blazare1 13.03.07, 12:51 Ilekroć słyszę ten kawałek, czuję się jakbym rzeczywiście był w Kalifornii. @ www.youtube.com/watch?v=-wI6uAOHzvo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absztyfikant Re: California dreamin' 13.03.07, 12:53 Umiem czytac miedzy wierszami habibi:) Kalifat to czas przeszly dokonany, wiec kalifem raczej nie zostaniesz:P Utworek owszem milusi. Odpowiedz Link Zgłoś
blazare1 Re: California dreamin' 13.03.07, 12:55 absztyfikant napisał: > Umiem czytac miedzy wierszami habibi:) Kalifat Wy macie jakąś obsesję na punkcie tych Arabów. Ta forma nienawiści, już chyba zaczęła ocierać się o miłość. Tyle czasu ile spędzacie na myśleniu o tych ludziach, to nie poświęciłbym nawet dla własnych bliskich... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Should I love 'em? Hate 'em? 13.03.07, 13:03 Ja ich morduje codziennie swoim sardonicznym smiechem. Czasami przez lzy, ale jak to mawiaja Niemcy - wer zuletzt lacht, lacht am besten:))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Should I love 'em? Hate 'em? 13.03.07, 13:04 W gore serca habibi - jak tak dalej pojdzie, to nawet ich niesamowity przyrost demograficzny nie pomoze habibi:) Odpowiedz Link Zgłoś
blazare1 Re: Should I love 'em? Hate 'em? 13.03.07, 13:28 absztyfikant napisał: > W gore serca habibi - jak tak dalej pojdzie, to nawet ich niesamowity przyrost > demograficzny nie pomoze habibi:) Coś mi się zdaje, że oni mają jeszcze kilka niespodzianek w zanadrzu. Niewybaczalnym błędem byłoby niedocenić przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Should I love 'em? Hate 'em? 13.03.07, 13:36 Zapewne. Hudna to mit:) "Since Muslims believe that the earth belongs to Islam, there can be no peace until Islam rules the earth or Islam ceases to exist." Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick San Francisco 13.03.07, 17:31 też , nie mogę się oprzeć: www.youtube.com/watch?v=RKWiwfOhI6U&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: California dreamin' 13.03.07, 17:51 indeed 24 latku,moze pamietasz te pozniejsza acz bardzo popularna piosneczke Burta B.. since it's gonna be my song pretty soon:)) www.youtube.com/watch?v=-pQn_8lRRNE Odpowiedz Link Zgłoś
blazare1 Re: California dreamin' 13.03.07, 18:26 i-love-2-ski napisała: > indeed 24 latku Masz bardzo złe zdanie o dwudziestolatkach... Nie każdy słucha techno i hip-hopu, uwierz mi :].. Muzyka retro zawsze będzie na topie. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: California dreamin' 13.03.07, 18:30 blazare1 napisał: > i-love-2-ski napisała: > > > indeed 24 latku > > Masz bardzo złe zdanie o dwudziestolatkach... Nie każdy słucha techno i > hip-hopu, uwierz mi :].. Muzyka retro zawsze będzie na topie. jakie zle,przeciez mam ich pod reka to wiem czego sluchaja i bynajmniej nie hip-hopu to dla nastolatkow. nie jestes na biezaco,a ze wiele tych retro piosenek jest jak najbardziej znanych tym lepszym przedstawicielom mlodego pokolenia to wiem,bo je slucham na I-podzie,ale problem w tym,ze ty nie lubisz niczego innego poza tymi starymi i wazelinowaniem starych prykow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
blazare1 Re: California dreamin' 13.03.07, 18:33 i-love-2-ski napisała: > niczego innego poza tymi starymi i wazelinowaniem starych prykow:)) Pierniczysz... Moje gusta muzyczne są determinowane przez gatunek muzyki, a nie jej leciwość. Po prostu nie trawię współczesnej muzyki, zwłaszcza popu... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: California dreamin' 13.03.07, 18:38 blazare1 napisał: > > Pierniczysz... Moje gusta muzyczne są determinowane przez gatunek muzyki, a nie > jej leciwość. Po prostu nie trawię współczesnej muzyki, zwłaszcza popu... :)) "pierniczysz" to tez z przeszlosci,nie znasz nowszego okreslenia jakimi 20 latki sie obrzucaja? nawet ja bedac w Polsce i rozmawiajac z nimi sie co nieco nauczylam. wytrzep mole w szafie blazarek i zacznij robic cos co 20 latki w twoim wieku robia-rozmawiac z kims kto ma tyle lat co oni,inaczej California dreamin ....indeed a wolnych chwilach goraca wymiana zdan z dana lub absztyfkiem,w sam raz jak na potrzeby dojrzewajacego mlodzienca,ktory ciagle uzywa wazeliny a nie trendy Yves Saint Laurent:) Odpowiedz Link Zgłoś
blazare1 Re: California dreamin' 13.03.07, 18:41 i-love-2-ski napisała: > :)) "pierniczysz" to tez z przeszlosci,nie znasz nowszego okreslenia Acha, czyli dwudziestokilkulatkowie nie używają słowa "pierniczysz"? :] Moje gusta muzyczne zahaczają głównie o trash-metal z lat 90tych... Tutaj masz 'sample': @ www.youtube.com/watch?v=fqzZoAu3XsM Zadowolona? :P Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: California dreamin' 13.03.07, 18:54 blazare1 napisał: > i-love-2-ski napisała: > > > :)) "pierniczysz" to tez z przeszlosci,nie znasz nowszego okreslenia > > Acha, czyli dwudziestokilkulatkowie nie używają słowa "pierniczysz"? :] > >NOPE,czyzbys nie wiedzial serdenko:))) nu tu sobie habibi posluchaj.. something for international youngsters like u and all the funky others (forever young as well):))))) www.youtube.com/watch?v=4r0d8dzQi8o Odpowiedz Link Zgłoś
blazare1 Re: California dreamin' 13.03.07, 18:55 i-love-2-ski napisała: > nu tu sobie habibi posluchaj.. Nie słucham takiego badziewia, wybacz :P.. Oprócz metalu i dobrego rocka trawię tylko muzykę poważną, jazz i w pewnym stopniu blues... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: California dreamin' 13.03.07, 19:01 blazare1 napisał: > > > Nie słucham takiego badziewia, wybacz :P.. Oprócz metalu i dobrego rocka trawię > tylko muzykę poważną, jazz i w pewnym stopniu blues... oooooooooo I see baby:)) www.youtube.com/watch?v=RJReDGaPkNM Odpowiedz Link Zgłoś
blazare1 Re: California dreamin' 13.03.07, 19:07 i-love-2-ski napisała: > oooooooooo I see baby:)) Osobiście wolę modal jazz.. czyli trochę późniejsze kawałki.. @ www.youtube.com/watch?v=l3kudccrrhc Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: California dreamin' 13.03.07, 19:13 blazare1 napisał: > > > Osobiście wolę modal jazz.. czyli trochę późniejsze kawałki.. > >hm no to na ukojenie skolatanych nerwow.. www.youtube.com/watch?v=WSECQtF58BU Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: California dreamin' 13.03.07, 19:18 a jesli juz jazz trabkowy to najlepszy jest... www.youtube.com/watch?v=9OfQLRtdMvw a saksofonowy to..... www.youtube.com/watch?v=uq1ptbkt9m4&mode=related&search= polecam Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: California dreamin' 13.03.07, 18:56 Kobitki fajniutkie, ale muzycznie? CRRRRRRRRRAP! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: California dreamin' 13.03.07, 18:45 Czy ty cos imputujesz habibiemu Róchellinko?:)))))))) >uzywa wazeliny a nie trendy Yves Saint Laurent:) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: California dreamin' 13.03.07, 18:33 Skad wiesz czego slucha habibi? P.S. You've made my day Róchellinko:) Odpowiedz Link Zgłoś
blazare1 Re: California dreamin' 13.03.07, 18:33 absztyfikant napisał: > Skad wiesz czego slucha habibi? Ona wie o mnie więcej, niż ja sam o sobie :P Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: California dreamin' 13.03.07, 18:35 Przyglupia troche ta nasza zamorska besserwisserka. O mnie wypowiada sie z identycznym znawstwem:P Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Wspomnienia. 13.03.07, 19:19 A to pamiętasz, Łyżwiarko? www.youtube.com/watch?v=GRK0ZeMB4gI Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Wspomnienia. 13.03.07, 19:26 wujekjurek napisał: > A to pamiętasz, Łyżwiarko? > > www.youtube.com/watch?v=GRK0ZeMB4gI za mloda jestem aby to dobrze pamietac,ale fryzurka i melodie ciagle ma starsza siostra nucila:) te fryzurki to byly cuda,pamietam jak mi w leb dala,ze chcialam ja kopiowac i "pozyczyc" co nieco z szafy. ach co to mlodsze rodzenstwo musialo znosic dlatego teraz takie zaprawione w boju:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Wspomnienia. 13.03.07, 22:42 Hmmm, jakby to powiedzieć, Łyżwiarko. Wydaje mi się, że jesteśmy mniej więcej w tym samym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Wspomnienia. 13.03.07, 23:04 wujekjurek napisał: > Hmmm, jakby to powiedzieć, Łyżwiarko. Wydaje mi się, że jesteśmy mniej więcej w > > tym samym wieku. > > no jesli ty w 65 juz tego sluchales to jakby to powiedziec + - troche nas dzieli,ale nie wnikam w to ile bo nie moja sprawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Wspomnienia. 13.03.07, 23:21 Dokładnie mówiąc ja tego w 65 nie słuchałem, ja to słyszaem. Ale masz rację, to nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Wspomnienia. 13.03.07, 23:46 wujekjurek napisał: > Dokładnie mówiąc ja tego w 65 nie słuchałem, ja to słyszaem. Ale masz rację, > to nie ma znaczenia. > no to juz blizej. moje niesforne lata to Abba i Boney M:) Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: California dreamin' 13.03.07, 19:17 Jak ten czas leci, pPrzynajmniej dwoje z nich już nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec kącik muzyczny? Nie mam słuchu wolę teksty.:) 13.03.07, 19:41 Tool Vicarious Lyrics Eye on the TV Cause tragedy thrills me Whatever flavor It happens to be Like: "Killed by the husband" "Drowned by the ocean" "Shot by his own son" "She used a poison and in his tea and kissed him goodbye" That's my kind of story. It's no fun 'til someone dies Don't look at me like I am a monster Frown out your one face But with the other Stare like a junkie Into the TV Stare like a zombie While the mother holds her child, Watches him [dying;] Hands to the sky crying, "Why, oh why?!" Cause I need to watch things die From a distance Vicariously, I Live while the whole world dies You all need it too - don't lie. Why can't we just admit it? Why can't we just admit, We won't give pause until the blood is flowin' Neither the brave nor bold Will write as the stories told We won't give pause until the blood is flowin' I need to watch things die From a good safe distance Vicariously, I Live while the whole world dies You all feel the same so Why can't we just admit it? Blood like rain, come down Drawn on grave and ground Part vampire Part warrior Carnivore and voyeur Stare at the transmitter Synched to the death rattle... La, la, la, la, la, la, la-lie (x4) Credulous at best Your desire to believe in Angels in the hearts of men. Pull your head on out Your head please and give a listen, Shouldn't have to say it all again. The universe is hostile So impersonal Devour to survive So it is, so it's always been ... We all feed on tragedy It's like blood to a vampire Vicariously, I Live while the whole world dies Much better you than I. www.youtube.com/watch?v=s2lWoFS5bZc Odpowiedz Link Zgłoś