polski_francuz 22.11.07, 11:42 zaczyna byc w zasiegu europejskiej klasy sredniej. Wynika to ze slabego kursu dolara i z tanienia amerykanskich domow: shorterlink.co.uk/13271 Troche daleko co prawda... PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bam_buko Re: Dom wakacyjny na Florydzie 24.11.07, 06:50 polski_francuz napisał: > zaczyna byc w zasiegu europejskiej klasy sredniej. Wynika to ze slabego kursu > dolara i z tanienia amerykanskich domow: > > shorterlink.co.uk/13271 > Troche daleko co prawda... > > PF > Floryda nie jest wcale taka mala jak pozornie sie wydaje. Jesli mowimy o domie wakacyjnym to powiniem byc polozony w aktakcyjnym miejscu wiec nad oceanem lub blisko niego. Roznice w cenia sa olbrzymie w zaleznosci od oddalenia od niego ..position,za to sie placi. Kilka lat temu bedac na Key West widzialem dom do wynajecia cena $30 tys. /tygodniowo!!(slownie trzydziesci tysiecy)ktory oprocz roznych bajerow mial przystan na jacht 25 metrowy wiec taki ktorego uzywa klasa srednia....o cene tego domu nie pytalem,czynsz mnie zatkal. Ceny tych domow jezeli nawet spadly to w dalszym ciagu sa w sferze marzen europejskiej i nie tylko klasy sredniej. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dom wakacyjny na Florydzie 24.11.07, 09:48 "roznych bajerow mial przystan na jacht 25 metrowy wiec taki ktorego uzywa klasa srednia....o cene tego domu nie pytalem,czynsz mnie zatkal." Interesujesz sie lodkami? Mam kolege ze studiow, ktory w Sydney pracuje i ma lodke na ktorej spedza weekendy. I dla wielu z Melbourne i z Sydney lodka stoi w kolejce nabytkow tuz za samochodem i domem... Tak na oko: 25-metrowa lodka jest olbrzymia. Jaka dlugosc miala Omega? Z 6 metrow. I jeszcze, za moich polskich czasow kwantyfikowano lodki po powierzchni zagla (omega miala 15 m2). Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
emaglara Re: Dom wakacyjny na Florydzie 24.11.07, 09:52 eeetam, nie ma to jak domek z kominkiem w Polskim lesie nad jeziorem, i niedaleko i niedrogo i towarzystwo swojskie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Trtzeba mieć niedobrze w głowie, by chcieć... 24.11.07, 10:03 ...mieszkac na Florydzie. Moja noga już postała w 40-stu amerykańskich stanach i z tej liczby Floryde uważam za stan absolutnie najpaskudniejszy. Płasko, wilgos jak cholera, komary tną, karaluchy nawet w samochodach sie panoszą. Sa fantastyczne inne stany... Takie Hawaje, na przykład. Raj na ziemi! Kalifornia jest piękna, ale dla mnie za bardzo ludna (40 mln) i nie ma tam w zasadzie pór roku, co dla mnie jest wadą. Północna Kalifornia ujdzie. A kilka innych stanów w tym rejonie - bajka! Taki Wyoming, na przykład. Pół miliona ludności, obszar niewiele mniejszy od Polski. Fenomenalne góry. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Trtzeba mieć niedobrze w głowie, by chcieć... 24.11.07, 23:07 cs137 napisał: > ...mieszkac na Florydzie. Moja noga już postała w 40-stu amerykańskich stanach > i > z tej liczby Floryde uważam za stan absolutnie najpaskudniejszy. Płasko, wilgos > jak cholera, komary tną, karaluchy nawet w samochodach sie panoszą. > masz racje Floryda to w duzej czesci teren bagienny wiec komary wszedzie...i te cholerne coroczne huragany jednak...dla wielu mieszkajacych w Polsce statutem bogactwa jest willa z... basenem(bez tego status moze szlag trafic) na Florydzie a szczegolnie w Miami Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 a nie lepiej w Kroacji? 24.11.07, 09:59 vlizej i mniej spolecznie niedostosowanych.... Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Dom wakacyjny na Florydzie 24.11.07, 12:29 polski_francuz napisał: "zaczyna byc w zasiegu europejskiej klasy sredniej. Wynika to ze slabego kursu dolara i z tanienia amerykanskich domow" E tam, wole moja warta jakies $100 chate w Ekwadorze, ona siedzi na samym wybrzezu!!! Powaznie, domyslam sie, ze pijesz do obecnego krachu ekonomicznego. Dobrze wiesz, ze przepowiadalem krach ekonomiczny od wielu lat, dla Ciebie gdzies od trzech lat. Przykro mi, ze ludzie traca swoje domy. Jedyna jaskolka, jaka tu widze to ta, ze po kryzysie buduje sie nowe zasady wspolpracy ekonomicznej. Szczesliwie, te beda lepsze niz obecne zasady, mowi Wallerstein i Ghotir lubi to co Wallerstein wymysla. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Dom wakacyjny na Florydzie 24.11.07, 16:41 Definicja depresji jest :kiedy nastapi likwidacja idiotyzmow gospodarczo ekonomicznych.W 2008 recesja, w 2009 depresja. Kupujcie zlottto i moze domek w Dominican Republic? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Krach ekonomiczny ghotira 24.11.07, 17:01 Mamy obecnie krach ekonomiczny, napisał ghotir. I nie jest to żadna niespodzianka bowiem ghotir przewidział to już przed wieloma laty, a tu na forum od trzech lat. Ciekaw jestem jakie wskaźniki, poza wyobraźnią. posłuzyły ghotirowi do postawienia diagnozy. Doktorze ghotirze, proszę podzieliś sie ze mną tymi informacjami. A czy marsjanie czasowo przebywajacy na Ziemi uzyskaja status legal immigrants? Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Krach ekonomiczny ghotira 24.11.07, 17:30 Felusiakowa, ty chyba masz menopoze? A takie niedyskretne pytanie: czy ty wogole cos czytasz? Sa tacy madrzy Amerykanie (chyba profets) co "widzieli" to co sie stanie juz 5 lat temu a nawet wczesniej. "uprzejmy" Hubert ( for a change). Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Krach ekonomiczny ghotira 24.11.07, 17:35 To oprocz nielegalnych Maksykanow jeszce nielegalni Marsjanie sie "przeslizgneli.God help America!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 islamscy ekonomisci nie potrafia zrozumiec 24.11.07, 19:20 ze swiatowa valuta tez zavora byc moze, Anglia tez kiedys swiatowa valute miala a teraz nie ma , co nie przeszkadza w Angli nawet polskim emigrantom dobrze zyc.... Na Florydzie 20 lat temu, jak tam pracowalem luksusowy dom w doskonalym miejscu okolo 120 tys dollarow kosztowal i na go kupienie mogl sobie praiwe kazdy srednio wyksztalcony pracownik pozwolic. krewni naszych islamskich ekonomistow w lepiankach w Zjednoczonej Arabskij Republice zyja o Gazie juz nie mowiac i o USA ekonomi glos zabieraja , ekonomi ktora ta zdolnosc ma ze sie sama naprawia i do rownowagi zawsze wraca...Niemcom aby z krysysu wyjsc potrzebna byla wojna, USA juz bez wojny po 4 latach z krysysu zaczela wychodzic...problemem USA jest nadmierna ilosc adwokatow i dziennikarzy...i ludzi ktorzy sie reklama zajmuja ( jedna cie do jedzenia zaprasza a druga do odchudzania, to jak kopanie dolow i ich zasypywanie.....niczego nie stwarza.... nasi islamscy ekonomisci tez zapominaja ze amerykanie juz 40 lat tema na ksiezycu wyladowali przy pomocy dwoch komputerow ,ktorych sila rachunkowa 50 eurowej masszynce do liczenia( programowanej) teraz odpowiada, USA jest w stanie na marsie wyladowac tylko nie wiadomo po co, Chiny majac pieniezne i technologiczne mozliwosci, tez do tego sie nie pala choc im to ze wzgledow propagandowych bardzo potrzebne jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who nie ma krachu 24.11.07, 19:28 wrecz przeciwnie - wiecej ludzi niz z zeszlym roku ustawilo sie w kolejce o trzeciej nad ranem aby dostac discount junk w poswiateczny piatek. pieknie opisuje co sie dzieje yahoo "I'm really looking for the bargains this year because I'm losing my job; they're moving our plant to Mexico after the first of the year, so I have to be careful," said Tina Dillow of New Richmond, Ohio, who camped out at a Best Buy store near Cincinnati at 3 a.m. because of a great deal on a laptop. news.yahoo.com/s/ap/20071124/ap_on_bi_ge/holiday_shopping Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: nie ma krachu 24.11.07, 20:01 Podobno te "ladowanie na ksiezycu" odbylo sie ale a studiu Hollywood.Jak na razie to maja problem aby Space Shutle bezpiecznie wrocilo z orbity.A jezeli chodzi o ta "ekonomie", you did't see anything yet. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 AP Staff Writer, what else is new? 24.11.07, 20:19 No proszę, Tina od pierwszego stycznia przejdzie na zasiłek dla bezrobotnych i ze zmartwienia koczuje pod sklepem aby kupić sobie laptop. Jak widać Tina niezbyt sie martwi. Przed kilkoma dniami opublikowano prace naukową stwierdzajaca, ze w wyniku zmiany czasu na zimowy w USA traci życie 37 osób, a przyczyną jest wcześniej zapadajacy zmrok. Głupie? Bez watpienia. Ale to była czolowa wiadomość AP Staff Writer. No cóż. Jeśli nie zmienimy czasu na zimowy to słońce będzie wschodzić o 9 rano. Życie 37 po południu zostanie uratowane ale za to straci życie ...37 dzieci ze wzgledu na ciemności 0 7:30 rano. Gdzie nie spojrzeć sama głupota przebrana za naukę. Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Fallusito 24.11.07, 21:03 Ciekawe o ktorej zaczyna byc jako tako widno w Twojej piwnicy na Grijnpojncie, Fallusito? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Fallusito 24.11.07, 23:44 A sprawdzałeś czy włosy ci wyrosły już? Nie martw sie, jeszcze rok, dwa albo trzy i wyrosną. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Krach ekonomiczny ghotira 24.11.07, 20:15 KIedys chcialo mi sie informowac forumowiczow o zrodlach naukowych moich "przewidywan". Przestalem to robic bo kilku forumowiczow, Ciebie w to wlaczajac, wysmiewalo moje zrodla. To legitymacyjne zrodla, uniwerki podpisaly sie pod ich doktoratami i domy wydawnicze wielu uniwerkow publikuja prace, ktore ja tutaj cytowalem. Gorzej dla Ciebie, Felusiak, niektore rzady panstwowe zatrudnily moje zrodla jako swoich ekspertow. A czy Felusiacy czasowo przebywajacy w US maja status "legal immigrant"? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Krach ekonomiczny ghotira 24.11.07, 20:26 ghotir, pie_dolisz jak nakrecony. Któryś z uniwersytetów dał ci te twoje cztery fakultety. Teraz pewnie chowaja sie pod dywan ze wstydu. Idź czytać tego Wallerstena i Chomsky'ego. Z tym, ze ci dwaj robią miliony na takich baranach jak ty. PS. A co cie tak status interesuje. Pracujesz po godzinach dla Homeland Security Department? Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Krach ekonomiczny ghotira 24.11.07, 21:10 Felusiak, Nie pisalem o moich "credentials", pisalem o "credentials" moich zrodel. Naucz sie nazwisk naukowcow, ktorych dawno temu tutaj cytowalem. Widze, ze "status" tak bardzo Cie interesuje iz przypisujesz mnie swoje zainteresowanie. Milo wiedziec, ze utozsamiasz sie ze mna. Szkoda, ze nie utozsamiasz sie ze mna w innych sprawach, na przyklad w sprawie sierot. Twoje przyglupawe pytanie w sprawie HS jest strzalem w... wyobraz sobie. Bardzo wiele razy prosilem Cie abys odwalil sie ode mnie, panienko Felusiak. Od dawna omijam Twoje posty bo nie chce mi sie wchodzic w wymiane obelg. Widze, zes ostatnio wielki, nowa administracja tego forum zdaje sie uwielbiac Ciebie. Gratuluje podrozy. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Krach ekonomiczny ghotira 24.11.07, 23:40 Felussito mieszka w Detroit a tam ciemno jak u murzyna w dupie, tylu jest murzynow.Pamietaj- Felussito: Hugo ma fujare dlugo!! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Krach ekonomiczny ghotira 25.11.07, 00:39 to są dane z serwera,od adminów czy z hakowania IP,he,he. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Krach ekonomiczny ghotira 24.11.07, 23:53 ghotir napisał: > Od dawna omijam Twoje posty bo nie chce mi sie wchodzic w > wymiane obelg. Exc-aaa-use-me. Thats bull shit. Nie przepuścisz zadnego mojego wpisu. Wydaje sie, że zakochałeś sie we mnie czy jaka cholera. No wiec docencie ghotir, dajcie odpocząc wodzom fantazji. PS. Niedawno nazwałeś mnie "ścierwem", co uznalem za przejaw i odwagi i rubasznego chamstwa. Chcialem nawet zaproponowac kilka innych określeń ale zdjeła cie cenzura. Dlaczego ona cie nie lubi? A może uważa żeś matoł albo dlatego, ze zakladasz osobiste wątki. Zatem nioe zakladaj takich watków to cie nie będa wycinać. Docent, czterofakultetowiec a nie domyśla się gdzie pies pogrzebany. Rency mnie opadli i nadeptywuje sobie na paluchi. Daj ty mnie żyć ghotir. Odczep sie ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Krach ekonomiczny ghotira 25.11.07, 01:20 Felus, to juz nawet cie na psychiatre niestac.Wybieraj prezent gwiazdkowy: albo dostaniesz ten Tron albo zlozymy sie na psychiatre. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Ostrzegam Ghotir!! 25.11.07, 02:04 Zostaw Felusiakowa w spokoju. To maja "Dupa".Zabiegam o jej wzgledy juz od wielu miesiecy.Codziennie prawie komplementy. A ta fujara (nie Hugona)-nic.Nie wiem co mam zrobic. Zaczalem z tej milosci oddawac gazy.Nie wiem czy to dobry objaw czy zly? Co sie dzieje z tymi kobietami teraz??? Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Ostrzegam Ghotir!! 25.11.07, 04:21 hubert100 napisał: "Zostaw Felusiakowa w spokoju." Staram sie jak moge. Niestety, to scierwo ma od niedawna poparcie moderatorow i bandy Dany. Nawet jak milcze to to scierwo mnie atakuje. Przyznaje, ze atak tych scierw na watku PF o sierocie doprowadzil mnie do bialej goraczki. Oddawaj gazy, Hubert. Podobno to zniecheca pluskwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Ostrzegam Ghotir!! 25.11.07, 19:53 Te gazy to samoobrona organizmu. Wiem ze przyjdzie taki moment ze spotkam Felusiakowa osobiscie. Musze byc przygotowany. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Drogi Ghotirze: 25.11.07, 06:54 ghotir napisał: > A czy Felusiacy czasowo przebywajacy w US maja status "legal > immigrant"? Jestem przekonany, ze Felusiak nie ma takiego statusu. Jest takich osób więcej - na przykład, ja też nie mam takiego statusu. Tylko nikomu nie mów, błagam, żeby rzecz sie nie wydała! Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Drogi Ghotirze: 27.11.07, 01:18 Felusiak niech ci tylko nie strzeli do lba przyjezdzac do Kanady jako landed immigrant. RCMP zastrzeli cie od razu na lotnisku!! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Nie tobie 25.11.07, 07:36 o tym wiedziec. Jestem cierpliwy, ale ma moja cierpliwosc swoje granice. Zmaknij swoja glupia jadaczke. Nie wiem z jakiego powodu moderator twoje plwociny akceptuje, ale postaram sie o tego dowiedziec. Forum publiczne nie znaczy dom publiczny mowiace jezykiem tranwestytow z lasku bulonskiego. PF PF Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Nie tobie 25.11.07, 21:48 Slyszalem ze ten Lasek z laskami to jedna z "atrakcji" Paryza?? Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Drogi Ghotirze: 27.11.07, 04:08 Chodzi o to abys sie felusiak wysral(10 godzin).Nie zejdziesz na land "Full of shit" przylatujac z Detroit. Odpowiedz Link Zgłoś