manny_ramirez Ja nigdy nie wroce 24.10.07, 19:07 do kraju okupowanego przez uklad. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ja nigdy nie wroce 24.10.07, 19:20 Proponujesz calkowita zmiane charakteru Polakow. To jest mozliwe, ale wymaga cierpliwosci i poswiecen co najmniej takich jaka pokazali Prusacy za czasow Fryderyka II. W miedzyczasie, trzeba bylo sie od paranoi wyzwolic. Co sie polowicznie stalo. Dobre i to, poki, co. Jestes 30 latkiem i chcesz, podobnie jak pancer, by wywalic cala moja mlodosc na smietnik. Zupelnie sie na to nie zgadzam. To jest glupota. Dlaczego? Bo i twoje i pancera pokolenie swoje bledy popelni. A MADRY NAROD uczy sie ze swojej historii a nie ja odrzuca. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Wybacz ale odpowiem Ci jak D_D 24.10.07, 19:26 Nie chce Cie urazic bo sie dlugo znamy i lubie Cie ale inaczej to co napisales nazwalbym tak jak D_D nazwala ;) Nie chodzi o wyrzucenie mlodosci a o wyrzucenie z zycia publicznego zdrajcow, donosicieli, mend, ludzi ktorzy wciaz sa tak uzaleznieni od dawnych mocodowacow ze z dojsciem do wladzy natychmiast gotowi sa oddac im pol Polski. Kapisz? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wybacz ale odpowiem Ci jak D_D 24.10.07, 19:49 Maniek, przyjacielu, wlasnie trzeba z takimi" zdrajcami, donosicieami, mendami,..." zyc i powoli powodowac, ze sie innymi stana. Ale tylko "po dobroci". Inaczej polska natura tego nie zaakceptuje. Recepty Jarkacza sa idiotyczne a on sam nie powinien zostac sie kim zostal. Chlopek roztropek, Walesa, mial po raz drugi racje ze go wywalil z kancelarii (pierwszy raz mial racje jak przez plot stoczni przeskoczyl). Zrozum, ze Polska przeszla o milimetr od populizmu, ze nie nazwe tego dosadniej. Bardzo niewiele brakowalo. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Populizm to haslo wytrych 24.10.07, 20:01 Kaczory przemina ale pisizm zostanie. Ja bede pisista do samego konca:) Zdrajcow trzeba wiszac, donosicieli ujawniac a mendy wiezic. I wtedy dopiero bedzie Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Populizm to haslo wytrych 24.10.07, 20:09 Pogadamy za jakis czas. Jestes mlody, w goracej wodzie kapany i twoje poglady sa tez jeszcze troche impulsywne. Wieszac nie nalezy nikogo. A system powinien promowac ODPOWIEDZIALNOSC a nie STRACH. Aha, i przyklad idzie od gory. Przychodzi mi na mysle jeszcze takie powiedzenie "Chcesz uniknac budowy wiezien? - buduj szkoly" I to bym dopasowal do dyskutowanej sytuacji w takie sposob: wiekszosc ludzi sie dopasowuje, sprobujmy dac dobry przklad do tego dopasowania. Albo jeszcze z "twojej" historii: czyz nie bylo lepiej sie z Ukraincami ulozyc a nie ich tak gnoic, ze Chmielnicki powstal? Batem niewiele zyskasz, taki jest z tego wniosek. PF Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Populizm to haslo wytrych 24.10.07, 20:35 Panstwo ktore nie karze zdrajcow nie jest odpowiedzialne. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Populizm to haslo wytrych 24.10.07, 20:45 Panstwo, ktore wielkich slow uzywa jest zawsze troche niebezpieczne. Jakos rzadko o zdrajcach z Czech, Finlandii lub Szwecji slychac. A wiesz dlaczego? Bo najczesciej problem lezy u tych ktorzy "zdrade" definiuja. Brytowie zyja przez 200 lat w demokracji i jakosc tak duzo zdrajcow u wladzy nie mieli. A u nas co 20 lat nowi "zdrajcy" sie pojawiaja. Moze by tak tego slowa nie uzywac? Przynajmniej tak czesto. PF Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Populizm to haslo wytrych 24.10.07, 22:45 To Wielka Brytania przezyla rozbiory i komunizm? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Populizm to haslo wytrych 24.10.07, 23:02 Rozbiory byly smiertelna porazka polskiej polityki. Czy kiedys Polacy sie rozliczyli z rozbiorow? A z tego warto bylo sie rozliczyc. Czy te cechy narodowe, ktore do rozbiorow doprowadzily zanikly? Klotliwosc i egoizm pewnie nie. I wlasnie z te klotliwoscia i zawiscia bym powalczyl. Komunizm byl narzucony z zewnatrz i trudno oskarzac ludzi, ze pada deszcz lub ze swieci slonce. PF Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: Populizm to haslo wytrych 24.10.07, 23:32 Amen again - Przy (znowu) korycie pomiot zydo-komuny , ktora zrobila pieklo z mojego dziecinstwa , bo moj ojciec byl "aliantem" i wrocil do kraju , bo czul sie Polakiem - Moja mama przymierala by glodem w zime na emeryturze po ponad 40-tu latach pracy za rzadow Stoltzmana gdybym nie uzupelnial jej budzetu zielonymi ,... ==================================================================== Zdrajcow trzeba wiszac, donosicieli ujawniac a mendy wiezic. I wtedy dopiero bedzie Polska ,... Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Wybacz ale odpowiem Ci jak D_D 25.10.07, 00:58 polski_francuz napisał: > Maniek, przyjacielu, wlasnie trzeba z takimi" zdrajcami, donosicieami, mendami,..." zyc i powoli powodowac, ze sie innymi stana. > Ale tylko "po dobroci". Inaczej polska natura tego nie zaakceptuje. wybacz PF ale kiedy to czytam ,widze w tym poscie strach donosiciela przed ujawnieniem.....nie wiem skad to skopiowales?... Pomysl tylko ilu ludziom agenci SB zycie zmarnowali.......czesto (uczelnie)niszczyli czyjes zycie by samemu zajac jego miejsce donosiciel to najwyzszy stopien demoralizacji i upodlenia Polske MUSZA oczyscic z donosicieli SB i aktywistow komuszych innej drogi nie ma...zakaz zajmowania stanowisk w admin.panstwowej i najnizsze oficjalne emerytury....nie wiezienia. Tak tworza sie kliki i uklady gdyz jeden ma haka na drugiego. To one powodowaly i powoduja niezadowolenie spoleczenstwa ,powoduja rowniez ,ze nowy mlody i "czysty" polityk szybko wciagany jest w tryby ukladu - demoralizowany i tak w kolo.... PF lustracja musi nastapic-calkowita i otwarta inaczej burdel ktory trwa od 18 lat "wolnej" nigdy sie nie skonczy Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wybacz ale odpowiem Ci jak D_D 25.10.07, 07:21 "wybacz PF ale kiedy to czytam ,widze w tym poscie strach donosiciela przed ujawnieniem.....nie wiem skad to skopiowales?... Pomysl tylko ilu ludziom agenci SB zycie zmarnowali.......czesto (uczelnie)niszczyli czyjes zycie by samemu zajac jego miejsce donosiciel to najwyzszy stopien demoralizacji i upodlenia" To nie strach to rozsadek. Moze tez wychowanie. Mimo, ze bezpieka mego Tate za AK przymknela i Mama musiala ze mna sie sama blakac, jakos nikt u nas w domu nienawisci nie kultywowal. Stwarzanie atmosfery podejrzliwosci wobec 50 i 60 something juz zaowocowala w kolejnym podziale spoleczenstwa. A w koncu, spoleczenstwo samo wybralo z tym skonczyc w demokratycznych wyborach. A uklady w Polsce byly sa i beda, podobnie jak we Francji i w innych krajach. PF P.S. Zerknij na poczte Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Wybacz ale odpowiem Ci jak D_D 26.10.07, 13:45 PF to nie zadza zemsty mna kieruje...ci ludzie powinni odejsc 18 laty temu. Dzisiaj wiemy ze " kompromis" okraglego stolu dal im cart blanche na bezkarne rokradanie majatku narodowego na ktory pracowli ciezko nasi rodzice jak i my sami "komuchem" mogl sie stac kazdy kto chcial robic jakas kariere w tamtym systemie....wczoraj zeby to robic musiales byc pisowcem,dzisiaj po.owcem...byc posluszny partii i systemowi coz sie zmienilo????? Kapusiem ,donosicielem zostawala najgorsza czesc spoleczenstwa wyzuta ze wszelkich uczuc moralnych...swolocz Takich ludzi trzeba eliminowac,odsuwac ...raz zakapowal ,otrzymal korzysci bedzie robil to dalej dla KAZDEGO kto da wiecej. Takich ludzi ze struktur administracji panstwowej nalezy pozbyc sie wszelkimi dostepnymi metodami...jak najszybciej. Jak juz wspomnialem nie trzeba ich wieszac,wsadzac do wiezienia wystarczy dac kopa a jak osiagnie wiek emerytalny dac minimalna emerytuere..cos ok 500 zl miesiecznie bez wzgledu na staz pracy i "osiagniecia".....niech wegetuje ps.nie moge wejsc na poczte..prawde mowiac nie zagladalem tam z rok? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wybacz ale odpowiem Ci jak D_D 26.10.07, 15:14 Problem, jak zwykle, tkwi w szczegolach. tzn jak ich ukarac. I jak ich znalezc. Prawdziwie winni sa sprytni jak norki. I ukarze sie znow podstarzalych mniej madrych. Te 18 lat to juz chyba za pozno na cokolwiek. Pozdro PF P.S. Powinienes wejsc na poczte bez problemow. Probuj jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: Wybacz ale odpowiem Ci jak D_D 26.10.07, 15:23 Dokumenty z "prywatyzacji" zostaly , chocby w aktach wlasnosci nabytych majatkow z cenami wlacznie ,... Zajrzyj do skrzynki , poszlo jak naprawili problem ,... ==================================================================== Problem, jak zwykle, tkwi w szczegolach. tzn jak ich ukarac. I jak ich znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: Ja nigdy nie wroce 24.10.07, 22:57 Przyklad ukladow : Wraz z zona odziedziczylem dzialke 25 arow lasu , jakies 200 metrow od wyciagu narciarskiego w uzdrowiskowym miescie Nikifora na ktorej moglibysmy postawic dom , pensjonat , z pokojami do wynajecia , whatever , gdyby nie uklady - Dzialki z boku nalezace do kmiotow jak moj sp. tesc , ktory odziedziczyl ja po ojcu , wykupil jakis oligarch spod Krakowa , metoda propozycji "nie do odrzucenia" ktory zaczepil sie na "prywatyzacje" za Stoltzmana , ktory ma wladze miasteczka w kieszeni i planuje postawic tam cus na wieksza skale ,.. Ma facet pecha bo akurat (spadkobiercom) mnie i zonie nie spieszy dac dupy ukladowi , a corcia i junior maja czas ,... ==================================================================== do kraju okupowanego przez uklad. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Split, split 24.10.07, 23:05 nie mozna Donka, Kwacha i Zydow za wszystkie nieszczescia ktore doznales ty i twoja rodzina oskarzac. Prywata jest wszedzie jak sam wiesz. Prywate warto ODPOWIEDZIALNOSCIA zastapic. Ale nie STRACHEM. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: Split, split 24.10.07, 23:59 A Kogo , wujka Bolka ??? ,... Kto 17-19 tego wrzesnia '39 w Lwowie i nie tylko towarzyszyl NKWU-dzistom w czystce z lista Polakow zagrazajacych bolszewizmowi ??? Kto po wojnie rzadzil ??? Kto wysylal swoja latorosl za granice na prestizowe zagraniczne uniwersytety , kiedy tacy jak ja w '68 moglismy marzyc o paszporcie do Sojuzu ??? ,... =================================================================== nie mozna Kwacha i Zydow za wszystkie nieszczescia ktore doznales ty i twoja rodzina oskarzac. Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: Split, split 25.10.07, 19:06 Donka nie oskarzam o przeszlosc a terazniejszosc , ze sie ze skompromitowanym badziewiem kuma ,... =================================================================== nie mozna Donka, Kwacha i Zydow za wszystkie nieszczescia ktore doznales ty i twoja rodzina oskarzac. Zacznijmy od odstawienia od koryta zakamuflowanych zlodziei i hostsztaplerow w przebraniu politykow - Taki Borowski - ideowy komuch ktory odetchnal na widok WRON-y , pomiot rodziny katow powojennej Polski , dzis zajmuje najwyzsze stanowiska w kraju z Marszalkiem sejmu wlacznie ,... Tfu !!! ,... =================================================================== Prywate warto ODPOWIEDZIALNOSCIA zastapic ,... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Split, split 25.10.07, 19:30 Z ocena Donka poczekajmy troche. Give him a chance, mate. PF Odpowiedz Link Zgłoś
jaka.to.melodiaa NIGDY 24.10.07, 19:41 sam se wracaj, mi na głowę nie padło. i szczerze mówiąc, gdyby pewnego pięknego dnia polska zniknęła z mapy zwisało by mi to, że tak to ujmę. Odpowiedz Link Zgłoś
cassandrax Re: NIGDY 24.10.07, 20:12 brawo, jedyny mądry, mądrze myśli i tak prędko nie wróci...ja się bardzo cieszę ....od kąd "emigranci" wyjechali...ja zarabiam znacznie więcej tu w Polsce, tu stać mnie na wszystko.... a kto jest u władzy całkiem mi wisi... i tak gorzej już nie będzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
veni.vidi.vici1 Re: NIGDY 24.10.07, 20:52 ni jestes Polakiem wiec sie nie wtracaj Odpowiedz Link Zgłoś
jaka.to.melodiaa Re: NIGDY 24.10.07, 22:04 uuuu, mocne słowa hehe ale masz racje, z polską nigdy nie czułam się w zaden sposób związana, wręcz odwrotnie, co jak widze udało mi się swietnie uchwycić w pierwszym poście. dziękuję za komplement, przyjemnie jest nie musieć już tam siedzieć i być polakiem hehe a wtrącać się będę, bo tak mi się podobna Odpowiedz Link Zgłoś
veni.vidi.vici1 wroca, gdy Polska będzie prawa i sprawiedliwa. 24.10.07, 20:50 na pewno nie za Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
kulka100 Mamy POlske 24.10.07, 22:49 Wracajcie do POlski.Donek obiecal Irlandie ale POlska tez jest ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
ku_ba2 Re: Kiedy wracacie? 25.10.07, 06:13 Najlatwiej jest zrobic mlodziez w konia,nie ma jeszcze doswiadczen zyciowych,wiedzy historycznej i politycznej. Na jakis czas wyksztalciuchy odsuneli lustrowanie swoje i odpowiedzialnosc za zdrady roznego rodzaju Polskiej Racji Stanu. Wygral pretty boy-ktory nawet nie ma charakteru przywodcy ale mlodziez sie dala nabrac na lukrowane haselka. Znowu sie obudza Polacy z reka w nocniku tak jak i Francuzi wiec ty PE masz tu rzeczywiscie pole do popisu rzucajac na prawo i lewo swoimi durnymi haslami.Plakac powinienes faktycznie nad swija ignorancja i dziwnym przekonaniem ze Polacy to romantycy nie uleczalni.Sam jakos nie wrociles i z Polski nie nadajesz. No ale tacy jak ty moga do zloba predzej sie dorwac niz ja.Ty masz za idee materie ja zas moralnosc. Jedynie kto tu cos madrego napisal to splitme i jego przeslanie ja dziele bo bez zlustrowania i osadzenia przestepcow ktorzy rozkradli Polske wymordowali reszte narodu ktory by tworzyl oblicze Polski powojennej i wydali politycznie na emigracje tyle ludzi jak miedzy innymi ja Polska nie ruszy do przodu odwaznie i bez strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Przepraszam, że sie wtroncem... 25.10.07, 10:00 Nie chciałem sie wypowiadac w tym won-tku, żeby nie drażnić PF-a widokiem mojego paskudnego nicku i w ogóle przypominac mu o istnieniu mojej pakudnej osoby. Ale jakoś nie moge się powstrzymać, czytając wynurzenia o koniecznym zdemaskowaniu i potrzebie izolacjo od społeczeństwa wszelkiego ohydnego elementu zbrukanego PRL-owską przeszłoscią. Wszekiego UBectwa, OZI, TW, komuchów, układowców... Panowie, wybijcie sobie z głowy - to sie nigdy nie stanie. Nie stanie sie z tej prostej przyczyny, że taka operacja jest po prostu niemożliwa do przeprowadzenia i nikt nie wie, jak nalezałoby ja przeprowadzic. Nawet Kaczory nie wiedziały. O czym świadczy najdobitniej sposób, w jaki sie do dzieła zabrały. Zdrowy rozum podpowiada, ze tego rodzaju dzialanie trzeba zaczac od tych najbardziej winnych. Samych UB-eków. Tymczasem oni tak wymyslili swoja operacje, ze oni nawet nie poczuli strachu. Cała operacja miała sie zacząc od tej drugiej strony, od wyławiania płotek, jakiegos tam donosicielskiego drobiazgu. Bez sensu. Nikt nie wie, jak to zrobic i nikt tego już nie zrobi. Problem sie rozwiąze automatycznie za 20-30 lat. Ja nie mówię, ze to dobrze, że problem nigdy nie doczeka sie rozwiązania przez ludzi, a tylko czas go rozwiąże. Tylko mówie Wam, że tak będzie - sami zobaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Przepraszam, że sie wtroncem... 25.10.07, 19:35 Wszystkich mordercow i zlodzieji tez sie nie wylapie. Powinnismy dac sobie spokoj z lapaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Drogi Cwanny Ramirezie: 25.10.07, 22:45 Czytaj uważnie, co ludzie piszą. Ja napisałem tylko, że pewne rzeczy NIE NASTĄPIĄ. A skąd wiem? Ano, zaparzyłem sobie kawe w szklance, kawę wypiłem, a co do tych spraw "in question", to wywróżyłem je z fusów. Powiedzialem wyraźnie w moim poscie, że nie wyrażam stanowiska, czy stanie sie dobrze, czy żle. Powiedziałem tylko, ze tak sie na pewno stanie, Moge Ci w tej chwili powiedzieć, ze w roku 2008 w wypadkach drogowych w całych Stanach zginie ok. 40 000 osób. I za półtora roku bedziesz mógł sprawdzić, ze miałem całkowita racje. Czy to jednak będzie znaczyło, ze ja popieram wypadki drogowe? Że uważam, ze nie nalezy dbac o zwiększenie bezpieczeństwa na drogach? Mowie tylko tyle, ze żadnego "rozliczenia" juz sie nie doczekamy i jesli kto uważa inaczej, to moge sie nawet załozyc. I prosze na mnie nie krzyczeć, ja tylko tutaj występuję jako "listonosz z wiadomosciami z przyszłosci". A powiedzenie "Don't shoot at the messenger" chi-i-i-ba znasz, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Przepraszam, że sie wtroncem... 26.10.07, 13:18 skoro sie wtroncasz to do rzeczy... napisales..... "Nie stanie sie z tej prostej przyczyny, że taka operacja jest po prostu niemożliwa do przeprowadzenia i nikt nie wie, jak nalezałoby ja przeprowadzic." ----- miales na mysli zapewne lustracje.... Ta operacja jak ja nazywasz byla absolutnie do wykonania przez Kaczynskiego jako bylego premiera.....musial miec jedynie odwage jak rowniez chciec...zabraklo jednego jak i drugiego Dalej masz racje,wyszukiwali plotki dla wlsnych partyjnych manipulacji...okonie i szczupaki zostawili w spokoju,dlaczego?? na to pytanie nie dostalismy odp. i prawdopodobnie nie dostaniemy Problem nie powinien sie rozwiazac za 20-30 lat,problem powinien byc rozwiazany 18 lat temu jako priorytet,choc ostatnia jego szansa byly rzady Kaczora ktory reprezentowal Partie o nazwie Prawo i Sparwiedliwosc(sic) Wracajac do meritum tego watku......namawiajacego do powrotu a zarazem przedstawiajacy zalety emigracji... trzeba jednak uczulic ludzi na wady wiec problemy. Na tym forum oprocz siebie ktory przeszedl gehenne slumsow NY na poczatku 80 lat ub.wieku,cos do powiedZenia moze miec split i ku_ba Reszta piepszy bzdety nie majace zwiazku z rzeczywistoscia...a ta bywa brutalna Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: Przepraszam, że sie wtroncem... 26.10.07, 14:28 Mnie slumsy minely ale pare miesiecy szklilem cieplarnie , co niezbyt milo wspominam bo kilka metrow podemna byly grzadki z kwiatami najezone metalowymi pretami a drewniany szkielet tej cieplarni nie byl taki nowy i czasami trzeszczal :))) ,... Mieszkalem w dosc ladnym domu starszej pani w Hickswille (LI) wdowy gdzie mialem pokoj za raz w tygodniu przejazdzka do banku i na zakupy , pozatym chyba dlatego ze czula sie bezpieczniejsza bo tu owdzie zaczeli sie pokazywac czarni o ktorych wtedy major networks TV nie mialy najlepszego zdania ,... Czasem prosila zeby przeczytac jej listy od rodziny w Polsce z ktorymi miala problemY z powodu niechlujstwa piszacego ,... Oj naczytalem sie crap w stylu : Susza w tym roku , zbiory spalilo nie mamy krowie co do zlobu wlozyc , wegiel zdrozal , marzniemy w domu , nie ma co do garka wlozyc , a "kochana ciocia" z lzami w oczach wtykala po stowce do kopert i leciala na poczte , bo ta akurat byla pod nosem ,... Po miesiacu mialem swoje auto , po siedmiu pracowalem w pracowni from 9 to 5 a po trzech miesiacach w pracowni zaczalem pracowac na zlecenia , (60/40) 60 dla mnie , tak ze moje poczatki nie byly takie zle oprocz tego ze tesknilem jak pies za zona i corka ktore zostaly w kraju ,... Fajnych znajomych tez mialem i polski dom w Hempstead gdzie w weekendy mozna bylo sie pobawic i zapomniec ze jestem na emigracji ,... =================================================================== Na tym forum oprocz siebie ktory przeszedl gehenne slumsow NY na poczatku 80 lat ub.wieku,cos do powiedZenia moze miec split i ku_ba Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Przepraszam, że sie wtroncem... 26.10.07, 14:47 split..ja przyjechalem z zona i 8 letnim synem wiec byly trzy geby do wyzywienia na obrzezach Greenpoint w mieszkaniu typu "subway" gdzie cacroches pomimo "sprejowania" byly wszechobecne 24/7... brrr Trwalo to krotko a zarazem wystarczajaco dlugo by zapamietac ten etap emigracji na cale zycie Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: Przepraszam, że sie wtroncem... 26.10.07, 15:15 Ja na Greenpolino wpadalem na zakupy , czasem do "Glorii" siem odchamic czy do kolegi z Travel Agency jak mial cos do zrobienia w zakresie reklamy i promocyjny bilet do atrakcyjnych miejsc na swiecie w ramach wymiany za usluge z ktorego nie mogl skorzystac bo musial pilnowac interesu , jak mawial , kiedy zona nie puscila :) Cacroches widzialem rowniez w szanujacych sie domach na LI :))) ,. =================================================================== Trwalo to krotko a zarazem wystarczajaco dlugo by zapamietac ten etap emigracji na cale zycie ,... Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Przepraszam, że sie wtroncem... 26.10.07, 18:25 bam_buko napisał: > Problem nie powinien sie rozwiazac za 20-30 lat,problem powinien byc > rozwiazany 18 lat temu jako priorytet, Zgadzam się - moze nie 18 lat temu, bo nie zapominajmy, ze przez pierwsze półtora roku po 4 czerwca 1989 jeszcze był "Sejm kontraktowy". Ale, dajmy na to, 16 lat temu. choc ostatnia jego szansa byly > rzady Kaczora ktory reprezentowal Partie o nazwie Prawo i > Sparwiedliwosc(sic) > Czy jeszcze były? Może i tak, nie będę kruszył kopii. Ale Kaczyński sp...ł tę operację koncertowo. Po dwoch nieudanych podejsciach, ja uwazam, szanse, ze w ogóle ktos spróbuje trzeciego podejscia, są nikłe - i dlatego jestem wrecz skłonny sie załozyć, ze juz go nigdy nie będzie. A czy mnie to osobiscie cieszy? Mnie raczej szlag trafia, ze tłumom ubeków - nie chodzi mi o drobnych zastraszonych, którzy cos tam kablowali na sasiada, tylko o tych, którzy to wszysto organizowali w Pałacu Mostowskich i na Rakowieckiej - jakoś włos z głowy nie spadł. A nazwiska i wszystkie dane tych panów i co który z nich robił, sa przeciez precyzyjnie znane. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dziewczyna.kazika Re: Kiedy wracacie? 25.10.07, 22:18 Ech! Tyle tu wpisów, że ja już oszczędzę trochę tej piany. Ale łzy też otarłam chusteczką. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dziewczyna.kazika Re: Kiedy wracacie? 26.10.07, 09:20 Może przegapiłam ten moment, Czy już wrócili? Odpowiedz Link Zgłoś