Gość: JaJaccek IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 29.06.01, 00:56 Bylem w Jugoslawii w 1993.Osadzic i szybko stracic,prochy rozsypac, coby pilgrzymek nie gromadzic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: astridn@ Re: Slobo Milosevic- IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 29.06.01, 20:45 Nie rozsiewaj chorej propagandy!!!Ja byłam w Kosowie w 1998 i brak mi słów ,kiedy my Polacy utożsamiamy się z tą bandą "Clintonów,Albrightów i Solanów".Slobo nie zawinił bardziej,niż ci,co bezmyślnie bombardowali,palili ,zabijali... Astrid N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: Slobo Milosevic- IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 30.06.01, 00:40 Gość portalu: astridn@ napisał(a): > Nie rozsiewaj chorej propagandy!!!Ja byłam w Kosowie w 1998 i brak mi > słów ,kiedy my Polacy utożsamiamy się z tą bandą "Clintonów,Albrightów i > Solanów".Slobo nie zawinił bardziej,niż ci,co bezmyślnie > bombardowali,palili ,zabijali... > Astrid N. Czy wiesz moze co ruskie jednostki robily w Kosowie. Bo cwiczenia to nie byly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Slobo Milosevic- IP: *.tnt10.chiega.da.uu.net 30.06.01, 05:56 No wlasnie co? Bez niedomowiem. Po to jest to forum gdzie mozna podyskutowac ale rzeczowo. A nie na zasadzie - a wiesz co bylo na Marsie? Prosze o konkrety a jesli ich nie ma to szklanke mleka i do lozka, bo dobranocka juz sie skonczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: Slobo Milosevic- IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 30.06.01, 17:44 Ruscy nie brali oficjalnie udzialu jako strona.Szkoleniowcy z Afganistanu przemycali sie przez zielona.Przebierali sie w serbskie ciuchy i pomagali serbom w sruganiu palek i montazu mlotow do zabijania sasiadow.Konkretow dowiesz sie z aktu oskarzenia Slobo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Slobo Milosevic- IP: *.tnt6.chiega.da.uu.net 30.06.01, 19:42 Jakis ty naiwny. Mowisz ze dowiem sie z akt z hagi. Zajrzyj moj drogi na www.bbc.co.uk/news i zobacz co pisza normalni ludzie o tym trybunale. Piszac normali mam na mysli roznych ludzi z calego swiata (od USA, UK, do Indii). Prawie wszystcy mowia ze proces nie jest i nie bedzie sprawiedliwy. Bylby gdyby inni (nie tylko Serbowie ale i Chorwaci, Bosniacy, Kosowianie i Tony Blair i Clinton inni) rowniez sie tam pojawili. Wtedy byc moze bylby to proces sprawiedliwy. O zbrodni NATO pisza wlasnie obywatele tych krajow, szczerze i bez niedowowien. Odnosnie Rosjan to masz chyba na mysli tzw. najemnikow. No, wiesz powinienes byc bardziej precyzyjny. A propos, czy widziales zdjecie kilka lat temu jak bosniacki muzlim trzyma w reku odcieta glowe Serba? Najemnicy byli po obu stronach. Po stronie Kossowskich "bojownikow" sluzyli najemnicy z Afganistanu, Pakistanu i innych. Takich jest wszedzie pelno. Pozdrwiam i namawiam na niezalezna (w miare) lekture na bbc.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: Slobo Milosevic- IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 30.06.01, 22:18 sam tu poznalem jednego Johnny, ktory walczyl jako najemnik dla Milosewica, ale potem mu sie odmienilo i zostawi ta awanture.Akt oskarzenia bedzie podany z pewnoscia do wiadomosciwiec po co ja ci mam opowiadac o jednostkowych zdarzeniach.Ze zrobilem zdjecie palki zakrwawionej z wlosami-przeciez nie beda go sadzic za takie drobiazgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Slobo Milosevic- IP: 150.254.207.* 01.07.01, 19:01 Nie zapomnijcie o muzułmańskich najemnikach z wielu krajów arabskich, np. z Jemenu, Sudanu, Algierii, Egiptu. Dużo z nich pozostało w Bośni, gdzie w wielu miastach mają nawet własne osiedla, no i oczywiście tzw. "szkoły koraniczne" - takie same, w których Ameryakanie trenowali i przygotowywali afgańskich TALIBÓW, czyli terrorystów największego kalibru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: Slobo Milosevic- IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 02.07.01, 03:44 dolacz mossad, MI-6,surete itd. biznes sie musi krecic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Binio Re: Slobo Milosevic- IP: 193.0.74.* 30.06.01, 19:13 Tak???!!! A co Szeszelj robił w 1992r.? A Vukovar może pamiętasz? Droga astrid@ , a co "koledzy" Szeszelja wyprawiali z Chorwackimi policjantmi w Vukovarze? Kto ich prosił o to prosił?? Sam Szeszelj się przyznał do tego, iż to właśnie Miloszevic prosił go o "obronę" serbskiego Vukovaru (i nie tylko.. m.in. Kninu)!!! A później Srebrenicę pamiętasz??? Była pod ochroną ONZ!!! A nie Amerykanów, nie UE!!! Kto zgłosił inicjatywę stworzenia "wolnych przystani" na terytorium Bośni i H. na forum Zgromadzenia ONZ?? (Podpowiem Ci że Wenezuela, a nie UE czy USA!!!) Tuzla, Srebrenica, Zepa, Gorażdze, pamiętasz astridn@, gdzie podziali się muzułmańscy mężczyźni??? Poszli na obiad i nigdy nie wrócili???!!! (Z samej Srebrenicy 8 tys.) Dobrze wiadomo iż to gen. Radko Mladic wydał rozkaz ich zabicia!!! Kto pociągał za sznurki???Może teraz z innej beczki... kto zorganizował demonstrację w Belgradzie i nakazał policji strzelać do tłumu (mówię o wydarzeniach z 1990r. lub 92-jeśli pamięć mnie nie zawodzi)?? Kto później wywarł presję aby Rada Państwa wyprowadziła armie federalną z koszar?? Podobno miała być tylko użyta do tłumienia zamieszek w Belgradzie... a co się później stało to chyba pamiętasz. Dlaczego to wojsko udało się w stronę chorwackiej granicy i kto pociągał za sznurki??? Kto w imię Wielkiej Serbii wymyślił bunt w Kninie i wielu innych miastach Chorwacji, Bośni??? Dlaczego dotąd zgodnie żyjący Chorwaci, Muzułmanie, Serbowie zaczęli między sobą walczyć? Nie zadawałaś sobie droga astridn@ tych pytań?? Było by warto!!! I szkoda że nie widziałeś Vukovaru, Dubrovnika, nie będę wspominał Sarajewa, Tuzli... i wielu innych miast. Szeszelj, Mladic, to tylko pionki!!! Więc pomyśl zanim zaczniesz pisać brednie o amerykańskich Clintonach i Solanach!!! Bo może tu nie chodzi o Kosowo czy USA, ale o ZBRODNIE WOJENNE!!! które realizowane były w imię Wielkiej Serbii. Nie mówię że Chorwaci, Muzułmanie są zupełnie nie winni czystek etnicznych. Ale zbrodnie wojenne są niezgodne z prawem międzynarodowym i całe szczęście że takich ludzi jak Miloszevic sądzi się przed Trybunałem Międzynarodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: Slobo Milosevic- IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 30.06.01, 22:02 Binio, jestes dobrze zorientowany,wozilismy w tym czasie Polskie Wojsko z Kielc- po krotkim przeszkoleniu do Serebrnicy.Na moscie w Serebrnicy zabrali mi aparat i zniszczyli.Oskarzyli o szpiegostwo zamknac chcieli, ale chlopaki wybronili (bylem cywilem).Szkoda tych zdjec, choc niektore makabryczne byly.Jedno jest pewne, ze na tej brudnej wojnie kupa ludzi zarobila, ja tez stracili tylko biedni i spokojni CYWILNI ludzie.O okrucienstwie Serbow w stosunku do muslimow nie chce mi sie wspominac.To sredniowiecze!!!O ile sobie przypominam to swiat dowiedzial sie o tym co tam sie dzieje z internetu. Stacje Tv byly zniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: POPIERAM! IP: *.tnt6.chiega.da.uu.net 30.06.01, 19:54 Tez uwazam ze Milosowc powinien byc sadzony ale nie Hadze. Jest to instrument polityczny a nie prawny. Zobaczycie sami ile jeszcze uplynie czasu zanim dojdzie do rozprawy. I ile jeszcze wyjdzie brudow po wielu stronach. Konstytycja panstwa zostala zlamana, wiec nie moze byc praworzadnego panstwa serbskiego z takimi jak Djindic. Aby uwierzyc ze sprawiedliwosci stalo sie zadosc nalezy to robic zgodnie z prawem konstytucyjnym. Obok Milosowica powinni zasiasc inni, ktorzy zlamali swego czasu prawa miedzynarodowe w wyniku ktorych zgineli cywile. Nie mozna jednych stawiac ponad prawem w imie partykularnych spraw. Sadzenie Milosovica to jedno, sposob w jaki to zrobiono to jest obrzydliwe. Nie chce bronic Milosovica ale tez niedobrze mi sie robi jesli widze ze inni (Bosniaccy muzulmani, chorwaccy nacjonalisci, kosowscy "bojownicy-bandyci") chodze bez zadnej kary to niedobrze mi sie robi. Czy skazanie Milosovica na dozywocie uzdrowi sytuacje na Balkanch? Czy dzieki temu mozemy powiedziec, ze nic sie nie stalo i teraz mozna zyc w zgodzie. Tam, na Balkanch juz nigdy nie bedzie tak samo. Tam pozostana animozje i podzialy, tym bardziej ze inni zbrodniarze po obu stronach chodza bez zadnej kary i pewnie nie poczuwaja sie do winy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJaccek Re: Slobo Milosevic- IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 01.07.01, 14:11 Spokoj jest nudny!!Lobby producentow wszelakiej broni i srodkow medycznych juz szuka nowego kozla ofiarnego.Rzesze pracownikow przemyslu okolowojennego, wraz z rodzinami, moga zostac bez chleba.Jeszcze tyle kosciolow zostalo do zniszczenia.Tak przyjemnie sie robi, gdy sie czlowiek uzali nad losem tego nieszczesliwca.Jestesmy tacy dobrzy a Haga tak daleko.FORUM jest piekne!!! Odpowiedz Link Zgłoś