Dodaj do ulubionych

Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia Ha...

IP: *.devs.futuro.pl 08.05.03, 21:41
Izraelczycy oczyscili teren przed przybyciem Colina Powella.
A ja przestaje juz wierzyc doniesieniom, ze ten czy ow jest
terrorysta. A Osamy czy Saddama dalej nie potrafili skutecznie
namierzyc. Albo namierzyli i nie pochwalili sie??
...łatwiej miedzynarodową spolecznoscią sterować, bo steruja za
pomoca strachu...
Obserwuj wątek
    • Gość: Zydek Parchaty Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.perrycorp.com 08.05.03, 21:54
      Gość portalu: Hebe napisał(a):

> Izraelczycy oczyscili teren przed przybyciem Colina Powella.
      > A ja przestaje juz wierzyc doniesieniom, ze ten czy ow jest
      > terrorysta. A Osamy czy Saddama dalej nie potrafili skutecznie
      > namierzyc. Albo namierzyli i nie pochwalili sie??
      > ...łatwiej miedzynarodową spolecznoscią sterować, bo steruja
      za
      > pomoca strachu...

Zydki parchate w Izraelu ani Osamy ani Saddama nie
      probowali "Namierzyc". Zostawiaja to Jankesom z USA...
      • Gość: parchaty goj Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.75.114.116.Dial1.Stamford1.Level3.net 09.05.03, 02:15
        Czemu "zydki parchate",-
        • Gość: Zydek Parchaty Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.perrycorp.com 09.05.03, 14:05
          Gość portalu: parchaty goj napisał(a):

> Czemu "zydki parchate",-
      • Gość: ficino Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.05.03, 04:24
        Gość portalu: Zydek Parchaty napisał(a):

> Gość portalu: Hebe napisał(a):
        >
        > > Izraelczycy oczyscili teren przed przybyciem Colina Powella.
        > > A ja przestaje juz wierzyc doniesieniom, ze ten czy ow jest
        > > terrorysta. A Osamy czy Saddama dalej nie potrafili skutecznie
        > > namierzyc. Albo namierzyli i nie pochwalili sie??
        > > ...łatwiej miedzynarodową spolecznoscią sterować, bo steruja
        > za
        > > pomoca strachu...
        >
        > Zydki parchate w Izraelu ani Osamy ani Saddama nie
        > probowali "Namierzyc". Zostawiaja to Jankesom z USA...
        kazdy sie martwi o swoje podworko.
        • Gość: dana33 Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.adsl.actcom.co.il 09.05.03, 14:55
          Gość portalu: ficino napisał(a):

> Gość portalu: Zydek Parchaty napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: Hebe napisał(a):
          > >
          > > > Izraelczycy oczyscili teren przed przybyciem Colina Powella.
          > > > A ja przestaje juz wierzyc doniesieniom, ze ten czy ow jest
          > > > terrorysta. A Osamy czy Saddama dalej nie potrafili skutecznie
          > > > namierzyc. Albo namierzyli i nie pochwalili sie??
          > > > ...łatwiej miedzynarodową spolecznoscią sterować, bo steruja
          > > za
          > > > pomoca strachu...
          > >
          > > Zydki parchate w Izraelu ani Osamy ani Saddama nie
          > > probowali "Namierzyc". Zostawiaja to Jankesom z USA...
          > kazdy sie martwi o swoje podworko.

nu, juz wrociles z chin? jak bylo? :)
          • Gość: Tanatos Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 14:59
            Milo, ze juz wrocilas :) Nie widzialem Cie tu przez ostatnie dni ...
          • Gość: ficino Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.05.03, 17:53
            >
            > nu, juz wrociles z chin? jak bylo? :)
            dzien dobry,
            Planowalismy wyjazd na wakacje ale, jakos obawiam sie SARS...w Chinach szaleje
            epidemia i Bog wie ilu ludzi jest zarazonych. Wiesz jak to jest z tymi
            panstwami totalitarnymi, nigdy nie dowiesz sie prawdy.
            Oblalem ostatni semestr i teraz musze ostro zakuwac...nie ma zmiluj sie. Tak to
            niestety bywa ze zamiast w klasie siedzi sie w knajpie i popija zimnego
            Guinessa.
            Opowiadalem Ci chyba o mojej dziewczynie z Grecji???? Przyjechala na miesiac i
            od tamtej pory sluch po niej zaginal, nie odpisuje nawet na maile...widac
            znalazla sobie kogos z lepszym samochodem...zamiast zdjecia z serduszkiem
            powinienem jest wyslac zdjecie nowego modelu ferrari jaki wlasnie zakupilem
            hahhaa...moze w koncu by sie zdecydowala.
            Pisze referat na temat Konfliktu izraelsko-palestynskiego i wplywu jaki maja
            mass media na ksztaltowanie opinii publicznej na swiecie...mam taka skromna
            prosbe...czy moglabys podeslac mi jakies dokumenty???????
            Z gory uprzedzam ze nie zabiore Cie do Chin tam i z powrotem :) ale, mysle ze w
            przyszlosci bede mogl sie czyms zrewanzowac.

• Gość: Tanatos Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 18:25

> >
              > > nu, juz wrociles z chin? jak bylo? :)
              > dzien dobry,
              > Planowalismy wyjazd na wakacje ale, jakos obawiam sie SARS...w Chinach
              szaleje
              > epidemia i Bog wie ilu ludzi jest zarazonych. Wiesz jak to jest z tymi
              > panstwami totalitarnymi, nigdy nie dowiesz sie prawdy.
              > Oblalem ostatni semestr i teraz musze ostro zakuwac...nie ma zmiluj sie. Tak
              to
              >
              > niestety bywa ze zamiast w klasie siedzi sie w knajpie i popija zimnego
              > Guinessa.
              > Opowiadalem Ci chyba o mojej dziewczynie z Grecji???? Przyjechala na miesiac
              i
              > od tamtej pory sluch po niej zaginal, nie odpisuje nawet na maile...widac
              > znalazla sobie kogos z lepszym samochodem...zamiast zdjecia z serduszkiem
              > powinienem jest wyslac zdjecie nowego modelu ferrari jaki wlasnie zakupilem
              > hahhaa...moze w koncu by sie zdecydowala.
              > Pisze referat na temat Konfliktu izraelsko-palestynskiego i wplywu jaki maja
              > mass media na ksztaltowanie opinii publicznej na swiecie...mam taka skromna
              > prosbe...czy moglabys podeslac mi jakies dokumenty???????
              > Z gory uprzedzam ze nie zabiore Cie do Chin tam i z powrotem :) ale, mysle
              ze w
              >
              > przyszlosci bede mogl sie czyms zrewanzowac.
              >
              >
              >
              >
              >

Niewiem wprawdzie na ile chcesz obiektywnie ten referat napisac, ale jezeli
              chcesz to zrobic rzetelnie - zachecam do przeczytania wszystkich artykulow
              Konstantego Geberta vel Dawida Warszawskiego. Nie wiem jak to jest z archiwum
              portalu, ale z tego co pamietam, to mozna wszystkie te akrtykuly dostac.
              POzatym napewno sa jakies strony, na ktorych beda owe artykuly. Wpisz sobie
              np. Dawid Warszawski w www.google.com i ogladaj wszystko po kolei. Albo Dawid
              Warszawski + konflikt Izraelsko - Palestynski .... Pokombinuj. Jakby Ci sie
              nie udalo, to ja moge Ci poslac mailem wszystkie te artykuly, ale to troche
              czasu zajmie. A jesli Ci sie uda i przeczytasz je wszystkie [ to jest niezla
              lektura - wszak to kilkanascie lat pisania :) (oczywiscie nie musisz czytac
              wszystkich, wybierz sobie kilkanascie ...)] i wykrystalizujesz sobie jakies
              pojecie na ten temat to bedziesz juz wiedzial czego dalej chcesz szukac.
              Pozatym z tego co pamietam to jakies 3 miesiace temu byla w Jerozolimie
              konferencja na ktorej mowiono wlasnie o Twoim temacie : o stosunku mediow do
              Zydow i Romow. Jesli Cie to interesuje - tez moge Ci poszukac stronki z opisem
              przebiegu konferencji. Tak czy inaczej, jak sie juz decydujesz - powiedz tutaj
              a wymienimy sie mailami [wiem, ze to niewygodne, ale raz juz tu podalem
              swojego maila i dostalem odrazu dziesiat maili z pogrozkami i wyzwiskami :)].

Pozdrawiam,

Tanatos.
              • Gość: ficino Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.05.03, 19:01
                > Niewiem wprawdzie na ile chcesz obiektywnie ten referat napisac, ale jezeli
                > chcesz to zrobic rzetelnie - zachecam do przeczytania wszystkich artykulow
                > Konstantego Geberta vel Dawida Warszawskiego. Nie wiem jak to jest z archiwum
                > portalu, ale z tego co pamietam, to mozna wszystkie te akrtykuly dostac.
                > POzatym napewno sa jakies strony, na ktorych beda owe artykuly. Wpisz sobie
                > np. Dawid Warszawski w www.google.com i ogladaj wszystko po kolei. Albo Dawid
                > Warszawski + konflikt Izraelsko - Palestynski .... Pokombinuj. Jakby Ci sie
                > nie udalo, to ja moge Ci poslac mailem wszystkie te artykuly, ale to troche
                > czasu zajmie. A jesli Ci sie uda i przeczytasz je wszystkie [ to jest niezla
                > lektura - wszak to kilkanascie lat pisania :) (oczywiscie nie musisz czytac
                > wszystkich, wybierz sobie kilkanascie ...)] i wykrystalizujesz sobie jakies
                > pojecie na ten temat to bedziesz juz wiedzial czego dalej chcesz szukac.
                > Pozatym z tego co pamietam to jakies 3 miesiace temu byla w Jerozolimie
                > konferencja na ktorej mowiono wlasnie o Twoim temacie : o stosunku mediow do
                > Zydow i Romow. Jesli Cie to interesuje - tez moge Ci poszukac stronki z
                opisem
                > przebiegu konferencji. Tak czy inaczej, jak sie juz decydujesz - powiedz
                tutaj
                > a wymienimy sie mailami [wiem, ze to niewygodne, ale raz juz tu podalem
                > swojego maila i dostalem odrazu dziesiat maili z pogrozkami i wyzwiskami :)].

Pracowalem ostatnio w Claims Conference i spotkalem troche ludzi zwiazanych w
                mniejszym lub wiekszym stopniu z rynkiem medialnym jakkolwiek mieli bardzo
                mgliste pojecie o calym temacie. Chcialbym sie bardziej skupic moze na roli
                korporacji ktore kontroluja wiekszosc wydawnictw,czasopism etc. na swiecie.
                Podam ci moze moj stary e-mail..mariusz@radiopol.zzn.com
                dzieki za pomoc!
              • Gość: dana33 Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.adsl.actcom.co.il 09.05.03, 19:26
                Gość portalu: Tanatos napisał(a):

>
                > Pozdrawiam,
                >
                > Tanatos.

nu, przykro, ze miales takie doswiadczenie. ja tez dalam swoj, i w ten sposob
                poznalam bardzo milych ludzi, naprawde zainteresowanych w tym, co sie w
                tej "okolicy" dzieje. pozdrowienia.
              • Gość: ficino Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.05.03, 21:27
                >> Niewiem wprawdzie na ile chcesz obiektywnie ten referat napisac, ale jezeli
                > chcesz to zrobic rzetelnie - zachecam do przeczytania wszystkich artykulow
                > Konstantego Geberta vel Dawida Warszawskiego. Nie wiem jak to jest z archiwum
                > portalu, ale z tego co pamietam, to mozna wszystkie te akrtykuly dostac.
                > POzatym napewno sa jakies strony, na ktorych beda owe artykuly. Wpisz sobie
                > np. Dawid Warszawski w www.google.com i ogladaj wszystko po kolei. Albo Dawid
                > Warszawski + konflikt Izraelsko - Palestynski .... Pokombinuj. Jakby Ci sie
                > nie udalo, to ja moge Ci poslac mailem wszystkie te artykuly, ale to troche
                > czasu zajmie. A jesli Ci sie uda i przeczytasz je wszystkie [ to jest niezla
                > lektura - wszak to kilkanascie lat pisania :) (oczywiscie nie musisz czytac
                > wszystkich, wybierz sobie kilkanascie ...)] i wykrystalizujesz sobie jakies
                > pojecie na ten temat to bedziesz juz wiedzial czego dalej chcesz szukac.
                > Pozatym z tego co pamietam to jakies 3 miesiace temu byla w Jerozolimie
                > konferencja na ktorej mowiono wlasnie o Twoim temacie : o stosunku mediow do
                > Zydow i Romow. Jesli Cie to interesuje - tez moge Ci poszukac stronki z
                opisem
                > przebiegu konferencji. Tak czy inaczej, jak sie juz decydujesz - powiedz
                tutaj
                >
                > Pozdrawiam,
                >
                > Tanatos.
                Sprawdzalem moj stary e-mail i nie dziala albo zapomnialem hasla...ten na pewno
                bedzie dzialal: xficinox@collegeclub.com
            • Gość: dana33 Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.adsl.actcom.co.il 09.05.03, 19:22

> >
              > > nu, juz wrociles z chin? jak bylo? :)
              > dzien dobry,
              > Planowalismy wyjazd na wakacje ale, jakos obawiam sie SARS...w Chinach
              szaleje
              > epidemia i Bog wie ilu ludzi jest zarazonych. Wiesz jak to jest z tymi
              > panstwami totalitarnymi, nigdy nie dowiesz sie prawdy.
              > Oblalem ostatni semestr i teraz musze ostro zakuwac...nie ma zmiluj sie. Tak
              to
              >
              > niestety bywa ze zamiast w klasie siedzi sie w knajpie i popija zimnego
              > Guinessa.
              > Opowiadalem Ci chyba o mojej dziewczynie z Grecji???? Przyjechala na miesiac
              i
              > od tamtej pory sluch po niej zaginal, nie odpisuje nawet na maile...widac
              > znalazla sobie kogos z lepszym samochodem...zamiast zdjecia z serduszkiem
              > powinienem jest wyslac zdjecie nowego modelu ferrari jaki wlasnie zakupilem
              > hahhaa...moze w koncu by sie zdecydowala.
              > Pisze referat na temat Konfliktu izraelsko-palestynskiego i wplywu jaki maja
              > mass media na ksztaltowanie opinii publicznej na swiecie...mam taka skromna
              > prosbe...czy moglabys podeslac mi jakies dokumenty???????
              > Z gory uprzedzam ze nie zabiore Cie do Chin tam i z powrotem :) ale, mysle ze
              w
              >
              > przyszlosci bede mogl sie czyms zrewanzowac.
              >
              nu, zdaja sie ze tanatos jest lepszy w tym, dal ci dobra rade. ale zapytam sie
              w przyszlym tygodniu (dzisiaj u nas juz szabes, wszystko zamkniete)moze cos
              ktos wie, to dam ci znac.
              • Gość: ficino Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.05.03, 19:36
                > >
                > nu, zdaja sie ze tanatos jest lepszy w tym, dal ci dobra rade. ale zapytam
                sie
                > w przyszlym tygodniu (dzisiaj u nas juz szabes, wszystko zamkniete)moze cos
                > ktos wie, to dam ci znac.
                dzieki :)
    • Gość: El_Borbah82 Gazeto! przestań być w końcu taka obiektywna... IP: 195.150.162.* 08.05.03, 22:38
      ...gdy na ulicach giną dzieci, zabija się bez wyroku a prawdziwi
      mordercy smieją się nam w twarz.
      • Gość: warmi Re: Gazeto! przestań być w końcu taka obiektywna. IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 09.05.03, 03:02
        Taa .. swinie jak Putin czy Czyrak nigdy nie stana przed sadem ..
    • Gość: U Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.75.51.174.Dial1.Boston1.Level3.net 09.05.03, 03:14

> Izraelczycy oczyscili teren przed przybyciem Colina

Mowisz-"oczyscili"-znaczy sie usuneli smieci...A ja
      myslalem,ze palestynczycy,to ludzie...I dla kogo oni to
      uczynili? Dla czlonka paczki zbrodniarzy zorzyka??

Powella.
      > A ja przestaje juz wierzyc doniesieniom, ze ten czy ow
      jest
      > terrorysta. A Osamy czy Saddama dalej nie potrafili
      skutecznie
      > ...łatwiej miedzynarodową spolecznoscią sterować, bo
      steruja za
      > pomoca strachu...
      • Gość: Ojejku Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 18:12
        Palestynczycy to ludzie. Terrorysci to smiecie, wsciekle zwierzeta ktore nalezy
        eliminowac wszedzie i w kazdy mozliwy sposob.
        • Gość: mirmil A CI TERRORYSCI TO TEZ SMIECIE? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 09.05.03, 20:10
          Gość portalu: Ojejku napisał(a):

> Palestynczycy to ludzie. Terrorysci to smiecie, wsciekle zwierzeta ktore
          nalezy
          >
          > eliminowac wszedzie i w kazdy mozliwy sposob.
          +++++++++++++++++++++++++++
          +++++++++++++++++++++++++++

A CO POWIESZ O TYCH TERRORYSTACH? HE?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=5902704&a=5902704
          Podczas zamieszek 16 sierpnia 1929 r. zginęło w tym świętym dla obydwu religii
          miejscu 133 Żydów i 87 Arabów. I tak bez końca...
          Istniała już wtedy nielegalna organizacja zbrojna Hagana („Obrona”) – młodzież
          żydowska, wspierana przez Agencję Żydowską, odbywała ćwiczenia wojskowe,
          przemycała i produkowała broń.

(...)

Już wcześniej
          Hagana ostrzegała rząd brytyjski, że „jeśli nie wypełni swych obowiązków
          wynikających z mandatu, przede wszystkim kwestii imigracji – Żydowski Ruch
          Oporu podejmie wszelkie wysiłki, by powstrzymać przenoszenie baz brytyjskich do
          Palestyny”. 22 września 1946 roku żydowska organizacja Ecel, na czele której
          stał Menachem Begin, wysadziła jerozolimski hotel King David, siedzibę
          brytyjskiej policji.

(...)

W tej sytuacji Hagana rozpoczęła kontratak –
          operację „Nachszon” (od imienia biblijnego bohatera, który podczas ucieczki z
          Egiptu jako pierwszy wszedł do Morza Czerwonego). 9 kwietnia doszło do masakry:
          terroryści z Ecel zamordowali 250 arabskich mieszkańców wioski Dajr Jasin
          (kilka kilometrów na zachód od Jerozolimy), nie zaangażowanych w wojnę.

• Gość: Hebe Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.devs.futuro.pl 09.05.03, 23:27
        Do: U

Przeciez "oczyscili" napisalam ironicznie.
    • Gość: U Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.75.51.174.Dial1.Boston1.Level3.net 09.05.03, 03:17
      W krajach cywilizowanych przestepce sie lapie,sadzi i
      wsadza do paki.
      Piosenke o "jedynej demokracji na Bl.Wsch" dospiewajcie
      sobie sami.
      • Gość: Ojejku Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 18:20
        Gość portalu: U napisał(a):

> W krajach cywilizowanych przestepce sie lapie,sadzi i
        > wsadza do paki.
        > Piosenke o "jedynej demokracji na Bl.Wsch" dospiewajcie
        > sobie sami.
        ================
        Twoj wywod przypomina mi terrorystycznego przestepce, ktory zlapany za
        wielokrotne morderstwa aby nie zostac zabitym powoluje sie na zasady
        demokracji, ktora zwalcza. Nie przyszlo Ci do glowy, ze terrorysci cynicznie
        manipuluja nawykami demokratycznymi Zachodu z ktorych kpia?
    • Gość: ficino Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.05.03, 04:23

> Izraelczycy oczyscili teren przed przybyciem Colina Powella.
      > A ja przestaje juz wierzyc doniesieniom, ze ten czy ow jest
      > terrorysta. A Osamy czy Saddama dalej nie potrafili skutecznie
      > ...łatwiej miedzynarodową spolecznoscią sterować, bo steruja za
      > pomoca strachu...
      Widac to doskonale po masowych grobach w Iraku.
    • Gość: z daleka Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: 80.230.211.* 09.05.03, 12:37
      te histeryczne pohukiwania i wyzwiska nic nie pomoga. Izrael
      jest PANSTWEM ktore przed kilku dniami obchodzilo 55 rocznice
      swojego powstania, jest panstwem ktore jak kazde inne panstwo
      ma obowiazek zagwarantowac swoim obywatelom
      bezpieczenstwo.Dyskusja o tym czy i jakimi metodami to
      bezpieczenstwo zagwarantowac jest bezprzedmiotowa. O metodzch
      decyduje rzeczywistosc-przeciwnik. Jesli mozna z nim rozmawiac,
      bo chce on rozmawiac to sie rozmawia, jesli wybiera wojne
      nalezy z nim walczyc. Brzmi to brutalnie, ale logicznie.Zycie
      niestety nie wszedzie jest piknikiem.
      • Gość: Polak Patriota izrael BĘKART USA IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 09.05.03, 13:34
        58 lat temu skończyła się ostatnia (DOTYCHCZAS) próba
        przecięcia wrzodu pt SYJONIZM (odłam rasizmu).

Gość portalu: z daleka napisał(a):

> te histeryczne pohukiwania i wyzwiska nic nie pomoga. Izrael
        > jest PANSTWEM ktore przed kilku dniami obchodzilo 55 rocznice
        > swojego powstania, jest panstwem ktore jak kazde inne panstwo
        > ma obowiazek zagwarantowac swoim obywatelom
        > bezpieczenstwo.Dyskusja o tym czy i jakimi metodami to
        > bezpieczenstwo zagwarantowac jest bezprzedmiotowa. O metodzch
        > decyduje rzeczywistosc-przeciwnik. Jesli mozna z nim
        rozmawiac,
        > bo chce on rozmawiac to sie rozmawia, jesli wybiera wojne
        > nalezy z nim walczyc. Brzmi to brutalnie, ale logicznie.Zycie
        > niestety nie wszedzie jest piknikiem.
        • Gość: Tanatos Re: izrael BĘKART USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 14:27
          Drogi Polaku Patridioto. Podaj mi prosze swoja definicje syjonizmu, ktorego
          tak szczerze nienawidzisz ? Bo widzisz, ja mam do Was, antysemitow kilka
          zarzutow. Ale teraz sie zajme jednym, prostym. A mianowicie : syjonizm byl to
          ruch powstaly w polowie XIX wieku, zapoczatkowany przez Theodora Herzla o ile
          sie nie myle. Ruch ten dazyl TYKO I WYLACZNIE do utwozrenia panstwa
          Zydowskiego na terenach uwczesnie Arabskich. To byl jego jedyny cel. Dlatego
          tez dzis, gdy panstwo Izrael, czemu zaprzeczyc nie mozna, istnieje - slowo
          syjonizm nic nie znaczy. Istnieje on z taka sama sila jak np Legiony Polskie.
          Czyli wcale. A zarzut moj brzmi : tak straszliwie sie boicie, Wy, antysemici,
          pomyslec o sobie jako rasistach, ze nie mowicie "nienawidze Zydow", a
          jedynie "nienawidze syjonizmu". Oczywiscie na mysli masz nienawisc do Zydow,
          ale sam przed soba boisz sie do tego przyznac bo zyjesz w otoczeniu ludzi
          wierzacych, silniej lub slabiej, w wiare chrzescijanska, ktora, przynajmniej w
          teorii, potepia wszelka nienawisc. Dlatego tez sie tak boisz powiedziec, czy
          nawet pomyslec, ze nienawidzisz Zydow, a nie syjonizmu jak mowisz, ze jest to
          niepoprawne politycznie. Malo tego. Mysle, ze gdybys sie nad tym powazniej
          zastanowil to sam bys uznal, ze to zle. Wiesz, ze to zle nienawidzic i byc
          rasista, ale jestes tak strasznie sfrustrowany, ze musisz na kims sie wyzyc. A
          na Zydach latwo, bo zadnego nigdy w zyciu swym nie poznales, ba, nie spotkales
          wrecz wiec i nie maja sie bronic.
          • Gość: priv MOJA ODPOWIEDZ IP: *.bur.adelphia.net 09.05.03, 20:25
            NIENAWIDZE zbrodni popelnianych przez rzad izraela. palestynczycy sa na swojej
            ziemi chca granic z 67 i walcza o nie wszelkimi dostepnymi srodkami. nie
            nawoluje do zamachow ale rozumiem desperacje ludzi ktorym sie ukradlo ojczyzne.
            jak tak sobie chcesz to utozsamiaj to z nienawiscia do zydow. to twoja sprawa.
            myslisz ze uciszysz wszystkie krytyki bo ludzie sie beda bac ze ich nazwiesz
            antysemitami a wtedy izrael bedzie mogl spokojnie dokonczyc czego mu sie przez
            ostatnie 55 lat nie udalo. jestes tyle samo wart co ludzie nienawidzacy zydow i
            odmawiajacy izraelowi prawa do istnienia - sam nienawidzisz
            palestynczykow/arabow/islamu. i nie ty jeden bo jest tu was cala gryzaca ze
            zlosci paluchy paczka co jest gotowa usprawiedliwic najgorsze zbrodnie przeszle
            i obecne ze strony rzadu izraela (co najgorsze dzieje sie to przy sporym
            poparciu spolecznym wg badan).
            • Gość: Tanatos Re: MOJA ODPOWIEDZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 20:54
              Gość portalu: priv napisał(a):

> NIENAWIDZE zbrodni popelnianych przez rzad izraela. palestynczycy sa na
              swojej
              > ziemi chca granic z 67 i walcza o nie wszelkimi dostepnymi srodkami. nie
              > nawoluje do zamachow ale rozumiem desperacje ludzi ktorym sie ukradlo
              ojczyzne.
              >
              > jak tak sobie chcesz to utozsamiaj to z nienawiscia do zydow. to twoja
              sprawa.
              > myslisz ze uciszysz wszystkie krytyki bo ludzie sie beda bac ze ich nazwiesz
              > antysemitami a wtedy izrael bedzie mogl spokojnie dokonczyc czego mu sie
              przez
              > ostatnie 55 lat nie udalo.
              Wydaje mi sie, ze dokonales dosyc znaczacej nadinterpretacji. Nie powiedzialem
              w zadnym momencie mojej wypowiedzi, ze utozsamiam krytyke polityki Izraela z
              antysemityzmem. Moj post byl kierowany do jednego osoby i tylko wylacznie do
              niej. Nie nalezy sobie dopisywac do niego niczego, tak jak zrobiles to Ty.
              POnadto - sam mam wiele bledow do wytkniecia Izraelowi, czy Szaronowi. Izrael,
              jak wszystko na swiecie, popelnia bledy. Malo tego - jestem swiecie
              przekonany, ze Izrael takze ma swoje brudne interesy, ma wojny szpiegoskie, ma
              liczne przekrety. Wszyscy maja. Ale ja zajmowac sie chce polityka wewnetrzna
              Izraela : a dokladnie wojna. Aktywnie udzielam sie na forum od jakis 6-8
              miesiecy - szukac mnie mozesz na wiekszosci tematow zwiazanych z Izraelem, acz
              nie tylko. Nie odpowiadam tylko na tematy tytusa, bo z Nim rozmawiac nie
              umiem.

jestes tyle samo wart co ludzie nienawidzacy zydow i
              >
              > odmawiajacy izraelowi prawa do istnienia - sam nienawidzisz
              > palestynczykow/arabow/islamu. i nie ty jeden bo jest tu was cala gryzaca ze
              > zlosci paluchy paczka co jest gotowa usprawiedliwic najgorsze zbrodnie
              przeszle
              >
              > i obecne ze strony rzadu izraela (co najgorsze dzieje sie to przy sporym
              > poparciu spolecznym wg badan).

Tutaj juz powinienem sie obrazic. Nie jestem rasista - malo tego, nawet gdybym
              byl, nie masz zadnych podsatw, zeby tak o mnie myslec. NIe znasz mnie,
              przeczytales mnie zapewne pierwszy raz. I wyzywasz mnie od rasisitow, jak
              rozumiem dlatego, ze nie spodobal Ci sie moj poglad ? NIe toleruje tego. Mam
              wielu przyjaciol na Arabistyce UW, mam trzech znajomych - studentow z
              Palestyny. Koleguje sie z imamem Gdanska i znam przedstawiciela Palestyny w
              Polsce. Na przyszlosc radze uwazac na slowa - moglem przeciez nie zareagowac
              na ta obraze tak spokojnie.

A teraz krociutka historyjka, ktora z pewnoscia Ci sie spodoba. Sam
              zapoczatkowales temat o wojnie szesciodniowej, ja bede go wiec kontynuowal.
              Kazdy zna, badz moze znac historie tej wojny - panstwa sasiadujace z Izraelem
              szykowaly nan inwazje, Izrael uderzyl pierwszy i w 6 dni zdobyl terytoria dzis
              nazywany okupowanymi. Nieznane powszechnie sa natomiast losy uchodzcow od
              tamtych lat nazywanych narodem. Narodem Palestynskim. Ja opowiem o tych losach
              krotko, acz dosadnie. A mianowicie - faktycznie - okolo 600-1800 tysiecy
              uchodzcow ucieklo przed wojskiem Izraelskim w obawie przed represjami do
              panstw sasiadujacych. Glownie do TransJordanii[dzis Jordanii] oraz Syrii. W
              Syrii probowali dokonac zamachu stanu, za co zostali wydaleni. W TransJordanii
              po tym, jak wiekszosc z nich zajela sie napadami na mieszkancow, zostali
              pomordowani. Zginelo wowczas kilkadziesiat tysiecy Palestynczykow. I coz sie
              stalo ? Prawie 70% uchodzcow zdecydowalo sie na powrot do Izraela. Woleli zyc
              w panstwie parchatych, parszywych Zydkow niz u swych wspolbraci ? Widocznie u
              Zydow lepiej ... Nie musze chyba przypominac, ze Ci uchodzcy sa tam do dzis.
              • Gość: A.D. He? IP: *.mco.bellsouth.net 10.05.03, 03:33
                > Nieznane powszechnie sa natomiast losy uchodzcow od
                > tamtych lat nazywanych narodem. Narodem Palestynskim. Ja opowiem o tych
                losach
                > krotko, acz dosadnie. A mianowicie - faktycznie - okolo 600-1800 tysiecy
                > uchodzcow ucieklo przed wojskiem Izraelskim w obawie przed represjami do
                > panstw sasiadujacych. Glownie do TransJordanii[dzis Jordanii] oraz Syrii. W
                > Syrii probowali dokonac zamachu stanu, za co zostali wydaleni. W
                TransJordanii
                > po tym, jak wiekszosc z nich zajela sie napadami na mieszkancow, zostali
                > pomordowani. Zginelo wowczas kilkadziesiat tysiecy Palestynczykow. I coz sie
                > stalo ? Prawie 70% uchodzcow zdecydowalo sie na powrot do Izraela. Woleli
                zyc
                > w panstwie parchatych, parszywych Zydkow niz u swych wspolbraci ? Widocznie
                u
                > Zydow lepiej ... Nie musze chyba przypominac, ze Ci uchodzcy sa tam do dzis.

>> Dziekuje za ta wiadomosc!!! To dzisiaj wrocili co uchodzccy do swoich
                posiadlosci w Izraelu? Piorunem sie teraz te sprawy tm dzieja, bo jeszcze
                rano Sharon nie chcial slyszec o prawie do powroty Palestynczykow jako warunek
                wstepny do rokowan!!! No to mnie naprawde zaskoczyles!!!
                • Gość: Tanatos Re: He? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.03, 12:01
                  A skoro Szaron sie nie zgadza na Palestynczykow w Palestynie to kto mieszka w
                  Ramalah ? Kto w Gazie ? To pewnie wszystko poprzebierani szpiedzy Mossadu,
                  prawda ? Bardzo Cie prosze nie odpowiadaj na zadno zpowyzszych pytan. Ja nie
                  jestem dana i nie probuje rozmawiac z KAZDYM rasista. Ja rozmawiam tylko z
                  takimi, ktorzy sa w stanie dopuscic mozliwosc takowa, ze sie myla. Bo inaczej
                  wg mnie ma o czym rozmawiac. Bo jak przekonac kogos kto nie tyle jest
                  przekonany o swojeje racji, co nieobchodzi go czy to co mowi jest prawdziwe ?
                  Pogadaj sobie z bimim, napewno znajdziecie pokrewne tematy ... Zydzi
                  kontrolujacy swiat, masoni w rzadzie, WTC nie bylo ... To nie jest atak, to
                  jest zwykla prosba. Idz sobei z tego watku prosze. Ja b lubie DYSKUTOWAC z
                  ludzmi, ktorzy chca to robic. Chodzby i byli rasistami. BO jesli zostawiaja mi
                  jedna uchylona furtke, to ja zawsze ich przekonam. A wlasciwie nie tyle ja, co
                  prawda. Natomiast Ty zamknales wszystkie furtki bo dobrze Ci jest widocznie z
                  tymi Twoimi teoriami. Widocznie nie przeszkadza Ci fakt, ze sa zaklamane od
                  stop do glow ... Jeszcze raz bardzo Cie prosze - Idz do bimiego, jewhatera,
                  tytusa .... Do ktoregokolwiek z nich i baw sie dobrze.
                  • Gość: A.D. A to dopiero ciekawe.... IP: *.mco.bellsouth.net 10.05.03, 15:44

> A skoro Szaron sie nie zgadza na Palestynczykow w Palestynie to kto mieszka
                    w
                    > Ramalah ? Kto w Gazie ? To pewnie wszystko poprzebierani szpiedzy Mossadu,
                    > prawda ? Bardzo Cie prosze nie odpowiadaj na zadno zpowyzszych pytan. Ja nie
                    > jestem dana i nie probuje rozmawiac z KAZDYM rasista. Ja rozmawiam tylko z
                    > takimi, ktorzy sa w stanie dopuscic mozliwosc takowa, ze sie myla. Bo
                    inaczej
                    > wg mnie ma o czym rozmawiac. Bo jak przekonac kogos kto nie tyle jest
                    > przekonany o swojeje racji, co nieobchodzi go czy to co mowi jest
                    prawdziwe ?
                    > Pogadaj sobie z bimim, napewno znajdziecie pokrewne tematy ... Zydzi
                    > kontrolujacy swiat, masoni w rzadzie, WTC nie bylo ... To nie jest atak, to
                    > jest zwykla prosba. Idz sobei z tego watku prosze. Ja b lubie DYSKUTOWAC z
                    > ludzmi, ktorzy chca to robic. Chodzby i byli rasistami. BO jesli zostawiaja
                    mi
                    > jedna uchylona furtke, to ja zawsze ich przekonam. A wlasciwie nie tyle ja,
                    co
                    > prawda. Natomiast Ty zamknales wszystkie furtki bo dobrze Ci jest widocznie
                    z
                    > tymi Twoimi teoriami. Widocznie nie przeszkadza Ci fakt, ze sa zaklamane od
                    > stop do glow ... Jeszcze raz bardzo Cie prosze - Idz do bimiego, jewhatera,
                    > tytusa .... Do ktoregokolwiek z nich i baw sie dobrze.

>> To Sharon teraz laskawie zezwala Palestynczykom na zamieszkiwanie w swojej
                    czesci Palestyny? No a kwestia powrotu Palestynczykow do swoich posiadlosci w
                    tej czesc Palestyny, z ktorej utworzono 'legalnie' i droga okupaqcji -Izrael,
                    to nie istnieje i sie udaje idiote, gdy sie o tym wspomina, co?
                    >> Nigdy nie bylem rasista, petaku, i wypraszam sobie Twoje wszawe zarzuty
                    podczas gdy tylko wskazuje na fakty. Obiektywne fakty, a nie te ktore
                    polknales z propagandy dotyczacej tych spraw. I to jest to Twoje 'zaklamanie'
                    w obliczu ponurych faktow!!! Nie musze z nikim dyskutowac, robie tylko uwagi,
                    bowiem fakty i prawda sa dostepne dla kazdego, kto ich chce sie doszukac. To
                    doszukiwanie sie prawdy i faktow nazywa sie teraz ...'antysemityzmem'.
                    Cytujac fakty, trudno jest o pomylke, ale bedac nadzianym propaganda - tych
                    faktow i prawdy zaakceptowac nie mozesz. No bo wszystko to, w co wierzysz
                    okazaloby sie tylko kupka brudnych smieci. Tez nie musisz odpowiadac na moje
                    uwagi, z pewnoscia latwiej bedzie Tobie porozumiec sie z...fredziem, bo w
                    zasadzie reprezentujecie identyczna plaszczyzne pogladow, byc moze rozniaca
                    sie tylko sposobem wyrazania.
      • goldbaum Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia 09.05.03, 15:04

> te histeryczne pohukiwania i wyzwiska nic nie pomoga.

Jak Hitler gazowal Zydow to bardzo bardzo dlugo pohukiwania tez nic nie pomogly.

> Jesli mozna z nim rozmawiac,
        > bo chce on rozmawiac to sie rozmawia, jesli wybiera wojne
        > nalezy z nim walczyc. Brzmi to brutalnie, ale logicznie.

Ale goje som gupie i myslom, ze jak sie szczela do dzieci, kobiet i w ogole
        bezbronnych to to nie ma nic wspolnego z wojna.

Brzmi brutalnie ale nawet logicznie.
    • Gość: rev czy oni wiedza, co to trojpodzial wladzy? IP: *.man.dial.ntli.net 09.05.03, 14:39
      w normalnych krajach wladza wykonawcza i sadownicza to nei to
      samo. coz... w izrael zwyczajnie zabija kogo chce i "zapewnia"
      ze byl winny.
      • Gość: dana33 Re: czy oni wiedza, co to trojpodzial wladzy? IP: *.adsl.actcom.co.il 09.05.03, 15:02
        Gość portalu: rev napisał(a):

> w normalnych krajach wladza wykonawcza i sadownicza to nei to
        > samo. coz... w izrael zwyczajnie zabija kogo chce i "zapewnia"
        > ze byl winny.

nu, dokladnie do ciebie napisal wyzej tanatos. nie masz pojecia ani o zydach,
        ani o israelu, i juz napewno nie o metodach zbierania informacji i zamachowcach
        lub czlonkach grup terrorystycznych, ale wiesz "dokladni" ze w israelu zabije
        sia kogo chce. czasy dzikiego zachodu dawno sie skonczyly, a do israela one
        nigdy nie dotarly. doksztalc sie ciut.
        • goldbaum Re: Izrael nie jest dziki zachod 09.05.03, 15:07
          Gość portalu: dana33 napisał(a):

> czasy dzikiego zachodu dawno sie skonczyly, a do israela one
          > nigdy nie dotarly. doksztalc sie ciut.

Nu racja masz dana jak zwykle. Jak tu porownywac Izrael do dziekiego zachodu.
          Na dzikim zachodzie przezyl ten kto szybciej wyciagal colta. U nas w Izraelu
          ten drugi nie ma wcale colta.

he he he
          • Gość: z daleka Re: Izrael nie jest dziki zachod IP: *.inter.net.il 09.05.03, 15:19
            gdybys osiolku byl od nas z izraela, to bys osiolku wiedzial ze
            oprocz kamyczkow Palestynczycy maja tez colty. Jesli poprawi ci
            to samopoczucie,osiolku, to wiedz ze to czesciowo z twoich
            podatkow.
            • goldbaum Re: Izrael nie jest dziki zachod 09.05.03, 15:35
              moge tez tak pieszczotliwie?
              Alez ja wiem doskonale bydlaczku ze dlatego wlasnie my zydzi "profilaktycznie"
              szczelamy do tych co maja kamienie, zabytkowe colty i nawet pieluchy. Do tych
              co nie maja kamieni, coltow i pieluch szczelamy tym bardziej.

Dzisiaj juz dwoch takich zaszczelismy. Nie mieli coltow ani kamieni ale my
              bylismy szybsi!
              • Gość: z daleka Re: Izrael nie jest dziki zachod IP: *.inter.net.il 09.05.03, 15:41
                Przepraszam. Odwoluje tego osiolka.Glupek jest bardziej na
                miejscu.
                • goldbaum Re: Izrael nie jest dziki zachod 09.05.03, 15:46
                  Ja tesz przepraszam i odwoluje bydlaczka. Zasraniec jest bardziej na miejscu.
              • Gość: dana33 Re: Izrael nie jest dziki zachod IP: *.adsl.actcom.co.il 09.05.03, 19:37
                goldbaum napisał:

> moge tez tak pieszczotliwie?
                > Alez ja wiem doskonale bydlaczku ze dlatego wlasnie my
                zydzi "profilaktycznie"
                > szczelamy do tych co maja kamienie, zabytkowe colty i nawet pieluchy. Do tych
                > co nie maja kamieni, coltow i pieluch szczelamy tym bardziej.
                >
                > Dzisiaj juz dwoch takich zaszczelismy. Nie mieli coltow ani kamieni ale my
                > bylismy szybsi!

nu, scheissbaumku, z daleka jest naprawde delikatny w stosunku do ciebie i
                oszczedza ci pokazania braku twoich informacji. ale ja nie, ja ci chce
                rozszerzyc horyzony: oni maja i colty, i uzi, i rakiety (czy przeoczyles moze
                jak strzelaja w ostatnich miesiacach na sderot?), ladnie ostrzeliwali ponad rok
                gilo w jerozolimie. maja swietnie zorganizowane drogi przemytu broni z egiptu.
                a tych dwoch dzisiaj, to jeden byl znanym i poszukiwanym terroryta hamasowym, a
                drugi nie wypelnil rozkazu zatrzymania sie na granicznym posterunku wojskowym,
                a powinien wiedziec, co go czeka w takim wypadku, ostatecznie jest tu wojna.
                jeszcze ci cos powiem, scheissbaumku, jesli nie jestes zydem, nu, to pisz dalej
                swoje wywody, a jesli jestes zydem, to zamknij sie. a wiesz dlaczego? bo tu
                gina ludzie niewinni, bo ci zydzi israelscy trzymaja sie tego malutkiego
                kawalka ziemi nie tylko dla siebie samych, ale tez dla wszystkich zydow w
                diasporze, zeby mieli miejsce do ucieczki, jak przyjdzie nowy hitler, a ten
                przyjdzie, na 100%.
                • goldbaum Re: Izrael nie jest dziki zachod 09.05.03, 21:19
                  Nu moge tesz tak pieszczotliwie jak ty?

Nu co ty szajsdana mowisz ze niewinni ludzie gina jak on przeciez nie stanal
                  tam gdzie mu kazali?

Nu i jakiego ty szajsdana jeszcze lepszego Hitlera od szarona potrzebujesz?
                  Przeciez on nasz. Chcialabys jakiegos nowego, obcego?
                • Gość: A.D. Re: Izrael nie jest dziki zachod IP: *.mco.bellsouth.net 10.05.03, 03:00

> goldbaum napisał:
                  >
                  > > moge tez tak pieszczotliwie?
                  > > Alez ja wiem doskonale bydlaczku ze dlatego wlasnie my
                  > zydzi "profilaktycznie"
                  > > szczelamy do tych co maja kamienie, zabytkowe colty i nawet pieluchy. Do t
                  > ych
                  > > co nie maja kamieni, coltow i pieluch szczelamy tym bardziej.
                  > >
                  > > Dzisiaj juz dwoch takich zaszczelismy. Nie mieli coltow ani kamieni ale my
                  >
                  > > bylismy szybsi!
                  >
                  > nu, scheissbaumku, z daleka jest naprawde delikatny w stosunku do ciebie i
                  > oszczedza ci pokazania braku twoich informacji. ale ja nie, ja ci chce
                  > rozszerzyc horyzony: oni maja i colty, i uzi, i rakiety (czy przeoczyles
                  moze
                  > jak strzelaja w ostatnich miesiacach na sderot?), ladnie ostrzeliwali ponad
                  rok
                  >
                  > gilo w jerozolimie. maja swietnie zorganizowane drogi przemytu broni z
                  egiptu.
                  > a tych dwoch dzisiaj, to jeden byl znanym i poszukiwanym terroryta
                  hamasowym, a
                  >
                  > drugi nie wypelnil rozkazu zatrzymania sie na granicznym posterunku
                  wojskowym,
                  > a powinien wiedziec, co go czeka w takim wypadku, ostatecznie jest tu wojna.
                  > jeszcze ci cos powiem, scheissbaumku, jesli nie jestes zydem, nu, to pisz
                  dalej
                  >
                  > swoje wywody, a jesli jestes zydem, to zamknij sie. a wiesz dlaczego? bo tu
                  > gina ludzie niewinni, bo ci zydzi israelscy trzymaja sie tego malutkiego
                  > kawalka ziemi nie tylko dla siebie samych, ale tez dla wszystkich zydow w
                  > diasporze, zeby mieli miejsce do ucieczki, jak przyjdzie nowy hitler, a ten
                  > przyjdzie, na 100%.

>> Hmmm... A masz jakies przeczucie co do tego ...drugiego przyjscia Adolfa? A
                  moze zbyt duzo sie nasluchalas tych idioctw chrzescijanskich, co? Zwazywszy na
                  fakt ze Adolf mial mamusie starozakonna, jestem przerazony gdy pomysle ze to
                  wlasnie...Ty moglabys urodzic to nastepne Dolcia wcielenie....
          • Gość: ficino Re: Izrael nie jest dziki zachod IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.05.03, 18:23
            goldbaum napisał:

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
            >
            > > czasy dzikiego zachodu dawno sie skonczyly, a do israela one
            > > nigdy nie dotarly. doksztalc sie ciut.
            >
            > Nu racja masz dana jak zwykle. Jak tu porownywac Izrael do dziekiego zachodu.
            > Na dzikim zachodzie przezyl ten kto szybciej wyciagal colta. U nas w Izraelu
            > ten drugi nie ma wcale colta.
            >
            >
            > he he he

zawsze moze nabic guza.
        • Gość: A.D. Sadze... IP: *.mco.bellsouth.net 09.05.03, 18:59

> Gość portalu: rev napisał(a):
          >
          > > w normalnych krajach wladza wykonawcza i sadownicza to nei to
          > > samo. coz... w izrael zwyczajnie zabija kogo chce i "zapewnia"
          > > ze byl winny.
          >
          > nu, dokladnie do ciebie napisal wyzej tanatos. nie masz pojecia ani o
          zydach,
          > ani o israelu, i juz napewno nie o metodach zbierania informacji i
          zamachowcach
          >
          > lub czlonkach grup terrorystycznych, ale wiesz "dokladni" ze w israelu
          zabije
          > sia kogo chce. czasy dzikiego zachodu dawno sie skonczyly, a do israela one
          > nigdy nie dotarly. doksztalc sie ciut.

>>> ..ze o zydach caly Swiat ma doskonale pojecie. Juz w starozytnosci pewnie
          powstal ten ...'anysemityzm' wsrod innych semitow ze co chwila rozwalano te
          zydowskie plemiona i brano w niewole w calosci. Z pewnoscia za ich umiejetnosc
          wspozycia z sasiadami, prawda? Czy w zydowskiem pojeciu istniala kiedykolwiek
          jakas narodowosc, gdzie zydzi nie byliby 'przesladowani' w
          ramach 'antysemityzmu'? Jak to jest w psychiatrii z tymi podejrzeniami
          ze 'wszyscy jednego nienawidza', a ten niby pachnacym jest jak roza
          (...jerychonska?)? Izrael jest okupantem Palestyny od 37 lat i jest
          zrozumialym ze Palestynczycy walcza o swoje wyzwolenie. Ich wysilki w tym
          kierunku sa usprawiedliwione. Natomiast mordowanie palestynskiej inteligencji
          i przywodcow, nie mowiac juz o codziennym mordowaniu dzieci, kobiet i
          kogokolwiek, kto stara sie im pomoc, czy tez reportowac o tym, co sie tam
          naprawde dzieje, to nazywa sie zbrodniami wojennymi. Jako wieloletni
          zbrodniarz wojenny, Izrael, utracil ten kapital wspolczucia i zrozumienia,
          jaka stworzyla zydowska hekatomba Drugiej Wojny Swiatowej. Do tego Izrael
          ukazal ponure oblicze zimnego mordercy i z tego powodu zasluguje na ogolne
          potepienie.Nie watpie ze posrod tego narodu zbrodniarzy wojennych zyja takze i
          ludzie, ktorzy sie tym brzydza. Ale sa oni w pozycji podobnej, jak mialo sie
          to z tymi, ktorzy ponoc nie krzyczeli ...'Ein Folk, Ein Fuhrer'. Propaganda
          nie jest wieczna i w koncu najglupsi zrozumieja czym i kim sa Izraelczycy.
          Niemcy tez w koncu zrozumieli!!! Oczywiscie sa tutaj tacy, ktorzy wierza
          dla ...wiary, wiec jak z kazdym innym katolikiem, dyskusja nie wiedzie do
          nikad. No bo jakze przekonac kogos, kto wierzy cale zycie w...balwana, prawda?
          Niezaleznie czy ten balwan Baalem sie wczesniej nazywal, czy tez YHWH, co to z
          bozka przyrody awansowal na pajaca, ktorego sznureczki pociagaja teraz krocie
          oszustow na tym robiace swoj gesheft....
          • Gość: z daleka Re: Sadze... IP: *.inter.net.il 09.05.03, 19:35
            zdaje sie A.D. ze masz dosyc interesujace poglady.Chetnie
            podyskutuje.Jednak gdybys zechcil troche uporzadkowac mysli.
            • Gość: A.D. Hmmm.... IP: *.mco.bellsouth.net 09.05.03, 19:45

> zdaje sie A.D. ze masz dosyc interesujace poglady.Chetnie
              > podyskutuje.Jednak gdybys zechcil troche uporzadkowac mysli.

>> Nadeslij...szufladki, prosze.
              • Gość: z daleka Re: Hmmm.... IP: *.inter.net.il 09.05.03, 20:02
                Niejestem stolarzem.Nie robie w szufladkach.
        • Gość: piotr23 ciekawi mnie to IP: *.acn.waw.pl 09.05.03, 19:12
          napisałaś:
          > ani o israelu, i juz napewno nie o metodach zbierania informacji i
          zamachowcach
          >
          > lub czlonkach grup terrorystycznych

jest to tak tajemniczy temat,a ty zdajesz się mieć wiedzę na temat?
          podziel się nią.
          • Gość: dana33 Re: ciekawi mnie to IP: *.adsl.actcom.co.il 09.05.03, 19:39
            Gość portalu: piotr23 napisał(a):

> napisałaś:
            > > ani o israelu, i juz napewno nie o metodach zbierania informacji i
            > zamachowcach
            > >
            > > lub czlonkach grup terrorystycznych
            >
            > jest to tak tajemniczy temat,a ty zdajesz się mieć wiedzę na temat?
            > podziel się nią.

nu, over my dead body..
            • Gość: ficino Re: ciekawi mnie to IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.05.03, 20:01

> Gość portalu: piotr23 napisał(a):
              >
              > > napisałaś:
              > > > ani o israelu, i juz napewno nie o metodach zbierania informacji i
              > > zamachowcach
              > > >
              > > > lub czlonkach grup terrorystycznych
              > >
              > > jest to tak tajemniczy temat,a ty zdajesz się mieć wiedzę na temat?
              > > podziel się nią.
              >
              > nu, over my dead body..
              Czy nie jest to moze cytat z dyskusji Roosvelta z Hussainim?
    • Gość: jarek Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.fastres.net 09.05.03, 18:03
      Po przeczytaniu wszystkich komentarzy wydaje mi sie ze jest duzo ludzi ,ktorzy mieszaja Hamas z Caritasem.
      • Gość: z daleka Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.inter.net.il 09.05.03, 19:01
        to bylo dobre.
      • Gość: A.D. Tez tak sadze... IP: *.mco.bellsouth.net 09.05.03, 19:40
        Gość portalu: jarek napisał(a):

> Po przeczytaniu wszystkich komentarzy wydaje mi sie ze jest duzo
        ludzi ,ktorzy
        > mieszaja Hamas z Caritasem.

>> Powinnes tym ...'duzo ludzi' wyjasnic ze Hamas mozna raczej pozytywnie
        zaszeregowac z takimi organizacjami jak: 'Stern Gang' i 'Irgun Zvai Leumi',
        prawda? No i ze znanymi skadinad terrorystami rodzaju: Menahem Wolfovitz
        Begin, czy tez Yitzhak Shamir. Z drugiej jednak strony Hamas walczy o
        wyzwolenie spod jarzma okupanta izraelskiego, poczas gdy te inne bandyckie
        organizacje mialy na celu tylko militarny Zionizm. No i mordowanie,
        mordowanie, mordowanie. Jak to sie mialo z Beginem, ktory wymordowal pond 250
        mieszkancow Deir Yassin za to tylko ze ci nieszczesni Palestynczycy osmielili
        sie na prawdziwie sasiedzkie stosunki z pobliskim kibbutzem. Efektem tego byl
        terror, pod wplywem ktorego 900 tys, Palestynczykow ucieklo ratujac swoje
        zycie w diasporze.
        • Gość: z daleka Re: Tez tak sadze... IP: *.inter.net.il 09.05.03, 20:12
          podoba mi sie twoja odwaga i zdecydowane parcie do prawdy. Co
          sadzisz o stodole w Jedwabnem?
          • Gość: Zydek Parchaty Re: Tez tak sadze... IP: *.perrycorp.com 09.05.03, 21:33

> podoba mi sie twoja odwaga i zdecydowane parcie do prawdy. Co
            > sadzisz o stodole w Jedwabnem?

Stodola w Jedwabnym to dawno i nieprawda. Pozatym Zadnych niewinnych Arabow w
            Jedwabnym nie bylo.

Zreszta Jedwabne nie sa zadnym wyjatkiem, Polsko kochana. Pod wielu wzgledami
            Kielce 1946 bylo bardziej niedowiary
            • goldbaum Re: To mie sie bardzo podoba 09.05.03, 21:50
              To mie sie bardzo podoba. Tak trzeba gadac z gojami. Onie nie znaja wogole
              tematu i sytuacji w Izraelu i wyjezdzaja z jakims terroryzmem syjonistycznym
              masakrami na arabuskich cywilach i takie tam.

Najlepsza odpowiedz jest wtedy podsunac gojom ich zbrodnie na Zydach i oni
              wtedy wreszcie rozumiom czemmu my zydy tez zabijac arabusy do dzisia.

To jest najlepsza odpowiedz bo ona wszystko do toczki daje wyjasnienie!
              Mie sie to podoba. My zydy jezdesmy strssznie mondry narod.
          • Gość: A.D. Re: Tez tak sadze... IP: *.mco.bellsouth.net 10.05.03, 17:59

> podoba mi sie twoja odwaga i zdecydowane parcie do prawdy. Co
            > sadzisz o stodole w Jedwabnem?

>>> Ano sadze podobnie jak i wielu innych polskich naukowcow i historykow
            sadzi. Bez wplywu propagandy....
        • Gość: ficino Re: Tez tak sadze... IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.05.03, 20:12
          Gość portalu: A.D. napisał(a):

> Gość portalu: jarek napisał(a):
          >
          > > Po przeczytaniu wszystkich komentarzy wydaje mi sie ze jest duzo
          > ludzi ,ktorzy
          > > mieszaja Hamas z Caritasem.
          >
          >
          > >> Powinnes tym ...'duzo ludzi' wyjasnic ze Hamas mozna raczej pozytywnie
          >
          > zaszeregowac z takimi organizacjami jak: 'Stern Gang' i 'Irgun Zvai Leumi',
          > prawda? No i ze znanymi skadinad terrorystami rodzaju: Menahem Wolfovitz
          > Begin, czy tez Yitzhak Shamir. Z drugiej jednak strony Hamas walczy o
          > wyzwolenie spod jarzma okupanta izraelskiego, poczas gdy te inne bandyckie
          > organizacje mialy na celu tylko militarny Zionizm. No i mordowanie,
          > mordowanie, mordowanie. Jak to sie mialo z Beginem, ktory wymordowal pond 250
          > mieszkancow Deir Yassin za to tylko ze ci nieszczesni Palestynczycy osmielili
          > sie na prawdziwie sasiedzkie stosunki z pobliskim kibbutzem. Efektem tego byl
          > terror, pod wplywem ktorego 900 tys, Palestynczykow ucieklo ratujac swoje
          > zycie w diasporze.
          W Izraelu jest wojna a na wojnie rozne rzeczy sie zdarzaja...musze stwierdzic
          ze trup kladzie sie gesto po obu stronach a nie tylko po stronie arabskiej.
          Czy wiesz ze Izrael udziela Palestynczykom wiecej pomocy niz wszystkie kraje
          arabskie razem wziete?? Panstwom arabskim zalezy na tym aby panstwo
          palestynskie nigdy nie powstalo z jednej prostej przyczyny...gdyby sytacja w
          Izraelu unormowala sie zlosc ludu arabskiego moglaby byc skierowana w strone
          krolow i dyktatorow arabskich. Jak myslisz dlaczego bojownicy islamscy bo
          przeciez nie terrorysci wysadzili sie niedawno w powietrze po ogloszeniu road
          map przez Busha?
          • Gość: Gedymin Re: Tez tak sadze... IP: *.bmj.net.pl / 192.168.20.* 09.05.03, 23:53
            Arafat obecnie nie decyduje nawet o spuszczaniu wody w toalecie.
            A co do wszelkiej maści bandziorów: - należy ich
            eliminować!!!!!!
            • Gość: ficino Re: Tez tak sadze... IP: *.ny5030.east.verizon.net 09.05.03, 23:56
              Gość portalu: Gedymin napisał(a):

> Arafat obecnie nie decyduje nawet o spuszczaniu wody w toalecie.
              > A co do wszelkiej maści bandziorów: - należy ich
              > eliminować!!!!!!
              A czy on kiedykolwiek o czyms decydowal?
              • Gość: z daleka Re: Tez tak sadze... IP: *.inter.net.il 10.05.03, 00:08
                decydowal i nadal decyduje.Byl i jest duchem teroryzmu na
                Bliskim Wschodzie.
            • Gość: A.D. Hmmm... IP: *.mco.bellsouth.net 10.05.03, 02:39
              Gość portalu: Gedymin napisał(a):

> Arafat obecnie nie decyduje nawet o spuszczaniu wody w toalecie.
              > A co do wszelkiej maści bandziorów: - należy ich
              > eliminować!!!!!!

>> Rozumiem Twoje oburzenie, ale dlaczego zaraz glosisz ...antysemickie
              hasla???!
          • Gość: A.D. Re: Tez tak sadze... IP: *.mco.bellsouth.net 10.05.03, 02:36

> Gość portalu: A.D. napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: jarek napisał(a):
            > >
            > > > Po przeczytaniu wszystkich komentarzy wydaje mi sie ze jest duzo
            > > ludzi ,ktorzy
            > > > mieszaja Hamas z Caritasem.
            > >
            > >
            > > >> Powinnes tym ...'duzo ludzi' wyjasnic ze Hamas mozna raczej pozyt
            > ywnie
            > >
            > > zaszeregowac z takimi organizacjami jak: 'Stern Gang' i 'Irgun Zvai Leumi'
            > ,
            > > prawda? No i ze znanymi skadinad terrorystami rodzaju: Menahem Wolfovitz
            > > Begin, czy tez Yitzhak Shamir. Z drugiej jednak strony Hamas walczy o
            > > wyzwolenie spod jarzma okupanta izraelskiego, poczas gdy te inne bandyckie
            >
            > > organizacje mialy na celu tylko militarny Zionizm. No i mordowanie,
            > > mordowanie, mordowanie. Jak to sie mialo z Beginem, ktory wymordowal pond
            > 250
            > > mieszkancow Deir Yassin za to tylko ze ci nieszczesni Palestynczycy osmiel
            > ili
            > > sie na prawdziwie sasiedzkie stosunki z pobliskim kibbutzem. Efektem tego
            > byl
            > > terror, pod wplywem ktorego 900 tys, Palestynczykow ucieklo ratujac swoje
            > > zycie w diasporze.
            > W Izraelu jest wojna a na wojnie rozne rzeczy sie zdarzaja...musze
            stwierdzic
            > ze trup kladzie sie gesto po obu stronach a nie tylko po stronie arabskiej.
            > Czy wiesz ze Izrael udziela Palestynczykom wiecej pomocy niz wszystkie kraje
            > arabskie razem wziete?? Panstwom arabskim zalezy na tym aby panstwo
            > palestynskie nigdy nie powstalo z jednej prostej przyczyny...gdyby sytacja w
            > Izraelu unormowala sie zlosc ludu arabskiego moglaby byc skierowana w strone
            > krolow i dyktatorow arabskich. Jak myslisz dlaczego bojownicy islamscy bo
            > przeciez nie terrorysci wysadzili sie niedawno w powietrze po ogloszeniu
            road
            > map przez Busha?

>>Jezeli jestes Izraelczykiem, ja rozumiem Twoj bol.Wielu z nas mialoby inne
            zycie gdyby podobne historie nie mialy miejsca. Jezeli panstwom arabskim, jak
            to twierdzisz, zalezy na kontynuowaniu obecnej sytuacji w Palestynie, to dla
            dowcipu chocby Izrael powinien wszelkimi silami dopiac do powstania panstwa
            Palestynczykow, ustalic granice, jakie mialy miejsce w conajmniej 67 roku,
            obsadzic te granice polami minowymi(jezeli to sie okaze konieczne...) i...spac
            spokojnie. No i oczywiscie nie przeszkadzac w powrocie Palestynczykow do
            swoich domow i posiadlosci, jak to zydzi dopieli ze swoimi w wiekszosci krajow
            juz, a w reszcie z pewnoscia w bliskiej przyszlosci. Ludzie, ktorym zapewni
            sie rownouprawnienie i te same warunki zycia, ktorymi sie ciesza zydzi, z
            pewnoscia docenia ten fakt i stana sie lojalnymi obywatelami panstwa.
            Oczywiscie zawsze i wszedzie znajda sie tacy, ktorzy nie beda zadowoleni z
            takiego, czy innego stanu rzeczy, ale od tego jest policja, sady i prawo. W
            zasadzie glownym postulatem syonizmu - utworzenie Izraela, zostalo juz
            dokonane, wiec czas na to aby zmodyfikowac inne dazenia syjonizmu, jako
            rasistowskiego imperializmu/colonializmu i rozpoczac zyc pomiedzy innymi
            ludzmi ja...ludzie. Ostatecznie Hertzl juz dawno umarl i powinien miec spokoj
            w grobie....
            >> 'Umipnay chatoenu golinu mayartsaynu'- czyzby nie tylko Polak byl glupi po
            szkodzie?
        • Gość: jarek Re: Tez tak sadze... IP: *.fastres.net 09.05.03, 21:07
          Po pierwsze nie 900 tys tylko najwiecej 450 tys, po drugie jaka wedlug Pana jest roznica miedzy sluszna walka Hamasa z okupantem, a nie sluszna walka np Stern z okupantem, czyzby byli dwa rodzaje okupantow, ci ktorych sie lubi i tych ktorych sie nie lubi, pozatym jak w 1948 Gen Gurion zabronil organizacje terroristyczne to je tez zwalczal, a nie po stolem popieral, jak Pan Jasny Oswiecony Prezydent Arafat, czy wezwano do sadu tych, ktorzy dwa lata temu zlapali 2 reserwistow , zabili i tez tanczyli z ich watrobami przed telewizjami calego swiata, moze oni byli professorami medycyny, ktorzy mieli publiczny wyklad o anatomi Hebraiczykow.
        • Gość: Zydek parchaty Re: Tez tak sadze... IP: *.perrycorp.com 09.05.03, 21:30

>
          > ludzi ,ktorzy
          >
          >
          >
          > zycie w diasporze.

Hej A.D. Chcesz kupic most przez rzeke Hudson? Mam go na sprzedaz - tanio!
          a moze zajrzysz do www.zoa.org/pubs/DeirYassin.htm ?
        • Gość: dana33 Re: Tez tak sadze... IP: *.adsl.actcom.co.il 09.05.03, 22:05

>
          > ludzi ,ktorzy
          >
          >
          >
          > zycie w diasporze.

nu, ad, uwierz, ze pisze ci w tej chwili absolutna prawde: odwoluje wszystko,
          co pisalam do ciebie wczesniej, odwoluje kazda nie ladna mysl o tobie i to z
          jednego, jedynego powodu: wszystko co napisales powyzej przyprawilo mnie to
          kompletnie histeryczny smiech, naprawde, najlepsze bylo nowe, stworzone przez
          ciebie pojecie "militarny zionizm". sam przeciez rozumiesz, na taka glupote nie
          ma sie co zloscic....
          • Gość: gwara DLACZEGO? IP: 80.164.85.* 09.05.03, 23:04
            Dlaczego wyszydza Pani każdą osobę, która ma inne zdanie niż Pani? Brak kultury
            dyskusji.
            • Gość: z daleka Re: DLACZEGO? IP: *.inter.net.il 09.05.03, 23:15
              alez ta Pani nikogo nie wyszydza-czyli nie osmiesza.Ten Pan-A.D-
              robi to sam bardzo skutacznie.Dyskusja jest w sumie dosyc
              kulturalna.
            • Gość: A.D. Re: DLACZEGO? IP: *.mco.bellsouth.net 10.05.03, 02:14
              Gość portalu: gwara napisał(a):

> Dlaczego wyszydza Pani każdą osobę, która ma inne zdanie niż Pani? Brak
              kultury
              >
              > dyskusji.

>> Nie przejmuj sie tym. Kiedy plytkosc wlasnej argumentacji nie wystarcza na
              pokrycie prawdy, wowczas demagodzy zabieraja sie za osmieszanie, etc. To tez
              jest pewien okreslony przejaw kultury. Na potrzeby, znaczy....
          • Gość: A.D. Re: Tez tak sadze... IP: *.mco.bellsouth.net 10.05.03, 02:53

>
            > > Gość portalu: jarek napisał(a):
            > >
            > > > Po przeczytaniu wszystkich komentarzy wydaje mi sie ze jest duzo
            > > ludzi ,ktorzy
            > > > mieszaja Hamas z Caritasem.
            > >
            > >
            > > >> Powinnes tym ...'duzo ludzi' wyjasnic ze Hamas mozna raczej pozyt
            > ywnie
            > >
            > > zaszeregowac z takimi organizacjami jak: 'Stern Gang' i 'Irgun Zvai Leumi'
            > ,
            > > prawda? No i ze znanymi skadinad terrorystami rodzaju: Menahem Wolfovitz
            > > Begin, czy tez Yitzhak Shamir. Z drugiej jednak strony Hamas walczy o
            > > wyzwolenie spod jarzma okupanta izraelskiego, poczas gdy te inne bandyckie
            >
            > > organizacje mialy na celu tylko militarny Zionizm. No i mordowanie,
            > > mordowanie, mordowanie. Jak to sie mialo z Beginem, ktory wymordowal pond
            > 250
            > > mieszkancow Deir Yassin za to tylko ze ci nieszczesni Palestynczycy osmiel
            > ili
            > > sie na prawdziwie sasiedzkie stosunki z pobliskim kibbutzem. Efektem tego
            > byl
            > > terror, pod wplywem ktorego 900 tys, Palestynczykow ucieklo ratujac swoje
            > > zycie w diasporze.
            >
            > nu, ad, uwierz, ze pisze ci w tej chwili absolutna prawde: odwoluje
            wszystko,
            > co pisalam do ciebie wczesniej, odwoluje kazda nie ladna mysl o tobie i to z
            > jednego, jedynego powodu: wszystko co napisales powyzej przyprawilo mnie to
            > kompletnie histeryczny smiech, naprawde, najlepsze bylo nowe, stworzone
            przez
            > ciebie pojecie "militarny zionizm". sam przeciez rozumiesz, na taka glupote
            nie
            >
            > ma sie co zloscic....

>> Musze Ciebie rozczarowac. Rozbicie terminu 'zionism' na fazy jak
            teoretyczny, czy militarny, z kilkoma innymi posrodku, nie jest moim wymyslem.
            Niestety nie moge odnalezc tego, co czytalem dzisiaj rano na te tematy. Jak mi
            ta publikacja ponownie wpadnie w rece, to przyrzekam ze zacytuje. Byc moze, w
            miedzyczasie, zionism bedzie sie Tobie podobal bardziej w przyrownaniu tego
            ruchu do faszystowskiego,rasistowskiego, colonialnego, czy tez
            imperialistycznego, co sie czyta tez u zydowskich autorow. Tak bywa ze
            jednych religia, jest cyrkiem dla innych, choc syjonism z pewnoscia cyrkiem
            nie jest, bo zbyt...krwawy! Wez takiego wielkiego rabbiego jak Joel Teitelbaum
            chociazby, ktory to okreslil syonism jak 'work od Satan'....

>> Ciesze sie ze moglem spowodowac Tobie nieco radosci...
            • Gość: dana33 Re: Tez tak sadze... IP: *.adsl.actcom.co.il 10.05.03, 14:46
              > >> Musze Ciebie rozczarowac. Rozbicie terminu 'zionism' na fazy jak
              > teoretyczny, czy militarny, z kilkoma innymi posrodku, nie jest moim
              wymyslem.
              > Niestety nie moge odnalezc tego, co czytalem dzisiaj rano na te tematy. Jak
              mi
              > ta publikacja ponownie wpadnie w rece, to przyrzekam ze zacytuje. Byc moze, w
              > miedzyczasie, zionism bedzie sie Tobie podobal bardziej w przyrownaniu tego
              > ruchu do faszystowskiego,rasistowskiego, colonialnego, czy tez
              > imperialistycznego, co sie czyta tez u zydowskich autorow. Tak bywa ze
              > jednych religia, jest cyrkiem dla innych, choc syjonism z pewnoscia cyrkiem
              > nie jest, bo zbyt...krwawy! Wez takiego wielkiego rabbiego jak Joel
              Teitelbaum
              > chociazby, ktory to okreslil syonism jak 'work od Satan'....
              >
              > >> Ciesze sie ze moglem spowodowac Tobie nieco radosci...

nu, bubele, twoje posty sprawiaja mi tylko i wylacznie radosc, co post, to
              wiecej radosci, ile to ty o nas wiesz, w swiety szabes od rana wyczytujesz nowe
              prawdy o israelu i zydach, nu, to nie powod do nieustajacej radosci? jak
              znajdziesz jeszcze chwilke, to sprawdz w encyklopedii, nawet dla mlodziezy,
              jesli nie masz innej, haslo "syjonizm", przyda ci sie w dalszych postach....
              • Gość: A.D. Rozumiem... IP: *.mco.bellsouth.net 10.05.03, 15:47

> > >> Musze Ciebie rozczarowac. Rozbicie terminu 'zionism' na fazy jak
                > > teoretyczny, czy militarny, z kilkoma innymi posrodku, nie jest moim
                > wymyslem.
                > > Niestety nie moge odnalezc tego, co czytalem dzisiaj rano na te tematy. Ja
                > k
                > mi
                > > ta publikacja ponownie wpadnie w rece, to przyrzekam ze zacytuje. Byc moze
                > , w
                > > miedzyczasie, zionism bedzie sie Tobie podobal bardziej w przyrownaniu teg
                > o
                > > ruchu do faszystowskiego,rasistowskiego, colonialnego, czy tez
                > > imperialistycznego, co sie czyta tez u zydowskich autorow. Tak bywa ze
                > > jednych religia, jest cyrkiem dla innych, choc syjonism z pewnoscia cyrkie
                > m
                > > nie jest, bo zbyt...krwawy! Wez takiego wielkiego rabbiego jak Joel
                > Teitelbaum
                > > chociazby, ktory to okreslil syonism jak 'work od Satan'....
                > >
                > > >> Ciesze sie ze moglem spowodowac Tobie nieco radosci...
                >
                > nu, bubele, twoje posty sprawiaja mi tylko i wylacznie radosc, co post, to
                > wiecej radosci, ile to ty o nas wiesz, w swiety szabes od rana wyczytujesz
                nowe
                >
                > prawdy o israelu i zydach, nu, to nie powod do nieustajacej radosci? jak
                > znajdziesz jeszcze chwilke, to sprawdz w encyklopedii, nawet dla mlodziezy,
                > jesli nie masz innej, haslo "syjonizm", przyda ci sie w dalszych postach....

>> Nu, Dana, w tej oblednej i krwawej rzeczywistosci, w jakiej sie tam
                znajdujesz, prawdopodobnie tylko smiech pozostaje tym, ktorzy od obledu chca
                sie ratowac. Milo mi ze moge byc Tobie w tym pomocny...
                • Gość: z daleka nic nie rozumiesz IP: *.inter.net.il 10.05.03, 16:22
                  rzeczywistosc w ktorej zyjemy nie jest ani obledna ani krwawa.
                  Od czasu do czasu jakis badzior strzela do nas albo wysadza sie
                  w autobusie, lub kawiarni, potem ty i tobie podobni wpadaja w
                  histerie ze jeszcze jeden bojownik antyzydowski zginal, a potem
                  wszystko wraca do normy. Nastepnego dnia nowy autobus rusza na
                  stara trase, po tygodni otwiera sie odremontowana kawiarnie,
                  zostaje zal i pamiec po zabitych, ale zycie toczy sie dalej,
                  bez szlenstwa i bez obledu, i bez zadnej ale to zadnej nadzieji
                  dla terorystow. Nawet tak zagorzali milosnicy terroru jak ty
                  nie sa w stanie tego zmienic.Shabat shalom.
                  • Gość: A.D. Przejaw histerii? IP: *.mco.bellsouth.net 10.05.03, 17:56

> rzeczywistosc w ktorej zyjemy nie jest ani obledna ani krwawa.
                    > Od czasu do czasu jakis badzior strzela do nas albo wysadza sie
                    > w autobusie, lub kawiarni, potem ty i tobie podobni wpadaja w
                    > histerie ze jeszcze jeden bojownik antyzydowski zginal, a potem
                    > wszystko wraca do normy. Nastepnego dnia nowy autobus rusza na
                    > stara trase, po tygodni otwiera sie odremontowana kawiarnie,
                    > zostaje zal i pamiec po zabitych, ale zycie toczy sie dalej,
                    > bez szlenstwa i bez obledu, i bez zadnej ale to zadnej nadzieji
                    > dla terorystow. Nawet tak zagorzali milosnicy terroru jak ty
                    > nie sa w stanie tego zmienic.Shabat shalom.

>> Nic innego! Ja terroru nie wymyslilem; ja terroru nie uprawiam; ja terroru
                    nie praktykuje. Takze nie nazywam Ciebie histeryku, morderca, poniewaz nie
                    widzialem abys mordowal, choc z tych izraelskich oprawcow, Ty moglbys byc tez
                    jednym, prawdopodobnie ...wybitnym w tym haniebnym procederze. Twoja tutaj
                    wypowiedz wskazuje na ...'spokoj sumienia' w momencie strzelania do dzieci,
                    czy tez ekterminowania przywodzcow Palestynczykow. Nie ma jak sie samemu
                    rozgrzeszac, prawda? Zapewnie to tylko jest nasladownictwem, bo przeciez
                    hitlerowcy tez sie usprawiedliwiali w tym, podobnymn wam 'Drang nach Osten'.Co
                    mnie najbardziej ciekawi, jest fakt ze caly nieomal Swiat wydaje sie potepiac
                    Izrael za morderstwa i okupacje Palestynczykow. Dlaczego tak jest?
                    Tez...histeria?
                    • Gość: z daleka Re: Przejaw histerii? IP: *.inter.net.il 10.05.03, 18:55
                      Przede wszystkim spoko. W momencie gdy tracisz panowanie nad
                      soba, twoja argumentacja jest dosyc belkotliwa. Wkladasz mi w
                      usta slowa ktorych nie wypowiedzialem. To sie zwie manipulacja
                      np:"'spokoj sumienia' w momencie strzelania do dzieci,
                      czy tez ekterminowania przywodzcow Palestynczykow. Nie ma jak
                      sie samemu
                      rozgrzeszac, prawda?" Skad zes to u diabla wytrzasnal?
                      O jakiej eksterminacji p r z y w o d c o w Palestynskich
                      pleciesz? Jesli terroryste z Hammas uwazasz za przywodca narodu
                      Palestynskiego to blaznisz sie nawet w oczach Palestynczykow.
                      Teraz kolej na twoje pytanie:"mnie najbardziej ciekawi, jest
                      fakt ze caly nieomal Swiat wydaje sie potepiac
                      Izrael za morderstwa i okupacje Palestynczykow. Dlaczego tak
                      jest?
                      Tez...histeria"
                      Nie jest prawda ze caly niemal swiat potepia Izrael, tak jak
                      nie jast prawda ze caly niemal swiat potepia terroryzm
                      islamski.Jest i jest. Ty akutat jestes w tej pierwszej grupie,
                      ja sympatyzuje z ta druga. To jest demokracja.
                      • Gość: A.D. Re: Przejaw antysemityzmu. IP: *.mco.bellsouth.net 10.05.03, 19:42

> Przede wszystkim spoko. W momencie gdy tracisz panowanie nad
                        > soba, twoja argumentacja jest dosyc belkotliwa. Wkladasz mi w
                        > usta slowa ktorych nie wypowiedzialem. To sie zwie manipulacja
                        > np:"'spokoj sumienia' w momencie strzelania do dzieci,
                        > czy tez ekterminowania przywodzcow Palestynczykow. Nie ma jak
                        > sie samemu
                        > rozgrzeszac, prawda?" Skad zes to u diabla wytrzasnal?
                        > O jakiej eksterminacji p r z y w o d c o w Palestynskich
                        > pleciesz? Jesli terroryste z Hammas uwazasz za przywodca narodu
                        > Palestynskiego to blaznisz sie nawet w oczach Palestynczykow.
                        > Teraz kolej na twoje pytanie:"mnie najbardziej ciekawi, jest
                        > fakt ze caly nieomal Swiat wydaje sie potepiac
                        > Izrael za morderstwa i okupacje Palestynczykow. Dlaczego tak
                        > jest?
                        > Tez...histeria"
                        > Nie jest prawda ze caly niemal swiat potepia Izrael, tak jak
                        > nie jast prawda ze caly niemal swiat potepia terroryzm
                        > islamski.Jest i jest. Ty akutat jestes w tej pierwszej grupie,
                        > ja sympatyzuje z ta druga. To jest demokracja.

>>>>...'terroryzm islamski', he? Niezly przejaw antysemityzmu!!! To teraz
                        bedzie ...'terroryzm katolicki' tez przy okazji? No i...zydowski, buddyjski,
                        shintu?! - tyle o belkocie.
                        >>Niby to dlaczego ..'terrorysci z Hammas', jak to Ty ujmujesz w mysl
                        obowiazujacej propagandy, sie traktowac powinno inaczej od ...terrorystow
                        z 'Gangu Sterna';'Irgun Zvei Leumi', czy tez innych? Przeciez ci terrorysci
                        zostali premierami Izraela!!! Pomijajac fakt ze czynili wszystko co mozliwe
                        aby uzyskac poparcie faszyzmu we Wloszech, czy tez nazizmu w Niemczech, z
                        ktorymi chcieli sie sprzymierzyc dla urzeczywistnienie swojego zionistycznego
                        celu, jaki bylo stworzenie panstwowosci izraelskiej. Mozeby tak ten narod,
                        ktory uzyskal swoja panstwowosc dzieki wlasnie terroryzmowi, zrozumial ze i
                        inne narody tego tez sobie zycza i chcialyby zyc w pokoju.
                        >> A czym wlasciwie jest mordowanie z helikopterow, czolgow, etc. cywilnej
                        ludnosci, pragnacej tylko wyzwolenia sie z popod izraelskiej okupacji? No i
                        zycia w pokoju, w/g swoich tradycji i zwyczajow na ziemiach, ktore zamieszkuja
                        od tysiecy lat, a ktore to kolonialne i imperialistyczne mocarstwa zdecydowaly
                        sie podarowac zydom. Przeciez to nawet w/g waszej historii, ziemie te
                        podbijaliscie juz w starozytnych czasach i juz wowczas mordowaliscie
                        tysiace ...Palestynczykow (?)!!!
                        >> Rozumiem ze potrzebujecie mordowac, bo to zakodowane jest w ludzkich genach
                        i byc moze szczegolnie w waszych, zwazywszy na znaczna domieszke krwi
                        Hunnow... Niemniej jednak czasy bezkarnego ludobojstwa raczej minely, wiec czy
                        nie moglby wreszcie nastac pokoj na Swiecie i czy ludzie nie mogliby
                        zaprzestac usilowania rozwalenia tej Planety, ktora i tak zniszczyli w
                        dostatecznym stopniu? Dlaczego odmawiacie Palestynczykom ich czesci Palestyny?
                        • Gość: z daleka Re: Przejaw antysemityzmu-nie czysty antysemityzm. IP: *.inter.net.il 10.05.03, 20:01
                          gdyby glupota umiala latac bylbys orlem.
                          • Gość: A.D. Re: Przejaw antysemityzmu-nie czysty antysemityzm IP: *.mco.bellsouth.net 11.05.03, 23:05

> gdyby glupota umiala latac bylbys orlem.

>> Ciekawy kontr-argument!!! Sadze ze tylko...lotna glupota pozwala Tobie na
                            ten przyjazny odruch dokooptowywania innych do swojego towarzystwa. Wybacz,
                            ale ja jednak wole sie w tym miejscu...odlac. Slomkowego koloru cieplym
                            moczem. Na Ciebie, oczywiscie....
                        • Gość: dana33 Re: Przejaw antysemityzmu. IP: *.adsl.actcom.co.il 10.05.03, 22:17

>
                          > >>>>...'terroryzm islamski', he? Niezly przejaw antysemityzmu!!! To

nu, bubele, antysemityzm, to okreslenie dotyczace nienawisci do zydow i tylko
                          do zydow. znow cos ci sie pokrecilo.

> teraz
                          > bedzie ...'terroryzm katolicki' tez przy okazji? No i...zydowski, buddyjski,
                          > shintu?! - tyle o belkocie.
                          > >>Niby to dlaczego ..'terrorysci z Hammas', jak to Ty ujmujesz w mysl
                          > obowiazujacej propagandy, sie traktowac powinno inaczej od ...terrorystow
                          > z 'Gangu Sterna';'Irgun Zvei Leumi', czy tez innych? Przeciez ci terrorysci
                          > zostali premierami Izraela!!! Pomijajac fakt ze czynili wszystko co mozliwe
                          > aby uzyskac poparcie faszyzmu we Wloszech, czy tez nazizmu w Niemczech, z
                          > ktorymi chcieli sie sprzymierzyc dla urzeczywistnienie swojego zionistycznego
                          > celu, jaki bylo stworzenie panstwowosci izraelskiej. Mozeby tak ten narod,
                          > ktory uzyskal swoja panstwowosc dzieki wlasnie terroryzmowi, zrozumial ze i
                          > inne narody tego tez sobie zycza i chcialyby zyc w pokoju.
                          > >> A czym wlasciwie jest mordowanie z helikopterow, czolgow, etc. cywilne
                          > j
                          > ludnosci, pragnacej tylko wyzwolenia sie z popod izraelskiej okupacji? No i
                          > zycia w pokoju, w/g swoich tradycji i zwyczajow na ziemiach, ktore
                          zamieszkuja
                          > od tysiecy lat, a ktore to kolonialne i imperialistyczne mocarstwa
                          zdecydowaly
                          > sie podarowac zydom. Przeciez to nawet w/g waszej historii, ziemie te
                          > podbijaliscie juz w starozytnych czasach i juz wowczas mordowaliscie
                          > tysiace ...Palestynczykow (?)!!!
                          > >> Rozumiem ze potrzebujecie mordowac, bo to zakodowane jest w ludzkich g
                          > enach
                          > i byc moze szczegolnie w waszych, zwazywszy na znaczna domieszke krwi
                          > Hunnow... Niemniej jednak czasy bezkarnego ludobojstwa raczej minely, wiec
                          czy
                          > nie moglby wreszcie nastac pokoj na Swiecie i czy ludzie nie mogliby
                          > zaprzestac usilowania rozwalenia tej Planety, ktora i tak zniszczyli w
                          > dostatecznym stopniu? Dlaczego odmawiacie Palestynczykom ich czesci
                          Palestyny?

nu, bubele, biedaczku, ty to potrzebujesz szybkiej i gruntownej terapii. u nas
                          to sie nazywa over haul.....
                          • Gość: A.D. Oczywiscie! IP: *.mco.bellsouth.net 11.05.03, 22:59

>
                            > >
                            > > >>>>...'terroryzm islamski', he? Niezly przejaw antysemityzmu!
                            > !! To
                            >
                            > nu, bubele, antysemityzm, to okreslenie dotyczace nienawisci do zydow i
                            tylko
                            > do zydow. znow cos ci sie pokrecilo.
                            >
                            > > teraz
                            > > bedzie ...'terroryzm katolicki' tez przy okazji? No i...zydowski, buddyjsk
                            > i,
                            > > shintu?! - tyle o belkocie.
                            > > >>Niby to dlaczego ..'terrorysci z Hammas', jak to Ty ujmujesz w mys
                            > l
                            > > obowiazujacej propagandy, sie traktowac powinno inaczej od ...terrorystow
                            > > z 'Gangu Sterna';'Irgun Zvei Leumi', czy tez innych? Przeciez ci terrorysc
                            > i
                            > > zostali premierami Izraela!!! Pomijajac fakt ze czynili wszystko co mozliw
                            > e
                            > > aby uzyskac poparcie faszyzmu we Wloszech, czy tez nazizmu w Niemczech, z
                            > > ktorymi chcieli sie sprzymierzyc dla urzeczywistnienie swojego zionistyczn
                            > ego
                            > > celu, jaki bylo stworzenie panstwowosci izraelskiej. Mozeby tak ten narod,
                            >
                            > > ktory uzyskal swoja panstwowosc dzieki wlasnie terroryzmowi, zrozumial ze
                            > i
                            > > inne narody tego tez sobie zycza i chcialyby zyc w pokoju.
                            > > >> A czym wlasciwie jest mordowanie z helikopterow, czolgow, etc. cy
                            > wilne
                            > > j
                            > > ludnosci, pragnacej tylko wyzwolenia sie z popod izraelskiej okupacji? N
                            > o i
                            > > zycia w pokoju, w/g swoich tradycji i zwyczajow na ziemiach, ktore
                            > zamieszkuja
                            > > od tysiecy lat, a ktore to kolonialne i imperialistyczne mocarstwa
                            > zdecydowaly
                            > > sie podarowac zydom. Przeciez to nawet w/g waszej historii, ziemie te
                            > > podbijaliscie juz w starozytnych czasach i juz wowczas mordowaliscie
                            > > tysiace ...Palestynczykow (?)!!!
                            > > >> Rozumiem ze potrzebujecie mordowac, bo to zakodowane jest w ludzk
                            > ich g
                            > > enach
                            > > i byc moze szczegolnie w waszych, zwazywszy na znaczna domieszke krwi
                            > > Hunnow... Niemniej jednak czasy bezkarnego ludobojstwa raczej minely, wiec
                            >
                            > czy
                            > > nie moglby wreszcie nastac pokoj na Swiecie i czy ludzie nie mogliby
                            > > zaprzestac usilowania rozwalenia tej Planety, ktora i tak zniszczyli w
                            > > dostatecznym stopniu? Dlaczego odmawiacie Palestynczykom ich czesci
                            > Palestyny?
                            >
                            > nu, bubele, biedaczku, ty to potrzebujesz szybkiej i gruntownej terapii. u
                            nas
                            > to sie nazywa over haul.....

>> Nu, dokladnie!! W/g sowieckich doswiadczen, takich jak ja pakowano do
                            instytucji dla umyslowo chorych. Zydowscy lekarze w sluzbie komuny mieli ten
                            system zwalczania tych, co osmielali sie glosic prawde, wypracowany do
                            perfekcji. Oczywiscie, jako wierna cora Izraela, stosujesz te
                            skainad ...'swoje' metody. Nie sadzisz jednak ze metoda, ktora stosujecia w
                            stosunku do Palestynczykow - ekterminacja, bylaby w moim przypadku ...tansza?
                            • Gość: dana33 Re: Oczywiscie! IP: *.adsl.actcom.co.il 11.05.03, 23:09

> >> Nu, dokladnie!! W/g sowieckich doswiadczen, takich jak ja pakowano do
                              > instytucji dla umyslowo chorych. Zydowscy lekarze w sluzbie komuny mieli ten
                              > system zwalczania tych, co osmielali sie glosic prawde, wypracowany do
                              > perfekcji. Oczywiscie, jako wierna cora Izraela, stosujesz te
                              > skainad ...'swoje' metody. Nie sadzisz jednak ze metoda, ktora stosujecia w
                              > stosunku do Palestynczykow - ekterminacja, bylaby w moim przypadku ...tansza?

nu, bubele, nawet cos taniego to dla ciebie za drogo.
                              • Gość: A.D. Jasne!!! IP: *.mco.bellsouth.net 12.05.03, 02:57

>
                                > > >> Nu, dokladnie!! W/g sowieckich doswiadczen, takich jak ja pakowan
                                > o do
                                > > instytucji dla umyslowo chorych. Zydowscy lekarze w sluzbie komuny mieli t
                                > en
                                > > system zwalczania tych, co osmielali sie glosic prawde, wypracowany do
                                > > perfekcji. Oczywiscie, jako wierna cora Izraela, stosujesz te
                                > > skainad ...'swoje' metody. Nie sadzisz jednak ze metoda, ktora stosujecia
                                > w
                                > > stosunku do Palestynczykow - ekterminacja, bylaby w moim przypadku ...tans
                                > za?
                                >
                                > nu, bubele, nawet cos taniego to dla ciebie za drogo.

>> Nu, bubele-czko, gdyby tak mozna, to byscie piece wielkie jak piramidy
                                zbudowali do przepuszczenia polowy ludnosci Swiata kominami, prawda?
                    • Gość: dana33 Re: Przejaw histerii? IP: *.adsl.actcom.co.il 10.05.03, 22:12

> >> Nic innego! Ja terroru nie wymyslilem; ja terroru nie uprawiam; ja ter
                      > roru
                      > nie praktykuje. Takze nie nazywam Ciebie histeryku, morderca, poniewaz nie
                      > widzialem abys mordowal, choc z tych izraelskich oprawcow, Ty moglbys byc tez
                      > jednym, prawdopodobnie ...wybitnym w tym haniebnym procederze. Twoja tutaj
                      > wypowiedz wskazuje na ...'spokoj sumienia' w momencie strzelania do dzieci,
                      > czy tez ekterminowania przywodzcow Palestynczykow. Nie ma jak sie samemu
                      > rozgrzeszac, prawda? Zapewnie to tylko jest nasladownictwem, bo przeciez
                      > hitlerowcy tez sie usprawiedliwiali w tym, podobnymn wam 'Drang nach
                      Osten'.Co
                      > mnie najbardziej ciekawi, jest fakt ze caly nieomal Swiat wydaje sie potepiac
                      > Izrael za morderstwa i okupacje Palestynczykow. Dlaczego tak jest?
                      > Tez...histeria?

nu. bubele, co sie tak zdenerwowalismy? a terror to ty uprawiasz, tzw. terror
                      psychologiczny, wyobrazam sobie ciebie w gronie przyjaciol....
                      • Gość: A.D. Rozczarowanie... IP: *.mco.bellsouth.net 11.05.03, 23:10

>
                        > > >> Nic innego! Ja terroru nie wymyslilem; ja terroru nie uprawiam; j
                        > a ter
                        > > roru
                        > > nie praktykuje. Takze nie nazywam Ciebie histeryku, morderca, poniewaz nie
                        >
                        > > widzialem abys mordowal, choc z tych izraelskich oprawcow, Ty moglbys byc
                        > tez
                        > > jednym, prawdopodobnie ...wybitnym w tym haniebnym procederze. Twoja tutaj
                        >
                        > > wypowiedz wskazuje na ...'spokoj sumienia' w momencie strzelania do dzieci
                        > ,
                        > > czy tez ekterminowania przywodzcow Palestynczykow. Nie ma jak sie samemu
                        > > rozgrzeszac, prawda? Zapewnie to tylko jest nasladownictwem, bo przeciez
                        > > hitlerowcy tez sie usprawiedliwiali w tym, podobnymn wam 'Drang nach
                        > Osten'.Co
                        > > mnie najbardziej ciekawi, jest fakt ze caly nieomal Swiat wydaje sie potep
                        > iac
                        > > Izrael za morderstwa i okupacje Palestynczykow. Dlaczego tak jest?
                        > > Tez...histeria?
                        >
                        > nu. bubele, co sie tak zdenerwowalismy? a terror to ty uprawiasz, tzw.
                        terror
                        > psychologiczny, wyobrazam sobie ciebie w gronie przyjaciol....

>> Nu, bubele-czko, ja sie niczym co zydowskie nie denerwuje.Nawet terrorem...
                        >> Przykro mi, bo juz zaczalem podejrzewac ze jestesmy przyjaciolmi... Shalom.
    • Gość: ja dobrze i źle IP: *.tnt1.reno.nv.da.uu.net 10.05.03, 02:13
      Mniej terrorystów palestyńskich - plus.
      Kolejna nielegalna zbrodnicza akcja rządu Israela - minus.

Terroryzm państwa = terroryzm indywidualny. A może i gorzej, bo
      kto jak nie państwo ma przestrzegać prawa?

W cywilizowanych krajach takie zabójstwa są bezprawiem. W
      Israelu nie. Potwierdza sie moja teoria, że cywilizacje semickie
      są siebie warte. Oni nigdy nie przyjmą naszych wartości. Może
      powinniśmy ich zostawić samym sobie, w sumie to ich krąg
      kulturowy, niech się tłuką między sobą, a Zachód niech się
      zajmie własnymi sprawami. Choć może w tym konkretnym przypadku
      skłaniam się ku przyznaniu racji Palestyńczykom, bo Żydzi wzięli
      się tam znikąd i terroryzmem wymusili na Brytyjczykach i
      Palestyńczykach utworzenie swego państwa, które systematycznie
      się powiększa kosztem sąsiadów. Ale z drugiej strony Arabowie
      robili to samo, wiec sam już nie wiem. Chyba najlepiej się od
      nich odgrodzić. Różne cywilizacje - nigdy nie zrozumiemy ich
      żydowskoarabskiego systemu wartości.
      • Gość: A.D. Byc moze... IP: *.mco.bellsouth.net 10.05.03, 03:20
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Mniej terrorystów palestyńskich - plus.
        > Kolejna nielegalna zbrodnicza akcja rządu Israela - minus.
        >
        > Terroryzm państwa = terroryzm indywidualny. A może i gorzej, bo
        > kto jak nie państwo ma przestrzegać prawa?
        >
        > W cywilizowanych krajach takie zabójstwa są bezprawiem. W
        > Israelu nie. Potwierdza sie moja teoria, że cywilizacje semickie
        > są siebie warte. Oni nigdy nie przyjmą naszych wartości. Może
        > powinniśmy ich zostawić samym sobie, w sumie to ich krąg
        > kulturowy, niech się tłuką między sobą, a Zachód niech się
        > zajmie własnymi sprawami. Choć może w tym konkretnym przypadku
        > skłaniam się ku przyznaniu racji Palestyńczykom, bo Żydzi wzięli
        > się tam znikąd i terroryzmem wymusili na Brytyjczykach i
        > Palestyńczykach utworzenie swego państwa, które systematycznie
        > się powiększa kosztem sąsiadów. Ale z drugiej strony Arabowie
        > robili to samo, wiec sam już nie wiem. Chyba najlepiej się od
        > nich odgrodzić. Różne cywilizacje - nigdy nie zrozumiemy ich
        > żydowskoarabskiego systemu wartości.

>> Mam problemy z narzucaniem okreslenia 'terrorysta'. Pomysl tylko... to
        Kosciuszko bylby teraz tez terrorysta! Nie tak dawno, bo w okresie Dugiej
        Wojny Swiatowej wszelkie polskie ruchy oporu, i nie tylko polskie, uznawane
        przez Niemcow jako 'banditen', teraz przechrzczono by na...terrorystow!!!Ba,
        nawet Washington powinien byc terz okreslony jako terrorysta!!! Terrorystami z
        prawdziwego zdarzenia byli premierzy Izraela: Begin i Shamir, ale nie sadze ze
        ci w Palestynie, ktorym zamordowano dzieci, matki, ojcow, etc. i ktorych
        pozbawiono podstawowych praw i przywilejow jako ludzi, sa terrorystami. Wydaje
        mi sie ze walcza z okupantem tak, jak jest to tylko mozliwe w obliczu
        miazdzacej przewagi militarnej Izraela finansowanego przez Ameryke i reszte
        zydowskiej diaspory. I to co tutaj pisze, nie oznacza wcale ze sie ciesze z
        jakiegokolwiek przypadku utraty zycia ludzkiego, kalectwa, czy tez innych
        krzywd, do ktorych to popelniania, predylekcje mamy zakodowana w naszych
        genach.
        >> Co do 'semickosci' narodu Izraelskiego, sa powazne z tym problemy, wiec,
        chociaz oni bliscy genetycznie sa swoich sasiadow, to jednak wiekszosc tzw.
        Ashkenazy wydaje sie byc bardziej spokrewnionymi do....Hunnow (Chazarow w
        szczegolnosci...)! No ale z tego sie zydzi smieja, bo inaczej sobie z tym
        poradzic nie moga....czyt.:www.ark-of-salvation.org/khazars.htm
        • Gość: jarek Re: Byc moze... IP: *.fastres.net 10.05.03, 09:33
          Oni zawsze walcza z okupantem, niewazne gdzie, Wschodni Timur, Kosowo, Kaszmir, latwo sobie znalezs okupanta ....i nigdy nie byc okupantem...
          Ostatnia wiadomosc z Kaszmiru- zabito 3 czlonkow rzadzoncej partii z rak musulmanskich powstancow.

Tre indiske partimedlemmer dr?bt i Kashmir
          Muslimske opr?rere mist?nkes for natten til i dag at st? bag drabene p? tre medlemmer af Indiens regerende parti i Kashmir, PDP. En af de tre er i familie med den indiske minister for Kashmir, mufti Mohammad Sayeed, oplyser politiet.

Et fjerde medlem blev s?ret ved angrebene, der fandt sted samme dag, som USA's viceudenrigsminister Richard Armitage ankommer til New Delhi.PDP-medlemmer har i stigende grad v?ret udsat for angreb, efter at partiet 18. april organiserede en stor velkomst i Kashmirs sommerhovedstad, Srinagar. Flere end en halv snes medlemmer er dr?bt, og en h?jtst?ende minister og partileder har overlevet to drabsfors?g. Adskillige andre har taget deres afsked fra partiet via avisannoncer.
          Flere end 38.000 mennesker er omkommet i den indiske del af Kashmir, siden en antiindisk opstand br?d ud i 1989.

Dziwne jest to ze ta wiadomosc znalazlem tylko w jednym czasopismie - moze jest on nieprawdziwa, albo moze jest to politysk niekorekt pisac o musulmanskich morderstwach.

Jezeli ktos z "milosnikow prawdy" to chce, to przetlumacze caly artykul.
          • Gość: A.D. Jarku... IP: *.mco.bellsouth.net 10.05.03, 16:06
            Gość portalu: jarek napisał(a):

> Oni zawsze walcza z okupantem, niewazne gdzie, Wschodni Timur, Kosowo,
            Kaszmir,
            > latwo sobie znalezs okupanta ....i nigdy nie byc okupantem...
            > Ostatnia wiadomosc z Kaszmiru- zabito 3 czlonkow rzadzoncej partii z rak
            musulm
            > anskich powstancow.

>>> Juz tylko powyzsze wyrazenie sie Twoje w taki sposob o...'nich', wskazuje
            na Twoje glebokie, jezeli nie patologiczne uprzedzenie. Jaka jest prawda?
            Te 'divide et empera', kiedy 'empera' juz padlo dla Brytyjczykow, pozostalo
            trwalym 'divide' i skutki tego tak wlasnie wplynely na i Twoja psychike.
            Swiadomosc narodowa niestety nie poszla w parze ze sztucznymi podzialami,
            jakie pozostawili po sobie Brytyjczycy. Nie widze powodu dlaczego by narody
            wyznajace Islam, nie mialy prawa do samostanowienia, jak sie to ma z narodami,
            ktore wyznaja inna religie, lub jej wcale nie wyznaja, co byloby narodowym
            blogoslawienstwem dla wiekszosci narodow, gdyby tak sie stalo. Przytaczasz
            przyklady ktore niewiele maja wspolnego z istota rzeczy, bowiem
            usprawiedliwiajac ludobojstwo i okupacje przez Izrael, naprawde nie da sie w
            ten sposob. W zaden sposob!!! Ciekawe w tym wszystkim ze zydzi iraccy nie chca
            slyszec o emigracji do Izraela, twierdzac ze to;...'zly kraj'! Juz nie chce
            wspominac o emigracji z samego Izraela...

P.S. W przypadku Kaszmiru, Indie mialy tam przeprowadzic plebiscyt po
            uzyskaniu niepodleglosci. Nie przeprowadzajac tego plebiscytu, Indie
            przyczynily sie do tych tarc na podlozu religijnym i narodowosciowym, ktore
            tutaj chcialbys przytoczyc do usprawiedliwienia prawdziwej...antysemickiej
            polityki Izraela skierowanej przeciwko tym prawdziwym semitom, ktorzy
            zamieszkuja i zamieszkiwali Palestyne. Prosze nie rob tego powszechnego bledu
            utozsamiajac wyznawcow religii zydowskiej raptem z semitami...
            >
            >
            > Tre indiske partimedlemmer dr?bt i Kashmir
            > Muslimske opr?rere mist?nkes for natten til i dag at st? bag drabene p? tre
            med
            > lemmer af Indiens regerende parti i Kashmir, PDP. En af de tre er i familie
            med
            > den indiske minister for Kashmir, mufti Mohammad Sayeed, oplyser politiet.
            >
            > Et fjerde medlem blev s?ret ved angrebene, der fandt sted samme dag, som
            USA's
            > viceudenrigsminister Richard Armitage ankommer til New Delhi.PDP-medlemmer
            har
            > i stigende grad v?ret udsat for angreb, efter at partiet 18. april
            organiserede
            > en stor velkomst i Kashmirs sommerhovedstad, Srinagar. Flere end en halv
            snes
            > medlemmer er dr?bt, og en h?jtst?ende minister og partileder har overlevet
            to d
            > rabsfors?g. Adskillige andre har taget deres afsked fra partiet via
            avisannonce
            > r.
            > Flere end 38.000 mennesker er omkommet i den indiske del af Kashmir, siden
            en a
            > ntiindisk opstand br?d ud i 1989.
            >
            > Dziwne jest to ze ta wiadomosc znalazlem tylko w jednym czasopismie - moze
            jest
            > on nieprawdziwa, albo moze jest to politysk niekorekt pisac o musulmanskich
            mo
            > rderstwach.
            >
            > Jezeli ktos z "milosnikow prawdy" to chce, to przetlumacze caly artykul.
            • Gość: jarek Re: Jarku... IP: *.fastres.net 10.05.03, 19:47
              Zacznijmy od Wschodniego Timura, jak tam wytlumaczysz ich prawo do samorzadzenia, czyzby go nie mieli, bo wiekszosc w panstwie indonezyjskim jest musulnamska, potem przejdzmy na Kosowo, gdzie jeszcze 50 lat temu ilosc musulmanow byla rowna ilosci inny religi, moze tez zrobimy skok na Liban nie mowiac juz o slusznym twoim zdaniem rozwiazaniu kwesti Ormianskiej przez Turkow i tez o wypedzeniu Grekow z Malej Azji ( 3,5 mil )to tez bylo sluszne , choc Turcy I wojne swiatowa zaczeli razem z mocarstwami centralnymi, ale moze princip "sluszna kara" ich nie obowiazuje.
      • Gość: jarek Re: dobrze i źle IP: *.fastres.net 10.05.03, 09:25
        Jest takie powiedzenie:
        - Z ktorej ambony to kazanie - moze go mozna zastosowac do Pana?
    • Gość: ja dobrze i źle IP: *.hr.hr.cox.net 10.05.03, 02:13
      Mniej terrorystów palestyńskich - plus.
      Kolejna nielegalna zbrodnicza akcja rządu Israela - minus.

Terroryzm państwa = terroryzm indywidualny. A może i gorzej, bo
      kto jak nie państwo ma przestrzegać prawa?

W cywilizowanych krajach takie zabójstwa są bezprawiem. W
      Israelu nie. Potwierdza sie moja teoria, że cywilizacje semickie
      są siebie warte. Oni nigdy nie przyjmą naszych wartości. Może
      powinniśmy ich zostawić samym sobie, w sumie to ich krąg
      kulturowy, niech się tłuką między sobą, a Zachód niech się
      zajmie własnymi sprawami. Choć może w tym konkretnym przypadku
      skłaniam się ku przyznaniu racji Palestyńczykom, bo Żydzi wzięli
      się tam znikąd i terroryzmem wymusili na Brytyjczykach i
      Palestyńczykach utworzenie swego państwa, które systematycznie
      się powiększa kosztem sąsiadów. Ale z drugiej strony Arabowie
      robili to samo, wiec sam już nie wiem. Chyba najlepiej się od
      nich odgrodzić. Różne cywilizacje - nigdy nie zrozumiemy ich
      żydowskoarabskiego systemu wartości.
    • Gość: agent Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.us.wroc.pl / 10.17.0.* 10.05.03, 09:42
      No żydki, szykujcie teraz wiadra na flaki, bo odwet będzie-
      tojest wiecej niż pewne.
    • Gość: agent Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.us.wroc.pl / 10.17.0.* 10.05.03, 09:43
      No żydki, szykujcie teraz wiadra na flaki, bo odwet będzie-
      to jest więcej niż pewne.
      • fredzio54 Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia 10.05.03, 10:31
        Gość portalu: agent napisał(a):

> No żydki, szykujcie teraz wiadra na flaki, bo odwet będzie-
        > to jest więcej niż pewne.
        KICI kici polacy antysemici
        pij pij zone bij

• fredzio54 Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia 10.05.03, 10:29
      Rodaczek z Iraela napisal wMaariv niestety po angielsku
      Israel was already in this film! It was played in OSLO in 1993 - it cost 2000
      Israeli lives and many more thousands of Israelis who were injured
      Israel will never put herself in that situation again - NO MORE
      Israel will agree to peace with the palestinians only after all the
      palestinians relocate to their homeland in Jordan
      All the land western of Jordan river is the historical land of Israel and it is
      needed to secure the the SECURITY and SURVIVAL of Israel
      Therefore Israel will never give away any part of this land to anybody
      Let America come with a new Marshal Plan for the Middle East in which new
      cities will be build in Jordan for the four millions palestinians who currently
      live western of Jorden river
      Jordan has about 5 times more land than Israel and has much less people!
      and about 70 percent of the current population of Jordan are palestinians
      Today, Jordan is defacto the palestinian state and there is no need to create a
      second palestinian state
      • Gość: jarek Re: Atak izraelski na członka zbrojnego ramienia IP: *.fastres.net 10.05.03, 19:57
        Nie sadze ze to sa Polscy antysemici, co takie rzeczy mysla, bo jezeli Polacy baja sie caly czas osi Niemiecko-Rosyjskiej, inwazji Niemcow na Slasku i Pomorze, majac zawsze do czynienia z sasiadami , ktorzy od nich duzo nie sa roznia i sa panstwami demokratycznymi, nie sa przeciez tak dlupcy, aby nie widzieli okrazenia Israela i bezsensownej idei o powrocie Arabow (4.5 mil) do Israela, to sa ludzie z ex-kommuchy ,ktorzy po upadku ich ukochanego systemu, jedyna rzecz co im zostala i dla ktorej moze znajduja mecenasow i sluchaczy jest anty-Israelism, maj na mysli tylko jedna rzecz dla , ktorej ich nauczyl stary ich system - zniszczenie Israela - majac nadzieje ze moze im sie cos w koncu uda, bo zniszczenie kapitalizmu okazalo sie samobojstwem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka