Dodaj do ulubionych

Co oznaczaja 2 paski na fladze Izraela? Wiecie?

15.04.07, 23:35
Bo ja wiem, ale Wam nie powiem:P Kto pierwszy poda wlasciwa odpowiedz, ten
otrzyma nagrode.
www.stuartriley.net/Israel/Mt_Hermon/2002_01_18/Israel_Mt_Hermon_israeli_flag.jpg
Obserwuj wątek
    • splitme Re: Co oznaczaja 2 paski na fladze Izraela? Wieci 15.04.07, 23:50
      Dual loyalty ???
      • absztyfikant Re: Co oznaczaja 2 paski na fladze Izraela? Wieci 15.04.07, 23:51
        Pudlo Rozlupaniec. Podpowiem , ze bardzo podoba mi sie przeslanie tych pseczkow:P
      • lechu112 Re: Co oznaczaja 2 paski na fladze Izraela? Wieci 15.04.07, 23:54
        splitme napisał:

> Dual loyalty ???
        Pudlo ))) , emerycie nie spisaliscie sie .
        www.joemonster.org/article.php?sid=5741
        • blazar lesiu czy to tak fajnie 16.04.07, 00:14
          smiac sie ze swojego ?

Lech Kaczyński - Kalkstein - dywersant, mason, w latach 80-tych bliski współpracownik Lecha
          "Bolka" Wałesy; zbrodniarz - uczestnik porozumienia ponad głowami narodu polskiego ze
          zbrodniarzami PZPR i SB - tajne rozmowy w Magdalence, "okrągły stół", pomiędzy żydowskim
          przywództwem drugiej [po stanie wojennym] 'Solidarności' a elitami SB i PZPR; Od grudnia 1988 r. w
          Komitecie Obywatelskim przy Lechu Wałęsie; w 1990 roku został I zastępcą przewodniczącego,
          powstałego po stanie wojennym, z inicjatywy żydokomuny drugiego związku NSZZ "Solidarność"-bis,
          nie mającego nic wspólnego, oprócz nazwy z pierwszym związkiem i ruchem społecznym;

były szef NIK; jako minister sprawiedliwości w rządzie Jerzego Buzka, nie dopuścił do ekshumacji
          zwłok w Jedwabnem, co uniemożliwiło ustalenie prawdy o ilości ofiar i sprawców zbrodni na żydach; bł.
          prezydent Warszawy [2002 r.], obecnie prezydent PRL-bis;

członek żydomasońskiej organizacji "Grupa Windsor" - finansowana przez zagraniczne organizacje
          żydomasońskie. Grupa Windsor utrzymuje kontakty z tzw. Miedzynarodowym Funduszem
          Republikanskim i Heritage Foundation; prezydent PRL-bis III Kaczyński-Kalkstein w Polsce odznaczyl
          wszystkich żydokomunistycznych trockistów z KOR-u krzyżami i orderami
    • lechu112 Re: Co oznaczaja 2 paski na fladze Izraela? Wieci 15.04.07, 23:51
      To trudne . Moze jakas podpowiedz ?

www.youtube.com/watch?v=8jIPuqi1GGI
      • absztyfikant Re: Co oznaczaja 2 paski na fladze Izraela? Wieci 15.04.07, 23:55
        Tutaj podpowiedz dla ludzi normalnych:
        tinyurl.com/2vt653
        Ale mi chodzi o to, by odpowiedzieli antysemici. Merde, dalem druga podpowiedz:P
      • dana33 Re: Co oznaczaja 2 paski na fladze Izraela? Wieci 15.04.07, 23:56
        tez wiem. tez nie powiem. tez mi sie podoba.
        kocham moj kraj, absztyfikant...
        • absztyfikant Re: Co oznaczaja 2 paski na fladze Izraela? Wieci 16.04.07, 00:00
          Dam trzecia podpowiedz. Ja tym postem sprawdzam na ile holotka zna sie na
          trudnym rzemiosle robienia antyizraelskiej propagandy:))))
        • behamot3 Re: Co oznaczaja 2 paski na fladze Izraela? Wieci 16.04.07, 00:02
          dana33 napisała:

> tez wiem. tez nie powiem. tez mi sie podoba.
          > kocham moj kraj, absztyfikant...

abszt,,, mam takie dwie , mogę Ci jedną podarować :))))
          • absztyfikant Re: Co oznaczaja 2 paski na fladze Izraela? Wieci 16.04.07, 00:06
            Trzymaj, trzymaj. Ja mam niestety talent do gubienia roznych rzeczy. Przyda sie
            w swoim czasie z pewnoscia.
        • sol4000 ja tez wiem, ale nie powiem!!:-) n/t 16.04.07, 00:39
    • cs137 Re: Nie wiem. Wiem do tej pory (z obowiązkowej 15.04.07, 23:52
      lektury w podstawówce), co oznaczały trzy rogi na chuście pionierskiej w byłym
      sojuzie, i co oznaczało 13 gwiazdek na pierwszej narodowej fladze USA.
      Wiedziałem też, jakie jest znaczenie całej gamy róznych symboli masońskich (moja
      córka nalezy do masonów - na Zachodnim Wybrzeżu USA lóż masońskich jest ogromna
      obfitość, pod dostatkiem dla każdej grupy wiekowej i płci), ale juz mi to troche
      wywietrzało z głowy.

Pionierska chusta nie była trójkątem idealnie równobocznym, stąd żadne dwa rogi
      nie były identyczne i dlatego każdy mogł oznaczać co innego. Dla ułatwienia
      podam, ze kąt
      rozwary symbolizował (pooowwwstańńń!!! baaaa
      • absztyfikant Re: Nie wiem. Wiem do tej pory (z obowiązkowej 15.04.07, 23:56
        Sprawdz poczte Tommy:P
        • cs137 Re: Sprawdziłem, jeszcze nie ma 15.04.07, 23:59
          Za jakiśczas sprawdzę znów. Pozdrówka!
          • absztyfikant Re: Sprawdziłem, jeszcze nie ma 16.04.07, 00:00
            Poszlo.
            • cs137 Re: Juz odpisalem! n/t 16.04.07, 00:29
              • absztyfikant Re: Juz odpisalem! n/t 16.04.07, 00:33
                Ja tez.
        • cepekkolodziej Re: Nie wiem. Wiem do tej pory (z obowiązkowej 16.04.07, 00:00
          Eeee tam. Stare.

Nil i Eufrat. Albo wg. Ferdka, tego od zabranej mu kordly i 55 polskich dywizji walczacych na froncie wsch. po stronie III Rzeszy, Jordan i Wisla.
          • absztyfikant Re: Nie wiem. Wiem do tej pory (z obowiązkowej 16.04.07, 00:05
            Hehehe, wiedzialem, ze na Ciebie mozna liczyc Cepie. Co by o Tobie nie mowic nie
            jestes glupi. Robisz dobra propagande antyizraelska, a holotka jakos nie rzuca
            sie na Twoje watki. Wspolczuje Ci, tak po ludzku. Gdyby nie Dana, to nie mialbys
            z kim gadac:P

en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Israel#.22Nile_to_Euphrates.22_controversy
            Glowna nagroda jest wycieczka do Teheranu na wlasny koszt:P Ja funduje butelke
            trunku na czas lotu, bo jak wiadomo islamisci moga zrobic kuku za posiadanie
            takich diabelskich plynow.

Na Tiegieeeeeran!!!!
            • dana33 Re: Nie wiem. Wiem do tej pory (z obowiązkowej 16.04.07, 00:09
              absztyfikant..... nie chce zadnej wycieczki, ale wyjasnienie jest inne....
              wikipedia to wiesz, nie jest najlepsze zrodlo....
              te dwie niebieskie linie oznaczaja linie horyzontu i linie wode. a miedzy nimi
              narod israela. nie z tallit, nie eufrat i nil. rowniez nie wisla i jordan.
              zwyczajnie niebo i woda, wlasnie niebieskie.....
              • absztyfikant Re: Nie wiem. Wiem do tej pory (z obowiązkowej 16.04.07, 00:15
                Zdania sa podzielone.
                www.mfa.gov.il/MFA/History/Modern%20History/Israel%20at%2050/The%20Flag%20and%20the%20Emblem
                The Blue Stripes

The blue stripes on the Zionist flag were inspired by the stripes on the tallit
                (prayer shawl). The tallit has two separate symbolic aspects: the light blue hue
                and the stripes. Some say that the stripes are meant to recall the one dyed
                strand of the ritual fringes (tzitzit). This leads to the significance of the
                hue itself. According to the Torah, one strand in the tzitzit should be light
                blue. To judge from references in the Talmud, it was a shade between green and
                blue. Many symbolic meanings were attributed to it. Rabbi Meir said that it
                recalls the color of the sky; Rabbi Judah ben Illai maintained that the color of
                Aaron's staff was light blue, as were the Tablets of the Law, and this is why
                God commanded the Jews to include it on their prayer shawls: "As long as the
                people of Israel are looking at this tehelet, they are reminded of {the words}
                written on the tablets and observe them." In other words, the sight of the color
                tehelet leads to observance of the commandments. White and tehelet, along with
                gold and purple, were the colors of the High Priest's raiment (Exodus 28: 4,43)
                and of the curtains of the Tabernacle (Exodus 26). They were considered to be
                the colors of purity symbolizing the spirituality of the Jewish people.
                • absztyfikant Re: Nie wiem. Wiem do tej pory (z obowiązkowej 16.04.07, 00:19
                  Zreszta co za roznica. Ta flaga jest po prostu niezla graficznie:)
                  • dana33 Re: Nie wiem. Wiem do tej pory (z obowiązkowej 16.04.07, 00:21
                    to co napisalam to to, czego ucza nasze dzieci w szkole... :))))
                    to jest najpiekniejsza flaga na calym swiecie....
                    • blazar Re: Nie wiem. Wiem do tej pory (z obowiązkowej 16.04.07, 00:28
                      ana33 napisała:

> to co napisalam to to, czego ucza nasze dzieci w szkole... :))))
                      > to jest najpiekniejsza flaga na calym swiecie....

Chyba sobie zartujesz. Ziopropaganda juz wam na mozg uderza. Sa o wiele piekniejsze flagi.
                      Na przyklad flaga Arabii Saudyjskiej, Iraku, Iranu, Palestyny.

Wy nie macie prawa do flagi bo nie jestescie legalnym panstwem. Daj link do mapy waszego panstwa ?
                      • absztyfikant Re: Nie wiem. Wiem do tej pory (z obowiązkowej 16.04.07, 00:29
                        upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c9/Satellite_image_of_Israel_in_January_2003.jpg
                        • blazar Re: Nie wiem. Wiem do tej pory (z obowiązkowej 16.04.07, 00:32
                          Mape mape absztus. Taka legalna a nie zrobiona w waszych ministerstwach.
                • czikago Re: Nie wiem. Wiem do tej pory (z obowiązkowej 16.04.07, 00:23
                  A o. Rydzyk mowil ze to z powodu tej macy + krew co to taki sanwicz
                  wychodzi ?
                  Nie wiem czy dobrze slyszalem bo bylem na kilku drinkach .
                  Ale to chyba nie koszerne bo zydzi u ktorych sprzatam w Czikago to
                  krwi ( kaszanki ) nie toleruja .
                  Jak se kiedys przynioslem kaszanke + razowca + piwko na lancz to mnie z
                  ich domu wyprosili ( co malowalem ) i jadlem na trawniku a ze
                  popilem browarami i bylo cieplo to zasnalem i mnie musie budzic . Ale
                  jaja byly.
                  • cs137 Re: Kukusiek? n/t 16.04.07, 00:32
              • minh Re: Nie wiem 16.04.07, 00:26
                Wiem ze widzę refleksje mojej duszy w tej fladze. Ze dobro idzie do nieba a zło
                do piekła, a i niebo i piekło jest wzlgledne jak Einstein, ze trójkątne systemy
                ma ograniczenie między niebem a piekłem. A Bóg według stary testament stworzył
                prototyp-ludzkie w 6-dniu. Odpoczął sobie w 7 dniu. Podobno czeka czy ktos z
                swoich podobienstw jest w stanie go zrozumiec. 7,13,17, itp Bóg nr 7 jest
                mniejszy od Bóg nr 13 *Judas* a 3<5<7<11<13 ...

2 niebieskie paski są to kresy 3 trójkątne systemy społeczne. Ale to moje
                matematyczne interpretacje. :-) Jestem uczniem P.Ferma
    • blazar Wiemy wiemy !!! 16.04.07, 00:25
      Pierwszy pasek to symbol skaradzionej ziemi palestynskiej. Drugi to symbol waszego hymnu, tez
      skradzionego, Smetanie.
      • axx611 Re: Wiemy wiemy !!! 16.04.07, 00:30
        Te paski wyrazaja sen syjonistow. Ten u gory to rzeka Nil a ten na dole to
        Eufrat.W srodku wielki Israel. Czyli sen o potedze. Bo Nil jest w Egipcie a
        Eufrat w ...Iraku. Dodam ze w nomenklaturze miedzynarodowej kolor blue jest
        kolorem ...homoseksualistow.
        • blazar Re: Wiemy wiemy !!! 16.04.07, 00:33
          Czyli pederastow. Ja wiem ze w IDFie jest wielu pederastow. Nawet ogladalem taki film o pederastach w
          wojsku issraelskim. Sami pederasci.
          • behamot3 Re: Wiemy wiemy !!! 16.04.07, 00:38
            blazar napisała:

> Czyli pederastow. Ja wiem ze w IDFie jest wielu pederastow. Nawet ogladalem tak
            > i film o pederastach w
            > wojsku issraelskim. Sami pederasci.

i jeden naczalny pederasta na tym forum , ale chyba nie jedyny ? hehehe
        • cs137 Re: Guzik tam homosiów! Argentyny! 16.04.07, 00:43
          Tez dwa niebieskie paski i gwiazda po srodku.

Równiez angielska drużyna piłkarska Chelsea ma za symbol kolor niebieski, co
          stwierdza znany przebój z lat 60-tych:

BLUE IS THE COLOUR,
          FOOTBALL IS THE GAME,
          WERE ALL TOGETHER
          AND WINNING IS OUR AIM.
          SO CHEER US ON THROUGH
          THE SUN AND RAIN
          CHELSEA, CHELSEA IS OUR NAME ...
          • cs137 Re: Proszę, oto flaga narodowa Argentyny: 16.04.07, 00:47
            Dwa niebieskie paski i gwiazda po środku:

www.argentina.gov.ar/argentina/portal/img/bandera_col_sec.gif

• absztyfikant Re: Proszę, oto flaga narodowa Argentyny: 16.04.07, 00:48
              Oni tez pewnie chcieli budowac Eretz Israel Hashlemach od Wisly do Jordanu, ale
              potkneli sie o Falklandy:P
            • absztyfikant Urugwaj 16.04.07, 00:50
              www.rugbyheaven.smh.com.au/rwc2003/graphics/flags/uruguay_flag.jpg
    • grzegorz1948 Re: Absztyfikant- 16.04.07, 00:37
      "... Na prośbę naszego przywódcy Herzla przybyłem tu, do Bazylei, by poczynić
      przygotowania do Kongresu Syjonistycznego, by zagwarantować jego powodzenie i
      zapobiec jakimkolwiek zakłóceniom. Wśród wielu problemów, którymi się zająłem,
      jeden stanowił jakby sedno problemu żydowskiego w ogóle: jaką flagę zawiesimy w
      Sali Kongresu? ... Nagle wpadł mi do głowy pomysł. Mamy przecież flagę,
      niebiesko-białą. Szata modlitewna (tałes), którą okrywamy się podczas modlitwy:
      to jest nasz symbol. Wyjmijmy, zatem tałes i rozwińmy go przed oczami
      wszystkich narodów. Zamówiłem, zatem niebiesko-biały sztandar z namalowaną na
      nim gwiazdą Dawida. I tak właśnie flaga powiewająca nad Salą Kongresową stała
      się naszą flagą narodową. Nikt nie był zaskoczony, nikt też nie pytał, jak i
      skąd się wzięła."
      Reszte zostawiam twojej durnej wyobrazni.Ja wiem ze ty i Dana jako "nawiedzeni"
      macie inny koncept

• absztyfikant Re: Absztyfikant- 16.04.07, 00:39
        Jak zwykle nic nie zrozumiales. Egal...
      • dana33 zadnych niespodzianek, holotka..... 16.04.07, 00:40
        nie wazne o czym mowa.... od lekarstwa wynalezionego z israelu, przez nauke,
        przyrode, religie, zaglade, muzyke az do flagi.... wszystko jedno o czym... jak
        dlugo jest to cos pozytywnego o zydach i israelu, jak dlugo jest to jakas
        ciekawostka, konczy sie na waszym pluciu, lekcewazeniu i oczernianiu mojego
        kraju i mojego narodu.

w jakims momencie to jest mi was po prostu zal. macie naprawde pieskie, zasrane
        zycie....
        • absztyfikant Re: zadnych niespodzianek, holotka..... 16.04.07, 00:43
          anamalia.wrzuta.pl/audio/5wWm7VQofd/12_gdy_mowia_mi
          Dana, posluchaj sobie tej piosenki przed snem:) I glowa do gory:)

Mety spoleczne istnieja rownolegle z elita od zarania dziejow. Twoja obecnosc
          daje tej holocie mozliwosc poujadania na zywego Zyda, ktorej by nigdy przeciez
          nie mieli, wiec pluja na Ciebie z podwojna sila.
          • absztyfikant Dana:) 16.04.07, 00:51
            www.bluestarpr.com/docs/flags_sm.jpg
            • dana33 Re: Dana:) 16.04.07, 00:58
              alez absztyfikant..... ja mam zawsze glowe do gory, zawsze!!!!!!

ale nie kupuje tego, ze moja obecnosc sprawia, ze oni ujadaja.... oni ujadali,
              zanim weszlam na fs... wlasnie dlatego weszlam, bo mnie zawiadomiono, co sie tu
              dzieje... :)))
              niech ujadaja.... moje zycie jest ok... :))))
              szczegolnie pod ta flaga, absztyfikant...
              • dana33 Re: Dana:) 16.04.07, 01:01
                zreszta zobacz, co sie dzieje na innych forach..... tam mnie nie ma, a ujadaja
                tak samo....
                tak juz maja..... holotkowato... :)))))
              • absztyfikant Re: Dana:) 16.04.07, 01:01
                Tego nie powiedzialem. Oni ujadaja tak czy owak, ale mozliwosc poplucia na
                Izraelke ich jeszcze dodatkowo nakreca. To masochisci - pelne sado maso.
                Przeciez rowno obrywaja:))))))

>ale nie kupuje tego, ze moja obecnosc sprawia, ze oni ujadaja.... oni ujadali,
                >zanim weszlam na fs...
    • grzegorz1948 Re: absztyfikant 16.04.07, 00:54

www.reporter.edu.pl/europa_wg_auschwitz/z_kraju_i_ze_swiata/psychologowie_z_izraelska_mlodzieza
      Jestescie juz nienajmlodsi a wiec jest tylko wskazana wycieczka z psychologiem
      tak zeby aaki mial mniej roboty.
    • splitme Re: Co oznaczaja 2 paski na fladze Izraela? Wieci 16.04.07, 01:03
      Who cares co oznaczaja paski , zobacz co pomiedzy paskami , a tam dwa trojkaty
      jeden up , jeden down ,... Zanim ochloniecie po kilkudziesiecioletniej euforii
      przyjdzie czas na down , robicie wszystko zeby sie spelnilo ,... Idiots ,...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka