Dodaj do ulubionych

do zbalansowanego

IP: *.bb.netvision.net.il 12.05.03, 15:01
nu, nie lubie mieszac np takiego watku z klotniami, wiesz o tym, to po co
zadajesz mi polityczne pytanie na limerykach?
shula to skrot od shulamit. aloni. extra-lewicowa. co ma to do opisu sytuacji
na zdobytych terenach? nu, znow glupie pytanie? oczywiscie, ze jakby bibi to
opisal, to byloby inaczej. shula juz dawno poszla w odstawke, caly merec
poniosl ciezka porazke. narod ich nie chce. narod uwaza ich za zdrajcow. ich
poglady sa tak samo radykalne jak w drugim koncu poglady kach. mimo to ona
jest israelka, nie arabka palestynska. i mieszka w israelu, istniejacym, a
nie w palestynie, ktorej ciagle jeszcze nie ma i jeszcze dlugo nie bedzie,
jesli nowy rzad autonomii nie zabierze sie do zwalczania terroryzmu.
Obserwuj wątek
    • Gość: A.D. No dobrze... IP: *.mco.bellsouth.net 12.05.03, 21:16
      Gość portalu: dana33 napisał(a):

> nu, nie lubie mieszac np takiego watku z klotniami, wiesz o tym, to po co
      > zadajesz mi polityczne pytanie na limerykach?
      > shula to skrot od shulamit. aloni. extra-lewicowa. co ma to do opisu
      sytuacji
      > na zdobytych terenach? nu, znow glupie pytanie? oczywiscie, ze jakby bibi to
      > opisal, to byloby inaczej. shula juz dawno poszla w odstawke, caly merec
      > poniosl ciezka porazke. narod ich nie chce. narod uwaza ich za zdrajcow. ich
      > poglady sa tak samo radykalne jak w drugim koncu poglady kach. mimo to ona
      > jest israelka, nie arabka palestynska. i mieszka w israelu, istniejacym, a
      > nie w palestynie, ktorej ciagle jeszcze nie ma i jeszcze dlugo nie bedzie,
      > jesli nowy rzad autonomii nie zabierze sie do zwalczania terroryzmu.

>>.. ale jezeli 'zdrajca'wypisuje klamstwa w prasie, to dlaczego sad izraelski
      nie skaze Jej na smierc, wiezienie, czy cokolwiek, czym sie likwiduje
      zdrajcow? Czy reportaz opisujacy faktyczne wydarzenia morderstwa
      jest ...'zdrada'? Czy nienawisc do ludzi, ktorych sie okupuje od 37 lat,
      morduje, okalecza i niszczy w jakikolwiek sposob, usprawiedliwia Izraelczykow?
      Ja rozumiem ze to jest dla Ciebie smieszne, ale znakomita wiekszosc ludzi tej
      Planety po prostu brzydzi sie tymi...'smiesznymi historiami'!
      • Gość: dana33 Re: No dobrze... IP: *.bb.netvision.net.il 13.05.03, 10:22
        Gość portalu: A.D. napisał(a):

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
        >
        > > nu, nie lubie mieszac np takiego watku z klotniami, wiesz o tym, to po co
        > > zadajesz mi polityczne pytanie na limerykach?
        > > shula to skrot od shulamit. aloni. extra-lewicowa. co ma to do opisu
        > sytuacji
        > > na zdobytych terenach? nu, znow glupie pytanie? oczywiscie, ze jakby bibi
        > to
        > > opisal, to byloby inaczej. shula juz dawno poszla w odstawke, caly merec
        > > poniosl ciezka porazke. narod ich nie chce. narod uwaza ich za zdrajcow. i
        > ch
        > > poglady sa tak samo radykalne jak w drugim koncu poglady kach. mimo to ona
        >
        > > jest israelka, nie arabka palestynska. i mieszka w israelu, istniejacym, a
        >
        > > nie w palestynie, ktorej ciagle jeszcze nie ma i jeszcze dlugo nie bedzie,
        >
        > > jesli nowy rzad autonomii nie zabierze sie do zwalczania terroryzmu.
        >
        > >>.. ale jezeli 'zdrajca'wypisuje klamstwa w prasie, to dlaczego sad izra
        > elski
        > nie skaze Jej na smierc, wiezienie, czy cokolwiek, czym sie likwiduje
        > zdrajcow? Czy reportaz opisujacy faktyczne wydarzenia morderstwa
        > jest ...'zdrada'? Czy nienawisc do ludzi, ktorych sie okupuje od 37 lat,
        > morduje, okalecza i niszczy w jakikolwiek sposob, usprawiedliwia
        Izraelczykow?
        > Ja rozumiem ze to jest dla Ciebie smieszne, ale znakomita wiekszosc ludzi tej
        > Planety po prostu brzydzi sie tymi...'smiesznymi historiami'!

nu, bubele, znow perelka twojej madrosci i dowod, jak swietnie znasz stosunki
        panujace w israelu. ale napewno umknela ci drobnostka, wprawdzie, ale fakt, ze
        w israelskim parlamencie siedza przedstawiciele arafata i ja im place pensje za
        nawolywanie do zbrojnej walki z israelem. tak ze jak widzisz, israelski sad ani
        nie podciaga do odpowiedzialnosci takiej zdrajczyni jak aloni i rowniez nie
        takich terrorystow, jak przedstawiciele arabow w israelskim knesseth.
        a co do twojej 18-letniej zony, (podkreslasz jej wiek tak dokladnie, czy to
        znaczy, ze ona ma 18 a ty 50?), to radze ci spedzic z nia ten czas, ktory
        marnujesz na forum. mam nadzieje, ze rezultaty bedziesz mial lepsze niz niz w
        dyskusjach na tematy, o ktorych nie masz zielonego pojecia.
        • Gość: A.D. Re: No dobrze... IP: *.mco.bellsouth.net 13.05.03, 18:51

> Gość portalu: A.D. napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: dana33 napisał(a):
          > >
          > > > nu, nie lubie mieszac np takiego watku z klotniami, wiesz o tym, to p
          > o co
          > > > zadajesz mi polityczne pytanie na limerykach?
          > > > shula to skrot od shulamit. aloni. extra-lewicowa. co ma to do opisu
          > > sytuacji
          > > > na zdobytych terenach? nu, znow glupie pytanie? oczywiscie, ze jakby
          > bibi
          > > to
          > > > opisal, to byloby inaczej. shula juz dawno poszla w odstawke, caly me
          > rec
          > > > poniosl ciezka porazke. narod ich nie chce. narod uwaza ich za zdrajc
          > ow. i
          > > ch
          > > > poglady sa tak samo radykalne jak w drugim koncu poglady kach. mimo t
          > o ona
          > >
          > > > jest israelka, nie arabka palestynska. i mieszka w israelu, istniejac
          > ym, a
          > >
          > > > nie w palestynie, ktorej ciagle jeszcze nie ma i jeszcze dlugo nie be
          > dzie,
          > >
          > > > jesli nowy rzad autonomii nie zabierze sie do zwalczania terroryzmu.
          > >
          > > >>.. ale jezeli 'zdrajca'wypisuje klamstwa w prasie, to dlaczego sad
          > izra
          > > elski
          > > nie skaze Jej na smierc, wiezienie, czy cokolwiek, czym sie likwiduje
          > > zdrajcow? Czy reportaz opisujacy faktyczne wydarzenia morderstwa
          > > jest ...'zdrada'? Czy nienawisc do ludzi, ktorych sie okupuje od 37 lat,
          > > morduje, okalecza i niszczy w jakikolwiek sposob, usprawiedliwia
          > Izraelczykow?
          > > Ja rozumiem ze to jest dla Ciebie smieszne, ale znakomita wiekszosc ludzi
          > tej
          > > Planety po prostu brzydzi sie tymi...'smiesznymi historiami'!
          >
          > nu, bubele, znow perelka twojej madrosci i dowod, jak swietnie znasz
          stosunki
          > panujace w israelu. ale napewno umknela ci drobnostka, wprawdzie, ale fakt,
          ze
          > w israelskim parlamencie siedza przedstawiciele arafata i ja im place pensje
          za
          >
          > nawolywanie do zbrojnej walki z israelem. tak ze jak widzisz, israelski sad
          ani
          >
          > nie podciaga do odpowiedzialnosci takiej zdrajczyni jak aloni i rowniez nie
          > takich terrorystow, jak przedstawiciele arabow w israelskim knesseth.
          > a co do twojej 18-letniej zony, (podkreslasz jej wiek tak dokladnie, czy to
          > znaczy, ze ona ma 18 a ty 50?), to radze ci spedzic z nia ten czas, ktory
          > marnujesz na forum. mam nadzieje, ze rezultaty bedziesz mial lepsze niz niz
          w
          > dyskusjach na tematy, o ktorych nie masz zielonego pojecia.

>> Moja, byla reakcja na wypowiedzi zydow na forach po zacytowaniu artykulu
          Aloni, i stad pytania. Oczywiscie nie odpowiedzialas... Poza tym co ma do
          rzeczy Knesset w tym wypadku? No i czy Palestynczycy placacy podatki w
          Izraelu, nie utrzymuja w ten sposob zydowskich poslow? No i ich polityki
          eksterminacji swoich wspolziomkow? Nie sadze ze cokolwiek...zielonego do tego
          jest potrzebne, bo to jest ...'czarne na bialym'!!!

• Gość: dana33 Re: No dobrze... IP: *.adsl.actcom.co.il 13.05.03, 19:31
            Gość portalu: A.D. napisał(a):

> >> Moja, byla reakcja na wypowiedzi zydow na forach po zacytowaniu artyku
            > lu
            > Aloni, i stad pytania. Oczywiscie nie odpowiedzialas... Poza tym co ma do
            > rzeczy Knesset w tym wypadku? No i czy Palestynczycy placacy podatki w
            > Izraelu, nie utrzymuja w ten sposob zydowskich poslow? No i ich polityki
            > eksterminacji swoich wspolziomkow? Nie sadze ze cokolwiek...zielonego do tego
            > jest potrzebne, bo to jest ...'czarne na bialym'!!!
            >

nu, prosze, jak swietnie znasz stosunki panjace w israelu. a wiec zebys
            wiedzial, arabowie palestynscy nie placa w israelu podatkow.
            • Gość: A.D. Re: No dobrze... IP: *.mco.bellsouth.net 13.05.03, 19:36

> Gość portalu: A.D. napisał(a):
              >
              >
              > > >> Moja, byla reakcja na wypowiedzi zydow na forach po zacytowaniu a
              > rtyku
              > > lu
              > > Aloni, i stad pytania. Oczywiscie nie odpowiedzialas... Poza tym co ma do
              > > rzeczy Knesset w tym wypadku? No i czy Palestynczycy placacy podatki w
              > > Izraelu, nie utrzymuja w ten sposob zydowskich poslow? No i ich polityki
              > > eksterminacji swoich wspolziomkow? Nie sadze ze cokolwiek...zielonego do t
              > ego
              > > jest potrzebne, bo to jest ...'czarne na bialym'!!!
              > >
              >
              > nu, prosze, jak swietnie znasz stosunki panjace w israelu. a wiec zebys
              > wiedzial, arabowie palestynscy nie placa w israelu podatkow.

>> Nu, wierze Tobie na slowo.

P.S. ...a mozna Tobie wierzyc?
    • panna_zuzanna cos nowego - KOMUNISTOW TEZ NIENAWIDZISZ? 13.05.03, 19:00
      wiemy juz, co sadzisz o arabach teraz do listy nienawisci dopisujemy
      komunistow...

co sadzisz o masonach? a o homoseksualistach?
    • Gość: Bnadem Re: Dana - sama stajesz się ekstremistką IP: *.krakow.pl 13.05.03, 19:59

> nu, nie lubie mieszac np takiego watku z klotniami, wiesz o tym, to po co
      > zadajesz mi polityczne pytanie na limerykach?
      > shula to skrot od shulamit. aloni. extra-lewicowa. co ma to do opisu sytuacji
      > na zdobytych terenach? nu, znow glupie pytanie? oczywiscie, ze jakby bibi to
      > opisal, to byloby inaczej. shula juz dawno poszla w odstawke, caly merec
      > poniosl ciezka porazke. narod ich nie chce. narod uwaza ich za zdrajcow. ich
      > poglady sa tak samo radykalne jak w drugim koncu poglady kach. mimo to ona
      > jest israelka, nie arabka palestynska. i mieszka w israelu, istniejacym, a
      > nie w palestynie, ktorej ciagle jeszcze nie ma i jeszcze dlugo nie bedzie,
      > jesli nowy rzad autonomii nie zabierze sie do zwalczania terroryzmu.

Sporo tej nienawiści i pogardy dla innych. Tak kiedyś traktowano Żydów - chyba,
      że ci wszystko jedno...
      • d_nutka Re: Dana - sama stajesz się ekstremistką 14.05.03, 07:22
        Gość portalu: Bnadem napisał(a):

> Sporo tej nienawiści i pogardy dla innych. Tak kiedyś traktowano Żydów -
        chyba,
        >
        > że ci wszystko jedno...

trzeba umieć rozróżnić nienawiść i pogardę do ludzi, a nienawiść i pogardę do
        czynów i słów, które te osoby czynią i mówią.
        to wielka sztuka i dana nielicznym

pozdrawiam
        Dana
        • patriota Re: Dana - sama stajesz się ekstremistką 14.05.03, 09:14
          d_nutka napisała:

> trzeba umieć rozróżnić nienawiść i pogardę do ludzi, a nienawiść i pogardę do
          > czynów i słów, które te osoby czynią i mówią.
          > to wielka sztuka i dana nielicznym

A danie i calej reszcie jak widac nie dana. No chyba, ze pisanie o
          4-letnich "mordercach" i 8-letnich "terrorystach" nie jest przejawem nienawisci
          i pogardy do ludzi generalnie.

P.S. Nienawisc w kazdej formie jest przejawem chorej osobowosci. Ale o tym
          jeszcze niewiele u was mowiono.
          • d_nutka Re: Dana - sama stajesz się ekstremistką 14.05.03, 10:19
            patriota napisał:

> d_nutka napisała:
            >
            > > trzeba umieć rozróżnić nienawiść i pogardę do ludzi, a nienawiść i pogardę
            > do
            > > czynów i słów, które te osoby czynią i mówią.
            > > to wielka sztuka i dana nielicznym
            >
            > A danie i calej reszcie jak widac nie dana. No chyba, ze pisanie o
            > 4-letnich "mordercach" i 8-letnich "terrorystach" nie jest przejawem
            nienawisci
            >
            > i pogardy do ludzi generalnie.
            >
            > P.S. Nienawisc w kazdej formie jest przejawem chorej osobowosci. Ale o tym
            > jeszcze niewiele u was mowiono.

patrioto
            nie zrozumiałam "ale o tym jeszcze niewiele u was mówiono"
            gdzie u was?
            czy 4-ro i 8-letnie dzieci mogą być mordercami i terrorystami?
            a jeśli są, to kto jest za to odpowiedzialny?
            namieszałeś tak, że nie wiem o co ci chodzi?
            d_nutka
            • rycho7 D_nutko Ty tak na serio czy tylko udajesz? 16.05.03, 09:01
              d_nutka napisała:

> namieszałeś tak, że nie wiem o co ci chodzi?

Nie sadze zebys nie wiedziala o co chodzi. Przybierasz jedynie taka poze aby
              nie rozstrzygac niewygodnego dla Ciebie problemu. Ale ten problem pozostanie
              mimo ukrywania glowy w piasku.

Jak zaszkodzi izraelskiemu czolgowi osmiolatek rzucajac wen kamieniem? Zadrapie
              lakier? A moze tektura sie polamie? Wyjasnij mi o co Tobie chodzi. Aby judzic?
        • Gość: A.D. Hmmm.... IP: *.mco.bellsouth.net 14.05.03, 16:22
          d_nutka napisała:

> Gość portalu: Bnadem napisał(a):
          >
          > > Sporo tej nienawiści i pogardy dla innych. Tak kiedyś traktowano Żydów -
          > chyba,
          > >
          > > że ci wszystko jedno...
          >
          > trzeba umieć rozróżnić nienawiść i pogardę do ludzi, a nienawiść i pogardę
          do
          > czynów i słów, które te osoby czynią i mówią.
          > to wielka sztuka i dana nielicznym
          >
          > pozdrawiam
          > Dana

>> W tym kontekscie wszystko wskazuje na to, ze zydzi maja wlasnie taki
          problem!!! No bo jakze mozna potepiac Hitlera razem z jego slowami. Na dodatek
          nie ma na to dowodow ze poza slowami, byl winnym jakis ...czynow, prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka