez tak jak ja o Mehdim o ktorym pisalam w poscie "wypowiedzi proroka
      Muhammeda(sav) i oni musza tez wiedziec ze wg znakow jest on juz na swiecie .
      Moze to tylko takie przedsiewziecie z ich strony majace na celu wziecie pod
      kontrole panstw muzulmanskich?
      Dowodem na to bedzie atak i mieszanie sie do dalszych panstw muzulmanskich pod
      pretekstem "walki z terrorem" co rozprysnie sie na cala europe.
      Nie jestem dobra polityczka, wlasciwie nie jestem w ogole.
      Mowia ,ze polityka zaczyna sie w domu rodzinnym.
      Kto potrafi w domu poukladac, potrafi tez poza domem, :))

Wiec zacznijmy od poczatku. Niech bedzie to "sprzedarz
      > wiazana"- diamenty, rurociag, i zrobienie "porzadku" z Arabami - np.
      Palestyna.
      > Ale znowu problem, przeciez cala amerykanska propaganda, na czele ze
      > znienawidzonym na tym forum CNN trabi na lewo i prawo, ze tylko "panstwo
      > palestynskie" moze byc ostoja spokoju Izraela. Wiec co jeszcze?

Mysle, ze to zamydlenie oczu, tzn. przejsciowa polityka.Tzn. uspienie
      szczekajacego psa, zeby mozna bylo cos poukladac.(tak jak np. my zrobilismy teraz)

Irak.
      > Niedokonczona wojna w Iraku, tak na marginesie, Irak do tej pory nie uznal
      > Kuwejtu, jako niepodleglego panstwa. Ale nie mieszajmy tzw. "dobrych intencji"
      > z polityka, bo jesli nie dostanieny sraczki, to umrzemy ze smiechu. Wiec moze
      > wszystko sie stalo dlatego by......wrocic do Iraku?

Irak jest bez kontroli od przynajmniej dwoch lat, nie ma tez pretekstu zeby
      mu "pomuc" a wiec to dobry pomysl zeby tam wejsc teraz, tym razem na zawsze.

Ale znowu blad. Do Iraku
      > wcale nie trzeba "wracac" w taki zawily sposob, tym bardziej ze szanowny Irak
      > jest regularnie bombardowany od 10 lat.

Nie doceniasz w takim razie tej swojej Ameryki.
      Czy na prawde wierzysz w to ze oni nie wiedza gdzie jest Saddam?
      Bombarduja dwie, trzy wioski i odlatuja....

Wiec tak czy inaczej "cos" sie nie
      > klei, cos sie nie zgadza. Moze przestaniesz byc taka tajemnicza i powiesz
      > wprost o co w twoim rozumieniu tu chodzi. I moze odpowiesz na moje orginalne
      > pytanie: Kto "powinien" zginac, by zadoscuczynic krzywdom, ktorych Amerykanie
      > dopuscili sie na Arabach i calym swiecie. Pozdrawiam.

Nie wiem, zobaczymy w nastepnych zamachach.
      Mysle, ze beda one coraz bardziej konkretne.....
      Ja mysle jednak, ze jest jeszcze ktos za plecami tej Ameryki, ale o tym dowiedza
      sie prawdopodobnie nasze wnuki z ksiazek w szkolach.
      Pozdrawiam
      • Gość: Paul Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: 208.130.53.* 20.11.01, 18:43
        No, tak.... Sam nie wiem co ci napisac. Czuje sie glupio, bo sam "wymusilem"
        ta odpowiedz od ciebie, ale teraz chyba sie delikatnie wycofam ;-). Nie wiem
        czy zdajesz sobie z tego sprawe, ale delikatnie rzecz biorac "myslisz
        inaczej". I nie chodzi mi tutaj o odmienne poglady polityczne, zapatrywania
        religijne, etc. Czytajac twoja wypowiedz ma sie wrazenie, ze rozmawia sie albo
        z przedstawicielem jakiegos nowo odkrytego plemienia/gatunku, albo z kims kto
        wychowal sie na jakiejs innej planecie, innej galaktyce. Jest to tym bardziej
        dziwne, bo urodzilas sie i wychowalas w Polsce i mieszkasz w Europie. Twoj
        sposob rozumowania jest zupelnie inny od tzw. "normy", co kolwiek to slowo moze
        oznaczac. Zastanawiam sie nawet, czy zwyczajnie nie robisz nas tu na forum "w
        balona", czy przypadkiem nie jest to jakis zart. Jesli nie jest to zart, a
        takich ludzi jak ty jest wiecej.......to moze budzic "pewne obawy".
        Przepraszam, nie chce cie urazic, a tym bardziej obrzucac wyzwiskami. Tak czy
        inaczej dzieki za ta.....odpowiedz i zycze zdrowia. Pozdrawiam.
        PS Szczerze przygotowywalem sie do jakiejs dyskusji, ale.....nie dalem rady
        odpowiedziec na twoj post.
        • Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.dipool.highway.telekom.at 20.11.01, 19:01
          Gość portalu: Paul napisał(a):

> No, tak.... Sam nie wiem co ci napisac. Czuje sie glupio, bo sam "wymusilem"
          > ta odpowiedz od ciebie, ale teraz chyba sie delikatnie wycofam ;-). Nie wiem
          > czy zdajesz sobie z tego sprawe, ale delikatnie rzecz biorac "myslisz
          > inaczej". I nie chodzi mi tutaj o odmienne poglady polityczne, zapatrywania
          > religijne, etc. Czytajac twoja wypowiedz ma sie wrazenie, ze rozmawia sie albo
          >
          > z przedstawicielem jakiegos nowo odkrytego plemienia/gatunku, albo z kims kto
          > wychowal sie na jakiejs innej planecie, innej galaktyce. Jest to tym bardziej
          > dziwne, bo urodzilas sie i wychowalas w Polsce i mieszkasz w Europie. Twoj
          > sposob rozumowania jest zupelnie inny od tzw. "normy", co kolwiek to slowo moze
          >
          > oznaczac. Zastanawiam sie nawet, czy zwyczajnie nie robisz nas tu na forum "w
          > balona", czy przypadkiem nie jest to jakis zart. Jesli nie jest to zart, a
          > takich ludzi jak ty jest wiecej.......to moze budzic "pewne obawy".
          > Przepraszam, nie chce cie urazic, a tym bardziej obrzucac wyzwiskami. Tak czy
          > inaczej dzieki za ta.....odpowiedz i zycze zdrowia. Pozdrawiam.
          > PS Szczerze przygotowywalem sie do jakiejs dyskusji, ale.....nie dalem rady
          > odpowiedziec na twoj post.

Religia nie ma z tym nic wspolnego.
          Ja po prostu nikogo nie popieram.
          Tak samo kraje muzulmanskie sie rozbisurmanily jak i wszystkie inne za bardzo
          wierza w siebie.
          Gdzie jest w tym wszystkim Bog?
          Kazdy nagina Go do swoich celow.
          Ty po prostu myslales ze ja cos wiem o tych zamachach i chciales to ze mnie
          wycisnac.Niestety wszystko co wiem uznasz za jeszcze bardziej bzdurne niz do tej
          pory....
          Mysle, ze wycofujac sie zrobiles najmadrzej.Albo musisz otwarcie zadawac
          pytania...Moje przewidywania pod wieloma wzgledami sprawdzily sie w zyciu, teraz
          musze sie pogodzic z tym , ze jestem-glupia.
          Moze masz racje.
          Pozdrawiam
          • Gość: Paul Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: 208.130.53.* 20.11.01, 19:32
            Gość portalu: Aynur napisał(a):

> Gość portalu: Paul napisał(a):
            >
            > > No, tak.... Sam nie wiem co ci napisac. Czuje sie glupio, bo sam "wymusi
            > lem"
            > > ta odpowiedz od ciebie, ale teraz chyba sie delikatnie wycofam ;-). Nie w
            > iem
            > > czy zdajesz sobie z tego sprawe, ale delikatnie rzecz biorac "myslisz
            > > inaczej". I nie chodzi mi tutaj o odmienne poglady polityczne, zapatrywan
            > ia
            > > religijne, etc. Czytajac twoja wypowiedz ma sie wrazenie, ze rozmawia sie
            > albo
            > >
            > > z przedstawicielem jakiegos nowo odkrytego plemienia/gatunku, albo z kims
            > kto
            > > wychowal sie na jakiejs innej planecie, innej galaktyce. Jest to tym bard
            > ziej
            > > dziwne, bo urodzilas sie i wychowalas w Polsce i mieszkasz w Europie. Two
            > j
            > > sposob rozumowania jest zupelnie inny od tzw. "normy", co kolwiek to slowo
            > moze
            > >
            > > oznaczac. Zastanawiam sie nawet, czy zwyczajnie nie robisz nas tu na foru
            > m "w
            > > balona", czy przypadkiem nie jest to jakis zart. Jesli nie jest to zart,
            > a
            > > takich ludzi jak ty jest wiecej.......to moze budzic "pewne obawy".
            > > Przepraszam, nie chce cie urazic, a tym bardziej obrzucac wyzwiskami. Tak
            > czy
            > > inaczej dzieki za ta.....odpowiedz i zycze zdrowia. Pozdrawiam.
            > > PS Szczerze przygotowywalem sie do jakiejs dyskusji, ale.....nie dalem rad
            > y
            > > odpowiedziec na twoj post.
            >
            > Religia nie ma z tym nic wspolnego.
            > Ja po prostu nikogo nie popieram.
            > Tak samo kraje muzulmanskie sie rozbisurmanily jak i wszystkie inne za bardzo
            > wierza w siebie.
            > Gdzie jest w tym wszystkim Bog?
            > Kazdy nagina Go do swoich celow.
            > Ty po prostu myslales ze ja cos wiem o tych zamachach i chciales to ze mnie
            > wycisnac.Niestety wszystko co wiem uznasz za jeszcze bardziej bzdurne niz do te
            > j
            > pory....
            > Mysle, ze wycofujac sie zrobiles najmadrzej.Albo musisz otwarcie zadawac
            > pytania...Moje przewidywania pod wieloma wzgledami sprawdzily sie w zyciu, tera
            > z
            > musze sie pogodzic z tym , ze jestem-glupia.
            > Moze masz racje.
            > Pozdrawiam
            Przeciez ja ci OTWARCIE PYTANIA ZADALEM!!! Nie mowie ze jestes glupia. Nie ma
            tylko "nici porozumienia" miedzy nami, na bardzo podstawowych plaszczyznach.
            Jesli mowisz ze mam ci pytania zadawac OTWARCIE, to prosze bardzo:
            1) Kto "powinien" zginac z rak tych idiotow/co "powinni" zniszczyc (bez wzgledu
            na ich wyznanie, swiatopoglad, etc.)
            2) Jesli mozesz, to napisz "to wszystko co moze wydawac mi sie bzdurne" na temat
            tych atakow, obiecuje ze nie bede sie wysmiewal i rozumiem ze tez sa to twoje
            domysly.
            3) Ty rowniez pisz jasno i otwarcie, zebym cie mogl zrozumiec!!!
            Pozdrawiam.

• Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.dipool.highway.telekom.at 20.11.01, 19:59

> Nie ma tylko "nici porozumienia" miedzy nami, na bardzo podstawowych
              plaszczyznach.
              > Jesli mowisz ze mam ci pytania zadawac OTWARCIE, to prosze bardzo:

> 1) Kto "powinien" zginac z rak tych idiotow/co "powinni" zniszczyc (bez wzgled
              > u na ich wyznanie, swiatopoglad, etc.)

Prawdopodobnie nie bylo to dla nich wazne, musieli zginac ludzie roznych narodow,
              zeby caly swiat mogl Ameryke poprzec w jej "walce z terroryzmem"-------brzmiala
              odpowiedz.

> 2) Jesli mozesz, to napisz "to wszystko co moze wydawac mi sie bzdurne" na tem
              > at
              > tych atakow, obiecuje ze nie bede sie wysmiewal i rozumiem ze tez sa to twoje
              > domysly.

Zebym nie musiala sie powtarzac, przed chwila opisalam ta sprawe w poscie

Wypowiedzi proroka Muhammeda (sav)

Czy zechcesz tam zajrzec?
              Ze jest nieprawdopodobne...taki atak na WTC na przyklad byl tez pare miesiecy
              temu nieprawdopodobny , jak widac musimy sie wszyscy liczyc z "nieprawdopodobnymi
              sprawami tez.

> 3) Ty rowniez pisz jasno i otwarcie, zebym cie mogl zrozumiec!!!

Staram sie, ale wiem ze najblizsza przyszlosc wyjasni moje slowa, ale czy wtedy
              jeszcze bedzie dzialal nasz internet, telefon?
              Ja widze sprawy zle dla nas wszystkich , ktos bardzo chce wojny, ale kto i po co-
              tego nie wiem.Dla mnie to jest jasne- i tyle.Pomysl, Sprawa Afganistanu jest juz
              niby zalatwiona to po co zbierane sa te sily zbrojne -3000 Niemcy, 1000-
              Australia, 1000-Anglia, i inne?

Pozdrawiam.
              >
              • Gość: Paul Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: 208.130.53.* 20.11.01, 20:16

>
                > > Nie ma tylko "nici porozumienia" miedzy nami, na bardzo podstawowych
                > plaszczyznach.
                > > Jesli mowisz ze mam ci pytania zadawac OTWARCIE, to prosze bardzo:
                >
                > > 1) Kto "powinien" zginac z rak tych idiotow/co "powinni" zniszczyc (bez w
                > zgled
                > > u na ich wyznanie, swiatopoglad, etc.)
                >
                >
                > Prawdopodobnie nie bylo to dla nich wazne, musieli zginac ludzie roznych narodo
                > w,
                > zeby caly swiat mogl Ameryke poprzec w jej "walce z terroryzmem"-------brzmiala
                >
                > odpowiedz.
                >
                > > 2) Jesli mozesz, to napisz "to wszystko co moze wydawac mi sie bzdurne" n
                > a tem
                > > at
                > > tych atakow, obiecuje ze nie bede sie wysmiewal i rozumiem ze tez sa to tw
                > oje
                > > domysly.
                >
                > Zebym nie musiala sie powtarzac, przed chwila opisalam ta sprawe w poscie
                >
                > Wypowiedzi proroka Muhammeda (sav)
                >
                > Czy zechcesz tam zajrzec?
                > Ze jest nieprawdopodobne...taki atak na WTC na przyklad byl tez pare miesiecy
                > temu nieprawdopodobny , jak widac musimy sie wszyscy liczyc z "nieprawdopodobny
                > mi
                > sprawami tez.
                >
                > > 3) Ty rowniez pisz jasno i otwarcie, zebym cie mogl zrozumiec!!!
                >
                > Staram sie, ale wiem ze najblizsza przyszlosc wyjasni moje slowa, ale czy wtedy
                >
                > jeszcze bedzie dzialal nasz internet, telefon?
                > Ja widze sprawy zle dla nas wszystkich , ktos bardzo chce wojny, ale kto i po c
                > o-
                > tego nie wiem.Dla mnie to jest jasne- i tyle.Pomysl, Sprawa Afganistanu jest j
                > uz
                > niby zalatwiona to po co zbierane sa te sily zbrojne -3000 Niemcy, 1000-
                > Australia, 1000-Anglia, i inne?
                >
                > Pozdrawiam.
                Aynur i to sa te "konkrety"? Moze masz jakies wiesci o wachnieciach na gieldzie,
                chetnie przeczytam. Sily zbrojne w regionie sa potrzebne do "kontrolowania"
                sytuacji i do wojny z Irakiem. Jakie to "dwa arabskie mocarstwa" TY widzisz w
                dzisiejszym swiecie? Ziemia moze sie zatrzesc nawet tu w NY, ale jak ktores
                z "arabskich mocarstw" pierdnie, to wielblady, nasze dzieci beda ogladaly w ZOO,
                albo w TV. Wiesz, katolicy tez czekaja na "mesjasza", z tym, ze Bogu zostawiaja
                co boskie, a sami nieudolnie staraja sie jakos egzystowac na tym swiecie.
                Szkoda, ze takich ludzi jak Ty nie mozna dac do jakiegos programu telewizyjnego,
                bo wiekrzosc ludzi nawet nie zdaje sobie sprawy z tego jaki ten nasz swiat bogaty.
                Uszanowanie.

• Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.dipool.highway.telekom.at 20.11.01, 20:23
                  Tak samo zydzi, chrzescijanie i muzulmanie-wszyscy czekaja na mesjasza i kazdy
                  mysli ze przyjdzie do niego - zobaczymy.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Paul Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: 208.130.53.* 20.11.01, 20:27

> Tak samo zydzi, chrzescijanie i muzulmanie-wszyscy czekaja na mesjasza i kazdy
                    > mysli ze przyjdzie do niego - zobaczymy.
                    > Pozdrawiam
                    Zobaczymy co? A moze Bog jest jeden, tylko jestesmy za glupi, zeby to dostrzec?
                    Moze liczy sie tylko "odwieczna walka dobra ze zlem". Mysle, ze dla dobrych
                    muzulmanow znajdzie sie miejsce w chszescijanskim niebie. Uszanowanie.

• Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.dipool.highway.telekom.at 20.11.01, 20:34

> Gość portalu: Aynur napisał(a):
                      >
                      > > Tak samo zydzi, chrzescijanie i muzulmanie-wszyscy czekaja na mesjasza i k
                      > azdy
                      > > mysli ze przyjdzie do niego - zobaczymy.
                      > > Pozdrawiam
                      > Zobaczymy co? A moze Bog jest jeden, tylko jestesmy za glupi, zeby to dostrzec
                      > ?
                      > Moze liczy sie tylko "odwieczna walka dobra ze zlem". Mysle, ze dla dobrych
                      > muzulmanow znajdzie sie miejsce w chszescijanskim niebie. Uszanowanie.
                      >

Bog jest jeden, .....i Mysle, ze dla dobrych
                      chrzescijanow znajdzie sie miejsce w muzulmanskim niebie.
                      Pozdrawiam
              • Gość: Issa Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.biol.uw.edu.pl 23.11.01, 14:30

>
                > Staram sie, ale wiem ze najblizsza przyszlosc wyjasni moje slowa, ale czy wtedy
                >
                > jeszcze bedzie dzialal nasz internet, telefon?
                > Ja widze sprawy zle dla nas wszystkich , ktos bardzo chce wojny, ale kto i po c
                > o-
                > tego nie wiem.Dla mnie to jest jasne- i tyle.Pomysl, Sprawa Afganistanu jest j
                > uz
                > niby zalatwiona to po co zbierane sa te sily zbrojne -3000 Niemcy, 1000-
                > Australia, 1000-Anglia, i inne?
                Rozumiem Twoj niepokoj i bol, Aynur. Tez kiedy mowie o pewnych sprawach,
                odpowiada mi smiech, albo ostre - nie kracz. Ludzie dzis po prostu nie chca
                wiedziec, niechca rozumiec.
                wa-salaam
                Issa
                • Gość: Aynur Re: Do Issa IP: *.dipool.highway.telekom.at 27.11.01, 20:24
                  Gość portalu: Issa napisał(a):

>
                  > >
                  > > Staram sie, ale wiem ze najblizsza przyszlosc wyjasni moje slowa, ale czy
                  > wtedy
                  > >
                  > > jeszcze bedzie dzialal nasz internet, telefon?
                  > > Ja widze sprawy zle dla nas wszystkich , ktos bardzo chce wojny, ale kto i
                  > po c
                  > > o-
                  > > tego nie wiem.Dla mnie to jest jasne- i tyle.Pomysl, Sprawa Afganistanu je
                  > st j
                  > > uz
                  > > niby zalatwiona to po co zbierane sa te sily zbrojne -3000 Niemcy, 1000-
                  > > Australia, 1000-Anglia, i inne?
                  > Rozumiem Twoj niepokoj i bol, Aynur. Tez kiedy mowie o pewnych sprawach,
                  > odpowiada mi smiech, albo ostre - nie kracz. Ludzie dzis po prostu nie chca
                  > wiedziec, niechca rozumiec.
                  > wa-salaam
                  > Issa

Bardzo chcialabym Cie poznac, napiszesz do mnie?
                  tezel@aon.at

Pozdrawiam
    • Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.dipool.highway.telekom.at 20.11.01, 20:06
      Paul, czy potrafisz mi szczeze odpowiedziec czy Angel-to jestes ty?
      Nie obraze sie i uznam za zart.
      • Gość: Paul Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: 208.130.53.* 20.11.01, 20:20

> Paul, czy potrafisz mi szczeze odpowiedziec czy Angel-to jestes ty?
        > Nie obraze sie i uznam za zart.
        Daje ci slowo honoru, ze tak jak pisalem, nigdy nie podszywalem sie pod
        inny "nick" i zawsze wystepuje jako Paul. Mam rowniez nadzieje, ze nikt nie
        zacznie sie "podszywac" podemnie. Zdecydowanie nie, nie jestem Angel, ani nikim
        innym na tym forum. Uszanowanie.

• _angel_ Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... 20.11.01, 22:49

> Paul, czy potrafisz mi szczeze odpowiedziec czy Angel-to jestes ty?
        > Nie obraze sie i uznam za zart.

Aynur...ja jestem Angel....mozesz spokojnie dyskutowac z Paul-em...Jego "wsciekly
        pies"( NIE SZCZEPIONY) jeszcze jest spokojny ale uwazaj zeby Ci Twojego
        zasmieconego znakami (czy jak Ty to sobie nazywasz)mozgu nie rozszarpal i
        rekinowi na zakaske nie podrzucil!
        Zreszta kto by sie Ciebie dotknal( wlasny maz nawet czuje wstret do Ciebie)!
        • Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: 62.46.17.* 21.11.01, 07:54
          _angel_ napisał(a):

>
          > > Paul, czy potrafisz mi szczeze odpowiedziec czy Angel-to jestes ty?
          > > Nie obraze sie i uznam za zart.
          >
          > Aynur...ja jestem Angel....mozesz spokojnie dyskutowac z Paul-em...Jego "wsciek
          > ly
          > pies"( NIE SZCZEPIONY) jeszcze jest spokojny ale uwazaj zeby Ci Twojego
          > zasmieconego znakami (czy jak Ty to sobie nazywasz)mozgu nie rozszarpal i
          > rekinowi na zakaske nie podrzucil!
          > Zreszta kto by sie Ciebie dotknal( wlasny maz nawet czuje wstret do Ciebie)!

Czy ty jestes pierdolniety, moj maz, zarabia na mnie duzo pieniedzy w pocie
          czpla, kupuje mi co ja tylko chce, pod domem postawil mi samochod, zebym nie
          chodzila pieszo, wyrobil mi osobna karte do konta - angel, po co ty siebie
          oszukujesz, co ty masz z tego?Czy lazisz tak do wszystkich rodzin i wmawiasz
          kobietom ze ich mezowie ich nie kochaja?
          Nazwany byles psem, opluty byles, czy ty w ogole masz honor, czy jestes mezczyzna?
          • _angel_ Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... 21.11.01, 15:11

> _angel_ napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Aynur napisał(a):
            > >
            > > > Paul, czy potrafisz mi szczeze odpowiedziec czy Angel-to jestes ty?
            > > > Nie obraze sie i uznam za zart.
            > >
            > > Aynur...ja jestem Angel....mozesz spokojnie dyskutowac z Paul-em...Jego "w
            > sciek
            > > ly
            > > pies"( NIE SZCZEPIONY) jeszcze jest spokojny ale uwazaj zeby Ci Twojego
            > > zasmieconego znakami (czy jak Ty to sobie nazywasz)mozgu nie rozszarpal i
            > > rekinowi na zakaske nie podrzucil!
            > > Zreszta kto by sie Ciebie dotknal( wlasny maz nawet czuje wstret do Ciebie
            > )!
            >
            > Czy ty jestes pierdolniety, moj maz, zarabia na mnie duzo pieniedzy w pocie
            > czpla, kupuje mi co ja tylko chce, pod domem postawil mi samochod, zebym nie
            > chodzila pieszo, wyrobil mi osobna karte do konta - angel, po co ty siebie
            > oszukujesz, co ty masz z tego?Czy lazisz tak do wszystkich rodzin i wmawiasz
            > kobietom ze ich mezowie ich nie kochaja?
            > Nazwany byles psem, opluty byles, czy ty w ogole masz honor, czy jestes mezczyz
            > na?

nie..glupia kozo!...nie chodze...nie kazda kobieta na swiecie jest tak umyslowo
            chora jak Ty....zapewniam Cie ze wiekszosc z nich jest zdrowa psychicznie czego
            Tobie brakuje.

he he he...ten samochod rozumu Ci nie zastapi...a za te pieniadze na koncie to
            powinnas wynajac dobrego psychiatre i zaczac sie leczyc bo Ci sie w glowie
            pierdoli nawet podczas snu.
    • Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.dipool.highway.telekom.at 20.11.01, 22:45
      Te niewiarygodne rzeczy to jest moj sen, jaki mialam na poczatku tego roku.
      Widzialam burzone domy , widzialam jak lalo sie duzo krwi i czulam jej zapach,
      i widzialam ze jest lato i wiedzialam ze zmieni plany i zapatrywania wszystkich
      ludzi na swiecie.Jakos czulam ze to bedzie za jakies pol roku.
      Opowiedzialam to nauczycielce mojego starszego syna, nieraz tak sobie
      porozmawialysmy.Pytala, kiedy przeniesiemy sie do pobliskiego miasta (mielismy
      taki zamiar) i opowiedzialam o moim snie, ze wole zostac na miejscu bo nie wiem
      gdzie TO sie odbedzie.Kolezanki smialy sie w sierpniu, ze tym razem zawiodlam i
      w sierpniu ustaly smiechy.
      Moj maz chcial kupic domek wczasowy w Turcji, ale mi uwierzyl, nawet w kwietniu
      pojechal tam obejrzec domki i zrezygnowal.Chcial zmienic prace i mielismy
      przeniesc sie do pobliskiego miasta ale ja radzilam-nie ruszac sie z miejsca do
      konca lata. Dobrze ze mi uwierzyl, duzo firm, fabryk zamykaja a nasza ciagle
      pracuje i mamy ogromny dom - za darmo.
      To wszystko jest niewiarygodne ale ja "widzialam" jak to wszystko bylo
      zaplanowane i z islamem nie mialo nic wspolnego, tylko tyle ze mialo byc uzyte
      przeciw.Zarzucaja mi tutaj ze nie cierpie bolu z powodu tego wypadku.
      Wy przezyliscie strach w 11.09 a ja czulam ten strach i ta krew od poczatku
      tego roku, wystarczylo ze ktos mocniej zamknal drzwi, albo cos upadlo, albo jak
      tu bylo trzesienie ziemi-za kazdym razem myslalam ze to juz TO co widzialam we
      snie.Napisalam-czy teraz uwierzyles?
      Jak nie, to nie szkodzi-juz i tak sie stalo.
      Gorzej, moj strach znow sie zaczal, mysle ze jeszcze cos sie niedlugo stanie-
      mam nadzieje ze tym razem sie myle-a Wy spicie spokojnie.
      Pozdrawiam
      • Gość: anty Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.slupsk.tpnet.pl 21.11.01, 10:09

> Te niewiarygodne rzeczy to jest moj sen, jaki mialam na poczatku tego roku.
        > Widzialam burzone domy , widzialam jak lalo sie duzo krwi i czulam jej zapach,
        > i widzialam ze jest lato i wiedzialam ze zmieni plany i zapatrywania wszystkich
        >
        > ludzi na swiecie.Jakos czulam ze to bedzie za jakies pol roku.
        > Opowiedzialam to nauczycielce mojego starszego syna, nieraz tak sobie
        > porozmawialysmy.Pytala, kiedy przeniesiemy sie do pobliskiego miasta (mielismy
        > taki zamiar) i opowiedzialam o moim snie, ze wole zostac na miejscu bo nie wiem
        >
        > gdzie TO sie odbedzie.Kolezanki smialy sie w sierpniu, ze tym razem zawiodlam i
        >
        > w sierpniu ustaly smiechy.
        > Moj maz chcial kupic domek wczasowy w Turcji, ale mi uwierzyl, nawet w kwietniu
        >
        > pojechal tam obejrzec domki i zrezygnowal.Chcial zmienic prace i mielismy
        > przeniesc sie do pobliskiego miasta ale ja radzilam-nie ruszac sie z miejsca do
        >
        > konca lata. Dobrze ze mi uwierzyl, duzo firm, fabryk zamykaja a nasza ciagle
        > pracuje i mamy ogromny dom - za darmo.
        > To wszystko jest niewiarygodne ale ja "widzialam" jak to wszystko bylo
        > zaplanowane i z islamem nie mialo nic wspolnego, tylko tyle ze mialo byc uzyte
        > przeciw.Zarzucaja mi tutaj ze nie cierpie bolu z powodu tego wypadku.
        > Wy przezyliscie strach w 11.09 a ja czulam ten strach i ta krew od poczatku
        > tego roku, wystarczylo ze ktos mocniej zamknal drzwi, albo cos upadlo, albo jak
        >
        > tu bylo trzesienie ziemi-za kazdym razem myslalam ze to juz TO co widzialam we
        > snie.Napisalam-czy teraz uwierzyles?
        > Jak nie, to nie szkodzi-juz i tak sie stalo.
        > Gorzej, moj strach znow sie zaczal, mysle ze jeszcze cos sie niedlugo stanie-
        > mam nadzieje ze tym razem sie myle-a Wy spicie spokojnie.
        > Pozdrawiam

Nie jesteś jedyna - też mam podobne wrażenia. WTC to przy tym co ma nastąpić
        wiosenny deszczyk przy burzy. W każdym razie nawet za góry złota nie ruszyłbym
        się do USA w kwietniu 2002 ( w każdym razie wiosna). Zostań tam gdzie jesteś a
        głupców zostaw własnemu losowi. Nic na to nie poradzisz.
        Pozdr anty
        • Gość: Perro Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.iel.gda.pl 21.11.01, 14:02
          Gość portalu: anty napisał(a):

>
          > Nie jesteś jedyna - też mam podobne wrażenia. WTC to przy tym co ma nastąpić
          > wiosenny deszczyk przy burzy. W każdym razie nawet za góry złota nie ruszyłbym
          > się do USA w kwietniu 2002 ( w każdym razie wiosna). Zostań tam gdzie jesteś a
          > głupców zostaw własnemu losowi. Nic na to nie poradzisz.

w kwietniu 2002 ? <==> też mam podobne wrażenia

O co chodzi, to juz nie mozna nazwac wrazeniem.

Pozdrawiam.
          • Gość: anty Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.slupsk.tpnet.pl 21.11.01, 14:29
            Gość portalu: Perro napisał(a):

> Gość portalu: anty napisał(a):
            >
            > >
            > > Nie jesteś jedyna - też mam podobne wrażenia. WTC to przy tym co ma nastąp
            > ić
            > > wiosenny deszczyk przy burzy. W każdym razie nawet za góry złota nie ruszy
            > łbym
            > > się do USA w kwietniu 2002 ( w każdym razie wiosna). Zostań tam gdzie jest
            > eś a
            > > głupców zostaw własnemu losowi. Nic na to nie poradzisz.
            >
            >
            > w kwietniu 2002 ? <==> też mam podobne wrażenia
            >
            > O co chodzi, to juz nie mozna nazwac wrazeniem.
            >
            > Pozdrawiam.
            Długo by trzeba tłumaczyć kontakt z nieznanym. Możesz to nazwać instynktem,
            prekognicją, proroctwem rozmową z bogiem, nadświadomością - wedle życzenia i
            światopoglądu. Może na przykładzie. Parę lat temu miałem jechać zimą samochodem w
            sprawie pogrzebu w rodzinie. Kilka dni wcześniej miałem sen, że w drodze na
            pogrzeb, leżę nieżywy w SWOIM samochodzie. Rów, skarpa na skarpie lasek szarówka.
            Poprosiłem w firmie o zgodę na wyjazd samochodem służbowym. Sen (jak żywy już się
            nie powtórzył). Wyjeżdżam po 40 km poślizg na drodze. Ląduję w rowie - patrzę
            przez przednią szybę - rów, skarpa lasek szarówka - dokładnie to samo. Samochód
            (służbowy) lekko uszkodzony - duża terenówka, mam lekko stłuczone kolano, z
            pomocą innych wyjeżdżam z rowu. Parenaście lat temu miałem podobne zdarzenie -
            niezbyt energicznie przeciwdziałałem - efekt 1 osoba jest kaleką dokładnie jak we
            śnie.
            Teraz ta sama sytuacja. Teren nie znam. Wiem, że będzie kaszna jak diabli gdzieś
            w USA. Czas wiosna nie sama Wielkanoc chyba kwiecień 2002. To coś czemu nie mogę
            zapobiec. Nie wiem czy ktoś może. Raczej nie. i tyle.
            Za nic nie chciałbym być tam w tym czasie.
            Pozdr anty
            • Gość: comrade Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.chello.pl 21.11.01, 16:03
              Zapiszuję tekst twojego listu i czekam do kwietnia 2002, to juz niedługo.
              Obaczymy czy cos wielkiego sie stanie.
              • Gość: anty Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.slupsk.tpnet.pl 22.11.01, 14:01
                Gość portalu: comrade napisał(a):

> Zapiszuję tekst twojego listu i czekam do kwietnia 2002, to juz niedługo.
                > Obaczymy czy cos wielkiego sie stanie.
                Życzę wszystkim zainteresowanym aby się nie stało, nawet kosztem tego, że wyjdę
                na durnia co sieje panikę. Ostrzeżenie było dla mnie i osobiście traktuję je
                poważnie (przy pierwszym nie byłem zdecydowny jak reagować nad czym boleje do
                dzisiaj). Upublicznienie i tak przeznaczenia? nie zmieni ale jeśli choć 1 się
                uratuje to warto było się wystawić. Myślę, że takie zjawiska jak w moim przypadku
                są znacznie częstsze niż nam się wydaje a ludzie nie są skłonni się do tego
                przyznać. Kłania się nasza durna "cywilizacja" - jak mówisz do Boga to jest to
                modlitwa, jak Bóg mówi do ciebie to schizofrenia.
                Pozdr anty

• Gość: Aynur Do Anty IP: 62.46.16.* 22.11.01, 16:27
                  Gość portalu: anty napisał(a):

Kłania się nasza durna "cywilizacja" - jak mówisz do Boga to jest to
                  > modlitwa, jak Bóg mówi do ciebie to schizofrenia.
                  > Pozdr anty
                  >

Musze powiedziec ze coraz bardziej mi sie podobasz.
                  To bylo dobre!
                  SUPER!
                  Pozdrawiam
                  • _angel_ Re: Do Anty 22.11.01, 17:28

> Gość portalu: anty napisał(a):
                    >
                    > Kłania się nasza durna "cywilizacja" - jak mówisz do Boga to jest to
                    > > modlitwa, jak Bóg mówi do ciebie to schizofrenia.
                    > > Pozdr anty
                    > >
                    >
                    >
                    to nie mowa Boga do Ciebie....to czysta paranoja!
      • Gość: Wlodek Re: Czy Aynur jest chora????????? IP: 10.131.129.* 21.11.01, 18:26

> Widzialam burzone domy , widzialam jak lalo sie duzo krwi i czulam jej zapach,
        > i widzialam ze jest lato i wiedzialam ze zmieni plany i zapatrywania wszystkich
        >
        > porozmawialysmy.Pytala, kiedy przeniesiemy sie do pobliskiego miasta (mielismy
        > taki zamiar) i opowiedzialam o moim snie, ze wole zostac na miejscu bo nie wiem
        >
        > gdzie TO sie odbedzie.Kolezanki smialy sie w sierpniu, ze tym razem zawiodlam i
        >
        > Moj maz chcial kupic domek wczasowy w Turcji, ale mi uwierzyl, nawet w kwietniu
        >
        > przeniesc sie do pobliskiego miasta ale ja radzilam-nie ruszac sie z miejsca do
        >
        > zaplanowane i z islamem nie mialo nic wspolnego, tylko tyle ze mialo byc uzyte
        > tego roku, wystarczylo ze ktos mocniej zamknal drzwi, albo cos upadlo, albo jak
        >
        > tu bylo trzesienie ziemi-za kazdym razem myslalam ze to juz TO co widzialam we
        > Pozdrawiam

Cóż można powiedziec.... znajoma buddystka mówi, że ludzie w islamie i chrze�cijanstwie i tak widzš tylko odbicie prawdy, którš jest to, że żyjemy we �nie. Choc chrze�cijanie w sumie powinni wiedziec, że nie sš z tego �wiata i nie tu jest ich dom.
        Co do przeczuc to np. i ja je mam :-))... Dzięki nim np. uratowałem życie z wypadku, kiedy bez powodu wysiadłem z pojazdu, którym mialem jechac dalej, a który 2 kilometry dalej został rozjechany przez inny pojazd przy przeje�dzie kolejwym pod Wrocławiem parę lat temu zresztš ze szkodš dla paru znajomych pasażerów. A ja po prostu czułem, że nie mogę dalej nim jechac.
        A propos snu: 3 razy �niło mi się, że stoję na dachu wieżowca, który wybucha w połowie i się przewraca - czułem to... Może to efekty buddyzmu...?

Tak samo czuję, że zło i nienawi�c do wiernych przyjdzie na �wiat z obszaru Azji i północnej Afryki (Irak, Syria, Sudan itd. ), i będzie bomba atomowa w okolicach Jerozolimy, ale w sumie... każde widzenie przyszło�ci jest odbiciem aktualnych zależno�ci wskazujšcych na wiele dróg.

Jest też inne wyja�nienie:
        u Aynur sš to typowe objawy neurozy psychotycznej...... albo też znany w psychiatrii syndrom wieszczki albo sšdu ostatecznego... (może oglšdała za dużo terminatora).
        Z drugiej strony w takim układzie wielu ludzi byłoby chorych.
        Ale z trzeciej strony pewien lekarz powiedzial, że nie ma czego� takiego jak obiektywna norma.

Hmmm coż... albo jest to tylko złudzenie istnienia, a kiedy mamy deja vu, oznacza to, że wła�nie zmieniajš matrycę... choc wk inie wyglšdało to bardziej efektownie...

Zresztš czy wybuch wieżowca w Matrixie nie był �cišgnięty przez muzułmanów? Zupełnie jak na Manhattanie, tylko tu samolot a tam �migłowiec...

• Gość: Paul Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: 208.130.53.* 21.11.01, 18:36

>
        >
        >
        >
        >
        >
        > Pozdrawiam
        Aynur, ty sie marnujesz. Zamiast tego gigantycznego komputera, ktorego
        instalowali w Pentagonie za ciezkie pieniadze podatnika, powinni zatrudnic ciebie.
        Z tego co piszesz z grubsza mozna powiedziec, ze jestes schizophrenic, paranoid-
        delusional, maniac-depressive, obsessive-compulsive i codependent. Aynur, cudow
        nie ma, co nie znaczy ze wszystko co sie dzieje ma byc dla nas "logiczne".
        Na "twoim przypadku", psychiatra moze napisac dokrtorat i dostac nagrode Nobla.
        Prawde mowiac ja bym sie bal miec z toba dzieci, nawet bal bym sie spac z toba
        pod jednym dachem, choc jakis czas mozna wytrzymac w "polsnie", ale w koncu bym
        zasna i.....az strach pomyslec. Pozdrawiam.
        Paul

• Gość: JOrl Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.01, 17:04
      Zauwazylem, ze Aynur ma cos wspolnego z "Neue Solidarität". Jest to taka partia
      egzystujaca w USA, Niemczech i innych krajach. Oni twierdza, ze ten WTC musial
      byc popierany poprzez wysoko postawionych ludzi z USA. Przyznam, na poczatku
      tak tez uwazalem, poniewaz bylo to dla mnie nie do pomyslenia, jak taki OBL
      bylby glupi dzialc przeciwko wszystkim, Zachodowi jak i Rosji. A dlaczego by
      cie amerykanie tak dzialali?. Tez mozna miec prawdopodobna teorie, Paul.
      Opowiadsz o Afganie, Iraku itd. Omineles tutaj Iran. A on jest najwazniejszy.
      Ludnosciowo i obszarowo. I co najwazniejsze wspolpracuje scisle z Rosja. Tez
      wojskowo. Potrzebuje jeszcze kilka lat i teraz zachowuje sie rozsadnie. A tacy
      sa najgrozniejsi. Ci rozsadni. I sie nie da go tak zaatakowac jak Irak. A
      bedzie coraz grozniejszy dla Izraela. Tak ze takie WTC by sie oplacilo dla USA
      aby Iran zaatakowac. A sa tez spore niejasnosci kto te samoloty prowadzil.
      Przez pare dni, podawano, ze ci pasazerowie nie powiedzieli, kto ich porwal.
      Oklahoma sie klania. Mimo, ze ja ta hipoteze uwazam teraz za malo
      prawdopodobna, wykluczyc sie jej nie da. A ja wiem, ze dla politykow
      osiagniecie celow jast wazniejsze od jakiegos moralu. To ze wlasni obywatele
      zgina, byloby zadnym hamulcem. Jest tylko pytanie, czy to by duzo dalo, a
      inaczej sie tego nie da zrobic. Tak ze z tej strony nie widze problemu. Ty,
      Paul wlasciwie tez nie powinienes widziec, sadzac po Twoich postach. Ale jak
      juz powiedzalem, sa inne wersje bardziej prawdopodobne dla mnie.
      Ale Kissiger chyba teoretyzowal, ze trzeba we wszystkich kraja Bliskiego
      Wschodu wprowadzic chaos, zniszczyc struktury panstwowych, ale zrodla ropy
      kontrolowac przez USArmy. Cos takiego jak w Somali, tylko duze. Taki
      kontrolowany chaos. Wtedy najprosciej sie bedzie mialo rope. Slyszales o tym?.
      Dla rozpoczecia tego warto tez by bylo takie WTC, prawda? Tak ze Paul, zycie
      jest bardziej zlozone, niz Ty opowiadsz.
      To takie sobie teoretyzowanie. A co bedzie, pozyjemy zobaczymy. Ja niestety nie
      mam na biurku raportow, ktore dostaje Bush albo Putin. Zaluje ale trudno.
      Pozdrowienia
      • Gość: Paul Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: 208.130.53.* 21.11.01, 17:57
        Gość portalu: JOrl napisał(a):

> Zauwazylem, ze Aynur ma cos wspolnego z "Neue Solidarität". Jest to taka partia
        >
        > egzystujaca w USA, Niemczech i innych krajach. Oni twierdza, ze ten WTC musial
        > byc popierany poprzez wysoko postawionych ludzi z USA. Przyznam, na poczatku
        > tak tez uwazalem, poniewaz bylo to dla mnie nie do pomyslenia, jak taki OBL
        > bylby glupi dzialc przeciwko wszystkim, Zachodowi jak i Rosji. A dlaczego by
        > cie amerykanie tak dzialali?. Tez mozna miec prawdopodobna teorie, Paul.
        > Opowiadsz o Afganie, Iraku itd. Omineles tutaj Iran. A on jest najwazniejszy.
        > Ludnosciowo i obszarowo. I co najwazniejsze wspolpracuje scisle z Rosja. Tez
        > wojskowo. Potrzebuje jeszcze kilka lat i teraz zachowuje sie rozsadnie. A tacy
        > sa najgrozniejsi. Ci rozsadni. I sie nie da go tak zaatakowac jak Irak. A
        > bedzie coraz grozniejszy dla Izraela. Tak ze takie WTC by sie oplacilo dla USA
        > aby Iran zaatakowac. A sa tez spore niejasnosci kto te samoloty prowadzil.
        > Przez pare dni, podawano, ze ci pasazerowie nie powiedzieli, kto ich porwal.
        > Oklahoma sie klania. Mimo, ze ja ta hipoteze uwazam teraz za malo
        > prawdopodobna, wykluczyc sie jej nie da. A ja wiem, ze dla politykow
        > osiagniecie celow jast wazniejsze od jakiegos moralu. To ze wlasni obywatele
        > zgina, byloby zadnym hamulcem. Jest tylko pytanie, czy to by duzo dalo, a
        > inaczej sie tego nie da zrobic. Tak ze z tej strony nie widze problemu. Ty,
        > Paul wlasciwie tez nie powinienes widziec, sadzac po Twoich postach. Ale jak
        > juz powiedzalem, sa inne wersje bardziej prawdopodobne dla mnie.
        > Ale Kissiger chyba teoretyzowal, ze trzeba we wszystkich kraja Bliskiego
        > Wschodu wprowadzic chaos, zniszczyc struktury panstwowych, ale zrodla ropy
        > kontrolowac przez USArmy. Cos takiego jak w Somali, tylko duze. Taki
        > kontrolowany chaos. Wtedy najprosciej sie bedzie mialo rope. Slyszales o tym?.
        > Dla rozpoczecia tego warto tez by bylo takie WTC, prawda? Tak ze Paul, zycie
        > jest bardziej zlozone, niz Ty opowiadsz.
        > To takie sobie teoretyzowanie. A co bedzie, pozyjemy zobaczymy. Ja niestety nie
        >
        > mam na biurku raportow, ktore dostaje Bush albo Putin. Zaluje ale trudno.
        > Pozdrowienia
        Nie masz czego zalowac ;-). Rowniez pozdrawiam.
        Paul

• Gość: JOrl Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.01, 16:56

> Nie masz czego zalowac ;-). Rowniez pozdrawiam.
          > Paul
          >
          Wbrew Twoim radom zaluje. Ja nie jestem pacyfista. Jak i dlatego nie wyobrazam
          sobie, ze cos mnie by przestraszylo. Nawet nie zdziwiloby.
          Pozdrowiena

• Gość: Aynur Musze Wam przyznac racje. IP: *.dipool.highway.telekom.at 21.11.01, 19:17
      Wszystkim, angelowi tez.Nie wiem skad to sie u mnie wzielo to ostrzeganie.
      Wiem ze mam racje, ale co to da?
      Te dwa trzesienia ziemi w Turcji i w Chinach tez widzialam we snie na tydzien
      przed.
      Poinformowalam wiele osob - i co?
      Nic sie nie zmienilo!
      One i tak byly i nikt ich nie powstrzymal.
      Jestem normalna, lubie pozartowac i poklocic sie -nie wiem dlaczego te rzeczy
      wiem.Boje sie o Polske i Polakow.Szkoda ze o tym pisalam, szkoda ze w ogole na
      tym forum cos napisalam . Wiem ze nikt mnie nie zrozumie, chcialam Was na
      prawde przeprosic za te zamieszania co zrobilam.Zebyscie mi tylko chcieli
      uwierzyc ze poza obrona Was (wiem ze niepotrzebna) nie mialam nic innego na
      celu.Cofnac juz nie moge, za pozno - ale mam przynajmniej nadzieje ze ta wiedza
      przyniesie Wam kiedys jakiekolwiek korzysci.Sprawy stoja bardzo zle, myslcie
      wlasnymi glowami nie dajcie sie oszukac -i tyle.Mowia:"gdybym wiedzial ze
      upadne to bym sie polozyl"-ale tu nie jest tak.
      Pozdrawiam
      • Gość: Paul A ja Ci racji przyznac...nie potrafie....... IP: 208.130.53.* 21.11.01, 19:37

> Wszystkim, angelowi tez.Nie wiem skad to sie u mnie wzielo to ostrzeganie.
        > Wiem ze mam racje, ale co to da?
        > Te dwa trzesienia ziemi w Turcji i w Chinach tez widzialam we snie na tydzien
        > przed.
        > Poinformowalam wiele osob - i co?
        > Nic sie nie zmienilo!
        > One i tak byly i nikt ich nie powstrzymal.
        > Jestem normalna, lubie pozartowac i poklocic sie -nie wiem dlaczego te rzeczy
        > wiem.Boje sie o Polske i Polakow.Szkoda ze o tym pisalam, szkoda ze w ogole na
        > tym forum cos napisalam . Wiem ze nikt mnie nie zrozumie, chcialam Was na
        > prawde przeprosic za te zamieszania co zrobilam.Zebyscie mi tylko chcieli
        > uwierzyc ze poza obrona Was (wiem ze niepotrzebna) nie mialam nic innego na
        > celu.Cofnac juz nie moge, za pozno - ale mam przynajmniej nadzieje ze ta wiedza
        >
        > przyniesie Wam kiedys jakiekolwiek korzysci.Sprawy stoja bardzo zle, myslcie
        > wlasnymi glowami nie dajcie sie oszukac -i tyle.Mowia:"gdybym wiedzial ze
        > upadne to bym sie polozyl"-ale tu nie jest tak.
        > Pozdrawiam
        Droga Aynur, czasem nawet "jak sie wie, ze sie upadnie", albo istnieja ku
        temu "szprzyjajace warunki", to sie nie pada, bo kurwa NIE WYPADA. Jest jak
        jest, ktos "na szczytach" pociaga za sznurki, ale to nic nowego. Kazdy kiedys
        musi umrzec, ty rowniez. A moze juz przewidzialas kiedy? Ja zwyczajnie mysle,
        ze albo to ty nieudolnie "siejesz zament", albo jak powiedzialem, nie mozna cie
        samej zostawiac z tymi dziecmi. Uszanowanie.
        Paul

• Gość: Aynur Re: A ja Ci racji przyznac...nie potrafie....... IP: *.dipool.highway.telekom.at 21.11.01, 19:41
          Wszystko jest po za tym OK.
          Pozdrawiam
          • Gość: Paul Re: A ja Ci racji przyznac...nie potrafie....... IP: 208.130.53.* 21.11.01, 20:09

> Wszystko jest po za tym OK.
            > Pozdrawiam
            Smiem w to watpic, droga Aynur. Pozdrawiam.
            Paul

• Gość: Aynur Re: A ja Ci racji przyznac...nie potrafie....... IP: 62.46.18.* 21.11.01, 20:18
              Zapomnij w takim razie.

Juz dawno chcialam sie zapytac, masz dzieci Paul?
              • Gość: Paul Re: A ja Ci racji przyznac...nie potrafie....... IP: 208.130.53.* 21.11.01, 20:22

> Zapomnij w takim razie.
                >
                > Juz dawno chcialam sie zapytac, masz dzieci Paul?
                Na szczescie nie, bo jestem rozwiedziony.

• Gość: Aynur Re: A ja Ci racji przyznac...nie potrafie....... IP: 62.46.16.* 21.11.01, 20:41

>
                  > > Zapomnij w takim razie.
                  > >
                  > > Juz dawno chcialam sie zapytac, masz dzieci Paul?
                  > Na szczescie nie, bo jestem rozwiedziony.
                  >

To juz slyszalam, pytalam sie czy z tego malzenstwa moze miales.
      • Gość: Wlodek Re: Czy w Austrii nie ma juz psychiatrow?????????? IP: 10.131.129.* 22.11.01, 03:28

> Wszystkim, angelowi tez.Nie wiem skad to sie u mnie wzielo to ostrzeganie. Wiem ze mam racje, ale co to da? Te dwa trzesienia ziemi w Turcji i w Chinach tez widzialam we snie na tydzien przed. Poinformowalam wiele osob - i co? Nic sie nie zmienilo! One i tak byly i nikt ich nie powstrzymal. Jestem normalna, lubie pozartowac i poklocic sie -nie wiem dlaczego te rzeczy wiem.Boje sie o Polske i Polakow.Szkoda ze o tym pisalam, szkoda ze w ogole na tym forum cos napisalam . Wiem ze nikt mnie nie zrozumie, chcialam Was na prawde przeprosic za te zamieszania co zrobilam.Zebyscie mi tylko chcieli uwierzyc ze poza obrona Was (wiem ze niepotrzebna) nie mialam nic innego na celu.Cofnac juz nie moge, za pozno - ale mam przynajmniej nadzieje ze ta wiedza przyniesie Wam kiedys jakiekolwiek korzysci.Sprawy stoja bardzo zle, myslcie wlasnymi glowami nie dajcie sie oszukac -i tyle.Mowia:"gdybym wiedzial ze upadne to bym sie polozyl"-ale tu nie jest tak.
        > Pozdrawiam

Szkoda, że nie wiedziałem o trzęsieniu w Turcji, to bym co� zrobił.
        Ale niestety moje wizje pojawiajš się na zawołanie podczas medytacji, a wówczas nie medytowałem.
        Ostatnie natomiast mówiš mi, że aynur nie zrobi majštku na swoich wizjach...
        Co do syndromu niezrozumienia -
        • Gość: molder Re: Czy w Austrii nie ma juz psychiatrow?????????? IP: *.sympatico.ca 28.11.01, 00:23
          a ty Wlodek gdzie mieszkasz?
    • Gość: Aynur O jednym zapomnialam....... IP: 62.46.16.* 21.11.01, 20:50
      Ta "walka z terroryzmem" to bedzie tylko przeciw muzulmanom, czy tez innym
      terrorystom tez?
      Jezeli przeciw niemuzulmanom tez, to w jaki sposob sie ona odbedzie?
      Tak samo jak w Afganistanie?
      Dlaczego na konferencje w Niemczech Wlosi nie byli "zaproszeni"?
      Czy u nich tez bedziemy walczyc przeciw terroryzmowi?
      Pozdrawiam
      • Gość: Paul Re: O jednym zapomnialam....... IP: 208.130.53.* 21.11.01, 20:57

> Ta "walka z terroryzmem" to bedzie tylko przeciw muzulmanom, czy tez innym
        > terrorystom tez?
        > Jezeli przeciw niemuzulmanom tez, to w jaki sposob sie ona odbedzie?
        > Tak samo jak w Afganistanie?
        > Dlaczego na konferencje w Niemczech Wlosi nie byli "zaproszeni"?
        > Czy u nich tez bedziemy walczyc przeciw terroryzmowi?
        > Pozdrawiam
        Ta konferencja nie byla "na temat" terroryzmu, choc terroryzm sila rzeczy stal
        sie jednym z dominujacych tematow. Konferencja antyterrorystyczna odbyla sie w
        Warszawie.
        PS Co mowia o mnie twoje wizje?

• Gość: Aynur Re: O jednym zapomnialam....... IP: 62.46.17.* 21.11.01, 21:01

>
          > > Ta "walka z terroryzmem" to bedzie tylko przeciw muzulmanom, czy tez innym
          >
          > > terrorystom tez?
          > > Jezeli przeciw niemuzulmanom tez, to w jaki sposob sie ona odbedzie?
          > > Tak samo jak w Afganistanie?
          > > Dlaczego na konferencje w Niemczech Wlosi nie byli "zaproszeni"?
          > > Czy u nich tez bedziemy walczyc przeciw terroryzmowi?
          > > Pozdrawiam
          > Ta konferencja nie byla "na temat" terroryzmu, choc terroryzm sila rzeczy stal
          > sie jednym z dominujacych tematow. Konferencja antyterrorystyczna odbyla sie w
          >
          > Warszawie.
          > PS Co mowia o mnie twoje wizje?
          >

Jak bede je miala to powiem, na razie pytalam sie o wizje Twoje i innych.
          • Gość: Paul Re: O jednym zapomnialam....... IP: 208.130.53.* 21.11.01, 21:07

>
            > >
            > > > Ta "walka z terroryzmem" to bedzie tylko przeciw muzulmanom, czy tez
            > innym
            > >
            > > > terrorystom tez?
            > > > Jezeli przeciw niemuzulmanom tez, to w jaki sposob sie ona odbedzie?
            > > > Tak samo jak w Afganistanie?
            > > > Dlaczego na konferencje w Niemczech Wlosi nie byli "zaproszeni"?
            > > > Czy u nich tez bedziemy walczyc przeciw terroryzmowi?
            > > > Pozdrawiam
            > > Ta konferencja nie byla "na temat" terroryzmu, choc terroryzm sila rzeczy
            > stal
            > > sie jednym z dominujacych tematow. Konferencja antyterrorystyczna odbyla
            > sie w
            > >
            > > Warszawie.
            > > PS Co mowia o mnie twoje wizje?
            > >
            >
            > Jak bede je miala to powiem, na razie pytalam sie o wizje Twoje i innych.
            Juz kiedys pisalem, ja nie mam wizji, mam koszmary.

• _angel_ Ja mam wizje... 22.11.01, 01:21
              ...spadnie snieg wkrotce...niestety nie widze na tyle dobrze zeby okreslic
              dokladnie kiedy ...ktorego dnia i w jakiej godzinie:-(
              ale jak mnie "oswietli" albo we snie sie pojawia szczegoly to bedziecie
              pierwszymy poinformowanymi!
              • Gość: HA! Re: Ja mam wizje... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.11.01, 01:49
                _angel_ napisa?(a):

> ...spadnie snieg wkrotce...niestety nie widze na tyle dobrze zeby okreslic
                > dokladnie kiedy ...ktorego dnia i w jakiej godzinie:-(
                > ale jak mnie "oswietli" albo we snie sie pojawia szczegoly to bedziecie
                > pierwszymy poinformowanymi!

• Gość: HA! Re: Ja mam wizje... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.11.01, 02:02

Ze Aynur to pewna Hania z Eggendorfu ktora kiedys spotkala moja zona.
                  • Gość: Aynur Re: Ja mam wizje... IP: 62.46.17.* 22.11.01, 06:25
                    Gość portalu: HA! napisał(a):

>
                    > Ze Aynur to pewna Hania z Eggendorfu ktora kiedys spotkala moja zona.

O!
                    Jasnowidz komputerowy!
                    Zapraszam na kawe (z zona)
                    • Gość: HA! Re: Ja mam wizje... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.11.01, 19:50
                      Haniu,

wpadne jak wroce do Europy. Czyli Ty juz widzialas Okre!

Serdecznie,

Henio

Gos´c´ portalu: Aynur napisa?(a):

> Gos´c´ portalu: HA! napisa?(a):
                      >
                      > >
                      > > Ze Aynur to pewna Hania z Eggendorfu ktora kiedys spotkala moja zona.
                      >
                      > O!
                      > Jasnowidz komputerowy!
                      > Zapraszam na kawe (z zona)

• Gość: Aynur Re: Ja mam wizje... IP: 62.46.16.* 22.11.01, 20:00

> Haniu,
                        >
                        > wpadne jak wroce do Europy. Czyli Ty juz widzialas Okre!
                        >
                        > Serdecznie,
                        >
                        > Henio
                        >
                        >
                        > Gos´c´ portalu: Aynur napisa?(a):
                        >
                        > > Gos´c´ portalu: HA! napisa?(a):
                        > >
                        > > >
                        > > > Ze Aynur to pewna Hania z Eggendorfu ktora kiedys spotkala moja zona.
                        > >
                        > > O!
                        > > Jasnowidz komputerowy!
                        > > Zapraszam na kawe (z zona)
                        >

Wiec to nie byl sen?
                        • _angel_ Re: Ja mam wizje... 22.11.01, 21:49

>
                          > Wiec to nie byl sen?

Aynur skarbie...sierotko masz racje to nie BYL sen...w dalszym ciagu snisz i nie
                          tylko Ty jedna.Cale to forum to nic innego tylko jeden wielki sen.Moje wizyjne
                          sny podpowiadaja mi ze juz wkrotce sie obudzisz wyrwiesz z tego glebokiego snu
                          i "wrocisz na ziemie" o to forum prysnie jak banka mydlana...jedynie musisz sie
                          uzbroic w cierpliwosc droga , zagubiona Aynur.
                        • Gość: HA! Re: Ja mam wizje... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.11.01, 23:23

>
                          > > Haniu,
                          > >
                          > > wpadne jak wroce do Europy. Czyli Ty juz widzialas Okre!
                          > >
                          > > Serdecznie,
                          > >
                          > > Henio
                          > >
                          > >
                          > > Gos´c´ portalu: Aynur napisa?(a):
                          > >
                          > > > Gos´c´ portalu: HA! napisa?(a):
                          > > >
                          > > > >
                          > > > > Ze Aynur to pewna Hania z Eggendorfu ktora kiedys spotkala moja
                          > zona.
                          > > >
                          > > > O!
                          > > > Jasnowidz komputerowy!
                          > > > Zapraszam na kawe (z zona)
                          > >
                          >
                          > Wiec to nie byl sen?

Ty mi ciagle nie wierzysz. My mieszkalismy przez jakis czas w Austrii.

Henio

• Gość: Aynur Heniu..... IP: *.dipool.highway.telekom.at 27.11.01, 20:38
                            > Ty mi ciagle nie wierzysz. My mieszkalismy przez jakis czas w Austrii.
                            >
                            > Henio

Nie przecze, ze mogles mieszkac w Austri, ja na przyklad mieszkalam jakis czas w
                            Polsce....
                            Ale to nie znaczy ze musisz sobie wymyslic zone , ktora Arabowie scigaja w Austri
                            i chca zabic.Nie dziala to na mnie normalnie, przepraszam.Bardzo bym chciala
                            zebys pokazal sie jako normalny czlowiek, a zona Twoja zeby tez byla normalna
                            Polka.
                            A z tym adresem to tez cos nie jest tak.....

Heniu, ciagle chce sie Ciebie cos zapytac:
                            Co myslisz o zmianach robionych przez ludzi w Bibliiß
                            Pozdrawiam

• Gość: Aynur Re: Heniu..... IP: *.dipool.highway.telekom.at 27.11.01, 21:17
                              To pytanie nie jest juz wazne!
                            • Gość: HA! Re: Heniu..... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 27.11.01, 22:49

> > Ty mi ciagle nie wierzysz. My mieszkalismy przez jakis czas w Austrii.
                              > >
                              > > Henio
                              >
                              > Nie przecze, ze mogles mieszkac w Austri, ja na przyklad mieszkalam jakis czas
                              > w
                              > Polsce....
                              > Ale to nie znaczy ze musisz sobie wymyslic zone , ktora Arabowie scigaja w Aust
                              > ri
                              > i chca zabic.Nie dziala to na mnie normalnie, przepraszam.Bardzo bym chciala
                              > zebys pokazal sie jako normalny czlowiek, a zona Twoja zeby tez byla normalna
                              > Polka.
                              >

Wygrazali sie jej nie w Austrii ale we Francji. Nie mam czasu pisac wiecej
                              bo wyjezdzam do domu. Mamy Twoj adres, wpadniemy na kawe jak zapraszalas.
                              Wtedy sie przekonasz. Okra pracowala nad rurociagiem w tym rejonie. Wtedy ktos,
                              wiedzac ze jest Arabka, zapytal czy zna Hanie taka a taka. Jak widzisz,
                              nie rozprowadzam Twoich danych osobowych po internecie. Okra nie twierdzi ze
                              osobiscie Cie nie zna wiec jest duzo ciekawiej niz myslalem.

Co do Biblii, nie byla pisana pod dyktando i jest wiele elementu ludzkiego.
                              Ludzie napisali tomy na ten temat.

Serdecznie,

Henio
                              • Gość: Aynur Re: Heniu..... IP: *.dipool.highway.telekom.at 28.11.01, 20:47

> wiedzac ze jest Arabka, zapytal czy zna Hanie taka a taka. Jak widzisz,
                                > nie rozprowadzam Twoich danych osobowych po internecie. Okra nie twierdzi ze
                                > osobiscie Cie nie zna wiec jest duzo ciekawiej niz myslalem.

Sluchaj tu w Austri ani jedna osoba oprocz mojego meza nie wie ze nazywam sie
                                Hanna.Turcy od poczatku nazywali mnie (...nie dowiesz sie) i wkrotce potem
                                przechrzcili mnie, ja nieraz nawet jak moi bracia do mnie tak mowia to nie
                                reaguje.....Ale oni nie sa tu.
                                Wymysl cos lepszego.
                                Z ta kawa to bylby dobry pomysl.
                                Pozdrawiam
                • _angel_ Re: Ja mam wizje... 22.11.01, 02:04

> _angel_ napisa?(a):
                  >
                  > > ...spadnie snieg wkrotce...niestety nie widze na tyle dobrze zeby okreslic
                  >
                  > > dokladnie kiedy ...ktorego dnia i w jakiej godzinie:-(
                  > > ale jak mnie "oswietli" albo we snie sie pojawia szczegoly to bedziecie
                  > > pierwszymy poinformowanymi!
                  >

co?..nie wierzysz?..to zadna halucynacja!

• _angel_ Hey Hanka?! 22.11.01, 02:14
                    skad wiedzialas ze ja jestem pies NIE SZCZEPIONY?
                    snilo Ci sie czy widzialas jakis "znak"na niebie?
                    moze Ty za malo spisz ?(widzialas kiedys pajeczyne w butach?)
    • piotr.kowal Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... 24.11.01, 19:10
      Cześć .
      Zalogowałem się , a byłem jako Piotr*
      Pozdrawiam
      • Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.dipool.highway.telekom.at 24.11.01, 23:21
        Halo Piotr!
        • Gość: Piotr* Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.01, 20:29
          Czy zmieniło się coś u Ciebie?
          Ramadan będzie się kończył i zbliżają się Święta Bożego Narodzenia.
          Ehhhhh ta wigilia.
          • Gość: Paul Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: 208.130.53.* 28.11.01, 20:35
            Gość portalu: Piotr* napisał(a):

> Czy zmieniło się coś u Ciebie?
            > Ramadan będzie się kończył i zbliżają się Święta Bożego Narodzenia.
            > Ehhhhh ta wigilia.
            Ehhhhhhhhhhhh ten ramadan.
          • Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: 62.46.16.* 28.11.01, 21:25

> Czy zmieniło się coś u Ciebie?
            > Ramadan będzie się kończył i zbliżają się Święta Bożego Narodzenia.
            > Ehhhhh ta wigilia.

Alez nie Piotrusiu, Ramadan konczy sie w polowie grudnia.
            Pozdrawiam
            • Gość: Piotr* Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.01, 22:32
              No właśnie , to już tuż tuż.
              Czy świętujesz tez Święta Bożego Narodzenia?
              Aynurko:))
              • Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: 62.46.16.* 28.11.01, 22:46

> No właśnie , to już tuż tuż.
                > Czy świętujesz tez Święta Bożego Narodzenia?
                > Aynurko:))
                (AY-ksiezyc........NUR-blask, swiatlo)

Nie.
                Zadnych swiat nie swiatuje.
                Pewne muzulmanskie swieta spedzam na modlitwach i tyle.
                Ale przy was sie troche spolszczylam.....
                Pozdrawiam
                • Gość: Piotr* Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.01, 05:09

> Gość portalu: Piotr* napisał(a):
                  >
                  > > No właśnie , to już tuż tuż.
                  > > Czy świętujesz tez Święta Bożego Narodzenia?
                  > > Aynurko:))
                  > (AY-ksiezyc........NUR-blask, swiatlo)
                  >
                  > Nie.
                  > Zadnych swiat nie swiatuje.
                  > Pewne muzulmanskie swieta spedzam na modlitwach i tyle.
                  > Ale przy was sie troche spolszczylam.....
                  > Pozdrawiam

Nie żartuj.To tak daleko chcesz się zaprzeć swoich korzeni?

• Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy...... IP: 62.46.18.* 29.11.01, 20:04

>
                    > Nie żartuj.To tak daleko chcesz się zaprzeć swoich korzeni?
                    >

Korzenie? one sa chyba w porzadku...
                    Jest z nimi cos nie tak?
                    • Gość: piotr.kowal Blask Księżyca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 15:16

>
                      > >
                      > > Nie żartuj.To tak daleko chcesz się zaprzeć swoich korzeni?
                      > >
                      >
                      > Korzenie? one sa chyba w porzadku...

Nie wiem , nie znam Ciebie.
                      Czy tak romantyczne imię dostałas od męża?
                      Dla takich słów można zmienic wiarę.

Piotr*
                      > Jest z nimi cos nie tak?

• Gość: Aynur Re: Blask Księżyca IP: 62.46.16.* 30.11.01, 15:43
                        Gość portalu: piotr.kowal napisał(a):

> Nie wiem , nie znam Ciebie.
                        > Czy tak romantyczne imię dostałas od męża?
                        > Dla takich słów można zmienic wiarę.
                        >
                        > Piotr*

To imie nadano mi przy slubie, ja interesowalam sie wtedy islamem bardziej niz
                        moj maz.Moj maz chcial "blask" bo mowil ze przynosze zycie do domu, Hodzia
                        (muz.ksiadz) powiedzial ze moze byc za ciezkie dla mnie jak nie zostane dobra
                        muzulmanka i zapytal mnie o TO imie, a mnie bylo wszystko jedno....
                        Ja cieszylam sie ze bede muzulmanka-myslalam wtedy ze muzulmanka zostane tylko
                        wtedy gdy wyjde za niego -tak nie musialo byc.
                        Nie jestem nikim osobliwym, mam bardzo spontaniczna nature-moj maz mowi-goraca
                        krew, chrzescijanie mowili ze jestem z roku slonca i dlatego-wszystko jedno.
                        Ludzie, w otoczeniu-na poczatku patrza na mnie poblazliwie (np w nowej szkole
                        mojego syna bylo tak samo...) a potem gdy mnie troche poznaja to szukaja kontaktu.
                        Gdy np. Po raz pierwszy poszlam do szkoly mojego starszego syna-odsuwano mnie,
                        potem musialam pojsc jeszcze pare razy i tak w czwartek bylam na zebraniu i
                        czekalismy wszyscy w kolejce do nauczycieli-jak mnie nauczyciel zobaczyl to
                        najpierw mnie zawolal-niby ze mial cos waznego-o szkole nie ma co mowic,bo moj
                        syn jest dobry ale na temat polityki i innych...
                        Do lekarza jak ide to tez pogadamy sobie troche.
                        Uwielbiam ludzi-wszystkich.
                        A poza tym jestem zupelnie normalna.
                        Przyjdzie czas, to wyciagne dla Ciebie nowy post i wytlumacze Ci to wszystko,
                        moze w grudniu...
                        Pozdrawiam

>
                      > >
                      > >
                      >

Piotr*

>
                      > >
                      > >
                      >

Piotr*

• puls Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy......X-file, 29.11.01, 06:28
                  Czy te cytaty z Koranu ,Islamu sa prawdziwe i jak je rozumiec ???????
                  • Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy......X-file, IP: 62.46.16.* 29.11.01, 07:46
                    puls napisał(a):

> Czy te cytaty z Koranu ,Islamu sa prawdziwe i jak je rozumiec ???????

To nie cytaty z Koranu, to Hadisy-osobiste wypowiedzi proroka (sav)
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Renata Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy......X-file, IP: 66.40.17.* 30.11.01, 19:13

> puls napisał(a):
                      >
                      > > Czy te cytaty z Koranu ,Islamu sa prawdziwe i jak je rozumiec ?????
                      > ??
                      >
                      > To nie cytaty z Koranu, to Hadisy-osobiste wypowiedzi proroka (sav)
                      > Pozdrawiam

Hadisy,hadisami ale pytano uprzejmie czy sa prawdziwe ,Aynur ?
                      Jesli nie zaprzeczasz wiec wnioskuje ,ze sa prawdziwe .
                      Tylko jak wytlumaczysz nam to oferowanie mlodych chlopcow i kobiet dla
                      seksualnego zaspokojenia (do woli ) dla tych samobojcow -zamachowcow i
                      innych muzulmanow ??
                      Czy ktos pyta (prorok np ) te ofiary czy chca akurat zaspakajac tych
                      chetnych muzulmanow w raju ???
                      To jakis horror te seks nagrody dla zabojcow .
                      • Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy......X-file, IP: *.dipool.highway.telekom.at 30.11.01, 19:53
                        Gość portalu: Renata napisał(a):

>
                        > > puls napisał(a):
                        > >
                        > > > Czy te cytaty z Koranu ,Islamu sa prawdziwe i jak je rozumiec
                        > ?????
                        > > ??
                        > >
                        > > To nie cytaty z Koranu, to Hadisy-osobiste wypowiedzi proroka (sav)
                        > > Pozdrawiam
                        >
                        > Hadisy,hadisami ale pytano uprzejmie czy sa prawdziwe ,Aynur ?
                        > Jesli nie zaprzeczasz wiec wnioskuje ,ze sa prawdziwe .
                        > Tylko jak wytlumaczysz nam to oferowanie mlodych chlopcow i kobiet dl
                        > a
                        > seksualnego zaspokojenia (do woli ) dla tych samobojcow -zamachowcow i
                        > innych muzulmanow ??
                        > Czy ktos pyta (prorok np ) te ofiary czy chca akurat zaspakajac tych
                        >
                        > chetnych muzulmanow w raju ???
                        > To jakis horror te seks nagrody dla zabojcow .

Jestes pewna, ze oni wejda do raju?
                        Mysle, ze to nie my rozstrzygniemy.........
                        • Gość: Renata Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy......X-file, IP: 66.40.17.* 30.11.01, 20:14

> Gość portalu: Renata napisał(a):
                          >
                          > >
                          > > > puls napisał(a):
                          > > >
                          > > > > Czy te cytaty z Koranu ,Islamu sa prawdziwe i jak je rozu
                          > miec
                          > > ?????
                          > > > ??
                          > > >
                          > > > To nie cytaty z Koranu, to Hadisy-osobiste wypowiedzi proroka (sav)
                          > > > Pozdrawiam
                          > >
                          > > Hadisy,hadisami ale pytano uprzejmie czy sa prawdziwe ,Aynur ?
                          > > Jesli nie zaprzeczasz wiec wnioskuje ,ze sa prawdziwe .
                          > > Tylko jak wytlumaczysz nam to oferowanie mlodych chlopcow i kobie
                          > t dl
                          > > a
                          > > seksualnego zaspokojenia (do woli ) dla tych samobojcow -zamachowcow
                          > i
                          > > innych muzulmanow ??
                          > > Czy ktos pyta (prorok np ) te ofiary czy chca akurat zaspakajac
                          > tych
                          > >
                          > > chetnych muzulmanow w raju ???
                          > > To jakis horror te seks nagrody dla zabojcow .
                          >
                          > Jestes pewna, ze oni wejda do raju?
                          > Mysle, ze to nie my rozstrzygniemy.........

Ale w Hadisah sam prorok im to obiecuje ,w prorok Mohamed wie to bezposrednio
                          od Boga !!!!!!
                          Wiec jak Bog to mu przekazal to tez on zdecyduje kto postepuje zgodnie z
                          przykazaniami np Jihad ,niewierni itd ,to jest furtka do nieba .
                          Czyli rozumie Hadisy sa prawdziwe i nagrody prawdziwe (seks wolny i do
                          woli ) tez prawdziwe . I to do wyboru chlopcy lub dziewczeta dla
                          prawowiernego muzulmanina .???
                          • Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy......X-file, IP: 62.46.18.* 30.11.01, 20:37

> Ale w Hadisah sam prorok im to obiecuje ,w prorok Mohamed wie to bezposredni
                            > o
                            > od Boga !!!!!!
                            > Wiec jak Bog to mu przekazal to tez on zdecyduje kto postepuje zgodnie
                            > z
                            > przykazaniami np Jihad ,niewierni itd ,to jest furtka do nieba .
                            > Czyli rozumie Hadisy sa prawdziwe i nagrody prawdziwe (seks wolny i do
                            >
                            > woli ) tez prawdziwe . I to do wyboru chlopcy lub dziewczeta dla
                            > prawowiernego muzulmanina .???

Czym jest wedlug Ciebie dusza?
                            Te wszystkie opisy sa podane na przykladach ziemskich pojec, to co nas czeka -
                            jest do niczego nie podobne, prorok (sav) uzyl odpowiednikow ziemskich do opisu
                            raju i zaznaczyl wielokrotnie ze sa one odpowiednikami ale nie sa podobne.

zasady dzihadu sa podane " wrazie wojny" tzn, prorok Muhammed (sav) wiedzial juz
                            wtedy ze wojny beda i podal zasady walki-co mozna i co nie.
                            -----------------
                            Pewnego dnia po jednej z walk muzulmanie zapytali proroka(sav) o pewnego
                            wojownika ktory bardzo dzielnie walczyl i zostal zabity:
                            Czy on pojdzie do nieba?
                            Nie-odpowiedzial prorok(sav)
                            Zdziwili sie.....
                            Nie, poniewaz on byl tylko ranny i nie mogac wytrzymac bolu -dobil sie sam-jest
                            wiec samobojca.Samobojcy ida do piekla na samo dno-odpowiedzial prorok(sav).
                            -------------------
                            Wasze tlumaczenia z Kuranu sa tez troche nieprawidlowe i sama widzialam ze mozna
                            duzo rzeczy tak zrozumiec jak Wy . Jezeli zrozumie sie ze seks na ziemi to nie
                            seks w raju i czlowiek to nie skora i kosci to wszystko inne jest latwiejsze do
                            zrozumienia.
                            Jak Was to bedzie interesowac to pewnego dnia otworze post i opisze w nim
                            wszystko co "wiem" na te tematy ale przy tych przeklenstwach zrezygnowalam na
                            razie.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: Renata Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy......X-file, IP: 66.40.17.* 30.11.01, 21:21

> Gość portalu: Renata napisał(a):
                              >
                              > > Ale w Hadisah sam prorok im to obiecuje ,w prorok Mohamed wie to bezpos
                              > redni
                              > > o
                              > > od Boga !!!!!!
                              > > Wiec jak Bog to mu przekazal to tez on zdecyduje kto postepuje zgo
                              > dnie
                              > > z
                              > > przykazaniami np Jihad ,niewierni itd ,to jest furtka do nieba .
                              > > Czyli rozumie Hadisy sa prawdziwe i nagrody prawdziwe (seks wolny
                              > i do
                              > >
                              > > woli ) tez prawdziwe . I to do wyboru chlopcy lub dziewczeta dla
                              >
                              > > prawowiernego muzulmanina .???
                              >
                              > Czym jest wedlug Ciebie dusza?
                              > Te wszystkie opisy sa podane na przykladach ziemskich pojec, to co nas czeka -
                              > jest do niczego nie podobne, prorok (sav) uzyl odpowiednikow ziemskich do opisu
                              >
                              > raju i zaznaczyl wielokrotnie ze sa one odpowiednikami ale nie sa podobne.
                              >
                              > zasady dzihadu sa podane " wrazie wojny" tzn, prorok Muhammed (sav) wiedzial ju
                              > z
                              > wtedy ze wojny beda i podal zasady walki-co mozna i co nie.
                              > -----------------
                              > Pewnego dnia po jednej z walk muzulmanie zapytali proroka(sav) o pewnego
                              > wojownika ktory bardzo dzielnie walczyl i zostal zabity:
                              > Czy on pojdzie do nieba?
                              > Nie-odpowiedzial prorok(sav)
                              > Zdziwili sie.....
                              > Nie, poniewaz on byl tylko ranny i nie mogac wytrzymac bolu -dobil sie sam-jest
                              >
                              > wiec samobojca.Samobojcy ida do piekla na samo dno-odpowiedzial prorok(sav).
                              > -------------------
                              > Wasze tlumaczenia z Kuranu sa tez troche nieprawidlowe i sama widzialam ze mozn
                              > a
                              > duzo rzeczy tak zrozumiec jak Wy . Jezeli zrozumie sie ze seks na ziemi to nie
                              > seks w raju i czlowiek to nie skora i kosci to wszystko inne jest latwiejsze d
                              > o
                              > zrozumienia.
                              > Jak Was to bedzie interesowac to pewnego dnia otworze post i opisze w nim
                              > wszystko co "wiem" na te tematy ale przy tych przeklenstwach zrezygnowalam na
                              > razie.
                              > Pozdrawiam
                              To pieknie co piszesz o duszach boje sie tylko ze Twoje tlumaczenie
                              (europejskie-uduchowione) wcale nie przypadnie do gustu milionom arabow
                              np.
                              Sama czytalam co mowia zlapani nioedoszli samobojcy ,nawkladano im do glowy
                              ze siedza za stolem z kolegami (tez terrorystami ) i ucztuja do woli ,lub
                              na poduszkach robia co chca z hurysami .
                              Wierza w to swiecie .Zapytany jeden z nich jak bedzie siedzial ,przedziez
                              zostanie rozerwany na kawalki ,powiedzial "Allah sprawi ,ze wszystkie
                              kawalki zoloza sie i bedzie znowu mogl byc caly i z kolezkami w raju ".
                              Twoje tlumaczenie jest dobre dla Ciebie ale boje sie ze u innych
                              muzulmanow bylabys skazana za herezje.
                              Tam takie humanistyczne wersje
                              nie maja zadnego posluchu i nikt nawet nie potepil i nie zagrozil np
                              pieklem za te morderstwa tys ludzi w USA .
                              Coz smutne to .
                              pozdrawiam Renata

• Gość: Aynur Re: Do Aynur i nie tylko - podyskutujmy......X-file, IP: 62.46.16.* 30.11.01, 23:16

> To pieknie co piszesz o duszach boje sie tylko ze Twoje tlumaczenie
                                > (europejskie-uduchowione) wcale nie przypadnie do gustu milionom
                                arabow
                                > np.
                                > Sama czytalam co mowia zlapani nioedoszli samobojcy ,nawkladano im do glow
                                > y
                                > ze siedza za stolem z kolegami (tez terrorystami ) i ucztuja do woli ,l
                                > ub
                                > na poduszkach robia co chca z hurysami .
                                > Wierza w to swiecie .Zapytany jeden z nich jak bedzie siedzial ,przedziez
                                >
                                > zostanie rozerwany na kawalki ,powiedzial "Allah sprawi ,ze wszystkie
                                > kawalki zoloza sie i bedzie znowu mogl byc caly i z kolezkami w raju "
                                > .
                                > Twoje tlumaczenie jest dobre dla Ciebie ale boje sie ze u innych
                                > muzulmanow bylabys skazana za herezje.
                                > Tam takie humanistyczne wersje
                                > nie maja zadnego posluchu i nikt nawet nie potepil i nie zagrozil n
                                > p
                                > pieklem za te morderstwa tys ludzi w USA .
                                > Coz smutne to .
                                > pozdrawiam Renata
                                >

Widzisz, masz niby racje.
                                Wiem o tym.
                                Sa wyrazne hadisy ze samobojcy pojda do piekla, kim by nie byli.
                                To co na gorze napisalam to byl jeden z hadisow.
                                Pozniej-sa hadisy na temat smierci- po smierci czlowiek bedzie do konca swiata
                                czekal w takim stanie jak umarl- np. samobojca bedzie ciagle popelnial
                                samobojstwo.
                                Ja nie mieszkam w Polsce i religii nauczylam sie najpierw od Turkow a potem z
                                ksiazek, przewaznie ksiazek napisanych przez ludzi oswieconych-swietych.
                                W ostatnim roku przeczytalam tez hadisy (7300).
                                Jestem pewna ze jestem na dobrej drodze.
                                Jestem pewna ze ci samobojcy sa w bledzie, znam ta historie, mowisz o zolnierzach
                                Hizbullaha.
                                Taki czlowiek moglby wziac karabin i zastrzelic nim w okolo przynajmniej 30 osob -
                                zabijajac siebie-zabija ok 3-4 osoby- to znaczy chyba, ze nie wazne jest czy
                                jego samobojstwo przynioslo "korzysci", tylko wazne jest , zeby on w TAKIEJ
                                sytuacji zginal.Przypuszczam ze powodem tych bzdur jest to ze nie sa oni
                                wyksztalceni i nie czytali hadisow i Kuranu.Z tad ta nieznajomosc.
                                Tak samo jak Taliban ograniczyl prawa kobiet (co znaczyograniczyl-pozbawil) w
                                hadisach jest wspomniane o prawach do uczenia sie, i nie zmuszania kobiet do
                                pracy, gdy nie chca.W moim otoczeniu wszyscy tak wiedza.To , ze inni tak nie
                                robia-pomysl, skad ja mam sie uczyc-z ksiazek-czy od ludzi?
                                Jest hadis,w ktorym prorok(sav) mowi:
                                Po moim odejsciu do islamu beda wprowadzone nowe zasady nie majace z nim nic
                                wspolnego, utworzy sie 72 rodzaje-i tylko jeden z nich bedzie dobry, reszta
                                pojdzie do piekla.
                                Zapytano:
                                Ilu ludzi pojdzie do piekla?
                                Odpowiedzial:
                                Na kazdy tysiac-999.

Sama bylam w pewnym srodowisku zaatakowana gdy zaprzeczylam karom smierci, itd.
                                Taki system moze byc tylko gdy jest Halife.
                                Halife jest czlowiek oswiecony, swiety-widzi wszystko i on moze zadecydowac o
                                karach, po za tym zanim nastapi kara smierci sa rozne inne kary i to jest
                                wymienione w Kuranie.
                                Halife nie ma.Te kary sa bezprawne.
                                No tak, popisac, pogadac mozemy ale rzeczywistosc jest inna.
                                Wierz mi-islam to nie jest to.
                                Islam jest oparty na MODLITWACH.
                                Te rzeczy zdarzaja sie tam , gdzie jest malo modlitw - czyli brak milosci.
                                Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka